Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Πίσω μου σ’ έχω… διάβολε!!

Το προβάδισμα το πήρε, την πρόκριση όχι. Η Μπάγερν έφυγε όρθια απ’ το «Ολντ Τράφορντ» (1-1), αλλά ο εγωισμός που έβγαλε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… προειδοποίησε πως θα ‘ναι σκληρό καρύδι στη ρεβάνς.

Πίσω μου σ’ έχω… διάβολε
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έπαιξε μεθοδικά και κατόρθωσε να προηγηθεί 1-0 στο 58' με κεφαλιά του Βίντιτς, μετά από κόρνερ του Ρούνεϊ, για να ισοφαρίσει στο 67' ο Σβαϊνστάιγκερ. Ωστόσο ο σκόρερ αποβλήθηκε και θα λείψει από τη ρεβάνς του Μονάχου, όπως και ο Χάβι Μαρτίνεθ, που συμπλήρωσε κάρτες.

Η Μπάγερν μπορεί να περίμενε μια εύκολη βραδιά, στο "Ολντ Τράφορντ", αλλά βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη, απέναντι σε μια στιβαρή Μάντσεστερ που μπορεί να παραχώρησε έξυπνα την κατοχή της μπάλας στην αντίπαλο της, αλλά ήταν καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν, με τους Βίντιτς και Φέρντιναντ να κάνουν εξαιρετικό ματς. Είναι ενδεικτικό πως η γερμανική ομάδα, απείλησε στο πρώτο μέρος μόνον μια φορά, με ένα σουτ του Ρόμπεν, που εξουδετέρωσε ο Ντε Χέα. Αντίθετα ήταν οι "κόκκινοι διάβολοι" που με τον Γουέλμπεκ στο 39', απώλεσαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα, πριν το ημίχρονο, με τον Άγγλο στράικερ να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Νόιερ, αλλά το σκάψιμο που δοκίμασε, δεν ήταν αρκετό για να νικηθεί ο Γερμανός πορτιέρο.

Στο δεύτερο μέρος, η Γιουνάιτεντ ακολούθησε την ίδια τακτική και στο 58' επιβραβεύθηκε για το έξυπνο παιχνίδι της, με το κόρνερ του Ρούνεϊ και την κεφαλιά του Βίντιτς που έκανε το 1-0. Για πέντε λεπτά μετά το γκολ οι Γερμανοί τα έχασαν, αλλά η είσοδος του Μάντζουκιτς, αντί του Μίλερ, δυνάμωσε την επίθεση της. Στο 67' σέντρα του Ραφίνια, ο Μάντζουκιτς έστρωσε στον Σβαϊνστάιγκερ που έγραψε το 1-1.

Η Μπάγερν είχε μια ελαφρά υπεροχή μέχρι το τέλος, αλλά μέσα σε δύο λεπτά έχασε για τη ρεβάνς τον Μαρτίνεθ, αλλά και τον Σβαϊνστάιγκερ που είδε δεύτερη κίτρινη. Οι Βαυαροί έχουν προβάδισμα, αλλά η Γιουνάιτεντ, τουλάχιστον στο πρώτο ματς, έδειξε ανταγωνιστική και μπορεί να ελπίζει, αν επαναλάβει τέτοια εμφάνιση, ειδικά αμυντικά.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγες): Ντε Χέα, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Μπίτνερ (74’ Γιανγκ), Βαλέντσια, Κάρικ, Φελαϊνί, Γκιγκς (46’ Kαγκάβα), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (84’ Ερνάντεζ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Λίντεγκααρντ,Νάνι, Φλέτσερ, Γιανουζάι

Μπάγερν Μονάχου (Πέπε Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ριμπερί, Μαρτίνεζ, Ρόμπεν, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Μίλερ (63’Μάντζουκιτς), Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος (74’ Γκέτσε)

Στον πάγκο έμειναν οι: Στάρκε, Βαν Μπούιτεν, Σακίρι, Πιζάρο, Χότζμπεργκ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: