Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

«Κομβική χρονιά η φετινή»


Στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος των νομικών θεμάτων του ΑΣ Άρης Χρήστος Γρόλλιος όπου αναφέρθηκε στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος βόλεϊ όπως και στα συμπεράσματα που έβγαλε απο την συνέλευση του ΑΣ:
Αρχικά είπε:
grolios«Είναι γεγονός ότι κάθε χρονιά ξεκινά με αισιοδοξία αλλά πρέπει να μετουσιωθεί και στην πράξη. Μακάρι να έρθουν τα αποτελέσματα και να πλασαριστεί ο Άρης σύμφωνα με την ιστορία του και την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στις ψηλές θέσεις» για να προσθέσει:
«Μακάρι να αγκαλιάσει την προσπάθεια ο κόσμος με την φυσική παρουσία στο γήπεδο και την αγορά διαρκείας. Για να ισοσκελιστεί ο ισολογισμός του Άρη και να πληρωθούν ορισμένες υποχρεώσεις. Είναι κομβική χρονιά κατά την γνώμη μου γιατί πρέπει να κάνουμε και συμφωνίες με παίκτες. Δηλαδή να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να τους εξοφλήσουμε τώρα αλλά σε βάθος χρόνου. Υπάρχει και η έλλειψη επιχορηγήσεων . Πάντα ζητάμε την κατανόηση των ανθρώπων στους οποίους οφείλουμε. Έχουμε ξεκινήσει κάποιες επαφές αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις μέχρι να υπογραφεί το τελικό συμφωνητικό»
Για την συνέλευση του ΑΣ:
«Υπήρξε η συγκυρία ο Νίκος Παπαδόπουλος να είναι πρόεδρος της προηγούμενης περιόδου. Οποιοσδήποτε και να ήταν στην θέση του θα βρισκόταν στο στόχαστρο. Εκτιμώ ότι μέσα από το ειρηνοδικείο θα βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος για να ισορροπηθεί λίγο η κατάσταση και να δούμε τα οικονομικά και να υπάρχει μία κανονική διοίκηση. Είναι πολλά τα προβλήματα. Η οικονομική επιτροπή έχει κάνει τρομερή δουλειά και τους τελευταίους δύο μήνες έκανε ένα έργο που δεν είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Ποιο τμήμα είναι κερδοφόρο και πόσα χρωστάει το κάθε τμήμα ξεχωριστά. Με την έκθεση βιωσιμότητας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε»
« Παρόλα τα προβλήματα η φιλοδοξία όλων είναι να παραμένουν ανταγωνιστικά τα τμήματα. Και έτσι συσσωρεύτηκαν κάποια παραπάνω χρέη. Αυτή η ανοχή που επέδειξε ο ΑΣ σε βάρος των συμφερόντων του οδήγησε στην διόγκωση των προβλημάτων και στην παρουσία του ΑΣ ως αφερέγγυο»
Για την νέα διοίκηση:
«Υπάρχουν τόσα πολλά τμήματα που οι άνθρωποι που ασχολούνται πρέπει να είναι στο συμβούλιο. Η αίτηση θα κατατεθεί την Δευτέρα ή την Τρίτη για το ειρηνοδικείο και θα είναι 15 άτομα. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι οι έφοροι που τρέχουν κάθε μέρα τα τμήματα»
Για το τμήμα βόλεϊ:
«Παρότι το βόλεϊ ανατέθηκε στον κύριο Γιώτα από εκεί και πέρα ο ΑΣ Άρης βρίσκεται πάντα κοντά. Υπάρχει η δέσμευση ότι ο ισολογισμός θα είναι ισοσκελισμένος με αποτέλεσμα να μπορέσουμε να έχουμε και μία αποπλήρωση ορισμένων χρεών» για να συνεχίσει λέγοντας:
«Πρέπει να αγκαλιάσουμε τον ΑΣ γιατί στάθηκε αρωγός σε όλη την προσπάθεια που έγινε στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Χθες πάρθηκε μία απόφαση πάρα πολύ σοβαρή που ανοίγει τις πόρτες στα μέλη και αφορά την αποπληρωμή παλαιών συνδρομών με ευνοϊκές ρυθμίσεις.  Γιατί οσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. Σημαίνει μεγαλύτερη δυναμική για τα συμφέροντα του ΑΣ»
Για τα λεφτά που δίνει η ΠΑΕ στον ΑΣ:
«Η ΠΑΕ δεν κάνει καμιά χάρη όταν δίνει λεφτά στον ΑΣ γιατί από εκεί έχει ξεπηδήσει και η ΠΑΕ και η ΚΑΕ  και όλοι. Πολλές φορές αναφέρεται ότι η ΠΑΕ έδωσε λεφτά στον ΑΣ. Δεν κάνει χάρη είναι τα λεφτά που πρέπει να δώσει βάση νόμου, και πολλές φορές ο ΑΣ δεν τα δέχεται για να διευκολύνει τον ρόλο της ΠΑΕ. Οι σχέσεις με την ΠΑΕ πρέπει να είναι και ουσιαστικές και τυπικές ταυτόχρονα. Όταν μιλάμε για κοινούς στόχους πρέπει να τους αισθανόμαστε. Όταν συγκροτηθεί η διοίκηση θα έχει και συνάντηση με τον κύριο Ηλιάδη γιατί πρέπει να ξέρει ο ΑΣ τι μπάτζετ να κάνει»
Τέλος είπε:
«Στην ΚΑΕ έγινε πολύ σοβαρή προσπάθεια. Ο φάκελος για το 99 είναι πληρέστατος και μάλιστα γίνονται πολλά πράγματα που πρώτα γίνονται και μετά ανακοινώνονται. Πιστεύω όμως ότι γίνεται καλή δουλειά. Γενικά πρέπει να γίνει ένας εξορθολογισμός των εσόδων. Όλοι θέλουμε να έχουμε τους καλύτερους αλλά πρέπει να συμβιβαζόμαστε. Από έξω να κάνω κριτική είναι εύκολο. Όμως το να αποφασίζω και να είμαι στην διοίκηση είναι μεγάλο το βάρος της ευθύνης. Το νιώθω απόλυτο αυτό που λέω. Είναι απίστευτη η ευθύνη»


Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: