Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Και τώρα... ντέρμπι!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τις προκρίσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο κύπελλο και το επερχόμενο μεταξύ τους ντέρμπι.

Και τώρα... ντέρμπι!
Οι ρεβάνς για το κύπελλο για τους περισσότερους έγιναν για να γίνουν. Ακόμη και για αυτούς που αποκλείστηκαν αυτό που φάνηκε τελικά είναι ότι δεν είχαν το μυαλό τους στη διοργάνωση. Εκείνος που το είχε και μάλιστα πολύ ήταν ο Παναθηναϊκός. Υπήρχε και μάλιστα σοβαρότατος κίνδυνος αποκλεισμού.

Το 2-1 του πρώτου ματς δεν άφηνε περιθώρια για εφησυχασμό. Ο ΠΑΟ όμως ήταν αποφασισμένος. Συγκεντρωμένος και προσεκτικός. Δεν ήθελε να μπει σε περιπέτειες. Το έδειξε από την άρχη. Δεν ήταν καιρός για θέαμα. Μετράει το αποτέλεσμα. Ο Αναστασίου ανησυχούσε επειδή ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι παίκτες του τον έπεισαν πως πάνε βήμα βήμα και δεν προτρέχουν. Οποιος βιάζεται, σκοντάφτει. Ο Μπεργκ καθάρισε κι αυτή τη μπουγάδα και οι «πράσινοι» πάνε ήρεμοι για το ντέρμπι. Δεν είναι ματς τίτλου, αλλά παίζονται πολλά. Είναι πάντα ντέρμπι και κανείς δεν το ξεχνά. Μέσα στο σπίτι τους θέλουν να αποδείξουν πως δεν θα είναι το εύκολο θύμα που όλοι προβλέπουν. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του ξέρει καλά ότι δεν θα κάνει πάρτι στη Λεωφόρο.

Θα το ήθελε πολύ, αλλά τέτοια ματς δεν είναι για να τα παίρνεις στην πλάκα. Η ρεβάνς με τον Φωκικό ήταν για χαλάρωμα και δοκιμές. Η νέα πεντάρα γέμισε χαμόγελα αφού οι περισσότεροι που πήραν την ευκαιρία την αξιοποίησαν. Αν εξαιρέσεις τα τρία γκολ στην άμυνα, όλα πήγαν καλά. Πλέον, ακολουθεί η εβδομάδα που θα κρίνει σε πρώτο βαθμό τα πάντα για τους πρωταθλητές. ΠΑΟ, Μπενφίκα, ΠΑΟΚ. Τα παίρνεις και πανηγυρίζεις από τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα χάνεις και μπλέκεις άσχημα. Φαβορί για όλους είναι ο Ολυμπιακός. Με βάση την εικόνα σε όλα τα επίπεδα έχει τον πρώτο λόγο. Ο Παναθηναϊκός όμως δείχνει έτοιμος για όλα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: