Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ντουντού… υπάρχει ένας μύθος!!

Στη Βραζιλία, στον Πειραιά, στο Ηράκλειο… Παντού (κι από παντού) τα βάζει ο Ντουντού! Μ’ ένα ακόμα «τούβλο», ο Βραζιλιάνος ξάπλωσε (1-0) τον Εργοτέλη και συνέχισε να χτίζει το δικό του μύθο στην Κρήτη

Ντουντού… υπάρχει ένας μύθος!
Πριν λίγο καιρό ήταν ξεχασμένος. Και σήμερα είναι σημείο αναφοράς μιας ολόκληρης πόλης! Μιας πόλης που ο απίστευτος Ντουντού αποφάσισε ότι πρέπει να ‘χει αφεντικό τον ΟΦΗ!

Με μια «μπαλωθιά» ακόμα δυνατότερη απ’ αυτή στο ντεμπούτο του, ο Βραζιλιάνος «σκότωσε» απ’ τα 30 μέτρα (1-0) τον Εργοτέλη στο ντέρμπι της Κρήτης!

Αδιανόητο come-back απ’ τον 30χρονο μέσο που (εκτός του τρίτου συνεχόμενου γκολ) καθάρισε οριστικά το παιχνίδι, κερδίζοντας αποβολή του Ρομάνο στο 72’.

Άτυχοι οι «κιτρινόμαυροι», είχαν την υπεροχή και δυο δοκάρια μέχρι το γκολ, αλλά στο τέλος υπέκυψαν στην πιο βαριά φανέλα του ΟΦΗ.


Το ματς

Γίνεται να βρίσκεσαι 500 μέτρα απ’ το σπίτι σου και να νιώθεις ξένος; Να ‘χεις μαζί σου την οικογένεια (κόσμο) και να νιώθεις άβολα; Κι όμως γίνεται. Και μπορεί να το επιβεβαιώσει ο ΟΦΗ. Για περισσότερα από 40 λεπτά, η ομάδα του Σα Πίντο ψαχνόταν στο Παγκρήτιο. Έμοιαζε μπλοκαρισμένη. Κι επέτρεπε στον εξαιρετικό Εργοτέλη να κυριαρχεί. Να παίρνει σταδιακά το κουμάντο. Και να… τα βάζει (δικαιολογημένα) με τα δοκάρια του Παγκρητίου.

Γιατί εκείνα -κι ο Φερνάντεζ- ήταν οι κύριοι λόγοι που δεν προηγήθηκε. Πρώτα λοιπόν ο Πορτογάλος διόρθωσε γκέλα, στερώντας φοβερό γκολ (με γυριστό) στον Μπαντιμπανγκά. Μετά μπερδεύτηκε (αλλά δεν πλήρωσε) σέντρα-σουτ του Κούμπικ. Και τελικά λυτρώθηκε κι αυτός στο 42’. Όταν ο Ντουντού χρειάστηκε μερικά μόλις δέκατα. Πριν εξαπολύσει φοβερό «τούβλο», που διέλυσε την ψυχολογία του Εργοτέλη και πανηγυρίστηκε ακόμα… εξαλλότερα απ’ το προηγούμενο!

Αυτό ήταν. Δίκαια-άδικα, με τύχη ή χωρίς, ο ΟΦΗ είχε γίνει το αφεντικό του ματς. Και ως τέτοιο το διαχειρίστηκε από ‘κει και πέρα. Γιατί εκείνος ήλεγχε το ρυθμό. Εκείνος κρατούσε την μπάλα. Κι εκείνος απειλούσε περισσότερο (με σουτ των Σίσιτς και Ζε Εντουάρντο που έβρισκαν σ' ετοιμότητα τον Στοΐκοβιτς). Μάταια λοιπόν προσπαθούσε ο Ουζουνίδης απ’ τον πάγκο (βάζοντας Χαντί και Μπουχαλάκη). Η αντίδραση του Εργοτέλη περιοριζόταν σ’ ένα επικίνδυνο σουτ του Μπαντιμπανγκά.

Κι αφού είχε κρίνει λοιπόν το παιχνίδι, ο Ντουντού είπε -πριν γίνει αλλαγή- να το τελειώσει κιόλας. Κερδίζοντας (και με λίγο υπερβολική αντίδραση, είν’ η αλήθεια) την αποβολή του Ρομάνο. Και κάνοντας ακόμα ψηλότερο το βουνό που έπρεπε ν’ ανέβει ο Εργοτέλης για να φτάσει στην ισοφάριση. Τόσο ψηλό, όσο η θέση πλέον του ΟΦΗ στη βαθμολογία: Πάνω απ’ τον συμπολίτη, μακριά απ’ τους μπελάδες και στα ημιτελικά -εκτός αυτών- του Κυπέλλου.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Πίτσος (78’ Αζίζ), Μεχία, Γιοβάνοβιτς, Τζανακάκης, Κοζορώνης, Ιμπραΐμ (56’ Χαντί), Κούμπικ (69’ Μπουχαλάκης), Ρομάνο, Μπαντιμπανγκά, Μονακέλο

Στον πάγκο έμειναν οι: Αθανασίου, Λεονάρντο, Αντελέγιε, Ρέντζας

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μπούρμπος (27’ λ.τ. Στάθης), Ντουντού (74’ Κάλαϊτζιτς), Μακρής, Σίσιτς (62’ Κουτσιανικούλης), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Παπάζογλου

Στον πάγκο έμειναν οι: Αγριμάκης, Δαμιανάκης, Μπανούσης, Ροβύθης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο

Γκολ και φάσεις


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: