Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα!

Η αποψινή κόντρα της Σίτι με τη Μπάρτσα είναι μεταξύ των δύο πιο επιθετικών ομάδων του κόσμου στη σεζόν. Το gazzetta.gr παρουσιάζει.
Δεν χρειάζεται να είσαι κάποιου είδους ποδοσφαιρικό μέντιουμ, ώστε να φανταστείς ή τουλάχιστον να ελπίζεις ότι η επανέναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ θα περιλαμβάνει γκολ και θέαμα. Τουλάχιστον όσον αφορά την αναμέτρηση του «Ετιχάντ» τα νούμερα προίδεάζουν για μπαλάρα και σε υποψιάζουν πως οι δύο τερματοφύλακες θα μαζέψουν τη μπάλα κάμποσες φορές τη μπάλα από τις εστίες τους.
Είναι που η Μάντσεστερ Σίτι και η Μπαρτσελόνα είναι αυτή τη στιγμή οι δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου από άποψη παραγωγικότητας. Μάλιστα οι Πολίτες προηγούνται με έξι περισσότερα, καθώς σε 40 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχουν πανηγυρίσει 117 φορές, με τους Μπλαουγκράνα να έχουν χαρεί έξι φορές λιγότερες.
Για καλή τύχη των τελευταίων, δεν θα βρίσκεται στο γήπεδο ο τραυματίας Σέρχιο Αγουέρο που είναι και το πρώτο κανόνι των γηπεδούχων με 26 γκολ. Τον Αργεντινό ακολουθούν σε παραγωγή οι Αλβαρο Νεγρέδο (23), Εντιν Τζέκο (17) και ο πολυτιμότερος της σεζόν Γιάγια Τουρέ που εκτός των 15 γκολ του τα κάνει όλα και συμφέρει.
Οι Καταλανοί πάλι έχουν για πρώτο βιολί των Λιονέλ Μέσι παρά τη μεγάλη απουσία του εξαιτίας τραυματισμού. Ο Αργεντινός έχει επιστρέψει σε σούπερ κατάσταση και ηγείται της επίθεσης με 24 γκολ. Ο Αλέξις Σάντσες στην καλύτερη χρονιά του ακολουθεί με 17, όσα έχει και ο Πέδρο και έπονται οι Σεσκ Φάμπρεγας (14), Νεϊμάρ (12).
ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Αλβαρο Νεγρέδο
237 λεπτά
6 ματς
5 γκολ
1 ασίστ
1 γκολ ή ασίστ κάθε 39,5 λεπτά
Νταβίδ Σίλβα
235 λεπτά
4 ματς
1 γκολ
3 ασίστ
1 γκολ ή ασίστ κάθε 58,8 λεπτά
Λιονέλ Μέσι
270 λεπτά
3 ματς
6 γκολ
0 ασίστ
1 γκολ ή ασίστ κάθε 45 λεπτά
Νεϊμάρ
494 λεπτά
6 ματς
3 γκολ
4 ασίστ
1 γκολ ή ασίστ κάθε 70,5 λεπτά

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: