Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Καρνέζης: «Νιώθω δικαιωμένος που έφυγα»

Απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του να αγωνιστεί στη Γρανάδα νιώθει ο Ορέστης Καρνέζης, όπως δήλωσε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, μετά τη βράβευσή του ως καλύτερου τερματοφύλακα απ’ τον ΠΣΑΠ.

Καρνέζης: «Νιώθω δικαιωμένος που έφυγα»
Για τη βράβευσή του ως καλύτερο τερματοφύλακα της περσινής σεζόν, αλλά και την φετινή του παρουσία στη Γρανάδα μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ορέστης Καρνέζης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΠΣΑΠ.

Ο διεθνής τερματοφύλακας ξεκαθάρισε πως νιώθει δικαιωμένος με τη μεταγραφή του στον ισπανικό σύλλογο, παρότι δεν έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στα μέχρι τώρα ματς.

Μάλιστα, σχολίασε την προσωπική του παρουσία στην Εθνική ομάδα, αλλά και αυτήν του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ορέστης Καρνέζης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την βράβευσή του ως καλύτερο τερματοφύλακα της σεζόν:
«Αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή να σε βραβεύουν συνάδελφοι. Αυτό είναι που το κάνει πολύ ξεχωριστό και είμαι πολύ είμαι χαρούμενος που το κατάφερα. Βέβαια, αν δεν είχα τους συμπαίκτες και τον προπονητή μου, Παναγιώτη Αγριογιάννη, γι’ αυτό θέλω να τους το αφιερώσω».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας τερματοφύλακας:
«Είναι μοναδική θέση στο γήπεδο, πολύ ιδιαίτερη. Απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση, δεν παύει όμως να είναι και μια θέση όπως όλες οι υπόλοιπες, που συντελεί στο συλλογικό αποτέλεσμα. Κατάφερα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό με την ομάδα μου και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό».

Για την παρουσία του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας:
«Το ποδόσφαιρο δεν μπορείς να το προβλέψεις. Μπορεί να πας σε μια μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική και να μην πας καλά, παρότι έπαιζες βασικός στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και το αντίθετο. Έχω μεγάλη θέληση και ανυπομονησία για το Μουντιάλ, αλλά και μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες και τον προπονητή μου».

Για τον όμιλο της Εθνικής στο Μουντιάλ:
«Πάντα πρέπει να θέτουμε μικρούς στόχους. Θέλαμε να πάμε στη Βραζιλία και το καταφέραμε. Μπορεί να καταλάβει οποιοσδήποτε φίλαθλος πόσο σημαντικό είναι αυτό. Είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι που θα είμαστε εκεί. Φυσικά έχουμε και τη φιλοδοξία, ότι θα κάνουμε κάτι καλό».

Για την παρουσία του στη Γρανάδα:
«Ήταν πολύ συνειδητή απόφαση να φύγω στο εξωτερικό. Νιώθω δικαιωμένος, παρότι δεν έχω πάρει χρόνο συμμετοχής. Έχω γνωρίσει καινούρια πράγματα, αποκόμισα εμπειρίες και έχω βελτιωθεί αρκετά.

Αγωνίζομαι σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Νιώθω πολύ καλά σ’ αυτό και προπονούμαι πολύ περισσότερο από άλλες χρονιές. Είναι λογικό να χρειάζεται λίγος χρόνος να ενταχθείς στο κλίμα και την νοοτροπία ενός ξένου πρωταθλήματος. Όμως έχω πίστη στον εαυτό μου και αισιοδοξώ ότι θα πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής σύντομα
».

Για τις διαφορές του ισπανικού πρωταθλήματος:
«Οι προπονήσεις γίνονται με πολύ μεγαλύτερη ένταση απ’ ότι στην Ελλάδα και το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Δεν υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για αμυντικό παιχνίδι, αλλά ομάδες που προσπαθούν να οργανώσουν και να κάνουν τον κόσμο που πάει στο γήπεδο να χαρεί. Κάθε Κυριακή υπάρχει ο ρυθμός και η ένταση που θα υπήρχε σε παιχνίδι Champions League».

Για το αν καταφέρει την παραμονή στην κατηγορία η Γρανάδα:
«Έχουμε καλή ομάδα. Καλύτερη από άλλους που βρισκόμαστε στην ίδια θέση, να διεκδικούμε την παραμονή. Μπορούμε να πάρουμε τις απαραίτητες νίκες για να μείνουμε άνετα στην κατηγορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: