Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Τα καπνογόνα έγιναν κεριά…!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τις συγκινητικές εικόνες στο «Γ. Καραϊσκάκης» και οι μνήμες που ήρθαν στο μυαλό για τα θύματα της «Θύρας 7».
Φυσικά θα αναλύσουμε και στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό και στην δύσκολη επικράτηση των πρωταθλητών. Αλλά όταν αναφερόμαστε στα θύματα της Θύρας 7, όλα τα άλλα περνάνε πάντα σε δεύτερη μοίρα.
Οι εικόνες στο Καραϊσκάκη ήταν συγκινητικές και συγκλονιστικές. Το βίντεο που προβλήθηκε από τα μάτριξ του γηπέδου σε ταξίδευε στον χρόνο. Στους παλιούς ήρθαν και πάλι στο μυαλό οι μνήμες για το τι είχε συμβεί. Για τον τρόπο με τον οποίο τα αγγελούδια έχασαν άδικα και πρόωρα την ζωή τους.
Μπράβο στου οργανωμένους που με την έναρξη του ματς άναψαν 21 καπνογόνα στις θέσεις που υπάρχουν πάντα στο πέταλο για τα παιδιά αυτά. Τα καπνογόνα θύμιζαν κεριά…
Μπράβο στην ομάδα του Παναιτωλικού που άφησε ανθοδέσμη μπροστά στην Θύρα 7. Και μπράβο στον κόσμο, που δεν ακούστηκε κιχ τη στιγμή που κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή…
Πάμε τώρα και στο αγωνιστικό κομμάτι. Έχει δουλειά μπροστά του ο Μίτσελ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού καλείται πλέον να βάλει το συντομότερο δυνατό το νέο αίμα στην ομάδα, προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να γίνουν και πάλι αποτελεσματικοί και να αρχίσουν να βομβαρδίζουν με γκολ τις αντίπαλες εστίες. Όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει τους φίλους τους.
Και αυτό δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Ήρθαν στην ομάδα νέα πρόσωπα, που πήραν τις θέσεις των Μήτρογλου και Βάις. Και χρειάζεται χρόνος για να μπουν στο πνεύμα της ομάδας.
Ο Θρύλος κόντρα στον Παναιτωλικό τα βρήκε… μπαστούνια. Ο Χάβος παρέταξε την ομάδα του Αγρινίου (από τις καλύτερες του πρωταθλήματος) με τέσσερις στην άμυνα και τρία χαφ, κλείνοντας έτσι τους διαδρόμους στους γηπεδούχους. Είχε δώσει εντολή για μακρινές μπαλιές στον ταχύτατο Καμαρά και μάλιστα του… κάθισε στην πρώτη φάση να πάρουν κεφάλι στο σκορ.
Με το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων το έργο του Ολυμπιακού έγινε ακόμα πιο δύσκολο και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απέναντί τους ήταν μία από τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος.
Οι πρωταθλητές πίεζαν συνεχώς, αλλά δεν έβρισκαν εύκολα… τρύπες την αντίπαλη άμυνα. Κέρδιζαν το ένα κόρνερ μετά το άλλο και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ολαϊτάν, έναν παίκτη που δείχνει ότι μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει δυνατό επιθετικό όπλο.
Η πίεση συνεχίστηκε και μετά το 1-1 και το νικητήριο γκολ ήρθε από την άτυχη στιγμή του Μπακάκη, που απέκρουσε την μπάλα με το χέρι. Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια και απομένει μόνο το τυπικό σκέλος για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.
Υ.Γ. Καθαρό πέναλτι ήταν και του μαρκάρισμα στο 12’ του Μπικέι στον Παπαδόπουλο, με το σκορ στο 0-1…
Υ.Γ. (1). Έχει καταντήσει κουραστικό οι αντίπαλοι να ασχολούνται περισσότερο με τον Ολυμπιακό, παρά με τις δικές τους ομάδες. Μέχρι και ταξιθέτης έγινε ο Τζαβέλας. Που και εκεί (στα εισιτήρια δηλαδή) δεύτερος είναι… Άντε για να μην γράψουμε ότι η δική του τιμωρία ήταν τα ντόρτια…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: