Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο κ.Μελισσανίδης δεν δικαιούται να ομιλεί»

«Ο κ.Μελισσανίδης δεν δικαιούται να ομιλεί» Τα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο περιθώριο της παρουσίασης της φανέλας της ΑΕΚ δεν έμειναν ασχολίαστα από την πλευρά του Ολυμπιακού.


Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στα γραφεία της ΠΑΕ ανέφεραν:

«Το περιεχόμενο των γελοίων δηλώσεων Μελισσανίδη, είναι προφανώς ανάξιο σχολιασμού. Ο κ. Μελισσανίδης δεν δικαιούται δια να ομιλεί.

Άλλωστε και όταν το κάνει, τα ελληνικά του, που είναι επιπέδου Νηπιαγωγείου, ούτε καν Δημοτικού, δεν τον βοηθούν να γίνει κατανοητός.

Προφανώς και δεν θα πέσουμε στο επίπεδο ενός ανθρώπου, του οποίου η ποδοσφαιρική διαδρομή είναι γεμάτη με βρωμιά, απειλές, τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς και νυχτερινές εισβολές σε σπίτια ποδοσφαιριστών, παραγόντων και διαιτητών», τόνιζαν οι διοικούντες και συνέχιζαν:

«Προφανέστατα δεν θα σχολιάσουμε τα ανερμάτιστα λόγια ενός ανθρώπου, που η επιχειρηματική του διαδρομή είναι στρωμένη με καταδίκες και κατηγορίες για λαθρεμπόριο κατά συρροή, για εκβιασμούς και απειλές κατά ζωής, με κατασχέσεις και φοροδιαφυγή κατ’ εξακολούθηση, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ανάμεσα μας.

Και έχει και το θράσος να δηλώνει ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα.

Επειδή μάλιστα φαίνεται ότι τον καίνε τα τελευταία 15 χρόνια, που εκείνος πλούτιζε το ποινικό του μητρώο μακριά από το ποδόσφαιρο, να τον ενημερώσουμε ότι στον Ολυμπιακό υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν και βάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια για την αγαπημένη τους ομάδα.

Δεν τη διέλυσαν, δεν την σκότωσαν, δεν την άφησαν να πέσει στα Τάρταρα για να παραστήσουν μετά τον τζάμπα Μεσσία.
Όσο για το μέλλον εδώ είμαστε.

Και να είναι σίγουρος ο κ Μελισσανιδης ότι από δω και στο εξής, φωτά σε γήπεδο που παίζει Ολυμπιακός δεν θα τον αφήσουμε να ξανακλείσει.

Τα μόνα φώτα που ίσως χρειαστεί να κλείσει είναι τα φώτα ενός κελιού»

«Σκέψεις για Νίνη και Τζαβέλλα»

Τις σκέψεις του για την χρησιμοποίηση των Τζαβέλλα και Νίνη στο ματς κόντρα στη Βέροια, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Χουμπ Στέφενς.

«Σκέψεις για Νίνη και Τζαβέλλα»
Να δει πως ανταποκρίνονται στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ οι διεθνείς που επέστρεψαν απ' τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική ομάδα θέλει ο Χουμπ Στέφενς, πριν καταλήξει στα τελικά του πλάνα για το ματς με τη Βέροια.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στα... καλά και τα άσχημα που έχει η διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ τόνισε πως δύσκολα θα γίνει μεταγραφή ελεύθερου παίκτη.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Χουμπ Στέφενς στην κάμερα του Νovasports:

«Ελπίζω να ήταν καλή για τους ποδοσφαιριστές αλλά πρέπει να δούμε επίσης πως δεν ήταν θετική για τον προπονητή ενός συλλόγου που 'χάνει' αρκετούς για δέκα ημέρες. Αλλά . γνωρίζουμε πως είναι αυτή η κατάσταση με τις Εθνικές ομάδες. Οι Ελληνες διεθνείς έκαναν καλή δουλειά με την Εθνική, είμαι χαρούμενος γι' αυτούς κι ελπίζω πως θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν κι εμάς στον αγώνα του Σαββάτου».

- Παρακολουθήσατε τα δυο νέα μέλη της ομάδας σας που συμμετέχουν με την Εθνική (Τζαβέλλας, Νίνης) κι αν ναι, αυτό που είδατε σας έκανε να χαμογελάσετε;
«Φυσικά και παρακολούθησα τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας, είναι φυσιολογικό να παρακολουθείς μια Εθνική ομάδα, όταν πολλοί ποδοσφαιριστές σου αγωνίζονται σ' αυτήν. Είδα και τους δυο, θεωρώ πως έκαναν καλή δουλειά, γενικά η Εθνική έκανε καλή δουλειά και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να τους δούμε τι μπορούν να προσδώσουν και σ' εμάς».

- Το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν άμεσα είναι μια σκέψη δεδομένη ή ακόμη δεν έχετε αποφασίσει σχετικά;
«Οχι, πρέπει να δούμε πως ανταποκρίνονται οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις μας, δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου αλλά γνωρίζουμε πως δεν είναι εύκολο να τους αφομοιώσουμε άμεσα στην ομάδα. Ωστόσο πρέπει να προσπαθήσουμε και πρέπει να δούμε πόσο έτοιμος - και σωματικά - είναι ο καθένας τους για ν' αγωνιστεί το Σάββατο κι όταν έχεις πολλά προβλήματα ίσως κάποιοι από αυτούς πρέπει να παίξουν άμεσα».

- Οι σκέψεις σας, η προσέγγιση που κάνετε για τον αγώνα στη Βέροια ποια είναι;
«Είναι ξεκάθαρο, κάθε αγώνας είναι δύσκολος κι αυτός δεν αποτελεί εξαίρεση. Αλλά ελπίζω να έχουμε τη συμπαράσταση πολλών φιλάθλων μας. Εντούτοις, η Βέροια είναι καλή ομάδα, διαθέτουν καλούς μεσοεπιθετικούς και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας, να βγάλουμε την ποιότητά μας κι αν τα κάνουμε αυτά νομίζω πως έχουμε σημαντική πιθανότητα να τα καταφέρουμε».

- Και κάτι τελευταίο . Αύριο εκπνέει η προθεσμία και για την απόκτηση ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Περιμένετε κάτι ή μήπως η ομάδα θα πορευτεί ως έχει;
«Οχι, δε νομίζω . Ελπίζω ... Φυσικά και παρακολουθούμε τι συμβαίνει στην αγορά, αλλά με τα τωρινά δεδομένα και με τις απαντήσεις που έχουμε λάβει δε νομίζω να συμβεί κάτι»

Έφτασε ο Μακουκούλα!

Ο Αρίζα Μακουκούλα είναι στο Ηράκλειο και πλέον απομένουν μόνο τα τυπικά για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον ΟΦΗ. «Μίλησα με τον Γκαλέτι και τον Ζόρο», τόνισε κατά την άφιξή του.

Έφτασε ο Μακουκούλα
Στο Ηράκλειο είναι από το απόγευμα της Πέμπτης, ο Αρίζα Μακουκούλα, ο οποίος χωρίς συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ.

Μάλιστα, κατά την άφιξή του ο έμπειρος επιθετικός αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση της καριέρας του, αλλά και τους Γκαλέτι και Ζόρο, οι οποίοι έπαιξαν τον δικό τους ρόλο για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

«Eίμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα στον ΟΦΗ και σε λίγο θα μιλήσω με τον πρόεδρο και όλο ελπίζω να πάνε καλά. Μίλησα με τον Ζόρο αλλά και με τον Γκαλέτι για τον ΟΦΗ τους οποίο γνωρίζω καλά και είμαστε φίλοι. Τώρα θα μιλήσω με τον πρόεδρο για να τελειώσει το θέμα και μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα», τα λόγια του κατά την άφιξη του. Πηγή: sport-fm.gr

Ετοιμάζει Νίνη ο Στέφενς!!

Με τον Σωτήρη Νίνη στο βασικό σχήμα στο 4-4-2 του ΠΑΟΚ, ο Χουμπ Στέφενς ετοιμάζει τα πλάνα του ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης απέναντι στη Βέροια.

Ετοιμάζει Νίνη ο Στέφενς
Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΟΚ και μάλιστα ως βασικός ετοιμάζεται να κάνει ο Σωτήρης Νίνης στην αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής απέναντι στη Βέροια εκτός έδρας. Ο Χουμπ Στέφενς σκέφτεται σοβαρά την χρησιμοποίηση του Έλληνα μεσοεπιθετικού δίπλα στο Τζιόλη, στο 4-4-2 που θα παρατάξει.

Ντεμπούτο με τη φανέλα του «δικέφαλου του Βορρά» θα κάνει στην Ημαθία και ο Γιώργος Τζαβέλλας, που όλα δείχνουν ότι θα πάρει φανέλα βασικού.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα πρόσωπα της ενδεκάδας, ο Ολλανδός τεχνικός φαίνεται πως έχει καταλήξει στον Χακόμπο για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ και τους Κατσουράνη και Βίτορ, κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Παράλληλα, ο Κίτσιο θα ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Τζαβέλλα στο αριστερό, αντίστοιχα.

Ο Τζιόλης μαζί με τον Νίνη θα αποτελέσουν το δίδυμο στον άξονα, έχοντας τους Στοχ (αριστερά) και Λούκας (δεξιά) στα άκρα. Τέλος, στην επιθετική γραμμή θα βρεθούν οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης.Πηγή: sport-fm.gr

Τρινκιέρι: «Keep walking»

Σημαντική, αλλά χωρίς να εξασφαλίζει τίποτα στην Εθνική χαρακτήρισε τη μεγάλη νίκη επί της Ιταλίας ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Τρινκιέρι: «Keep walking»
Στο δυναμισμό και το χαρακτήρα της Εθνικής απέδωσε τη νίκη επί της Ισπανίας ο Αντρέα Τρινκιέρι, ενώ το σύνθημα που έδωσε είναι… «keep walking».

«Ήταν μια καλή νίκη, αλλά δυστυχώς έχουμε δρόμο ακόμη. Αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετική ομάδα, περιορίσαμε τα λάθη μας και όταν θες να νικήσεις μια μεγάλη ομάδα χρειάζεσαι μεγάλους παίκτες και μεγάλα σουτ. Αυτά τα είχαμε. Η νίκη ήρθε πάντως επειδή είχαμε μία πολύ καλή προσπάθεια στην άμυνά μας», τόνισε.

Ερωτηθείς αν θεωρεί τη νίκη ιστορική, απάντησε: «Οι ιστορικές νίκες είναι στο τέλος. Ήταν μια σημαντική νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο που σεβόμαστε πολύ. Οι τελευταίες μέρες δεν ήταν εύκολες. Όμως είμαστε ακόμη στην αρχή και πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας».

Για το ματς του Σαββάτου με τη Σλοβενία, είπε: «Κάθε παιχνίδι είναι πόλεμος, με πολλές επαφές και πρέπει να προσαρμοστούμε. Η Σλοβενία θα παίζει έτσι, σε γεμάτο γήπεδο και θα έχουμε πρόβλημα στην επικοινωνία. Πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας».

Ελλάδα για τα δύσκολα!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr από τη Λιουμπλιάνα για τη λεοντόκαρδη Εθνική που αποφάσισε να… συνεχίσει την πορεία της στο Ευρωμπάσκετ από το δύσκολο δρόμο.

Ελλάδα για τα δύσκολα
Στα εύκολα αποτύχαμε. Και μετά από αυτό έπρεπε να πάρουμε τον… hard way ή τον… highway.

Η Εθνική απέδειξε με τη μεγαλειώδη εμφάνισή της απέναντι στην Ισπανία πως με όσα προηγήθηκαν απλώς αδίκησε κατάφορα τον εαυτό της. Όταν στη δεδομένη ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτουν οι παίκτες της προστέθηκε ο δυναμισμός και ο χαρακτήρας, το μίγμα έγινε εκρηκτικό και το ωστικό κύμα παρέσυρε την Ισπανία.

Οι Έλληνες διεθνείς αντιπαρέταξαν δύναμη στη δύναμη, ξύλο στο ξύλο, ακόμη και βρώμικο παιχνίδι απέναντι στο βρώμικο παιχνίδι. Ρωτήστε και τον Μαρκ Γκασόλ, που ακόμη πρέπει να πονά από το χτύπημα του Καββαδά. Το ξύλο από μόνο του, ωστόσο, δεν αρκεί. Χρειάζεται μυαλό και ψυχραιμία. Και αυτά τα στοιχεία διέθετε σε περίσσεια η Εθνική, όταν βρέθηκε στο ξεκίνημα-και με ψυχολογία εύθραυστη από το κάζο της Δευτέρας-στο -12, αλλά κι όταν αφού είχε κάνει υπερπροσπάθεια να επιστρέψει στο ματς είδε τους Ισπανούς να ξεμακραίνουν με +8 στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Ο Σπανούλης ήταν ο ηγέτης που είχε ανάγκη η ομάδα. «Εγωιστής» όταν έπρεπε, αλτρουιστής όταν το επέβαλε η κατάσταση, όπως αναφέρει το job description κάθε μεγάλου παίκτη. Ο Μπουρούσης κοίταξε στα μάτια το θηρίο (Γκασόλ) και κέρδισε πολλές μάχες. Ο Καϊμακόγλου και ο Πρίντεζης κράτησαν όρθια την Εθνική με πολύτιμα καλάθια και καλές άμυνες. Ο Μπράμος πέτυχε μεγάλα σουτ κι έβγαλε αστείρευτη ενέργεια στην άμυνα, όπως και ο Παπανικολάου. Ο Ζήσης δεν επέτρεψε σε ένα ελαφρύ διάστρεμμα να τον θέσει εκτός μάχης. Ο Σλούκας δεν γέμισε απλώς τα… ρεπό των δύο «παλιοσειρών» της περιφέρειας. Ο Καββαδάς έδειρε και όχι μόνο. Ακόμη και ο Τρινκιέρι ξεχείλιζε από πάθος, παραβιάζοντας διαρκώς τη νοητή περιοχή «δράσης» του, ενώ όσοι δεν ήταν στο παρκέ, ήταν ενωμένοι σαν μια γροθιά και υποστήριζαν τους υπόλοιπους.

Η Εθνική δεν αποστόμωσε κανέναν. Δεν είχε ανάγκη να το κάνει απέναντι σε όσους έσπευσαν να τη σταυρώσουν σε μια στραβοτιμονιά, αλλά που σήμερα θα έχουν μετατρέψει τους «ξευτιλισμένους που χάνουν από τους ψαράδες» σε «παικταράδες». Είχε ανάγκη να απαντήσει στον εαυτό της. Όταν έχεις υπερπηδήσει το υψηλότερο εμπόδιο, μπορείς να τα καταφέρεις και με τα υπόλοιπα.

Προς Θεού, δεν εξασφαλίστηκε ακόμη τίποτα. Ο μεγαλύτερος εχθρός της Εθνικής είναι να εφησυχάσει, να θεωρήσει πως πλέον είναι ανώτερη όλων και να χαλαρώσει. Ούτε οι οικοδεσπότες Σλοβένοι, που πιθανώς θα παίζουν για τη ζωή τους το Σάββατο, ούτε οι υπερπλήρεις Κροάτες θα είναι του χεριού μας και δείχνουν έτοιμοι να τιμωρήσουν την παραμικρή ολιγωρία ή αλαζονεία.

Απλώς πλέον δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Αρχικά να φτάσει στους οκτώ και μετά-γιατί όχι;-μέχρι το χρυσό. Πηγή: sport-fm.gr

Ζήσης: «Αξίζαμε 100% τη νίκη»

Στην αμυντική προσήλωση και τη θέληση της Εθνικής στάθηκε ο Νίκος Ζήσης μετά τη νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με την Ισπανία. «Δείξαμε σωστό αθλητικό εγωισμό», πρόσθεσε.

Ζήσης: «Αξίζαμε 100% τη νίκη»
Σε πελάγη ευτυχίας έπνεε όπως ήταν φυσικό μετά τη μεγάλη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Ισπανίας για την πρώτη αγωνιστική του 6ου ομίλου του Ευρωμπάσκετ. Ο διεθνής γκαρντ έκανε λόγο για το κίνητρο που είχε εκείνος και οι συμπαίκτες του, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο επικράτησε η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι των «φούριας ρόχας».

Αναλυτικά, ο Νίκος Ζήσης, δήλωσε:

«Είναι ακόμα μεγαλύτερη νίκη για μας επειδή έχουμε.. φάει πολλές πίκρες από την Ισπανία όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζουμε. Σας είχα πει ότι πιστεύω σε αυτή την ομάδα γιατί έχουμε δουλέψει σκληρά. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα τίποτα, θέλουμε τουλάχιστον μια νίκη για να περάσουμε στα προημιτελικά. Ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα. Πιέσαμε πολύ και δείξαμε με σωστό τρόπο τον αθλητικό μας εγωισμό. Αξίζαμε αυτή τη νίκη».

Όσο για τον τραυματισμό του στα μέσα της δεύτερης περιόδου τόνισε: «Γύρισα το πόδι αλλά μπροστά στο να αγωνίζεσαι ειδικά απέναντι σε αυτή την ομάδα το κίνητρο ήταν μεγάλο» και πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές στην κακόπιστη κριτική που έγινε τις τελευταίες ημέρες μετά τις ήττες από Ιταλία και Φινλανδία: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, που για κάποιους πριν από μερικές μέρες δεν ήταν τίποτα και είμαι σίγουρος ότι τώρα θα γίνουν… ήρωες».

Σλούκας: «Αυτά τα μεγάλα σουτ…»

Στα μεγάλα σουτ που μπήκαν και στο πάθος που έδειξε η Εθνική ομάδα, στάθηκε ο Κώστας Σλούκας μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ισπανίας.

Σλούκας: «Αυτά τα μεγάλα σουτ…»
Χωρίς όρεξη για μεγάλα λόγια, αλλά με τα πόδια στη γη, υποδέχτηκε τη νίκη της Εθνικής ομάδας, επί της Ισπανίας, ο Κώστας Σλούκας. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού, στάθηκε στα «μεγάλα» σουτ που μπήκαν για την «γαλανόλευκη» αναφέρθηκε στον «ηγέτη» Βασίλη Σπανούλη αλλά και την συνέχεια του τουρνουά.

Αναλυτικά:

«Ξέραμε πως πρέπει να τα δώσουμε όλα. Ήταν κομβικό παιχνίδι. Τέτοια παιχνίδια πρέπει να βάλεις τα μεγάλα σουτ και όλα πήγαν καλά. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα. Όταν κερδίζεις είσαι ο καλύτερος, όταν χάνεις είσαι ο χειρότερος. Εμείς έπρεπε να κυνηγήσουμε το τρένο και το γεγονός πως η Ισπανία ήταν αντίπαλός μας ήταν σημαντικό. Συγκεντρωμένοι πρέπει να είμαστε και στα επόμενα παιχνίδια.

Έχουμε πλουραλισμό, ο Βασίλης είναι ο ηγέτης μας, ενώ μας πήγαν και τα μεγάλα σουτ, τα οποία μπήκαν και μας βοήθησαν. Σημαντική, όμως, ήταν και η άμυνα που παίξαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Η Σλοβενία είναι μια ομάδα ρυθμού, τρέχει. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό για να κερδίσουμε. Η ομάδα θα είναι έτοιμη. Θέλει προσοχή η άμυνα.

Και ο Λουκάς και ο Νίκος χτύπησαν, αλλά με όλες τις κακουχίες πρέπει να είμαστε εκεί».

Ελλαδάρα με cojones!!

Έπειτα από 11,5 χρόνια η Εθνική ξόρκισε τον κακό της δαίμονα, την Ισπανία, νικώντας τη με 79-75, στην πρεμιέρα της Β’ φάσης του Ευρωμπάσκετ και πλέον κρατά την πρόκριση στην οκτάδα στα χέρια της.

Επιτέλους!
Χρειάστηκαν να περάσουν 11,5 χρόνια για να πάρει μία νίκη από την Ισπανία η Εθνική. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με «κλειδί» την πολύ καλή άμυνά της ανάγκασε τους «φούριας ρόχας» σε ήττα, 79-75, την πρώτη τους από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά τις 26/01/2002.

Η Ελλάδα όμως δεν ξόρκισε μόνο τον κακό της δαίμονα στην πρεμιέρα της Β’ φάσης του Ευρωμπάσκετ, αλλά πλέον κρατά την τύχη της στα χέρια της καθώς με νίκες στα ματς που ακολουθούν με Σλοβενία και Κροατία παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά τη διοργάνωσης.

Κορυφαίοι για την Εθνική Σπανούλης και Μπουρούσης. Φερνάντεθ και Γκασόλ ξεχώρισαν από την άλλη πλευρά.

Νωρίτερα, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της Β’ φάσης του ΣΤ’ ομίλου η Κροατία συνέτριψε την Φινλανδία, 88-63.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική η Σλοβενία το Σάββατο στις 22:00, ενώ για τον ίδιο όμιλο οι Ισπανοί θα αντιμετωπίσουν την Φινλανδία (18:45) και οι Σλοβένοι την Ιταλία.

Το ματς


΄
Την πρόδωσαν τα ποσοστά της…

Ο Αντρέα Τρινκιέρι έκανε την… έκπληξη στο ξεκίνημα του αγώνα βάζοντας στην αρχική πεντάδα τον Βασίλη Καββαδά προκειμένου να σταματήσει τον Μαρκ Γκασόλ και ο πιτσιρικάς του Πανιωνίου τον δικαίωσε. Οι Ισπανοί έκαναν σερί 0-5 με την Εθνική να μειώνει σε 5-7. Ωστόσο παρά τις καλές επιλογές στην επίθεση τα κακά ποσοστά των Ελλήνων παικτών επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να φτάσουν στο +7 (10-17) με γκολ φάουλ του Φερνάντεθ. Με τρίποντο απάντησε ο Παπανικολάου (13-17) όμως η αστοχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε αντίθεση με τους «φούριας ρόχας» (6/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα) εκτόξευσαν τη διαφορά στους 12 πόντους (14-26). Μοναδικό ευχάριστο για την Ελλάδα το τρίτο φάουλ με το οποίο χρεώθηκε ο σέντερ των Γκρίζλις 1’20’’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου που βρήκε την Ισπανία να προηγείται με 10 (16-26).

Η ώρα της αντεπίθεσης!

Με επιμονή και διάθεση στην άμυνα η Εθνική κράτησε στο μηδέν τους παίκτες του Ορένγκα για περίπου δύο λεπτά και κατέβασε τη διαφορά σε 20-26 και λίγο αργότερα σε 23-28 με τρίποντο του Ζήση που ανέβασε την ψυχολογία και το ηθικό των Ελλήνων διεθνών. Και η αντεπίθεση συνεχίστηκε… Αναγκάζοντας τους Ισπανούς να υποπέσουν σε αρκετά λάθη (10) σε αντίθεση με την Ελλάδα που σε όλο το πρώτο μέρος είχε μόλις 3, η «γαλανόλευκη» έτρεξε σερί 6-0 μειώνοντας στον πόντο, 29-30, ενώ στη συνέχεια ο αφηνιασμένος Σπανούλης με οκτώ δικούς του πόντους έφερε την Εθνική για πρώτη φορά μπροστά, 37-34 δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα. Πονοκέφαλος για τον Τρινκιέρι το στραβοπάτημα του Ζήση (2’57’’), με τον έμπειρο γκαρντ να γυρίζει τον αστράγαλο του και να κάθεται στον πάγκο. Με τρίποντο του Καϊμακόγλου η Εθνική έφτασε και στο +6 (40-34) με τους «φούριας ρόχας» να μειώνουν στο ημίχρονο σε 41-38.

«Κλειδί» η άμυνα μέχρι που πήρε φόρα ο Γκασόλ

Παρά την καλή της άμυνα, τα προβλήματα και το… άγχος στην επίθεση άφησαν χωρίς πόντο την Ελλάδα για σχεδόν πέντε λεπτά με τους Ίβηρες να ξαναπαίρνουν κεφάλι στο σκορ, 41-43. Το καλό για την Εθνική είναι ότι σε αυτό το διάστημα δέχθηκε μόλις πέντε πόντους, ενώ στην πορεία με επτά πόντους του Πρίντεζη ισοφάρισε σε 48-48. Ξέσπασμα από τον μέχρι εκείνη την ώρα… σιωπηρό Μαρκ Γκασόλ που με 11 γρήγορους δικούς του πόντους έφερε την Ισπανία στο +7, 50-57. Μείωσε η Εθνική στο τέλος του δεκαλέπτου με δύο βολές του Σλούκα σε 52-57. Κανένα πρόβλημα για τον Νίκο Ζήση ο οποίος ξεκίνησε κανονικά στην πεντάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην τρίτη περίοδο.

Και εγένετο… νίκη!

Ο Φερνάντεθ με τρίποντο προσπάθησε να «σπάσει» το τσαμπουκά στην Ελλάδα για το +8 (52-60), όμως δεν του… πέρασε. Με πάθος στην άμυνα, επιμέρους 10-1 και τον Σπανούλη να ξαναπαίρνει φωτιά η Εθνική πέρασε εκ νέου μπροστά, 62-61. Τα ηνία από τον Λαρισαίο γκαρντ πήρε ο Γιάννης Μπουρούσης για να κάνει το 68-64. Ακολούθησαν δύο μεγάλα καλάθια από Μπράμο και Καϊμακόγλου με την «γαλανόλευκη» να έχει πλεονέκτημα έξι πόντων (72-66) 1’33’’ πριν το φινάλε. Μείωσε ο Γκασόλ με δύο βολές όμως ο Μπράμος έκοψε τα φτερά των Ισπανών πετυχαίνοντας τεράστιο τρίποντο με 59’’ να απομένουν (75-68). Στην ψυχοφθόρο διαδικασία των βολών ο Σπανούλης αποδείχθηκε λίρα… 100 με την Ελλάδα να φτάνει σε τεράστια νίκη με 79-75.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 7, Μπουρούσης 10, Ζήσης 4, Σπανούλης 20, Περπέρογλου, Φώτσης, Παπανικολάου 5, Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 1, Καϊμακόγλου 11, Μπράμος 8, Πρίντεζης 10

Ισπανία (Χουάν Αντόνιο Ορένγκα): Αγκιλάρ 3, Φερνάντεθ 20, Ροντρίγκεθ 3, Ρέι, Καλντερόν 5, Ρούμπιο 6, Κλαβέρ 9 (11 ριμπάουντ), Σαν Εμετέριο 4, Γιούλ 2, Γκασόλ 20, Γκάμπριελ, Μουμπρού 3

Διαιτητές: Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Άντεμιρ Ζουράποβιτς (Βοσνία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία)

Η βαθμολογία του ΣΤ’ ομίλου

Κροατία 5
Ιταλία 4*
Φινλανδία 4
Ελλάδα 4
Ισπανία 4
Σλοβενία 3*

* Ιταλία και Σλοβενία αναμετρώνται στις 22:00 και έχουν ματς λιγότερο Πηγή: sport-fm.gr

Χρήστος Λατσίνογλου στο Metropolis: «Να ανταποκριθούν ΠΑΕ και ΚΑΕ στις υποχρεώσεις τους»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε το μέλος του Ερασιτέχνη Άρη για την επεισοδιακή γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη την Τετάρτη το βράδυ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΑΣ: «Είναι σημαντικό τοι οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, από τη στιγμή που το χρέος αγγίζει τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 3,9 είναι στην εφορία. Το πώς προέκυψε αυτό είναι προφανές. Όταν τα βασικά του έσοδα προέρχονται από τις συμβατικές υποχρεώσεις των ΠΑΕ και ΚΑΕ και πέρσι αντί για 528 χιλιάδες ευρώ, εισέπραξε 67, καταλαβαίνετε τί συμβαίνει. Δεν γίνεται να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου, όταν δεν έχεις τα έσοδα που πρέπει να έχεις. Πρέπει αν οριοθετηθούν οι σχέσεις ανάμεσα στην οικογένεια του Άρη, ώστε όλοι να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην «μάνα», όπως λένε του Άρη. Γνωρίζουμε την δύσκολη κατάσταση σε ΠΑΕ και ΚΑΕ και δεν θέλουμε να βάλουμε τη θηλια στο λαιμό κανενός. Γι' αυτό το λόγο αφήνουμε στην άκρη τα όσα μας χρωστάει η ΠΑΕ και θέλουμε να δίνει αυτά που οφείλει από εδώ και πέρα».

Για τον Θωμά Γιώτα: «Ο Γιώτας αγαπάει τον Άρη. Αυτό είναι δεδομένο. Παλιά είχε κάνει μια ταμειακή διευκόλυνση στον ΑΣ ύψους 73.400 ευρώ. Στη σύμβαση που υπεγράφη όταν του δώσαμε το ΤΑΠ, αυτή προέβλεπε ότι αν και εφόσον ήταν κερδοφόρο το τμήμα όσα κέρδη υπάρχουν μέχρι το ποσό της ταμειακής διευκόλυνσης θα το κρατήσει ο Γιώτας. Επαναλαμβάνω πως ο Γιώτας αγαπάει τον Άρη, ωστόσο, το θέμα των οφειλών προς το πρόσωπό του είναι μια πραγματικότητα».

Για την επόμενη ημέρα στον Ερασιτέχνη: «Η ουσία είναι το πόσο ισχυρή και αξιόπιστη θα είναι η νέα διοίκηση. Εγώ δεν ήμουν υπέρ του να πάμε σε διοίκηση πρωτοδικείου. Ωστόσο, αυτό αποφάσισε η πλειοψηφία και το σέβομαι. Η αρχική προταση ήταν να δημιουργθεί ένα ολιγομελές, 5μελές ή 7μελές δ.σ., ωστόσο, για καλύτερο έλεγχο Για καλύτερο έλεγχο αποφασίστηκε αυτό να είναι 15μελές. Η νέα διοίκηση πρέπει να πάρει πίστωση χρόνου, όπως κάθε νέα διοίκηση. Για την καλύτερη λειτουργία του συλλόγου πρέπει κατά τη γνώμη μου όλοι οι σύνδεσμοι, οι οποίοι αγαπούν τον Άρη και εκφράζουν την άποψή τους πρέπει να συμμετέχουν και αυτοί μέσα στον ΑΣ. Να υπάρχουν εκπρόσωποι και από τον Super 3 και από την ΚΜΑ στο ΔΣ του Ερασιτέχνη.».

Για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων του ΑΣ: «Τα ελλείματα των τμημάτων υποδομής του Άρη δεν ξεπερνούν το 5% των συνολικών τους εσόδων. Από πέρσι είχαμε αποφασίσει να κάνουμε σε όλα τα τμήματα περικοπή από 20-25% ώστε να γίνουν κερδοφόρα και το κάναμε. Το θέμα είναι να γίνει διακανονισμός των οφειλών με ΠΑΕ και ΚΑΕ». Πηγή: metrosport.gr

«Ότι καλύτερο ο Μιλίνκοβιτς»


Ο Kώστας Ευθυμιάδης μέλος του ΑΣ Άρης μίλησε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε στην χθεσινή συνέλευση και την επιλογή του νέου προπονητή.
Στην αρχή είπε για το κλίμα που επικράτησε σε σχέση με προηγούμενα χρόνια:
arhs«Ήταν μία κόντρα που δεν είχε ούτε αίματα ούτε τίποτα. Τα πήγαμε καλά. Αποφύγαμε τις ακρότητες. Είναι καλό να υπάρχει διάλογος και γι αυτό γίνονται οι συνελεύσεις. Κινηθήκαμε σε σωστά πλαίσιο. Όλοι είπαν την άποψη τους και πιστεύω ότι πήγαμε καλά σε αυτό το κομμάτι» για τις κατηγορίες που ακούστηκαν κατά του Νίκου Παπαδόπουλου (απιστία, φοροδιαφυγή):
«Τις κατηγορίες για τον κύριο Παπαδόπουλου τις έχουμε ξανακούσει. Έκπληξη δεν ήταν. Το θέμα είναι τι μπορείς να αποδείξεις και τι όχι. Έχω καταλήξει στην προσωπική μου ζωή όταν λέω κάτι να έχω αποδείξεις. Και εγώ έχω μιλήσει εναντίον του, με την έννοια ότι υπήρχε πρόβλημα στην διαχείριση. Σε κάθε περίπτωση ο κύριος Παπαδόπουλος έκανε μία σωστή κίνηση γιατί και να έβαζε υποψηφιότητα και να έβγαινε, πάλι δεν θα μπορούσε να διοικήσει. Αυτό του είχαμε πει. Μην βάζεις αφού δεν σε θέλει ο κόσμος. Θα φτάναμε σε σημείο αν κέρδισε τις εκλογές να μην είχαμε διοίκηση στον ΑΣ» και πρόσθεσε:
«Τώρα άνοιξε ο δρόμος να μπει ο ΑΣ σε μία άλλη εποχή. Πιστεύω ότι υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που θα διαπραγματευτούν και με μία σωστή πολιτική να μπορέσει να ορθοποδήσει η μάνα του συλλόγου. Θα γίνει διοίκηση ειρηνοδικείου που θα είναι εξάμηνη με πρόεδρο τον Θωμά Γιώτα και δεσμεύτηκε ότι πριν πάμε σε επόμενη διοίκηση θα γίνει γενική συνέλευση για να δούμε τι θα κάνουμε. Και εμείς πρέπει μα τις πράξεις μας να φερθούμε ανάλογα ώστε να σώσουμε ορισμένα πράγματα που στον Άρη πάνε από το κακό στο χειρότερο. Το όραμα του Αρειανού θα πρέπει να είναι να μας βρει η επόμενη μέρα με σουλουπωμένα οικονομικά γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει Άρη. Χαμηλά την μπάλα. Σίγουρα το αγωνιστικό επηρεάζει τα πάντα. Ακόμη και το άρθρο για να εξυπηρετηθεί πρέπει να είμαστε στην Α’. Ο Αρειανός έχει πικραθεί πάρα πολύ γιατί έχει προδοθεί από δικά του άτομα. Θέλει σύνεση και δουλειά, δουλειά, δουλειά και όχι αλαζονείες»
Για τον Μιλίνκοβιτς:
«Ψάξαμε. Δεν πήραμε κάτι τυχαίο. Του αρέσει να δουλεύει με νέα παιδιά έχει βγει πρώτος προπονητής στην Σερβία και πιστεύω ότι θα πάει καλά. Δεν φοβάται. Του αρέσουν αυτά τα πράγματα. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Είναι σοβαρός και ξέρει τι κάνει. Είναι δυνατός χαρακτήρας μαχητής και πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθει. Υπήρχαν διάφορες προτάσεις αλλά η Σερβία σαν λαός είναι κοντά στην Ελλάδα, παρά από έναν Φιλανδό ή έναν Βόρειο. Ένα κριτήριο ήταν και αυτό. Τα ζυγίσαμε και κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε»
Για τον Λεβαδειακό και τον κόσμο:                                 
«Το μήνυμα είναι ότι το Χαριλάου πρέπει να είναι γεμάτο. Έχουμε την ανάγκη του κόσμου και πιστεύω ότι θα γεμίσει την νίκη. Όλοι ενωμένοι πάμε για την νίκη. Αυτό είναι δεδομένο»


Πηγή: arenafm.gr

«Κομβική χρονιά η φετινή»


Στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος των νομικών θεμάτων του ΑΣ Άρης Χρήστος Γρόλλιος όπου αναφέρθηκε στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος βόλεϊ όπως και στα συμπεράσματα που έβγαλε απο την συνέλευση του ΑΣ:
Αρχικά είπε:
grolios«Είναι γεγονός ότι κάθε χρονιά ξεκινά με αισιοδοξία αλλά πρέπει να μετουσιωθεί και στην πράξη. Μακάρι να έρθουν τα αποτελέσματα και να πλασαριστεί ο Άρης σύμφωνα με την ιστορία του και την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στις ψηλές θέσεις» για να προσθέσει:
«Μακάρι να αγκαλιάσει την προσπάθεια ο κόσμος με την φυσική παρουσία στο γήπεδο και την αγορά διαρκείας. Για να ισοσκελιστεί ο ισολογισμός του Άρη και να πληρωθούν ορισμένες υποχρεώσεις. Είναι κομβική χρονιά κατά την γνώμη μου γιατί πρέπει να κάνουμε και συμφωνίες με παίκτες. Δηλαδή να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να τους εξοφλήσουμε τώρα αλλά σε βάθος χρόνου. Υπάρχει και η έλλειψη επιχορηγήσεων . Πάντα ζητάμε την κατανόηση των ανθρώπων στους οποίους οφείλουμε. Έχουμε ξεκινήσει κάποιες επαφές αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις μέχρι να υπογραφεί το τελικό συμφωνητικό»
Για την συνέλευση του ΑΣ:
«Υπήρξε η συγκυρία ο Νίκος Παπαδόπουλος να είναι πρόεδρος της προηγούμενης περιόδου. Οποιοσδήποτε και να ήταν στην θέση του θα βρισκόταν στο στόχαστρο. Εκτιμώ ότι μέσα από το ειρηνοδικείο θα βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος για να ισορροπηθεί λίγο η κατάσταση και να δούμε τα οικονομικά και να υπάρχει μία κανονική διοίκηση. Είναι πολλά τα προβλήματα. Η οικονομική επιτροπή έχει κάνει τρομερή δουλειά και τους τελευταίους δύο μήνες έκανε ένα έργο που δεν είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Ποιο τμήμα είναι κερδοφόρο και πόσα χρωστάει το κάθε τμήμα ξεχωριστά. Με την έκθεση βιωσιμότητας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε»
« Παρόλα τα προβλήματα η φιλοδοξία όλων είναι να παραμένουν ανταγωνιστικά τα τμήματα. Και έτσι συσσωρεύτηκαν κάποια παραπάνω χρέη. Αυτή η ανοχή που επέδειξε ο ΑΣ σε βάρος των συμφερόντων του οδήγησε στην διόγκωση των προβλημάτων και στην παρουσία του ΑΣ ως αφερέγγυο»
Για την νέα διοίκηση:
«Υπάρχουν τόσα πολλά τμήματα που οι άνθρωποι που ασχολούνται πρέπει να είναι στο συμβούλιο. Η αίτηση θα κατατεθεί την Δευτέρα ή την Τρίτη για το ειρηνοδικείο και θα είναι 15 άτομα. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι οι έφοροι που τρέχουν κάθε μέρα τα τμήματα»
Για το τμήμα βόλεϊ:
«Παρότι το βόλεϊ ανατέθηκε στον κύριο Γιώτα από εκεί και πέρα ο ΑΣ Άρης βρίσκεται πάντα κοντά. Υπάρχει η δέσμευση ότι ο ισολογισμός θα είναι ισοσκελισμένος με αποτέλεσμα να μπορέσουμε να έχουμε και μία αποπλήρωση ορισμένων χρεών» για να συνεχίσει λέγοντας:
«Πρέπει να αγκαλιάσουμε τον ΑΣ γιατί στάθηκε αρωγός σε όλη την προσπάθεια που έγινε στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Χθες πάρθηκε μία απόφαση πάρα πολύ σοβαρή που ανοίγει τις πόρτες στα μέλη και αφορά την αποπληρωμή παλαιών συνδρομών με ευνοϊκές ρυθμίσεις.  Γιατί οσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. Σημαίνει μεγαλύτερη δυναμική για τα συμφέροντα του ΑΣ»
Για τα λεφτά που δίνει η ΠΑΕ στον ΑΣ:
«Η ΠΑΕ δεν κάνει καμιά χάρη όταν δίνει λεφτά στον ΑΣ γιατί από εκεί έχει ξεπηδήσει και η ΠΑΕ και η ΚΑΕ  και όλοι. Πολλές φορές αναφέρεται ότι η ΠΑΕ έδωσε λεφτά στον ΑΣ. Δεν κάνει χάρη είναι τα λεφτά που πρέπει να δώσει βάση νόμου, και πολλές φορές ο ΑΣ δεν τα δέχεται για να διευκολύνει τον ρόλο της ΠΑΕ. Οι σχέσεις με την ΠΑΕ πρέπει να είναι και ουσιαστικές και τυπικές ταυτόχρονα. Όταν μιλάμε για κοινούς στόχους πρέπει να τους αισθανόμαστε. Όταν συγκροτηθεί η διοίκηση θα έχει και συνάντηση με τον κύριο Ηλιάδη γιατί πρέπει να ξέρει ο ΑΣ τι μπάτζετ να κάνει»
Τέλος είπε:
«Στην ΚΑΕ έγινε πολύ σοβαρή προσπάθεια. Ο φάκελος για το 99 είναι πληρέστατος και μάλιστα γίνονται πολλά πράγματα που πρώτα γίνονται και μετά ανακοινώνονται. Πιστεύω όμως ότι γίνεται καλή δουλειά. Γενικά πρέπει να γίνει ένας εξορθολογισμός των εσόδων. Όλοι θέλουμε να έχουμε τους καλύτερους αλλά πρέπει να συμβιβαζόμαστε. Από έξω να κάνω κριτική είναι εύκολο. Όμως το να αποφασίζω και να είμαι στην διοίκηση είναι μεγάλο το βάρος της ευθύνης. Το νιώθω απόλυτο αυτό που λέω. Είναι απίστευτη η ευθύνη»


Πηγή: arenafm.gr

«Μας τρέλανε ο Κάτσε»


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Μιχάλης Λεοντιάδης, μίλησε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα του Κάτσε, στο ρόστερ της ομάδας αλλά και στην αναμέτρηση του “Δικεφάλου” με την Βέροια.
Για τον Κάτσε:
leontiadhs«Αυτός ο παίκτης μου άρεσε πέρσι γιατί μαρκάρει, πασάρει, κάνει τα πάντα. Γιατί το έκανε; Γιατί; Είναι ανεγκέφαλος; Μας τρέλανε όλους. Από εκεί που τον συμπαθούσαμε όλοι μας ήρθε μπούμερανγκ. Δεν ξέρω τι να πω… Πέφτω από τα σύννεφα. Επειδή έμαθα και εγώ κάποια πράγματα λένε ότι άλλοι έβαλαν την φωτογραφία και όχι αυτός. Αν την έβαλε αυτός όμως θέλει σκότωμα! Με την καλή έννοια… Ποδοσφαιρικά μιλάμε. Αν ήξερε τι έκανε να πάει στο καλό. Πρέπει να μάθουμε ακριβώς τι έγινε. Έχω ακούσει 100 διαφορετικές γνώμες»
Για Τζαβέλα και Νίνη:
«Ο ΠΑΟΚ για εμένα θέλει στοπερ. Δεν έχουμε στοπερ. Έχουμε αργή άμυνα. Για την Ελλάδα δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη για το πρωτάθλημα. Θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας; Δεν μου βγαίνει εμένα προσωπικά να πω ότι θα πάω εκτός έδρας και θα νικήσω τον Ολυμπιακό. Μπορεί να πάρουν τον Ιανουάριο αλλά τότε το πουλάκι θα έχει πετάξει. Έχουμε μείνει στο θα κάνουμε. Μακάρι να κάνω λάθος. Έχουν την αισιοδοξία μέσα στην ΠΑΕ ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα; Τους τρεις πόντους που έχασε ο ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός που θα τους χάσει; Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει καλή ομάδα και νικάει και τους διαιτητές» για να προσθέσει:
«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν παρακαλάει κανένα. Τα πέντε λιθαράκια μπήκαν μην λέμε ότι θέλουμε αλλά όποιος δεν θέλει να κάτσει να πάει στο καλό. Άμα δεν γουστάρεις το μπούλο! ενώ στην συνέχεια είπε: Ο Νίνης που θα παίξει; Θα τον βάλει πίσω από τον Αθανασιάδη. Και ποιος θα μείνει εκτός. Ας πάρουμε έναν ακόμα εκεί να έχουμε παίκτες».
Για τον αγώνα με την Βέροια:
«Έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα αρκεί να παίξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν παίξουν μπάλα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από το διπλό. Δεν μπορώ να πω ποια Βέροια. Δεν μου δίνει την ψυχολογία η ομάδα. Έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα αλλά οι φανέλες δεν παίζουν ποδόσφαιρο».


Πηγή:arenafm.gr

«Πετύχαμε τον στόχο μας»


Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο δικηγόρος τριών εκ των 46 συλληφθέντων οπαδών του ΠΑΟΚ, Παπαϊωάννου Δημήτριος .
Αναλυτικά τα όσα είπε:
« Ειδοποιήθηκα γύρω  στις 6 χθες το απόγευμα, για το επεισόδιο  που έγινε κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
1023623-thumb-largeΤα παιδιά αντιμετωπίζουν δυο κατηγορίες, για την διατάραξη κοινής ειρήνης αλλά και για τον  νόμο περί βεγγαλικών. Στόχος μας ήταν εξ αρχής να πάρουμε δικάσιμο κάτι το οποίο πετύχαμε. Στις 9 Δεκεμβρίου ορίστηκε η δικάσιμος».
Για το αν υπήρχαν πολλές καταθέσεις κατά των παιδιών: «Για το συμβάν το συγκεκριμένο υπήρχε μόνο μια κατάθεση από έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος ασφαλείας της Χρυσής Αυγής. Η αστυνομία δεν ήταν παρούσα για να επιβεβαιώσει το συμβάν, κλήθηκε μετά. Δεν θέλω να μπω στην ουσία της υπόθεσης.
Τα παιδιά του ΠΑΟΚ δεν προέβησαν σε επεισόδια, πήγαν απλά να διαμαρτυρηθούν εκεί  για την ανακοίνωση στο θέμα του Κάτσε. Περίμενε αρκετός κόσμος του ΠΑΟΚ απ έξω, αρκετοί φίλοι του ΠΑΟΚ, αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες και υπήρξε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα».
Πηγή:arenafm.gr

Στον Άρη ο Ραντάνκοβιτς!


radankovic-1-439x400Στο πλευρό του Μιλίνκοβιτς βρισκεται απο σήμερα ο Νεμπόγιε Ραντάκοβιτς  που θα αναλάβει  από σήμερα χρέη γυμναστη της ομάδας. Συγκεκριμένα ο σέρβος γυμναστής θα ειναι συνεργάτης του προπονητή του Άρη, καθως είχαν συνεργαστεί μαζί και στην ΟΦΚ Μπέογκράντ. Παλιότερα ηταν γυμναστης στην ομάδα του Ερυθρού Αστέρα.
Αναφορικά με τον Παντελίδη που ήταν ο γυμναστής της ομάδας , θα έχει συνάντηση αύριο με την διοικηση των κιτρινόμαυρων προκειμένου να ενημερωθεί για τον ρόλο που θα έχει πλέον στον  Άρη.


Πηγή:arenafm.gr

Vamos κι όπου μας βγάλει!!

Ο Βασίλης Παπανδρέου, λίγο πριν από τον κρίσιμο αγώνα με την Ισπανία στο Ευρωμπάσκετ, γράφει για τον μπασκετικό εγωισμό των Ελλήνων διεθνών.
"Ο έχων τα... cojones καλείται να κάνει ένα βήμα μπροστά". Σε αυτή τη φράση συνοψίζεται όλο το "ζουμί" του σημερινού αγώνα και οι -δικαίως- βλοσυροί, προβληματισμένοι και πεισμωμένοι Έλληνες παίκτες καλούνται να φανούν συνεπείς στο προσκλητήριο, που οι ίδιοι πριν απ' όλους σάλπισαν!
Η Εθνική δεν παίζει την ύπαρξή της σήμερα! Μπορεί να κερδίσει και παρ' όλ αυτά να αποκλειστεί, όπως μπορεί και να χάσει κι όμως να βρεθεί στους "8". Σήμερα παίζεται κάτι άλλο. Παίζεται ο μπασκετικός εγωισμός μερικών από τους καλύτερους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Αρκεί να δει κάποιος τους Έλληνες παίκτες στο ξενοδοχείο, να τους παρατηρήσει την ώρα που περπατάνε προς το πούλμαν, την ώρα που πίνουν καφέ στο lobby του "Plaza Hotel", την ώρα που κάνουν -νευρικά- δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
Προφανώς δεν γνωρίζω αν σήμερα το βράδυ θα χαμογελάμε -νίκη εμείς, ήττα οι Φινλανδοί, ήττα οι Σλοβένοι, το καλύτερο σενάριο- ή θα κλαίμε -ήττα εμείς, νίκη οι Φινλανδοί, το χειρότερο σενάριο- αλλά είμαι βέβαιος ότι σήμερα η εικόνα των παικτών δεν θα θυμίζει τους αγώνες με Ιταλία και -κυρίως- με Φινλανδία.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά, σε 6 σημεία, όσες και οι συνεχόμενες ήττες μας από τους Ισπανούς
1) Οι διαιτητές αφήνουν το ξύλο και οι Έλληνες παίκτες στις ομάδες τους παίζουν -πολύ, πάρα πολύ- ξύλο, οπότε ήρθε η ώρα να το εκμεταλλευτούμε!
2) Δεν νοείται άλλο εύκολο καλάθι στο ένας εναντίον ενός. Αν ο Ρούντι μας κάνει αυτά που έκαναν ο Κοπόνεν και ο Μπελινέλι (αλλά ακόμα και ο Σον Χαφ) καλύτερα να πάμε σπίτια μας…
3) "Πέφτουμε όλοι μαζί, σηκωνόμαστε όλοι μαζί". Η Εθνική είχε αυτό το "όλοι μαζί" πάντα ως υπέρτατη αξία και είναι πολύ θετικό ότι παρά τις "σφαλιάρες" το κλίμα μεταξύ των παικτών παραμένει εξαιρετικό. Πάμε να παίξουμε όλοι μαζί και όχι όπως τη Δευτέρα, όταν οι Έλληνες φίλαθλοι είδαν για πρώτη φορά εδώ και κοντά 10 χρόνια, μια ομάδα που χάνει χωρίς να παλεύει.
4) Ο Τρινκιέρι είπε χθες ότι πιστεύει στην ομάδα του, γιατί -εκτός των άλλων- έχει και ξεκάθαρους ρόλους, αλλά παρά το σεβασμό στον "αλενατόρε" οι ρόλοι μας δεν είναι ακριβώς ξηκάθαροι. Μπουρούσης, Φώτσης και Πρίντεζης, τρεις βασικότατοι παίκτες δηλαδή, έχουν σύγχυση ρόλων, με αποτέλεσμα το "όπλο" της Εθνική -η γραμμή ψηλών- να μοιάζει να απενεργοποιημένο!
5) Ως μπασκετικός λαός και δημοσιογράφοι, έχουμε κάθε… λόγο να έχουμε ένα "ψιλοκόμπλεξ" με τους Ισπανούς, που μας κερδίζουν διαρκώς εδώ και 7 χρόνια, αλλά οι διεθνείς μας έχουν το δικαίωμα να τους κοιτάζουν στα μάτια. Ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου, ο Πρίντεζης και ο Σλούκας τόσο το 2012 όσο και το 2013, μαζί με τον Περπέρογλου, έκαναν τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα να βλέπουν "αστεράκια". Ο Ζήσης, παρέα με τον Σπανούλη, τον Καϊμαλόγλου και τον Μπουρούση πήραν χρυσό στο Eurobasket Νέων Ανδρών το 2002 κόντρα στην Ισπανία, ενώ o Φώτσης και ο Περπέρογλου "έκλεισαν" το σπίτι του Ρούμπιο το 2011 στη Βαρκελώνη. Δεν είναι και τόσο άτρωτοι λοιπόν, ενώ γνωρίζω τουλάχιστον... 2-3 διεθνείς που θα έδιναν τα πάντα για να δουν αυτό το "υπεροπτικό" χαμόγελο του Ρούντι να σβήνεται από το στόμα του!
6) Η Ελλάδα των τριών πρώτων αγώνων, θα περνούσε από το χιαστί κόντρα σε οποιαδήποτε από τις Σερβία, Λιθουανία, Γαλλία ή Λετονία ακόμα και στο ρελαντί. Οι διεθνείς είδαν τους χτεσινούς αγώνες του 1ου ομίλου και συνειδητοποίησαν αυτό που ήδη γνώριζαν. Τέτοιες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε χρόνο. Αυτή η σκέψη είναι ένα τεράστιο κίνητρο, ανάμεσα σε παίκτες που ήρθαν αποφασισμένοι για να παίξουν στον τελικό στις 22 Σεπτεμβρίου και όχι "τελικό" 10 μέρες νωρίτερα...
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όμως.
"Πάμε σαν άλλοτε" και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Είτε κερδίσουμε, είτε χάσουμε, να το κάνουμε ως Επίσημη Αγαπημένη κι όχι ως "ανεπίσημοι αποσβωλομένοι", όπως νιώσαμε όλοι το απόγευμα της Δευτέρας.
Πηγή: gazzetta.gr

Σιγά κύριε Σαμαρά, φοβηθήκαμε!!

Δεν αναφέρομαι στον Πρωθυπουργό, αλλά στον Γιώργο Σαμαρά, τον διεθνή επιθετικό που μετά τον αγώνα με τη Λετονία κι αφού… σκότωσε το θηρίο, επιτέθηκε σε όλους τους δημοσιογράφους!Γράφει ο Δήμος Μπουλούκος.
Είπε ότι δέχεται την αρνητική κριτική κι αυτός κι οι υπόλοιποι διεθνείς, αλλά δεν ανέχεται τους άσχημους χαρακτηρισμούς λέγοντας: «Εάν έχετε άσχημους χαρακτηρισμούς για παίχτες, τότε θα μας βρείτε απέναντι σας.»
Δεν προσδιόρισε ακριβώς το «θα μας βρείτε απέναντι», αλλά τώρα που το σκέφτομαι λέτε να φοβηθούμε; Θα μας δείρουν; Θα μας πυροβολήσουν; ‘Η θα σταματήσουν (το πιο πιθανό) να μας μιλάνε; Μάλλον το τελευταίο, αλλά αυτό ποιους θα βλάψει, τους δημοσιογράφους ή τους ίδιους…
Δυστυχώς για τον Γιώργο Σαμαρά, όπως και για άλλους διεθνείς, έχει μπλέξει πολλά πράγματα στο παρορμητικό μυαλό του και επηρεασμένος από τον… μετρ των αποδυτηρίων βγήκε μπροστά!
Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα – και να μην μιλάμε θεωρητικά – ο Σαμαράς αναφέρθηκε σε δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας με σχόλια αρθρογράφου που όντως χρησιμοποίησε άκρως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, τον οποίο με κανέναν τρόπο δεν θέλω να υπερασπιστώ.
Ο Σαμαράς, όμως, αντί να βγει και να κατηγορήσει συγκεκριμένα πράγματα και να πει ονόματα, έριξε τη λάσπη στον ανεμιστήρα για να τους πιάσει όλους. «Θα μας βρείτε απέναντι». Ποιους κατηγορεί λοιπόν; Τη συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου που πλέκει συνεχώς το εγκώμιο της Εθνικής ομάδας, γιατί από το 2004 είναι μέσα σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις. Τον κόσμο που παρότι η Εθνική εδώ και χρόνια δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, στέκεται συνεχώς στο πλευρό της. Τον τηλεοπτικό σταθμό που μεταδίδει τους αγώνες, ο οποίος ακόμα και στις πιο άσχημες εμφανίσεις της Ελλάδας, δεν έχει αρθρώσει κουβέντα εις βάρος των διεθνών, σεβόμενος την προσπάθεια τους.
Το λάθος του Σαμαρά, πέρα από το «θα μας βρείτε απέναντι» ήταν το timing της δήλωσης του, μετά δηλαδή από ένα απαράδεκτο πρώτο ημίχρονο με το Λιχτενστάιν και ένα μετριότατο δεύτερο ημίχρονο με τη Λετονία. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει κι όταν δεν μπορείς να επιβληθείς των ερασιτεχνών του Λιχτενστάιν δεν σου φταίνε ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε ο Τύπος, αλλά ο ίδιος ο εαυτός σου…
Γι αυτό που δεν φταίει ο σπουδαίος επιθετικός της Σέλτικ (και το γράφω με κάθε ειλικρίνεια) είναι η… κληρονομιά που παρέλαβε στην Εθνική ομάδα, για τη στάση τους απέναντι στους δημοσιογράφους. Μετά το 2004 όποιος τολμούσε να πει κάτι διαφορετικό, έμπαινε στη black list. Αν το προχωρούσε περισσότερο και ασκούσε κριτική, ήταν κομμένος από κάθε είδηση και δήλωση, έμενε στο περιθώριο και άντε μετά να βρει τρόπο να σταθεί στα πόδια του…
Δυστυχώς για τα… υπολείμματα εκείνης της εποχής που ακόμα παίζουν μπάλα, οι καιροί έχουν αλλάξει. Κριτική και με οξύτατους χαρακτηρισμούς ασκείται ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον Πρωθυπουργό. Ο Αντώνης Σαμαράς για παράδειγμα, έχει ακούσει χίλια μύρια και φυσικά πιο σοβαρά απ’ ότι οι διεθνείς (υπηρέτη των ξένων συμφερόντων, δοσίλογο, άχρηστο και άλλα πολλά) αλλά ποτέ δεν είπε σε κάποιον ότι θα τον… βρει απέναντι. Προχθές συνδικαλιστής είπε στον Φώφη Γενημματά να πεθάνεις από καρκίνο, την ίδια ώρα που η ίδια δίνει τη μάχη με την επάρατη νόσο και φυσικά έχει χάσει τον πατέρα της, αλλά προς τιμήν της δεν αντέδρασε!
Για να φτάσουμε, όμως, στην ουσία, είναι αυτό που ισχύει παντού στον κόσμο κα φυσικά η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Εθνική ομάδα δεν είναι δικαίωμα αλλά υποχρέωση των διεθνών. Εκεί δεν παίζουν για τον εαυτό τους, αλλά για τη χώρα τους και απλώς έχουν το ρόλο πρεσβευτών. Είναι η βιτρίνα ενός γενικότερου συνόλου και δεν είναι η ομάδα μαγαζάκι τους, ούτε ιδιοκτησία τους, αλλά εθνική υπερηφάνεια όλων των Ελλήνων, που φυσικά έχουν λόγο για αυτήν!
Οποιος δεν μπορεί, ούτε απειλεί, ούτε κατηγορεί. Απλώς αποχωρεί… Πάντως η Εθνική ομάδα, δεν είναι κανενός μαγαζάκι…
Πηγή: gazzetta.gr

Κουλά τα χέρια της «Χρυσής Αυγής» με ΠΑΟΚ!!

Αποκαλυπτικός ο Αποδυτηριάκιας για την κόντρα οργανωμένων παοκτσήδων με χρυσαυγίτες
Έκαναν ντου στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» κάποιοι παοκτσήδες οι οποίοι, για να ξέρουμε τι λέμε, δεν έχουν ιδέα τι εστί ΠΑΟΚ. Ποια είναι η θέση του στην ελληνική κοινωνία. Ούτε επίσης αντιλαμβάνονται τι είναι ποδόσφαιρο, τι ρόλο βαράει η «Χρυσή Αυγή», αυτό το άγριο ινδιάνικο φρούτο στην πολιτική μας ζωή.
Οι εν λόγω οργανωμένοι παοκτσήδες την έχουν δει τσαμπουκάδες και έχοντας την ανάγκη μιας φανέλλας, μιας ταμπέλας, για να δίνουν ένα νόημα στις αλητείες τους, ασπάσθηκαν «ιδεολογικά» τον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσαν να είχαν υιοθετήσει μια άλλη ποδοσφαιρική ομάδα.
    
Οι χρυσαυγίτες δεν είναι της πλάκας, όπως το λούμπεν προλεταριάτο των «παοκτσήδων». Είναι επαγγελματίες. Μόνο που δεν μπορούν να αντιδράσουν, όπως θα το έλεγε η ψυχούλα τους, και στα ίσα σ' εκείνους τους ψευτοτραμπούκους, που με ξύλα, πέτρες κι άλλο πολεμικό υλικό έκαναν επίθεση στα χρυσαυγήτικα γραφεία της Θεσσαλονίκης.
Είναι κόμμα στα επάνω της, σύμφωνα με τα γκάλοπ, η «Χρυσή Αυγή», και με στρατευμένους μπράβους, με φαλτσέτες στα σλιπάκια μέσα. Δέρνουν κόσμο άμα λάχει, όμως όχι γριούλες, ούτε για τη δόση τους. Σαν «πολιτικοποιημένοι», λοιπόν, οι χρυσαυγίτες δεν τους παίρνει να ξηγηθούν σύμφωνα με τον κώδικα της νύχτας ενάντια στα απολιτικ ρεμάλια των οργανωμένων μιας ομάδας.
Καμμία σχέση οι χρυσαυγίτες, που παραπέμπουν στα SS των Ναζί, με τα φλωράκια της ΚΝΕ. Όλα εκείνα τα γκόλντεν μπόϋς που από το κρυφό σχολειό της κομουνιστικής νεολαίας εξελίχθηκαν σε κυριλάτες πατσαβούρες στα νεοτζάκια της πλουτοκρατίας. Στις επιχειρήσεις Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Λαμπράκη, όλο το σύστημα.
Γιατί, μήπως ξέρουν οι «αντιφρονούντες» της Χρυσής Αυγής παοκτσήδες τι εστί UCK και από ποιους πλιατσικολόγους και σκατζόχοιρους αποτελούνταν η αλβανική παραστρατιωτική οργάνωση; Θα έχει συνέχεια η ιστορία Κάτσε.

Ποιας ελληνικής ομάδας οι «φίλαθλοι» είναι οι πιο τσαμπουκαλεμένοι της Ιστορίας, γράφει ο apodytiriakias.gr


Δεν ήταν περισσότεροι από 150-180 άτομα. Όχι πιτσιρικάδες, οι περισσότεροι οικογενειάρχες. Κοκκινιώτες και κανονικοί της φυλής ποδοσφαίρου. Γουστάρανε τη μπάλλα, τη βρίσκανε στο γήπεδο. Κι όλοι ήταν μια παρέα. Δεν έχει ξαναγίνει.

Μια παρέα, μια ομάδα, ένα τάγμα στρατού που κτύπαγε σαν ένας άνθρωπος. Όλοι μαζύ. Ικανοί να αδειάσουν από τους οπαδούς της ακόμα κι αν αυτοί ήταν πενταπλάσιοι, το γήπεδο της αντίπαλης ομάδας. Το έλεγαν, στα σοβαρά, και κάπου είχε γραφτεί τότε, ότι «Αν ανέβουμε Α΄ εθνική μέχρι και την Τούμπα όλη θα σαρώσουμε έτσι και μας κουνηθούν τα παόκια, εμείς οι 150…».

Οι 300 του Εθνικού και οι 150 της Νίκαιας. Του Α.Ο.Νικαίας. Σήμερα έχει αλλάξει όνομα και κάπου βολοδέρνει στο γάμα τοπικό του Πειραιά. Πριν 30 χρόνια πρωταγωνιστούσε στην Γ΄ εθνική. Μεγάλη μπάλλα ο Α.Ο.Νικαίας. Αλανιάρικη και αρτίστικη. Με παικταράδες, με φίρμες. Ιντζογλου Θανάσης, Ελευθεριάδης Τάκης, Ζωαννός Ανδρέας, Βρεκούσης, Βενέτης, Κοντόπουλος, ο μέγας Ρόζος.

Ο αποδυτηριάκιας Κυριακή πρωϊ στο ξερό έβλεπε Α.Ο. Νικαίας. Βραζιλιάνικη μπάλλα, με παίκτες λες κι ήταν συμπαίκτες όταν πρωτοκλωτσούσε ο Πελέ στις αμμουδιές της Κομπακαμπάνα.

Αυτοί οι 150 δεν βαράγανε μόνο. Ήταν και πλακατζήδες. Μνημεία ανεκδοτολογίας και χιούμορ οι ατάκες τους, αυθόρμητες κι όχι προκατ, που αμολούσαν στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Μια φορά κάτι είπε ένας οπαδός του Ηλυσιακού στο γήπεδο του, την ώρα του αγώνα, και τους έβγαλαν όλους έξω τους ηλυσιακούς. Έμεινε στην Ιστορία. Όπως το ξύλο στο ξενοδοχείο του Αιολικού, επειδή για τους Κοκκινιώτες δεν είχαν φερθεί σωστά όταν η ομάδα τους έπαιξε στη Μυτιλήνη. Ξύλο που είχε γίνει πρωτοσέλιδο.

Μάλλον θα χρειαστεί να επανέλθω για τον Α.Ο.Νικαίας, το πιο καλτ ποδοσφαιρικό καφενείο της Ελλάδος. Η έδρα της ομάδας, τα γραφεία της, το στέκι ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, ήταν το καφενείο της, στην Πλατεία της Οσίας Ξένης. Εκεί ακριβώς που έγινε το μπλόκο των Γερμανών.


Πηγή: gazzetta.gr

"Πολεμικό" κλίμα στα αποδυτήρια της Εθνικής!!

Τι συμβαίνει με τους παίκτες της Ελλάδας λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της μεγάλης αναμέτρησης με την Ισπανία; Γιατί "τρελάθηκαν" οι διεθνείς; Ο σκύλος έχει το θέμα! Λίγες ώρες πριν τον πρώτο "τελικό" της Ελλάδας στο φετινό Ευρωμπάσκετ και ο sportdog σας μεταφέρει το κλίμα από τα αποδυτήρια της Εθνικής.
Όπως αποκαλύπτει η έγκυρη στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sdog Pick n' Scroll", οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι μόνο χαλαροί και ...αεράτοι δεν είναι, καθώς το κλίμα μοιάζει τις τελευταίες ώρες ..."πολεμικό"!
Όχι, φυσικά, "πολεμικό" μεταξύ τους, αφού οι διεθνείς τα πάνε μια χαρά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο εσωτερικό της ομάδας, ωστόσο αντιλαμβάνονται πως βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και είναι αποφασισμένοι να δώσουν απαντήσεις.
Δεν είναι ...soft όπως πριν, γιατί έχουν συναίσθηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από τα δικά τους λάθη και δηλώνουν έτοιμοι να τα δώσουν όλα για να φέρουν τα πάνω – κάτω.
Μπορεί ο όρος "πολεμικό" να έχει μία δόση υπερβολής, αλλά μόνο με αυτή τη λέξη μπορεί να περιγραφεί επακριβώς το κλίμα που υπάρχει στην Εθνική ομάδα. Δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα, οι πλάκες έχουν κοπεί και οι διεθνείς είναι με το μαχαίρι στο στόμα για να δώσουν τη μεγάλη μάχη κόντρα στους Ισπανούς.
Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι ακόμα και ο πλακατζής Αντρέα Τρινκιέρι δεν έκανε κανένα αστείο στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Δεν έσκασε ούτε ένα χαμόγελο ο Ιταλός κι αυτό από μόνο του δείχνει την ψυχολογία και τη διάθεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα λίγο πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης με τους Ισπανούς.
Πηγή: sportdog.gr

«Ο ΠΑΟΚ θέλει συμβιβασμό, ο Δώνης όχι...»

Για τις πιθανότητες δικαίωσης του ΠΑΟΚ στη δικαστική διαμάχη με τον Γιώργο Δώνη μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος του Δικεφάλου και διακεκριμένος δικηγόρος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Δεν μπορώ να μιλήσω για πιθανότητες, δεν είναι δική μου δουλειά αυτή. Έγινε η δίκη στο διαιτητικό δικαστήριο. Αναπτύχθηκαν τα ουσιαστικά και νομικά επιχειρήματα του ΠΑΟΚ, ανέπτυξε και η άλλη πλευρά τα δικά της και μέχρι τις 20/9 πρέπει να καταθέσουμε το υπόμνημα ώστε να βγει η απόφαση, η οποία ευελπιστώ να είναι ευνοϊκή.

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα συζητούσε περίπτωση συμβιβασμού: «Το δηλώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι για συμβιβασμό αλλά ο Δώνης αρνήθηκε κάθε τέτοια συζήτηση».

Όσον αφορά την πορεία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Ελπίζω να πάει καλά και να αποδώσουν οι σοβαρές επενδύσεις που κάνει στον ΠΑΟΚ».Πηγή: sportdog.gr

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο!!

Αποκάλυψη βόμβα από τον sportdog: Πωλείται το Ραδιομέγαρο; Διαβάστε τι αναφέρουν οι πληροφορίες για το κτίριο που στεγαζόταν η πρώην ΕΡΤ.Αν ισχύει θα αποτελέσει την είδηση του φθινοπώρου, αλλά στον "σκύλο" έφτασε η πληροφορία που μένει να επιβαβαιωθεί ή να διαψευστεί στην πράξη ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πωληθεί το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής όπου στεγαζόταν η πρώην ΕΡΤ.

Και παράλληλα να ενισχυθεί, με την απόκτηση υλικοτεχνικής υποδομής η εγκατάσταση στην Κατεχάκη, ώστε με αυτό τον τρόπο να γίνει εφικτή η λειτουργία (άκοπη) της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (σε πλήρη μορφή), αλλά και η είσπραξη εσόδων.

Παράλληλα, το sportdog μαθαίνει ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει ανακοίνωση νέων προσλήψεων ανάμεσα στις οποίες θα είναι και ονόματα αθλητικών.Πηγή: sportdog.gr

Σφίγγει τα δόντια ο Μαυροκεφαλίδης!!

Λίγη ώρα πριν την έναρξη του καθοριστικού ματς με την Ισπανία, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης κάνει προθέρμανση και όλα δείχνουν πως θα βρίσκεται στη διάθεση του Τρινικιέρι.

Σφίγγει τα δόντια ο Μαυροκεφαλίδης!
Ο Έλληνας σέντερ δοκιμάζει τις δυνάμεις του κάνοντας προθέρμανση μόνος του και φαίνεται πως σε αυτήν τη μάχη στην οποία δεν περισσεύει κανείς, θα σφίξει τα δόντια και θα αγωνιστεί έστω και με πρόβλημα.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης υπέστη ένα ελαφρύ τράβηγμα στο δικέφαλο νωρίτερα, αλλά άμεσα το ιατρικό τιμ και οι φυσιοθεραπευτές έπεσαν πάνω του ώστε να καταφέρει να παίξει, πράγμα που όλα δείχνουν πως θα συμβεί.

Το παιχνίδι με την Ισπανία ξεκινά στις 18.45. Πηγή: sport-fm.gr

Μελισσανίδης: «Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν»

Θέση στο θέμα που έχει προκύψει με τη χορηγία του ΟΠΑΠ στην ΑΕΚ πήρε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. «Έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Βεντέτα ανοίγω μόνο με μάγκες», είπε.

Μελισσανίδης: «Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν»
Τη δική του απάντηση στις κατηγορίες του Ολυμπιακού και άλλων ομάδων για το θέμα της χορηγίας του ΟΠΑΠ θέλησε να δώσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας φανέλας της ΑΕΚ και μιλώντας σε «πηγαδάκια» που στήθηκαν μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο ηγέτης της «Ένωσης» φέρεται να ανέφερε:

«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Αυτά που έκαναν τα τελευταία 15 χρόνια να τα ξεχάσουν. Έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Αυτοί φοράνε φουρό. Εμείς δεν ασχολούμαστε με κανέναν, οι άλλοι ασχολούνται με μας».

Κι αφού αναρωτήθηκε «αν είναι δυνατόν να ασχολούνται με την ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική, με τον Μανδραϊκό θα παίζουμε», είπε ανάμεσα σε άλλα: «Δεν ανοίγω καμία βεντέτα. Βεντέτα ανοίγω μόνο με μάγκες. Αυτοί τελειώσανε»! Πηγή: sport-fm.gr

Η νέα φανέλα της ΑΕΚ! (pics)

Αποκαλυπτήρια! Παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη και πολλών μελών της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας, η ΑΕΚ παρουσίασε τη φανέλα που θα τη βάλει στην εποχή της αναγέννησης. Δείτε φωτογραφίες.

Η νέα φανέλα της ΑΕΚ! (pics)
Μέχρι πέρυσι ΑΕΚ θύμιζαν μόνο οι φανέλες κι ο κόσμος της. Φέτος που θυμίζουν και… όλα τα υπόλοιπα, η «Ένωση» παρουσίασε με την επισημότητα που τους αξίζει τις εμφανίσεις που θα τη βάλουν στη νέα εποχή.

Παρουσία λοιπόν του ίδιου του Δημήτρη Μελισσανίδη (αλλά και του γιου του, Γιώργου), των υπευθύνων του ποδοσφαιρικού τμήματος (Μπάγεβιτς, Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Ζήκος, Δημητριάδης) και πολλών παικτών της ομάδας (Γεωργέας, Τσιρίλο, Κορδέρο, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς, Πόποβιτς, Ανάκογλου, Παυλής, Βούρας) αποκαλύφθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο οι φετινές εμφανίσεις της ομάδας.

Με την πρώτη να είναι φυσικά σε κίτρινο χρώμα (και υδατογράφημα του δικεφάλου να την κοσμεί κάτω αριστερά), τη δεύτερη σε μαύρο, εκείνη του τερματοφύλακα σε μπλε και βασικό χορηγό σε όλες το Τζόκερ. Στο πίσω μέρος δε (πάνω από τον αριθμό) θα βρίσκεται το λογότυπο της Fujitsu, ενώ στα μανίκια θα υπάρχουν εκείνα των Lancia και Τράπεζας Πειραιώς. Πηγή: sport-fm.gr

«Λεό» και Κατσουράνης οι βάσεις της ΑΕΚ!!

Με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που επιθυμούν να ενταχθούν στο ρόστερ την επόμενη σεζόν ασχολούνται στην ΑΕΚ. Φήμες για Λεονάρντο και Κατσουράνη!

«Λεό» και Κατσουράνης οι βάσεις της ΑΕΚ
Σε δέκα μέρες ξεκινούν οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική, όμως οι ιθύνοντες του συλλόγου καταστρώνουν τα πλάνα τους για την ομάδα που θα συμμετάσχει την επόμενη σεζόν στη Β’ Εθνική.

Πρόθεση των υπευθύνων είναι να δημιουργηθεί από φέτος ένας «κορμός», ο οποίος θα καταστήσει την Ένωση ανταγωνιστική και θα καταφέρει να πάρει άμεσα την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Στο πλαίσιο εντάσσονται οι δύο κινήσεις που έχουν γίνει με την συμφωνία με τους Πέτρο Μάνταλο και Αμπλαγέ Φαγέ, οι οποίοι θα προστεθούν στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στόχος των ιθυνόντων είναι να αποκτηθούν ικανοί και εξελίξιμοι παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Γούτας της Ξάνθης. Κάποιοι θεωρούν την συγκεκριμένη υπόθεση «κλεισμένη», ενώ προσπάθειες έχουν γίνει και για τον Δημήτρη Κουρμπέλη του Αστέρα Τρίπολης.

Επίσης, στην ΑΕΚ φέρονται να έχουν στο μεταγραφικό τους στόχαστρο τον Παναγιώτη Μπάλα του Ατρομήτου και τον Νίκο Κοροβέση του ΠΑΣ Γιάννινα.

Σύμφωνα με την «Ώρα των σπορ», δεν αποκλείεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης προσωπικά να αναλάβει τις υποθέσεις του Κώστα Κατσουράνη, του οποίου το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ λήγει λίγο πριν από το Μουντιάλ της Βραζιλίας, και του Λεονάρντο, ο οποίος έχει εκφράσει επιθυμία να επιστρέψει στην Ένωση.

Ο «Κατσούρ» δεν σκέφτεται να φορέσει άμεσα την κιτρινόμαυρη φανέλα, όμως παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να βοηθήσει στη νέα προσπάθεια που γίνεται με τους Λυμπερόπουλος, Δέλλα και φυσικά τον Μελισσανίδη.

Όλα, όμως, θα κριθούν μετά το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο είναι το επόμενο καλοκαίρι. Από την πλευρά του, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, έκανε δηλώσεις που αποτελούν την καλύτερη «πάσα» για τον γνωστό επιχειρηματία για να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Πρέπει, όμως, να τονιστεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση από πλευράς ΑΕΚ για αυτό το θέμα.Πηγή: sport-fm.gr

Brasileiro: «Διπλό» για Κρουζέιρο και «λάμψη» Χιούρι!! (videos)

Ο 26χρονος Βίλιαν πέτυχε δύο τέρματα και επέτρεψε στην Κρουζέιρο να περάσει με 2-1 από την έδρα της Γκοΐας, που ήταν καλύτερη.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 27ο λεπτό με τον Ρέναν Ολιβέιρα, αλλά ισοφαρίστηκαν στο 38ο από τον Βίλιαν, ενώ ο πρώην στράικερ της Μέταλιστ διαμόρφωσε και το 2-1 στο 71ο λεπτό, τη στιγμή που η Γκοΐας πίεζε ασφυκτικά. Εν τέλει, όμως, η Κρουζέιρο παρέμεινε στην κορυφή του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Στη δεύτερη θέση διατηρήθηκε η Μποταφόγκο, καθώς στο 90ό λεπτό βρήκε δίχτυα ο αγαπημένος της εξέδρας, Χιούρι, ενώ η τρίτη Γκρέμιο πέρασε με 2-0 από την έδρα της ουραγού Ναούτικο.
Στο μεταξύ, η Φλουμινένσε απέσπασε 1-1 στην έδρα της Ατλέτικο Παραναένσε χάρη σε πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Ραφαέλ Σόμπις στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και σημαντικές επεμβάσεις του Ντιέγκο σε ολόκληρο το δεύτερο, ενώ η Πορτουγκέζα του κεφάτου Ντιόγκο επιβλήθηκε της Βάσκο με 2-0. Ακόμα, η Μπαΐα πήρε εντός έδρας 2-2 από την Κρισιούμα, αφού ο Φερναντάο μείωσε στο 71ο λεπτό με πέναλτι και ο Ομπίνα ισοφάρισε στο 85ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ατλέτικο Παραναένσε-Φλουμινένσε 1-1
Μπαΐα-Κρισιούμα 2-2
Γκοΐας-Κρουζέιρο 1-2
Μποταφόγκο-Κορίνθιανς 1-0
Ναούτικο-Γκρέμιο 0-2
Πορτουγκέζα-Βάσκο 2-0
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
20
43
Μποταφόγκο
20
39
Γκρέμιο
20
37
Ατλέτικο Παραναένσε
20
35
Κορίνθιανς
20
30
Ιντερνασιονάλ
19
30
Σάντος
18
28
Κοριτίμπα
19
28
Γκοΐας
20
26
Κρισιούμα
20
24
Βάσκο Ντα Γκάμα
20
24
Μπαΐα
20
24
Φλουμινένσε
20
23
Βιτόρια
19
23
Πορτουγκέζα
20
22
Φλαμένγκο
19
22
Ατλέτικο Μινέιρο
18
22
Σάο Πάολο
19
18
Πόντε Πρέτα
18
15
Ναούτικο
19
9
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.















Πηγή: onsports.gr

MLS: Επιβίωσαν οι Φάιρ στο Τορόντο!! (videos)

Οι Σικάγο Φάιρ του Φρανκ Κλόπας απέσπασαν εκτός έδρας 1-1 από το Τορόντο και βρέθηκαν έναν βαθμό μακριά από τις θέσεις, που οδηγούν στα playoffs του MLS.
Μάλιστα, οι «φωτιές» προηγήθηκαν στο 20ό λεπτό με τυχερό γκολ του 23χρονου Ντίλι Ντούκα, στο οποίο η μπάλα πέρασε από… άπειρα πόδια και κατέληξε στα δίχτυα. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο Ρόμπερτ Έρνσο βρήκε δίχτυα μετά από καιρό και διαμόρφωσε το 1-1, που αποδείχθηκε τελικό αποτέλεσμα.
Πάντως, ο καναδικός σύλλογος κυριάρχησε στο υπολειπόμενο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, όπως και στο μεγαλύτερο κομμάτι του δεύτερου 45λεπτου. Από την πλευρά τους, οι Φάιρ απείλησαν περιοδικά και προτίμησαν να επικεντρώσουν στην άμυνά τους.
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
26
45
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
28
45
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
28
45
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
29
39
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
27
37
Χιούστον Ντάιναμο
27
37
Σικάγο Φάιρ
27
36
Κολόμπους Κρου
28
32
Τορόντο
28
23
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
27
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρέαλ Σολτ Λέικ
28
48
Σιάτλ Σάουντερς
26
46
Λος Άντζελες Γκάλαξι
27
43
Κολοράντο Ράπιντς
28
42
Πόρτλαντ Τίμπερς
27
42
Ντάλας
27
40
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
27
37
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
28
37
Σίβας ΗΠΑ
28
25
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.







Πηγή: onsports.gr