Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Προσοχή στην άμυνα στο low post!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σας μεταφέρει τις σκέψεις του για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη.  Τα παιχνίδια στα οποία πριν καν ξεκινήσουν, ο Ολυμπιακός έχει ελάχιστα να χάσει και πάρα πολλά να κερδίσει είναι μετρημένα στα δάχτυλα ενός χεριού του Μαρτίνας Πότσιους (του λείπει ένα δάχτυλο). Το ματς με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη είναι ένα από αυτά.
Οι Πειραιώτες θα ξεκινήσουν τη δύσκολη αναμέτρηση στην Τουρκία έχοντας ρεκόρ 4-0, κάτι το οποίο τους δίνει το περιθώριο της ήττας. Βέβαια οι Πειραιώτες δε σκέφτονται το συγκεκριμένο περιθώριο και θέλουν να κάνουν το 5/5, πράγμα που εάν το καταφέρουν τότε το πλεονέκτημα της έδρας θα έχει σφιχταγκαλιαστεί.
Αν πάλι ηττηθούν από τον Στράτο Περπέρογλου και την παρέα του ποιος αλήθεια θα γκρινιάξει; Μόνο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο μπορώ να σκεφτώ και μερικούς άσχετους στο facebook.
ΣΤΑ... ΤΟΥ ΜΑΤΣ
Η Αναντολού Εφές διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ της και φυσικά στον πάγκο της. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ρίχνει στα βαθιά τους πιτσιρικάδες Οσμάν και Κορκμάζ και αμφότεροι ανταποκρίνονται περίφημα.
Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός δε μπορεί να χάσει από τον Οσμάν ακόμη κι αν παίζουν 3 μέρες σερί. Από τους ψηλούς της Αναντολού πάντως μπορεί να χάσει.
Σάριτς (πολυδιάστατος και βγάζει μπόλικη ενέργεια), Μίλκο Μπιέλιτσα (τον εκτιμώ πάρα πολύ), Λάσμε (τραγική χρονιά) και Κρστιτς (βαρύς, αλλά με... κιλά εμπειρίας) συνθέτουν μία - κάτι περισσότερο - από αξιοπρόσεκτη τετράδα ψηλών.
Η αντίστοιχη τετράδα του Ολυμπιακού με Χάντερ, Ντάνστον (αν παίξει), Πέτγουεϊ και Πρίντεζη θα έχει μπόλικη δουλειά στην άμυνα.
Επιστρέφω στην περιφέρεια όπου σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα πρωταγωνιστούν οι Στράτος Περπέρογλου και Ματ Τζάνινγκ. Η ουσία που προσφέρει ο Έλληνας φόργουορντ όταν βρίσκεται στο παρκέ είναι μοναδική, ειδικά όταν ποστάρει ή όταν σουτάρει στατικά. Ο Τζάνινγκ από την άλλη είναι παίκτης ημέρας. Αν ξεκινήσει με 2/2 τότε φυλαχτείτε. Για αυτό καλό είναι να του γίνουν δύο σκληρά φάουλ στο ξεκίνημα.
Άφησα τελευταίο τον Τόμας Ερτέλ. Παικτάρα, αλλά ένα μήνα στην Τουρκία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Παντού εκτός από τις ασίστ. Τι να τις κάνεις όμως αν έχεις 5 λάθη και 2/7 σουτ; Πάντως ο Γάλλος έχει εκπληκτική παράδοση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και φοβάμαι μήπως τη συντηρήσει.
ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Η Εφές μπορεί να δέχτηκε 109 πόντους από τη Νίζνι, αλλά όσο κι αν σας φαντάζει περίεργο... το «καλό της» είναι η άμυνα. Θεωρώ πως αν ο Ολυμπιακός σκοράρει 70+ πόντους θα έχει πολλές πιθανότητες να φύγει πανηγυρίζοντας.
Η Αναντολού στο κομμάτι της δημιουργίας έχει μόνο τους Ερτέλ (pick 'n' roll), Περπέρογλου (low post), Κρστιτς (low post) και θα προσθέσω ίσως τον Ντόγκους Μπαλμπάι (καλός στο 1on1) ο οποίος όμως έχει τραγικά τελειώματα.
Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην άμυνά στο χαμηλό ποστ.
ΥΓ: Η αυριανή τριάδα διαιτητών είναι κάπως περίεργη.
ΥΓ 2: Η αντίδραση της Εφές μετά τον διασυρμό στο Νόβγκοροντ είναι δεδομένη και οι Πειραιώτες πρέπει να είναι πνευματικά πιο έτοιμοι από όσο σωματικά.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: