Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Η μάχη των πάγκων στο Λεβερκούζεν - Παρί!!

Λεβερκούζεν και Παρί Σεν Ζερμέν αναμετρώνται απόψε για πρώτη φορά, όμως οι προπονητές τους, Σάμι Χίπια και Λοράν Μπλαν είναι παλιοί γνώριμοι. Το gazzetta.gr παρουσιάζει  
Στο σημερινό παιχνίδι, στη Μπάι Αρίνα, για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Παρί, Χίπια και Μπλαν διασταυρώνουν για πρώτη φορά τα ξίφη τους ως προπονητές, όμως δύο φορές στο παρελθόν έχουν μονομαχήσει στον αγωνιστικό χώρο, ως ποδοσφαιριστές.Η πρώτη ήταν τον Ιούνιο του 1998, σε ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην εθνική Φινλανδίας και την εθνική Γαλλίας. Οι σκανδιναβοί επικράτησαν με 1-0, με τους δύο στόπερ να αγωνίζονται στο Ελσίνκι.
Η δεύτερη κόντρα τους ήταν τέσσερα χρόνια αργότερα σε επίσημο παιχνίδι, επί αγγλικού εδάφους. Ο Σάμι Χίπια αποτελούσε από το 1999 έως το 2009 ακρογωνιαίο λίθο στην αμυντική γραμμή της Λίβερπουλ, ενώ την περίοδο 2001-2003 ο Λοράν Μπλαν αγωνίστηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν και οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τέσσερις φορές σε αυτά τα δύο χρόνια, Χίπια και Μπλαν συγκρουστηκαν μόνο στις 22/1/2002 στο Όλντ Τράφορντ. Τελικό σκορ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-1 με τον Χίπια να κάνει το 2 στα 2 απέναντι στον Μπλαν.
Άραγε θα συνεχίσει να έχει… πελάτη τον Μπλαν ο Χίπια ή από τη θέση του προπονητή θα αλλάξουν τα δεδομένα;
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: