Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτικά δικαστήρια και ασφαλιστικά μέτρα!

donispaok
Η πλευρά του Γιώργου Δώνη κατέθεσε αίτημα στο διαιτητικό δικαστήριο για την επιβολή ποινών στον ΠΑΟΚ μέχρι την εξόφληση των 540.000 ευρώ που του έχουν επιδικασθεί, διότι υπάρχει ληξιπρόθεσμη δόση, η οποία δεν καταβλήθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν το αμφισβητεί, αλλά υπάρχει λόγος που δεν προέβη στη κατάθεση της δόσης, καθώς έχει προχωρήσει σε μια σειρά νομικών ενεργειών, για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της.
Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια με την οποία ζητά την ακύρωση της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ στην υπόθεση Δώνη, λόγω μη τήρησης του καταστατικού της ΕΠΟ στην σύνθεση της επιτροπής.  Σύμφωνα με το καταστατικό ο πρόεδρος ορίζεται από την ΕΠΟ και ο κάθε διάδικος ορίζει από ένα μέλος της επιτροπής. Αυτό δεν έγινε στην εκδίκαση της υπόθεσης Δώνη. Και τα τρία μέλη ορίστηκαν από την ΕΠΟ.
Με την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητά να επιστρέψει η υπόθεση στην ΕΠΟ και να εκδικασθεί με νομότυπη σύνθεση. Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, γιατί στην αθλητική δικαιοσύνη δεν υπάρχει τρίτος βαθμός, όπως το  CAS, εν παραδείγματι, διεθνώς.
Επίσης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει καταθέσει, επιπλέον, ασφαλιστικά μέτρα τα οποία συζητούνται στις 20 Φεβρουαρίου και ζητά την μη εκτέλεση της απόφασης μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής της στα πολιτικά δικαστήρια, η οποία εάν γίνει δεκτή θα σημάνει επιστροφή της υπόθεσης Δώνη στην δευτεροβάθμια επιτροπή για εκδίκαση με την νομότυπη σύνθεσή της.
Σε κάθε περίπτωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμα ενημέρωση για την κίνηση του Δώνη. Μόλις ενημερωθεί αρμοδίως θα πράξει τα δέοντα για την αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος που θα αφορούσε επιβολή ποινών στην ομάδα.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: