Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τεννές: «Μόνο αν πάμε τελικό θα γράψουμε ιστορία»

Προσγειωμένος παρουσιάστηκε ο Μπάμπης Τεννές μετά τη νίκη – πρόκριση του Απόλλωνα στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Πλατανιά.

Τεννές: «Μόνο αν πάμε τελικό θα γράψουμε ιστορία»
Φανερά ικανοποιημένος από τη νίκη του Απόλλωνα απέναντι στον Πλατανιά, που συνδυάστηκε με την πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδα, εμφανίστηκε ο Μπάμπης Τεννές στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της αναμέτρησης. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως προτεραιότητα για την ομάδα του αποτελεί το πρωτάθλημα και μόνο ο τελικός θα αποτελούσε αξιοσημείωτο γεγονός για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Αναλυτικά:
«Ήταν μια νίκη απέναντι σε μια αξιοπρεπή ομάδα και αυτό δημιουργεί μια καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια. Δεν είναι στους στόχους του Απόλλωνα το Κύπελλο, στο μυαλό υπάρχει το πρωτάθλημα και πώς να ξεφύγουμε από τις επικίνδυνες θέσεις, αλλά μια νίκη και μια προσπάθεια, που κάναμε ειδικά στο δεύτερο μέρος, δίνει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παικτών και ψυχολογία.

Ήμασταν τυχεροί στο πρώτο ημίχρονο και κυριαρχήσαμε στο δεύτερο και για πρώτη φορά μπορώ να πω ότι είχαμε κάποια κατοχή υπέρ μας γιατί σ' όλα τα προηγούμενα ήταν συντριπτικά υπέρ του αντιπάλου. Χρησιμοποίησα μόνο δυο παίκτες από το ματς με τον Πανιώνιο. Οι άλλοι ξεκίνησαν σήμερα και έμεινα ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την απόδοσή τους. Είναι καλό όταν παίζεις ακόμα και σε φιλικό παιχνίδι να κερδίζεις γιατί σου δίνει αυτοπεποίθηση».


Για το αν κέρδισε κάτι παραπάνω πέρα απ' τη νίκη και την πρόκριση: «Εκτός απ' τη νίκη και την πρόκριση η ομάδα κέρδισε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και σίγουρα κάποια παιδιά μου έδωσαν την εντύπωση ότι μπορώ να τα υπολογίζω περισσότερο».

Για την κλήρωση: «Μακάρι η κλήρωση να είναι ευνοϊκή για μας. Ο Απόλλωνας δεν μπορεί να κάνει κάτι καλό αν φτάσει στους «4» ή στους «8». Μόνο αν πάει στον τελικό θα γράψει ιστορία. Σε κανένα παιχνίδι δεν πάμε με το σκεπτικό «αδιαφορώ», αλλά με το «να νικήσω αν μπορώ».
Για την επιστολή του προέδρου: «Η επιστολή διαβάστηκε στους παίκτες. Το τεχνικό τιμ δεν ήταν μέσα. Όμως, πιστεύω ότι περισσότερο τους προβλήματισε και το είδαν ότι «ναι κάπου υπάρχει δίκιο, έτσι πρέπει να γίνει κι εμείς θα προσπαθήσουμε περισσότερο». Αυτό διέκρινα στην προπόνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: