Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

«Κορυφαία ομάδα η Ελλάδα»

Οι προπονητές Αργεντινής, Κροατίας και Πουέρτο Ρίκο υποκλίνονται στην Εθνική, την οποία θα αντιμετωπίσουν στον δεύτερο όμιλο του Μουντομπάσκετ.

«Κορυφαία ομάδα η Ελλάδα»
Αργεντινή, Κροατία και Πουέρτο Ρίκο είναι οι ισχυρότεροι αντίπαλοι της Ελλάδας στον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Και όλοι τους δείχνουν να έχουν σε μεγάλη εκτίμηση την Εθνική, όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις τους στο άκουσμα της χθεσινής κλήρωσης στη Βαρκελώνη.

Ο Χούλιο Λάμας, προπονητής της Αργεντινής, ανέφερε: «Η Σεβίλλη είναι όμορφο μέρος, θα έχουμε καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Υπάρχουν πολλοί Ισπανοί στην Ανσαλουσία και γενικότερα στη χώρα, που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας. Ο όμιλός μας είναι ανταγωνιστικός, ενώ διασταυρωνόμαστε με τον πρώτο όμιλο που είναι ο πιο δυνατός. Θα πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η Ελλάδα και η Κροατία είναι κορυφαίες ομάδες, η Αργεντινή και το Πουέρτο Ρίκο έχουν επίσης εμπειρία, ενώ λιγότερο γνωστές ομάδες είναι η Σενεγάλη και οι Φιλιππίνες», τόνισε, ενώ για τους αστέρες της ομάδας του είπε πως «… θα μιλήσω με τον Ντελφίνο (σ.σ. είναι σοβαρά τραυματίας) το Μάρτιο ή τον Απρίλιο και με τον Τζινόμπιλι (σ.σ. που είναι 36 ετών) για να δούμε αν θα τους έχουμε».

Ο προπονητής της Κροατίας, Γιάσμιν Ρέπεσα, είπε από την πλευρά του: «Η Ελλάδα, η Αργεντινή και το Πουέρτο Ρίκο είναι όλες καλές ομάδες. Δεν ξέρουμε καλά τις Φιλιππίνες και τη Σενεγάλη. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα ρόστερ των ομάδων και να δούμε σε ποιους μπορούμε να υπολογίζουμε κι εμείς. Η Ελλάδα είναι η μόνη ομάδα που ξέρουμε καλά και την έχουμε φρέσκια στο μυαλό μας από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας».

O Πάκο Όλμο, που βρίσκεται στον πάγκο του Πουέρτο Ρίκο, τόνισε: «Όλοι οι όμιλοι είναι περίπλοκοι. Ο όμιλός μας είναι δύσκολος. Αντιμετωπίζουμε δύο μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες με ταλέντο και ειδικά η Ελλάδα έχει αποδειχτεί στο παρελθόν δύσκολος αντίπαλος για μας. Στόχος μας είναι σε πρώτη φάση να περάσουμε στη δεύτερη φάση, κάτι που δεν είχαμε πετύχει στις προηγούμενες συμμετοχές. Το πρώτο γκρουπ είναι του θανάτου με την παρουσία Ισπανία, Γαλλία, Σερβία και Βραζιλία».

Ο προπονητής της Σενεγάλης, Τσεΐχ Σαρ, είπε: «Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος με μεγάλες ομάδες του παγκόσμιου μπάσκετ. Η Αργεντινή διαθέτει παίκτες παγκόσμιας κλάσης που υπήρξαν χρυσοί ολυμπιονίκες, αλλά και οι άλλες ομάδες είναι δύσκολο να τις αντιμετωπίσεις. Εμείς είμαστε αουτσάιντερ, αλλά θα προσπαθήσουμε με θάρρος να παίξουμε για τις πιθανότητες που μας αναλογούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: