Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τέλος ΚΑΙ ο Στόικα!!

Τρεις μέρες μετά την… παρέλαση, ο Στέφαν Στόικα γίνεται ο τρίτος προπονητής που αποχωρεί από τον πάγκο της Βέροιας!

Τέλος ΚΑΙ ο Στόικα!
Μετά τους Γκόραν Στεβάνοβιτς και Τον Κάανεν, παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Βέροιας αποτελεί και ο Στέφαν Στόικα!

Ο Ρουμάνος προπονητής έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ημαθίας λίγη ώρα μετά τον αποκλεισμό της «βασίλισσας του Βορρά» από το Κύπελλο από τον Ηρακλή Ψαχνών.

Αν υπολογίσει κανείς πως ήδη δύο φορές τις τύχες του συλλόγου είχε αναλάβει ως υπηρεσιακός ο Στέφανος Γαϊτάνος, αντιλαμβάνεται πως ο… τυχερός που θα αντικαταστήσει τον Στόικα θα είναι ο πέμπτος προπονητής της ομάδας πριν καν μπει ο Νοέμβρης!

Δεν αποκλείεται στο τέλος της χρονιάς –αν συνεχίσει να κινείται με αυτούς τους ρυθμούς η αλλαγή προπονητών- η Βέροια να κερδίσει μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες…

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Στέφαν Στόικα».

«Κοντά σε Παναθηναϊκό ο Ντιαρά»


Πρόταση για εξάμηνο συμβόλαιο στον Μαχαμαντού Ντιαρά φέρεται να έχει κάνει ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με το «Skysports», το οποίο φιλοξενεί και δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή της Φούλαμ.

«Κοντά σε Παναθηναϊκό ο Ντιαρά»
Ένα όνομα που είχε απασχολήσει πολύ τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, αυτό του Μαχαμαντού Ντιαρά, επανέρχεται στο προσκήνιο.

Όπως αναφέρει το «Skysports», το «τριφύλλι» βρίσκεται κοντά στον 33χρονο μέσο ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς την περασμένη περίοδο και το τελευταίο διάστημα έκανε προπονήσεις με την πρώην ομάδα του τη Φούλαμ.

«Έχω συζητήσεις με την ελληνική ομάδα και θα μιλήσω ξανά μαζί τους την επόμενη εβδομάδα ελπίζοντας να φτάσουμε σε κάποια συμφωνία. Νομίζω πως μπορώ ακόμη να παίξω σε υψηλό επίπεδο και να προσθέσω εμπειρία στην ομάδα», δήλωσε στο αγγλικό Μέσο ο Ντιαρά, ο οποίος μάλλον μπερδεύτηκε (αν δεν χάθηκε στη… μετάφραση), αφού πρόσθεσε πως ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στο Champions League…

Αν υπάρχει και… φωτιά, εκτός από καπνό πάντως και ισχύει το ρεπορτάζ και οι δηλώσεις, ο Ντιαρά θα μπορεί να αγωνιστεί για λογαριασμό του Παναθηναϊκού από τον προσεχή Ιανουάριο.

Πρώτη νίκη με σούπερ Λαβρίνοβιτς!

Την πρώτη της νίκη στην Euroleague πανηγυρίζει η Μπουντιβέλνικ που επικράτησε της Παρτίζαν με 74-69, για την 3η αγωνιστική του Α’ ομίλου της διοργάνωσης. 22 πόντους πέτυχε ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς.

Πρώτη νίκη με σούπερ Λαβρίνοβιτς
Μεγάλη νίκη για την Μπουντιβέλνικ η οποία έκανε… σεφτέ στην Euroleague. Η ουκρανική ομάδα επικράτησε εντός έδρας της Παρτίζαν με 74-69, για την 3η αγωνιστική του Α’ ομίλου της διοργάνωσης έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς ο οποίος πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με 22 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 7 κερδισμένα φάουλ την οδήγησε σε μία ιστορική νίκη.

Ο Κίνσεϊ ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους με 16.

Το ματς



Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκαν στο ξεκίνημα με 9-2. Η Παρτίζαν απάντησε με επιμέρους 13-6 καταφέρνοντας να φέρει το ματς στα ίσια (15-15) και να διατηρήσει την ισοπαλία μέχρι το τέλος της περιόδου, 17-17. Οι δύο ομάδες πορεύονταν μαζί και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους φιλοξενούμενους να περνούν μπροστά για πρώτη φορά μπροστά (34-35) με τον Σάλιτς 3’21’’ για το ημίχρονο. Η Μπουντιβέλνικ, ωστόσο, ξαναπήρε τα ηνία και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με το εύθραυστο 44-42.

Κακή η επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ μετά το ημίχρονο με μόλις ένα καλάθι στα πρώτα 3’25’’ (47-42). Οι Ουκρανοί στη συνέχεια βρέθηκαν να προηγούνται και με έξι (52-46), όμως μένοντας χωρίς καλάθι για 4’44’’ και δεχόμενοι σερί 7-0 επέτρεψαν στην ομάδα του Βουγιόσεβιτς να περάσει μπροστά (52-53), στο τέλος του δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι όμως δεν το έβαλαν κάτω. Με επιμέρους 9-1 στο πρώτο τετράλεπτο της τελευταίας περιόδου έκαναν το 61-55 και μαζί απέκτησαν την απαιτούμενη... θετική ψυχολογία. Έτσι παρότι η Παρτίζαν μείωσε και στο καλάθι (64-62), χωρίς άγχος η Μπουντιβέλνικ διατήρησε το προβάδισμα της μέχρι το τελικό 74-69.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 44-42, 52-53, 74-69

Μπουντιβέλνικ (Μπαγκάτσκις): Έιχερν 9 (1), Λαβρίνοβιτς 22 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 ασίστ, 2 κοψίματα), Ντροζντόφ 4 (7 ριμπάουντ), Γκορμπένκο, Στρέλνιεκς 5 (1), Ανισίμοφ 2, Λεμπεντίντσεφ, Τιστσένκο, Ανικιένκο, Ντάουνς 7 (1), Μίναρντ 10 (2), Σάμερς 15 (7 ριμπάουντ)

Παρτίζαν (Βουγιόσεβιτς): Λοβέρν 2 (13 ριμπάουντ), Βέστερμαν 5 (1), Ντάλο, Μιλουτίνοφ, Μιλοσάβλιεβιτς, 15 Μπογκντάνοβιτς 15 (2), Γκάγκιτς 7 (7 ριμπάουντ), Μούσλι 4, Σάλιτς 5, Άντριτς, Κίνσεϊ 16, Μπεζμπράντιτσα Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς Πέτγουεϊ ο Ολυμπιακός!!

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ δεν θα ενισχύσει τον Ολυμπιακό στο αποψινό ματς με την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ (21:15).

Χωρίς Πέτγουεϊ ο Ολυμπιακός
Απών από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπάγερν θα είναι ο Μπρεντ Πέτγουεϊ. Παρότι έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την ελαφρά θλάση που τον ταλαιπωρεί, ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ προτιμήθηκε να προφυλαχθεί υπό το φόβο υποτροπής.

Έτσι προστίθεται στη λίστα των απόντων δίπλα σε Μαυροειδή και Παπαπέτρου. Αντίθετα, στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού είναι κανονικά ο Μίρζα Μπέγκιτς για πρώτη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα.Πηγή: sport-fm.gr

Αίτηση για wild card!!

ΕΟΚ
Η ΕΟΚ ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή της να αγωνιστεί η Εθνική Ελλάδος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας μέσω της εξασφάλισης wild card.
Την Τετάρτη (30/10) ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης συμμετοχής και οι συμμετέχουσες ομοσπονδίες εκτός της Ελλάδας είναι οι: η Νιγηρία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Βενεζουέλα, η Κίνα, Κατάρ, η Βοσνία, η Φινλανδία, η Γερμανία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ρωσία και η Τουρκία.
Στη 1 και στις 2 Φεβρουαρίου θα παρθεί η τελική απόφαση στη Βαρκελώνη και στις 3 του ίδιου μήνα είναι προγραμματισμένη η κλήρωση της διοργάνωσης.
Πηγή: arenafm.gr

Χωρίς ποδοσφαιριστές το παράνομο στοίχημα!!

Παρά τις αρχικές διαρροές δεν υπάρχει συμμετοχή πρώην ποδοσφαιριστών στο δίκτυο παράνομου στοιχηματισμού. Σαράντα επτά έως τώρα οι συλλήψεις.
Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση γίνεται σε όλη την Ελλάδα για την εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων που συγκροτούσαν δίκτυο παράνομου στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών στην Χαλκιδική και σε όλες τις άλλες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και της Αττικής. Έως τώρα σε επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν την ίδια ώρα σε διάφορες πόλεις της χώρας έχουν συλληφθεί 47 άτομα και έχουν γίνει 66 έρευνες σε οικίες και καταστήματα.
Μάλιστα για την υπόθεση αυτή θα υπάρξουν το απόγευμα της Πέμπτης σχετικές ανακοινώσεις από την Αστυνομική διευθυνση, στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης από τον γενικό διευθυντή περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγο Βάϊο Χόνδρο και τον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής, ταξίαρχο Γιώργος Χατζηβασιλειάδη.
Tελικά παρά τις αρχικές διαρροές δεν υπάρχει πρώην ποδοσφαιριστής που να εμπλέκεται στο κύκλωμα...

Πηγή: gazzetta.gr

Πάλι καλά που δεν «αυτοκτόνησε»...!!

Το γκολ της Καλλιθέας στο 90’ (1-1) άναψε μια μίνι «φωτιά» στα τελευταία λεπτά, αλλά ο ΟΦΗ έχοντας ως προίκα τη νίκη του πρώτου ματς, πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Πάλι καλά που δεν «αυτοκτόνησε»...
Παρά την πρόκριση στους «16», ο ΟΦΗ δεν έδειξε να συνέρχεται ούτε στο Κύπελλο. Οι Κρητικοί έχοντας το αβαντάζ του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι, έμειναν στο 1-1 με την Καλλιθέα στο «Γεντί Κουλέ» και πέρασαν στην επόμενη φάση, παρά την «φωτιά» που έβαλε ο αθηναϊκός σύλλογος στα τελευταία λεπτά.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και μόλις στο 8’ πήραν προβάδισμα με τον Παπάζογλου που έδιωξε το άγχος. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι παίκτες του Σα Πίντο είχαν κάποιες ακόμα ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά τους. Στην εκπνοή μάλιστα των πρώτων 45 λεπτών, οι παίκτες του Βαζέχα πέτυχαν γκολ, αλλά ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ σε μια πολύ δύσκολη φάση.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του ΟΦΗ ήταν πολύ χειρότερη, με τον κόσμο στις εξέδρες σε αρκετές περιπτώσεις να αντιδρά. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 90’ ο Φαγιέ ισοφάρισε με μακρινό σουτ για τους φιλοξενούμενους, δίνοντας... χιτσκοκκικό φινάλε στον αγώνα. Εντούτοις, οι Κρητικοί δεν έπαθαν κάποιο «κάζο» της τελευταίας στιγμής και πήραν το εισιτήριο για τους «16».

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Παπάζογλου (66' Μακουκούλα), Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος (46' Κουτσιανικούλης), Ζβασίγια, Φραγκουλάκης (87' Νιμανί), Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης

Καλλιθέα (Βαζέχα): Λυμπερόπουλος, Μουσταφίδης, Παγώνης, Θεολόγου, Πίκολο, Καλαμιώτης, Φαγιέ, Σταύρου, Κατσικογιάννης, Γκαλάν, Τόρες (63' Χαϊκάλης)Πηγή: sport-fm.gr

«Ροπαλιά»!

Έκανε την υπέρβαση ο Ηρακλής και αποσπώντας 2-2 στην Ξάνθη πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου αφού είχε νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων.

«Ροπαλιά»!
Χαρακτήρα μεγάλης ομάδας χρειάστηκε να δείξει ο Ηρακλής για να βρεθεί στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο «Γηραιός» πήγε στην Ξάνθη για να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 του πρώτου ματς, όμως μέσα σε τρία λεπτά (30’-33’) είδε τον Μάνταλο με δύο γκολ να φέρνει τα πάνω-κάτω και να δίνει σκορ πρόκρισης στους Ακρίτες.

Όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε απαντήσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Πρώτα ο Σιατραβάνης στο 77’ έγειρε και πάλι την πλάστιγγα υπέρ του Ηρακλή για να έρθει στις καθυστερήσεις ο Πουρτουλίδης και να δώσει τη «χαριστική βολή» στην Ξάνθη και την πρόκριση στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομαδων:

SKODA Ξάνθη (Ρ. Μάουερ): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κάλβο (69' Σολτάνι), Μάνταλος, Φλίσκας, Γούτας, Σολάρι, Μαρίν, Χοσέμι, Βασιλακάκης.

Ηρακλής(Γ. Καραϊσκος-Φ. Γκιζέλης): Κηπουρός, Σαββίδης, Λίμα, Μπουκουβάλας, Κοντοδήμος, Σιατραβάνης, Κυριάκος (46' Ματσούκας), Μπάμπα (66' Πουρτουλίδης), Μπριλάκης, Ονουάτσι, Τσιλιανίδης. Πηγή: sport-fm.gr

«Άρχοντας» στο... κάστρο του! (video)

Ο Παναιτωλικός ζευγάρωσε τις νίκες του απέναντι στην Κέρκυρα (1-0) και πέρασε σαν... κύριος στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, όντας αήττητος φέτος στο «σπίτι» του.

«Άρχοντας» στο... κάστρο του (video)
Είχε που είχε το πλεονέκτημα, δεν... ξέρει τι σημαίνει ήττα στο γήπεδο του και λογικά πέρασε άνετα στην επόμενη φάση!

Ο Παναιτωλικός επικράτησε και στο Αγρίνιο της Κέρκυρας με 1-0, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Μπελλόν στο 88' και ζευγάρωσε τις επιτυχίες του απέναντι στους νησιώτες, αφού και στον πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ.

Έτσι, τα «καναρίνια» προκρίθηκαν στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία σε όλες τις διοργάνωσης. Μάλιστα, πέραν της πρόκρισης, στο Αγρίνιο θα μπορούν να υπερυφανεύονται και για το... κάστρο τους, διότι έμειναν αήττητοι στο «σπίτι» τους για έκτο σερί φετινό παιχνίδι (πρωτάθλημα και κύπελλο), εκ των οποίων δύο ισοπαλίες με Εργοτέλη και Ολυμπιακό.




Παναιτωλικός (Χάβος): Τακίδης, Μπακάκης, Καλί, Μπικέ, Γκόλιας, Μουμίν, Καλογέρης (46' Καμαρά), Θεοδωρίδης, Μπελόν, Πασάς (46΄Κουτσοσπύρος), Ιωάννου (67' Σφακιανάκης).

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Βρονταράς, Βλάχος, Παρασκευαϊδης, Ραπτάκης, Αρμένης, Καραγιαννίδης (66' Ζορμπάς), Ελληνίδης, Σουάνης (66' Γυφτοκώστας), Καραδέμητρος, Κουλούρης, Μπαλντοβαλίεφ (75' Γεωργακόπουλος).
Πηγή: sport-fm.gr

Πάει και η Βέροια…!

Ακόμη μία ομάδα της Σούπερ Λίγκας είπε «αντίο» στο Κύπελλο! Η Βέροια έμεινε στο 2-1 απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών, δεν ανέτρεψε ποτέ το 3-1 του πρώτου αγώνα και –μοιραία- αποχαιρέτησε το θεσμό.

Πάει και η Βέροια…
Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο Ηρακλής Ψαχνών αφού κατόρθωσε να υπερασπιστεί με επιτυχία το υπέρ του 3-1 κόντρα στη Βέροια στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 13’ Μρντάκοβιτς, όμως η ομάδα των Ψαχνών ισοφάρισε στο 33’ με τον Νικολόπουλο και θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου αν σου του Κοιλιάρα δεν κατέληγε στο δοκάρι…

Το γκολ του Καλτσά στο 81’ μετέτρεψαν σε θρίλερ τα τελευταία λεπτά με τη Βέροια να προσπαθεί να φτάσει σε ένα γκολ ακόμη που θα έστελνε το ματς στην παράταση, όμως στις καθυστερήσεις κεφαλιά του Σιόντη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έσκασε στη γραμμή της εστίας…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέροια (Σ. Στόικα): Λόπεθ, Αποστολόπουλος, Μπάρμπας (67' Nτα Κόστα), Σισοκό, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης (69' Μάνος), Σιόντης, Ζεζίνιο, Ρίος (51'Καλτσάς), Μοχάμεντ, Μρντάκοβιτς.

Ηρακλής Ψαχνών (Θ. Γράφας): Αθανασόπουλος, Στουρνάρας, Παλαιολόγος, Νικολόπουλος, Λάμπρου, Μπακομήτρος, Κοιλιάρας, Πατσατζόγλου, Τσιμότζι, Γκμπαγκουιντί, Κρητικός (60' Τριανταφύλλου) Πηγή: sport-fm.gr

«Ζωγραφίζει» παντού!!

Αυτός δεν είναι Πάμπλο Ντε Μπλάσις, είναι Πάμπλο… Πικάσο! Έπειτα απ’ την κυριακάτικη γκολάρα -κι αφού υπέγραψε νέο συμβόλαιο- ο Αργεντινός υπέγραψε και την πρόκριση του Αστέρα (1-0) επί των Χανίων!

«Ζωγραφίζει» παντού!
Μικρός στο μάτι, μεγάλος σε… κάθε διοργάνωση! Αφού έβαλε υποψηφιότητα για ένα απ’ τα καλύτερα γκολ του πρωταθλήματος (με το «ψαλίδι» της Κυριακής απέναντι στον Λεβαδειακό) ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις έβαλε μόνος του τον Αστέρα Τρίπολης και στη β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Έπειτα από 79’ λεπτά αγώνα στα Χανιά, η τοπική ομάδα ζόριζε (εκ νέου) τους Αρκάδες. Όχι μόνο με τη συμπαγή της άμυνα, αλλά και με δοκάρι που είχε στο 15' σε κεφαλιά του Παπατζίκου. Παρόλο λοιπόν που ο Αστέρας αγωνιζόταν και με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 69' (λόγω αποβολής του Πάγκαλου) όλα έδειχναν ότι η παράταση δεν αποφεύγεται.

Ο Αργεντινός όμως ρίχνει «μπαλωθιές» κι εκτός έδρας. Και παρόλο που δεν είναι και… πρώτο μπόι, το κάνει αν χρειαστεί και με κεφαλιά! Σαν αυτή που κέρδισε «νταηλίκι» έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και γράφοντας το 1-0 διατήρησε ζωντανό το όνειρο του Αστέρα για μια πορεία ανάλογη με την περσινή στο Κύπελλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Μ. Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Πότσι, Ζντράβκοβιτς (85' Γωνιωτάκης), Παπατζίκος, Βασιλόγιαννης (68' Μπουντόπουλος), Χατζηησαΐας, Πάγκαλος, Μανωλάς, Κωνσταντίνοφ (75' Τσατσαρής), Τσάτσος, Παγώνης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Βεργέτης): Μπαντής, Πιπίνης, Κουρμπελής (71' Κουρμπέλης), Λούη, Κοντοές, Σέτι, Μουνάφο, Κάφα (59' Μπακασέτας), Ντε Μπλάσις, Ντελγάδο (83' Ουσέρο), Ουρτάδο. Πηγή: sport-fm.gr

Ποδαρικό με πρόκριση για Καλλονή!!

Μπορεί να μη νίκησε στην πρώτη της φετινή εμφάνιση στη φυσική της έδρας, αλλά με το 2-2 κόντρα στον Πιερικό η Καλλονή πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ποδαρικό με πρόκριση για Καλλονή
Με μια ιστορική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας συνδύασε την πρώτη εμφάνιση για φέτος μπροστά στο κοινό της η Καλλονή.

Οι νησιώτες ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τον Πιερικό, τον οποίο όμως είχαν νικήσει με σκορ 2-1 στην Κατερίνη κι έτσι βρέθηκαν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Αν και βρέθηκε να προηγείται με δύο γκολ πριν καν φύγει το πρώτο ημίχρονο με τα τέρματα του Μανούσου (19’ πέναλτι) και του Kαζάκη στο 43’, η Καλλονή τα βρήκε «σκούρα» στο δεύτερο μέρος, όταν οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με διπλό «χτύπημα» του Μπρίτο (48’, 68’) έφεραν το ματς στα ίσια.

Τελικά όμως και παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν, δεν κατόρθωσαν να φτάσουν και σε ένα τρίτο γκολ που θα τους έδινε και το εισιτήριο στην επόμενη φάση, με συνέπεια να κρατήσουν αυτοί τις εντυπώσεις και η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη την πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

Καλλονή (Γ. Ματζουράκης): Χογκ, Γάλας, Κριπιντίρης, Αναστασιάδης, Λίμα, Σιλιγαρδάκης, Γιουκαρής (74' Γκάσιτς), Μανούσος, Βλαστέλλης (88' Ντάμπος), Χουάνλου (88' Nτος Σάντος), Καζάκης.

Πιερικός (Γ. Φοιρός): Παπατολίκας, Νικολίτσης, Τσιρλίδης, Παπαδόπουλος (63' Αθανασίου), Μπρίτο, Μιχαηλίδης (71' Στεφανιδης), Παπατόλιος, Ίτσιος (83' Σερέτης), Ιορδανίδης, Καρτσαμπάς, Μανίκας. Πηγή: sport-fm.gr

«Μας αντιμετώπισαν σαν βάρβαρους»

paokfans
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο εκπρόσωπος του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ στη  Καρδίτσα, Βαλάντης Μπαμπάνας, για τη απαγόρευση των οπαδών του ΠΑΟΚ να εισέλθουν στο γήπεδο της Καρδίτσας από τις αρχές. Παράλληλα αποκάλυψε πως κλείνουν τον σύνδεσμο φιλάθλων ΠΑΟΚ στη Καρδίτσα μετά από εντολή.
Αναλυτικά είπε:
“Εμείς τη Παρασκευή ζητήσαμε από τη διοίκηση της Αναγέννησης να μας δώσουν 250 εισιτήρια και μας είπαν πως δεν υπάρχει κανέναν απολύτως πρόβλημα και πως θα μας δώσουν τα εισιτήρια τη Δευτέρα το πρωί. Τα γραφεία τη Δευτέρα ήταν κλειστά και μετά από πολύ ψάξιμο βρήκαμε κάποιους ανθρώπους που μας είπαν πως δεν υπήρχε πρόβλημα και μας ζήτησαν απλά να εγγυηθούμε πως όλα θα είναι ήρεμα. Εννοείται πως το εγγυηθήκαμε και αποδείχτηκε από το γεγονός ότι τα αδέρφια μας που ήρθαν από όλη την Ελλάδα σεβάστηκαν την πόλη και δίδαξαν ΠΑΟΚ. Με τον κόσμο εδώ της Καρδίστας, ήμασταν όλοι μαζί και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Την ημέρα του αγώνα προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την διοίκηση της Αναγέννησης αλλά  όλοι είχαν εξαφανιστεί.Είχαμε συμφωνήσει με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να παραλάβει ένα παιδί με ειδικές ικανότητες τη φανέλα του Πάμπλο Γκαρσία και η αστυνομία  του ζητούσε ταυτότητα και δεν το άφηνε να μπει στο γήπεδο. Δεν είναι άξια αυτή η διοίκηση να είναι στην ηγεσία της ιστορικής Αναγγένησης Καρδίτσας. Δεν ήταν φιλοξενία αυτό. Όλα προήλθαν από την ανικανότητα της διοίκησης της Αναγέννησης και της αστυνομίας. Αντιμετωπιστήκαμε λες και θα ερχόταν οι βάρβαροι.
Δεν μας αφήνανε να μπούμε. Έκανα ότι μπορούσαν για να μας αφήσουν απο έξω ζητώντας μας να αφαιρέσουμε τα διακριτικά και να μπούμε ουσιαστικά ημίγυμνοι. Καταφέραμε να προμηθευτούμε εισιτήρια από οπαδούς της Καρδίτσας. Δε καταφέραμε να μπούμε όλοι μέσα στις κερκίδες, έμειναν περίπου εκατό άτομα απο έξω. Από το πέταλο των φιλοξενουμένων δε κατάφερε να μπει κανείς. Μπήκαμε από την κερκίδα των φίλων της Καρδίτσας. Ήταν μια γιορτή και δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει αυτό”.
Στη συνέχεια αιφνιδιασμένος τόνισε:
“Μόλις τώρα μας ήρθε εντολή να κλείσει ο σύνδεσμος του ΠΑΟΚ στη Καρδίτσα. Δεν ξέρω γιατί, πρέπει να ενημερωθώ”.
Πηγή: arenafm.gr

«Πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι»

mixalitsos1-610x350
Ο πρώην προπονητής του Άρη, Γιάννης Μιχαλήτσος, φιλοξενήθηκε στον Arena fm 89,4 και μίλησε για τα ποδοσφαιρικά θέματα των «κιτρίνων».
Ο έμπειρος τεχνικός, αναφέρθηκε στην ρεβάνς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου, στο γεγονός πως ο Άρης δυσκολεύεται να κερδίσει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” αλλά και για τον αγώνα του πρωταθλήματος κόντρα στον ΟΦΗ.
Αναλυτικά είπε:
Για το παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό Βόλου:
“Mια πιθανή νίκη θα τονώσει το ηθικό της ομάδας. Ο Άρης δεν έχει νικήσει στο Χαριλάου, όμως πρέπει να γίνει η αρχή. Δεν είναι καλό σκορ το 1-0. Άμα δεχθεί τέρμα θα πρέπει να βάλει τρία γκολ μετά για να περάσει. Πρέπει να είναι σοβαρός και με σχέδιο μέσα στο γήπεδο. Το θέμα είναι το σχέδιο που θα έχει ο Άρης για να πάει με ένα γκολ στα αποδυτήρια. Όσο δε θα πετυχαίνει τέρμα ο Άρης θα ανεβάζει τα σέντερ μπακ που όμως δεν έχουν πολύ γρήγορες επιστροφές με αποτέλεσμα να μένουν κενά πίσω και να τα εκμεταλλεύονται οι αντίπαλοι”.
Για την δυσκολία του Άρη να κερδίσει στο γήπεδο του:
“Όλες οι ομάδες στο Χαριλάου παίζουν κλειστά. Ο Άρης δυσκολεύεται στις οργανωμένες άμυνες. Θεωρώ πως δίκαια μας κέρδισε ο Πλατανιάς. Όταν είναι κλειστή η αντίπαλη άμυνα πρέπει να διασπάσεις την άμυνα από τις άκρες. Ο Άρης δε το έκανε αυτό στο τελευταίο παιχνίδι. Από αριστερά η ομάδα δεν είχε επιθετική δραστηριότητα με τον Μαργαρίτη. Από την άλλη πλευρά ο Ίμπε θεωρώ πως δεν είναι αρκετά γρήγορος. Βέβαια δεν έχει ευθύνη ο προπονητής. Είναι θέμα κακού σχεδιασμού. Επιπλέον υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν μόνο σε μια θέση”.
Για τις προτεραιότητες του Άρη:
“Ο Ουντότζι έχει κάνει τα περισσότερα πράγματα για τον Άρη. Το γεγονός πως δε θα ξεκινήσει με τον Βόλο σημαίνει πως το παιχνίδι του πρωταθλήματος θεωρείται σημαντικότερο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως είναι ασήμαντο αυτό του κυπέλλου. Τη φετινή χρονιά η πίεση στο θεσμό του κυπέλλου δεν είναι τόσο μεγάλη”.
Για την πιθανότητα παράτασης στο παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό Βόλου:
“Σίγουρα δε θέλει την παράταση ο Άρης. Βέβαια θεωρώ πως τουλάχιστον 6 παίκτες δε θα ξεκινήσουν βασικοί στο πρωτάθλημα. Σαφώς ο Άρης δε θέλει την περεταίρω κούραση. Να μη ξεχνάμε όμως πως η κούραση δεν είναι μόνο εχθρός του Άρη. Ο επόμενος αντίπαλος, ο ΟΦΗ παίζει μια μέρα αργότερα”.
Για τις διαφορές των ομάδων  που υπάρχουν στις δύο κατηγορίες:
“Τουλάχιστον 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ δε διαφέρουν πολύ από τις κορυφαίες της Φούτμπολ Λιγκ. Σε συνδυασμό με τη προτεραιότητα που δίνουν οι μικρές ομάδες της πρώτης κατηγορίας στο πρωτάθλημα βλέπουμε και τις  εκπλήξεις που γίνονται”.
Για το πρόβλημα του Άρη:
“Όταν δεν έχεις δεχθεί γκολ εκτός έδρας χαλαρώνεις και ενώ ο αντίπαλος αγχώνεται. Ο Άρης έχει μια αγωνιστική πειθαρχία και αμύνεται καλά. Στο επιθετικό κομμάτι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ο Άρης πρέπει να το διορθώσει”.
Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ:
“Άμα ο ΟΦΗ δεχθεί ένα γκολ η πίεση θα είναι τεράστια. Πρόκειται για μια καλή έδρα αλλά άμα δεν υπάρχει ομάδα δε επηρεάζουν οι οπαδοί πολύ το παιχνίδι”.
Πηγή: arenafm.gr

Θωμάς Γιώτας στο Metropolis: «Κανένα θέμα φθορών στο γυμναστήριο»

Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων περί επίθεσης με βόμβες μολότωφ στο γυμναστήριο του Άρη προχώρησε ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης Θωμάς Γιώτας με δηλώσεις του στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα φθορών. Κατηγορηματικά το δηλώνω. Κάποιοι ανεγκέφαλοι έκαψαν κάποια στουπιά και μάλιστα βρίσκονταν και μακριά από την είσοδο του γυμναστηρίου. Όσον αφορά το πρόβλημα στο ίντερνετ δημιουργήθηκε από κάποιο ηλεκτρολογικό βραχυκύκλωμα εσωτερικά του χώρου. Δεν υφίσταται θέμα μολότωφ ή τρομοκρατικής ενέργειας. Ούτε το σήμα έχει κάποια φθορά. Μην πάμε την τρίχα να την κάνουμε τριχιά. Κατέβηκα με το γενικό γραμματέα πριν μία ώρα και το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι». Πηγή: metrosport.gr

Παρών στην Ξάνθη ο Όγιος!!



Ο Γκιγιέρμο Όγιος θα βρίσκεται τελικά στα ''Πηγάδια'' για να παρακολουθήσει το παιχνίδι του Ηρακλή με την Ξάνθη, στην φάση του Κυπέλλου, με τον Αργεντίνο τεχνικό να έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να δει την νέα του ομάδα.


Ο Όγιος που βρισκόταν στην Βαρκελώνη, επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο πριν από λίγο με προορισμό την Ξάνθη, με σκοπό να βρεθεί στα ''Πηγάδια'' και να παρακολουθήσει το παιχνίδι μεταξύ της νέας του ομάδας και της Σκόντα. Ο Αργεντινός τεχνικός θα προσγειωθεί στην Θεσσαλονίκη και έπειτα θα μεταβεί στην Θρακική πόλη. Μαζί του θα είναι ο συνεργάτης του και μεταφραστής Τάσος Παυλίδης.

Έτσι θα είναι η πρώτη ευκαιρία για τον νέο προπονητή των ''κυανόλευκων'' να δει την ομάδα και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα σχετικά με την κατάσταση των παικτών και την αγωνιστική τους απόδοση. Πηγή: metrosport.gr

Γιώργος Στράντζαλης στο Metropolis: «Ρίσκο η επιλογή Όγιος»

Την άποψή του για την επιλογή του Γκιγέρμο Όγιος ως διαδόχου του Σίνισα Γκόγκιτς στην τεχνική ηγεσία του Ηρακλή εξέφρασε ο πρώην προπονητής του Γηραιού, Γιώργος Στράντζαλης μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Κατ' αρχάς θέλω να ευχηθώ ο Ηρακλής να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση σήμερα. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι ο Ηρακλής τη δεδομένη στιγμή χρειάζεται ηρεμία. Υπάρχει μία σύγχυση εντός των αποδυτηρίων, την οποία την εισπράττω και εγώ από μακριά. Πρέπει να βρουν η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές και ο νέος προπονητής την απαιτούμενη μεταξύ τους χημεία γιατί υπάρχει ο χρόνος ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου».

Για τον Γκιγέρμο Όγιος: «Θεωρώ πως είναι ρίσκο η επιλογή Όγιος. Έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, αν και το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής έχει διαφοροποιηθεί από την χρονιά που ήταν στον Πανσερραϊκό».
Πηγή: metrosport.gr

Χάουαρντ Κένταλ: «Κακώς ήρθα στην Ελλάδα, στήνονται αγώνες»

Μετανιωμένος με την απόφαση του να έρθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Χάουαρντ Κένταλ με δηλώσεις του στο BBC, κάνοντας λόγο και για «στημένα» παιχνίδια.

Ο 67χρονος Άγγλος προπονητής που έγινε γνωστός για την θητεία στην Έβερτον και πέρασε από τους πάγκους της Ξάνθης την περίοδο 1994-95 και του Εθνικού την περίοδο 1998-99, μίλησε για προσπάθεια να «στηθούν» αγώνες κατά την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όταν ρωτήθηκε αν υπήρχαν προκαθορισμένα παιχνίδια, απάντησε: «Πρέπει, διότι χάσαμε τους πρώτους 3 αγώνες».

Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτό σε ποια από τις δύο θητείες του αναφέρεται, διότι ούτε με την Ξάνθη, ούτε με τον Εθνικό ξεκίνησε με τρεις ήττες.

Όμως ο δημοσιογράφος της βρετανικής τηλεόρασης επέμενε και ο Κένταλ, είπε:

«Γνωρίζω ένα πράγμα. Ένας από τους διευθυντές συνήθιζε να κάθεται στα αποδυτήρια μέχρι οι ποδοσφαιριστές να βγουν στον αγωνιστικό χώρο, επειδή δεν ήταν σίγουροι (σ.σ.: από τη διοίκηση) για τον προπονητή, μήπως κι εμφανιστεί κάποιος να του δώσει χρήματα ώστε να στήσει το ματς. Κι εγώ δεν ήθελα κάποιον διευθυντή στα αποδυτήρια. Αυτοί επέμεναν να έχουν κάποιον εκεί».

Καταλήγοντας, είπε ευθέως ότι δεν ήταν σωστή η επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα. «Στην πραγματικότητα ήταν μεγάλο λάθος να πάω εκεί. Μετάνιωσα που πήγα. Βέβαια, πήρα μία απόφαση και την αποδέχθηκα. Ήμουν ακόμα στο παιχνίδι και μου άρεσε να δουλεύω με παίκτες. Δεν ήταν σωστά τα πράγματα εκεί, αλλά μου γέμισε το κενό», τόνισε ο Κένταλ. Πηγή: metrosport.gr

Συμφωνία Ηρακλή με Όγιος!!

Γκιγιέρμο Όγιος θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο αντικαταστάτης του Σίνισα Γκόγκιτς στον πάγκο του Ηρακλή.

Ο Αργεντινός τεχνικός, ο οποίος έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, όντας στο παρελθόν προπονητής του Άρη, του Ατρομήτου, του ΠΑΣ Γιάννινα και του Πανσερραϊκού, τα έχει βρει σε όλα με τους ανθρώπους του Γηραιού και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τον Ηρακλή. Πηγή: metrosport.gr

Μάρκο, δεν ξεχνιέται τέτοια γκολάρα!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γεννήθηκε σαν σήμερα κι έχει πετύχει ένα από τα πιο θεαματικά γκολ όλων των εποχών σε τελικό Euro. Κάπου πάει το μυαλό σας, έτσι; "Σκυλίσια Μέρα" με Μάρκο Βαν Μπάστεν!
Βγήκε πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση εκείνη. Έκανε ασίστ για να ανοίξει το σκορ η ομάδα του. Και σφράγισε τη νίκη με ένα γκολ που δεν ξεχνιέται απ΄ όσους απόλαυσαν εκείνη τη μέρα τον αγώνα.
Στο βίντεο που θα δείτε πιο κάτω θα διαπιστώσετε ότι οι σπίκερ βγάζανε επιφωνήματα, οι προπονητές τρίβανε τα μάτια τους, οι συμπαίκτες και οι αντίπαλοι είχαν μείνει άναυδοι όταν έγινε το 2-0.
Εκείνη η γκολάρα του Βαν Μπάστεν, λοιπόν, απέναντι σε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα όπως ο Ντασάεφ έγραψε ιστορία στο 2-0 της Ολλανδίας επί της ΕΣΣΔ στον τελικό Euro 1988.
O Βαν Μπάστεν, όμως, έκανε πολλά στην καριέρα του. Πάρα πολλά. Ο γεννημένος σαν σήμερα (το 1964) επιθετικός μεγαλούργησε με το εντυπωσιακό του στυλ φορώντας τη φανέλα του μεγάλου Άγιαξ από το 1981-87 (128 γκολ σε 133 ματς), αλλά κυρίως με την πανίσχυρη Μίλαν από το 1987-1995 (90 γκολ σε 147 παιχνίδια). Με την Ολλανδία σκόραρε 24 φορές στις 58 συμμετοχές του.
Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Ολλανδίας, ακόμα τρία Ιταλίας, δυο κύπελλα πρωταθλητριών με τη φοβερή και τρομερή Μίλαν εκείνης της εποχής, ένα κύπελλο κυπελλούχων με τον Άγιαξ κι ένα Euro. Αναδείχθηκε ο παίκτης της χρονιάς από την ΦΙΦΑ το 1992.
Δικαίως, λοιπόν, ο Ολλανδός συγκαταλέγεται στους κορυφαίους γκολτζήδες όλων των εποχών!
Ας θυμηθούμε την κορυφαία κατά πολλούς στιγμή του… 




Πηγή: sportdog.gr

Δεν ξανάγινε! Στο 6.00 ο "άσος" σε ντέρμπι "αιωνίων"!

Πρωτοφανής απόδοση – πρόκληση από τις στοιχηματικές εταιρείες για τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο! Τι λέτε, αξίζει το ρίσκο; Βγήκαν οι αποδόσεις για το κουπόνι του Σαββατοκύριακου και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας με τις τιμές στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, που θα γίνει το Σάββατο στη Λεωφόρο (19:30, Novasports 1).
Κάνοντας μια βόλτα στο διαδίκτυο, στις ιντερνετικές στοιχηματικές εταιρίες, βρήκαμε τον "1" των "πράσινων" να πληρώνει μέχρι και 6.50, ενώ οι περισσότεροι μπουκ δεν δίνουν τη νίκη του Παναθηναϊκού κάτω από 6.00!
Σίγουρα πρόκειται για απόδοση – πρόκληση, αφού μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει -πολύ- καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, αλλά από την άλλη δεν παύει να πρόκειται για ένα ντέρμπι "αιωνίων", σε μία "καυτή" έδρα, όπως είναι το "Απόστολος Νικολαϊδης", που θα "βράζει" στη συγκεκριμένη αναμέτρηση για πολλούς λόγους.
Επίσης, ο Παναθηναϊκός, μπορεί να μην είναι η ομάδα του παρελθόντος, αλλά στα τελευταία παιχνίδια δείχνει ανεβασμένος και έχει δύο παίκτες στην επίθεση (Φιγκερόα – Μπεργκ) εγνωσμένης αξίας που είναι σε εξαιρετική φόρμα και μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, θεωρείται τουλάχιστον υπερβολική η απόδοση του 6.00 στον "άσο" ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός βρίσκεται -αδιαμφισβήτητα- σε άλλο επίπεδο από τον Παναθηναϊκό. Ακόμα και η απόδοση της ισοπαλίας, πάντως, στο 3.50-3.60, θεωρείται υψηλή, για ντέρμπι "αιωνίων" μέσα στη Λεωφόρο.
Οι μπουκ υποτιμούν πολύ τον Παναθηναϊκό και δελεάζουν τους λάτρεις του στοιχήματος με πρωτοφανή απόδοση για νίκη του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην έδρα των "πράσινων" και δη στο "Απόστολος Νικολαϊδης", όπου οι "πράσινοι" έχασαν το αήττητο από τον Πανθρακικό την 8η αγωνιστική μετά από 11 χρόνια και 65 ματς! 
Εσείς θα ρισκάρατε τα χρήματά σας σε νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό με τόσο υψηλή απόδοση στον "άσο"; 
Πηγή: sportdog.gr

MLS: Στον επόμενο γύρο οι Σάουντερς!! (video)

Ξεπέρασαν αποβολή του άλλοτε τερματοφύλακα της Ξάνθης, Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, στο 85ο λεπτό οι Σιάτλ Σάουντερς, ώστε να κερδίσουν τους Κολοράντο Ράπιντς με 2-0.
Το ματς αποτέλεσε τη Wild Card της δυτικής περιφέρειας του MLS και έκρινε τον αντίπαλο των Πόρτλαντ Τίμπερς στα προημιτελικά των playoffs της βορειοαμερικανικής λίγκας, στα οποία θα υπάρξουν δύο αγώνες σε κάθε σειρά. Στην προκειμένη, όμως, ένα ματς νοκ-άουτ είναι αρκετό, μέσω του οποίου οι Σάουντερς πέρασαν στον επόμενο γύρο.
Το σκορ άνοιξε στο 28ο λεπτό με δυνατό σουτ του Μπραντ Έβανς, ενώ οι γηπεδούχοι διατήρησαν με «νύχια και με δόντια» το οριακό προβάδισμά τους, όπως αποδείχθηκε στην αποβολή του Γκσπούρνινγκ, που σταμάτησε την μπάλα με τα χέρια εκτός μεγάλης περιοχής. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο πρώην στράικερ του Άρη, Έντι Τζόνσον, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 93ο λεπτό.
Παρακάτω ο «χάρτης» των playoffs του MLS:
Wild Card Ανατολής (μονή σειρά)
Χιούστον Ντάιναμο-Μόντρεαλ Ίμπακτ
Wild Card Δύσης (μονή σειρά)
Σιάτλ Σάουντερς-Κολοράντο Ράπιντς 2-0
Ημιτελικά Ανατολής (διπλή σειρά)
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς-Νικητής Wild Card
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
Ημιτελικά Δύσης (διπλή σειρά)
Πόρτλαντ Τίμπερς-Σιάτλ Σάουντερς
Ρέαλ Σολτ Λέικ-Λος Άντζελες Γκάλαξι
Τελικός Ανατολής (διπλή σειρά)
Νικητές Ημιτελικών
Τελικός Δύσης (διπλή σειρά)
Νικητές Ημιτελικών
MLS Cup (μονή σειρά)
Νικητές Ανατολής και Δύσης



Πηγή: onsports.gr

Κόπα Σουνταμερικάνα: Γκολάρα από τις λίγες ο Ζάντσον!! (video)

Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κόπα Σουντεμαρικάνα εξασφάλισε η Σάο Πάολο με το 3-2 επί της Ατλέτικο Νασιονάλ, αλλά ο Ζάντσον «ζωγράφισε».
O 30άχρονος Βραζιλιάνος, που από το 2005 μέχρι το 2011 ενίσχυσε την ουκρανική Σαχτάρ, άνοιξε το σκορ με εξωπραγματικό μακρινό σουτ εν κινήσει στο 13ο λεπτό. Ωστόσο απαιτήθηκαν δύο κεφαλιές του Αντόνιο Κάρλος στο 71ο και στο 90ό λεπτό, ώστε η Σάο Πάολο να ταξιδέψει στην Κολομβία για τον επαναληπτικό έχοντας 3-2 στις «βαλίτσες» της.
Άλλωστε, στο 39ο λεπτό, ο 25χρονος Φερνάντο Ουρίμπε ισοφάρισε σε 1-1 εκμεταλλευόμενος λάθος πάσα του Ροζέριο Σένι, ενώ ο 26χρονος Τζέφερσον Ντούκουε διαμόρφωσε το 2-2 στο 78ο. Παρά την ήττα, πάντως, οι Κολομβιανοί διατηρούν βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στους «4» της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Σουντεμαρικάνα:
Προημιτελικοί
Α. Ιτάγκουι (Κολομβία)-Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 31/10 και 07/11
Β. Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Σάο Πάολο (Βραζιλία) 3-2 και 06/11
Γ. Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή)-Πόντε Πρέτα (Βραζιλία) 31/10 και 07/11
Δ. Λανούς (Αργεντινή)-Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 0-0 και 06/11
Ημιτελικοί
Νικητές Α-Β
Νικητές Γ-Δ
Τελικοί
Νικητές ημιτελικών





Πηγή: onsports.gr

«Φευγάτος» ο Βύντρα!

Την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη ψάχνει ο Λουκάς Βύντρα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

«Φευγάτος» ο Βύντρα
Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Λεβάντε ο Λουκάς Βύντρα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η συγκεκριμένη σκέψη του διεθνούς μπακ έχει γίνει πιο έντονη από ποτέ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει ελληνικό σχολείο για το παιδί του, όμως το χειρότερο για εκείνον είναι πως δεν παίζει.

Για αυτό τον λόγο, κυρίως, έχουν αρχίσει να «φουντώνουν» οι σκέψεις στο μυαλό του, από τη στιγμή που το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι.Πηγή: sport-fm.gr

Παρελθόν ο Παντελίδης!

Ο Σάββας Παντελίδης αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα κάτι που είχε αρχίσει να γίνεται αντιληπτό το μεσημέρι όταν και δεν έδωσε το «παρών» στην προπόνηση της ομάδας.

Παρελθόν ο Παντελίδης
Τελικά υπήρχε και «φωτιά».

Ο Σάββας Παντελίδης αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα επιβεβαιώνοντας τις εικασίες για κάτι τέτοιο όταν το μεσημέρι δεν έδωσε το «παρών» στην προπόνηση της ομάδας.

Αντ’ αυτού οι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν υπό τις εντολές του βοηθού του Γιώργου Γεωργόπουλου και των άλλων συνεργατών του.

Όπως γίνεται γνωστό ο Έλληνας τεχνικός και οι διοικούντες συμφώνησαν να λύσουν την συνεργασία τους καθώς το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου από τον Αιγινιακό.
Πηγή: sport-fm.gr

Μολότοφ στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Μολότοφ στο «Κλεάνθης Βικελίδης»Αναστάτωση τα ξημερώματα στον περιβάλλοντα χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Άγνωστοι πέταξαν τέσσερις μολότοφ και έφυγαν αμέσως χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κάποιον.

Υπήρξαν υλικές ζημιές στα καταστήματα και στο εξωτερικό μέρος των γραφείων του ερασιτέχνη Άρη.

Οι παράγοντες του Ερασιτέχνη βρέθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά στην περιοχή για να διαπιστώσουν τι ακριβώς είχε συμβεί.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πονοκέφαλοι» για Στέφενς!

Λύσεις στη μεσαία γραμμή και την επίθεση του ΠΑΟΚ καλείται να βρει ο Χουμπ Στέφενς εν όψει του αγώνα με τον Εργοτέλη στην Τούμπα, ύστερα από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

«Πονοκέφαλοι» για Στέφενς
Τα κενά που προκύπτουν στον ΠΑΟΚ, λόγω καρτών και τιμωριών, προβληματίζουν τον Χουμπ Στέφενς εν όψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το προσεχές Σάββατο ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται τον Εργοτέλη, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, και ο Ολλανδός τεχνικός δεν υπολογίζει τον Αθανασιάδη και τον Τζιόλη.

Με τον πρώτο υπάρχει η λύση του Νέτσιντ, ο οποίος μαζί με τον Σαλπιγγίδη θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο της ομάδας.

Με τον διεθνή χαφ, όμως, τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα, αφού δεν υπάρχει κάποιος με ανάλογα χαρακτηριστικά. Στη θέση του (δίπλα στον Λάζαρ) μπορούν να αγωνιστούν οι Γκαρσία, Κατσουράνης, Κάτσε, Λόρενς, Κίτσιου και Τζανδάρης.

Υπάρχουν, όμως, κάποια ΑΛΛΑ που μετράει και ο 60χρονος προπονητής. Ο Ουρουγουανός δεν έχει πείσει για την ετοιμότητά του, ο Κατσουράνης επί Στέφενς δεν έχει παίξει ποτέ στο κέντρο, ο Κάτσε θεωρείται «τελειωμένος», ο Λόρενς δεν μπορεί να αγωνιστεί ως αμυντικός μέσος, αν και εκεί χρησιμοποιείται.

Από την πλευρά του, ο Κίτσιου έχει κάποια χαρακτηριστικά και ο Τζανδάρης είναι ο πιο άπειρος. Το ακραίο σενάριο θα ήταν να παίξει εκεί ο Νίνης, όπως είχε συμβεί στη Βέροια και είχε εκεί τον Τζιόλη δίπλα του.Πηγή: sport-fm.gr

Το βλέμμα στο ντέρμπι!

Το καθήκον του έκανε χθες ο Παναθηναϊκός στην Κρήτη, όπου επικράτησε του Εργοτέλη και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, και πλέον κοιτάζει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το βλέμμα στο ντέρμπι
Χαρακτήρα έδειξε χθες ο Παναθηναϊκός στο Παγκρήτιο, νικώντας με σκορ 1-0 τον Εργοτέλη, και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πλέον οι «πράσινοι» στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, ένα παιχνίδι που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για πολλούς λόγους.

Ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε μετά το τέλος του χθεσινού ματς ικανοποιημένος με την παρουσία έξι νέων παικτών που χρησιμοποίησε – σε σχέση με τον πρόσφατο αγώνα με τους Κρητικούς – και υπογράμμισε ότι τους υπολογίζει.

Μάλιστα, θεωρείται θετικό το γεγονός ότι είναι σε καλή κατάσταση ο Μπεργκ και ο Φιγκερόα, οι οποίοι σκοράρουν και δίνουν νίκες στο «τριφύλλι» στις τελευταίες αναμετρήσεις του. Εκείνο, όμως, που επισήμανε ο Έλληνας τεχνικός είναι πως «είναι ευτυχία για εμάς να έχουμε όλους τους παίκτες μας σε καλή κατάσταση για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό».

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα επιστρέψουν σήμερα το πρωί στην Αθήνα, αφού χθες δεν υπήρχε πτήση από το Ηράκλειο. Όσοι αγωνίστηκαν χθες, ακολούθησαν αποθεραπεία και βγήκαν ξανά στο γήπεδο, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο εν όψει του ντέρμπι.

Στη διάθεση του Αναστασίου θα τεθεί και ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος παρέμεινε στην Αθήνα για να προφυλαχθεί και να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ο Κροάτης στόπερ αισθανόταν ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και ο Αναστασίου δεν θέλησε να τον επιβαρύνει. Παράλληλα, στην επόμενη αποστολή θα είναι αναμένεται να είναι και ο Ντίνας, ο οποίος έμεινε εκτός λόγω ντεφορμαρίσματος. Όσον αφορά τον Μάρκους Μπεργκ, αποχώρησε με ένα αιμάτωμα κοντά στον αστράγαλο, όμως δεν τίθεται καμία ανησυχία για τη συμμετοχή του στο ντέρμπι. Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα Λεωφόρος!!

Τα πλάνα του για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο μπορεί να καταστρώνει ο Μίτσελ, ο οποίος όμως φέρεται να έχει καταλήξει στους παίκτες που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει.

Και τώρα Λεωφόρος!
Στο… ρελαντί ο Ολυμπιακός επικράτησε (και εκτός έδρας) του Φωκικού και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πλέον το ενδιαφέρον των Πειραιωτών στρέφεται στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου όλοι στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο περιμένουν να υπάρξει ανάλογη συνέχεια στα αποτελέσματα που έχει εντός έδρας η ομάδα.

Εκτός από τους οπαδούς των νταμπλούχων Ελλάδας που… απαίτησαν τη νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, ο Μίτσελ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως «και εμείς αυτό απαιτούμε. Όταν ήμουν νέος θυμάμαι ότι πάντα ήθελα να κερδίζω τα πάντα. Πάντα θυμάμαι ότι ήθελα να κερδίζω και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα σε ποια ομάδα βρίσκομαι. Αυτό θέλω και για το Σάββατο. Θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο ματς».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός τεχνικός υποστήριξε πως προφύλαξε κάποιους παίκτες που είχαν κάποιες ενοχλήσεις, όμως η αλήθεια είναι πως ήθελε να τους ξεκουράσει για να είναι πανέτοιμοι για το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Με τις αλλαγές που έκανε στην Άμφισσα ο 50χρονος προπονητής «φωτογράφισε» την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει στη Λεωφόρο, αν και τις επόμενες μέρες θα φανεί η ετοιμότητα των Ντομίνγκες, Μπονγκ και Μασάντο εν όψει και των αγώνων με την Μπενφίκα και τον ΠΑΟΚ.

Όλα δείχνουν ότι την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ρομπέρτο, με τους Παπάζογλου, Μανωλά, Σιόβα και Χολέμπας στην άμυνα. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Σάμαρης με τον Μανιάτη.

Την τετράδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Κάμπελ, Σαβιόλα και Μήτρογλου μαζί με έναν εκ των Φουστέρ ή Βάις. Πρέπει να τονίσουμε ότι ο Παπάζογλου δεν είναι δηλωμένος στην UEFA, οπότε είναι πιθανό να πάρει «ανάσες» εν όψει Μπενφίκα ο Σαλίνο.

Εν τω μεταξύ, από το χθεσινό ματς αποχώρησε ο Ολαϊτάν με ενοχλήσεις στον οπόσθιο μηριαίο και υπάρχουν φόβοι για τράβηγμα ή (ακόμη χειρότερα) στα όρια της θλάσης. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σήμερα, όπως και των υπόλοιπων τραυματιών, Ντομίνγκες, Μπονγκ και Μασάντο. Πηγή: sport-fm.gr

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!!

Ιστορική θεωρείται η 30η Οκτωβρίου στην ΑΕΚ, αφού έγινε το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση του ονείρου χιλιάδων οπαδών της «Ένωσης».

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!
Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, ύστερα από τη χθεσινή Γενική Συνέλευση της «Δικέφαλος 1924» κατά την οποία δόθηκε η έγκριση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Κατά την ομιλία του ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσιάστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος για την επίτευξη αυτού του πρότζεκτ, με την κατασκευή της «Αγια Σοφιάς» στην ιστορική έδρα του συλλόγου.

Το «παρών» έδωσαν όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και τα μέλη της Εταιρείας που συστάθηκε με σκοπό αυτό το μεγάλο έργο.

Όλοι τους κατέθεσαν τις προσωπικές τους απόψεις για το πώς θα πρέπει να κινηθεί η ΑΕΚ τόσο σε οργανωτικό όσο και σε εκτελεστικό επίπεδο για αυτό την ανέγερση του γηπέδου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 6 Νοεμβρίου, όταν και είναι προγραμματισμένη η επίσημη παρουσίαση των τελικών σχεδίων του γηπέδου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Εκείνη την ημέρα αναμένεται να γίνει γνωστός και ο λογαριασμός τραπέζης που κάθε φίλαθλος της ΑΕΚ θα μπορεί να γίνει μέτοχος στην Εταιρεία που έχει συσταθεί μόνο και μόνο για την κατασκευή του γηπέδου. Ο λόγος είναι ότι εκείνη την ημέρα η ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετική και φυσικά άπαντες θα έχουν «τρελαθεί» με την παρουσίαση της «Αγια Σοφιάς» από τον Μελισσανίδη.

Χρήματα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα βάλουν οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Πόλυς Χατζηϊωάννου, Πέτρος Παππάς, Γιώργος Δαλακούρας, Μάκης Αγγελόπουλος, Βασίλης Σαραντίτης, Γκίκας Γκούμας, Δημήτρης Στεφάνου, Μιχάλης Σάλλας και άλλοι οικονομικά ισχυροί φίλοι της ΑΕΚ.

Επίσης ένα ποσό της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκε από τις πωλήσεις διαρκείας θα μπει στον «κουμπαρά», όπως επίσης οι φίλοι της ΑΕΚ θα μπορούν να αποκτούν μετοχή για το γήπεδο με τιμή 10 ευρώ. Το κόστος της ανέγερσης του γηπέδου, που υπολογίζεται στα 65-70 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί επίσης από τα 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και από την ονοματοδοσία του γηπέδου, δίχως να χρειάζεται να ληφθεί δάνειο. Πηγή: sport-fm.gr

Στο μπάσκετ πρωταθλητής Ευρώπης είναι ο Ολυμπιακός!

Να αποδείξει στην Μπάγερν πως αν και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο έχει πολλά… ψωμιά να φάει για να κοιτάξει στα μάτια τον πρωταθλητή Ευρώπης στο μπάσκετ θέλει ο Ολυμπιακός απόψε στο ΣΕΦ.

Στο μπάσκετ πρωταθλητής Ευρώπης είναι ο Ολυμπιακός
Στο ποδόσφαιρο είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στο μπάσκετ, ωστόσο, αν και ραγδαία ανερχόμενη, αν και αήττητη σε γερμανικό πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, η Μπάγερν είναι σε μειονεκτική θέση απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό. Αυτό θέλουν να αποδείξουν και στο παρκέ του ΣΕΦ απόψε (21:15, Novasports 3) οι «ερυθρόλευκοι» στο ντέρμπι κορυφής του τρίτου ομίλου.

Οι Πειραιώτες παραμένουν αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις και προέρχονται από την πιο πειστική τους εμφάνιση με τη νίκη επί της Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες του Μίρζα Μπέγκιτς που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις, αλλά θα γνωρίζει λίγο πριν το τζάμπολ αν μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια του Μπρεντ Πέτγουεϊ που ταλαιπωρείται από μία ελαφρά θλάση. Εκτός πλάνων είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου που υπέστη κάταγμα στη μύτη στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, όπως και ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Οι Βαυαροί έρχονται με ανεβασμένη την ψυχολογία, καθώς έχουν πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς στη γερμανική λίγκα και έχουν κερδίσει Ζιέλονα Γκόρα και Σιένα στην Ευρωλίγκα. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του (άλλοτε φόργουορντ του Ικάρου) Ντιόν Τόμπσον.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν τεθεί ποτέ αντιμέτωπες κατά το παρελθόν, ενώ ο Ολυμπιακός απέναντι σε γερμανικές ομάδες έχει εννιά νίκες σε δέκα αγώνες (μοναδική ήττα στις 19/9/1996 από την Άλμπα Βερολίνου με 67-64). Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα (Ισπανία), Όσκαρ Περέα (Ισπανία) και Ζντράβκο Ρούτεσιτς (Μαυροβούνιο).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ Όμιλος

Μπουντιβέλνικ-Παρτιζάν 19:00
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21:45
Μπαρτσελόνα-Ναντέρ 21:45

Βαθμολογία: Φενέρμπαχτσε 2-0, ΤΣΣΚΑ 2-0, Παρτιζάν 1-1, Μπαρτσελόνα 1-1, Μπουντιβέλνικ 0-2, Ναντέρ 0-2.

Β’ Όμιλος

Ζαλγκίρις Κάουνας-Στρασμπούρ 19:45
Μπάμπεργκ-Αναντολού Εφές (1/11, 21:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (1/11, 21:45)

Βαθμολογία: Ρεάλ 2-0, Εφές 2-0, Μιλάνο 1-1, Μπάμπεργκ 1-1, Στρασμπούρ 0-2, Ζαλγκίρις 0-2.

Γ’ Όμιλος

Ουνικάχα Μάλαγα-Γαλατάσαραϊ 21:00
Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 21:15
Ζιέλονα Γκόρα-Σιένα (1/11, 20:00)

Βαθμολογία: Μπάγερν 2-0, Ολυμπιακός 2-0, Μάλαγα 1-1, Γαλατάσαραϊ 1-1, Σιένα 0-2, Ζιέλονα Γκόρα 0-2.

Δ’ Όμιλος

Λιέτουβος Ρίτας-Λαμποράλ Κούτσα 64-85
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Μακάμπι Τελ Αβίβ (1/11, 18:00)
Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός (1/11, 21:30)

Βαθμολογία: Λοκομοτίβ Κουμπάν 2-0, Λαμποράλ Κούτσα 2-1, Παναθηναϊκός 1-1, Μακάμπι 1-1, Λιέτουβος Ρίτας 1-2, Ερυθρός Αστέρας 1-2. Πηγή: sport-fm.gr

«Φτωχή» πρεμιέρα για τους Έλληνες!!

Ο Κώστας Κουφός ξεχώρισε μεταξύ των τριών Ελλήνων στην πρώτη τους εμφάνιση στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Λίγα πράγματα από Καλάθη και Αντετοκούνμπο. Ήττα για Μαϊάμι, συντριβή για Λέικερς.

«Φτωχή» πρεμιέρα για τους Έλληνες
Δράση από τρεις Έλληνες είχαμε τα ξημερώματα στο ΝΒΑ, ωστόσο μόνο ένας κατάφερε να ξεχωρίσει. Οι Γκρίζλις γνώρισαν την ήττα με 101-94 στο Τέξας από τους Σπερς με τον Κώστα Κουφό να έχει 7 πόντους (3/4 δίποντα, 1/4 βολές) και 3 ριμπάουντ σε 13:59 στο παρκέ. Αντίθετα, ο Νικ Καλάθης, στην παρθενική εμφάνιση της καριέρας του στο ΝΒΑ, έμεινε μόλις για 4:46 στο ματς έχοντας 2 πόντους (1/3 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος. Ο Καουάι Λέοναρντ με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ μαζί με τον Τόνι Πάρκερ που είχε 13 πόντους και 9 ασίστ ξεχώρισαν από τους πρωταθλητές της Δύσης. Ο Τιμ Ντάνκαν αποχώρησε στο τρίτο δωδεκάλεπτο μετά από χτύπημα στο στήθος.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ντεμπούτο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου στην ήττα των Μπακς από τους Νικς στη Νέα Υόρκη με 90-83. Ο 18χρονος ρούκι χρησιμοποιήθηκε για 4:43 έχοντας 1 πόντο (1/2 βολές), 2 φάουλ και 1 λάθος. Ο Καρμέλο Άντονι με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους γηπεδούχους.

Το Μαϊάμι έχασε με 114-110 από τους Σίξερς που ολοκλήρωσαν το ματς με ένα 15-3. Οι γηπεδούχοι μετρούσαν 15 σερί ήττες από τους πρωταθλητές και είχαν κορυφαίο τον ρούκι Μάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς που είχε 22 πόντους, 12 ασίστ, 9 κλεψίματα και 7 ριμπάουντ.

Εντυπωσιακή πρεμιέρα με τους Ρόκετς στη νίκη με 96-83 επί των Μπόμπκατς έκανε ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 17 πόντους, 26 ριμπάουντ (ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ), 2 τάπες και 2 ασίστ.

Οι Λέικερς μετά την εντυπωσιακή νίκη επί των Κλίπερς παρουσίασαν κάκιστο πρόσωπο και γνώρισαν τη συντριβή με 125-94 από τους Ουόριορς. Ο Κλέι Τόμπσον οργίασε κάνοντας ρεκόρ καριέρας με 38 πόντους και απίθανα ποσοστά: 10/12 δίποντα και 5/7 τρίποντα.

Ο Τζέισον Κιντ δεν έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των Νετς λόγω τιμωρίας δύο αγώνων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η ομάδα του έχασε με 98-94 από τους Καβαλίερς στο Κλίβελαντ. Ο Άντριου Μπάινουμ επέστρεψε από 17μηνη αποχή και σε 7:34 είχε 3 πόντους (1/1 βολή, 1/5 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 τάπες.

Οι ανανεωμένοι Σέλτικς έχασαν με 93-87 στο Τορόντο από τους Ράπτορς στο ντεμπούτο του Μπραντ Στίβενς στον πάγκο τους παίζοντας δίχως τον τραυματία Ραζόν Ρόντο.

Οι Πέισερς διπλασίασαν τις νίκες τους, με 95-90 επί των Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη, παρότι έχαναν ακόμη και με 16 στο δεύτερο μέρος. Ο Πολ Τζορτζ με 32 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν και πάλι ο ηγέτης τους.

Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 42 πόντους (με 22/24 βολές) παίζοντας και για τον τραυματία Ράσελ Γουέστμπρουκ στο 101-98 της Θάντερ επί των Τζαζ.

Ο «παλιός» Ντιρκ Νοβίτσκι και ο «νέος» Μόντα Έλις και 24 και 32 πόντους αντίστοιχα έστειλαν τους Μάβερικς στο 118-109 επί των Χοκς στο Ντάλας.

Αναλυτικά:

Σαν Αντόνιο Σπερς-Μέμφις Γκρίζλις 101-94 Λέοναρντ 14, Ντιαό 14, Πάρκερ 13, Μιλς 12, Τζινόμπιλι 12, Σπλίτερ 11-Άλεν 15, Γκασόλ 14, Κόνλεϊ 14, Ποντέξτερ 13, Μίλερ 11.

Νιου Γιορκ Νικς-Μιλγουόκι Μπακς 90-83 Άντονι 19 (10 ριμπ.), Φέλτον 18, Σάμπερτ 16, Τσάντλερ 10-Νιλ 16, Μπάτλερ 14, Πατσούλια 13 (11 ριμπ.), Μέιο 13, Ιλιασόβα 10.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Μπρούκλιν Νετς 98-94 Τόμπσον 18, Ίρβινγκ 15 (9 ασίστ, 7 ριμπ.), Τζακ 12, Βαρεζάο 11, Γουέιτερς 11, Μάιλς 10-Λόπεζ 21, Πιρς 17, Τζόνσον 13, Τέρι 14, Γκαρνέτ 8 (10 ριμπ.).

Φιλαδέλφεια 76ερς-Μαϊάμι Χιτ 114-110 Τέρνερ 26, Χόους 24, Κάρτερ-Ουίλιαμς 22 (12 ασίστ), Ρότεν 14, Γιανγκ 10-Τζέιμς 25 (13 ασίστ), Μπος 22 (10 ριμπ.), Άλεν 19, Τσάλμερς 16, Λιούις 11, Κόουλ 10.

Τορόντο Ράπτορς-Μπόστον Σέλτικς 93-87 Γκέι 19, Τζόνσον 13, ΝτεΡόζαν 13, Λάουρι 11, Βαλαντσιούνας 8 (11 ριμπ.), Χάνσμπρο 7 (12 ριμπ.)-Γκριν 25, Μπας 17,Φαβεράνι 13.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 113-102 Μονρό 24 (16 ριμπ.), Σμιθ 19, Μπάινουμ 19, Μπίλαπς 16, Ντράμοντ 12-Αρίζα 28 (10 ριμπ.), Γουόλ 20 (11 ασίστ), Μπιλ 17, Νενέ 12.

Χιούστον Ρόκετς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 96-83 Χάρντεν 21, Γκαρσία 19, Χάουαρντ 17 (26 ριμπ.), Λιν 16, Πάρσονς 10, Ασίκ 4 (14 ριμπ.)-ΜακΡόμπερτς 15, Σέσιονς 14, Τζέφερσον 13, Γουόκερ 12, Χέντερσον 11.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Ορλάντο Μάτζικ 120-115 (κ.α. 103-103) Λοβ 31 (17 ριμπ.), Μάρτιν 23, Μπρούερ 16, Ρούμπιο 13 (11 ασίστ), Πέκοβιτς 11, Μπαρέα 11-Αφλάλο 28, Βούτσεβιτς 22 (16 ριμπ.), Νέλσον 18, Ολαντίπο 14, Νίκολσον 13, Μουρ 10.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Ιντιάνα Πέισερς 90-95 Γκόρντον 25, Χόλιντεϊ 24, Ντέιβις 20 (12 ριμπ.)-Τζορτζ 32, Χιλ 19, Στίβενσον 16, Γουέστ 12.

Ντάλας Μάβερικς-Ατλάντα Χοκς 118-109 Έλις 32, Νοβίτσκι 24, Κάρτερ 21, Μάριον 12, Καλντερόν 5 (11 ασίστ)-Τιγκ 24, Μίλσαπ 20, Μάρτιν 17, Κάρολ 14, Χόρφορντ 11.

Γιούτα Τζαζ-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 98-101 Μπερκς 24, Φέιβορς 15, Καντέρ 14 (10 ριμπ.), Χέιγουορντ 12, Τζέφερσον 10-Ντουράντ 42, Σεφολόσα 14, Τζάκσον 14.

Φίνιξ Σανς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 104-91 Ντράγκιτς 26, Μπλέντσοου 22, Πλάμλι 18 (15 ριμπ.), Τάκερ 18-Λίλαρντ 32, Όλντριτζ 28, Μπατούμ 7 (13 ριμπ.).

Σακραμέντο Κινγκς-Ντένβερ Νάγκετς 90-88 Κάζινς 30 (14 ριμπ.), Βάσκες 17, Τόμας 16-Λόσον 20, Μίλερ 12, Χίκσον 12, Φόι 12.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Λος Άντζελες Λέικερς 125-94 Τόμπσον 38, Λι 24, Ντάγκλας 13, Κάρι 10-Μικς 14, Χένρι 14, Γκασόλ 12, Φάρμαρ 12, Κέιμαν 11, Τζόνσον 11, Μπλέικ 10. Πηγή: sport-fm.gr

Άλλα οκτώ εισιτήρια!!

Άλλα οκτώ εισιτήριαΟι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που θα περάσουν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος θα γίνουν γνωστές σήμερα μετά και το δεύτερο μέρος των επαναληπτικών αγώνων για την Β΄ φάση του Κυπέλλου.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πέφτει επάνω στο παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό Βόλο, με τους βολιώτες να έχουν πάρει τη νίκη 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους.

Ο Αστέρας Τρίπολης καλείται να κάνει στην Κρήτη ό,τι δεν έκανε στην έδρα του για να πάρει έναντι των Χανίων. Η Βέροια πρέπει να ανατρέψει στο εις βάρος 3-1 του πρώτου αγώνα και –τέλος- η SKODA Ξάνθη να απαντήσει στο 1-0 με το οποίο γνώρισε την ήττα από τον Ηρακλή.

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου

ΑΕΛ Καλλονής – Πιερικός (14:30) (2-1)
Χανιά – Αστέρας Τρίπολης (15:30) (0-0)
Βέροια – Ηρακλής Ψαχνών (15:30) (1-3)
Παναιτωλικός – Κασσιόπη (15:50) (1-0)
ΟΦΗ – Καλλιθέα (18:00) (1-0)
SKODA Ξάνθη – Ηρακλής (18:00) (0-1)
Άρης – Ολυμπιακός Βόλου (20:30) (0-1)
Ατρόμητος – Φωστήρας (20:30) (1-0) Πηγή: sport-fm.gr

To Κατάρ... ξήλωσε τον Ζιντάν!!

Το Κατάρ... γυρίζει την πλάτη στον Ζιντάν και το τεράστιο άγαλμα ξηλώθηκε εξαιτίας αντιδράσεων των συντηρητικών.   Το Κατάρ θέλησε να κάνει ένα βήμα πιο... κοντά στο ποδόσφαιρο, έστησε άγαλμα ύψους πέντε μέτρων την θρυλική κουτουλιά του Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι, αλλά οι συντηρητικοί διαφώνησαν... Το άγαλμα ξηλώθηκε, μιας και συντηρητικοί κύκλοι το θεώρησαν ως ειδωλολατρικό στοιχείο, κάτι που απαγορεύεται από το Ισλάμ. Παράλληλα, η τοπική κοινότητα τόνισε πως με αυτό το άγαλμα προωθούνται οι βίαιες ενέργειες. Ετσι, ο... Ζιντάν έφυγε από την προκυμαία της Ντόχα και θα «κρυφτεί» σε κάποιο μουσείο του Κατάρ. Πηγή: gazzetta.gr

Λεμπρόν, σκάσε και κολύμπα!!

Στη φαντασμαγορική (ελέω δαχτυλιδιών και λαβάρων) πρεμιέρα του ΝΒΑ, το Μαϊάμι προσγείωσε τον Ρόουζ και ο Βασίλης Σκουντής πάει μακριά τη βαλίτσα και αναρωτιέται εάν οι Χιτ μπορούν να χάσουν από κάποια ομάδα τέσσερις φορές...
Eδώ ήρθαμε, που λένε και στο σινεμά: εδώ, όπου ο Στιβ Γιατζόγλου μας πρωτοείπε και μας έμαθε εκείνη τη σοφή κουβέντα, που (θα) ισχύει εις τον αιώνα τον άπαντα, έστω και εάν στην προκειμένη περίπτωση χρειάζεται παράφραση. Ποιητική αδεία, λοιπόν, όποιος πανηγυρίζει για τις νίκες (όχι πλέον στα φιλικά ματς της preseason του ΝΒΑ, αλλά) στην κανονική περίοδο είναι σαν να αγκαλιάζει την αδερφή του και να ηδονίζεται!
Ετσι είναι εάν έτσι νομίζετε, που θα' λεγε κι ο Πιραντέλο!
Βεβαίως υπάρχει μια κάποια διαφορά ανάμεσα στα φιλικά ματς και στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ, αλλά, διάβολε, είναι μεγαλύτερη αυτή που χωρίζει τη σημασία τη regular season από τη βαρύτητα των πλέι οφς. Τούτου δοθέντος  αυτό που έχουν να κάνουν οι τριάντα ομάδες του ΝΒΑ δεν απέχει από το “σκάσε και κολύμπα” ή το “σκάσε και σκάβε”!
Άλλες κολυμπούν σε πισίνες, άλλες σε λίμες κι άλλες σε απέραντους ωκεανούς. Άλλες πάλι σκάβουν με νηνεμία κι άλλες τις παίρνει και τις σηκώνει ο αέρας! Οι αλληγορίες είναι προφανείς και ταιριάζουν γάντι στο ματς που δυστυχώς (και γι' αυτό σας διαβεβαιώ πως δεν φταίει ο ΟΤΕ ΤV) δεν παρακολουθήσαμε χθες το βράδυ από την τηλεόραση. Οι δις πρωταθλητές και στοχεύοντες το περιλάλητο (ένεκα και της σπανιότητος του) three-peat, Μαϊάμι Χιτ έχουν στα πόδια τους και αγναντεύουν τη Sotrh Beach, γνωστή κι από τη μνημειώδη ατάκα του Λεμπρόν ότι εκεί θα κουβάλαγε τα ταλέντα του, στις 8 Ιουλίου του 2010.
Στον αντίποδα οι  Μπουλς, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν να επιδείξουν δύο three-peat (ανάμεσα στα οποία παρεμβλήθηκε το repeat των Ρόκετς, εν τη απουσία του Τζόρνταν), βάλλονται από ισχυρούς ανέμους, γι' αυτό άλλωστε το Σικάγο αποκαλείται “Windy City”!
Στο τέλος της φαντασμαγορικής βραδιάς των “rings and banners”, οι Χιτ είχαν αποκομίσει κάτι πολύ περισσότερο από τα δαχτυλίδια και τα λάβαρα των πρωταθλητών: αυτό που τους; μένει πέραν του 1-0 και   καλούνται να το κεφαλαιοποιήσουν πρoϊούσης της regular, αλλά κυρίως της post season, και να το εξαργυρώσουν είναι η αίσθηση της υπεροχής την οποία φρόντισαν να μοστράρουν από την πρώτη στιγμή. Κι αυτό είναι ένα όφελος με θέα στο θρόνο!
Ναι, όντως υπάρχουν πολλοί και διάφοροι σφετεριστές αυτής της αδιαμφισβήτητης εξουσίας που έχουν παγιώσει οι Χιτ: φιναλίστ το 2011, πρωταθλητές το 2012 και το 2013, οικοδομούν με στέρεα υλικά μια δυναστεία που (θα) δέχεται πιέσεις και κραδασμούς, αλλά μοιάζει ασφαλής και διαθέτει αντισεισμική προστασία! Στην πρεμιέρα, επί παραδείγματι, μολονότι δεν έχουν στρώσει ακόμη και σε πείσμα της φιλολογίας που έχει αναπτυχθεί γύρω από τους Μπουλς, το Μαϊάμι τους; έκανε μια χαψιά και τους πέταξε έξω από το σπίτι του με κλοτσιές!
Το 107-95 αποτυπώνει μια πραγματικότητα, έστω κι αν είναι το προϊόν  μονάχα μιας βραδιάς, στη διάρκεια της οποίας οι Χιτ ξεπέρασαν και τους είκοσι πόντους. Κάποια στιγμή, στον αντίποδα, οι Μπουλς βρέθηκαν στο -8, αλλά ο αεί ων και ωσαύτως ων (σε κρίσιμες στιγμές) Σέιν Μπατίερ και ο... ακατονόμαστος από το Εϊκρον του Οχάιο τους έκοψαν την όρεξη!
Το Μαϊάμι άνοιξε τον λογαριασμό του, με τον Τζέιμς να σημειώνει δέκα πόντους λιγότερους (17) από τον περυσινό μέσο όρο του, αλλά να οδηγεί άλλους έξι συμπαίκτες του που τελείωσαν το ματς με διψήφιο νούμερο πόντων: αυτή είναι η αποθέωση της πολυφωνίας για μια ομάδα που έμαθε και πλέον γνωρίζει καλά πως τα πρωταθλήματα δεν κατακτώνται από τα ρεσιτάλ της κάθε πριμαντόνας, αλλά από τη σκληρή ομαδική προσπάθεια, από την ισορροπία κι από παίκτες που υποτάσσουν το “εγώ” τους στο “εμείς”.
Το Σικάγο ξαναβρήκε μετά από 18 μήνες τον ηγέτη του, που είναι παίκτης ολκής, αλλά η μακρά απουσία δεν τον αφήνει ανεπηρέαστο: ο Ρόουζ θα χρειαστεί χρόνο και αγώνες για να βγάλει από πάνω του τη... σκουριά, να σταθεροποιήσει τα γερά πατήματα του, να μπει στον ρυθμό, να βρει την ισορροπία του και να ξεκολλάει τόσο τον εαυτό του (στην ασφυκτική πίεση της εκάστοτε άμυνας), όσο και την ομάδα του. Στην επανεμφάνιση του ο πολυτιμότερος παίκτης της προπέρσινης κανονικής περιόδου (όντας μάλιστα ο νεότερος στην Ιστορία του ΝΒΑ κάτοχος αυτού του τίτλου) είχε 12 πόντους με 4/15 σουτ και προφανώς αντιλαμβάνεται τα προφανή...
Δεν ξέρω πού θα καταλήξουν οι Μπουλς και εάν θα είναι μια από τις ομάδες (μαζί με τους Πέισερς και τους Νετς κατά μείζονα λόγο) που θα γαργαλήσουν τις πατούσες των Χιτ ή θα καταφέρουν να τους εκθρονίσουν στην Ανατολή. Σε κάθε περίπτωση όμως, όποια ομάδα κι αν συμπαθεί κάποιος (συμπεριλαμβανομένης της ταπεινότητος μου η οποία βγάζει το καπέλο στους Χιτ, αλλά ομνύει στην Ιντιάνα), δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει τα προφανή της απέναντι όχθης: το Μαϊάμι δεν εκκινεί μονάχα από την “pole pοsition” της λίγκας, αλλά διαθέτει κιόλας τα περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα στη φαρέτρα με την οποία μπαίνει σε αυτόν τον καινούργιο πόλεμο: την εμπειρία, την ωριμότητα, την κλάση, την προσωπικότητα, τη δίψα, (να επεκτείνουν την κυριαρχία τους), τον εγωισμό, το ιδιαίτερο και δυσκόλως αντιμετωπίσιμο στιλ παιχνιδιού (με το small ball), μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στα χρονικά του ΝΒΑ, έναν καλό προπονητή, που ξέρει να διαχειρίζεται την πίεση και τις βεντέτες, έναν μπαρουτοκαπνισμένο πρόεδρο (Ράιλι), έναν ψύχραιμο και αβέρτο ιδιοκτήτη και εντέλει αυτό το οποίο αποτελεί την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα σε μια πολύ καλή ομάδα και σε μια πρωταθλήτρια: τον σφυρηλατημένο ισχυρό χαρακτήρα και τη δύναμη του επιβάλλεσθαι.
Δεν έχουν βεβαίως το σέντερ-θηρίο που θα θωρακίσει τη ρακέτα, με αποτέλεσμα χθες να κάνει πάρτι ο Μπούζερ, αλλά τούτο συμβαίνει κατ' επιλογήν  και όχι εξ ανάγκης: μια ομάδα που διαθέτει έναν Τζέιμς,  έναν Γουέιντ, έναν Αλεν και τους αποδέλοιπους περιφερειακούς παίκτες μπορεί να βολεύεται με έναν... faux σέντερ, που λέγεται Μπος και περισσότερο από το βάζει το κορμί του στη ρακέτα και να παίζει ξύλο, αρέσκεται να βγαίνει και να κάνει αναίμακτα τζαμπ σουτ από τα 5-6 μέτρα. Αλλά, εάν χρειαστεί, διάβολε, όπως στον έκτο τελικό, μπορεί να γραπώσει το ριμπάουντ της χρονιάς και να στείλει την μπάλα στον οπλισμένο στη γωνία Ρέι Αλεν.
Το εάν και κατά πόσο θα βουλώσει κάποιες τρύπες στο inside game και κυρίως στο αμυντικό σκέλος του, ο Γκρεγκ Οντεν θα φανεί στη συνέχεια, υπό τον όρο ότι ο νεοαφιχθείς από το Πορτλαντ σέντερ θα καταφέρει να διαφυλάξει τα 213 εκατοστά του κορμιού του από τους τραυματισμούς που δυστυχώς αποτελούν τη δεύτερη φύση του!
Ασφαλώς (και) οι Χιτ θα περάσουν δύσκολες στιγμές μέσα στη σεζόν και θα κληθούν να ξεπεράσουν προβλήματα και να διαχειριστούν κρίσεις: έχουν αποδείξει όμως ότι μπορούν να επιζήσουν σε δύσκολες συνθήκες και (ακόμη κι αν δεν έχουν πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Ανατολής ή του ΝΒΑ), μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο να χάσουν τέσσερις φορές μέσα σε δύο εβδομάδες!

Πηγή: gazzetta.gr