Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ποινική δίωξη σε Σαρρή!!

Η εισαγγελία Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, για παραβίαση εισαγγελικής εντολής στον περσινό τελικό Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης.

Ποινική δίωξη σε Σαρρή!
Μπελάδες για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελία Αθηνών, όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», για παραβίαση εισαγγελικής εντολής στον περσινό τελικό του Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης.

Ο κ. Σαρρής είχε κληθεί από τον αθλητικό εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα ως ύποπτος και απολογήθηκε για την απαγόρευση εισόδου του παρατηρητή της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας Γιώργου Βούλγαρη στα αποδυτήρια των διαιτητών, ενώ η ΕΠΟ φέρεται να αγνόησε τη σχετική εισαγγελική εντολή από την προηγουμένη του αγώνα. Πηγή: sport-fm.gr

Ένας στους τρεις «κερδίζει»

Γκάλο, Κούρντι και Κοντοές «παίζουν» για τη θέση του δεξιού μπακ στην ΑΕΚ. Κινήσεις για να γίνει ξανά «εταιρεία» γίνονται από τη διοίκηση εν όψει της επιστροφής της ομάδας στη Football League.

Ένας στους τρεις «κερδίζει»
Η απόκτηση ενός δεξιού μπακ αποτελεί προτεραιότητα για την ΑΕΚ εν όψει της επόμενης περιόδου. Τρεις είναι οι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στην «Ένωση» και όλα δείχνουν πως μεταξύ αυτών θα γίνει η τελική επιλογή.

Πρόκειται για τον Ροντρίγκο Γκάλο, τον Αμίρη Κούρντι και τον Γιάννη Κοντοέ. Ο Βραζιλιάνος άσος που παίζει φέτος δανεικός στον Παναιτωλικό αποτελεί την πιο δύσκολη περίπτωση, καθώς η Μπράγκα, όπου και ανήκει, φέρεται να αξιώνει 500.000 ευρώ για την πώλησή του. Με την πορτογαλική ομάδα έχει γίνει μία επαφή και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Σε ό,τι αφορά στον Κούρντι, αν και είναι θετικός στο ενδεχόμενο να παίξει στην ΑΕΚ είναι αμφίβολες οι προθέσεις του Πανιωνίου μετά την αλλαγή στην ηγεσία της ΠΑΕ, καθώς δεσμεύεται μέχρι το 2016 με συμβόλαιο. Επαφή έχει γίνει και με τον… παλιόφιλο Κοντοέ και όλα εξαρτώνται από τις προθέσεις της ΑΕΚ και του παίκτη, καθώς το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης.

Η… ΠΑΕ ΑΕΚ επιστρέφει

Η άνοδος στη Football League είναι δεδομένη για την ΑΕΚ. Εγκαταλείποντας, δε, την ερασιτεχνική Γ’ Εθνική η «Ένωση» θα πρέπει να συσταθεί ξανά και τυπικά σε εταιρεία ή αλλιώς ΠΑΕ, καθώς η δεύτερη κατηγορία είναι επαγγελματική. Οι διαδικασίες για τη νέα σύσταση της ΠΑΕ, καθώς αυτή είχε διαλυθεί το καλοκαίρι, έχουν ήδη αρχίσει, ώστε να είναι πανέτοιμη για την επόμενη σεζόν. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Αλέξης Αλεξίου μαζί με συνεργάτες του έχουν κάνει τις απαραίτητες επαφές με το υπουργείο Εμπορίου. Για να συσταθεί η ΑΕΚ σε εταιρεία χρειάζεται η συμμετοχή τουλάχιστον των 2/3 των μελών σε γενική συνέλευση που θα προκηρυχθεί το συντομότερο δυνατό μετά την επικύρωση της βαθμολογίας της Γ’ Εθνικής. Πηγή: sport-fm.gr

Μουρίνιο: «Η χειρότερη Μπαρτσελόνα εδώ και πολλά χρόνια»

Τη χειρότερη -από ποτέ- Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει απόψε η Μάντσεστερ Σίτι, όπως ισχυρίζεται ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος βλέπει τους «πολίτες» νικητές στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Μουρίνιο: «Η χειρότερη Μπαρτσελόνα εδώ και πολλά χρόνια»
Δεν έχουν να φοβούνται στη Μάντσεστερ Σίτι από τη Μπαρτσελόνα υποστηρίζει ο Ζοσέ Μουρίνιο, αφού οι Καταλανοί είναι μεν μια ομάδα με ιστορία, έχουν χάσει όμως την αίγλη των περασμένων χρόνων και δε μπορούν να αποτελέσουν σημαντική απειλή για τους υπόλοιπους συλλόγους.

«Στη Σίτι έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν. Φυσικά, στην ιστορία της η Μπαρτσελόνα ήταν πάντα φαβορί , αλλά η τωρινή της εικόνα., αυτή τη σεζόν , δείχνει ότι δεν είναι το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι.

«Έχουν τον Μέσι , που είναι φοβερός, αλλά κι άλλους παίκτες σαν κι αυτόν, όμως νομίζω ότι αυτή είναι η χειρότερη Μπαρτσελόνα εδώ και πάρα πολλά χρόνια», πρόσθεσε. Πηγή: sport-fm.gr

Έγινε Μάντσεστερ ο Πειραιάς! (pics)

Σε κλίμα… Αγγλίας έβγαλε την ημέρα ο Ολυμπιακός. Με βρετανική πόλη έμοιαζε την Τρίτη ο Πειραιάς, καθώς ένα πέπλο ομίχλης απλώθηκε στην ατμόσφαιρα.

Έγινε Μάντσεστερ ο Πειραιάς (pics)
Πρόβα στις συνθήκες που πιθανώς θα αντικρίσει στο Μάντσεστερ - στις 19 Μαρτίου - έκανε την Τρίτη ο Ολυμπιακός.

Ένα πέπλο ομίχλης «πλάκωσε» τον Πειραιά, με αποτέλεσμα η πόλη και η περιοχή του Ρέντη να μοιάζει περισσότερο με αγγλική παρά με ελληνική.

Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν με στιλ… βρετανικό

inner

inner

inner




Πηγή: sport-fm.gr

Άλβες: «Νόμιζα ότι στο Μάντσεστερ υπήρχε μόνο η Γιουνάιτεντ»

Ίσως είναι αλήθεια. Ίσως το είπε επειδή απλά είναι ο Ντάνι Άλβες και του αρέσει να «πικάρει» τους αντιπάλους. Το θέμα είναι ότι ο Βραζιλιάνος ισχυρίστηκε πως… αγνοούσε την ύπαρξη της Μάντσεστερ Σίτι.

Άλβες: «Νόμιζα ότι στο Μάντσεστερ υπήρχε μόνο η Γιουνάιτεντ»
Πρόσφατη… ανακάλυψη αποτελεί η Μάντσεστερ Σίτι για τον Ντάνι Άλβες. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίστηκε ο ίδιος. Με το ενδεχόμενο να θέλει να «τσιγκλίσει» την αντίπαλο της Μπαρτσελόνα για το Champions League να μη μπορεί ν’ αποκλειστεί, ο Βραζιλιάνος τόνισε:

«Μέχρι και πριν πέντε χρόνια δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι το Μάντσεστερ είχε δυο ομάδες. Φυσικά η Γιουνάιτεντ είναι ένα απ’ τις πιο διάσημους και πετυχημένους συλλόγους στην Ευρώπη για πολλά χρόνια -όμως νόμιζα ότι ήταν η μόνη στην πόλη».

Και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος, λέγοντας: «Όταν η Σίτι απέκτησε νέους ιδιοκτήτες κι άρχισε ν’ αγοράζει μερικούς απ’ τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, όλοι ήξεραν ποια είναι. Μέχρι τότε όμως -πρέπει να είμαι ειλικρινής- δεν ήξερα γι’ αυτούς».

Πάντως όταν κλήθηκε να… εμβαθύνει στο θέμα, ο Άλβες δεν υπήρξε άστοχος κι αφού τόνισε ότι «αυτή είναι η πραγματικότητα του μοντέρνου ποδοσφαίρου», κατέληξε χαρακτηριστικά: «Δεν χρειάζεσαι 10 ή 20 χρόνια για να καθιερωθείς. Αν έχεις πλούσιους ιδιοκτήτες, μπορείς να το κάνεις σε 2-3 χρόνια. Δεν έχει σημασία αν εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος συμφωνεί με αυτό. Είναι απλά η σημερινή πραγματικότητα». Πηγή: sport-fm.gr

Η «αχίλλειος πτέρνα» του Μέσι!

Θεωρητικά δεν υπάρχει ομάδα που να μπορεί να αντισταθεί στον Μέσι. Ούτε γήπεδο που να μην υποκλιθεί (εκτός του Μπερναμπέου). Έλα, όμως, που επί αγγλικού εδάφους ο «Λέο» τα βρίσκει... μπαστούνια!

Η «αχίλλειος πτέρνα» του Μέσι
Και οι μεγάλοι παίκτες έχουν τις αδυναμίες τους. Και οι μεγάλοι παίκτες έχουν τους κακούς τους... δαίμονες.

Κι ο Λιονέλ Μέσι δεν αποτελεί εξαίρεση. Γιατί κάθε φορά που πατάει το χορτάρι αγγλικού γηπέδου σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, σα να... υπνωτίζεται και να μην μπορεί να σκοράρει.

Διότι μπορεί να έχει βρει συνολικά 65 φορές δίχτυα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μπορεί να το 'χει κάνει σε 20 διαφορετικές πόλεις ανά την Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένου και της Αθήνας), ωστόσο στο Νησί τα πράγματα είναι ζόρικα.

Σε οκτώ επισκέψεις της Μπαρτσελόνα από το 2006 μέχρι σήμερα, ο Αργεντινός άσος δεν έχει βοηθήσει την ομάδα του στο σκοράρισμα. Παραμένει δηλαδή για συνολικά 12 ώρες... άσφαιρος επί αγγλικού εδάφους.

Μοναδική εξαίρεση ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το 2011 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είχε σκοράρει στο 3-1 των Καταλανών, στο "Γουέμπλεϊ, όμως δεν... πιάνεται, αφού ήταν ουδέτερη η έδρα! Κι ελπίζει σήμερα απέναντι στη Σίτι να... σπάσει την κατάρα.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

2006: Φάση των 16 Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-2
2006: Φάση των ομίλων Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-0
2007: Φάση των 16 Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα 0-1
2008: Προημιτελικά – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπαρτσελόνα 1-0
2009: Ημιτελικά Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-1
2010: Προημιτελικά Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα 2-2
2011: Φάση των 16 Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα 2-1
2012: Ημιτελικά Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-0

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Πέδρο: «Με την Μάντσεστερ Σίτι ο πιο σπουδαίος αγώνας»

Ο σημαντικότερος αγώνας της Μπαρτσελόνα είναι αυτός με τη Μάντσεστερ Σίτι για την φάση των «16» του Champions League σύμφωνα με τον Πέδρο.

Πέδρο: «Με την Μάντσεστερ Σίτι ο πιο σπουδαίος αγώνας»
Η φάση των «16» για το Champions League ξεκινά σήμερα με ένα «δυνατό» παιχνίδι μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα.
Σύμφωνα και με τον Πέδρο Ροδρίγκεθ ο σημερινός αγώνας είναι ο πιο σημαντικός για την ομάδα της Καταλονίας. Παραδέχεται ότι οι «πολίτες» δεν ήταν και η πρώτη τους επιλογή για αντίπαλοι αλλά εάν θέλουν να κατακτήσουν την διοργάνωση πρέπει να κερδίσουν τις μεγάλες ομάδες.

«Πραγματικά θα προτιμούσαμε μια άλλη αντίπαλο στην κλήρωση αλλά εάν η Μπαρτσελόνα ονειρεύεται τον τελικό στη Λισαβόνα, είναι υποχρεωτικό να κερδίσουμε τις αντιπάλους μας και η Σίτι βρίσκεται μπροστά μας αυτή τη στιγμή» ανέφερε ο Ισπανός επιθετικός.

«Πάντα αγωνιζόμαστε στο μέγιστο αλλά ίσως να έχουμε μπροστά μας τον πιο σημαντικό αγώνα της σεζόν. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια σκληρή αντίπαλος, παίζει στο δικό της γήπεδο, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι να αγωνιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα στην Αγγλία. Για μένα αυτό είναι ένα παράδειγμα για τα άλλα πρωταθλήματα», κατέληξε. Πηγή: sport-fm.gr

Ψηλοί εναντίων κοντών!

Η μονομαχία της Μαν. Σίτι με την Μπαρτσελόνα φέρνει σε αντιπαράθεση και ένα βασικό χαρακτηριστικό των δύο ομάδων που αφορά τα ύψη τους. Δείτε γιατί…

Ψηλοί εναντίων κοντών
Το μέγεθος μετράει ή τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια; Όπως και να’ χει, η σημερινή αναμέτρηση της Μαν. Σίτι με την Μπαρτσελόνα για τους «16» του Champions League θα είναι πέραν όλων των άλλων και μία αναμέτρηση ψηλών με κοντούς.

Ο μέσος όρος ύψους στην ενδεκάδα που αναμένεται να κατεβάσουν οι «πολίτες» είναι 1,85μ., ενώ των «μπλαουγκράνα» μόλις 1,75μ.

inner

Τι θα υπερισχύσει; «Αεροπορία» και δύναμη ή ευελιξία και ταχύτητα;

Η απάντηση το βράδυ. Μέχρι τότε, δείτε πώς αντιπαρατάσσονται τα ύψη των δύο ομάδων:

Μαν. Σίτι: Χαρτ (1,96μ.), Σαμπαλέτα (1,76μ.), Κομπανί (1,90μ.), Νάστασιτς (1,87μ.), Κολάροφ (1,87μ.), Τουρέ (1,91μ.), Γκαρθία (1,87μ.), Σίλβα (1,70μ.), Νασρί (1,75μ.), Νεγρέδο (1,86μ.), Τζέκο (1,93μ.).

Μπαρτσελόνα: Βαλντές (1,83μ.), Άλβες (1,73μ.), Πικέ (1,92μ.), Μασεράνο (1,74μ.), Άλμπα (1,70μ.), Τσάβι (1,70μ.), Μπουσκέτς (1,89μ.), Φάμπρεγκας (1,75μ.), Πέδρο (1,69μ.), Μέσι (1,69μ.), Ινιέστα (1,70μ.). Πηγή: sport-fm.gr

Πικέ: «Μπορούμε ακόμα να γίνουμε οι καλύτεροι»

Στόχος της Μπαρτσελόνα είναι να ανακτήσει τη θέση του καλύτερου της Ευρώπης και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλες τις προκλήσεις, ξεκινώντας από τη Μάντσεστερ Σίτι, δήλωσε ο Ζεράρ Πικέ.

Πικέ: «Μπορούμε ακόμα να γίνουμε οι καλύτεροι»
Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα , σύμφωνα με το Ζεράρ Πικέ, ο οποίος παραδέχεται ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί να έχει χάσει αρκετή από τη λάμψη της, αλλά αρχής γενομένης από σήμερα με τη Μαντσεστερ Σίτι, θα παλέψει για να μπουν οι βάσεις ώστε να επανέλθει στην παλιά της δόξα.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, ο Ισπανός αμυντικός αναφέρθηκε στις απόψεις πολλών που θεωρούν ακίνδυνους τους «μπλαουγκράνα» τονίζοντας ότι το αποψινό ματς είναι μια ευκαιρία να αποδείξουν το αντίθετο.

«Ίσως οι ομάδες δεν μας φοβούνται τόσο πολύ , γιατί δεν έχουμε κερδίσει αυτόν τον τίτλο για δύο χρόνια. Ωστόσο, στη Μάντσεστερ Σίτι εξακολουθούν να μας σέβονται, είμαστε μια ομάδα με παίκτες που έχουν κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Champions League . Μπορούμε ακόμα να γίνουμε οι καλύτεροι και απόψε έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο ότι έχουμε κορυφαίους παίκτες που μπορούν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι». Πηγή: sport-fm.gr

Νεϊμάρ: «Πολύ πίσω η Σίτι από την Μπαρτσελόνα»

Πολύ δρόμο έχει ακόμα η Μάντσεστερ Σίτι για να φτάσει την ποιότητα της Μπαρτσελόνα, δήλωσε ο Νεϊμάρ στον αγγλικό Τύπο για το μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Champions League.

Νεϊμάρ: «Πολύ πίσω η Σίτι από την Μπαρτσελόνα»
Μπορεί την φετινή σεζόν η Μάντσεστερ Σίτι να σκοράρει αφειδώς σε όλες τις διοργανώσεις, όμως ο Νεϊμάρ πιστεύει πως η αγγλική ομάδα έχει αρκετό δρόμο μπροστά της για να φτάσει το επίπεδο της Μπαρτσελόνα.

«Έχω διαβάσει που λένε πως η Μάντσεστερ Σίτι θα επικρατήσει της Μπαρτσελόνα, λόγω τον πολλών τερμάτων που σημειώνει στην Αγγλία. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι πολύ πίσω από την Μπαρτσελόνα», τόνισε αρχικά ο 22χρονος εξτρέμ και πρόσθεσε:

«Έχουν πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά εμείς έχουμε περισσότερη εμπειρία στην διοργάνωση. Εμείς σεβόμαστε την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά αν παίξουμε με τον τρόπο που ξέρουμε τότε πιστεύω ότι θα προκριθούμε».

Ακόμα ο Νεϊμάρ αναφέρθηκε και στην επιστροφή του στη δράση στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Βαγεκάνο, αλλά και την αγωνία που είχε αν προλάβει το ματς με την Σίτι: «Φυσικά και είχα μεγάλη αγωνία αν θα προλάβω τους αγώνες με την Μάντσεστερ Σίτι. Αυτός ήταν ο λόγος που επέλεξα να αγωνιστώ με την Μπαρτσελόνα για να συμμετέχω σε σημαντικές ευρωπαϊκές βραδιές σαν αυτή. Το όνειρο μου είναι να κερδίσω αυτή τη σεζόν το Champions League». Πηγή: sport-fm.gr

Στο «σκαμνί» ο Σκόρδας!

Σε απολογία απ’ την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κλήθηκε ο πρόεδρος του Άρη, καθώς και πέντε ΠΑΕ.

Στο «σκαμνί» ο Σκόρδας
Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη ο Λάμπρος Σκόρδας. Ο πρόεδρος του Άρη κλήθηκε σε απολογία για τη συμπεριφορά του στο ματς των Θεσσαλονικέων με την Βέροια, ενώ... παρέα του θα κάνει η «κίτρινη ΠΑΕ, η Ξάνθη, ο Ολυμπιακός, ο Πανιώνιος κι ο Λεβαδειακός.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 20/02/2014 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 25η Αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Skoda Ξάνθη: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, στον αγώνα ΠΑΕ Skoda Ξάνθη- ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής .
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Αρης, Χ.Σκόρδας (Πρόεδρο): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του κ. Χ.Σκόρδα στον αγώνα ΠΑΕ Αρης – ΠΑΕ Βέροια.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Λεβαδειακός:διότι: «Στο 90΄+ 5 λεπτό του αγώνα ένα παιδί (ball boy), ενώ το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη πέταξε μία (1) μπάλα εντός του αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή αυτού», στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός- ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Διαψεύδουν τα πάντα για Άρη!!

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» τη φημολογία περί εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Άρης.

Διαψεύδουν τα πάντα για Άρη
Την ύστατη προσπάθεια προκειμένου να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ κάνει ο Άρης και η ομάδα χρειάζεται ένα όσο το δυνατόν πιο ήρεμο κλίμα.

Τις τελευταίες ώρες υπήρξε ένα σενάριο που ήθελε την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» να ενδιαφέρεται να επενδύσει στους «κίτρινους» και να ετοιμάζει πρόταση ώστε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Ωστόσο, μέσω ανακοίνωσης, υπήρξε άμεση διάψευση που έβαλε τέλος σε αυτήν τη φήμη.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Ελληνικός Χρυσός διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο αγοράς της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ Άρης. Η εταιρεία δεν έχει εξετάσει ποτέ αυτό το ενδεχόμενο».

Θέλουν Στέφενς στη Ρόντα!!

Οι απογοητευμένοι οπαδοί της Ρόντα ζητούν την επιστροφή του Χουμπ Στέφενς στον πάγκο της ομάδας αντί του Γιον Νταλ Τόμασον. Έντονη φημολογία περί αποχώρησης του Ολλανδού από τον ΠΑΟΚ.

Θέλουν Στέφενς στη Ρόντα!
Στον ΠΑΟΚ μπορεί να αμφισβητείται πλέον έντονα, ωστόσο στην πατρίδα του παραμένει περιζήτητος. Οπαδοί της Ρόντα επιθυμούν, σύμφωνα με ολλανδικά δημοσιεύματα, την επιστροφή του Χουμπ Στέφενς στον πάγκο της ομάδας.

Μετά από 24 αγωνιστικές ο σύλλογος είναι βυθισμένος στην τελευταία θέση του εγχώριου πρωταθλήματος και ο Γιον Νταλ Τόμασον δέχεται σκληρή κριτική για τη δουλειά του. Ο Στέφενς θεωρείται η καλύτερη λύση για να αναστήσει τη Ρόντα, στην οποία είχε εργαστεί από το 1993 μέχρι το 1996 και από το 2005 μέχρι το 2007.

Όλα αυτά κι ενώ φήμες θέλουν τον προπονητή του ΠΑΟΚ έτοιμο να αποχωρήσει μόνος του από τον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά» και τις εξελίξεις να επίκεινται μετά το πρώτο ματς με την Μπενφίκα για τους «32» του Europa League. Πηγή: sport-fm.gr

«Χρόνια Πολλά Μπίμπρας»

Τις ευχές της στον Μπίμπρας Νάτχο που έχει γενέθλια, απηύθυνε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κάνοντας ένα flash-back στα 26χρονια ζωής του Ισραηλινού χαφ.

«Χρόνια Πολλά Μπίμπρας»
Το χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Μπίμπρας Νάτχο, έχει σήμερα γενέθλια και ο ΠΑΟΚ του εύχεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, ανεβάζοντας ένα αφιέρωμα για τα όσα έχει καταφέρει σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο ο Ισραηλινός μέσος.

Στον Ισραηλινό μέσο δόθηκαν δώρα από την μπουτίκ του συλλόγου.


Το δώρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον @BibarsNatcho για τα γενέθλιά του! Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!

Πηγή: sport-fm.gr

Τσιώλης: «Χαρούμενος με τη σκέψη να επιστρέψω στον Άρη»

Διέψευσε τα όσα ακούγονται περί πιθανής επιστροφής του στον Άρη ο Σάκης Τσιώλης με δηλώσεις που έκανε. Παράλληλα έδειξε θετικός στο ενδεχόμενο να κάτσει ξανά στον πάγκο των «κίτρινων».

Τσιώλης: «Χαρούμενος με τη σκέψη να επιστρέψω στον Άρη»
Αναπτύχθηκε η φημολογία τις τελευταίες ώρες ότι υπάρχει η σκέψη στη διοίκηση του Άρη να αντικατασταθεί ο Σούλης Παπαδόπουλος και από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν ήταν και αυτό του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος πέρασε από τον σύλλογο πριν τρία χρόνια.

Ωστόσο, ο ίδιος μιλώντας στο «Metropolis» τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής του, αυτή τη στιγμή, ενώ σχολίασε: «ο Σούλης είναι φίλος μου και δεν είναι σωστό». Πάντως, ο 54χρονος τεχνικός τόνισε πως τον κάνει χαρούμενο η σκέψη να αναλάβει και πάλι την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή ο Άρης παίζει με τον Πλατανιά στα Χανία, στα οποία θα βρίσκεται την ίδια μέρα ο Καρδιτσιώτης προπονητής, αλλά όπως επεσήμανε, έχει προσκληθεί σε ένα σεμινάριο που θα γίνει στην Κρήτη.

Αναλυτικά:

«Πάντα πλανιέται μια τέτοια ιστορία και η αλήθεια είναι πως με κάνει χαρούμενο μια τέτοια σκέψη, γιατί έχω περάσει όμορφες στιγμές. Λόγω δυσκολιών δεν θα με τρόμαζε να αναλάβω την ομάδα, μέσα από τις δικές σου σκέψεις έρχεται η θέληση να βοηθήσεις αυτή την ομάδα», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε:

«Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις τρεις ομάδες μέσα σε μια σεζόν, για εμάς τους προπονητές. Όταν πας σε μια ομάδα το πρώτο πράμα που πρέπει να κάνεις είναι να μην δεις την βαθμολογία, θα την δεις στο τέλος».

Για το θέμα που έχει προκύψει με το όνομα του και τον Άρη: «Δεν μπορώ να πω αν θα είμαι προπονητής του Άρη, εξάλλου ο Σούλης είναι φίλος μου και δεν είναι σωστό. Δεν τίθεται προς το παρών θέμα! Εγώ την Κυριακή θα είμαι στα Χανιά είμαι προσκεκλημένος σε ένα σεμινάριο και θα είμαι εκεί, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι άλλο. Απλώς θα είμαι και στο παιχνίδι. Είναι το τελευταίο αυτό τώρα στον Άρη, το θέμα είναι να κερδίσει το παιχνίδι στα Χανιά ο Άρης και σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να δουν όλοι στον Άρη».

Για το παιχνίδι στην Βοιωτία με τον Λεβαδειακό: «Για μένα το παιχνίδι με την Λιβαδειά, ήταν σοκαριστικό. Έβλεπα το παιχνίδι, δεν μπορώ να καταλάβω πως έχασε το παιχνίδι εκείνο. Αν το κέρδιζε όλα θα ήταν διαφορετικά. Αυτή την στιγμή ο Άρης μου αρέσει, δεν μπορώ να καταλάβω πως χαράμισε ένα ημίχρονο με την Βέροια, η τετράδα μπροστά με Αγκάνθο, Μανιά, Τάτο και Μπακασέτα είναι πάρα πολύ καλή, δεν έχει να ζηλέψει με αυτή την τετράδα από τις άλλες ομάδες».

Για το θέμα επιστροφής του Ουντότζι: «Ήταν ένα μεγάλο λάθος που έφυγε ο Ουντότζι, αν βρισκόταν στο ρόστερ θα είχε βοηθήσει ακόμα περισσότερο, τώρα αν επιστρέψει θα είναι δύσκολα τα πράγματα, θα του λείπει ο ρυθμός και θα χρειαστεί χρόνος για να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς».

Τέλος αναφέρθηκε και στο ματς του ΠΑΟΚ με την Μπεφνίκα: «Πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, δείχνει στον ανασταλτικό τομέα πάρα πολλά προβλήματα στα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν είναι στα καλύτερα του ο ΠΑΟΚ, το να είσαι 20 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, πάει να πει πως κάτι δεν έχει γίνει καλά. Θα πρέπει να ισορροπήσει τα πράγματα, είναι καλό για όλους».

«Ενωμένοι δεν φοβόμαστε τίποτα»

Την εμπιστοσύνη του στο ρόστερ του Πανιωνίου εξέφρασε ο Νίκος Αναστόπουλος στη «SportDay», τονίζοντας: «Ήρθαμε να ενώσουμε, όχι να διχάσουμε». Ραντεβού με δικηγόρους για το ευεργετικό άρθρο.

«Ενωμένοι δεν φοβόμαστε τίποτα»
Ταλέντο υπάρχει στον Πανιώνιο, το οποίο δεν έχει βγει ακόμα ολόκληρο στο… χορτάρι, σύμφωνα με τον νέο τεχνικό της ομάδας, Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος στη «SportDay» για την επιστροφή του στην Πλατεία 25 χρόνια μετά.

Ο «μουστάκιας», του οποίου η πρόσληψη δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά ήδη έχει πιάσει δουλειά, τόνισε πως σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας μπορεί να παίξει το έντονο ελληνικό στοιχείο που υπάρχει σε αυτήν.

«Είμαι συγκινημένος που επιστρέφω έπειτα από 25 χρόνια στο γήπεδο που μεγάλωσα ως ποδοσφαιριστής. Ο Πανιώνιος έχουμε συνηθίσει να είναι πρωταγωνιστής. Από συμπτώσεις και συγκυρίες βρέθηκε στο σημείο να παλεύει για τη σωτηρία του», δήλωσε αρχικά ο 56χρονος τεχνικός.

Στο πώς εισπράττει το γεγονός ότι στην ομάδα υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες και το ελληνικό στοιχείο κυριαρχεί, απάντησε: «Υπάρχουν οι βάσεις. Αν δεν υπήρχε το ελληνικό στοιχείο θα ήταν πρόβλημα. Η ελληνική ψυχή είναι ικανή για μεγάλα πράγματα και παρασύρει και τους υπόλοιπους».

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θέλει να εμφυσήσει έτσι όπως έχει δει τον Πανιώνιο; «Θα πρέπει οι παίκτες του Πανιωνίου να αρχίσουν να εμπιστεύονται τους εαυτούς τους! Αυτοί οι παίκτες είναι πολύ καλοί. Θα πρέπει να φτιάξουν και την ψυχολογία τους. Από αυτό το στοιχείο θα αρχίσουμε κι ακολούθως θα περάσουμε στο τακτικό κομμάτι. Πάνω σε αυτό θα εστιάσω και αυτό είναι το σκεπτικό. Στόχος μας είναι όσο πιο γρήγορα μπορούμε να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Τα θετικά και τα αρνητικά που έχει εντοπίσει βλέποντας απ’ έξω την ομάδα; «Αυτά θα τα λύσουμε εκ των έσω. Στην ομάδα υπάρχει πολύ ταλέντο και δεν το έχει βγάλει όλο! Μου αρέσει η ομάδα. Εχει ταχύτητα. Διαθέτει γρήγορους παίκτες. Δεν φθάνει, όμως, να είσαι μόνο καλός».

Σε ό,τι αφορά τις ανακατατάξεις που υπάρχουν στα διοικητικά, έστω κι αν ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη αλλαγή: «Γνώριζα από παλιά κάποιους ανθρώπους που έχουν αρχίσει αυτήν την προσπάθεια. Αγαπούν τον Πανιώνιο. Εχουν μπει στην ομάδα όχι για να διοικήσουν, αλλά για να βοηθήσουν. Ηρθαμε να ενώσουμε, όχι να διχάσουμε. Οταν ενωθεί ο Πανιώνιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Οι φίλαθλοί μας πρέπει να αποτελέσουν τον οδηγό στην όλη πορεία».

Συνάντηση με δικηγόρους θα έχουν οι άνθρωποι του συλλόγου, που έχουν μπει μπροστά για να τον σώσουν. Θα ενημερωθούν για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν και το πλάνο που πρέπει να ακολουθήσουν για υπαγωγή του Πανιώνιου σε ευεργετικό άρθρο (106 ή κάποιο άλλο).

Τζόελ Κάμπελ: Mission… possible!

Αισιοδοξία υπάρχει στον Ολυμπιακό για την παραμονή του Τζόελ Κάμπελ. Αυξημένες οι πιθανότητες να παραμείνει ο Κοσταρικανός στο λιμάνι.

Τζόελ Κάμπελ: Mission… possible
Μέχρι πριν 2-3 μήνες η παραμονή του Τζόελ Κάμπελ στον Ολυμπιακό μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν έμοιαζε μάλλον απίθανη. Κάτι το γεγονός ότι ανήκει στην Άρσεναλ, κάτι τα οκτώ εκατ. ευρώ που αξίωναν οι «κανονιέρηδες» για να τον παραχωρήσουν και… όλα συνηγορούσαν στο ότι ο Κοσταρικανός εξτρέμ μετρούσε αντίστροφα για να επιστρέψει στο Λονδίνο και πιθανώς να μείνει εκεί.

Όμως τα πράγματα εσχάτως έχουν αλλάξει. Η υπόθεση της παραμονής του 22χρονου άσου παραμένει δύσκολη, αλλά πλέον είναι απολύτως εφικτή. Από τον Ολυμπιακό δεν αφήνουν να διαρρεύσει το παραμικρό, ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές από την Αγγλία αναφέρουν πως ο «ερυθρόλευκοι» δουλεύουν πάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση με μυστικότητα και μεθοδικότητα. Ήδη φαίνεται να έχουν βρει σημείο επαφής με τους Λονδρέζους και στόχος τους είναι να κλείσουν θετικά την υπόθεση το συντομότερο δυνατό. Σίγουρα, δε, πολύ πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν θα υπάρχει ο «κίνδυνος» οι μετοχές του ποδοσφαιριστή να εκτοξευτούν και μαζί η τιμή του.

Το θέμα δεν θα αργήσει να κλείσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν περιλαμβάνει τον Τζόελ Κάμπελ σε θέση βασικού στον Ολυμπιακό κι αν δεν καταστεί εφικτό να αποκτηθούν τα δικαιώματά του ή έστω να παραταθεί ο δανεισμός του, τότε θα αρχίσει αμέσως η αναζήτηση αντικαταστάτη για τον οποίο υπάρχει ήδη μία προεργασία.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ουντότζι στον δρόμο της επιστροφής!

Τα… ρέστα τους για να πείσουν τον Σαλόζε Ουντότζι να επανέλθει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας δίνουν στον Άρη, έχοντας συγκεντρώσει τα χρήματα που θεωρούν ότι χρειάζονται για να πει το «ναι».

Ο Ουντότζι στον δρόμο της επιστροφής
Η μεταγραφική περίοδος έχει ολοκληρωθεί στην Ευρώπη, αλλά ο Άρης θα προσπαθήσει να ενισχυθεί εκ των έσω. Οι «κίτρινοι» κάνουν ότι μπορούν για να επαναφέρουν στην ομάδα τον Σαλόζε Ουντότζι, ο οποίος είναι ακόμα ο πρώτος τους σκόρερ στο πρωτάθλημα, αν και δεν αγωνίζεται εδώ και δύο μήνες, καθώς σε 13 συμμετοχές πέτυχε 5 γκολ. Ακολουθεί ο Μανιάς με 4 τέρματα σε 22 συμμετοχές.

Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός, που έπαιξε κυρίως στην επίθεση φέτος τα «βρόντηξε» μια μέρα επειδή ήταν δύο μήνες απλήρωτος. Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν βρει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να καλύψουν τις οφειλές τους προς 27χρονο παίκτη και περιμένουν ότι θα πει το «ναι» για να επανέλθει στον Άρη.

Ο Ουντότζι είχε εκνευριστεί, διότι έμαθε ότι κάποιοι παίκτες του Άρη πληρώνονται μέσω των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ στο δικό του συμβόλαιο δεν υπάρχει κάποιος σχετικός όρος. Οπότε υπολόγιζε ότι θα καθυστερούσε περισσότερο η δική του εξόφληση.

Προσπάθειες από τον σύλλογο για να κάνουν και πάλι ενεργό τον πρώην παίκτη των Ατρόμητου, Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης, που περνάει πολύ χρόνο στη Σόφια, είχαν κάνει ξανά στον Άρη, αλλά δεν υπήρξε ευτυχή κατάληξη. Ωστόσο, δεν κατάφερε να βρει ομάδα κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και θα αυξηθούν οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο το καλοκαίρι, εφόσον πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Με αυτόν τον τρόπο θα ωφεληθεί και η ομάδα που έχει ανάγκη τόσο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Πηγή: sport-fm.gr

Μετράει... αντίστροφα ο Στέφενς!!

Προς το τέλος της πλησιάζει η «εποχή Στέφενς» στον ΠΑΟΚ, διότι ο Ολλανδός έχει αποφασίσει ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα, όπως αναφέρει η «SportDay». Έρχεται ο Σαββίδης και φέρνει εξελίξεις.

Μετράει... αντίστροφα ο Στέφενς
Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουν στον ΠΑΟΚ την έλευση του Ιβάν Σαββίδη, που θα… τρέξει διάφορα σημαντικά θέματα σε αγωνιστικό και μη επίπεδο. Ο ιδιοκτήτης ΠΑΕ λείπει περίπου έναν μήνα από τη Θεσσαλονίκη και έχουν μείνει στάσιμα κάποια ζητήματα όπως ο διακανονισμός για τα χρέη του συλλόγου προς το δημόσιο, αλλά και οι διαδικασίες για το προπονητικό κέντρο.

Με λίγη καθυστέρηση θα δούμε και την αντίδραση του για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας τον τελευταίο καιρό. Μπορεί να έδειξε τη δυσαρέσκεια του ο Σαββίδής μέσω του skype, αλλά θα είναι διαφορετικά από… κοντά. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε να περάσει το ματς με την Μπενφίκα, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη (20/2, 20:00) και μετά θα φανούν οι προθέσεις του.

Δεν έχει δείξει ότι θέλει να αντικαταστήσει τον τεχνικό του ΠΑΟΚ. Όμως φαίνεται πως η «εποχή Στέφενς» έχει ολοκληρωθεί και θα φύγει από μόνος του.

Όπως αποκαλύπτει ο «τρελός του χωριού» ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει ότι θα αποχωρήσει από τον «Δικέφαλο του Βορρά». Δεν είναι γνωστό το πότε θα το ανακοινώσει στη διοίκηση του συλλόγου, που θα γλιτώσει με αυτόν τον τρόπο την αποζημίωση.

Επιπλέον, αναμένονται αλλαγές και στο ΔΣ της ΠΑΕ και μένει να δούμε να θα αναλάβει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ο Σαββίδης, ενώ είναι πιθανό να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στους γιούς του. Πηγή: sport-fm.gr

Πλάνο… Γιουνάιτεντ από Μίτσελ!!

Μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ματς με τη Μαν. Γιουνάιτεντ, ο Μίτσελ έχει καταλήξει σε αποφάσεις, αλλά παραμένει και σε διλήμματα για τη στελέχωση της ενδεκάδας του Ολυμπιακού.

Πλάνο… Γιουνάιτεντ από Μίτσελ
Σύμφωνοι, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Σάββατο τον ανεβασμένο ΟΦΗ στο Ηράκλειο για το πρωτάθλημα. Όμως με τη διαφορά στο +20 από τον δεύτερο στη βαθμολογία και το ματς της χρονιάς να απέχει μόνο μία εβδομάδα πλέον, όλοι-κακά τα ψέματα-σκέφτονται ήδη το παιχνίδι της επόμενης Τρίτης με τη Μαν. Γιουνάιτεντ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Μίτσελ, αν και δεν το δηλώνει και πολύ καλά κάνει, έχει καταλήξει σε αποφάσεις, αλλά παραμένει και σε διλήμματα για τη στελέχωση της ενδεκάδας.

Για τη θέση του γκολκίπερ δεν χωρά αμφισβήτηση πως ο Ρομπέρτο θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ομοίως και για το δεξί άκρο της άμυνας, όπου ο Σαλίνο παίζει χωρίς αντίπαλο. Για τα αριστερά υπάρχει ερωτηματικό, αφού ο Χολέμπας είναι εκτός προπονήσεων για δύο εβδομάδες και ο Μπονγκ δεν είναι σταθερός σε απόδοση. Ο Ισπανός τεχνικός θα περιμένει τον ομογενή άσο και αν δεν τεθεί εγκαίρως στη διάθεσή του θα στραφεί αναγκαστικά στον Καμερουνέζο. Για το κέντρο της άμυνας, από τη στιγμή που ο Σιόβας είναι τραυματίας και ο Αβραάμ δεν έχει επανέλθει στο 100% από αγωνιστικής πλευράς μετά το σοβαρό τραυματισμό του, ο Μανωλάς αναμένεται να έχει παρτενέρ τον Μαρκάνο.

Σε ό,τι αφορά στη μεσαία γραμμή, οι πολύ καλές εμφανίσεις του Εντινγκά σε συνδυασμό με το ντεφορμάρισμα του Σάμαρη έχουν δώσει τον πρώτο λόγο στον Κογκολέζο για να πλαισιώσει τον Γιάννη Μανιάτη στα αμυντικά χαφ. Από εκεί και πέρα, ο Κάμπελ θα είναι φυσικά στη θέση του δεξιού εξτρέμ, ενώ ο Πέρες που έχει προσαρμοστεί σε χρόνο ρεκόρ θα βρίσκεται-κατά τα φαινόμενα-στο απέναντι άκρο.

Από εκεί και πέρα, αρχίζουν τα μεγάλα διλήμματα. Για τη θέση πίσω από τον σέντερ φορ υπάρχουν τρεις επιλογές. Ο «εργάτης» Φουστέρ, ο πολύπειρος Σαβιόλα που μπορεί με μια ενέργεια να πάρει ένα ματς, αλλά και ο ποιοτικός Τσόρι που μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει με την ίδια επιτυχία. Ερωτηματικό αποτελεί και η θέση του φορ. Ο Σαβιόλα «παίζει» και για τη συγκεκριμένη θέση έχοντας να ανταγωνιστεί τον Ολαϊτάν που τα έχει πάει περίφημα ως αντι-Μήτρογλου και μπορεί να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, αλλά και τον Βαλντές που διαθέτει τεράστια εμπειρία στο επίπεδο αυτό και δείχνει έτοιμος να βοηθήσει.

Ο Μίτσελ, πάντως, χρειάζεται όλους τους παίκτες του στην τετράδα αγώνων-«φωτιά» που ακολουθεί. ΟΦΗ στο Ηράκλειο, Μαν. Γιουνάιτεντ και Παναθηναϊκός στο «Καραϊσκάκη» και ΠΑΟΚ αμέσως μετά για το πρωτάθλημα στην Τούμπα (πιθανώς να ακολουθήσει και το ματς Κυπέλλου με τους Θεσσαλονικείς στο Φάληρο).Πηγή: sport-fm.gr

Μέχρι… Τσικνοπέμπτη!!

Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα συναντηθούν από κοντά μέχρι την Πέμπτη για να λύσουν την παρεξήγηση και να συζητήσουν για το μέλλον της συνεργασίας τους. Χάνει και Ολυμπιακό ο Μέντες.

Μέχρι… Τσικνοπέμπτη
Οι πρώτες βάσεις για τη… γέφυρα που θα καλύψει το χάσμα που δημιουργήθηκε μεταξύ Γιάννη Αλαφούζου και Δημήτρη Γιαννακόπουλου έχουν ήδη μπει. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι γραμματείς τους επικοινώνησαν χθες, κατόπιν εντολών τους, για να ρυθμίσουν το ραντεβού που θα έχουν οι δύο άνδρες και πιθανότατα θα γίνει μέχρι την… Τσικνοπέμπτη (πιθανώς και νωρίτερα, δεδομένου ότι εκείνη τη μέρα υπάρχει το ντέρμπι «αιωνίων» για την Ευρωλίγκα). Η ακριβής ημέρα της συνάντησης θα φιξαριστεί ίσως και σήμερα.

Οι δύο πλευρές έχουν την πρόθεση να ξεκαθαρίσουν το τοπίο μεταξύ τους και να κάνουν σαφείς τις θέσεις τους μετά την κρίση που ξέσπασε ανάμεσά τους για ένα ρεπορτάζ στον «ΣΚΑΪ» που δυσαρέστησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Παράλληλα και με δεδομένη σε κάθε περίπτωση την πρόθεση του προέδρου της ΚΑΕ να βοηθήσει την ΠΑΕ, ο Γιάννης Αλαφούζος θα ρωτήσει πώς και πότε θα συμβεί αυτό. Δηλαδή αν θα γίνει με αγορά μετοχών και σε τι ποσοστό, όπως επίσης και αν αυτό θα γίνει άμεσα ή στο τέλος της σεζόν. Υπάρχει ένα σενάριο που θέλει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να βοηθά οικονομικά άμεσα την ΠΑΕ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση, προκειμένου να λάβει μέρος η ομάδα στα play offs και στην Ευρώπη (προκριματικά Champions League ή Europa League) την επόμενη εβδομάδα.

Δύσκολα με Ολυμπιακό ο Μέντες

Ο Μέντες ντα Σίλβα θα χάσει σίγουρα το ματς με τον Εργοτέλη, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και κάνει ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία. Μάλιστα, από τη στιγμή που θα επιχειρήσει να μπει σταδιακά στις προπονήσεις από την επόμενη εβδομάδα, είναι πολύ δύσκολο να προλάβει το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη». Αντίθετα, ο Γιάννης Αναστασίου για το προσεχές ματς με τον Εργοτέλη στη Λεωφόρο υπολογίζει στους Μπεργκ και Τριανταφυλλόπουλο που επιστρέφουν από τιμωρία, όπως επίσης και στους Ρισβάνη και Μπαϊράμι που χθες συμμετείχαν σε μέρος του προγράμματος και θα μπουν κανονικά σε ολόκληρο τις προσεχείς μέρες. Πηγή: sport-fm.gr

Λάσμε: «Να κάνουμε αυτό που πρέπει»

Νίκη με τον Ολυμπιακό κόντρα σε προβλήματα και άγχος, είναι το σύνθημα που δίνει στον Παναθηναϊκό ο Στεφάν Λάσμε. «Θα κριθεί στο ποιος το θέλει περισσότερο», δήλωσε ο Γκαμπονέζος σέντερ.

Λάσμε: «Να κάνουμε αυτό που πρέπει»
Προέρχεται από τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα, έχει αγωνιστικά προβλήματα και την πίεση για τη νίκη, αλλά ο Παναθηναϊκός πρέπει-σύμφωνα με τον Στεφάν Λάσμε-να κάνει το καθήκον του στο ντέρμπι της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για το Top 16.

«Ο Ρόκο δεν είναι καλά, ο Τζέιμς έχει χτυπήσει, έχουμε κάποια προβλήματα που είναι σημαντικά, αλλά πρέπει να τα ξεπεράσουμε και να κάνουμε αυτό που πρέπει», δήλωσε στην «Πράσινη» ο Γκαμπονέζος σέντερ. «Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, παίζει σημαντικό ρόλο για την κατάταξή μας στον όμιλο, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε όπως κάθε ματς στη διοργάνωση. Ξέρω πως είναι ένα σημαντικό ματς για τον καθένα στην Ελλάδα, αλλά για μας είναι ακόμη ένα ματς στην Ευρωλίγκα και δεν ανησυχούμε περισσότερο. Κάθε παιχνίδι στη διοργάνωση θέλουμε να το κερδίζουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Μας γνωρίζουν και τους γνωρίζουμε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το πού θα κριθεί το ντέρμπι, απάντησε: «Θα κριθεί στην άμυνα και ποιος θα το θέλει περισσότερο. Δεν μετράνε τόσο τα συστήματα, όσο το ποιος θέλει τη νίκη πιο πολύ».

Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού. «Θέλουμε να μας βοηθήσουν όπως κάνουν πάντα κι εμείς από την πλευρά μας θα δείξουμε αυτό που κάνουμε πάντα».

Παίζει… κι έρχεται ο Ράιτ!

Τυπικές λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ζακ Ράιτ στον Παναθηναϊκό. Παίζει με Μπάμπεργκ στο Eurocup κι έρχεται ο Αμερικανός γκαρντ.

Παίζει… κι έρχεται ο Ράιτ
Ο Ζακ Ράιτ πρέπει να θεωρείται παίκτης του Παναθηναϊκού. Το… μαρτύρησε και ο ίδιος με ένα μήνυμά του χθες στο Twitter, αλλά και αναφέρουν και οι πληροφορίες. Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες στις επαφές με την Μπάμπεργκ για να ολοκληρωθεί το deal και να έρθει ο Αμερικανός-με βοσνιακό διαβατήριο-γκαρντ στην Αθήνα για να ενσωματωθεί στο «τριφύλλι».

Αυτό πιθανότατα θα γίνει στο δεύτερο μισό της εβδομάδας. Ο Ράιτ αναμένεται να ακολουθήσει την αποστολή της Μπάμπεργκ στη Σαρδηνία για το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Σάσαρι για την τελευταία αγωνιστική των «32» του Eurocup. Αμέσως μετά θα… κουνήσει μαντήλι στους Γερμανούς και θα επιστρέψει στο γνώριμο σε αυτόν ελληνικό περιβάλλον από τη θητεία του στο Ρέθυμνο.

Υπενθυμίζεται πως ούτως ή άλλως δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη, αλλά εφόσον όλα πάνε καλά και υπογράψει πριν να αρχίσει ο δεύτερος γύρος του Top 16 της Ευρωλίγκας θα είναι διαθέσιμος από το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Πηγή: sport-fm.gr

Από τη... Στόκπορτ στην Μπαρτσελόνα!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία μεγάλωσε απότομα, αλλά που έχει ακόμη «ψωμί»...

Από τη... Στόκπορτ στην Μπαρτσελόνα
Γυρίζοντας με τη χρονομηχανή δεκαπέντε χρόνια, με βρίσκω στο Μάντσεστερ για τον αγώνα της Γιουνάιτεντ με την Ιντερ, τη χρονιά του τρεμπλ της αρμάδας του σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Τότε που οι «κόκκινοι διάβολοι» όδευαν προς τον αλησμόνητο τελικό με την Μπάγερν στη Βαρκελώνη.

Είναι Δευτέρα, παραμονή της αναμέτρησης στο «Ολντ Τράφορντ» κι ο δρόμος με βγάζει «Μέιν Ρόουντ», το παλιό γήπεδο της Σίτι, της δεύτερης ομάδας της πόλης που τον καιρό εκείνο χαροπάλευε στο τρίτο τη τάξει πρωτάθλημα της Αγγλίας. Είναι η μέρα που γνωρίζει οδυνηρή ήττα από την Στόκπορτ... Εάν έλεγα τότε ότι μετά από κάποια χρόνια το ίδιο κλαμπ θα παίξει εν καιρώ ματς νοκ άουτ για το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα, θα με περνούσαν για τρελό.

Όπως θα με περάσουν για τρελό κι απόψε, έτσι και προεξοφλήσω αποκλεισμό των «μπλαουγκράνα» από την Εγγλέζα Σταχτοπούτα. Ποτέ δεν ξέρεις, όμως, τι ξημερώνει στο ποδόσφαιρο. Σε κάθε περίπτωση οι Αγγλοι, εφόσον θέλουν να ονειρεύονται μεγαλεία, πρέπει να πετύχουν στην έδρα τους απόψε ένα σκορ που δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμο από τους Καταλανούς. Έχω την αίσθηση ότι ακόμη και σε ήττα, με 2-1 ή 3-2, η Μπάρτσα έχει τρόπο και... κόλπο να το αναποδογυρίσει στο «Καμπ Νόου».

Αυτό το «οι Αγγλοι» είναι μάλλον ευφημισμός για την πλέον κοσμοπολίτικη ομάδα, η οποία έχει Χιλιανό προπονητή (Πελεγκρίνι), δύο παλιούς παίκτες της Μπαρτσελόνα στις θέσεις του εκτελεστικού και του τεχνικού διευθυντή, τον Σοριάνο και τον Μπεκιριστάιν αντίστοιχα, και ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούν τον... μισό ΟΗΕ. Οι δε ιδιοκτήτες είναι ένα ολόκληρο κράτος, το Αμπού Ντάμπι (διά της βασιλικής οικογένειας). Από το 2008, όταν ανέλαβαν τον σύλλογο, μέχρι σήμερα, οι Άραβες έχουν αποδειχτεί... κιμπάρηδες.

Δεν φείδονται πετροδολαρίων, προκειμένου η Μάντσεστερ Σίτι να καταστεί κάποια στιγμή Μπαρτσελόνα κι είναι γεγονός πως το μωρό μετά το μπουσούλημα των πρώτων ετών έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια του και για πρώτη φορά να βρίσκεται στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αγουρο, όμως, ακόμη, για ν' αποκτήσει όνομα και ρεύμα σαν της Μπαρτσελόνα. Ούτε η φανέλα είναι τόσο «βαριά», ούτε ηεπένδυση στις ακαδημίες έχει θεαματικά αποτελέσματα έως τώρα.

Μόλις ένας «γηγενής» στο ρόστερ, ο Ρίτσαρντς, έναντι μιας ντουζίνας παικτών με τους οποίους έχει τροφοδοτήσει η ξακουστή La Masia την πρώτη ομάδα της Μπάρτσα. Εχει να φάει πολλά καρβέλια ακόμη, συνεπώς, για να πετύχει -εάν το πετύχει ποτέ- αυτό που κατάφερε την τελευταία επταετία το ποδοσφαιρικό έμβλημα της Καταλωνίας. Που ας μην ξεχνάμε είχε την ευλογία να διαθέτει τον κορυφαίο παίκτη διεθνώς, καίτοι φέτος τού πήρε τη «Χρυσή Μπάλα» ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Είναι λοιπόν, ένα μάλλον ανοιχτό σε προβλέψεις παιχνίδι. Εάν για κάτι θα τολμούσα να στοιχηματίσω είναι ότι θα μπουν γκολ. Πρόκειται για δύο... βουλιμικές ομάδες όσον αφορά το σκοράρισμα και λογικά δεν θα μας διαψεύσουν απόψε στο «Ετιχαντ».Πηγή: sport-fm.gr

Το πιο κρίσιμο ραντεβού…!!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr γι’ αυτά που πρέπει να γίνουν στον Παναθηναϊκό πέρα απ’ τη συνάντηση Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου.

Το πιο κρίσιμο ραντεβού…
Με μεγάλη αγωνία οι φίλοι του Παναθηναϊκού περιμένουν το επικείμενο ραντεβού Γιάννη Αλαφούζου, Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Όσοι θεωρούν ότι από το ραντεβού θα κριθεί αν οι δύο άντρες εξομαλύνουν τη σχέση τους, είναι μακριά από την πραγματικότητα αλλά και από τις επείγουσες ανάγκες της ΠΑΕ.

Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος για απλές κινήσεις αποκατάστασης σχέσεων και επικοινωνίας.

Τα χρονικά περιθώρια για την κατάθεση φακέλου ώστε η ΠΑΕ να πάρει αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ, στενεύουν. Μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα όλα θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί. Στον φάκελο της ΠΑΕ θα πρέπει να αναγράφονται υποχρεώσεις προς τρίτους αλλά -κυρίως- ο τρόπος με τον οποίο αυτές θα καλυφθούν.

Δηλαδή η ΠΑΕ υποχρεώνεται να πει από πού θα βρει τα λεφτά και να αποδείξει ότι αυτά υπάρχουν. Διότι αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχουν και πρέπει να βρεθούν. Εδώ δεν χωρούν διπλωματικές διατυπώσεις και αόριστες διαβεβαιώσεις. Εφόσον ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενδιαφέρεται να βοηθήσει την ΠΑΕ πρέπει να το κάνει τώρα εγγυώμενος για ένα κομμάτι των χρεών που χρειάζεται να εξοφληθούν άμεσα. Το ποσό υπολογίζεται ανάμεσα σε 5 με 7 εκατομμύρια.

Τρόποι για να μετακυληθούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Γιαννακόπουλου σε αυτούς της ΠΑΕ, υπάρχουν. Το θέμα είναι αν υπάρχει βούληση. Διαφορετικά ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ θα έχει το καλοκαίρι στη διάθεση του μια ομάδα που δεν θα μπορεί (πάλι) να παίξει στην Ευρώπη και δεν θα μπορεί να κάνει κανονικές μεταγραφές, θα βρίσκεται δηλαδή με μεγαλύτερο οικονομικό άνοιγμα και μειωμένη εκ των πραγμάτων αγωνιστική ισχύ.

Κατά συνέπεια το επικείμενο ραντεβού θα είναι ατελέσφορα αν οι δύο άντρες αποφασίσουν να σβήσουν τα παλιά χωρίς να μιλήσουν για τα καινούργια.
Η ομάδα υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Αναστασίου ικανοποιεί τους οπαδούς και αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Αν όμως η ΟΥΕΦΑ μπλοκάρει την αδειοδότηση το καλοκαιρινό ραντεβού Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου ίσως γίνει πάνω στα χαλάσματα.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα…Πηγή: sport-fm.gr

Ανατροπή με... μονομάχο τον Σισέ!! (pics+vid)

Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια ο Παναθηναϊκός πραγματοποιούσε μια επική ανατροπή επί της Ρόμα στο ΟΑΚΑ, κάνοντας όλη την Ευρώπη να παραμιλά!
Το ρολόι έδειχνε το 81ο λεπτό. Οι Ρωμαίοι είχαν πάρει το προβάδισμα μέσα στο ΟΑΚΑ επικρατώντας 1-2 του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, λογάριαζαν χωρίς τον Σισέ! Ο Παναθηναϊκός του Νίκου Νιόπλια επικράτησε τελικά με 3-2, πετυχαίνοντας μία ιστορική ανατροπή! Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή...
Ο Παναθηναϊκός είχε περάσει από τον έκτο όμιλο του Europa League παρά το κακό του ξεκίνημα. Είχε ηττηθεί στα δύο πρώτα ματς από Γαλατάσαραϊ στο ΟΑΚΑ και από Ντιναμό στο Βουκουρέστι, ωστόσο στη συνέχεια νίκησε τη Στουμ και πήρε μπρος για τα καλά. Προκρίθηκε με τέσσερις συνολικά νίκες και στη φάση των «32» βρήκε μπροστά του την Ρόμα του Κλαούντιο Ρανιέρι.
Η «μάτζικα» παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ με ένα συμπαγές 4-2-3-1 και τον Βούτσινιτς στην κορυφή, έχοντας τους Μπρίγκι, Ταντέι και Μπαπτίστα πίσω του. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη βρισκόταν στις μέρες της πολυμετοχικότητας, με τον Νίκο Νιόπλια να έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ με αρκετούς παίκτες-βαρόμετρα. Ένας από αυτούς έκανε και τη διαφορά!
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά, με τη Ρόμα να περιμένει, να έχει ένα δοκάρι στο 14'και στο 29' να παίρνει κεφάλι στο σκορ με ένα πολύ όμορφο γκολ του  Βούτσινιτς. Οι «πράσινοι»... πολιόρκησαν την περιοχή των Ιταλών και κατάφεραν να «χτυπήσουν» με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 64' και τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισε από κοντά! Ο Ρανιέρι απάντησε από τον πάγκο με Μενέζ και Τσέρτσι και η ομάδα του πήρε εκ νέου προβάδισμα στο 80', με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πιζάρο.
 Ο Νιόπλιας, με τη σειρά, του έβαλε τον Χριστοδουλόπουλο στη θέση του Νίνη και ο Λάζαρος τον δικαίωσε. Στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα ισοφάρισε και στη συνέχεια... μίλησε ο Τζιμπρίλ! Στο 89', μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη, ο Γάλος φορ βρήκε δίχτυα και έβαλε... φωτιά στο ΟΑΚΑ! Ο Παναθηναϊκός νίκησε και στη ρεβάνς με 2-3 για να αποκλειστεί στους «16» από τη Σταντάρ Λιέγης. Ήταν ουσιαστικά η τελευταία πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη. Την προηγούμενη χρονιά, το «τριφύλλι» είχε καλή παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε στους «16» από τη Βιγιαρεάλ.
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης (59' Σαλπιγγίδης), Νίνης (83' Χριστοδουλλούπουλος), Λέτο (86' Μαρίνος), Σισέ.
Ρόμα (Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρτζιο (29' λ.τ. Ντόνι), Ζουάν, Μπουρντίσο, Μότα, Ρίισε, Πιζάρο, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Μπαπτίστα, Ταντέι (74' Σέρτσι), Βούτσινιτς (63΄Μενέζ).




Πηγή: gazzetta.gr

Η «σφαγή» του Σπανέα και ο πανικός της Νέας Σμύρνης!!

Σαν σήμερα το 1996 ο Παναθηναϊκός νικούσε τον Πανιώνιο με ένα πέναλτι που έμεινε στην ιστορία, προκαλώντας μια τρομερή επίθεση στον διαιτητή Γιώργο Σπανέα. Το gazzetta.gr θυμάται... Ο Πανιώνιος του Χρήστου Εμβολιάδη βρισκόταν στις θέσεις που οδηγούσαν στον υποβιβασμό. Η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό του Ρότσα στις 18 Φεβρουαρίου του 1996 έδειχνε ως μια μεγάλη ευκαιρία για τους τρεις βαθμούς, αφού οι «πράσινοι» περνούσαν περίοδο ντεφορμαρίσματος. Δύο συνεχόμενες ισοπαλίες και ένας αποκλεισμός στο Κύπελλο από την ΑΕΚ του Μπάγεβιτς που είχε στο μεταξύ ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας, είχαν στριμώξει τον Παναθηναϊκό στα σχοινιά. Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν δυνατά και με γκολ του Σαπουντζή στο 4' πήραν γρήγορο προβάδισμα, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη θέση του Παναθηναϊκού.
Το 1-0 διατηρήθηκε στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη οι «πράσινοι» ξεκίνησαν να πιέζουν και στο 72' ήρθε η ώρα του Σπανέα. Ο Γιώργος Γεωργιάδης έπεσε στην περιοχή χωρίς να τον βρει ο Κατσαμπής και ο Έλληνας διαιτητής σφύριξε την εσχάτη των ποινών. Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Ο Στράτος Αποστολάκης τελικά ισοφάρισε από την άσπρη βούλα και ο Παναθηναϊκός νίκησε με δύο γκολ του Βαζέχα στο 90' και το 94'. Η Νέα Σμύρνη «έβραζε». Και ο «άρχοντας» του αγώνα δεν την γλίτωσε...

Η «Αθλητική Ηχώ», την οποία μας διέθεσε το Αρχείο Τύπου Εφημερίδων και Περιοδικών, απαριθμεί τα... εγκλήματα στη Νέα Σμύρνη ως εξής: «1. Ο Σπανέας έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού (72') και ο Αποστολάκης ισοφάρισε τον Πανιώνιο. 2. Κλοτσιά εν ψυχρώ από οπαδό του Πανιωνίου στο κεφάλι του Καλλιτζάκη παραλίγο "ν' αφήσει τον τόπο" τον αρχηγό του Παναθηναϊκού. 3. "Μπράβοι" του Γιδόπουλου, παρουσία του ίδιου και με την ανοχή των αστυνομικών, σάπισαν στο ξύλο τον Σπανέα, μέσα  στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα, ενώ στο ημίχρονο είχαν πάει και τον απειλούσαν ότι δεν θα βγει ζωντανό αν χάσει ο Πανιώνιος! 4. Εξοντώνεται ο Πανιώνιος, "καθώς όλα όσα γράφει ο Σπανέας στο φύλλο αγώνα, είναι καταδικαστικά γι' αυτόν και τον Μουρατίδη". 5. "Έγκλημα χωρίς προηγούμενο"! Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων και η ανακοίνωση της ΠΑΕ, η οποία καταφέρεται κατά του "διαιτητή" Σπανέα και των εγκληματικών αποφάσεων του".
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας διαβάζουμε: «Ο Αθηναίος διαιτητής "καίει" κυριολεκτικά τον Πανιώνιο με αυτά που έγραψε στο φ.α. Μιλάει για τρομοκρατία σε βάρος του, για ξυλοδαρμό από τον Στράτο Γιδόπουλο και τους "μπράβους" του τόσο κατά την ανάπαυλα, όσο και μετά το τέλος του δραματικού αγώνα, προσπαθώντας να βρεθεί στα αποδυτήρια μέσω της φυσούνας της υπογείου σήραγγας και του διαδρόμου. Περίπου μιάμιση ώρα μετά το τέλος του αγώνα υπέγραψαν οι αρχηγοί του Πανιωνίου, Λεωνίδας Βόκολος και του Παναθηναϊκού Γιάννης Καλιτζάκης. Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια των διαιτητών ο Βόκολος ήταν σοκαρισμένος με αυτά που έγραψε ο Σπανέας. Που σημαίνει ότι ο αθλητικός δικαστής θα έχει πολλή δουλειά και βέβαια ο Πανιώνιος κινδυνεύει με ποινές αποκλεισμού του γηπέδου του καθώς και ο Βασίλης Μουρατίδης.

Το φύλλο αγώνα που καίει!
Ο Σπανέας πέρα από τις κίτρινες κάρτες αναφέρει: "Στο ημίχρονο δεχτήκαμε επίθεση από τον Γιδόπουλο και τους μπράβους του, οι οποίοι μας εξύβρισαν και εν συνεχεία απομακρύνθηκαν από την αστυνομία. Μου επιτέθη φραστικά λέγοντας "Μ... θα σε γ... Αν χάσουμε θα σε γ... θα σε σκοτώσω κ...ολη". Στο 65' διέκοψα το παιχνίδι γιατί οι φίλαθλοι του Πανιψνίου φώναξαν Σπανέα μπ... πουτ... γιε". Με τη λήξη του αγώνα δεχτήκαμε φραστική επίθεση από τον Β. Μουρατίδη "Π... στη μας έκοψες. Να δω πως θα φύγεις από δω". Και εν συνεχεία μας έφτυσε. Με τη λήξη όταν στα αποδυτήρια δεχθήκαμε από φιλάθλους του Πανιωνίου επίθεση με πέτρες, φιάλες, αναπτήρες και άλλα αντικείμενα. Κατεβαίνοντας τη φυσούνα μπράβοι με επικεφαλής τον Γιδόπουλο μας επιτέθηκαν και μας προπηλάκισαν ενώ ο Γιδόπουλος μου φώναξε: "Γ... λη, π... στη, θα σε σκοτώσω θα με θυμάσαι αλήτη.
Εγώ θα βάλω να σε χτυπήσουν, να σε αφήσουν παράλυτο για να με θυμάσαι". Εκείνη την ώρα δέχτηκα δύο χτυπήματα από πίσω στο κεφάλι από άγνωστους. Ο παράγοντας του Πανιωνίου Α. Ζημάρης έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μας προστατεύσει και να αποτρέψει όλα αυτά που έγιναν. Ακόμη φίλαθλοι έσπασαν τα τζάμια των αποδυτηρίων και μας έφτυσαν. Οι αστυνομικοί ήταν αδύνατο να μας προστατέψουν στην υπόγεια στοά μέχρι να φτάσουμε στα αποδυτήριά μας. Δεν είχαν φροντίσει προηγουμένως να λάβουν μέτρα».

«Είμαστε εγκληματίες!»
Και ο ίδιος ο Γιδόπουλος, πάντως, έλεγε μπροστά στους αθλητικούς ρεπόρτερ  διάφορα, όντας εκτός εαυτού: «Ούτε μια στο εκατομμύριο θα ξανασφυρίξει ο Σπανέας. Να του πάρουν το λαιμό. Είναι εγκληματίας, ο Πανιώνιος κέρδισε 1-0, ο Πσανέας κέρδισε τον Πανιώνιο 3-1. Αυτός ο χτικιάρης είναι και ο πιο δυνατός από εμάς». Στη συνέχεια του ρεπορτάζ, αφού αναφέρει ότι δυο-τρεις «κύριοι» πήγαν... ξυλοκοπώντας τον διαιτητή μέχρι τα αποδυτήρια, διαβάζουμε: «"Εγκληματίες...", ακούστηκε κάποια στιγμή να φωνάζει ο Σπανέας για να πάρει την πληρωμένη απάντηση "ναι ρε εγκληματίες είμαστε"...Έξω από τα αποδυτήρια του Σπανέα συνέχισε να υπάρχει αναβρασμός με κάποιον να φωνάζει: "... Σπανέα στο λέω επώνυμα αυτό που έπαθες είναι η αρχή, αύριο σε περιμένουν χειρότερα...».
Οι επιθέσεις δεν έμειναν εκεί. Στο φύλλο της 20ης Φεβρουαρίου, το οποίο εντοπίσαμε στο Αρχείο Τύπου Εφημερίδων και Περιοδικών, αναφέρεται: «Λίμπα και γυαλιά καρφιά έκαναν τον μαγαζί του Σπανέα! Χτες το μεσημέρι, στον Άγιο Δημήτρη, τέσσερις άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανάκια, τους αριθμούς των οποίων έδωσε στην ασφάλεια ο αδελφός του διαιτητή. Στην Πειθαρχική παραπέμπεται ο Σπανέας που βαθμολογήθηκε με 4 στην ερμηνεία και εφαρμογή κανονισμών». Παράλληλα, διαχωρίζει και τη θέση του Παναθηναϊκού: «Όχι άλλος Σπανέας, αλλά ούτε και Βασσάρας. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αγανακτισμένος από την ντροπή που του φόρτωσε ο διαιτητής της Ν. Σμύρνης, εννοεί και απαιτεί την κάθαρση, για να πάψουν όλα αυτά τα γελοία γεγονότα να λειτουργήσουν "προβοκατόρικα" σε βάρος της ομάδας, των παικτών, αλλά και των ίδιων των περήφανων φιλάθλων του!"».

Η παραδοχή...
Λίγες μέρες μετά, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο Σπανέας ζήτησε συγγνώμη από τον Πανιώνιο. «Ήταν πράγματι ένα σοβαρό λάθος και ζητώ συγγνώμη από τον Πανιώνιο και τους ανθρώπους του. Ήταν όμως το μοναδικό λάθος που παραδέχομαι», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Θεωρώ βέβαιο ότι κόπηκα οριστικά από τις εθνικές κατηγορίες, διότι φυσιολογικά θα περάσει η υπόθεση από την πειθαρχική επιτροπή και θα υπάρξει δεύτερη ποινή». Ο Γιδόπουλος του απάντησε: «Το ότι ζητάτε συγγνώμη δημοσίως είναι αντρίκειο και σας τιμά. Όμως εγώ δεν παίρνω πίσω τη δήλωσή μου. Ήρθατε στη Νέα Σμύρνη σε διατεταγμένη υπηρεσία για να ευνοήσετε τον Παναθηναϊκό». Η Επιτροπή Διαιτησίας πάντως τον έθεσε εκτός πινάκων με ομόφωνη απόφαση, η οποία λήφθηκε σε 10 λεπτά για «κακή εφαρμογή των κανονισμών».
Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία και για τον κόσμο του, η απόφαση αυτή του Σπανέα στο ματς με τον Παναθηναϊκό συνδυάστηκε με τον υποβιβασμό. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στα «σαλόνια» και η νίκη επί του Παναθηναϊκού στον τελικό Κυπέλλου αποτέλεσε την ιδανική «εκδίκηση» για τους «κυανέρυθρους»...



Πηγή: gazzetta.gr

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα!

Η αποψινή κόντρα της Σίτι με τη Μπάρτσα είναι μεταξύ των δύο πιο επιθετικών ομάδων του κόσμου στη σεζόν. Το gazzetta.gr παρουσιάζει.
Δεν χρειάζεται να είσαι κάποιου είδους ποδοσφαιρικό μέντιουμ, ώστε να φανταστείς ή τουλάχιστον να ελπίζεις ότι η επανέναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ θα περιλαμβάνει γκολ και θέαμα. Τουλάχιστον όσον αφορά την αναμέτρηση του «Ετιχάντ» τα νούμερα προίδεάζουν για μπαλάρα και σε υποψιάζουν πως οι δύο τερματοφύλακες θα μαζέψουν τη μπάλα κάμποσες φορές τη μπάλα από τις εστίες τους.
Είναι που η Μάντσεστερ Σίτι και η Μπαρτσελόνα είναι αυτή τη στιγμή οι δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου από άποψη παραγωγικότητας. Μάλιστα οι Πολίτες προηγούνται με έξι περισσότερα, καθώς σε 40 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχουν πανηγυρίσει 117 φορές, με τους Μπλαουγκράνα να έχουν χαρεί έξι φορές λιγότερες.
Για καλή τύχη των τελευταίων, δεν θα βρίσκεται στο γήπεδο ο τραυματίας Σέρχιο Αγουέρο που είναι και το πρώτο κανόνι των γηπεδούχων με 26 γκολ. Τον Αργεντινό ακολουθούν σε παραγωγή οι Αλβαρο Νεγρέδο (23), Εντιν Τζέκο (17) και ο πολυτιμότερος της σεζόν Γιάγια Τουρέ που εκτός των 15 γκολ του τα κάνει όλα και συμφέρει.
Οι Καταλανοί πάλι έχουν για πρώτο βιολί των Λιονέλ Μέσι παρά τη μεγάλη απουσία του εξαιτίας τραυματισμού. Ο Αργεντινός έχει επιστρέψει σε σούπερ κατάσταση και ηγείται της επίθεσης με 24 γκολ. Ο Αλέξις Σάντσες στην καλύτερη χρονιά του ακολουθεί με 17, όσα έχει και ο Πέδρο και έπονται οι Σεσκ Φάμπρεγας (14), Νεϊμάρ (12).
ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Αλβαρο Νεγρέδο
237 λεπτά
6 ματς
5 γκολ
1 ασίστ
1 γκολ ή ασίστ κάθε 39,5 λεπτά
Νταβίδ Σίλβα
235 λεπτά
4 ματς
1 γκολ
3 ασίστ
1 γκολ ή ασίστ κάθε 58,8 λεπτά
Λιονέλ Μέσι
270 λεπτά
3 ματς
6 γκολ
0 ασίστ
1 γκολ ή ασίστ κάθε 45 λεπτά
Νεϊμάρ
494 λεπτά
6 ματς
3 γκολ
4 ασίστ
1 γκολ ή ασίστ κάθε 70,5 λεπτά

Πηγή: gazzetta.gr

Η μάχη των πάγκων στο Λεβερκούζεν - Παρί!!

Λεβερκούζεν και Παρί Σεν Ζερμέν αναμετρώνται απόψε για πρώτη φορά, όμως οι προπονητές τους, Σάμι Χίπια και Λοράν Μπλαν είναι παλιοί γνώριμοι. Το gazzetta.gr παρουσιάζει  
Στο σημερινό παιχνίδι, στη Μπάι Αρίνα, για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Παρί, Χίπια και Μπλαν διασταυρώνουν για πρώτη φορά τα ξίφη τους ως προπονητές, όμως δύο φορές στο παρελθόν έχουν μονομαχήσει στον αγωνιστικό χώρο, ως ποδοσφαιριστές.Η πρώτη ήταν τον Ιούνιο του 1998, σε ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην εθνική Φινλανδίας και την εθνική Γαλλίας. Οι σκανδιναβοί επικράτησαν με 1-0, με τους δύο στόπερ να αγωνίζονται στο Ελσίνκι.
Η δεύτερη κόντρα τους ήταν τέσσερα χρόνια αργότερα σε επίσημο παιχνίδι, επί αγγλικού εδάφους. Ο Σάμι Χίπια αποτελούσε από το 1999 έως το 2009 ακρογωνιαίο λίθο στην αμυντική γραμμή της Λίβερπουλ, ενώ την περίοδο 2001-2003 ο Λοράν Μπλαν αγωνίστηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν και οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τέσσερις φορές σε αυτά τα δύο χρόνια, Χίπια και Μπλαν συγκρουστηκαν μόνο στις 22/1/2002 στο Όλντ Τράφορντ. Τελικό σκορ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-1 με τον Χίπια να κάνει το 2 στα 2 απέναντι στον Μπλαν.
Άραγε θα συνεχίσει να έχει… πελάτη τον Μπλαν ο Χίπια ή από τη θέση του προπονητή θα αλλάξουν τα δεδομένα;
Πηγή: gazzetta.gr

Ο χειρότερος ΠΑΟΚ εκτός έδρας!!

Αλήθεια, πόσα χρόνια είχε ο ΠΑΟΚ να πάθει τόσες ζημιές εκτός έδρας; Ούτε ένα, ούτε δυο, όπως θα δείτε.
Είναι πραγματικά απίστευτη η εικόνα του δικεφάλου μακριά από την Τούμπα. Ειδικά με τέτοιο μπάτζετ που έχει φέτος, με τον έμπειρο Στέφενς στον πάγκο, με τόσους γνωστούς παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ, με τόσες μεταγραφές.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα έχει κάνει ήδη 6 ήττες εκτός έδρας. Και βρισκόμαστε ακόμα στην 25η αγωνιστική!

Ας αρχίσουμε να γυρνάμε τον χρόνο προς τα πίσω (με 30 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα) για να δούμε από πότε έχει να γνωρίσει περισσότερες από 6 ήττες σε μια περίοδο.

Πέρυσι, δηλαδή την σεζόν 2012-2013, μέτρησε μόνο 3 ήττες μακριά από την Τούμπα.

Την περίοδο 2011-2012; Είχε 4 ήττες εκτός.

Και συνεχίζουμε:

Το 2010-2011 έκανε 6 ήττες. Φέτος, όμως, έχει ήδη ισοφαρίσει αυτή την αρνητική επίδοση κι έχουμε ακόμα 9 αγωνιστικές μέχρι το τέλος.

Το 2009-2010; Μόλις 4 ήττες.

Το 2008-2009; Όλες κι όλες 3 φορές έχασε εκτός Τούμπας.

Και φτάνουμε στο 2007-2008 όταν γνώρισε 11 ήττες. Θέλετε να μάθετε, όμως, σε τι θέση τερμάτισε ο δικέφαλος εκείνη την χρονιά; Στην 9η! Μια καταστροφική σεζόν, στην οποία είχε κάνει μόλις ένα διπλό.

Φέτος, λοιπόν, βλέπουμε τον χειρότερο ΠΑΟΚ της τελευταίας εξαετίας! Μιλώντας πάντα για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις που δίνει και για την εικόνα που παρουσιάζει μακριά από την Τούμπα.
Πηγή: sportdog.gr

Βόμβα! Σεξ και κέρατο σε ξενοδοχείο! (ποιος Ζιρού;)

Σκάνδαλο στη Super League! Ποιος ποδοσφαιριστής λίγο έλειψε να φάει σουτ από την ομάδα του επειδή έφερε στο ξενοδοχείο γυναίκα και πώς κουκουλώθηκε η απιστία του; Ποιος Ζιρού; Ποδοσφαιριστής του ελληνικού πρωταθλήματος έριξε το πρώτο "κέρατο" για το 2014 σε ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η ομάδα του, χωρίς, μάλιστα, να το μάθει όλος ο πλανήτης...
Μεγάλο σκάνδαλο αποκαλύπτει σήμερα ο σκύλος! Μιλάμε για τερματοφύλακα ομάδας της Σούπερ Λίγκας που πριν από έναν μήνα περίπου υπέπεσε σε σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα.
Η "κουτσουκέλα" του δε διέρρευσε, αλλά παραλίγο να του στοιχίσει. Ο προπονητής του ήθελε να τον "σουτάρει", αλλά τελικά τον έσωσε την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της ομάδας.
Ο τερματοφύλακας είπε, για δικαιολογία, στη σύντροφό του, ότι συζητούσε με άλλη ομάδα, όταν έκανε τη "λαδιά" του.
Το κράτησε κρυφό, δηλαδή, για να μη μάθει για το παράπτωμα. Επειδή είχε να κάνει με άλλη γυναίκα που έβαλε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που είχε αποσυρθεί η ομάδα.
Το έριξε το κέρατο και το κουκούλωσε με τη βοήθεια της διοίκησης με λίγα λόγια. Αν ο πρόεδρος τον "έδινε", πάντως, τότε και ομάδα θα άλλαζε και μπελάδες θα είχε με την κοπέλα του. Φθηνά τη γλύτωσε ο μορφονιός...
Πηγή: sportdog.gr