Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Να τα χιλιάσει ο… ναός!! (video)

Στις 2 Απριλίου 1974 άνοιγε πρώτη φορά τις πόρτες του. Κανονικά όμως θα ‘πρεπε μια μέρα νωρίτερα. Γιατί μοιάζει σαν… ψέμα η ατμόσφαιρα που δημιουργείται -40 χρόνια τώρα- στο «Βεστφάλεν Παρκ».

Να τα χιλιάσει ο… ναός! (video)
Αν ήταν άνδρας, θα ‘μπαινε στη πιο ώριμη ηλικία του. Αν ήταν γυναίκα, θα ‘μπαινε στη διαδικασία αυτό-παρηγοριάς του «οι σαραντάρες ίσον με δυο εικοσάρες».

Είναι όμως… γήπεδο. Για την ακρίβεια, ένα απ’ αυτά όπου προσεύχεσαι στον θεό του ποδοσφαίρου να σ’ αξιώσει μια μέρα να βρεθείς.

Να γίνεις ένας απ’ τους 81.264 θεατές, που το κάνουν το μεγαλύτερο στη Γερμανία (κι έβδομο μεγαλύτερο στην Ευρώπη). Να μεθύσεις -όχι απ’ τις μπύρες- αλλά απ’ τη μαγική ατμόσφαιρα στο ευρύτερο πέταλο της «Γηραιάς Ηπείρου» (24.454).

Να… ρωτήσεις έναν απ’ τους διπλανούς σου πώς στην ευχή κατάφερε να γίνει ένας απ’ τους τυχερούς 50.000 που εξασφαλίζουν κάθε χρόνο εισιτήριο διαρκείας. Και να ευχηθείς στο «Βεστφάλεν» (ή «Sigmal Iduna Park» ως το 2021) να… χιλιάσει τα 40 χρόνια ποδοσφαιρικής μαγείας που συμπληρώνει σήμερα!


inner
 

Πηγή: sport-fm.gr

Στην Αθήνα η Μάλαγα!

Έφτασε το μεσημέρι στην Αθήνα η αποστολή της Μάλαγα για τον «τελικό» της Πέμπτης απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ξεκαθαρίζει η συμμετοχή των τριών τραυματιών.

Στην Αθήνα η Μάλαγα
Με όλους τους διαθέσιμους παίκτες της έφτασε στην Αθήνα η αποστολή της Ουνικάχα για τον κρίσιμο αγώνα της Πέμπτης απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Ζοάν Πλάθα πήρε μαζί του τους Νικ Κέινερ-Μέντλεϊ, Σέρχι Βιδάλ και Ράφαελ Χετσχάιμερ, αν και η συμμετοχή των τριών θα κριθεί πιθανώς στην αποψινή προπόνηση, με τις πιθανότητες να είναι με το μέρος των δύο πρώτων, όχι όμως και με τον τρίτο.

Η Μάλαγα, που παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση καθώς μόνο με νίκη θα ελπίζει για τα προημιτελικά, θα προπονηθεί στις 21:00. Πηγή: sport-fm.gr

Τι γίνεται με τις μεταγραφές της Μπαρτσελόνα!!

Η απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα από τη FIFA κάνει άνω-κάτω το μεταγραφικό σχεδιασμό των Καταλανών.

Τι γίνεται με τις μεταγραφές της Μπαρτσελόνα
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη Βαρκελώνη η απόφαση της FIFA να επιβάλει απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα για το προσεχές καλοκαίρι και τον ερχόμενο χειμώνα.

Οι «μπλαουγκράνα» αναμένεται να καταθέσουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης ελπίζοντας να την ανατρέψουν. Την ίδια ώρα, ωστόσο, φαίνεται να γίνεται άνω-κάτω ο μεταγραφικός σχεδιασμός τους.

Σύμφωνα, πάντως, με πηγές από τη FIFA που επικαλούνται καταλανικά ΜΜΕ, οι μεταγραφές που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όπως του Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν από την Γκλάντμπαχ και του Άλεν Χαλίλοβιτς από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θα προχωρήσουν χωρίς πρόβλημα. Επίσης, η «Μπάρτσα» θα μπορεί να επανεντάξει στις τάξεις της παίκτες που είναι δανεικοί, όπως οι Ντεουλοφέου (Έβερτον), Ραφίνια (Θέλτα) και Μπόγιαν (Άγιαξ). Πηγή: sport-fm.gr

Απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα!!

Ποινή απαγόρευσης προσθηκών στις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους επέβαλε η FIFA στην Μπαρτσελόνα για παραβίαση των κανονισμών περί απόκτησης ανήλικων ξένων παικτών.

Απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα!
Τη δυνατότητα να αποκτήσει παίκτες στις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους (την καλοκαιρινή και τη χειμερινή) στερεί στην Μπαρτσελόνα η FIFA. Η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε να επιβάλει στους Καταλανούς απαγόρευση μεταγραφών επειδή όπως αναφέρει παραβίασαν τους κανονισμούς περί απόκτησης ξένων παικτών που δεν έχουν συμπληρώσει τα 18 τους χρόνια.

Η απόφαση αναφέρει πως «… η Μπαρτσελόνα παραβίασε το άρθρο 19 των κανονισμών με την απόκτηση δέκα ανήλικων παικτών και έχει κάνει πολλές ακόμη παραβάσεις σε άλλες μεταγραφές. Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA έκρινε τις συγκεκριμένες παραβάσεις σοβαρές και αποφάσισε να επιβάλει στο σύλλογο ποινή απαγόρευσης μεταγραφών εντός και εκτός συνόρων για τις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους, καθώς και να επιβάλει πρόστιμο 370.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, ο σύλλογος έχει προθεσμία 90 ημερών για να συμμορφωθεί με τις διατάξεις για όλους τους ανήλικους ποδοσφαιριστές».

Επιπτώσεις υπάρχουν και για την ισπανική ομοσπονδία, καθώς η FIFA στην απόφασή της αναφέρει πως «… παραβίασε το άρθρο 19 για τη μετακίνηση ανήλικων παικτών. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται πρόστιμο 410.000 ευρώ και δίνεται προθεσμία ενός έτους για να εναρμονίσει τους κανονισμούς της με το υπάρχον σύστημα που ισχύει παγκοσμίως για τις μετακινήσεις ανήλικων ποδοσφαιριστών».Πηγή: sport-fm.gr

Τα βραβεία της 32ης αγωνιστικής!!

Ο Απόστολος Γιάννου αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της 32ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας την στιγμή που ο Ευθύμιος Κουλούρης κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου γκολ.

Τα βραβεία της 32ης αγωνιστικής
Ο Απόστολος Γιάννου αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της 32ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας την στιγμή που ο Ευθύμιος Κουλούρης κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου γκολ.

Ο άσος του Πανιωνίου ξεχώρισε για την εμφάνισή του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ενώ ο άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» για το νικητήριο τέρμα του στο ματς με την Καλλονή.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση…

«Η Super League ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η NOVA, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 32η αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ:

- τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP
Απόστολος Γιάννου (Πανιώνιος) 71,50%
Αντώνης Πετρόπουλος (Απόλλων) 24,36%
Εμμάνουελ Κονέ (Λεβαδειακός) 4,14%

-τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal
Ευθύμιος Κουλούρης (ΠΑΟΚ) 81,24%
Μάρκος Ντούνης (Πανιώνιος) 14,14%
Βαγγέλης Μάντζιος (Λεβαδειακός) 4,62%».

Για προπονητής πάει ο Πουλίδο!

Το ενδεχόμενο να σταματήσει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής σκέφτεται ο Ρούμπεν Πουλίδο.

Για προπονητής πάει ο Πουλίδο
Το ενδεχόμενο να σταματήσει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής σκέφτεται ο Ρούμπεν Πουλίδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άσος του Άρη αισθάνεται εξαιρετικά ταλαιπωρημένος και από τους συνεχείς τραυματισμούς που είχε στο τελευταίο χρονικό διάστημα και θέλει να σταματήσει την ενεργό δράση.

Ποτέ δεν έχει κρύψει ότι θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική κάτι που δεν διαψεύδει και τώρα. Μάλιστα, φέρεται να έχει ήδη στην κατοχή του δίπλωμα προπονητικής το οποίο μπορεί να το αναβαθμίσει και να έχει δικαίωμα να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό… Πηγή: sport-fm.gr

Πρόβλημα τελευταία στιγμή για Ρεάλ!!

Χωρίς τον Άνχελ Ντι Μαρία θα υποδεχθεί η Ρεάλ Μαδρίτης την Ντόρτμουντ. Ο Αργεντινός άσος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και θα απουσιάσει από το ματς με τους Γερμανούς.

Πρόβλημα τελευταία στιγμή για Ρεάλ
Με απόντα τον Άνχελ Ντι Μαρία θα αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ η Ρεάλ Μαδρίτης για την προημιτελική φάση του Champions League.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και τη θέση, στην τριάδα του κέντρου, αναμένεται να πάρει ο Άσιερ Ιγιαραμέντι.

Τέλος , αν και απουσιάσει στο παιχνίδι με τους Γερμανούς, θα είναι κανονικά στη διάθεση του Κάρλο Αντσελότι για την αναμέτρηση με την Σοσιεδάδ στη Primera Division.Πηγή: sport-fm.gr

Φίγκο: «Δεν θα είναι εύκολο για την Ρεάλ»

Παρά το γεγονός ότι από την Ντόρτμουντ λείπουν αρκετοί παίκτες, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα περάσει εύκολα στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της, σύμφωνα με τον Λουίς Φίγκο.

Φίγκο: «Δεν θα είναι εύκολο για την Ρεάλ»
Η Ντόρτμουντ είναι μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική και θα δυσκολέψει την Ρεάλ Μαδρίτης στα μεταξύ τους παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως τόνισε ο Λουίς Φίγκο.

«Ίσως μπορούμε να πούμε ότι η Ρεάλ είναι το φαβορί, αλλά η περσινή εμπειρία είναι αρκετή για να κρατήσει την ομάδα σε εγρήγορση. Η Ντόρτμουντ έχει πολλούς παίκτες εκτός, αλλά είναι μια γερμανική ομάδα, πολύ ανταγωνιστική και δεν θα είναι εύκολα παιχνίδια», ανέφερε αρχικά ο παλαίμαχος άσος και συμπλήρωσε:

«Τα φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η Ρεάλ, η Μπάρτσα και η Μπάγερν. Μου αρέσει η νοοτροπία της γερμανικής ομάδας, γιατί έχουν κερδίσει τα πάντα και έχουν ακόμη την ίδια επιθυμία για νίκη». Πηγή: sport-fm.gr

Άλλη… Ντόρτμουντ!

Διαφορετική κατά τα 7/11 θα είναι η Ντόρτμουντ που θα παραταχθεί απόψε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» συγκριτικά με τον περσινό ημιτελικό.

Άλλη… Ντόρτμουντ
Κάτι λιγότερο από ένας χρόνος έχει περάσει από τη μέρα που η Ντόρτμουντ παρά την ήττα της με 2-0 στο «Μπερναμπέου» και χάρη στη νίκη της με 4-1 στη Βεστφαλία εξασφάλιζε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να συναντηθούν φέτος στα προημιτελικά με το πρώτο παιχνίδι στην ισπανική πρωτεύουσα, ωστόσο η αποψινή Μπορούσια λίγο θυμίζει την αντίστοιχη περσινή, καθώς στην ενδεκάδα της σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο παιχνίδι θα βρίσκονται μόλις τέσσερις παίκτες.

Θα λείπουν ο τιμωρημένος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και οι τραυματίες Νέβεν Σούμποτιτς, Μαρσέλ Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Ιλκάι Γκουντογκάν και Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι, καθώς και ο Μάριο Γκέτσε που πλέον ανήκει στην Μπάγερν. Έχουν… απομείνει ο Ρόμαν Βαϊντενφέλερ, ο Ματς Χούμελς, ο Λούκας Πίστσεκ και ο Μάρκο Ρόις.

Αυτοί αναμένεται να πλαισιωθούν από Παπασταθόπουλο, Ντουρμ, Κελ, Σαχίν, Γκρόσκροϊτς, Μχιταριάν και Ομπαμεγιάνγκ.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

«Ερυθρόλευκες» ευχές σε Σερμαντίνι!!

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ευχήθηκε τα δέοντα στον Γκιόργκι Σερμαντίνι για τα σημερινά του γενέθλια.

«Ερυθρόλευκες» ευχές σε Σερμαντίνι
Ευχές στον Γκιόργκι Σερμαντίνι έστειλε η ΚΑΕ Ολυμπιακός μέσω της σελίδας της στο Facebook.

Ο Γεωργιανός σέντερ κλείνει σήμερα τα 25 και όπως αναφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» στο post τους «… σήμερα είναι η δική του μέρα». Πηγή: sport-fm.gr

«Ντόπες» στο ξενοδοχείο του ΠΑΟΚ!

Οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαν στο ξενοδοχείο για να… ξεπροβοδίσουν την αποστολή της ομάδας εν όψει του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

«Ντόπες» στο ξενοδοχείο του ΠΑΟΚ
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έχει απόψε κόσμο στις κερκίδες του «Καραϊσκάκη» στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά έλαβε μία καλή… δόση στήριξης προκαταβολικά.

Λίγο πριν η αποστολή αναχωρήσει για το γήπεδο, μία αρκετά μεγάλη μερίδα φίλων του «Δικεφάλου του Βορρά» επισκέφτηκε τους παίκτες στο ξενοδοχείο και τους ντόπαρε ψυχολογικά εν όψει του μεγάλου αγώνα με συνθήματα, χειροκροτήματα και προτροπές.
View image on Twitter
Υπό τις ιαχές οπαδών αναχωρεί από το ξενοδοχείο η αποστολή


Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν είναι άλλος ο Ολυμπιακός»

«Δεν είναι άλλος ο Ολυμπιακός»Ο Γιάννης Οκκάς μίλησε στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6 και επεσήμανε ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να πιστέψει πως ο Ολυμπιακός είναι μια άλλη ομάδα συγκριτικά με εκείνη του αγώνα του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

«Ο ΠΑΟΚ πονά και φέτος στα εκτός έδρας παιχνίδια και εάν θέλει να πάρει την πρόκριση πρέπει να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα το εκμεταλλευτεί μετά στην έδρα του», πρόσθεσε.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Γιάννη Οκκά στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Μιχάλη Τσόχο:

-για τα παιχνίδια Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ
«Γνωρίζουμε ότι –όπως πάντα- θα είναι ένα παιχνίδι Κυπέλλου με δύναμη και με πάθος. Θα είναι χαρά για τους παίκτες να αγωνίζονται σε ένα τέτοιο.

-για τη δυσκολία που έχει ο ΠΑΟΚ να παίρνει αποτέλεσμα όταν αγωνίζεται εκτός έδρας:
«Είναι και ο λόγος για τον οποίο έχει να πάρει τίτλο ο ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ αλλά η διαφορά βαθμών τα λέει όλα. Ο ΠΑΟΚ πονά και φέτος στα εκτός έδρας παιχνίδια και εάν θέλει να πάρει την πρόκριση πρέπει να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα το εκμεταλλευτεί μετά στην έδρα του»

-για τον Ολυμπιακό και το πόσο έχει αλλάξει:
«Έφυγαν μονάδες από τον Ολυμπιακό. Αλλά και αυτές εγώ είμαι της άποψης πως αναδείχθηκαν από το καλό σύνολο που έχει η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να πάει με το σκεπτικό ότι είναι άλλη ομάδα ο Ολυμπιακός από το παιχνίδι του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και το 4-0»

-αν είναι η τελευταία του χρονιά:
Μάλλον ναι αν και έχω πιέσεις για να παίξω και του χρόνου. Είμαι στα 37 μου και υπάρχουν παιδιά που διεκδικούν θέσεις. Ίσως να είμαι και εγώ στην ομάδα και να βοηθήσω τον Ερμή του χρόνου στην Ευρώπη.

Τα στατιστικά του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!!

Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά εν όψει του αποψινού πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό παρουσίασε η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

Τα στατιστικά του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Το επίσημο σάιτ του ΠΑΟΚ παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά από την παράδοση των αναμετρήσεων στο Κύπελλο εν όψει του αποψινού αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού της διοργάνωσης.

Τα στατιστικά στοιχεία από την παράδοση των αναμετρήσεων

# Στον αγώνα Κυπέλλου του 1974 ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε η διαδικασία των πέναλτι. Μέχρι το 1969 ίσχυε σε περίπτωση ισοπαλίας μετά την παράταση, ο νικητής έβγαινε από στρίψιμο κέρματος. Μιας δεκάρας. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με τον Εθνικό Πυλαίας ο οποίος έφτασε στον τελικό αποκλείοντας ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Παναχαϊκή, στη δεκάρα. Τότε υπήρχε και ο επονομαζόμενος «μάγος της Πυλαίας» που έλεγε «φτάστε εσείς τις ομάδες στην ισοπαλία και τα υπόλοιπα αφήστε τα πάνω μου».

# Η πρώτη φορά που πήρε ο ΠΑΟΚ πρόκριση σε κανονικό αγώνα ήταν στις 06.02.1980 στο 1-2 στη φάση των 32. Το σκορ άνοιξε στο 12’ ο Ορφανός, στο 14’ ο Γαλάκος έκανε το 1-1 και στο 25’ο Βασιλάκος διαμόρφωσε το 1-2 που έμεινε ως το τέλος.

# Στον τελικό του 1981 έχουμε γκολ και αυτογκόλ του Δαμανάκη. Αυτογκόλ με το οποίο προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, στη συνέχεια ο Ορφανός έκανε το 2-0 και ο Δαμανάκης μειώνει το σκορ σε 2-1.

# Ο Ορφανός είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει και με τις δύο ομάδες σε αγώνα Κυπέλλου.

# Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στους αγώνες Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό είναι ο σημερινός προπονητής του, ο Γιώργος Γεωργιάδης με τρία γκολ. Ένα πέτυχε στον τελικό του 2001 και δύο στους προημιτελικούς του 2003.

Η τρομερή δουλειά Ότο στην Μπουντεσλίγκα!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον Ότο Ρεχάγκελ και τη σημαδιακή μέρα, σα σήμερα, το 1981. Δείτε τι έγινε τότε… Είναι μια από τις μέρες που σημάδεψαν με θετικό τρόπο την προπονητική καριέρα του Ότο Ρεχάγκελ.
Στις 2 Απριλίου 1981 ο Ότο Ρεχάγκελ καλείται να αναλάβει τη Βέρντερ Βρέμης. Με την οποία τα επόμενα χρόνια έκανε πράματα και θάματα.
Είχε προηγηθεί το τροχαίο ατύχημα του Κούνο Κλέτσερ και ο Ρεχάγκελ θεωρήθηκε από τη διοίκηση της Βέρντερ ο ιδανικός αντικαταστάτης.
Η επιλογή του Ρεχάγκελ αποδείχθηκε η ενδεδειγμένη, αφού έμεινε στον πάγκο μέχρι το 1995 κι έγινε ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της Βέρντερ.
Επί εποχής Ρεχάγκελ, η Βέρντερ Βρέμης κατέκτησε 2 πρωταθλήματα, το 1988 και το 1993, 2 κύπελλα Γερμανίας και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1992.
Ήταν αναμφισβήτητα μια χρυσή εποχή για το σύλλογο. Κι όλα αυτά έγιναν υπό την καθοδήγηση του Ρεχάγκελ…
Πηγή: sportdog.gr

Μαζί και του χρόνου!!

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση της διοίκηση του Λεβαδειακού με τον Σάββα Παντελίδη, με πρώτο θέμα συζήτησης τη συνέχιση της συνεργασίας τους και την επόμενη σεζόν.

Μαζί και του χρόνου
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του Λεβαδειακού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ύστερα από την μαθηματική παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκας.

Πρόθεση των Βοιωτών είναι να συναντηθούν με τον έμπειρο τεχνικό για να επισημοποιήσουν τη συνέχιση της συνεργασίας τους και για την επόμενη σεζόν.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, όμως και οι δύο πλευρές εκφράζουν την επιθυμία να συνεργαστούν και του χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «πράσινοι» από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο Παντελίδης έχουν συγκεντρώσει 15 βαθμούς και κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, δύο αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος. Πηγή: sport-fm.gr

«Να τρώμε σίδερα»

«Να τρώμε σίδερα»Ο Ζακ Ράιτ μίλησε στη Sportday για το αυριανό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα για το TOP 16 της Ευρωλίγκας και επεσήμανε ότι θα πρέπει αυτός και οι συμπαίκτες του να μπουν στο παρκέ με πάθος για να πάρουν τη νίκη.

«Σημασία έχει να βγάλουμε ενέργεια και πάθος στο παρκέ και να μη σκεφτόμαστε τι είδους αγώνας είναι. Για αυτό είμαστε εδώ όλοι οι παίκτες. Είτε είμαστε στην αρχική πεντάδα, είτε ερχόμαστε από τον πάγκο. Για να δουλέψουμε σκληρά και να αφομοιώσουμε ό,τι ζητήσει ο κόουτς», ανέφερε –αρχικά- ο πλέι-μέικερ του τριφυλλιού ο οποίος συνέχισε:

«Μας είπε ότι πρέπει να τρέξουμε αρκετά και να βγάλουμε αιφνιδιασμούς. Ηταν κάτι το οποίο χρειαζόμασταν και ειδικά την εμφάνιση που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο. Ναι, μεν ήταν παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο ήμασταν το φαβορί για να νικήσουμε, αλλά ήταν σημαντικό».

Ο άσος του Παναθηναϊκού παραδέχθηκε ότι το παιχνίδι με τον Κολοσσό αποτέλεσε μια… πρόβα σε μια προσπάθεια για να έχει η ομάδα πιο γρήγορο ρυθμό.

«Αποτέλεσε την πρόβα, το μέρος της προετοιμασίας εν όψει του αγώνα με τη Μάλαγα. Ετσι βγάλαμε περισσότερη ενέργεια στο παρκέ και κυρίως ανεβάσαμε την άμυνά μας στο δεύτερο ημίχρονο. Απλά θα πρέπει να προσέξουμε λίγο το θέμα της συγκέντρωσης το οποίο δεν είχαμε στο πρώτο ημίχρονο», ανέφερε και συνέχισε για το παιχνίδι με τη Μάλαγα:

«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, μέσα σε μια τρελή ατμόσφαιρα που συνηθίζουν να δημιουργούν οι φίλοι μας και την έχω πλέον νιώσει καλά στο... πετσί μου. Θα είναι do or die. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Πίεση θα υπάρχει και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το κάθε δευτερόλεπτο. Να παίξουμε δυνατά. Το σημαντικό είναι να αντιδράσουμε σωστά στο γεγονός ότι πρέπει με κεφαλαία γράμματα να νικήσουμε. Καμιά φορά μπορεί να νιώθεις ενθουσιασμένος και καμιά άλλη φορά μπορεί να νιώσεις άγχος. Σημασία έχει να βγάλουμε ενέργεια και πάθος στο παρκέ και να μη σκεφτόμαστε τι είδους αγώνας είναι. Αλλωστε έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας», τόνισε.

Στη συνέχεια ο Ζακ Ράιτ αναφέρθηκε στη Μάλαγα…

«Σαφέστατα και είναι καλή ομάδα που διεκδικεί τις πιθανότητές της για να πάρει την πρόκριση. Ως ισπανική ομάδα, διαθέτει παίκτες με ταλέντο και αρέσκεται στο να τρέχει στα παιχνίδια και να σκοράρει αρκετά. Αρα θα πρέπει να παίξουμε δυνατά από την αρχή και να μην της αφήσουμε περιθώρια για αντίδραση. Να μπούμε έτοιμοι να τρώμε σίδερα και με το σωστό σκάουτινγκ που θα γίνει να είμαστε διαβασμένοι σε κάθε γρίφο που θα βάζει», τόνισε και τέλος στάθηκε στα «νεκρά» διαστήματα που έχουν οι πράσινοι στο παιχνίδι του.

«Σίγουρα θα πρέπει να το διορθώσουμε αυτό. Δεν πρέπει να έχουμε. Ισως υπάρξουν 3-4 λεπτά που να έχουμε κολλήσει, αλλά σημασία έχει τα υπόλοιπα 35 να είμαστε αυτοί που πρέπει», κατέληξε.

Ο μόνος που έχει κερδίσει τη Γιουνάϊτεντ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος θυμίζει στο sport-fm.gr ποια είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει φέτος στην Ευρώπη τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Ο μόνος που έχει κερδίσει τη Γιουνάϊτεντ!
*** Να λοιπόν που η… πεθαμένη, όπως εμείς εδώ την βγάλαμε, Γιουνάϊτεντ υποχρέωσε σε ισοπαλία την Μπάγερν στον χθεσινό προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Και μπορούσε και να την κερδίσει.

*** Και πριν το παιχνίδι η Μπάγερν ήταν το φαβορί και τώρα η Μπάγερν είναι το φαβορί. Πρωταθλήτρια Ευρώπης, μην ξεχνάμε. Αλλά η Γιουνάϊτεντ βλέπουμε ότι το παλεύει. Κι η Μπάγερν θα παίξει και χωρίς δύο, τιμωρημένους, βασικούς παίκτες της στη ρεβάνς.

*** Μπορεί να φάει και πέντε γκολ στο Μόναχο η Γιουνάϊτεντ. Δεν ξέρω. Μπορεί και να περάσει. Το πιο πιθανό είναι να χάσει και να αποκλειστεί. Αλλά ας περιμένουμε να το δούμε.

*** Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι μετά από τα εννέα φετινά παιχνίδια της πρωταθλήτριας Αγγλίας στο Τσάμπιονς Λιγκ, η μόνη ομάδα που την έχει κερδίσει είναι ο Ολυμπιακός! Κι όχι απλά την έχει νικήσει, αλλά την έχει κατανικήσει, σε εκείνο το 2-0 στο Καραϊσκάκη.

*** Στα οκτώ υπόλοιπα παιχνίδια της στη διοργάνωση η Γιουνάϊτεντ έχει πέντε νίκες (εκ των οποίων κάποιες με 5-0, 4-2 και 3-0) και τρεις ισοπαλίες, δύο στην Ισπανία και την Ουκρανία και η άλλη η χθεσινή.

*** Όταν λοιπόν είσαι η μοναδική ομάδα που έχεις κερδίσει τη Γιουνάϊτεντ φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μπορείς να συζητάς τίποτα άλλο στην Ελλάδα πλην του νταμπλ.Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς Σαββίδη στον Πειραιά!!

ivan savvidis
Χωρίς τον μεγαλομέτοχό του, Ιβάν Σαββίδη, θα παρευρεθεί ο ΠΑΟΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης” για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Ολυμπιακό.
Ο ισχυρός άνδρας του “δικεφάλου” το ήθελε, αλλά οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του δεν θα του επιτρέψουν να παρευρεθεί στο Φαληρικό γήπεδο για να παρακολουθήσει ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν για τον ΠΑΟΚ.
Πηγή:arenafm.gr

«Μ’… έφτιαχνε η Τούμπα»

1
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν υπεύθυνος των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Γρηγόρης Γεωργάτος. Μίλησε για την καριέρα του στην Ίντερ, τον Λίπι, τον Βιέρι, τον Ρονάλντο, τον Ζαμοράνο, τον Ζέεντορφ, τον Ζανέτι, τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, τους ημιτελικούς κυπέλλου και τους παίκτες “κλειδιά” των δυο ομάδων, ενώ τόνισε πως τον “έφτιαχνε” η ατμόσφαιρα της Τούμπας και αποτελούσε το αγαπημένο του εκτός έδρας γήπεδο.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γρηγόρης Γεωργάτος:
Για το τι θυμάται από την καριέρα του στο ποδόσφαιρο: “Όλα. Ήταν μια καταξίωση σημαντική στην ζωή μου, τα θυμάμαι όλα. Ορισμένοι άνθρωποι βάζουν όνειρα στην ζωή τους. Η Ίντερ ήταν πάνω από τα όνειρα μου. Πήγα για να αποδείξω πως μπορούσα να παίξω και εκεί. Το ταλέντο που μου έδωσε ο Θεός ήθελα να το δείξω και στο εξωτερικό. Δεν έχω κανένα παράπονο από την πορεία μου στην Ίντερ, κατάλαβα πως ήθελαν να παίξω παραπάνω στο Μιλάνο, όμως, είχα άλλα πράγματα στο μυαλό μου και ήθελα να γυρίσω. Οι άνθρωποι της Ίντερ δεν ήθελαν να φύγω με τίποτα”.
Για την φήμη που κυκλοφόρησε ότι γύρισε στην Ελλάδα λόγω… φραπέ: “Πίνω μόνο ελληνικό καφέ, σιχαίνομαι τον φραπέ. Δεν έχω πιει ποτέ φραπέ στη ζωή μου. Υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους έφυγα από την Ιταλία, δεν θέλω να τους συζητήσω. Προφανώς, επειδή τότε είχα τρία μαγαζιά στο κέντρο με καφέ και κάπως έτσι συνδυάστηκε το όνομα μου με τον φραπέ…”.
Για την συνεργασία του με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης: “Το ταλέντο αυτό το είχα από τον Ολυμπιακό . Στην Ίντερ όταν πήγα είχα συμπαίκτες τον Ζαμοράνο, τον Ρονάλντο ,τον Βιέρι, τον  Ρεκόμπα, τον Ζανέτι και άλλους. Ο Βιέρι ήξερε ότι είχα την σέντρα και κινούταν ανάλογα. Εγώ αντίστοιχα ήξερα την κίνηση του Βιέρι. Ο κάθε μεγάλος παίκτης προσαρμοζόταν με τους συμπαίκτες τους”.
Για την προπονητική καριέρα του Κλάρενς Ζέεντορφ: ” Από παίκτης έγινε γρήγορα προπονητής, αλλά και σαν παίκτης θύμιζε προπονητή. Κάποιους ποδοσφαιριστές όταν τους βλέπεις καταλαβαίνεις ότι θα πάνε για προπονητές ενώ άλλοι παίκτες φαίνεται πως δεν το έχουν, όπως ήταν ο Βιέρι”.
Για την υποδοχή που είχε στην Ίντερ: “Στην αρχή παρουσιάστηκα ως  ο τελευταίος, υποτιμητικά. Λογικό ήταν γιατί δεν με ήξεραν. Ο προπονητής με πήρε επειδή με είδε στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους. Μιλάω για το ν Λίπι, που ανέλαβε μετά την Ίντερ. Οι πρώτες 20 μέρες ήταν δύσκολες μέχρι να παίξουμε το πρώτο φιλικό. Το ποδόσφαιρο ήταν πιο γρήγορο από την Ελλάδα, αλλά μετά το πρώτο φιλικό άρχισαν να με βλέπουν διαφορετικά. Μετά την νίκη με την Κιέβο Βερόνα που έβγαλα δύο ασίστ με είδαν διαφορετικά. Το αποκορύφωμα ήταν μετά το παιχνίδι με την Ρόμα όπου είχα τον Καφού αντίπαλο και τα πήγα πολύ καλά”.
Για τις επαφές που διατήρησε με παίκτες από την Ιταλία: “Μιλάω με πολλούς ακόμα, όπως ο Τόλντο, ο Ζαμοράνο, ο Ζανέντι και ο Βιέρι”.
Για τα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ: “Καταρχήν, θέλω να γίνουν δύο παιχνίδια χωρίς προβλήματα και έκτροπα. Είναι δυο ομάδες ιστορικές με δυναμική και ελπίζω ο καλύτερος να κερδίσει και να περάσει. Αγωνιστικά πιστεύω πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος. Ο ΠΑΟΚ δημιουργεί μια δυναμική, αλλά οι επιλογές παικτών που έχουν γίνει δεν με πείθουν πως μπορεί να φτιάξει αυτή την στιγμή μια ομάδα για να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Ελπίζω να γίνει ισχυρή ομάδα ο ΠΑΟΚ στο μέλλον, γιατί όλοι θέλουμε τον ανταγωνισμό.
Ο Ολυμπιακός όταν άρχισε, όπως τώρα ο ΠΑΟΚ, να φτιάχνει ομάδα στα μέσα της δεκαετίας του ’90, είχε πάρει νέους Έλληνες παίκτες υπό εξέλιξη με κίνητρο, όπως ο Μαυρογεννίδης, ο Ελευθερόπουλος, ο Τζόρτζεβιτς, ο Γιαννακόπουλος και άλλους, ενώ ο ΠΑΟΚ πήρε μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες που έπαιξαν επί πολλά χρόνια σε ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός. Εμείς γεννηθήκαμε ποδοσφαιρικά στον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ δεν πήρε νεαρούς παίκτες με φιλοδοξίες ανάδειξης για μια μεγάλη καριέρα. Τους πήρε απλά για να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ με την εμπειρία τους”.
Για τον τελικό του κυπέλλου του 2001: “Μπράβο τότε στον ΠΑΟΚ. Έπαιξα και το θυμάμαι καλά εκείνο το ματς. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο προσηλωμένος από εμάς, εμείς πιστεύαμε πως θα κερδίζαμε εύκολα, τον υποτιμήσαμε και το πληρώσαμε. Νομίζαμε ότι επειδή το παιχνίδι γινόταν στην Αθήνα θα κερδίζαμε και το πληρώσαμε. Τώρα είναι διαφορετικά, γιατί τα παιχνίδια είναι δυο. Μπορεί να διορθωθεί μια χαλαρότητα και μετράει περισσότερο η τακτική”.
Για την ανάγκη του ανταγωνισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Ο Ολυμπιακός θέλει δύσκολα παιχνίδια γιατί είναι καλό για το ποδόσφαιρο μας. Το πρωτάθλημα έχει κριθεί και υπάρχει μια χαλαρότητα, αλλά ο Ολυμπιακός το έχει καταλάβει πλέον. Μετά από και την ομιλία του προέδρου πιστεύω θα είναι δυνατή η ομάδα”.
Για την σημασία που έχει ένα ματς Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: “Είναι τα μεγαλύτερα ματς του ελληνικού ποδοσφαίρου σίγουρα. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν πολλά κοινά ως ομάδες, όπως ο κόσμος, έχουν πολλούς και φανατιοκύς οπαδούς και πολύ καυτές έδρες. Η Τούμπα ήταν το αγαπημένο μου γήπεδο και μου άρεσε πάρα πολύ να παίζω εκεί. Όταν έκανα ζέσταμα πήγαινα μπροστά στην Θύρα 4, όχι για να προκαλώ, αλλά επειδή “φτιαχνόμουν” με το να με βρίζουν και την όλη ατμόσφαιρα. Όταν ανεβαίναμε με το πούλμαν από το Μακεδονία Παλλάς τον “γολγοθά” προς την Τούμπα “φτιαχνόμουν” πολύ ακόμα και με τι βρισιές του κόσμου και τις μούντζες που μας έριχναν. Στη Τούμπα, όταν έμπαινα… τρελαινόμουν από την ατμόσφαιρα”.
Για τους παίκτες “κλειδιά” του ΠΑΟΚ:
“Οι παίκτες “κλειδιά” του ΠΑΟΚ είναι ο Κατσουράνης με την εμπειρία του, ο Λούκας, ο Σαλπιγγίδης, ο Αθανασιάδης, οΝάτχο, είναι γενικότερα παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Βέβαια είναι και το κάθε παιχνίδι διαφορετικό. Το σύνολο είναι αυτό που δίνει το αποτέλεσμα”.
Για τους παίκτες “κλειδιά” του Ολυμπιακού:
“Είναι πολύ σημαντικός ο Κάμπελ και ο Τσόρι που βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά η άμυνα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και παίκτες όπως ο Μανωλάς και ο Μαρκάνο, που είναι σημαντικοί”.
Για τις πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό:
“Είναι δύο παιχνίδια, όχι ένα. Ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Ολυμπιακός είναι ομάδες που μπορούν να γυρίσουν παιχνίδια στη ρεβάνς”.
Για το αν νιώθει την ανάγκη να παίξει πάλι ποδόσφαιρο: “Την ποδοσφαιρική μου καριέρα την χόρτασα. Όταν αποφάσισα να σταματήσω ήμουν συνειδητοποιημένος και νιώθω πως δεν μου λείπει καθόλου να παίζω”.
Για την ενασχόληση του με τις ακαδημίες του Ολυμπιακού: “Οι ακαδημίες του Ολυμπιακού είναι ένα κομμάτι που μου αρέσει πολύ. Πλέον αλλάζει το ποδόσφαιρο και οι ηλικίες. Έχουμε πάρα πολύ καλές ακαδημίες όπως και ο ΠΑΟΚ φυσικά που δίνει βάρος σ’ αυτόν τον τομέα. Έβγαλε τον Αθανασιάδη, για παράδειγμα, που είναι πολύ καλός επιθετικός”.
Για τον Βέργο του Ολυμπιακού: “Τον Βέργο τον πιστεύουμε πολύ στον Ολυμπιακό. Στην Ελλάδα ταλέντο είναι κάποιος 22-23 ετών. Αυτό έχει… πεθάνει και πρέπει να το ξεπεράσουμε. Όταν ο παίκτης το… έχει, είτε μπει στα βαθιά είτε στα ρηχά θα ανταποκριθεί”.
Πηγή:arenafm.gr

Σχέδια Φοιρού μέχρι τέλη Μαΐου!!

foiros
Εν ευθέτω χρόνω, ο Γιώργος Φοιρός είχε αναφέρει στους ποδοσφαιριστές του τις προθέσεις του για το πρόγραμμα του Άρη μετά το φινάλε της σεζόν.
Το πρωτάθλημα τελειώνει στις 13 Απριλίου με τον εντός έδρας αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Έλληνα κόουτς να ενημερώνει τους παίκτες του ότι σκοπεύει να τους κρατήσει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τα τέλη Μαΐου, δηλαδή για περίπου 1,5 μήνα επιπλέον. Ο Φοιρός θεωρεί ότι το φινάλε της σεζόν έρχεται πολύ νωρίς για τους παίκτες, που πρέπει να μείνουν σε καλή κατάσταση και να μην παρατήσουν τους εαυτούς τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βέβαια, με τα προβλήματα που υφίστανται στην ΠΑΕ, αλλά και το αβέβαιο της επόμενης ημέρας, δεν αποκλείεται ορισμένοι ποδοσφαιριστές να αποφασίσουν ότι δε θέλουν να παραμείνουν. Και το θέμα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τους πει να κάτσουν…
Πηγή:arenafm.gr

Δεν ήταν Πρωταπριλιά!! (vid)

curry
Πολύ θα το έπαιρναν στην… πλάκα, λόγω και της ημέρας, αλλά ο Στέφεν Κάρι δεν αστειευόταν καθόλου και με “buzzer beater” τρίποντο έδωσε τη νίκη στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς, με σκορ 123-120 στην παράταση.
Αυτή η φάση βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τις 5 καλύτερες των αγώνων της Τρίτης (01/04) στο ΝΒΑ.






Πηγή:arenafm.gr

Τέλος ο Αγάνθο!!

Παρελθόν από τον Άρη αποτελεί ο Νταβίντ Αγάνθο, ο οποίος έλυσε την συνεργασία του με τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Άρης τον χρειαζόταν περισσότερο από τον καθένα τη φετινή σεζόν, προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό, όμως οι συνεχείς τραυματισμοί (στο δεξί γόνατο) δεν του επέτρεψαν να συμμετάσχει στα παιχνίδια πρωταθλήματος, κρατώντας τον εκτός στα περισσότερα από αυτά.

Ο Ισπανός φορ το καλοκαίρι που μας πέρασε υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με προοπτική ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο. Μετά τον υποβιβασμό της ομάδας όμως στην Β΄ Εθνική δεν θα συνεχίσει στους «κιτρινόμαυρους» και ήδη έχει επιστρέψει στην γενέτειρά του την Μαδρίτη μιας και δεν υπολογίζεται από τον Γιώργο Φοιρό για τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις με ΠΑΣ Γιάννινα και Αστ. Τρίπολης.

Στα δύο χρόνια παρουσίας του στον Άρη, ο 33χρονος επιθετικός έπαιξε σε 37 επίσημα παιχνίδια, σκοράροντας 12 γκολ.
Τελειώνει και ο Πουλίδο

Εκτός από τον Αγάνθο παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και ο Ρούμπεν Πουλίδο. Ο Ισπανός στόπερ ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς την φετινή σεζόν και πρόσφατα μάλιστα χειρουργήθηκε στο δεξί του γόνατο.

Στα 35 του ο υψηλόσωμος αμυντικός σκέφτεται να γράψει τον επίλογο της καριέρας του και να ασχοληθεί με την προπονητική (Υπενθυμίζουμε πως είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή στην Ισπανία).Πηγή: metrosport.gr

Προσπαθεί για Αρουαμπαρένα!!

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει συνομιλίες με τον Μικέλ Αρουαμπαρένα για να τον ντύσει στα χρώματά του στη νέα αγωνιστική σεζόν σύμφωνα με τη Sportday.

Προσπαθεί για Αρουαμπαρένα
Από τώρα έχει αρχίσει να σχεδιάσει τη νέα αγωνιστική σεζόν ο Αστέρας Τρίπολης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η στήλη «Τρελός του Χωριού», στο σημερινό φύλλο της Sportday οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν επαφές με τον εκπρόσωπο του Μικέλ Αρουαμπαρένα, αλλά και τον ίδιο τον ίδιο παίκτη για να τον πείσουν να πει «ναι» στην πρόταση συνεργασίας που του έχει γίνει.

Ο Μικέλ Αρουαμπαρένα είναι επιθετικός, 31 ετών, αγωνίζεται στην Εϊμπάρ και το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Τα οικονομικά του «θέλω» δεν είναι υπέρογκα και οι Αρκάδες μπορούν να τα καλύψουν.

Ο Μικέλ Αρουαμπαρένα δεν έχει καμία σχέση με τον Μάρτιν ο οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν στην ΑΕΚ.
Πηγή: sport-fm.gr

Σειρά έχει το ρόστερ!

Μετά την προαναγγελία της συνέχισης της συνεργασίας του Εργοτέλη με τον Μαρίνο Ουζούνιδη, οι Κρητικοί καλούνται να κρατήσουν αρκετούς από τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους.

Σειρά έχει το ρόστερ
«Υπάρχουν πολλά συμβόλαια που τελειώνουν, κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες αν όχι όλες τις ομάδες και είναι πρόβλημα για όλους», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος προανήγγειλε τη συμφωνία με τον Εργοτέλη για τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε πως εν όψει της επόμενης σεζόν λήγουν τα συμβόλαια δεκαέξι ποδοσφαιριστών, οι περισσότεροι των οποίων είναι μεγάλοι σε ηλικία, δανεικοί ή έχουν συμφωνήσει με άλλες ομάδες.

Πρόκειται για τους Στοΐκοβιτς, Ιμπραΐμ, Διαμαντάκο, Μπουχαλάκη, Τζανακάκη (οι τελευταία είναι δανεικοί από τον Ολυμπιακό, ενώ υπάρχουν φήμες ότι και ο Σέρβος πορτιέρο θα φύγει στο τέλος της σεζόν), Μπαντιμπανγκά, Αντελεγέ, Μεχία, Σαρρής (έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ), Μονατσέλο (δανεικός από τη Μονακό), Κουμπίκ, Αθανασίου, Γιοβάνοβιτς, Καρντόσο, Πίτσος και Αναστασάκος.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το έργο του Εβρίτη τεχνικού είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού στην περίπτωση που δεν καταφέρει η διοίκηση της κρητικής ΠΑΕ να έρθει σε συμφωνία με αρκετούς από αυτούς, τότε θα υπάρξει τεράστιο «σαφάρι» τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, με στόχο την ενίσχυση του ρόστερ.
Πηγή: sport-fm.gr

Με κόσμο στην Πόλη ο Ολυμπιακός!!

Περισσότεροι από 200 φίλοι του Ολυμπιακού θα είναι στο πλευρό της ομάδας για το κρίσιμο ματς με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή.

Με κόσμο στην Πόλη ο Ολυμπιακός
Οι εκδρομές σπανίζουν για τους φιλάθλους σε αγώνες μπάσκετ πλην Final Four, αλλά ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είναι δίπλα στην ομάδα και στον κρίσιμο αγώνα της Παρασκευής με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη.

Τρία πούλμαν, ένα μάλιστα από τον Πειραιά και δύο από Ορεστιάδα και Κομοτηνή, θα μεταβούν στην Πόλη με φίλους των «ερυθρόλευκων» που θα βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας. Μαζί με όσους κάνουν το ταξίδι με αυτοκίνητα, κυρίως από την κοντινή Θράκη, υπολογίζεται πως οι Έλληνες στις κερκίδες του «Αμπντί Ιπεκτσί» θα ξεπεράσουν τους 200.Πηγή: sport-fm.gr

Στην έξοδο…!!

Η αβεβαιότητα που επικρατεί στον Άρη διώχνει την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του, αφού ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πως θα κινηθεί η διοίκηση για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Στην έξοδο…
Εν αναμονή των διοικητικών εξελίξεων είναι και οι ποδοσφαιριστές του Άρη.

Στους παίκτες οφείλεται σχεδόν όλο το φετινό τους συμβόλαιο, εκτός από εκείνους που έχουν παραχωρηθεί τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, και για την παραμονή τους στην ομάδα, αν τελικά αποφασιστεί να υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο όλοι τους μένουν ελεύθεροι, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν φτάσει στα όριά τους και σκέφτονται να αποχωρήσουν – ανεξάρτητα από τι θα του ζητηθεί από τους «κίτρινους».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», πολλοί από τους παίκτες του φετινού ρόστερ και ιδίως όσοι έχουν κάνει πολλά παιχνίδια, έχουν δεχθεί ανεπίσημες κρούσεις και μόλις τελειώσει η σεζόν, θα προχωρήσουν σε προσφυγές (έχουν όλοι το δικαίωμα) προκειμένου για να μείνουν ελεύθεροι και να επιλέξουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.Πηγή: sport-fm.gr

Πουρσανίδης στο Metropolis: “Έχει αλλάξει η ψυχολογία του ΠΑΟΚ με τον Γεωργιάδη”

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ηλίας Πουρσανίδης και δήλωσε πως έχει καλύτερη ψυχολογία ο ΠΑΟΚ με τον Γεωργιάδη στον πάγκο και έχει μεγαλύτερη δίψα για την κατάκτηση ενός τίτλου, από τον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε και στην οδυνηρή εμπειρία του, όπως τόνισε, ως τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή.

Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό:

“Είναι πάρα πολύ δύσκολο το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα και έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Έχει αλλάξει και η ψυχολογία του ΠΑΟΚ από την ημέρα που ανέλαβε ο Γεωργιάδης. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ διψάει περισσότερο.”

Για το αν οι παίκτες του Ολυμπιακού διαλέγουν παιχνίδια:

“Δεν διαλέγει παιχνίδια, αλλά σε κάποια έχει άλλο κίνητρο, που για μένα είναι λάθος. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έχει πάρα πολλές παγίδες. Δεν θα είναι ο Ολυμπιακός άτονος, γιατί τον ενδιαφέρει το κύπελλο”.

Για το πως περιμένει τις δύο ομάδες:

“Δεν ξέρω πως θα χειριστεί κάθε ομάδα το παιχνίδι. Νομίζω ότι θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και θα κυριαρχήσει το πάθος. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που δεν κλείνεται στην άμυνα, όπως και ο Ολυμπιακός. Είναι στο DNA τους, τους αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και εκεί θα κριθεί το παιχνίδι”

Αν οι σημερινοί αντίπαλοι είναι οι δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας:

“Νομίζω είναι οι πιο δυνατές ομάδες. Στον Ολυμπιακό υπάρχει ηρεμία και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προπονητή. Στον ΠΑΟΚ έχει αλλάξει ο προπονητής και ο Γεωργιάδης είναι γνώστης της ομάδας και των σέβονται όλοι.”

Για τον Ηρακλή:

“Είναι ευκαιρία για τον Ηρακλή να επιστρέψει. Βγαίνουν κάποια προβλήματα στην επιφάνεια, αλλά τώρα προέχει η ομάδα να ανέβει κατηγορία. Όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και είναι τόσο δυσβάσταχτα είναι δύσκολο να κρατηθείς όρθιος. Έγιναν λάθη από όλους μας και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου”.

Γιατί μετά τον Ηρακλή δεν εργάστηκε ξανά ως τεχνικός διευθυντής:

“Αυτό που έζησα δυο χρόνια σε αυτή την θέση είχε σαν αποτέλεσμα να χαλάσω την υγεία μου και να χάσω πάρα πολλά χτήματα. Ο κ. Ρέμος μου έδωσε την ευκαιρία να φτιάξω μια ομάδα πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Ήταν οδυνηρό για εμένα. Στον Ηρακλή όταν γινόταν δέκα μεταγραφές υπήρξαν και κάποιοι που έπαιξαν, όμως όλοι θυμούνται μόνο αυτούς που δεν έπαιξαν. Η θέση του τεχνικού διευθυντή δεν υπάρχει στην ουσία στην Ελλάδα. Για εμένα ήταν οδυνηρό”.

Αν θα ασχοληθεί ξανά επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο:

“Δεν είχα ποτέ το μικρόβιο του προπονητή, ούτε έχω τόσα χρήματα για να πάρω μια ομάδα, οπότε δεν μένουν και πολλές θέσεις. Αν μου έρθει κάποια πρόταση θα το σκεφτώ, αλλά εγώ δεν θα χτυπήσω πόρτες”. Πηγή: metrosport.gr

Τσιώλης στο Metropolis: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να χτυπήσει στο κέντρο της άμυνας»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Σάκης Τσιώλης και κατέθεσε τις εκτιμήσεις του για την σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

«Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος. Δεν είναι στα καλύτερά του ο Ολυμπιακός τελευταία. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει στο μυαλό του να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα. Κρατώντας την μπάλα και θα εκνευρίσει και θα ροκανίσει το χρόνο και θα βρει την ευκαιρία να χτυπήσει μπροστά».

Για τις επιδιώξεις του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να φέρει την ομάδα ψηλά, να πιέσει για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να αναγκάσει τον ΠΑΟΚ να του δώσει περισσότερο χώρο. Όπως και να έχει, θεωρώ πως η τακτική και το σύστημα θα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία του αγώνα και όχι τόσο η ατομική ποιότητα».

Για το πού πρέπει να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ρίξει το βάρος του προς το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Βλέποντας τα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού δείχνει ότι εκεί υπάρχει μεγάλη αστάθεια. Θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ αν βάλει ένα γκολ. Δεν το συζητάμε αν πάρει νίκη ή ισοπαλία. Εκτιμώ, πάντως, ότι δύσκολα το ματς θα ξεφύγει από το ένα γκολ διαφορά». Πηγή: metrosport.gr

Οκκάς στο Metropolis: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τελικό της Φιλαδέλφειας»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού Γιάννης Οκκάς.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για τις αναμνήσεις του από τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό: «Θυμάμαι έντονα τον τελικό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ήταν ένας ξεχωριστός τελικός. Κάναμε όλοι μας ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Ο τελικός εκείνος ήταν κάτι παραπάνω από ένας απλός αγώνας αφού φέραμε το Κύπελλο για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη μετά από 15 χρόνια. Θυμάμαι τη χαρά του κόσμου σαν χθες. Κάναμε 3 ώρες από το αεροδρόμιο μέχρι το Λευκό Πύργο. Ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές που δεν θα τις ξεχάσουμε ποτέ». Πηγή: metrosport.gr

Η παράδοση των αγώνων Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στο Κύπελλο!!

Ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό αποτελούν ένα από τα κλασικά ζευγάρια του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις δύο ομάδες να αναμετριούνται αρκετές φορές στις τελικές φάσεις της διοργάνωσης ή να διεκδικούν το τρόπαιο.

Ο αγώνας του Καραϊσκάκη είναι ο 20ος με ουσιαστικό ή τυπικό γηπεδούχο τον Ολυμπιακό. Τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, μάλιστα, ήταν για τον τελικό του Κυπέλλου με τους Ερυθρόλευκους να φεύγουν νικητές τις τρεις φορές και τον ΠΑΟΚ να κατακτά το τρόπαιο το 1974.

Εκτοτε οι δύο αντίπαλοι έχουν αναμετρηθεί άλλες τρεις φορές σε τελικό Κυπέλλου. Το 1981 και το 1992 (σε διπλή αναμέτρηση) νικητής ήταν ο Ολυμπιακός, ενώ το 2001 στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-2.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το… ζευγάρωμα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού τους βρίσκει αντιμέτωπους σε ημιτελικό. Η προηγούμενη ήταν το 1975 όταν οι Ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει 4-0.

Από εκεί και πέρα, η παράδοση θέλει τον ΠΑΟΚ να συναντά τον Ολυμπιακό τις σεζόν που κατακτά το Κύπελλο. Μόνο το 1972 δεν βρέθηκαν αντίπαλοι. Το 1974 και το 2001 τον κέρδισε στον τελικό και το 2003 τον απέκλεισε με δύο νίκες στα προημιτελικά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

1950-51, (Τελικός) 11.03.51: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 4-0 (27′ Μουράτης, 66′ Δαρίβας, 75′, 80′ Δρόσος)

1970-71, (Τελικός) 09.06.71: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1 (19′ Αγγελής, 43′ Γιούτσος, 81′ Παμπουλής – 46′ Σαράφης)

1972-73, (Τελικός) 17.06.73: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-0 (46′ Αγγελής)

1973-74, (Τελικός) 16.06.74: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-2 (3-4 πέναλτι) (19′ Τριαντάφυλλος, 79′ Κρητικόπουλος – 50′ Παρίδης, 72′ Ασλανίδης)

1974-75, (Ημιτελικός) 28.05.75: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 4-0 (13′ Περσίδης, 68′, 88′ Κρητικόπουλος, 71′ Λοσάντα)

1975-76, Φάση 16. 10.03.76: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1 (6-5 πέναλτι) (42′ Καραβίτης – 52′ Γκουερίνο)

1978-79, Φάση 16. 21.02.79: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-2 (6-5 πέναλτι) (17′ Κρητικόπουλος, 61′ Ρόρμπαχ – 7′ Γκουερίνο, 53′ Κερμανίδης)

1979-80, (Φάση 16) 06.02.80: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2 (14′ Γαλάκος – 12′ Ορφανός, 25′ Βασιλάκος)

1980-81, (Τελικός) 21.06.81: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1 (18′ αυτογκόλ Δαμανάκης, 61′ Ορφανός, 89′ Κουσουλάκης – 62′ Δαμανάκης)

1985-86, (Φάση 64) 20.11.85: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-0 (4-3 πέναλτι)

1989-90, (Φάση 16) 24.01.90: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-0 (5-3 πεν) (67′ Μουστακίδης)

1990-91, (Φάση 16) 05.12.90: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-0 15′ Τσιαντάκης, 80′ Προτάσοφ)

1991-92, (Τελικός) 20.05.92: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1 (52′ Σκαρτάδος – 63′ Τσαλουχίδης) 27.05.92: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-0 (21′ Λιτόφτσενκο, 62′ Τσαλουχίδης)

1996-97, (Φάση 16) 11.12.96: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1 (40′, 58′ Αλεξανδρής – 41′ Τασιόπουλος)

1999-00, (Φάση 32) 12.01.00: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1 (3′ Αλεξανδρής, 54′ Γιαννακόπουλος – 19′ Φρούσος)

2000-01, (Τελικός) 12.05.01: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 4-2 (4′ Εγκωμίτης, 31′ Β. Μπορμπόκης, 46′ Γεωργιάδης, 85′ Ναλιτζής – 77′ Τζόρτζεβιτς, 89′ Χούτος)

2002-03, (Προημιτελικά) 12.03.03: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2 (76′ Χούτος – 30′ Γεωργιάδης, 32′ Οκκάς).

2008-09, Φάση 16. 04.02.09: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 (30? Κονσεϊσάο) 04.03.09 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 (παράταση) (46? Ντιόγκο, 110? Ντάρμπισαϊρ).

2010-11, Προημιτελική Φάση. 19.01.11: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 (Μοδέστο, Βιεϊρίνια) 02.02.11: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0 (Σαλπιγγίδης)

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά από την παράδοση των αναμετρήσεων.

- Στον αγώνα Κυπέλλου του 1974 ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε η διαδικασία των πέναλτι. Μέχρι το 1969 ίσχυε σε περίπτωση ισοπαλίας μετά την παράταση, ο νικητής έβγαινε από στρίψιμο κέρματος. Μιας δεκάρας. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με τον Εθνικό Πυλαίας ο οποίος έφτασε στον τελικό αποκλείοντας ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Παναχαϊκή, στη δεκάρα. Τότε υπήρχε και ο επονομαζόμενος «μάγος της Πυλαίας» που έλεγε «φτάστε εσείς τις ομάδες στην ισοπαλία και τα υπόλοιπα αφήστε τα πάνω μου».

- Η πρώτη φορά που πήρε ο ΠΑΟΚ πρόκριση σε κανονικό αγώνα ήταν στις 06.02.1980 στο 1-2 στη φάση των 32. Το σκορ άνοιξε στο 12? ο Ορφανός, στο 14? ο Γαλάκος έκανε το 1-1 και στο 25?ο Βασιλάκος διαμόρφωσε το 1-2 που έμεινε ως το τέλος.

- Στον τελικό του 1981 έχουμε γκολ και αυτογκόλ του Δαμανάκη. Αυτογκόλ με το οποίο προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, στη συνέχεια ο Ορφανός έκανε το 2-0 και ο Δαμανάκης μειώνει το σκορ σε 2-1.

- Ο Ορφανός είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει και με τις δύο ομάδες σε αγώνα Κυπέλλου.

- Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στους αγώνες Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό είναι ο σημερινός προπονητής του, ο Γιώργος Γεωργιάδης με τρία γκολ. Ένα πέτυχε στον τελικό του 2001 και δύο στους προημιτελικούς του 2003.
Πηγή: metrosport.gr

«Δεν άφησα χρέη»

«Δεν άφησα χρέη»Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης σε επικοινωνία που είχε με την Sportday επιβεβαίωσε ότι βγήκε το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου και δεν αποκλείεται να γνωστοποιηθεί ακόμη και σήμερα.

Ωστόσο, ο πρώην μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου στην τοποθέτησή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας επισημαίνει ότι εκείνος από την πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να δημοσιεύσει αποσπάσματα του πορίσματος που αποδεικνύουν ότι δεν άφησε χρέη στην ομάδα.

«Ο διαχειριστικός έλεγχος έγινε κατόπιν αιτήματος των "Πανθήρων". Σήμερα (σ.σ.: χθες), όντως βγήκε το πόρισμα. Το οποίο και απέστειλα στους οργανωμένους οπαδούς. Δεν θα δημοσιεύσω κάτι για τη σημερινή κατάσταση του συλλόγου, διατηρώ μόνο το δικαίωμα να δημοσιεύσω αποσπάσματα του πορίσματος που αποδεικνύουν ότι δεν άφησα χρέη. Ισα ίσα άφησα πλεόνασμα, αν λάβουμε υπ' όψιν και τις πολλαπλές πωλήσεις παικτών μου», ήταν η τοποθέτηση του κ.Τσακίρη.Πηγή: sport-fm.gr

Κάρι και… ξεροί!!

Με σουτ του Στίβεν Κάρι σχεδόν στην εκπνοή οι Ουόριορς νίκησαν τους Μάβερικς στην παράταση. Σταμάτησαν την κατάρα με τους Ρόκετς οι Νετς. Νίκη των Μπλέιζερς κόντρα στους Λέικερς.

Κάρι και… ξεροί
Ένα σουτ του Στίβεν Κάρι με μόλις 0,1’’ να απομένει στο χρονόμετρο χάρισε στους Ουόριορς τη νίκη με 122-120 επί των Μάβερικς στην παράταση μέσα στο Ντάλας. Νωρίτερα, ο Ζερμέιν Ο’ Νιλ είχε κόψει τον Μόντα Έλις δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του να έχει το τελευταίο σουτ. Ο Κάρι τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους και 10 ασίστ, ενώ ο Κλέι Τόμπσον είχε 27 πόντους για τους «πολεμιστές» που έπαιξαν χωρίς τους Λι και Μπόγκουτ. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε 33 πόντους και 11 ριμπάουντ για τους Τεξανούς, που έπεσαν στην ένατη θέση της Δύσης, πίσω από Γκρίζλις και Σανς.

Οι Νετς εξασφάλισαν μαθηματικά την πρόκριση στα play offs νικώντας με 105-96 τους Ρόκετς με 32 πόντους του Τζο Τζόνσον. Η ομάδα του Μπρούκλιν είχε να κερδίσει τις «ρουκέτες» από το 2006 μετρώντας και στην έδρα της από το 2003 μετρώντας 14 σερί ήττες. Παράλληλα οι Νετς με τη 14η σερί νίκη στο γήπεδο τους πλησίασαν Μπουλς και Ράπτορς για την τρίτη θέση στην Ανατολή. Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 26 πόντους για το Χιούστον, που έπαιξε χωρίς Χάουαρντ, Μπέβερλι και Τζόουνς.

Οι 40 πόντοι του Νικ Γιανγκ δεν ήταν αρκετοί για τους Λέικερς, που έχασαν από τους Μπλέιζερς στο Λος Άντζελες με 124-112. Ο Ντέμιαν Λίλαρντ είχε 34 πόντους, ενώ ο Λαμάρκους Όλντριτζ πρόσθεσε 31 με 15 ριμπάουντ για το Πόρτλαντ, που συμπλήρωσε τέσσερις σερί νίκες.

Αναλυτικά:

Μπρούκλιν Νετς-Χιούστον Ρόκετς 105-96 Τζόνσον 32, Λίβινγκστον 17, Μπλάτσε 13, Ουίλιαμς 12, Πλάμλι 11, Τελέτοβιτς 10-Χάρντεν 26, Λιν 16, Πάρσονς 16, Ασίκ 12 (23 ριμπ.), Γκαρσία 10.

Ντάλας Μάβερικς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 120-122 (κ.α. 108-108) Νοβίτσκι 33 (11 ριμπ.), Έλις 27, Ράιτ 14, Κάρτερ 12, Χάρις 10, Μάριον 8 (10 ριμπ.)-Τόμπσον 27, Κάρι 23 (10 ασίστ), Ο’ Νιλ 20, Ιγκουοντάλα 16, Κρόφορντ 19.

Λος Άντζελες Λέικερς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 112-124 Γιανγκ 40, Μπέιζμορ 17, Κέιμαν 12, Νας 10 (10 ασίστ)-Λίλαρντ 34, Όλντριτζ 31 (15 ριμπ.), Μπατούμ 16, Λόπεζ 10 (10 ριμπ.), Μάθιους 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Λεφτά με… λεφτά!!

Δύο ζάπλουτες ομάδες με πληθώρα αστέρων, Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι, μάχονται για μια θέση στα ημιτελικά του Champions League.

Λεφτά με… λεφτά
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, αλλά σίγουρα φέρνει μεγάλους παίκτες και τίτλους. Πιο τρανά παραδείγματα από την Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι, που μονομαχούν στα προημιτελικά του Champions League, με πρώτο ραντεβού την Τετάρτη στο «Παρκ ντε Πρενς», δεν υπάρχει. Από τη μία ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί και από την άλλη ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχουν δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά τα ημιτελικά της διοργάνωσης έχουν θέση μόνο για έναν.

Η Παρί μετά το 1-0 στην έδρα της Νις την Παρασκευή βρίσκεται μια ανάσα από τη μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος στη Γαλλία. Ο Λοράν Μπλαν δεν υπολογίζει στους Γκρέγκορι Φαν Ντερ Βιλ και Ζερεμί Μενέζ.

Η Τσέλσι μετά την ήττα με 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας το Σάββατο αποχαιρέτησε-τουλάχιστον κατά τον Ζοσέ Μουρίνιο-τον τίτλο στην Αγγλία. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν αναμένεται να έχει στη διάθεσή του τους Σαμουέλ Ετό και Άσλεϊ Κόουλ, που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς, ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Μάτιτς και Σαλάχ.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων το 2004. Μάλιστα η Παρί ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή αντίπαλος της Τσέλσι στην πρώτη θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι Λονδρέζοι είχαν νικήσει με 3-0 στο Παρίσι, ενώ στο Λονδίνο δεν υπήρχε σκορ (0-0). Τον Ιούλιο του 2012 είχαν αναμετρηθεί σε ένα φιλικό στη Νέα Υόρκη που είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Η Παρί έχει μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες, ενώ η Τσέλσι έχει τρεις ήττες, μία νίκη και μία ισοπαλία επί γαλλικού εδάφους.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς. Δεν έχει διευθύνει ποτέ αγώνα της Τσέλσι, παρά μόνο πέρσι τον αγώνα της Παρί με τη Βαλένθια (1-1) για τους «16» του Champions League.Πηγή: sport-fm.gr

Λες και ήταν… πέρσι!!

Σε μια άτυπη ρεβάνς του περσινού ημιτελικού, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται με… άγριες διαθέσεις τη Ντόρτμουντ το βράδυ της Τετάρτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Λες και ήταν… πέρσι
Ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρσι, όταν και είχαν συγκρουστεί στα ημιτελικά, έχουν Ρεάλ και Ντόρτμουντ, που φέτος η μοίρα έφερε να μονομαχούν έναν γύρο νωρίτερα. Για τους Μαδριλένους η κατάκτηση του δέκατου τίτλου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει γίνει κάτι σαν… ψύχωση, αλλά οι Βεστφαλοί αν και αουτσάιντερ δεν θα παραδοθούν αμαχητί.

Η «βασίλισσα» ζητεί… εξιλέωση μετά τις πρόσφατες αποτυχίες στο πρωτάθλημα. Το 5-0 επί της Ράγιο Βαγεκάνο δεν αρκεί στο απαιτητικό κοινό της ομάδας, που τα θέλει… όλα. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Αρμπελόα, Κεντίρα και Χεσέ, ενώ πρόβλημα προέκυψε και με τον Μαρσέλο. Η Μπορούσια έχοντας χάσει ήδη και μαθηματικά τον τίτλο στη Γερμανία, έχει στραφεί σε Champions League και Κύπελλο. Ο Γιούργκεν Κλοπ, που είδε την ομάδα του το Σάββατο να νικά με 3-2 τη Στουτγκάρδη εκτός έδρας, αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος Λεβαντόφσκι και οι τραυματίες Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Σμέλτσερ, Μπλαστσικόφσκι και Μπέντερ.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πέρσι στα ημιτελικά με την Μπορούσια να επικρατεί 4-1 στη Γερμανία και να περνά παρά την ήττα της με 2-0 στον επαναληπτικό. Είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων, όπου η Μπορούσια είχε επικρατήσει 2-1 στην έδρα της και είχε πάρει 2-2 στο «Μπερναμπέου». Το 1998 είχαν επίσης συναντηθεί στα ημιτελικά, όταν η «βασίλισσα» είχε προκριθεί στον τελικό με το 2-0 στην έδρα της και «λευκή» ισοπαλία στη Βεστφαλία. Τη σεζόν 2002/03 οι ομάδες είχαν βρεθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, με νίκη της Ρεάλ στην Ισπανία (2-1) και ισοπαλία (1-1) στη Γερμανία. Η Ρεάλ μετρά 19 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ η Ντόρτμουντ επί ισπανικού εδάφους έχει 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Φέτος είχε διευθύνει τον αγώνα της «βασίλισσας» με τη Γαλατάσαραϊ στην Πόλη (1-6) και το 2011 τη νίκη της επί του Άγιαξ στη Μαδρίτη (3-0). Ουδέποτε έχει «σφυρίξει» αγώνα της Ντόρτμουντ. Πηγή: sport-fm.gr

Νέα «επίθεση» για μεταγραφές!

Νέο μεταγραφικό ντεμαράζ ετοιμάζουν στην ΑΕΚ, ύστερα από την εικόνα που έδειξε η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια που έδωσε. Μετά τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας το ραντεβού με τον Κατσουράνη.

Νέα «επίθεση» για μεταγραφές
Απογοητευτική ήταν για αρκετούς η εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΚ στα τελευταία της παιχνίδια.

Η «Ένωση» έχει καταφέρει να… καθαρίσει με την άνοδο στη Football League, όμως ο μεγάλος στόχος όλων είναι η επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει η ομάδα να ενισχυθεί όσο το δυνατόν καλύτερα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Β’ Εθνικής.

Ήδη ο «Δικέφαλος» έχει συμφωνήσει με δέκα ποδοσφαιριστές (Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Ντούνης, Ζόριτς, Κολοβέτσιο, Μάνταλο, Φαγέ, Σαρρή και Σβάρνας) για το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Σήμερα, όμως, η εφημερίδα «Ώρα των σπορ» γράφει ότι οι εμφανίσεις ορισμένων παικτών της ΑΕΚ στους τελευταίους αγώνες αναγκάζουν τους ιθύνοντες του συλλόγου – πρώτα από όλους τον Δημήτρη Μελισσανίδη – να αλλάξουν τα πλάνα τους και να προχωρήσουν σε ένα νέο μεταγραφικό ντεμαράζ από την ελληνική και ξένη αγορά.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να υπάρξει σύσκεψη κορυφής και να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, με την ενίσχυση σε όλες τις θέσεις να παραμένει ανοιχτό.

Συγκεκριμένα, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση δύο επιθετικών (πέρα από τους Μπρέσεβιτς και Αραβίδη, ενώ υπάρχει και ο Ντακόλ), του Γεωργιάδη (αν και είναι πιθανό να προκύψουν και άλλες λύσεις για την μεσαία γραμμή), δύο δεξιών μπακ και ενός αριστερού.

Πάντα στο προσκήνιο παραμένει η υπόθεση του Κώστα Κατσουράνη, με τον οποίο – σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της SportDay – θα υπάρξει επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη μετά τα πλέι οφ για να κλείσει η επιστροφή του στην «Ένωση».

Η μεταγραφή του διεθνούς χαφ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όμως το κλίμα που έχει διαμορφωθεί φέρνει τον παίκτη ένα βήμα πριν την επιστροφή του, με τον διοικητικό ηγέτη του συλλόγου να δείχνει πλέον σίγουρος για αυτή την κίνηση. Πηγή: sport-fm.gr

Πέτριτς για πλέι-οφ!!

Να έχει πανέτοιμο τον Μλάντεν Πέτριτς για τα πλέι-οφ σχεδιάζει ο Γιάννης Αναστασίου προκειμένου ο Παναθηναϊκός να βγει κερδισμένος από την ποιότητα του.

Πέτριτς για πλέι-οφ!
Κάτω από ένα συγκεκριμένο σχέδιο κινούνται στον Παναθηναϊκό σχετικά με την επιστροφή του Μλάντεν Πέτριτς στην αγωνιστική δράση.

Οι πράσινοι, με κύριο νου τον Γιάννη Αναστασίου στοχεύουν στη σταδιακή επαναδραστηριοποίηση του Κροάτη επιθετικού με κύριο στόχο να είναι απόλυτα έτοιμος ακόμη και να ξεκινήσει και στην αρχική 11άδα στα παιχνίδια των πλέι-οφ.

Εκεί ο προπονητής του τριφυλλιού είναι σίγουρος ότι η ποιότητα του Κροάτη μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και γιατί όχι και η ταυτόχρονη παρουσία του με τον Μπεργκ στην επίθεση να αποδώσει σημαντικότατους καρπούς.

Μια από τις πρώτες σημαντικότατες κινήσεις στην επαναδραστηριοποίηση του Πέτριτς έγινε χθες με το φιλικό παιχνίδι της ομάδας απέναντι στον Αχαρναϊκό.

Ο Κροάτης αγωνίστηκε για περίπου μια ώρα, χωρίς να εντυπωσιάσει. Ωστόσο αυτό που ήθελε ο Γιάννης Αναστασίου ήταν να τον δει να αγωνίζεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα να αρχίσει να βρίσκει τα… πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο και σιγά-σιγά να βρει τον καλό αγωνιστικό εαυτό του.

Έτσι στις επόμενες δύο αγωνιστικές που απομένουν μέχρι και το τέλος της Σούπερ Λίγκας ο Πέτριτς αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στα ματς του Παναθηναϊκού και όταν έρθει η στιγμή για τις δύσκολες αναμετρήσεις στα πλέι-οφ να είναι σε θέση να προσφέρει.Πηγή: sport-fm.gr

Αλλαγμένος στο Φάληρο!

Το αποτέλεσμα με το οποίο θα κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ψάχνει απόψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Αλλαγμένος στο Φάληρο
Κάποιο στον ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για «απάντηση», άλλοι για «εκδίκηση» μετά την βαριά ήττα (4-0) από τον Ολυμπιακό στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος.

Το θέμα, όμως, είναι πως ύστερα από πέντε μήνες, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα παρουσιαστεί αλλαγμένος σε όλα τα επίπεδα στο Καραϊσκάκη, με στόχο φυσικά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και την κατάκτηση του τροπαίου (19:00, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Από τις 10 Νοεμβρίου, όταν αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες στο φαληρικό γήπεδο, οι Θεσσαλονικείς έχουν στον πάγκο τους νέο προπονητή και η ομάδα θα έχει έξι αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με εκείνο το ματς.

Το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως ο Γιώργος Γεωργιάδης ξεκούρασε αρκετούς παίκτες, πάει «διαβασμένος» στο Φάληρο και θέλει να πετύχει τον μεγάλο στόχο της φετινής σεζόν. Δηλαδή, την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Έλληνας τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σκόνδρα, Βίτορ, Ινσαουράλδε και Τζαβέλλα.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Κάτσε, έχοντας ως εσωτερικούς μέσους τον Κατσουράνη και τον Νάτχο. Την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Στοχ, Λούκας και Αθανασιάδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Κίτσιου, Λίνο, Σπυρόπουλος, Νίνης, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης και Κουλούρης. Εκτός έμειναν οι τραυματιες Γκσπούρνινγκ, Λάζαρ και Χούσεν, όπως και τους Κατσικά, Γεωργιάδη, Μαντούρο, Μάρτενς, Πόζογλου και Ολίσε.Πηγή: sport-fm.gr

Φουλ για νταμπλ!!

Με στόχο την κατάκτηση του νταμπλ ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού απόψε υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Φουλ για νταμπλ!
Αποφασισμένοι να δώσουν «απαντήσεις» για τις μέτριες εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα είναι στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες υποδέχεται απόψε τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, και θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης (19:00, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Άλλωστε, η κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου απομένει για να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν κατά την οποία η ομάδα του Μίτσελ κατέκτησε δια περιπάτου το πρωτάθλημα και έφτασε μία ανάσα από την συμμετοχή στους «8» του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν εδώ και πάρα πολύ καιρό τον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ την Δευτέρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το σύνθημα για τους αγώνες της ημιτελικής φάσης και φυσικά τον τελικό του Κυπέλλου.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Ισπανός τεχνικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, εκτός από τον Ιμπαγάσα και τον Ολαϊτάν.

Όλα δείχνουν ότι θα παρατάξει τους πρωταθλητές Ελλάδας όπως στο πρώτο ματς με τη Γιουνάιτεντ. Δηλαδή, την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – θα παίξουν οι Σαλίνο, Μανωλά, Μαρκάνο και Χολέμπας.

Την τριάδα στη μεσαία γραμμή θα αποτελέσουν οι Εντινγκά, Μανιάτης και Τσόρι. Στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Κάμπελ, Πέρες και στην κορυφή ο Βαλντές.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγερι, Φουστέρ, Παπαδόπουλος, Σάλιακας, Σάμαρη, Σαβιόλα και Βούρος. Εκτός έμειναν ο Βέργος και ο Σέποβιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Αγκαλιά με την πρόκριση η Ντεφενσόρ!! (video)

Έναν βαθμό μακριά από τους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες βρέθηκε η Ντεφενσόρ, καθώς πέρασε από το Περού και την έδρα της Ρεάλ Γκαρκιλάσο με 2-0.
Οι Ουρουγουανοί αγωνίστηκαν παθητικά έχοντας ως στόχο την ισοπαλία, αλλά στο 50ό λεπτό άνοιξε το σκορ ο Χουάν Αμάντο με διαγώνιο σουτ και σε αντεπίθεση τρία λεπτά αργότερα ο 19χρονος Χορχιάν Ντε Αρασκαέτα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μοιραία, οι γηπεδούχοι απώλεσαν και τις τελευταίες μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, αλλά οι θριαμβευτές χρειάζονται πλέον στραβοπάτημα της Κρουζέιρο σε έναν από τους δύο εναπομείναντες αγώνες της ή ισοπαλία σε εντός έδρας ματς με την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε στην τελευταία αγωνιστική του πέμπτου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΒΕΛΕΖ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 12 (5 αγ.), Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 9 (5 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 7 (5 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Περού) 1 (5 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μποταφόγκο 7 (4 αγ.), Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 6 (4 αγ.), Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 5 (5 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 5 (5 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Λανούς (Αργεντινή) 7 (5 αγ.), Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 7 (5 αγ), Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 7 (5 αγ.), Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 6 (5 αγ.).
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατλέτικο Μινέιρο 8 (4 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 7 (5 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 5 (5 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 4 (4 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
Ρεάλ Γκαρκιλάσο-Ντεφενσόρ 0-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 10 (5 αγ.), Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 9 (4 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 4 (4 αγ.), Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3 (5 αγ.).
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 8 (5 αγ.), Γκρέμιο (Βραζιλία) 8 (4 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 7 (4 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 1 (5 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπολιβάρ (Βολιβία) 8 (5 αγ.), Λεόν (Μεξικό) 7 (5 αγ.), Εμελέκ (Εκουαδόρ) 6 (4 αγ.), Φλαμένγκο (Βραζιλία) 4 (4 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 13 (5 αγ.), ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 9 (5 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 4 (5 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 2 (5 αγ.).
Σημείωση: Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στον επόμενο γύρο.




Πηγή: onsports.gr

CONCACAF Champions League: Προς τελικό Τιχουάνα και Τολούκα!! (videos)

Στο μεξικανικό εμφύλιο των ημιτελικών του CONCACAF Champions League, η Τιχουάνα επιβλήθηκε της Κρουζ Αζούλ με 1-0.
Στον επαναληπτικό θα έχουν μειονέκτημα έδρας, αλλά στην προκειμένη οι «χόλος» χρειάστηκαν αυστηρότατο πέναλτι και εύστοχη σχετική εκτέλεση του Αργεντίνου Κριστιάν Πεγιεράνο στο 78ο λεπτό για το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Νωρίτερα, η Τολούκα πέρασε με 1-0 από την Κόστα Ρίκα και την έδρα της Αλαχουελένσε χάρη σε κεφαλιά του Πάουλο Ντα Σίλβα στο 72ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και εξασφάλισε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς (15-17/04 και 22-24/04) της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής. Τέλος σημειώνουμε πως Τιχουάνα και Κρουζ Αζούλ θα λύσουν τους λογαριασμούς τους την επόμενη Τετάρτη (09/04), μία μέρα μετά τον έτερο επαναληπτικό ημιτελικό του τουρνουά.







Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Με… δέκα στην κορυφή η Βελέζ!! (videos)

Στην πρώτη θέση του Final της Αργεντινής ανέβηκε η Βελέζ χάρη σε «πειστικό» 2-1 στην έδρα της Ολίμπο.
Όντας ανώτερη προηγήθηκε στο 23ο λεπτό με τον Λεάντρο Ντεσάμπατο και με αυτογκόλ του Ντίλαν Γκίσι έφτασε στο 2-0 στο 53ο λεπτό, αλλά στο 61ο λεπτό αποβλήθηκε ο Φακούντο Καρντόζο με δεύτερη κίτρινη και στο 78ο μείωσε ο Εζεκιέλ Μιράγιες, οπότε τα τελευταία λεπτά πήραν «άγρια» ομορφιά, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η… τρελή πορεία της Βελέζ. Πίσω από τους «φορτινέρος», στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Εστουντιάντες κατόπιν εκτός έδρας 3-3 με τη Ρασίνγκ Κλουμπ του Σεμπαστιάν Σάχα, στο οποίο οι Γκουίντο Καρίγιο στο 16ο λεπτό, Χουάν Μανουέλ Ολιβέρα στο 79ο και Πατρίσιο Ροντρίγκεζ στο 85ο βρήκαν μεν δίχτυα για τους «μαθητές», αλλά οι Εστεμπάν Σαβεχίτς στο 2ο και Ροντρίγκο Ντε Πολ στο 61ο προετοίμασαν το έδαφος για τη «θανατηφόρα» βολή του Γκαστόν Κάμπι στο 90ό.
Σε άλλο ματς, η ουραγός της τριετής κατάταξης, Αρχεντίνος Τζούνιορς, αρκέστηκε σε 0-0 για τρίτη συνεχόμενη φορά, στην προκειμένη υποδεχόμενη την Ατλέτικο Ραφαέλα. Τέλος, η Κίλμες πήρε σημαντική βαθμολογική «ανάσα» με 1-0 σε βάρος της Μπελγκράνο χάρη σε… ωραίο αυτογκόλ του Γκαστόν Τούρους στο 31ο λεπτό, ενώ στο 91ο ο Λουτσιάνο Λόγιο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους ηττημένους με δέκα παίκτες.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κίλμες-Μπελγκράνο 1-0
Ολίμπο-Βελέζ 1-2
Αρχεντίνος Τζούνιορς-Ατλέτικο Ραφαέλα 0-0
Ρασίνγκ Κλουμπ-Εστουνιάντες 3-3
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Βελέζ Σάρσφιλντ
11
20
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
11
18
Κολόν Σάντα Φε
10
18
Ρίβερ Πλέιτ
10
17
Γοδόι Κρουζ
10
16
Λανούς
10
16
Σαν Λορένζο
10
15
Ολιμπο
11
15
Νιούελς Ολντ Μπόις
10
14
Ατλέτικο Ραφαέλα
11
14
Ολ Μπόις
10
13
Μπόκα Τζούνιορς
10
12
Ροζάριο Σεντράλ
10
12
Χιμνάσια Λα Πλάτα
10
12
Αρχεντίνος Τζούνιορς
11
12
Μπελγκράνο
11
12
Κίλμες
11
11
Τίγκρε
10
10
Άρσεναλ Σαραντί
10
10
Ρασίνγκ Κλουμπ
11
9
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια τηςInicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
30
45
Ατλέτικο Ραφαέλα
30
43
Μπελγκράνο
30
41
Μπόκα Τζούνιορς
29
41
Γοδόι Κρουζ
29
40
Ρίβερ Πλέιτ
29
38
Ροζάριο Σεντράλ
29
38
Χιμνάσια Λα Πλάτα
29
38
Ολίμπο
30
38
Αρχεντίνος Τζούνιορς
30
37
Τίγκρε
29
35
Ολ Μπόις
29
35
Κίλμες
30
32
Ρασίνγκ Κλουμπ
30
25
Κολόν Σάντα Φε
29
24
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.66
Λανούς
1.61
Μπόκα Τζούνιορς
1.60
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.59
Άρσεναλ Σαραντί
1.54
Ρίβερ Πλέιτ
1.52
Μπελγκράνο
1.46
Σαν Λορένζο
1.43
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.35
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.31
Ροζάριο Σεντράλ
1.31
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.29
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Ολίμπο
1.27
Τίγκρε
1.26
Ολ Μπόις
1.24
Κολόν Σάντα Φε
1.24
Γοδόι Κρουζ
1.21
Κίλμες
1.21
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.16
-Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.
























Πηγή: onsports.gr

'Ενα μήνα στα «πιτς» ο Πικέ!!

Για τέσσερις εβδομάδες θα μείνει εκτός δράσης ο Ζεράρ Πικέ, που αποχώρησε τραυματίας από τον πρώτο προημιτελικό με την Ατλέτικο.
Πλήγμα για τη Μπαρτσελόνα, που όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην πρώτη «πράξη» με τους Μαδριλένους μένοντας στο 1-1, αλλά έχασε και τον Ισπανό στόπερ μόλις από το 12ο λεπτό της συνάντησης οπότε και τραυματίστηκε.
Τα... μαντάτα μάλιστα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τον Μαρτίνο, καθώς όπως έγινε γνωστό ο Πικέ υπέστη θλάση στον δεξιό του μηρό, γεγονός που θα τον κρατήσει μακριά από τις υποχρεώσεις των «μπλαουγκράνα» για τον επόμενο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι ανάμεσα στα άλλα παιχνίδια που θα χάσει περιλαμβάνονται τόσο ο επαναληπτικός με την Ατλέτικο, όσο όμως κι ο τελικός του Κυπέλλου με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πηγή: gazzetta.gr