Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

«Ξεβράκωμα» για τις ομάδες Σούπερ Λίγκας, το φετινό Κύπελλο!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις ομάδες της Football League, που φέτος έχουν κάνει... πελάτισσες, στο Κύπελλο Ελλάδος τις αντίστοιχες της μεγάλης κατηγορίας.

«Ξεβράκωμα» για τις ομάδες Σούπερ Λίγκας, το φετινό Κύπελλο
Αν και η ΑΕΚ καταφέρει να βγάλει την Κέρκυρα εκτός συνέχειας, στα προημιτελικά του θεσμού θα έχουμε τέσσερις ομάδες από την Σούπερ Λίγκα και ισάριθμες από την παρακάτω κατηγορία. Δείγμα του πόσο κοντινές αποστάσεις υπάρχουν ανάμεσα στις ομάδες των δύο κατηγοριών κατά συντριπτική πλειοψηφία. Για παράδειγμα ο φετινός Ηρακλής, δεν συζητάμε για το αν θα μπορούσε να σταθεί φέτος στην Σούπερ Λίγκα.

Ούτε φαντάζομαι πως όσοι παρακολουθούν και τα δύο πρωταθλήματα, να θεωρούν πως τα Χανιά είναι χειρότερη ομάδα από τον φετινό Εργοτέλη για παράδειγμα, ενώ θυμίζω πως στον όμιλο κέρδισαν και τον Παναιτωλικό. Όπως κι ο Απόλλωνας φέτος, αποδεικνύει πως μάλλον άδικα έπεσε πέρσι από την Σούπερ Λίγκα και τα «ντόρτια» στον Λεβαδειακό, ήταν μια «δικαίωση».

Στον λογαριασμό βάλτε την ήττα του ΠΑΟΚ από την Καλαμαριά στη διαδικασία των ομίλων, αλλά και την πρόκριση της ΑΕΚ σε βάρος του Ατρόμητου, σε ένα ματς τελικό, με την «Ένωση» να κερδίζει 3-0 και να σβήνει και τις μηχανές μετά το 70’ γιατί σε διαφορετική περίπτωση το σκορ, θα είχε πάρει μεγαλύτερο εύρος.

Η εικόνα του Κυπέλλου, αποδεικνύει πως αν στη θέση των κάποιων ομάδων της Super League, υπήρχαν ορισμένες απ’ αυτές που πρωταγωνιστούν στους δύο ομίλους της Football League, θα είχαμε ένα πολύ πιο νορμάλ πρωτάθλημα. Kακά τα ψέμματα, άλλο το ειδικό βάρος της ΑΕΚ, του Ηρακλή, του Απόλλωνα Αθήνας, ακόμα και των Χανίων ως περιοχής, ομάδας και κόσμου, κι άλλο ορισμένων ομάδων που ναι μεν παίζουν στη μεγάλη κατηγορία, μα δεν μπορούν καν να εξασφαλίσουν την ομαλή συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα κι από ιστορία είναι μακράν πίσω, από συλλόγους που αγωνίζονται στις παρακάτω κατηγορίες.

Το επίτευγμα των τριών προκρίσεων, για Ηρακλή, Απόλλωνα και Χανιά, έχει ακόμα μεγαλύτερο βάρος, αν αναλογιστεί κανείς, πως αυτοί επιτεύχθηκαν σε βάρος των αντιπάλων τους, όχι σε μονά, αλλά σε διπλά ματς. Στο ένα ματς η τύχη μπορεί να καθορίσει την έκβαση του αγώνα, αλλά στα δύο ματς συνολικά, τούτο δεν συμβαίνει εύκολα. Ο «Γηραιός» με βάση την εικόνα και των δύο αγώνων ήταν ανώτερος από τον Αστέρα, ο Απόλλωνας δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης με τη μεγάλη σε εύρος νίκη του απέναντι στη Λιβαδειά, ενώ τα Χανιά πήραν μια παλικαρίσια πρόκριση, κερδίζοντας μέσα στα Γιάννενα, με 2-1 και παίρνοντας την πρόκριση στα πέναλτι.

Κάποια στιγμή η πλάκα με τις ομάδες που δεν μπορούν να σταθούν οικονομικά, ούτε όμως και σαν βάρος φανέλας πρέπει να τελειώνει. Κανονικό, ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και πάνω απ' όλα εμπορικό πρωτάθλημα, θα ξαναδούμε, όταν επιστρέψουν σύλλογοι που η θέση τους είναι παραδοσιακά στην Α' Εθνική... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: