Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Βαρούχας στο Metropolis: «Δεν υπάρχει κανένα χέρι! Αλλού είναι το πέναλτι»

Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για την επίμαχη φάση με το χέρι του Τράπ στις καθυστερήσεις του χθεσινού αγώνα μεταξύ Άρη και Βέροιας, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα χέρι, αλλά το πέναλτι είναι αλλού!

Αναλυτικά όσα είπε:

«Οι φίλαθλοι του Άρη πέρσι ήταν συγκλονιστικοί και άξιζαν συγχαρητήρια όλων! Χθες είδα έναν άνθρωπο στο γήπεδο του Άρη, κουστουμαρισμένο πάνω στα κάγκελα. Ήταν εντυπωσιακή η εικόνα, δεν το έχω ξαναδεί στο γήπεδο αυτό. Τον διαιτητή πρέπει να τον αφήσουμε να έχει τον εγκέφαλο του καθαρό για να μπορεί να λειτουργήσει. Οι διαιτητές δεν είναι θηριοδαμαστές. Αξίζει να πούμε και το άλλο. Πρωτάθλημα χωρίς Άρη, Ηρακλή και ΑΕΚ δεν γίνεται, πέφτει απίστευτα το επίπεδο, αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από τα λάθη μας, έχει κάνει και η διοίκηση λάθη. Στην Λιβαδειά δεν ήταν τρίποντο το ματς, εξάποντο ήταν, όλα θα ήταν διαφορετικά αν κέρδιζε ο Άρης εκεί».

Για την φάση του πέναλτι: «Είμαι ξεκάθαρος δεν είναι πέναλτι. Αν δει κανείς την φάση, η μπάλα πάει πρώτα στα πλευρά και μετά στο χέρι. Εγώ βλέπω κάπου εκεί ένα παίκτη του Άρη να πέφτει κάτω και να τραβιέται, εκεί πιστεύω πως είναι η περίπτωση του πέναλτι. Χέρι δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. Είναι στην κρίση του διαιτητή να κρίνει αν το χέρι διογκώνει το σώμα, είναι συγκεκριμένα πράγματα. Αυτό το χέρι που ζητάει ο Άρης δεν είναι πέναλτι. Να το δουν όλοι καλά, γιατί πάνω στον οπαδισμό μας καμιά φορά μας ξεφεύγει η φάση. Όλοι θέλουμε τον Άρη στην Σουπερλιγκ, η διαγωγή των φιλάθλων του Άρη ειδικά πέρσι ήταν άριστη, δεν υπάρχει νοήμον άνθρωπος που να βλέπει ποδόσφαιρο και να μην θέλει τον Άρη στην μεγάλη κατηγορία»

Τέλος αναφέρθηκε και σε μια φάση του αγώνα Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ:«Υπάρχει μια φάση με τον Αθανασιάδη στην Τρίπολη, όπου τραβιέται, αλλά εκείνη την ώρα η φάση δεν παίζει. Δεν είναι πέναλτι, αλλά είναι παράβαση και θα έπρεπε ο διαιτητής να δώσει κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Αστέρα».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: