Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αυτό θα είναι το κελί του Χένες!!

Γερμανοί δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εσωτερικό της φυλακής του Λάντσμπεργκ, όπου θα εκτίσει την ποινή των 3,5 ετών φυλάκισης ο πρώην πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες.

Συνολικά 160 δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στις φυλακές, όπου είχε φιλοξενηθεί και ο Χίτλερ και τώρα έχει 420 τροφίμους, μεταξύ των οποίων είναι δολοφόνοι, έμποροι ναρκωτικών και δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων.

Ο Χένες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης λόγω φοροδιαφυγής στις 16 Μαρτίου και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να μπει στην φυλακή.

Εκεί θα μείνει αρχικά τις πρώτες δυο εβδομάδες σε ένα μεγαλύτερο κελί για να συνηθίσει τον χώρο και μετά θα μεταφερθεί σε ένα μικρότερο.

Το δωμάτιο του Χένες θα έχει ένα κρεβάτι, μια καρέκλα, μια ντουλάπα και μια τουαλέτα, ενώ ο ίδιος θα μπορεί να πάρει μαζί του την βέρα του, ένα ρολόι, κάποιες φωτογραφίες, με ρητή απαγόρευση για κινητό τηλέφωνο και υπολογιστή. Επισκέπτες θα μπορεί να δέχεται δυο φορές τον μήνα και για δυο ώρες.

Όσο για το πώς θα περνά την μέρα του ο Χένες, μπορεί να κάθεται στο κελί του ή να δουλεύει μέσα στην φυλακή. Αν επιλέξει το δεύτερο θα πληρώνεται με 11, 94 ευρώ την μέρα τα οποία θα είναι αφορολόγητα. Το ωράριο είναι 7 το πρωί με 3:30 το μεσημέρι.

πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: