Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ντιέγο Αλβες, μία ντουζίνα αποκρούσεις πέναλτι!

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον πορτιέρο της Βαλένθια, Ντιέγο Αλβες, που έπιασε το πέναλτι του Ράκιτιτς και έφτασε τις 12 αποκρούσεις στην Primera Division. Δεν παίζει στην καλύτερη ομάδα, δεν θα πάρει το πρωτάθλημα -αν μείνει- στις Νυχτερίδες, όμως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους τερματοφύλακες των κορυφαίων κλαμπ και να τους πει ότι είναι καλύτερος. Οταν ο παίκτης στήνει τη μπάλα στα 11 βήματα και βλέπει απέναντί του τον Ντιέγο Αλβες, ξέρει ότι είναι 50-50 για να βάλει το πέναλτι. Αυτό είναι κάτι που προκύπτει από τους εκπληκτικούς αριθμούς του στο ισπανικό πρωτάθλημα αφού από τα 28 πέναλτι που του έχουν χτυπήσει μέχρι σήμερα τα 14 έχουν μετατραπεί σε γκολ (12 επεμβάσεις, 1 οριζόντιο, 1 άουτ).
Ο 28χρονος Βραζιλιάνος έπιασε το βράδυ της Κυριακής (16/02) το πέναλτι του Ιβάν Ράκιτιτς της Σεβίλλης και έφτασε τη μία ντουζίνα αποκρούσεις από τη μέρα που βρέθηκε στην Primera Division. Το γεγονός ότι οι Ισπανοί τον έχουν ονομάσει «el parapenaltis» (αυτός που πιάνει τα πέναλτι) είναι μάλλον φυσιολογικό, με τον 7 φορές διεθνή Νο1 να έχει ξεκινήσει τη δουλειά από τότε που αγωνιζόταν στην Αλμερία (2007-2011).
Το πρώτο που σταμάτησε ήταν και αυτό παίκτη της Σεβίλλης, αφού τον Απρίλιο του 2008 αρνήθηκε γκολ στον Κανουτέ, ενώ σειρά πήρε την ίδια χρονιά ο Βίκτορ της Βαγιαδολίδ. Το πρώτο που έπιασε τη σεζόν 2008-09 ήταν του πρώην «δικού μας», Φραν Γιέστε, που αγωνιζόταν ακόμα στην Αθλέτικ και ακολούθηκε ένα ακόμα, του Εντού της Μπέτις.
Τον Δεκέμβριο του 2009 πρόσθεσε ένα δυνατό επίτευγμα στο βιογραφικό του με την απόκρουση στον Κριστιάνο Ρονάλντο και την ίδια περίοδο (2009-10) είπε «όχι» στον Νεκουνάμ της Οσασούνα αλλά και τον Φερνάντο Γιορέντε της Μπιλμπάο. Το 2010-11 πρόσθεσε στη λίστα του έναν ακόμα παίκτη των Βάσκων, τον Μικέλ Σαν Χοσέ, έπιασε και δεύτερο πέναλτι του Κανουτέ και ένα του Αντριάν της Ράθιγκ Σανταντέρ.
Ακολούθησε το χειρότερο σερί του από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013. Σε αυτό το διάστημα νικήθηκε σε 6 σερί εκτελέσεις από Μέσι, Πίτσι (Ντεπορτίβο), Βίκτορ Πέρεθ (Βαγιαδολίδ), Βέλα (Σοσιεδάδ), Τσόρι Ντομίνγκες (Ράγιο Βαγιεκάνο), Απόνιο (Σαραγόσα), όμως επέστρεψε φέτος με απόκρουση στον Ντιέγο Κόστα, για να φτάσουμε στο σήμερα και την επέμβαση στην εκτέλεση του Ιβάν Ράκιτιτς. Τα δύο πέναλτι που έχουν χαθεί είναι του Βερδού (τότε της Εσπανιόλ) το οποίο πήγε στο οριζόντιο τον Νοέμβριο του 2008 και του Ντιέγο Φορλάν τον Σεπτέμβριο του 2009, με τον Ουρουγουανό να στέλνει τη μπάλα άουτ...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: