Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Τα «συν» - «πλην» για τη μάχη της χρονιάς!!

«Ντου από Παντού» λίγες ώρες πριν από την πρώτη μάχη μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης. Ποια είναι τα ατού της κάθε ομάδας; Έλεγα να κάτσω να γράψω για τα προημιτελικά τσάμπιονς λιγκ και τα δυο ματς, όμως δεν γίνεται να αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα την μάχη της χρονιάς στην Ελλάδα. Κι εννοώ, βέβαια, για τους «4» του κυπέλλου, με την πρώτη αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.
Αν, μάλιστα, τα βάλουμε κάτω τα πράγματα, τότε θα δούμε πως δεν είναι υπερβολή αυτό το περί «μάχης της χρονιάς». Με την έννοια ότι ουσιαστικά στα δυο ματς πρωταθλήματος ναι μεν η κάθε ομάδα είχε από μια νίκη, όμως δεν κρίθηκε κάτι. Ενώ τώρα κρίνεται. Ο τελικός κυπέλλου και ίσως η κούπα. Άρα, εδώ θα ζυγιστούν πραγματικά ένας με έναν.
Και πάμε στα ατού και τα μείον της κάθε ομάδας αυτή τη στιγμή και λίγες ώρες πριν το πρώτο ματς.
Τα «συν» του Ολυμπιακού
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει για ατού την δύναμή του στο Καραϊσκάκη. Η έδρα του είναι πάντα ένα από τα σημαντικότερα όπλα του. Κι αναμένεται να μπει δυνατά για να πάρει προβάδισμα από την αρχή στην μάχη της πρόκρισης.
Επίσης, έχει αξιόλογη δημιουργική τριπλέτα σε καλή κατάσταση με Ντομίνγκες, Κάμπελ και Πέρες που σίγουρα μπορεί να προκαλέσει πολλούς πονοκεφάλους σε οποιαδήποτε άμυνα.
Ακόμα, στον β’ γύρο ο Εντινγκά δίνει πολλές βοήθειες, ειδικά σε ένα τάιμινγκ που ο Μανιάτης και ο Σάμαρης προσπαθούν να φορμαριστούν ξανά μετά τον α’ γύρο. Σταθερή αξία, τέλος, ο Ρομπέρτο που δίνει ηρεμία και σιγουριά κάτω από τα δοκάρια.
Τα «μείον»
Το μεγαλύτερο μείον του Ολυμπιακού αυτή την εποχή είναι η αστάθεια που παρουσιάζει στην άμυνά του και ειδικά στα στόπερ που κάνουν ευκολότερα το λάθος απ’ ό,τι στην αρχή της σεζόν.
Και, βέβαια, ότι έχουν λιγοστέψει οι επιλογές στην επίθεση μετά την απουσία του Ολαϊτάν, αλλά και τον τραυματισμό του Σαβιόλα. Η επιστροφή του Αργεντινού σίγουρα δίνει περισσότερες λύσεις στον Μίτσελ. Ο Βαλντές, πάντως, τον τελευταίο καιρό σκοράρει πλέον πιο εύκολα.
Ψυχολογικά ο Ολυμπιακός πιέστηκε αρκετά από τις πρόσφατες ήττες, όπως βέβαια υπάρχει και κούραση από τα συνεχόμενα ματς. Ωστόσο, ο Μίτσελ έχει ξεκαθαρίσει προς όλους τους τόνους στους παίκτες του ότι περιμένει να δει έναν διαφορετικό Ολυμπιακό, σαφώς βελτιωμένο.
Τα «συν» του ΠΑΟΚ
Πάμε στον ΠΑΟΚ τώρα. Η αλλαγή προπονητή έχει ωφελήσει ψυχολογικά κάποιους παίκτες σίγουρα. Ένας εξ’ αυτών είναι ο Στοχ που έχει πάρει τα πάνω του και βοηθάει πλέον περισσότερο.
Επίσης, ο Νάτχο έχει ανεβάσει ποιοτικά τα χαφ και μπορεί να μοιράζει το παιχνίδι σωστά, με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να γίνεται πιο απειλητικός, ειδικά στην κόντρα.
Ο Αθανασιάδης δείχνει σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι στον α’ γύρο, ενώ βελτιωμένος είναι πλέον και ο Σαλπιγγίδης. Και, βέβαια, ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει περισσότερα τρεξίματα στα χαφ με την επανένταξη του Κάτσε.
Και τα «μείον»
Πάμε στα μείον τώρα. Η άμυνα εξακολουθεί να κάνει το λάθος είτε από στημένες φάσεις, είτε όταν ο αντίπαλος φεύγει στην κόντρα, είτε ακόμα και χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Το είδαμε τόσο στο ματς με τον Απόλλωνα που έγινε 3-3 από 3-0, όσο και με την Καλλονή στην Τούμπα όπου στην αντεπίθεση των φιλοξενούμενων στο 0-1 υπήρξε συνολικά κακή αμυντική λειτουργία από τον δικέφαλο.
Ένα άλλο μείον είναι ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ συχνά χάνουν την ψυχραιμία τους με συνέπεια να μην έχουν μετά συγκέντρωση, αλλά να τρώνε και κάρτες.
Το τρίτο έχει να κάνει με την έλλειψη βάθους στον πάγκο για κάποιες θέσεις, όπως στα στόπερ, αλλά και στα άκρα στην επίθεση. Και, βέβαια, αν θέλουμε να πάμε σε ένα πιο γενικό συμπέρασμα, ακόμα και τώρα που είμαστε στο τέλος της σεζόν ο ΠΑΟΚ ψάχνει την σταθερότητα.
Θα καθηλώσει
Αυτά, λοιπόν, σαν μια πρώτη προσέγγιση με τα σημαντικότερα «συν» και «πλην» των δυο ομάδων εν όψει μια αναμέτρησης που αναμένεται να καθηλώσει.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: