Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

To ΄ξερες; Ο 1ος Έλληνας στο Hall of Fame είναι ο...!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον 1o Έλληνα που συμπεριλήφθηκε στο Hall of Fame του μπάσκετ! Ήταν 4 Φεβρουαρίου 2000 όταν ο Συμεών Μαυροσκούφης έγινε ο πρώτος Έλληνας που συμπεριλήφθηκε στο Hall of Fame του μπάσκετ. Εννιά χρόνια μετά το θάνατό του, μάλιστα.
Ο πρώτος "ιεραπόστολος" του ελληνικού μπάσκετ υπήρξε ένας από τους εκπροσώπους των 8 χωρών που συνυπέγραψαν τον Μάιο του 1932 στη Γενεύη την ιδρυτική διακήρυξη της FIBA. Σε εκείνη την ιστορική σύσκεψη εκπροσώπησε την Ελλάδα μαζί με το Γιάννη Αμπατζόγλου.
Έτσι, σαν σήμερα το 2000, το Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, που εδρεύει στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, αποφάσισε να ζητήσει από την ΕΟΚ την τυπική κατάθεση της υποψηφιότητας του Συμεών Μαυροσκούφη που γεννήθηκε το 1909 κι έφυγε από τη ζωή στις 20/7/1991.
Ο Μαυροσκούφης έκανε μια τεράστια διαδρομή ως αθλητής, προπονητής, διεθνής διαιτητής και καθηγητής σωματικής αγωγής στη ΧΑΝΘ.
Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης και ο πρώτος διεθνής Ελληνας διαιτητής.

Πηγή: sportdog.gr

Απίστευτο: Μία ανάσα από την ΑΕΚ ο Μήτρογλου!!

Δεν είναι αστείο, ούτε τρολάρισμα! Πότε και πώς η Ένωση έφτασε πολύ κοντά στην απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου και γιατί χάλασε την τελευταία ώρα η μεταγραφή; Ο Κώστας Μήτρογλου είναι αναμφίβολα το hot όνομα των ημερών με την εξωπραγματική μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στη Φούλαμ έναντι 15 εκ. ευρώ.
Λίγοι γνωρίζουν, όμως, το παρελθόν του Έλληνα φορ. Ο σκύλος σάς διηγείται μία -άγνωστη σε πολλούς- ιστορία με πρωταγωνιστή τον πρώην, πια, "ερυθρόλευκο" άσο.
Ο Μήτρογλου, λοιπόν, θα μπορούσε σήμερα είναι ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Ναι, καλά διαβάζεται... Δεν κάνουμε πλάκα, δεν τρολάρουμε!  Κάποτε η Ένωση έφτασε μια ανάσα από τον Έλληνα επιθετικό, αλλά η μεταγραφή δεν έγινε δίνοντας διαφορετική τροπή στη μοίρα της ομάδας.
Γιατί αν ο Κώστας Μήτρογλου είχε υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ και όχι με τον Ολυμπιακό, μπορεί η κατάσταση για την Ένωση να ήταν πολύ διαφορετική σήμερα. Από πολλές απόψεις: τόσο αγωνιστικά (να είχε κερδίσει η ΑΕΚ έναν τίτλο ας πούμε), όσο και οικονομικά. Να είχε κάνει δύο-τρεις καλές σεζόν με την κιτρινόμαυρη φανέλα, να είχε πουληθεί σε ομάδα του εξωτερικού με ένα καλό ποσό και να είχε λύσει οικονομικά προβλήματα της ομάδας. Έτσι δεν είναι;
Αλλά το έμπειρο μάτι του Ευγένιου Γκέραρντ έκανε λάθος όταν τον "έκοψε" από την ΑΕΚ! Την εποχή που στην Ένωση, επί Ντέμη Νικολαϊδη, έκαναν παιδομαζώματα, ο Κώστας Μήτρογλου είχε συμμετάσχει σε ένα τουρνουά που είχε διοργανώσει η ΑΕΚ. Με τον Γκέραρντ να ψάχνει για ταλέντα, αλλά αν μην δίνει στον "Μητρογκόλ" την ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα της ομάδας! Απίστευτο;
Μία ευκαιρία που πήρε λίγο αργότερα από τον Ολυμπιακό και, ακόμα κι αν άργησε να στεριώσει στο Λιμάνι, την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και πριν από λίγες μέρες υπέγραψε ένα βαρβάτο συμβόλαιο με τη Φούλαμ. Επικερδές τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους Πειραιώτες...
Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή...  

Πηγή: sportdog.gr

Μώραλης στο Metropolis: «Δίκαιη η απόφαση για 2+1»

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, ο ποίος μίλησε για την σημερινή απόφαση που πάρθηκε τελικά από τις δύο λίγκες για το πόσες ομάδες θα προβιβαστούν και πόσες θα υποβιβαστούν, ενώ τόνισε πως το πλεονέκτημα το έχει η ομάδα της Football League.

Για την απόφαση του 2+1;

«Δε θα χρειαστεί ουσιαστικά να επέμβει το διαιτητικό δικαστήριο, αφού βρέθηκε μια λύση έστω και καθυστερημένα. Το μόνο που θα κάνει είναι να επικυρώσει την απόφαση. Να μας γίνει μάθημα το φετινό, ώστε να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο τα επόμενα χρόνια. Οι κανονισμοί είναι εξάλλου σαφής. Να τηράτε ο κανονισμός και πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα να παίρνετε μια απόφαση. Είναι πολύ εύκολο να τηρούνται οι κανονισμοί και τα χρονικά περιθώρια».

Για το πώς τελικά πάρθηκε η απόφαση:

«Έπρεπε να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω. Εξάλλου εμείς από την πλευρά μας είχαμε κάνει την πρόταση αυτή από Δεκέμβρη. Θεωρώ πως είναι δίκαιη η απόφαση, όπως έχουν διαμορφωθεί οι καταστάσεις.

Για το ποια ομάδα ευνοείται από το μπαράζ:

«Το μπαράζ δεν είναι υπέρ της ομάδας της Super League, αφού θα έχει αγωνιστική απραξία δύο μηνών. Είναι δύσκολο για μια ομάδα να διατηρήσει τους παίκτες της σε κάποια καλή αγωνιστική κατάσταση, σε ένα τόσο μεγάλο διάστημα απραξίας. Αντίθετα, η ομάδα της Football League θα είναι σε μια αγωνιστική εγρήγορση», ενώ τέλος τόνισε: «Τώρα μας μένει μόνο να βρούμε άμεσα λύση και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Καλό θα ήταν να μην κάνουμε άλλο τόσο. Γνώμη μου είναι, τους αγώνες να τους δείξουν και τα δύο συνδρομητικά κανάλια». Πηγή: metrosport.gr

Κωστούλας στο Metrosport: «Καλύτερη η λύση των μπαράζ»

Ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για το παιχνίδι της ομάδος του με τον Άρη, ενώ παράλληλα σχολίασε και το μείζον θέμα των ομάδων που θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν αντίστοιχα.

Αναλυτικά:

Για το θέμα που «αποκαλύπτει» το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Metrosport, για σκέψεις συμμετοχές των ομάδων Κ20 στις μεγάλες κατηγορίες: «Τέτοιες προτάσεις και τέτοιες σκέψεις έχουν μπει και σε συμβούλια της Σούπερλιγκ και πιστεύω πως αυτό είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η λύση των δανεισμών δεν είναι η καλύτερη δυνατή και πιστεύω πως η περίπτωση των νέων ομάδων είναι η καλύτερη δυνατή. Δεν υπάρχει ακόμα κάποια απόφαση,

Για το παιχνίδι με τον Άρη: «Ο Άρης δυστυχώς έχει φθάσει σε κάποιο σημείο ώστε να πρέπει να παίρνει το κάθε παιχνίδι, θα είναι ένα παιχνίδι σωτηρίας για τον Άρη. Εμείς έχουμε το καλό να παίξουμε στην έδρα μας, θα είναι δύσκολο για εμάς με βάση ότι ο Άρης καίγεται για βαθμούς».

Για το πόσες ομάδες θα πέσουν και πόσες θα ανέβουν: «Δεν έχω ιδέα! Ελπίζω στο τέλος να μην φθάσει η κατάσταση σε σημείο να πάρει το δικαστήριο απόφαση γιατί θα είναι άδικο και για την Σούπερλιγκ και για την Φούτμπολ Λίγκ. Πιστεύω πως η λύση των μπαράζ, μέσω των τρίτων των δυο κατηγόριων είναι η καλύτερη δυνατή για να αποφευχθεί ο δρόμος των δικαστηρίων.

Τέλος αναφέρθηκε και στο τεχνικό τιμ του Παναιτωλικού: «Έχουμε μαζέψει ένα τιμ ΠΑΟΚτσήδων! Είναι ένα εξαιρετικό τιμ, είναι δουλευταράδες, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, δουλεύουν σκληρά και μπράβο τους, γιατί χωρίς αυτή την μάχη που δίνουν δεν θα ήμασταν στην θέση που είμαστε σήμερα».Πηγή: metrosport.gr

«Να φύγει ο Καλογιάννης»

kougias
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο ποινικολόγος, αλλά και πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλέξης Κούγιας, για την σημερινή (04/02) απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, χαρακτηρίζοντας «ξεφτίλα» την στάση της Φούτμπολ λιγκ. Ζήτησε να φύγει άμεσα ο πρόεδρος της πρώην ΕΠΑΕ, Σπύρος Καλογιάννης, τον οποίο κατηγόρησε για μεθόδευση σε βάρος των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στον ArenaFM 89,4:
«Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, είναι γνωστή η βρόμα που υπάρχει μέσα στην ένωση μας και είναι γνωστό ποιος τα μεθοδεύει αυτά, ο κ. Καλογιάννης ο οποίος ουσιαστικά δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ένωσης μας, αλλά τα συμφέροντα της Σούπερ Λιγκ. Και αυτό το κάνει εδώ και πολλά χρόνια, επί των ημερών του φτάσαμε να παίρνουμε «ψίχουλα», επί των ημερών του γίναμε «21». Και τώρα αποφάσισαν την συμβιβαστική λύση να γίνει μπαράζ(αν είναι δυνατόν!) μιας ομάδας που το μπάτζετ της θα ξεπερνάει τα 500.000 ευρώ με μια ομάδα που έχει 4εκ. ευρώ προϋπολογισμό. Για να… γλυκάνει το χάπι, από τα 3.5 εκ. ευρώ που θα πάρει η ομάδα που θα μείνει αυτός που θα χάσει το μπαράζ θα πάρει 300.000 ευρώ. Αυτά που συμβαίνουν είναι κωμικά. Εγώ θεωρώ ότι ο Καλογιάννης πρέπει να εξαφανιστεί από την Φούτμπολ Λιγκ. Πέρυσι με 21 ομάδες ανέβηκαν τρεις φέτος με 28 ομάδες ανεβαίνουν δυο, και το χειρότερο από όλα, εξαιτίας των 21 ομάδων πέρυσι πήρε πάνω από 10 εκ. ευρώ και μοιράστηκαν στην Σούπερ Λιγκ ενώ εμείς μέχρι τώρα έχουμε πάρει έως τώρα 80.000 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση. 110.000 πληρώσαμε μόνο στο ΙΚΑ. Το θέμα είναι, ενώ έχει το απόλυτο δίκαιο με συμβιβασμό να δέχεσαι να παίξεις μπαράζ».
Για την απόφαση του Απόλλωνα Καλαμαριάς: «Πριν από λίγο με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος ,ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης και μου είπε ότι ο συγκεκριμένος που έστειλαν παράκουσε τις εντολές τους, και εκεί… αρχίζεις να σκέφτεσαι άλλα πράγματα. Του είχαν πει να ψηφίσει τις τρεις ομάδες, αυτό δηλαδή που είναι και το συμφέρον της ομάδας.
Οι ομάδες που ήταν αρνητικές ήταν ο Ηρακλής, η Παναχαϊκή, η Κέρκυρα, η Καβάλα, ο ΑΙγινιακός και ο Αστέρας Μαγούλας ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου ψήφισε λευκό.
«O ολυμπιακός Βόλου θα τα βρει μπροστά του, από την στιγμή που δεν θα ανέβουν τρεις ομάδες θα αλλάξουν και τα μπόνους, οπότε δεν θα ξεκινούν με μπόνους τόσων βαθμών, σε κάθε περίπτωση πάντως είναι θέμα σεβασμού».
Για την υπόσχεση που δεν δημοσιεύτηκε για περισσότερα χρήματα: «Αυτό είναι ξευτίλα, να ξεφτιλίζεις τις αρχές σου και την υπόσταση σου σαν διοργανώτρια αρχή για να πάρεις 5-6 δραχμές παραπάνω».
Για τον Καλογιάννη και αν πληρώνεται από την Φούτμπολ Λιγκ: «Έπαιρνε 14.000 ευρώ το μήνα και τώρα παίρνει 9.000 ευρώ».
Για το αν ο ίδιος θα προχωρήσεις σε νομικές ενέργειες: «Περιμένω να δω τι θα γίνει αλλά σας το λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω πίσω. Κανονικά έπρεπε ο υπουργός αθλητισμού αν υπήρχε να κηρύξει έκπτωτη την ΕΠΟ. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει αυτή η κατάσταση, ή θα πάρουν μια απόφαση να βγάλουν μια διοίκηση η οποία θα ανεβάσει το επίπεδο και θα αντιπαρατίθεται στην ΕΠΟ, όχι να είναι ο «δούρειος ίππος», μέσα στην δική μας ένωση για να περνάει τα θέματα της Σούπερ Λιγκ και της ΕΠΟ. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ».
Πηγή: arenafm.gr

Συμφωνία Παναθηναϊκού με Νίνη!

ninis
Στην προσπάθειά του για διακανονισμό των οφειλών του προς παίκτες που έχουν περάσει από την ομάδα, ο Παναθηναϊκός έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με όσους τους οφείλονται χρήματα για το διάστημα που φόρεσαν την πράσινη φανέλα.
Ένα σημαντικό βήμα για να τα καταφέρει έκανε το “τριφύλλι” που συμφώνησε με την πλευρά του Σωτήρη Νίνη, που πλέον αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ ως δανεικός από την Πάρμα, σε διακανονισμό της οφειλής των 100.000 ευρώ προς τον Έλληνα μέσο.
Η συμφωνία κάνει λόγο για 20 δόσεις και αναμένεται να επικυρωθεί στο παιχνίδι των “πρασίνων” κόντρα στο “δικέφαλο” στο ΟΑΚΑ, εφόσον ο παίκτης βρίσκεται στην αποστολή.
Πηγή: arenafm.gr

Πολιτικά δικαστήρια και ασφαλιστικά μέτρα!

donispaok
Η πλευρά του Γιώργου Δώνη κατέθεσε αίτημα στο διαιτητικό δικαστήριο για την επιβολή ποινών στον ΠΑΟΚ μέχρι την εξόφληση των 540.000 ευρώ που του έχουν επιδικασθεί, διότι υπάρχει ληξιπρόθεσμη δόση, η οποία δεν καταβλήθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν το αμφισβητεί, αλλά υπάρχει λόγος που δεν προέβη στη κατάθεση της δόσης, καθώς έχει προχωρήσει σε μια σειρά νομικών ενεργειών, για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της.
Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια με την οποία ζητά την ακύρωση της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ στην υπόθεση Δώνη, λόγω μη τήρησης του καταστατικού της ΕΠΟ στην σύνθεση της επιτροπής.  Σύμφωνα με το καταστατικό ο πρόεδρος ορίζεται από την ΕΠΟ και ο κάθε διάδικος ορίζει από ένα μέλος της επιτροπής. Αυτό δεν έγινε στην εκδίκαση της υπόθεσης Δώνη. Και τα τρία μέλη ορίστηκαν από την ΕΠΟ.
Με την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητά να επιστρέψει η υπόθεση στην ΕΠΟ και να εκδικασθεί με νομότυπη σύνθεση. Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, γιατί στην αθλητική δικαιοσύνη δεν υπάρχει τρίτος βαθμός, όπως το  CAS, εν παραδείγματι, διεθνώς.
Επίσης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει καταθέσει, επιπλέον, ασφαλιστικά μέτρα τα οποία συζητούνται στις 20 Φεβρουαρίου και ζητά την μη εκτέλεση της απόφασης μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής της στα πολιτικά δικαστήρια, η οποία εάν γίνει δεκτή θα σημάνει επιστροφή της υπόθεσης Δώνη στην δευτεροβάθμια επιτροπή για εκδίκαση με την νομότυπη σύνθεσή της.
Σε κάθε περίπτωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμα ενημέρωση για την κίνηση του Δώνη. Μόλις ενημερωθεί αρμοδίως θα πράξει τα δέοντα για την αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος που θα αφορούσε επιβολή ποινών στην ομάδα.
Πηγή: arenafm.gr

Μπαμ και κάτω!! (vid)

foye_winner_670
Στο NBA δεν εντυπωσιάζουν μόνο τα καρφώματα και οι τάπες, αλλά και τρίποντα που κρίνουν έναν αγώνα.
Ένα τέτοιο τρίποντο βρίσκεται στην κορυφή των 10 καλύτερων φάσεων της χθεσινής (03/02) βραδιάς στο ΝΒΑ, με τον Ράντι Φόι να δίνει τη νίκη στους Ντένβερ Νάγκετς κόντρα στους Λος Άντζελες Κλίπερς






Πηγή: arenafm.gr

«Μήνυμα» Στέφενς σε Στοχ!!

Η απουσία του από τον αγώνα με τον ΟΦΗ θα είναι -σε πρώτη φάση- η τιμωρία για τον Μίροσλαβ Στοχ, μετά την άσχημη συμπεριφορά του στο πρόσωπο του Χουμπ Στέφενς. Μέσα για πρώτη φορά ο Ντάνι Χούσεν.

«Μήνυμα» Στέφενς σε Στοχ
Τα «γαλλικά» του Μίροσλαβ Στοχ προς τον Χούμπ Στέφενς δεν πέρασαν ατιμώρητα, έστω και αν ο Σλοβάκος απολογήθηκε, ζητώντας συγνώμη.

Ο Ολλανδός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τον παίκτη, για τον αγώνα με τον ΟΦΗ την Τετάρτη (5/2) στέλνοντάς του σαφές «μήνυμα».

Από την άλλη, στην 19άδα θα βρίσκεται για πρώτη φορά ο Ντάνι Χούσεν, με την ελπίδα ότι αύριο θα κατατεθεί το πιστοποιητικό της μεταγραφής του, για να έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Στα αρνητικά για τον ΠΑΟΚ είναι η απουσία του Μάαρτεν Μάρτενς, ο οποίος δεν έβγαλε το πρόγραμμα της Τρίτης λόγω ενοχλήσεων στον έσω πλάγιο. Επίσης οι Βίτορ, Γεωργιάδης και Κατσικάς συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα.

Αναλυτικά

Γλύκος, Γιακουμής, Λίνο, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λάζαρ, Κάτσε, Μαντούρο, Νάτχο, Βούκιτς, Νίνης, Ολίσε, Λούκας, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης, Χούσεν.Πηγή: sport-fm.gr

Αγωνία για Μπακασέτα!

Ατομικό πρόγραμμα, λόγω ίωσης, ακολούθησε στην προπόνηση του Άρη την Τρίτη ο Τάσος Μπακασέτας. Αισιοδοξία στους «κίτρινους» για τη συμμετοχή του νεαρού επιθετικού απέναντι στον Παναιτωλικό.

Αγωνία για Μπακασέτα
Με ένα πρόβλημα συνεχίστηκε την Τρίτη η προπόνηση του Άρη ενόψει της αναμέτρησης στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό. Ο Σούλης Παπαδόπουλος είδε τον Τάσο Μπακασέτα να ακολουθεί λόγω ίωσης ατομικό πρόγραμμα.

Ο τεχνικός των «κίτρινων» περιμένει με αγωνία την αυριανή μέρα προκειμένου να γνωρίζει την κατάσταση του νεαρού επιθετικού, για την οποία το ιατρικό τιμ εμφανίζεται αισιόδοξο.

Οι υπόλοιποι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά εκτός από τους Καμινιώτη (έκανε θεραπεία) και Καραγιάννη (ατομικό).

Η προετοιμασία του Άρη ολοκληρώνεται την Τετάρτη με πρωινή προπόνηση (11.00) στο Νέο Ρύσιο.Πηγή: sport-fm.gr

Στο «σκαμνί» πέντε ΠΑΕ!!

Σε απολογία κλήθηκαν πέντε ΠΑΕ από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, με αφορμή την συμπεριφορά των φιλάθλων τους στην 22η αγωνιστική.

Στο «σκαμνί» πέντε ΠΑΕ
Την κλήση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ δέχτηκαν οι ΠΑΕ Άρης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, ΟΦΗ και Πανιώνιος.

Αφορμή είναι η συμπεριφορά των φιλάθλων τους στην 22η αγωνιστική και θα απολογηθούν την Πέμπτη (6/2) στις 13:00.

Αναλυτικά:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 06/02/2014 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 22η Αγωνιστική.

Α) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγωνα ΠΑΕ Αρης –ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Απόλλων –ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Παναιτωλικός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Εργοτέλης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Τα βρήκε με ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός!!

Σε συμφωνία για την αποπληρωμή του χρέους του προς το ΟΑΚΑ σε 80 δόσεις ήρθε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ένα ακόμη βήμα προς την αδειοδότηση από τους «πράσινους».

Τα βρήκε με ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
Συνεχίζεται από τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η προσπάθεια να ρυθμίσει τις οφειλές της σε μία προσπάθεια να έχει τα πάντα τακτοποιημένα μέχρι τις 31 Μαρτίου, προκειμένου να είναι εντάξει στη διαδικασία αδειοδότησης εν όψει των play offs και της συμμετοχής στην Ευρώπη.

Οι «πράσινοι» ήρθαν σε συμφωνία με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για την αποπληρωμή χρέους από τη χρήση του, που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές θα καλυφθούν σε 80 δόσεις και η εξόφληση θα ολοκληρωθεί μετά το 2020.

Η πλευρά του Παναθηναϊκού είχε ζητήσει αρχικά να γίνει «κούρεμα» της συνολικής οφειλής κατά 30%, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, αλλά προτού οι δύο πλευρές λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια κατέθεσαν την παραπάνω πρόταση για εξόφληση με δόσεις κι αυτή έγινε δεκτή. Πηγή: sport-fm.gr

Ησύχασαν με Τόρες!!

Στη διάθεση του Νίκου Αναστόπουλου αναμένεται να τεθεί ο Νταβίντ Τόρες για τον αυριανό αγώνα του Πλατανιά με τον Πανθρακικό.

Ησύχασαν με Τόρες
Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Νίκο Αναστόπουλο στη χθεσινή προπόνηση του Πλατανιά.

Ο λόγος ήταν ότι ο Νταβίντ Τόρες συμμετείχε χωρίς να παραπονεθεί για ενοχλήσεις και αν καταφέρει και σήμερα να προπονηθεί κανονικά, τότε όλα δείχνουν ότι θα αγωνιστεί στο αυριανό ματς με τον Πανθρακικό.

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η αποστολής των Κρητικών, η οποία θα ταξιδέψουν για την Κομοτηνή και όλοι περιμένουν να είναι μέσα και ο Ισπανός φορ. Πηγή: sport-fm.gr

Σε τρεις μέρες, όλη η σεζόν!!

Την εκτίμηση πως στους προσεχείς αγώνες με Βέροια και Πλατανιά κρίνεται η φετινή σεζόν εκφράζουν στον Εργοτέλη.

Σε τρεις μέρες, όλη η σεζόν
Την προσοχή τους στους προσεχείς αγώνες με Βέροια και Πλατανιά (εκτός) στρέφουν οι ποδοσφαιριστές του Πλατανιά.

Οι Κρητικού εκτιμούν ότι σε αυτά τα δύο παιχνίδια, που απέχουν τρεις μέρες μεταξύ τους, κρίνονται οι βλέψεις της ομάδας για τη φετινή σεζόν.

Μάλιστα, στα Περιβόλια οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν τη συμπαράσταση 200 οπαδών τους, καθώς η διοίκηση του χανιώτικου συλλόγου συναίνεσε στο να δοθούν εισιτήρια στον Εργοτέλη.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν υπολογίζει τους Μεχία, Ρέντζας που αποβλήθηκαν εναντίον του Πανιωνίου, για το αυριανό ματς.

Τις τιμωρίες τους εξέτισαν οι Ρομάνο και Τζανακάκης, οι οποίοι τίθενται στη διάθεση του Εβρίτη προπονητή.
Πηγή: sport-fm.gr

Μεγαλώνει το ενδιαφέρον για Τσαμπούρη!!

Την περίπτωση του Σάββα Τσαμπούρη εξετάζουν στον Ατρόμητο και τώρα στον Παναιτωλικό, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Μεγαλώνει το ενδιαφέρον για Τσαμπούρη
Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του Σάββα Τσαμπούρη με τον Αστέρα Τρίπολης και ήδη αρκετές ομάδες της Σούπερ Λίγκας «γλυκοκοιτάζουν» την περίπτωσή του.

Συγκεκριμένα, η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay γράφει ότι εκτός από τον Ατρόμητο ενδιαφέρον για τον 27χρονο δεξιό μπακ έχει εκδηλώσει και ο Παναιτωλικός.

Αυτό, μάλλον, δείχνει ότι δεν θα μείνει στο Αγρίνιο ο Γκάλο και οι ιθύνοντες του συλλόγου θέλουν να είναι έτοιμοι να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί στο δεξί άκρο της άμυνας της ομάδας.

Τη φετινή σεζόν ο Τσαμπούρης έχει παίξει σε 13 ματς (σε όλες τις διοργανώσεις), έχοντας μάλιστα μοιράσει και μία ασίστ στους συμπαίκτες του στους Αρκάδες.Πηγή: sport-fm.gr

Στα… δύο ο Πανιώνιος!!

Παναγόπουλος και Γκλεζάκος τα «έχωσαν» στους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν στη διοίκηση πως όλο αυτό το διάστημα είναι άφαντη!

Στα… δύο ο Πανιώνιος
Την επομένη της ήττας (1-0) του Πανιωνίου από τον Εργοτέλη στο «κυανέρυθρο» στρατόπεδο υπάρχει αρκετή μουρμούρα.

Από τη μία είναι ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος και ο Νίκος Γκλεζάκος, οι οποίοι δεν είχαν καμία διάθεση για αυτοκριτική, και από την άλλη οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προσπαθούν με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν να κάνουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά τους.

«Είστε απαράδεκτοι! Το μόνο που κοιτάτε είναι οι καριέρες σας και το πώς θα κάνετε μεταγραφή. Αδιαφορείτε!», τόνισε ο προπονητής των Νεοσμυρνιωτών, χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και ξεχνώντας πως τους συγκεκριμένους παίκτες θα κληθεί να δουλέψει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγόπουλος τους ενημέρωσε πως όλοι θα μεταβούν για να τους μιλήσει η διοίκηση. Εκεί τους «κυανέρυθρους» περίμενε ο Νίκος Γκλεζάκος, ο οποίος τόνισε: «Γιατί δεν τα δίνετε όλα; Ορισμένοι δεν βάζετε τα πόδια σας στη φωτιά και φυλάγεστε»!

Δηλαδή, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ άφησε αιχμές για την αγωνιστικότητά των ποδοσφαιριστών και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα: «Εντάξει, δεν είπαμε και ότι είμαστε η καλύτερη διοίκηση για να πληρώνουμε στην ώρα μας, αλλά και εσείς δεν είστε και οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Αραβίδης απάντησε σε ανάλογο (ειρωνικό ύφος): «Καλά, πλήρωσέ μας στην ώρα μας γιατί στα λόγια και εγώ μπορώ να πω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα!».

Στη συνέχεια, οι παίκτες παραπονέθηκαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά με τον ρουχισμό στις προπονήσεις, με τον Γκλεζάκο να απαντάει: «Δεν είναι πρόβλημα οι φροντιστές. Εχουν σπάσει έξι αυτοκίνητα»!

Ο Αραβίδης πήρε πάλι τον λόγο, υποστηρίζοντας: «Δεν υπάρχει διοίκηση, δεν υπάρχει χώρος να κάνουμε προπόνηση, τόσο καιρό παίζουμε απλήρωτοι. Χθες (προχθές) δεν ήταν κανένας από εσάς και μας αφήσατε απροστάτευτους. Αναγκαστήκαμε να βγούμε εμείς να μιλήσουμε με τον κόσμο».

Ο Κουλουχέρης, με τη σειρά του, ανέφερε: «Δεν είναι σωστό αυτό που κάνετε. Μην τα ρίχνετε όλα στους παίκτες. Εχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια».
Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένουν… αποδείξεις!!

Σαββίδης και Στέφενς έλαβαν διαβεβαιώσεις από τους παίκτες και απολογία από τον Στοχ αντίστοιχα, αλλά περιμένουν… πράξεις. Κριτήρια τα ματς με ΟΦΗ και Παναθηναϊκό.

Περιμένουν… αποδείξεις
Στον ΠΑΟΚ το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό μετά την ήττα από τον Πλατανιά. Το χθεσινό μενού περιλάμβανε κατσάδα μέσω Skype του Ιβάν Σαββίδη σε αντιπροσωπεία παικτών, αλλά και του Χουμπ Στέφενς σε όλη την ομάδα, με τον Μίροσλαβ Στοχ να απολογείται ενώπιον όλων για τη συμπεριφορά του στο ματς της Κρήτης και να τιμωρείται με πρόστιμο βάσει του εσωτερικού κανονισμού.

Τόσο ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, όσο και ο Ολλανδός τεχνικός, δίνουν για μία ακόμη φορά τόπο στην οργή, αλλά πλέον περιμένουν πράξεις και αποδείξεις. Το ματς της Τετάρτης με τον ΟΦΗ στην Τούμπα κι αυτό της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο θα κρίνουν πολλά για την περαιτέρω στάση διοίκησης και προπονητή απέναντι στους παίκτες.

Ερωτηματικά για Χούσεν-Στοχ

Στον ΠΑΟΚ ελπίζουν μέσα στη μέρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με το δελτίο του Ντάνι Χούσεν, προκειμένου ο Ολλανδός επιθετικός να είναι στην αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ. Αμφίβολο είναι αν ο Μίροσλαβ Στοχ θα βρίσκεται σε αυτή, αφού ο Χουμπ Στέφενς δεν αποκλείεται για παραδειγματισμό να τον αφήσει για ένα ματς εκτός. Τζαβέλλας και Λάζαρ επανέρχονται από τιμωρία, ενώ θα λείψουν Βίτορ, Κατσικάς και Γεωργιάδης που είναι ανέτοιμοι.Πηγή: sport-fm.gr

Κινείται για να τον κάνει δικό του!!

Τις προσπάθειές τους για την παραμονή του Τζόελ Κάμπελ εντείνουν στον Ολυμπιακό, ευελπιστώντας να κρατήσουν τον Κοσταρικανό άσο στο ρόστερ. Στη Β’ ομάδα θα παίξει ο Λάζιτς, επιβεβαίωση για Μουσόντα.

Κινείται για να τον κάνει δικό του
Τις διαδικασίες για την παραμονή του Τζόελ Κάμπελ έχουν αρχίσει στον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, οι πιθανότητες ο Κοσταρικανός μεσοεπιθετικός να φοράει και στο μέλλον την ερυθρόλευκη φανέλα έχουν αυξηθεί, από τη στιγμή που στα ταμεία της ΠΑΕ μπήκαν τα 15 εκατ. ευρώ από την πώληση του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ.

Στην Αγγλία αναφέρουν πως οι Πειραιώτες κινούνται «ζεστά» για να κρατήσουν τον διεθνή άσο που ανήκει στην Άρσεναλ, αφού είναι ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα.

Από την πλευρά του, ο Κάμπελ είναι και εκείνος χαρούμενος στο Λιμάνι, αφού μπορεί και παίζει σε μία ομάδα με στόχους και έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται στο Champions League.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο εκτιμούν πως θα καταφέρουν να κρατήσουν τον Κοσταρικανό, ο οποίος φέτος έχει παίξει σε 25 ματς και έχει πετύχει 9 ασίστ (συν 8 γκολ).

Εν τω μεταξύ, παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Μπόγιαν Λάζιτς, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του με τον Άγιαξ και σύντομα θα υπογράψει με τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Την υπόθεση χειρίζεται ο Μίνο Ραϊόλα (μάνατζερ του Βάις) και, όπως γράφει ο «Γαύρος», ο Ολλανδο-Βόσνιος εξτρέμ προορίζεται για τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου.

Εκεί θα τον κρίνει ο Μίτσελ και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν για τα επόμενα δύο χρόνια.

Παράλληλα, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες από το Βέλγιο που θέλουν τους Πειραιώτες να εξετάζουν την περίπτωση του Λαμίσα Μουσόντα της Μαλίν. Πηγή: sport-fm.gr

Με ή χωρίς Κινέζους!!

Έτοιμος να συνδράμει οικονομικά στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ακόμη κι αν δεν έχει τη στήριξη των Κινέζων επενδυτών, είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ρόμβο με Ζέκα σκέφτεται για Τρίπολη ο Αναστασίου.

Με ή χωρίς Κινέζους
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν σαφής στη γιορτή που έγινε για τα 106 χρόνια από την ίδρυση του Παναθηναϊκού. Δεσμεύτηκε πως το ερχόμενο καλοκαίρι προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά την ΠΑΕ.

Αυτό που δεν είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, αλλά που σύμφωνα με τη SportDay αποτελεί επιθυμία του, είναι να συνδράμει οικονομικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα ακόμη κι αν οι απαντήσεις που περιμένει από τους Κινέζους που εξέφρασαν ενδιαφέρον να επενδύσουν δεν είναι θετικές. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προτίθεται να βοηθήσει με ένα νορμάλ ποσό κι όχι μεγάλο, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως δεν επιθυμεί να αποκτήσει μετοχές.

Ακόμη είναι ασαφές αν θα βοηθήσει οικονομικά για την εξασφάλιση της αδειοδότησης, την ώρα που υπενθυμίζεται πως κάθε ΠΑΕ πρέπει να έχει ρυθμίσει τις οφειλές της μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Επιστροφή στο ρόμβο

Ο Γιάννης Αναστασίου φαίνεται πως σκέφτεται σοβαρά να επαναφέρει το 4-4-2 στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Στην ενδεκάδα επιστρέφει ο Ζέκα που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ πιθανότατα θα μείνει στον πάγκο ο Μέντες που έχει ενοχλήσεις στο ισχίο. Εφόσον επιλεγεί ο ρόμβος στο κέντρο, ο Λαγός θα είναι αμυντικό χαφ, Ζέκα και Αμπέντ θα είναι οι δύο εσωτερικοί μέσοι με τον Ατζαγκούν ως μεσοεπιθετικό και στην κορυφή της επίθεσης τους Κλωναρίδη και Μπεργκ. Τη θέση του τιμωρημένου Ρισβάνη θα πάρει ο Κουτρουμπής στο κέντρο της άμυνας. Η αποστολή θα ανακοινωθεί σήμερα μετά τη μεσημεριανή προπόνηση.Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπουν» Μητρόπουλο στο Περιστέρι

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ατρομήτου βρίσκεται ο Παύλος Μητρόπουλος, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

«Βλέπουν» Μητρόπουλο στο Περιστέρι
Παίκτης του Ατρομήτου θα πρέπει να θεωρείται ο Αλέξανδρος Κούρος, όμως η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αποκαλύπτει πως ο Γιάννης Αγγελόπουλος εξετάζει την περίπτωση και άλλου ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο τεχνικός διευθυντής της «κυανόλευκης» ΠΑΕ έχει βάλει στο μάτι τον Παύλο Μητρόπουλο.

Μάλιστα, θετική άποψη για τον 23χρονο μέσο έχουν όλοι οι ιθύνοντες της ομάδας και θεωρούν ότι έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Τη φετινή σεζόν ο Μητρόπουλος αγωνίζεται ως δανεικός στους Νεοσμυρνιώτες από τον Παναιτωλικό, όμως το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, και έχει παίξει σε 21 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Μάλιστα, η SportDay αναφέρει πως ο Έλληνας χαφ έχει απασχολήσει και συλλόγους του εξωτερικού, για αυτό στο Περιστέρι κινούνται για να αποσπάσουν άμεσα την υπογραφή του. Πηγή: sport-fm.gr

Ολαϊτάν: «Ανυπομονούμε για τη Γιουνάιτεντ»

Για τη δίψα που υπάρχει στις τάξεις του Ολυμπιακού για τα επικείμενα ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε ο Μάικλ Ολαϊτάν, ο οποίος δηλώνει περισσότερο σίγουρος για τον εαυτό του.

Ολαϊτάν: «Ανυπομονούμε για τη Γιουνάιτεντ»
Τις ευκαιρίες που του δίνει ο Μίτσελ εκμεταλλεύεται στο έπακρο ο Μάικλ Ολαϊτάν, ο οποίος μετέφερε την ανυπομονησία που επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού για τους αγώνες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των «16» του Champions League.

Ο Αφρικανός επιθετικός τόνισε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του θέλουν να κερδίσουν τους «κόκκινους διαβόλους», πετυχαίνοντας τον στόχο που έχουν θέσει από την αρχή της σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε 20χρονος άσος στην εφημερίδα «Πρωταθλητής»

Μάικλ, άλλο ένα γκολ απόψε (προχθές). Θα εξελιχθείς στον νέο… Κώστα Μήτρογλου για τον Ολυμπιακό;

«(χαμογελάει) Αυτό δεν το ξέρω. Αυτό που θέλω είναι να δίνω τα πάντα για την ομάδα και να παίρνουμε τις νίκες. Δουλεύω καθημερινά για αυτό τον σκοπό και προσπαθώ να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό».

«Βγάζεις» μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο. Είναι αυτό αποτέλεσμα των αγώνων που παίρνει στα πόδια σου, στην πορεία της σεζόν;

«Ναι, σίγουρα. Παίζω περισσότερο, προσπαθώ να το εκμεταλλεύομαι και σίγουρα έχω πλέον μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Ένας επιθετικός, ο Μήτρογλου, έφυγε για την Αγγλία, ένας άλλος πολύ σημαντικός, ο Βαλντέζ, ήρθε. Τι να περιμένουν στο μέλλον από την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού;

«Ο Κώστας είναι ένας πολύ καλός παίκτης και σίγουρα βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα. Ο Βαλντέζ, όμως, είναι ένας πολύ καλός αντικαταστάτης του. Θεωρώ ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα, όπως κι ο Πέρες».

Μπήκαμε στον Φεβρουάριο, στα τέλη του οποίου αντιμετωπίζετε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο ματς των «16» του Champions League. Οι σκέψεις σας εν όψει αυτών των αγώνων;

«Ανυπομονούμε να παίξουμε και να νικήσουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι πάρα πολύ σημαντικά ματς για τον σύλλογο και όλοι θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Χωρίς Διαμαντή και Σόουζα!!

Σε βαρύ κλίμα και χωρίς τους Διαμαντή και Σόουζα, ξεκίνησε η προετοιμασία του Απόλλωνα για το παιχνίδι στη Λιβαδειά.

Χωρίς Διαμαντή και Σόουζα
Προβληματισμός επικρατεί στον Απόλλωνα Σμύρνης, την επομένη της ήττας από τον Ατρόμητο, κυρίως για το πώς αυτή ήρθε, αφού η «ελαφρά ταξιαρχία» προηγήθηκε δύο φορές.

Ωστόσο, ο Λόρι Σάντσες και οι παίκτες του δεν μπορούν να μείνουν πολύ σε αυτό το αποτέλεσμα, καθώς ακολουθεί ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι, αυτή τη φορά με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία την Τετάρτη.

Στην προπόνηση της Δευτέρας, η οποία έγινε στην Παιανία, όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον Ατρόμητο, έκαναν χαλάρωμα, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Σόουζα, ενώ δεν προπονήθηκε ο τραυματίας Διαμαντής. Πηγή: sport-fm.gr

Σε video ποντάρει ο Ρονάλντο!!

Με video, στο οποίο φαίνεται ότι η χειρονομία του Κρ. Ρονάλντο, μετά την αποβολή του στο ματς με τη Μπιλμπάο, δεν πήγαινε προς τον τέταρτο διαιτητή, θα υπερασπιστεί τον Πορτογάλο σταρ η Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε video ποντάρει ο Ρονάλντο
Στο… κόκκινο είναι η αγωνία όλων στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης, αναφορικά με το ύψος της τιμωρίας του Κριστιάνο Ρονάλντο, εξαιτίας της αποβολής του στο παιχνίδι με τη Μπιλμπάο.

Ο διαιτητής έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο και κοιτώντας τον τέταρτο διαιτητή, χτύπησε πολλές φορές με την παλάμη το πρόσωπο του.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η υπερασπιστική γραμμή της «βασίλισσας» θα βασιστεί σε ένα βίντεο, το οποίο δείχνει ότι ο παίκτης δεν είχε… στόχο τον τέταρτο διαιτητή, καθώς δεν ήταν στο οπτικό του πεδίο όταν έκανε την χειρονομία.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί την προσεχή Τετάρτη (05/02). Θεωρείται δεδομένο ότι ο νικητής της «Χρυσής Μπάλας» θα τιμωρηθεί μια ή δύο αγωνιστικές για το χτύπημα στον Γουρπέγκι, που προκάλεσε την αποβολή του, ενώ αν ληφθεί υπόψη αυτό που γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, η ποινή θα διπλασιαστεί.
Πηγή: sport-fm.gr

Απογοητευμένος ο Πελεγκρίνι!!

Απογοητευμένος από την εντός έδρας ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Τσέλσι, εμφανίστηκε ο προπονητής των «πολιτών», Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Απογοητευμένος ο Πελεγκρίνι
Όταν έχεις 25 τελικές προσπάθειες, αλλά μόλις οι 3 είναι προς την εστία, δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από 61 εντός έδρας παιχνίδια και ηττήθηκε από την Τσέλσι. Έτσι έχασε το αήττητο στο «Έτιχαντ», αλλά και την ευκαιρία να ξαναπεράσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στις απουσίες της ομάδας του.

«Είχαμε καθαρές ευκαιρίες για να πετύχουμε τουλάχιστον δύο γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε, ενώ ο αντίπαλος είχε τρεις προσπάθειες, που σταμάτησαν στο δοκάρι» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ήταν δύσκολο να παίξουμε απέναντι στην Τσέλσι χωρίς τους Αγουέρο και Φερναντίνιο. Μας έλειψαν πολύ, όπως επίσης και οι Νασρί και Γκαρσία. Έπρεπε να κάνουμε αλλαγές στη μεσαία γραμμή. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, που δεν κερδίσαμε και συνεχίζουμε. Είμαστε μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ».
Πηγή: sport-fm.gr

Μας κάνει πλάκα ο Μουρίνιο;

Ταπεινός, παρά τη σπουδαία νίκη της Τσέλσι επί της Μάντσεστερ Σίτι, παραμένει ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος δεν θεωρεί τους «μπλε» μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία.

Μας κάνει πλάκα ο Μουρίνιο;
Η αλήθεια είναι ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο αρέσκεται στο να… προκαλεί και γενικά να ξαφνιάζει. Αυτό έκανε και μετά τη μεγάλη νίκη της Τσέλσι επί της Σίτι μέσα στο Μάντσεστερ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, μιλώντας στο «Sky Sports» αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, δήλωσε ότι δεν θεωρεί τους «μπλε» μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία και ότι στόχος για φέτος είναι το χτίσιμο της ομάδας, ώστε να είναι ανταγωνιστική την επόμενη περίοδο. Μήπως μας κάνει πλάκα;

«Παίξαμε φανταστικά, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Ο τρόπος παιχνιδιού μας ήταν σπουδαίος στην προσπάθεια που γίνεται για να χτίσουμε την ομάδα και να την προετοιμάσουμε, ώστε να είναι μεταξύ των φαβορί της επόμενης σεζόν» ήταν η αρχική του τοποθέτηση, για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Νομίζω ότι ήταν ένα σημαντικό βήμα απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, την οποία νικήσαμε δύο φορές τη φετινή σεζόν. Η Σίτι είχε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά νομίζω ότι εμείς είχαμε πιο κλασσικές για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Οι παίκτες μου έπαιξαν φανταστικά».

Εξηγώντας πιο αναλυτικά, γιατί δεν θεωρεί την ομάδα του φαβορί για τον τίτλο, τόνισε: «Δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Ο στόχος είναι να χτίσουμε την ομάδα. Στόχος είναι να ολοκληρώσουμε το παζλ, αλλά κυρίως να διαμορφώσουμε χαρακτήρα στους παίκτες.

Κάποιες ομάδες και κάποιοι προπονητές, από τη φύση τους ή λόγω DNA, λένε ότι χρειαζόμαστε δύο, τρία, πέντε χρόνια. Προσωπικά, θέλω να ξεκινήσουμε την προετοιμασία της επόμενης σεζόν και να πω τόσο εγώ, όσο και οι παίκτες μου ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και μεταξύ των φαβορί για τον τίτλο. Φέτος, λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να το κάνω…». Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν χρησιμοποιώ μπράβους»!

Μετά τις δηλώσεις του Κώστα Παπαδόπουλου, για τα όσα έγιναν στο Καβάλα-Πιερικός, θέση πήρε και ο Βλάσης Τσάκας που είπε πως γίνεται πολύ κακό για το τίποτα και ότι δεν έχει σχέση με μπράβους

«Δεν χρησιμοποιώ μπράβους»!
Το παιχνίδι ανάμεσα στη Καβάλα και τον Πιερικό, για την 18η αγωνιστική της Football League, σημαδεύτηκε από επεισόδια.

Αρχικά, δηλώσεις έκανε ο Κώστας Παπαδόπουλος που κατήγγειλε πως αν αντιδρούσε στις απειλές που δεχόταν, θα έτρωγε ξύλο, καθώς υπήρχαν γύρω του αρκετοί «φουσκωτοί», όπως είπε.

Σε απάντηση, λοιπόν, των όσων δήλωσε ο πρόεδρος του Πιερικού, ήρθε η τοποθέτηση του Βλάση Τσάκα που θέλησε να κάνει σαφές, πως δεν έχει καμιά σχέση με μπράβους. Ούτε εκείνος, αλλά ούτε και η ΠΑΕ Καβάλα, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει τα «βέλη» του προς τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου, κ. Ελευθεριάδη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena Fm:

Για τα επεισόδια που έγιναν στο Καβάλα – Πιερικός και για τις καταγγελίες της ομάδας του Πιερικού:

«Εγώ νομίζω πως έγινε τσάμπα η φασαρία. Τα παιδιά αρπάχτηκαν μεταξύ τους, μπορούσαν να ηρεμήσουν τα πράγματα αλλά φούντωσαν. Το καλό είναι να ρίξουμε όλοι τους τόνους και να κοιτάξουμε τις ομάδες μας γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα. Εγώ προσωπικά ούτε χρησιμοποιώ, ούτε θα χρησιμοποιήσω ποτέ τέτοιους ανθρώπους (μπράβους). Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για την Καβάλα».

Για τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν στην πρώτη κατηγορία:

«Εγώ από την πρώτη στιγμή διατύπωσα την άποψη μου στην Λίγκα. Δυστυχώς η Καβάλα δεν είναι στις ομάδες που κυνηγούν την άνοδο. Θεωρώ πως δεν θα υπερισχύσει το δίκαιο αλλά το δίκαιο του ισχυρού. Επειδή η Σούπερ Λίγκ είναι η ισχυρή αυτή θα υπερισχύσει. Εφόσον μια προκήρυξη ανακαλείται όλα θέτονται προς συζήτηση. Θα πέσουν πολλές “πιστολιές “αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Για την αγωνιστική εικόνα της Καβάλας:

«Η Καβάλα έχει ένα μικρό αλλά αρκετά ποιοτικό και νεανικό ρόστερ με παιδιά που δουλεύουν πέντε μήνες μαζί και έχουν φτάσει εκεί που έχουν φτάσει. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε δυστυχώς μερικές προσθήκες. Θα παλέψουμε για να σώσουμε την παρτίδα στην συνέχεια».

Για το θέμα με τον Ελευθεριάδη:

«Ήδη το θέμα έχει πάει στην δικαιοσύνη. Έγινε μια υπεξαίρεση και έχει καταγγελθεί. Μου προτάθηκε μια συνεργασία από επενδυτές που θα έβαζαν λεφτά, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά από αυτά που είχαν πει στην αρχή. Διακόψαμε σε ένα σημείο, επανήλθαμε σε ένα νέο σχήμα και εκεί έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Δεν θα τον πω απατεώνα γιατί για να είσαι απατεώνας, πρέπει να είσαι και λίγο μάγκας. Αυτή είναι η δική μου άποψη».

«Αν αντιμιλούσα, θα έτρωγα ξύλο»!

Στα επεισόδια στο παιχνίδι με την Καβάλα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πιερικού, Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του, πως αν επιχειρούσε να αντιδράσει θα τον χτυπούσαν.

«Αν αντιμιλούσα, θα έτρωγα ξύλο»!
Σε δηλώσεις του στον Arena Fm, ο Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε για το θέμα άνοδος-υποβιβασμός, που τελικά οδεύει προς λύση, αλλά και για τα επεισόδια στην αναμέτρηση με την Καβάλα που, βάσει όσων είπε, κύριος υπαίτιος είναι ο διαιτητής της αγώνα, Άγγελος Αγγελάκης. «Όλο το κλίμα πυροδοτήθηκε από την στάση του διαιτητή που ήταν ανεπαρκέστατος», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πιερικού.

Συν τοις άλλοις, για τη φιλοξενία που είχε από την ΠΑΕ Καβάλα, είπε πως, θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη φύλαξη, διότι αρκετοί ήταν εκείνοι που τον προπηλάκισαν και αν επιχειρούσε οποιαδήποτε αντίδραση, θα έτρωγε ξύλο!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο σταθμό της Θεσσαλονίκης:

Για την συνάντηση της Σούπερ Λιγκ με την Football League:

«Χθες υπήρχε ένα ραντεβού που προκαλέσαμε με επιστολή μας εμείς. Επισκεφτήκαμε τα γραφεία της Σούπερ Λίγκα, θέσαμε τον προβληματισμό μας, διεκδικήσαμε την υλοποίηση της δικής μας θέσης, αναπτύξαμε τις απόψεις μας, ακούσαμε την άλλη πλευρά, υπήρχε πνεύμα συνεννόησης αλλά δεν καταλήξαμε κάπου. Εμείς και η Σούπερ Λίγκα θέλουμε κάποιον χρόνο να διαβουλευτούνε τα μέλη μας. Αυτή την στιγμή και εμείς και η Σούπερ Λίγκα μένουμε στις θέσεις μας. Όμως κατανοούμε τους προβληματισμούς την άλλης πλευράς.

Ο προβληματισμός της Φούτμπολ Λιγκ είναι ώριμος και στηρίζεται στην ηθική και στην αξιοπρέπεια. Η Σούπερ Λίγκα από την δική της πλευρά ισχυρίζεται ότι αυτό το θέμα έπρεπε να το αντιμετωπίσει η ΕΠΟ και έχει δίκιο. Η κάθε Λίγκα προσπαθεί να πείσει την άλλη με τις απόψεις της. Υπάρχει όμως κλίμα συνεννόησης και κλίμα υπευθυνότητας απέναντι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτοί έχουν μια πρόταση για δύο ομάδες την οποία δεν μπορούν να την στηρίξουν. Εμείς δεν βλέπουμε τι συμφέρει τις ομάδες μας αλλιώς θα διεκδικούσαμε πολλά παραπάνω. Πιστεύω πως τελικά μπορεί να χρειαστεί η δικαστική απόφαση. Η μέρα είναι μεγάλη και ενδεχόμενος να υπάρξει και μια συζήτηση».

Για τα επεισόδια στο παιχνίδι του Πιερικού με την Καβάλα:

«Παίζαμε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, με μια ιστορική ομάδα. Στην διάρκεια του αγώνα έγιναν παρατράγουδα που τα κατανοώ, καθώς το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα. Όμως στο τέλος του αγώνα χτύπησαν παιδιά 18 χρονών με γρονθοκοπήσεις, δύο ποδοσφαιριστές ο Παπατόλιος και ο Παπατολίκας έφαγαν πάρα πολύ ξύλο και πολλοί ποδοσφαιριστές μας φυγαδεύτηκαν. Είδαμε μια εικόνα που προσβάλλει το ποδόσφαιρο και την αξιοπρέπεια των ομάδων.
Από το ημίχρονο υπήρχαν τσαμπουκάδες που δεν υπερέβησαν τα όρια. Είναι από αυτά που συμβαίνουν στα γήπεδα. Όλο το κλίμα πυροδοτήθηκε από την στάση του διαιτητή που ήταν ανεπαρκέστατος. Υπήρχε ένας καλός ποδοσφαιριστής της Καβάλας, ο Καπνίδης, ο οποίος πέρυσι τραυμάτισε τον Γιάννη Λαζαρίδη. Αυτό όμως δεν ήταν η αιτία της σύρραξης, αλλιώς θα είχε γίνει στο πρώτο παιχνίδι η φασαρία στην Κατερίνη. Όμως σε όλο το παιχνίδι ήταν προκλητικός και ξάπλωσε με αγκωνιές τρεις ποδοσφαιριστές χωρίς να πάρει κάρτα. Στο τέλος πήγαν οι ποδοσφαιριστές να πούνε “Γαλλικά” και εκεί έπεσαν μέσα οι σωματώδεις κύριοι που έκριναν πως έπρεπε να χτυπήσουν ποδοσφαιριστές.

Η Καβάλα είχε μια καλή φιλοξενία τυπικά και μου παραχώρησε μια σουίτα μαζί δύο φίλους μου από τον Πιερικό. Το παράπονο που διατύπωσα έχει να κάνει με το γεγονός πως όφειλαν να προστατέψουν και τον χώρο που ήμουν από διάφορους εύσωμους που με βρίζανε και έλεγαν πως πάω να ρίξω την Καβάλα. Αν αντιμιλούσα θα έτρωγα ξύλο. Αν υπερασπιζόμουν την θέση μου θα υπήρχε χειροδικία. Υπήρξε όμως λεκτική επίθεση».

Πρόεδρος ο Τσάκας!!

Χρέη Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου αναλαμβάνει από σήμερα (4/2) στην ΠΑΕ Καβάλα ο Βλάσης Τσάκας.

Πρόεδρος ο Τσάκας
Μία μέρα μετά την αποπομπή του Επιφάνειου Ελευθεριάδη από την προεδρία του ποδοσφαιρικού τμήματος της Καβάλας, ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του, ο οποίος είναι ο μέχρι πρόσφατα Γενικός Διευθυντής του, Βλάσης Τσάκας.

«Ανακοινώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και μετά την αποπομπή του κ. Επιφάνειου Ελευθεριάδη, αποφασίστηκε ότι τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρείας καταλαμβάνει ο κ. Βλάσιος Τσάκας, ενώ το υπόλοιπο Δ.Σ. παραμένει ως έχει», ενημέρωσε η ΠΑΕ.

Το τουρνουά στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η ΕΠΟ!!

Τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στο διεθνές τουρνουά της Βορείου Αμερικής στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

Το τουρνουά στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η ΕΠΟ
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε ένα μεγάλο διεθνές φιλικό τουρνουά θα πάρει μέρος η Εθνική Ομάδα ενόψει της προετοιμασίας της για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το τουρνουά, που διοργανώνεται από την αμερικανική εταιρία SOCCER UNITED MARKETING, θα διεξαχθεί στη Β. Αμερική (η συνολική διάρκειά του θα είναι από τις 27 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου), με τη συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων της Ισπανίας, της Νιγηρίας, της Ονδούρας, της Ακτής Ελεφαντοστού, της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, της Βολιβίας και του Σαλβαδόρ. Σημειώνεται ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μεταβεί για τους αγώνες της στις ΗΠΑ την 1η Ιουνίου και θα παραμείνει εκεί έως τις 7 Ιουνίου».

Θα αρχίσει και θα τελειώσει!!

Βεβαιότητα στην ΑΕΚ πως τα έργα για την «Αγια-Σοφιά», που αναμένονται το Μάιο, θα συνεχιστούν ανεμπόδιστα μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Δεν προλαβαίνει την εκκίνηση της σεζόν 2015/16 η «Ένωση».

Θα αρχίσει και θα τελειώσει
Πιο σίγουροι από ποτέ πως η ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς» θα γίνει ανεμπόδιστα είναι μετά τη χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος οι άνθρωποι της ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης για πρώτη φορά μίλησε με… χρονοδιάγραμμα τοποθετώντας την έναρξη των έργων το Μάιο. Φυσικά και ο ίδιος, όπως και όλοι οι φίλοι της «Ένωσης», θα ήθελε να αρχίσουν τα έργα πολύ νωρίτερα, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται από τις δικές του προθέσεις, αλλά από τις χρονοβόρες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Και οι «κιτρινόμαυροι» προτιμούν να είναι «θωρακισμένοι» από όλες τις απόψεις όταν αρχίσουν τα έργα, προκειμένου να μη σταματήσουν στιγμή, παρά να τα ξεκινήσουν και στην πορεία να παρουσιαστούν εμπόδια που θα μπορούσαν ακόμη και να ματαιώσουν την υλοποίηση του οράματος.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα κι εφόσον τα έργα αρχίσουν το Μάιο, το γήπεδο της ΑΕΚ δεν θα είναι έτοιμο από την αρχή της σεζόν 2015/16, όταν οι άνθρωποι της ομάδας ελπίζουν να έχει επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Έστω κι αν ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του για να κερδίσουν χρόνο προτίθενται να ορίσουν διπλές και τριπλές βάρδιες εργασιών στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Πιθανώς όμως η «Ένωση» να μπορέσει να μπει στο καινούριο της σπίτι στην εξέλιξη της συγκεκριμένης σεζόν.

Προς Μαραθώνα το ματς με Θύελλα

Στο γήπεδο του Μαραθώνα αναμένεται να οριστεί ο αγώνας της ΑΕΚ με τη Θύελλα Ραφήνας την προσεχή Κυριακή. Η φυσική έδρα των γηπεδούχων κρίνεται ακατάλληλη καθώς έχει πλαστικό τάπητα και κερκίδα μόλις 400 θέσεων, ενώ το γήπεδο του Μαραθώνα φιλοξενεί 4.000 φιλάθλους και θα φέρει μεγαλύτερα έσοδα. Πηγή: sport-fm.gr

Σολομώντεια, αλλά… επιτέλους λύση!!

Η Football League δέχτηκε την πρόταση της Super League για 2+1, δόθηκε λύση για τον αριθμό των ομάδων που προβιβάζονται και υποβιβάζονται και το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν θα χρειαστεί να επέμβει.

Σολομώντεια, αλλά… επιτέλους λύση
Έστω και στις… καθυστερήσεις, έστω και αν χρειάστηκε να φτάσουμε στο δεύτερο μισό της σεζόν, τελικά βρέθηκε μία κοινώς αποδεκτή λύση για τον ακριβή αριθμό των ομάδων που προβιβάζονται στη Super League και υποβιβάζονται από αυτή η Football League.

Όλα αυτά λίγη ώρα πριν συνέλθει το Διαιτητικό Δικαστήριο για να δώσει λύση επί του θέματος, καθώς η Ένωση της δεύτερης κατηγορίας αποδέχτηκε την πρόταση της διοργανώτριας αρχής της μεγάλης κατηγορίας.

Αυτή προβλέπει το μοντέλο «2+1» (που εφαρμόζεται και στη Γερμανία), το οποίο προβλέπει απευθείας υποβιβασμό των δύο τελευταίων της Super League, απευθείας άνοδο των δύο πρώτων της Football League, αλλά και έναν αγώνα μπαράζ μεταξύ του 16ου της μεγάλης κατηγορίας με τον τρίτο των play offs της δεύτερης κατηγορίας για να κριθεί αν θα σωθεί ο πρώτος ή θα ανέβει ο δεύτερος.

Η πρόταση έγινε δεκτή με ψήφους 13 υπέρ, 6 κατά και ένα λευκό. Κατά της πρότασης τάχθηκαν Ηρακλής, Καβάλα, Παναχαϊκή, Κέρκυρα, Αιγινιακός και Αστέρας Μαγούλας, ενώ λευκό ψήφισε ο Ολυμπιακός Βόλου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει οικονομικό αντάλλαγμα, καθώς αν ο χαμένος του μπαράζ προέρχεται από τη Football League, θα εισπράξει ένα ποσό που θα συμφωνηθεί. Αναμένεται να εισπράξει ένα ποσό που θα έπαιρνε ο υποβιβασμένος από τη Super League. Πηγή: sport-fm.gr

Μίνιτς: «Η πίεση να βγει σε ενέργεια»

Θέλοντας τη νίκη που θα του δώσει βαθμολογική ανάσα ο Άρης υποδέχεται την Τετάρτη το Ρέθυμνο για τη 17η αγωνιστική της Α1.

Μίνιτς: «Η πίεση να βγει σε ενέργεια»
Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα έχουν δυσχεράνει τη βαθμολογική θέση του Άρη, που δεν έχει την πολυτέλεια να σκέφτεται από τώρα τον τελικό Κυπέλλου της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο. Προέχει το ματς με το Ρέθυμνο στο «Nick Galis Hall» για τη 17η αγωνιστική την Τετάρτη (16:00).

«Παίζουμε με μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς, την είσοδο στα play offs. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να δώσει σημαντικούς βαθμούς και στις δύο ομάδες», δήλωσε ο Μίλαν Μίνιτς και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς του αντιπάλου, το τρανζίσιον παιχνίδι και πρέπει να κυριαρχήσουμε στα ριμπάουντ. Θέλουμε να αντιδράσουμε με το σωστό τρόπο και να είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται πάνω σε αυτά που ζητάμε μέσα στο γήπεδο. Έχουμε διάφορα προβλήματα που μας πιέζουν και είναι γνωστά, αλλά μαζί με την παρουσία του κόσμου, η πίεση πρέπει να βγει σε θετική ενέργεια και αυτή η ενέργεια να έχει μόνο ένα στόχο. Να παίξουμε ένα ποιοτικό παιχνίδι και να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα σε αυτό».

Ο φορμαρισμένος γκαρντ του Άρη, Σπύρος Μούρτος, ανέφερε: «Το παιχνίδι με το Ρέθυμνο είναι πολύ σημαντικό για εμάς, μετά από τα τελευταία μας αρνητικά αποτελέσματα. Γνωρίζουμε τον αντίπαλο, ξέρουμε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και διαθέτει ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ του, αλλά εμείς πρέπει να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό και να περιορίσουμε τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου μας».

«Κορυφαία ομάδα η Ελλάδα»

Οι προπονητές Αργεντινής, Κροατίας και Πουέρτο Ρίκο υποκλίνονται στην Εθνική, την οποία θα αντιμετωπίσουν στον δεύτερο όμιλο του Μουντομπάσκετ.

«Κορυφαία ομάδα η Ελλάδα»
Αργεντινή, Κροατία και Πουέρτο Ρίκο είναι οι ισχυρότεροι αντίπαλοι της Ελλάδας στον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Και όλοι τους δείχνουν να έχουν σε μεγάλη εκτίμηση την Εθνική, όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις τους στο άκουσμα της χθεσινής κλήρωσης στη Βαρκελώνη.

Ο Χούλιο Λάμας, προπονητής της Αργεντινής, ανέφερε: «Η Σεβίλλη είναι όμορφο μέρος, θα έχουμε καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Υπάρχουν πολλοί Ισπανοί στην Ανσαλουσία και γενικότερα στη χώρα, που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας. Ο όμιλός μας είναι ανταγωνιστικός, ενώ διασταυρωνόμαστε με τον πρώτο όμιλο που είναι ο πιο δυνατός. Θα πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η Ελλάδα και η Κροατία είναι κορυφαίες ομάδες, η Αργεντινή και το Πουέρτο Ρίκο έχουν επίσης εμπειρία, ενώ λιγότερο γνωστές ομάδες είναι η Σενεγάλη και οι Φιλιππίνες», τόνισε, ενώ για τους αστέρες της ομάδας του είπε πως «… θα μιλήσω με τον Ντελφίνο (σ.σ. είναι σοβαρά τραυματίας) το Μάρτιο ή τον Απρίλιο και με τον Τζινόμπιλι (σ.σ. που είναι 36 ετών) για να δούμε αν θα τους έχουμε».

Ο προπονητής της Κροατίας, Γιάσμιν Ρέπεσα, είπε από την πλευρά του: «Η Ελλάδα, η Αργεντινή και το Πουέρτο Ρίκο είναι όλες καλές ομάδες. Δεν ξέρουμε καλά τις Φιλιππίνες και τη Σενεγάλη. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα ρόστερ των ομάδων και να δούμε σε ποιους μπορούμε να υπολογίζουμε κι εμείς. Η Ελλάδα είναι η μόνη ομάδα που ξέρουμε καλά και την έχουμε φρέσκια στο μυαλό μας από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας».

O Πάκο Όλμο, που βρίσκεται στον πάγκο του Πουέρτο Ρίκο, τόνισε: «Όλοι οι όμιλοι είναι περίπλοκοι. Ο όμιλός μας είναι δύσκολος. Αντιμετωπίζουμε δύο μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες με ταλέντο και ειδικά η Ελλάδα έχει αποδειχτεί στο παρελθόν δύσκολος αντίπαλος για μας. Στόχος μας είναι σε πρώτη φάση να περάσουμε στη δεύτερη φάση, κάτι που δεν είχαμε πετύχει στις προηγούμενες συμμετοχές. Το πρώτο γκρουπ είναι του θανάτου με την παρουσία Ισπανία, Γαλλία, Σερβία και Βραζιλία».

Ο προπονητής της Σενεγάλης, Τσεΐχ Σαρ, είπε: «Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος με μεγάλες ομάδες του παγκόσμιου μπάσκετ. Η Αργεντινή διαθέτει παίκτες παγκόσμιας κλάσης που υπήρξαν χρυσοί ολυμπιονίκες, αλλά και οι άλλες ομάδες είναι δύσκολο να τις αντιμετωπίσεις. Εμείς είμαστε αουτσάιντερ, αλλά θα προσπαθήσουμε με θάρρος να παίξουμε για τις πιθανότητες που μας αναλογούν».

Χειρουργείται ο Λο!!

Εντός της ημέρας θα υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο ο Έισι Λο. Δείτε τι έγραψε στο Twitter λίγες ώρες πριν χειρουργηθεί ο γκαρντ του Ολυμπιακού. Ποιο το μέλλον της συνεργασίας με την ομάδα.

Χειρουργείται ο Λο
Μπορεί ουσιαστικά να αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Έισι Λο παραμένει στις καρδιές των φίλων της ομάδας και οι σκέψεις τους είναι μαζί του σήμερα. Ο Αμερικανός γκαρντ θα υποβληθεί στη Νέα Υόρκη σε επέμβαση στο λαβωμένο του γόνατο από δικό του γιατρό.

Η επάνοδός του στη δράση υπολογίζεται σε 8-9 μήνες, συνεπώς η τρέχουσα σεζόν έχει ήδη λάβει τέλος γι’ αυτόν, ενώ θα χάσει και το ξεκίνημα της επόμενης. Το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους» τυπικά δεν έχει λυθεί, αλλά αυτό πρόκειται να συμβεί προσεχώς. Αν κι εφόσον μελλοντικά επιστρέψει-με την ευχή όλων-δυνατός στα παρκέ, δεν αποκλείεται οι δρόμοι του με τον Ολυμπιακό να ξανασμίξουν.

«Νέα Υόρκη. Η μεγάλη πόλη των ονείρων. Προετοιμάζομαι ψυχολογικά για την επέμβασή μου», έγραψε ο Λο. Πηγή: sport-fm.gr

Καμάρωσαν Αντετοκούνμπο!!

Οι Μπακς επικράτησαν 101-98 των Νικς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει 15 πόντους υπό το βλέμμα των γονιών του. Θετικοί Καλάθης και Κουφός στην ήττα των Γκρίζλις από τη Θάντερ.

Καμάρωσαν Αντετοκούνμπο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε για πρώτη φορά σε αγώνα του ΝΒΑ μπροστά στους γονείς του και φρόντισε να τους αποζημιώσει. Οι Μπακς επικράτησαν 101-98 των Νικς με τρίποντο του Μπράντον Νάιτ 1,4’’ πριν το τέλος, ενώ ο 19χρονος φόργουορντ σε 28:26 είχε 15 πόντους (5/8 βολές, 5/9 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Η Θάντερ νίκησε 86-77 τους Γκρίζλις στην Οκλαχόμα με 31 πόντους του Κέβιν Ντουράντ. Ο Νικ Καλάθης στο δεύτερο σερί παιχνίδι του στην πρώτη πεντάδα είχε 8 πόντους (4/7 δίποντα, 0/4 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 28:48, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 13:45 είχε 7 πόντους (1/2 βολές, 3/6 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα.

Το Μαϊάμι επικράτησε 102-96 των Πίστονς με 30 πόντους του Ντουέιν Ουέιντ και τον Λεμπρόν Τζέιμς να προσθέτει άλλους 24 και να αγγίζει το τριπλ-νταμπλ με 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ.

Ο Τόνι Πάρκερ είχε 32 πόντους και οι Σπερς πέρασαν με 102-95 από τη Νέα Ορλεάνη, ενώ οι Πέισερς με 16 πόντους του… ξεχασμένου Ντάνι Γκρέιντζερ επιβλήθηκαν 98-79 του Ορλάντο.

Οι Νάγκετς με τρίποντο του Ράντι Φόι στην εκπνοή υπέταξαν με 116-115 τους Κλίπερς και οι Μάβερικς με 23 πόντους του Ντιρκ Νοβίτσκι επικράτησαν 124-107 των Καβαλίερς.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Ορλάντο Μάτζικ 98-79 Γκρέιντζερ 16, Στίβενσον 15 (12 ριμπ.), Τζορτζ 15, Γουότσον 12, Σκόλα 10-Αφλάλο 20, Βούτσεβιτς 16 (13 ριμπ.), Χάρις 11, Ολαντίπο 6 (11 ασίστ).

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 100-90 Γουόλ 22, Αρίζα 20, Σεραφέν 19, Νενέ 13, Μπιλ 13, Γκορτάτ 6 (11 ριμπ.)-Λίλαρντ 25, Όλντριτζ 20 (10 ριμπ.), Μπατούμ 18, Λόπεζ 12.

Μπρούκλιν Νετς-Φιλαδέλφεια 76ερς 108-102 Πιρς 25, Ουίλιαμς 21, Τελέτοβιτς 20, Λίβινγκστον 13-Κάρτερ-Ουίλιαμς 21, Ρότεν 18, Γιανγκ 17, Άντερσον 12.

Μαϊάμι Χιτ-Ντιτρόιτ Πίστονς 102-96 Ουέιντ 30 (10 ριμπ.), Τζέιμς 24 (11 ασίστ), Μπος 17, Άλεν 9-Τζένινγκς 26, Στάκεϊ 20, Μονρό 17 (11 ριμπ.), Ντράμοντ 12 (12 ριμπ.), Σμιθ 12.

Μιλγουόκι Μπακς-Νιου Γιορκ Νικς 101-98 Νάιτ 25, Μίντλετον 19, Αντετοκούνμπο 15, Ιλιασόβα 13, Πατσούλια 12, Σάντερς 8 (11 ριμπ.)-Άντονι 36, Σμιθ 30, Τσάντλερ 7 (10 ριμπ.).

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Σαν Αντόνιο Σπερς 95-102 Μόροου 20, Γκόρντον 19, Ντέιβις 17 (16 ριμπ.), Ρίβερς 10, Αζανσά 8 (10 ριμπ.)-Πάρκερ 32, Ντάνκαν 21, Μπελινέλι 13.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Μέμφις Γκρίζλις 86-77 Ντουράντ 31, Ιμπάκα 21 (12 ριμπ.), Τζάκσον 12-Ράντολφ 13 (13 ριμπ.), Γκασόλ 13, Λι 11, Μίλερ 11.

Ντάλας Μάβερικς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 124-107 Νοβίτσκι 23, Έλις 22, Ντάλεμπερτ 18, Χάρις 16, Ράιτ 14, Καλντερόν 11 (10 ασίστ)-Ίρβινγκ 27, Ντενγκ 18, Τόμπσον 17, Τζακ 12, Μπένετ 11, Βαρεζάο 10, Μάιλς 10.

Ντένβερ Νάγκετς-Λος Άντζελες Κλίπερς 116-115 Φαρίντ 28 (11 ριμπ.), Λόσον 27, Χίκσον 17 (12 ριμπ.), Φόι 14, Τσάντλερ 14-Γκρίφιν 36 (11 ριμπ.), Τζόρνταν 19 (12 ριμπ.), Κρόφορντ 19, Μπαρνς 10.

Γιούτα Τζαζ-Τορόντο Ράπτορς 79-94 Ουίλιαμς 23, Μπερκς 20, Καντέρ 10-ΝτεΡόζαν 23, Βαλαντσιούνας 18, Σάλμονς 13, Βάσκες 12, Τζόνσον 11 (11 ριμπ.).

Σακραμέντο Κινγκς-Σικάγο Μπουλς 99-70
Κάζινς 25 (16 ριμπ.), Τόμας 19, Γκέι 14, Φριντέτ 11-Μπάτλερ 17, Σνελ 11, Γκίμπσον 11.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Αιφνίδιος θάνατος 17χρονου μπασκετμπολίστα στο Κιάτο!!

Συμμετείχε σε σχολικούς αγώνες μπάσκετ

Αιφνίδιος θάνατος 17χρονου μπασκετμπολίστα στο Κιάτο
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κορινθίας από τον αιφνίδιο θάνατο ενός 17χρονου μαθητή σε σχολικούς αγώνες μπάσκετ στο Κιάτο, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί.

Συγκεκριμένα στο 1ο γυμνάσιο Κιάτου πραγματοποιούντο μαθητικοί αγώνες μπάσκετ, όταν λίγο μετά από τον αγώνα, ένας 17χρονος μαθητής έχασε τις αισθήσεις του κι έπεσε στο έδαφος. Η γιατρός του αγώνα έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες να ανατάξει τον 17χρονο, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε κι έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με δύο καρδιολόγους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν τίποτα.

Ο 17χρονος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του κι έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής, για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του άτυχου μαθητή.

Πηγή: Newsbeast.gr

Εγγραφα και βίντεο-κόλαφος στη "ΔΙΚΗ" για την ΕΠΟ: Ομολογούν παρανομίες και στηρίζουν Μπέο!!

Δύο έγγραφα και ένα βίντεο που αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔIKH"  στον ΣΚΑΪ φέρνουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, ο οποίος ήδη απολογήθηκε στον εισαγγελέα ως ύποπτος για τους στημένους πίνακες διαιτησίας 2012 και για τον περσινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδος.
Η εκπομπή έφερε στο φως τη μήνυση του κ.Σαρρή εναντίον του προέδρου του Απόλλωνα Σμύρνης Σταμάτη Βελλή και του αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ Γιώργου Παναγόπουλου, στην οποία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αρνείται κάθε επαφή του με τον Αχιλλέα Μπέο, αλλά αποκαλύπτει ότι ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου δεν αποβλήθηκε από το ποδόσφαιρο, παρότι τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό!
"Είναι προφανής ο στόχος (των εγκαλουμένων) να μειωθεί το κύρος μου και να πληγεί η υπόληψή μου", αναφέρει στη μήνυση του ο κ.Σαρρής και τονίζει: "Είναι προφανής ο στόχος να φανεί ότι "συνεργάζομαι" ή "ελέγχομαι" από το "ύποπτο παρασκήνιο", από ανθρώπους (σ.σ.: εννοεί τον Αχ.Μπέο) που δεν αποβλήθηκαν από το ποδόσφαιρο, παρότι τιμωρήθηκαν".
Στη έγκληση, που κατέθεσε στον εισαγγελέα Αθηνών στις 16 Σεπτεμβρίου 2013, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ισχυρίζεται ότι η προφυλάκιση Μπέου και η αποκάλυψη του σκανδάλου των στημένων αγώνων είχαν στόχο τον αποπροσανατολισμό του κόσμου από το μνημόνιο!
Ιδού τι αναφέρει: "Ο κ.Αχιλλέας Μπέος κατηγορήθηκε για έκνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο (όπως "στημένα" παιχνίδια κλπ.), συγκεκριμένα: α)του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αδικήματα σχετικά με το ποδόσφαιρο, β)προφυλακίστηκε και έμεινε αρκετό διάστημα στη φυλακή για τον λόγο αυτό και τον παρόντα χρόνο είναι υπόδικος. Σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό, έντυπα και ηλεκρονικά, προβλήθηκαν έντονα όλα τα ανωτέρω και οι εις βάρος του κατηγορίες και η σύλληψη και η προφυλάκιση του κ.Μπέου. Η συγκεκριμένη υπόθεση "έσκασε" σαν βόμβα το καλοκαίρι του έτους 2010 ανάμεσα στις υπογραφές του πρωτου και του δευτέρου μνημονίου, με πολύ πάταγο και πολλές συλλήψεις και παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την ΕΥΠ (αφού πιθανόν μεταξύ των στόχων της ήταν να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από άλλα πιο κρίσιμα θέματα που ήταν η υπογραφή του μνημονίου)".
Η τηλεοπτική "ΔΙΚΗ" αποκάλυψε και έγγραφο του πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ανδρέα Φάκου, ο οποίος στις 14 Σεπτεμβρίου 2011, απορρίπτει αίτημα του διαιτητή Αλέξανδρου Δημητρόπουλου να τον απεμπλέξει από το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Λίγες μέρες αργότερα ο σύμβουλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργος Δούρος, επικεφαλής άτυπης διαιτητικής (και όχι νομικής) επιτροπής, αθωώνει τον κ.Δημητρόπουλο και του δίνει τη σφυρίχτρα, με τα γνωστά αποτελέσματα που βλέπουμε στα γήπεδα.
Τέλος, η εκπομπή παρουσίασε βίντεο με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ Γιάννη Παπακωνσταντίνου να απευθύνεται σε προέδρους Ενώσεων και εκπροσώπους ομάδων της ΕΠΣ Ευβοίας και να αναφέρει ανερυθρίαστα ότι "δεν μας επιτρέπονται πλέον οι παρανομίες"!.Πηγή: skai.gr

Το ντέρμπι στην Μπεσίκτας!!

Η Μπεσίκτας με οδηγούς του Κενάν Μπαϊράμοβιτς και Ντορόν Πέρκινς επιβλήθηκε με 82-78 της Γαλατάσαραϊ στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος.
Ο Κενάν Μπαϊράμοβιτς (25π., 7ρ.) και ο Ντορόν Πέρκινς (19π.) έστησαν ένα μικρό... πάρτι απέναντι στην Γαλατάσαραϊ, για την οποία οι 21 που σημείωσε ο Κάρλος Αρόγιο δεν αποδείχθηκαν αρκετοί.
Τα δεκάλεπτα: 20-17, 41-35, 53-52, 82-78
Μπεσίκτας (Καντεμίρ): Γιαγκμούρ 6 (0/1δ., 2/3 τρ.), Γκιουλέρ 2 (1/1δ., 0/2 τρ., 0/4 β.), Λόφτον 13 (1/5δ., 3/7 τρ., 2/2 β.), Μπρόεκχοφ 13 (2/2δ., 3/6τρ.), Ρούζιτς (0/4δ., 0/2τρ.), Πέρκινς 19 (6/7δ., 0/1τρ., 7/9β., 4ασ.), Σιρίν (0/1δ., 0/2τρ.), Άιβερσον 2 (1/1δ., 5ρ.), Μπαϊράμοβιτς 25 (8/8δ., 2/6τρ., 3/3β., 7ρ., 1ασ.)μ Τοπάλογλου 2 (1/3δ.).
Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Έρτσεγκ 14 (2/5δ., 3/7τρ., 1/2β., 4ρ.), Κοκσάλ (0/1δ.), Χέρστον 8 (4/6δ., 3ρ.), Ακιόλ 6 (3/6δ., 0/1τρ.), Αλντεμίρ 10 (4/6δ., 0/1 τρ., 4ρ.), Μενσά-Μπονσού 10 (2/2δ., 6/8β., 3ρ.), Μάτσβαν 3 (0/1δ., 3/4β., 5ρ.), Αρόγιο 21 (4/7δ., 3/4τρ., 4/7β.,2ρ., 3ασ.), Γκιουλέρ, Αρσλάν 6 (3/5δ., 0/3τρ.,).
Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής: (1/2) Μερσίν-Καρσίγιακα 74-72, Τόφας-Μπάνβιτ 60-84, Γκαζιάντεπσπορ-Τουρκ Τέλεκομ 80-66, Ελίν Εντιρνέ-Τράμπζονσπορ 73-96, (χθες) Άνκαρα-Ουσάκ Σπορτίφ 68-74, Αλιάγκα-Σελτσούκ 82-73, (σήμερα) Αναντολού Εφές-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 64-73, Μπεσίκτας-Γαλατάσαραϊ 82-78.
Η κατάταξη: Μπάνβιτ 16-1, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 13-4,Γαλατάσαραϊ 12-5, Αναντολού Εφές 12-5, Καρσίγιακα 11-6, Ουσάκ Σπορτίφ 10-7, Τόφας 8-9, Άνκαρα 8-9,Μπεσίκτας 8-9, Γκαζιάντεπσπορ 7-10, Ελίν Εντιρνέ 6-11,  Μερσίν 6-11, Τράμπζονσπορ 6-11, Τουρκ Τέλεκομ 6-11, Σελτσούκ 4-13, Αλιάγκα 3-14
Πηγή: gazzetta.gr

O ΜακΓκράθ... εκτέλεσε την Λιέτουβος Ρίτας!

Η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολη πέρασε από το Βίλνιους, όπου επικράτησε με 83-84 της Λιέτουβος Ρίτας για την  VTB League έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντόνι ΜακΓκράθ.
Ο πρώην γκαρντ του Αιγάλεω, της ΑΕΚ και του  ΠΑΟΚ  με έμμεσο τρίποντο 5'' πριν από την λήξη διαμόρφωσε το 83-84, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις αστόχησε με την εκπνοή σε δίποντο, ενώ προηγουμένως οι Τζάρεντ Χόμαν (26π.) και Στίβεν Μπαρτ (19π.) είχαν... τραβήξει το κουπί για την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.
Τα δεκάλεπτα: 15-17, 44-40, 58-61,83-84
Λιέτουβος Ρίτας (Πέτροβιτς): Μπαμπράουσκας 4 (1/2ρ., 1/2β/. 4ρ.), Παλάσιος 17 (813δ., 1/1β. 4ρ., 3ασ.), Σεϊμπούτις 13 (3/8δ., 0/1τρ., 7/8β., 3ρ., 10ασ.), Γκετσεβίτσιους 5 (1/2δ., 1/2 τρ., 1ρ., 1ασ.), Ορελίκ (2ρ.), Ντόουντελ 6 (1/2δ., 1/3τρ., 1/1 β., 1ρ., 5ασ.), Λίντεκα 7 (3/5δ., 1/1β., 1ρ.), Κουκ 2 (1/1δ., 0/3τρ.,), 1ρ., 3ασ.), Μπέντζιους (0/1τρ.), Σονγκάιλα 11 (5/9δ., 1/2β., 3ρ., 2ασ.), Γιέλοβατς 18 (3/5δ., 3/4β., 8ρ., 1ασ.).
Το σημερινό (3/2) πρόγραμμα: Κίμκι-VEF Ρίγα 75-57, Νίζνι-Ούνικς Καζαν 62-67, Λιέτουβος Ρίτας-Χιμίκ 83-84
Η κατάταξη:
Α' όμιλος:Ούνικς 12-1, Λιέτουβος Ρίτας 8-5, Λοκομοτίβ Κουμπάν 7-5, Νίζνι 7-6, Ντόνετσκ 7-6, Ενισέι 7-6, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης 5-8, Τουρόβ 4-8, Νίμπουρκ 4-9, Κάλεβ 2-9.
Β' όμιλος: Κίμκι 14-0, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 12-2, Τριούμφ 8-5, VEF Ρίγα 6-7, Αστάνα 6-8,Κράσνιε Κρίλια 5-7, Κράσνι Οκτιάμπρ 4-8, Μινσκ 4-8, Αζόβμας 3-10, Νεπτούνας 3-10.

Πηγή: gazzetta.gr

Πάει καλύτερα από πέρυσι ο ΠΑΟΚ; (ΦΩΤΟ)

«Ντου από Παντού» με μια σύγκριση του ΠΑΟΚ της περασμένης σεζόν με την φετινή. Πάει καλύτερα ή χειρότερα, τελικά; Πόσους πόντους είχαν πέρυσι τέτοιο καιρό ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός; Τα λάθη του Στέφενς τα είπαμε από χθες ένα προς ένα. Τίποτα δεν άφησα έξω. Και η αλήθεια είναι ότι παρά την ενίσχυση του ρόστερ του ο ΠΑΟΚ έχει κάνει αρκετές γκέλες στο πρωτάθλημα, ενώ σε κάμποσα ματς δεν αποδίδει καλά.
Έχει, όμως, ένα ενδιαφέρον να κάνουμε και μια σύγκριση πέρυσι με φέτος. Για να δούμε τι διαφορές υπάρχουν, αυτή τη φορά στην συγκομιδή βαθμών.
Αμείλικτοι
Ας αφήσουμε, λοιπόν, λίγο στην άκρη την χθεσινή ήττα του δικεφάλου, τι έγινε με τον Στοχ, τι ειπώθηκε μέσω… skype, αλλά και την απογευματινή ομιλία του Στέφενς για να αλλάξουν νοοτροπία οι παίκτες του, ώστε να δούμε και τι λένε οι αμείλικτοι αριθμοί.
Ο ΠΑΟΚ φέτος
Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται 14 β. πίσω από τον Ολυμπιακό μετά από 22 αγωνιστικές. Ο δικέφαλος έχει 48 β., με γκολ 42-21. Με 15 νίκες – 3 ισοπαλίες – 4 ήττες.
Ο ΠΑΟΚ πέρυσι
Η 22η αγωνιστική στο περσινό πρωτάθλημα έγινε στις 16-17 Φεβρουαρίου 2013 με τον ΠΑΟΚ να παίζει πάλι εκτός έδρας. Αυτή τη φορά με την ΑΕΚ, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0.
Ο ΠΑΟΚ στο περασμένο πρωτάθλημα μετά από 22 αγωνιστικές δεν ήταν 2ος, αλλά στην 3η θέση, πίσω από τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο δικέφαλος είχε 40 β. και απόσταση 17 πόντων από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό!
Ο ΠΑΟΚ μετρούσε 11 νίκες – 7 ισοπαλίες – 4 ήττες, ενώ είχε πετύχει 30 γκολ και είχε δεχτεί 15.
Καλύτερος
Με λίγα λόγια; Η φετινή διαφορά από τον Ολυμπιακό μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά, πάντως, είναι κάπως μικρότερη από πέρυσι τέτοια αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ είναι 2ος (κι όχι 3ος), έχει οκτώ πόντους παραπάνω και βελτιωμένο ενεργητικό κατά 12 γκολ.
Χειρότερος
Αντίθετα, ο δικέφαλος φέτος είναι σαφώς χειρότερος αμυντικά αφού πέρυσι είχε δεχτεί μόλις 15 γκολ κι όχι 21.
Από εκεί και πέρα, πάντως, το ρόστερ του φέτος είναι σαφώς ενισχυμένο συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν, ειδικά μετά και τις μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου.
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Όπως μπορεί να δείτε κι εσείς από την περσινή βαθμολογία, βελτιωμένοι φέτος είναι τόσο ο Ολυμπιακός κατά 5 β. (με 62 β. μετά τη νίκη του επί του Παναιτωλικού), αλλά κατά πολύ και ο Παναθηναϊκός (με 40 β., παρά την ισοπαλία του με τον ΟΦΗ). Οι πράσινοι έχουν φέτος όσους πόντους είχε μαζέψει πέρυσι μέχρι την 22η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ!


Πηγή: sportdog.gr

«Χτύπησαν τον διαιτητή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ γίνεται λόγος πως στο ημίχρονο του αγώνα ΟΦΗ-Παναθηναϊκός ο διαιτητής Κουτσιαύτης δέχθηκε επίθεση από άνθρωπο των γηπεδούχων. Ο... πόλεμος μεταξύ ΟΦΗ και Παναθηναϊκού μετά το ματς στο Γεντί Κουλέ συνεχίζεται. Οι ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές πήραν πλέον οπτικοακουστική διάσταση και μετά το βίντεο με τις φάσεις όπου «φωνάζει» ο ΟΦΗ, το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ έδειξε τον διαιτητή Κουτσιαύτη να δέχεται επίθεση από άνθρωπο των Κρητικών.
Δείτε το βίντεο...


   
   
   
   
   
   
   
   
      null
   



Πηγή: sportdog.gr

Τελικά πέφτουν... 2,5 ομάδες!!

Προς Σολωμόντειο εξωδικαστική λύση οδεύουν Σούπερ Λίγκα και Football League για το θέμα του αριθμού του υποβιβασμού ή προβιβασμού ομάδων που έχει φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στα όρια της γελοιότητας. Την ύστατη στιγμή, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, οι δύο διοργανώτριες αρχές φαίνεται να συμφωνούν στη λύση του αγώνα κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο για την τρίτη θέση της ανόδου μεταξύ του 16ου της Σούπερ Λίγκας και του 3ου της Football League.
Πηγή: dikisports.blogspot.gr

Βιγιαρεάλ για… σεντόνι!! (video)

Με ξέσπασμα διαρκείας στην επανάληψη, η Βιγιαρεάλ νίκησε εύκολα με 3-1την Οσασούνα και βρίσκεται πλέον σε απόσταση βολής από το… σεντόνι!

Βιγιαρεάλ για… σεντόνι (video)
Η Βιγιαρεάλ ήξερε ότι σε περίπτωση νίκης επί της Οσασούνα, μετά την απώλεια βαθμών της Μπιλμπάο στο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης, θα έφτανε σε απόσταση βολής από την τέταρτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και αυτό έκανε. Νίκησε εύκολα με σκορ 3-1 και πλησίασε τους Βάσκους στους τρεις βαθμούς. Από την άλλη, η ομάδα της Παμπλόνα, έμεινε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη και παραμένει οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Μετά από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο, ήρθε η… καταιγίδα. Δύο φορές ο Περμπέ (47’ και 75’) και ενδιάμεσα ο Τριγέρος (55’) έδωσαν τεράστιο προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα τους, για να έρθει ο Ριέρα στο 87ο λεπτό, να πετύχει το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους και να διαμορφώσει το τελικό 3-1.


Villarreal 3-1 Osasuna All Goals από all-goals


Πηγή: sport-fm.gr

Τα είπε με παίκτες ο Σαββίδης!!

Με αντιπροσωπεία παικτών του ΠΑΟΚ μίλησε μέσω skype ο Ιβάν Σαββίδης, μετά την ήττα από τον Πλατανιά Χανίων.

Τα είπε με παίκτες ο Σαββίδης
Βαρύ είναι το κλίμα στον ΠΑΟΚ, μετά την ήττα από τον Πλατανιά Χανίων, αλλά και το επεισόδιο μεταξύ του Χουμπ Στέφενς και του Μίροσλαβ Στοχ.

Ο Ολλανδός προπονητής, αφού συζήτησε με τον Σλοβάκο μεσοεπιθετικό και δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις, στη συνέχεια μίλησε και με τους ποδοσφαιριστές, στους οποίους εξέφρασε για μια ακόμη φορά τα παράπονα του για την αγωνιστική συμπεριφορά τους στην αναμέτρηση της Κρήτης.

Ωστόσο, στην σημερινή προπόνηση που έγινε στις εγκαταστάσεις της Μεσημβρίας, τους παίκτες τους περίμενε μια… έκπληξη, καθώς ενημερώθηκαν ότι ο Ιβάν Σαββίδης ήθελε να μιλήσει με κάποιους εξ αυτών, μέσω skype, όπως και έγινε.

Οι παίκτες φέρεται να μίλησαν για κακό κλίμα και ανασφάλεια στην ομάδα, που προέρχονται από την παρουσία πολλών νέων προσώπων, το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί δανεικοί, συν το ότι το καλοκαίρι τελειώνουν πολλά συμβόλαια.

Η ουσία είναι ότι ανέλαβαν τις ευθύνες τους και υποσχέθηκαν πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να αλλάξει αυτό το κλίμα και η ομάδα να συνεχίσει απερίσπαστη, ώστε να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της. Πηγή: sport-fm.gr