Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Πληρώσαμε την κακή άμυνα»

Στην κακή αμυντική τακτική των παικτών του Πανιωνίου απέδωσε την ήττα από τη Νεπτούνας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Πληρώσαμε την κακή άμυνα»
Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» τόνισε πως οι Λιθουανοί είναι μια φύσει επιθετική ομάδα και θα ήταν πιο αποφασιστική, λόγω των δύο ηττών στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Πιστεύει πως το επιθετικό «κρεσέντο» των φιλοξενούμενων εκνεύρισε τους παίκτες του, που στην τρίτη περίοδο είχαν κακές επιθετικές επιλογές και έχασαν τη συγκέντρωσή τους, ζητώντας περισσότερη δουλειά στη συνέχεια.

Αναλυτικά: «Ήταν το δεύτερο σερί κακό αμυντικό παιχνίδι μας. Δεχθήκαμε 91 πόντους στην έδρα μας. Η Νεπτούνας είναι μια φύσει επιθετική ομάδα και γνωρίζαμε ότι επειδή προερχόταν από δύο ήττες, θα έπαιζε απόψε το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση.

Θέλαμε να σταματήσουμε τον υψηλό ρυθμό της από την άμυνα, αλλά ξεκινήσαμε άσχημα αμυντικά, δεχθήκαμε εύκολους πόντους στην αρχή της αναμέτρησης και αυτό μας δημιούργησε μεγάλη νευρικότητα. Κάναμε βιαστικές προσπάθειες, αλλά σιγά-σιγά βρήκαμε ρυθμό, γυρίσαμε τον αγώνα και ‘κλείσαμε’ το πρώτο ημίχρονο σε απόσταση ενός πόντου.

Στην ανάπαυλα είπαμε να αλλάξουμε αμυντική εικόνα, να παίξουμε πιο δυνατά στην άμυνα ένας εναντίον ενός, αλλά αυτό κράτησε μόνο για ένα διάστημα στην τρίτη περίοδο, που ξεφύγαμε με επτά πόντους.

Στη συνέχεια χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, είχαμε κακές επιθετικές επιλογές και δεχτήκαμε εύκολα καλάθια και ‘γύρισε’ πάλι το ματς. Στο τέλος παλέψαμε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Δεχθήκαμε 26 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τόσους πολλούς δεν μπορείς να κάνεις την ‘ανατροπή’. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο ματς που δεν παίζουμε καλή άμυνα. Πρέπει να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε για να επανέλθουμε στον ρυθμό που είχαμε πριν από μια εβδομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: