Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Σφίξανε τα γάλατα…!

Σφίξανε τα γάλατα… Γράφει ο Γιώργος Συρίδης.
Όπως πάει η δουλειά στη φετινή Α1, για να είναι μια ομάδα σίγουρη για την παραμονή της, πρέπει να φτάσει τις εννιά νίκες. Ο Άρης χρειάζεται να κάνει άλλες τρεις. Ο αρχικός στόχος της εξάδας μάλλον θα πρέπει να αναθεωρηθεί με τον εφιαλτικό τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε το 2014 για τους κίτρινους.

Ο Άρης κινδυνεύει. Δεν είναι υπερβολή. Είναι μια πραγματικότητα. Όχι άμεσα, αλλά έχει μπει στην διαδικασία να κοιτάει προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Το ρεκόρ του (6-10) και οι εμφανίσεις μέσα στο νέο έτος το φανερώνουν. Τέσσερις ήττες σε πέντε αγώνες μετρούν οι κίτρινοι.
Ισοβαθμούν με το Ρέθυμνο και τον Κολοσσό, από τους οποίους έχουν χάσει στον α’ γύρο. Από κάτω τους είναι ο Ηλυσιακός (5-11) και ο Ίκαρος (4-12), ομάδες τις οποίες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας στον β’ γύρο και ο Πανελευσινιακός με τα Τρίκαλα, ομάδες που τον κέρδισαν στον α’ γύρο.
Ο Άρης απέχει μία νίκη από την 6η θέση, αλλά επειδή είναι ομάδα ειδικών συνθηκών, που δεν μπορεί να κάνει αλλαγές στο ρόστερ της και έχει ήδη παίκτες με καταπόνηση λόγω του μεγάλου χρόνου συμμετοχής, προς το παρόν κοιτάει πως θα διασφαλίσει την κατηγορία. Τουλάχιστον αυτό πρέπει να κάνει την δεδομένη χρονική περίοδο.
Στο Παλέ παίζει με Ρέθυμνο την Τετάρτη και μετά έχει Απόλλωνα Πατρών, Ολυμπιακό, Πανελευσινιακό και Τρίκαλα. Πρέπει να κάνει τέσσερις νίκες.
Εκτός έδρας θα κυνηγήσει το καλύτερο πλασάρισμα στο πρωτάθλημα μέσα από τα παιχνίδια με Ίκαρο στη Χαλκίδα, με Ηλυσιακό στην Αθήνα και με Κολοσσό στη Ρόδο. Όσα περισσότερα κερδίσει, τόσο καλύτερη θέση.
Προς το παρόν τα…γάλατα έχουν σφίξει και την Τετάρτη αν δεν κερδίσει η ομάδα του Μίλαν Μίνιτς, θα έχει σοβαρό πρόβλημα, γιατί θα μπει ακόμα πιο βαθιά στις περιπέτειες και εκεί δεν έχει μάθει να… παίζει όπως ξέρουν οι υπόλοιπες ομάδες λόγω της… φύσης τους.
Η διοίκηση έκανε τα πάντα σχεδόν τέλεια στην υπόθεση υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99, δημιουργώντας τον δρόμο για την εξυγίανση, αλλά το λάθος της ήταν ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή έχασε πολύ χρόνο για την διαδοχή Αγγέλου, “πειραματίστηκε” με την επιλογή Μουρατίδη και αυτό πληρώνει σήμερα, γιατί αν είχε κερδίσει ο Άρης τα Τρίκαλα και τον Κολοσσό, όλα θα ήταν διαφορετικά. Με τα “αν” όμως δεν γράφεται ιστορία…

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: