Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Μήπως να τελειώνουμε;

Ο Γιώργος Κουβεντίδης σχολιάζει τη διοικητική αβεβαιότητα που υπάρχει στον ΠΑΟΚ
Μήπως να τελειώνουμε;
Τους τελευταίους περίπου δύο μήνες ο ΠΑΟΚ ζει ένα ψιλομπάχαλο, η ομάδα βαδίζει σε τεντωμένος σκοινί. Ουσιαστικός προγραμματισμός δεν μπόρεσε να γίνει μέχρι τώρα, άλλωστε τι και πώς να προγραμματίσεις όταν δεν ξέρεις ποια θα είναι η κατάσταση αύριο;
Πώς να πάρεις παίκτες, γνωρίζοντας πως με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορείς, πώς να πείσεις παίκτη να δεχτεί μείωση, όταν ακούει ότι σε μια βδομάδα, μπορεί στον ΠΑΟΚ να ρέουν εκατομμύρια;
Πώς να συμβιβαστεί ο κόσμος με… Μάντζιους ή αναλόγου επιπέδου παίκτες, όταν τόσο καιρό ακούει ότι μπορεί να πάρει… Γιοβάνοβιτς, Τρεζεγκέ κι εγώ δεν ξέρω ποιους άλλους;
Θα πάρει τον ΠΑΟΚ ο Σαχπατζίδης με τον Φλωρίδη ώστε να τρέξουν τα εκατομμύρια και να τον κάνουν μεγάλο σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως διεμήνυσαν ή δεν θα τον πάρουν; Κι αν δεν τον πάρουν, τι θα τους εμποδίσει; Είναι πράγματι αυτοί που θέλουν να φαίνεται ότι είναι ή μήπως όχι; Ερωτήματα, που κυριαρχούν εδώ και κανά δυο μήνες, που τραβάει αυτή η ιστορία και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει.
Όσο διαρκεί αυτή η ιστορία, παρατηρούνται φαινόμενα διχασμού και μόνο ανυποψίαστοι δεν το καταλαβαίνουν. Υπάρχουν οι «Σαχπατζιδικοί» και οι «αντιΣαχπατζιδικοί» ή «Ζαγορακικοί». «Φλωριδικοί» δεν μπορεί να πει κανείς, γιατί τον Φλωρίδη, ποιος τον ξέρει για να βάλει το χέρι του στη φωτιά;
Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, αυτοί που έχουν δικαίωμα να λένε φωναχτά την άποψή τους, είναι αυτοί που θέλουν τη λύση Σαχπατζίδη – Φλωρίδη. Όσοι δεν τη θεωρούν καλή για τον ΠΑΟΚ ή μπορεί να φοβούνται για το μέλλον, δεν έχουν δικαίωμα να το λένε, γιατί είναι ύποπτοι και θέλουν το κακό του ΠΑΟΚ. Αλλά κι αυτό νορμάλ είναι.
Νομίζω πως όποια κι αν είναι η εξέλιξη αυτής της ιστορίας, τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά. Μετά την ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, είχα γράψει ότι η belle epoque του ΠΑΟΚ τελείωσε.
Αν δεν προχωρήσει αυτή η ιστορία και παραμείνει ο Ζαγοράκης (τον οποίο, παρενθετικά, αυτή την περίοδο κανείς δεν μπορεί να τον ψυχολογήσει), τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά. Ο Ζαγοράκης έχει υποστεί τεράστια φθορά το τελευταίο (τουλάχιστο) εξάμηνο και πλέον για πολύ κόσμο, είναι ένας απλός θνητός, από τον οποίο θα υπάρχουν πάντα… θεϊκές απαιτήσεις.
Ακόμη κι αν προχωρήσει η ιστορία με τον Σαχπατζίδη και τον Φλωρίδη, ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι θα υπάρξει η συσπείρωση, που υπήρχε στην belle époque και ήταν το βασικό συστατικό της επιτυχίας;
Εν πάση περιπτώσει, το καλύτερο για όλους είναι αυτή η ιστορία να τελειώσει κάποια στιγμή, είτε έτσι, είτε αλλιώς, για να μπει το νερό στο αυλάκι. Και αυτοί που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, είναι ο Σαχπατζίδης και ο Φλωρίδης. Έχουν τα λεφτά και τις προϋποθέσεις και θέλουν να προχωρήσουν; Το κάνουν και τελειώνει το έργο.
Για να πας από τη Θεσσαλονίκη στο Βόλο, βέβαια, υπάρχουν πολλοί τρόποι. Ο πιο απλός είναι να περάσεις τα Μάλγαρα, να βγεις στην Εθνική οδό και σε δυο ώρες είσαι στο Βόλο. Ένας άλλος είναι να πάρεις το αεροπλάνο, να πας στη Σκύρο, από εκεί να πάρεις το καράβι και να βγεις στη Σκιάθο, κι από εκεί με το πλοίο της γραμμής να βγεις στο Βόλο. Ο προορισμός είναι ο ίδιος, το ταξίδι διαφέρει κι αυτό το επιλέγει ο ταξιδιώτης.
Ο πιο απλός τρόπος να φτάσεις στο… Βόλο, είναι να βάλεις τα 6.000.000 ευρώ και να γίνεις μεγαλομέτοχος. Προϋπόθεση, βέβαια, είναι να προκηρύξει η διοίκηση αύξηση κεφαλαίου στις 21 του μήνα. Αν δεν το κάνει, τότε θα μπορεί ο καθένας να του προσάψει του Ζαγοράκη ότι «δεν θέλει επενδυτές στον ΠΑΟΚ».
Καταθέτοντας τα 6.000.000 ευρώ γίνεσαι μεγαλομέτοχος, μόλις κλείσει η αύξηση. Αυτό βέβαια μπορεί να πάρει 2-3 μήνες, τα χρήματα στο ταμείο θα τα διαχειριστεί η διοίκηση Ζαγοράκη, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, αφού Σαχπατζίδης και Φλωρίδης τον εμπιστεύονται, άλλωστε θέλουν να διοικήσουν μαζί, όπως λένε.
Μόλις κλείσει η αύξηση, γίνεται γενική συνέλευση της ΠΑΕ, ως πλειοψηφία ψηφίζεις τη διοίκησή σου και πλέον ο ΠΑΟΚ είναι δικός σου. Ούτε να συζητάς με τον Κατσαρή, ούτε να κάνεις ραντεβού με τον Ζαγοράκη και να χάνεις τον καιρό σου, ούτε να ρωτάς κανέναν. Βέβαια, η αιρετή διοίκηση, αναλαμβάνει και τις ευθύνες για τα χρέη στο δημόσιο, οπότε είναι προτιμότερο για τον καθένα, να πάει στον Βόλο μέσω Σκιάθου.
Ο άλλος δρόμος είναι να καταθέσεις τα 6.000.000 ευρώ και να ζητήσεις από τον Κατσαρή να σε διορίσει διοίκηση μέσω πρωτοδικείου, να μην έχεις τις ευθύνες για τα χρέη. Από την ώρα, που το ζητάς από τον Κατσαρή, πρέπει να δεχτείς τους όρους του. Αυτός, άλλωστε, χρεώνεται την ευθύνη. Αυτός θα πάρει τον χειροκρότημα, αν όλα πάνε καλά, αυτός θα φάει το μπινελίκι, αν δεν πάνε όλα καλά.
Ο Κατσαρής ζήτησε αφενός να μπουν τα χρήματα κι αφετέρου να πληρούν οι επενδυτές τις προϋποθέσεις του νόμου, για να πάρουν την άδεια να είναι μεγαλομέτοχοι. Ο Μπιτσαξής βγήκε και το θύμισε και πολλοί τον πήραν με τις πέτρες.
Σε μία εποχή, που έγινε αγώνας για να περάσει η επιτροπή διαφάνειας για να ελέγχει την ΠΑΕ (και την ΚΑΕ) και σε μία ομάδα, που ο κόσμος πάντα ζητούσε εκ των υστέρων ελέγχους επειδή ο ΠΑΟΚ έμπλεκε σε περιπέτειες, όπως έγινε πολλάκις στο παρελθόν, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να υπενθυμίζονται τα αυτονόητα και το γεγονός ότι υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Από την ώρα, μάλιστα, που η πλευρά Σαχπατζίδη τονίζει ότι οι επενδυτές δεν έχουν πρόβλημα και πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, γιατί να υπάρχει πρόβλημα με τον έλεγχο;
Αλλά ακόμη και στην υποθετική περίπτωση να υπήρχε πρόβλημα, κι αυτό ξεπερνιέται. Μοιράζεις τα 6.000.000 ευρώ σε έξι πρόσωπα, έχει ο καθένας από 9% (όπως έγινε στην ΚΑΕ) και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Η Ε.Ε.Α. ελέγχει για ποσοστά άνω του 10%.
Που θέλω να καταλήξω; Ας τελειώνουμε κάποια στιγμή για να ξέρουμε και τι μας γίνεται. Διότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να προχωρήσει, αλλά και γιατί όσο τραβάει αυτή η ιστορία, η φθορά και για τη μία πλευρά και για την άλλη, θα είναι μεγαλύτερη. Η μια πλευρά θα φθείρεται με τις (καθημερινές) διαρροές της άλλης, κι η άλλη από τον ίδιο τον χρόνο.
Πηγή: paok24.gr

Επίσημα... Έλβις!!

Προπονητής της Καβάλας και με τη βούλα είναι ο Έλβις Σκόρια, όπως είχε προαναγγείλει άλλωστε και ο Σταύρος Ψωμιάδης, με τον Κροάτη να αναλαμβάνει για δύο χρόνια.
Επίσημα... Έλβις
Στο παρελθόν ο 40χρονος Κροάτης τεχνικός έχει καθίσει στον πάγκο των Ριέκα, ΝΚ Ζάγκρεμπ, Ίστρα και Σλάβεν Μπελούπο.

"Μακάρι να έρθει ένας παίκτης έτοιμος"

O Σάκης Τσιώλης ομολόγησε πως θα ήθελε να έρθει ένας ακόμα παίκτης στον Άρη, κατά προτίμηση επιθετικός, "αρκεί να είναι έτοιμος", όπως τόνισε.
"Μακάρι να έρθει ένας παίκτης έτοιμος"
Ερωτηθείς για τον αν τον προβλημάτισαν τα αρνητικά αποτελέσματα των φιλικών αγώνων:
«Όχι. Για αυτό άλλωστε γίνονται τα φιλικά παιχνίδια, για να μπορέσουμε να αφομοιώσουμε καλύτερα όλα αυτά στα οποία δουλεύουμε. Η προετοιμασία είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος. Μέσα από αυτή όμως αποκομίσαμε οφέλη λόγω του ότι ήταν πάρα πολύ οργανωμένη. Παίξαμε φιλικούς αγώνες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα»

Σχετικά με μια ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας:
«Από την αρχή και ειδικά στην Αυστρία είχα δηλώσει ότι έχουμε ένα πλήρη ρόστερ. Από εκεί και πέρα αν έρθει ένας καλός παίκτης σε οποιαδήποτε θέση, ειδικά στην επίθεση, τόσο το καλύτερο, αρκεί να είναι έτοιμος.
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το ρόστερ που έχει η ομάδα. Τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ καλά περισσότερο από όσο περίμενα αλλά όπως έχω ξαναπεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ποτέ δεν λες όχι σε μία καλή επιλογή. Μακάρι να έρθει ένας παίκτης που είναι σε ετοιμότητα και να μας βοηθήσει στο Πρωτάθλημα» ενώ ακόμα πρόσθεσε:
«Με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει είμαστε πλήρεις. Βέβαια δεν θα σταματήσουμε να δουλεύουμε πάνω στο σύστημα και την τακτική. Καθημερινά βελτιωνόμαστε».
Όσον αφορά το πρόγραμμα της ομάδας μέχρι και την έναρξη του Πρωταθλήματος:
«Σίγουρα δεν θα είναι όπως αυτό της προετοιμασίας αλλά θα είναι πιο γρήγορο. Θα έχουμε ειδική προπόνηση και όπως όλες οι ομάδες έτσι και εμείς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη του νέου Πρωταθλήματος».
Πηγή: arisfm.gr

«Δικαιούται έναν τίτλο ο ΠΑΟΚ»

Ο Γιάννης Οκκάς με δηλώσεις του, αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ και τόνισε ότι η ομάδα δικαιούται έναν τίτλο με τη σταθερότητα που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια.
«Δικαιούται έναν τίτλο ο ΠΑΟΚ»
«Ο ΠΑΟΚ δικαιούται έναν τίτλο. Εχει γίνει πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια. Εμείς δεν είχαμε αυτήν τη σταθερότητα αλλά όταν μπαίναμε στο γήπεδο τα ξεχνούσαμε όλα. Τα χρόνια που πέρασα στην ομάδα ήταν πολύ έντονα. Χαίρομαι που πηγαίνει καλά. Ο ΠΑΟΚ κάνει καλή και σταθερή πορεία. Βγάζει μια εικόνα που τη θέλει κάθε ΠΑΟΚτσης για ένα καλύτερο μέλλον. Βλέπουμε μία διοικητική σταθερότητα. Εχει μία ομάδα που έχει αρκετές επιλογές. Εχει κάποιους ξένους που βοήθησαν. Εχει τον Αθανασιάδη που είναι ένα δικό του παιδί. Βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον του ΠΑΟΚ » είπε αρχικά και συνέχισε για τη συνάντηση του με παλιούς γνώριμους. «Ξέρω αρκετούς από τα παιδιά όπως ο Γιασέρ από τους φροντιστές. Από τότε μαζί είναι οι αφανείς ήρωες του ΠΑΟΚ. Εχω συνομιλίες και με άλλους ανθρώπους και με άλλους ανθρώπους του ΠΑΟΚ».
Πηγή: paok24.gr

Αναστολή απεργίας στα «Αθλητικά Νέα»!!

Ευχάριστα τα νέα για τους εργαζόμενους των «Αθλητικών Νέων». Η εργοδοσία του κατέβαλε τις αμοιβές που τους είχε υποσχεθεί και η απεργία που είχαν προαναγγείλει ανεστάλη.
Αναστολή απεργίας στα «Αθλητικά Νέα»
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση με την οποία αναφέρει: «Η εργοδοσία της εφημερίδας Αθλητικά Νέα κατέβαλε στους εργαζόμενους τις αμοιβές, για την εξόφληση των οποίων είχε δεσμευτεί.
Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αναστέλλει την 48ωρη απεργία που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 4 μ.μ. σήμερα».
Πηγή: gazzetta.gr

"Θα δούμε αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα"

O γγΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής άφησε ορατό το ενδεχόμενο να αρχίσει στην ώρα του το πρωτάθλημα, ενώ σχολιάζοντας την απόφαση για την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου, είπε "δεν τη θεωρώ σκάνδαλο"
"Θα δούμε αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα"
Αναλυτικά η συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό FM 100:
Κύριε Γενικέ, πρώτα θέλω ένα σχόλιο δικό σας μετά τη χθεσινή απόφαση, η οποία προκάλεσε όχι απλά οργή στην κοινή γνώμη, αλλά και δυσπιστία, στο αν θα φτάσουμε ποτέ σε εξυγίανση που όλοι θέλουμε και όλοι προσδοκούμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Στην Ελλάδα είμαστε ή του ύψους ή του βάθους. Θέλουμε τα πάντα και τα θέλουμε αμέσως. Το καταλαβαίνω, αυτό είναι ιδιοσυστασία του ελληνικού χαρακτήρα, είναι ο τρόπος με τον οποίο σκεπτόμαστε. Εγώ με πολλή ηρεμία σας λέω ας κοιτάξουμε το δάσος. Ποιό είναι το δάσος; Εδώ και 40 χρόνια, όσο θυμάμαι τουλάχιστον εγώ τον εαυτό μου, υποθέτω ότι είναι και μεγαλύτερο διάστημα από όσο το θυμάστε εσείς, η ακινησία η οποία υπήρχε στη διερεύνηση σκανδάλων, στην διαπίστωση των φαινομένων και των όψεων της ποδοσφαιρικής ανομίας, οι οποίες κυριαρχούσαν και μάλιστα κάτω από ένα καθεστώς πολιτικής διαπλοκής, ήταν ένα σταθερό φαινόμενο στην ελληνική δημόσια και αθλητική ζωή. Αυτό άλλαξε τώρα. Μέσα σε αυτούς τους 20 μήνες έγινε ότι δεν είχε γίνει στις δεκαετίες που πέρασαν. Διερευνήθηκε το θέμα των στημένων παιχνιδιών με τους φακέλους της UEFA, έγινε η πιο εξονυχιστική εξέταση στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης σε υπόθεση τέτοιας εμβέλειας. Υπάρχουν 68 άτομα τα οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν το Σεπτέμβριο και να δώσουν τις εξηγήσεις τους χωρίς να προδικάζει κανείς την ενοχή κανενός.
Έχει γίνει επομένως στο δικαστικό κομμάτι μια τεράστια δουλειά, η οποία υποστηρίχτηκε από το σύνολο του κρατικού μηχανισμού. Επενέβη η αθλητική δικαιοσύνη. Είχαμε, όχι μόνο στο θέμα των στημένων παιχνιδιών, αλλά και γενικότερα ποινές υποβιβασμού αρκετών ομάδων για χρησιμοποίηση πλαστών πιστοποιητικών και είχαμε και τις ποινές, οι οποίες ανακοινώθηκαν τελεσίδικα χθες από τη δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Όποιες και αν ήταν οι ποινές, θα υπήρχαν δημόσιες αντιδράσεις.
Με την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ, μπορεί κανείς να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. Μπορεί να πει μου αρέσει ή δε μου αρέσει. Τη θεωρώ επιεική ή τη θεωρώ αυστηρή. Δεν είναι όμως ούτε μια απόφαση σκάνδαλο, ούτε προς Θεού μπορούμε να πούμε μετά από τριάντα χρόνια ακινησίας στην ελληνική ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, αλλά και στη δικαιοσύνη γενικότερα, με πλήρη αποχή από τη διερεύνηση της ανομίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, ότι βαθμολογικές ποινές δέκα βαθμών και οχτώ βαθμών και επίσης προσθέτω για να μην το ξεχνάμε, ο ισόβιος αποκλεισμός δύο παραγόντων και ένας εκκρεμής τρίτος από τα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ότι είναι ποινές χάδι. Στο σκάνδαλο Calciopolis στην Ιταλία 4 ομάδες που είχαν πρωτόδικα ποινή υποβιβασμού τιμωρήθηκαν με βαθμολογικές ποινές. Η Milan, η Fiorentina η Lacio και η Reggina . Κανείς δεν είπε μετά από τις αποφάσεις αυτές της ιταλικής ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης ότι το Ιταλικό σκάνδαλο συγκαλύφθηκε. Στην Ελλάδα είμαστε υπερβολικοί.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μου επιτρέψετε να πω ότι διαφωνεί μαζί σας ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, που είπε ότι οι ποινές είναι μαλακές.
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είπε ότι οι αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης είναι σεβαστές και ότι η ΕΠΟ μαλάκωσε τις ποινές. Αυτό, δικαιούται και υποχρεούται να το πει ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Θα μου επιτρέψετε εδώ με τη νομική πείρα, την οποία έχω, να σας πω ότι όπως στην Ιταλία μετατράπηκαν ποινές σε πάρα πολλές ομάδες, από την ποινή υποβιβασμού σε βαθμολογική ποινή, αλλά και ποινές της UEFA μειώθηκαν σε δευτεροβάθμιο επίπεδο κατά καιρούς, έτσι και εδώ, τα δικαιοδοτικά όργανα έχουν ένα μεγάλο περιθώριο και πρέπει να σεβόμαστε την κρίση τους και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τα πράγματα. Ένα δικαιοδοτικό όργανο δεν είναι ένα μηχανιστικό εργαλείο, το οποίο αποφασίζει σα μηχανή, σαν αυτόματος πιλότος. Λαμβάνει υπόψη του πολλές παραμέτρους που δεν μπορεί να γνωρίζει η κοινή γνώμη. Η επιμέτρηση της ποινής είναι ο σκληρός πυρήνας της αυτόνομης δικαιοδοτικής κρίσης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα μου επιτρέψετε να κάνω δύο παρατηρήσεις. Η μία, όσον αφορά το παράδειγμα της Ιταλίας, θα σας θυμίσω ότι όχι μόνο υποβιβάστηκε η μεγαλύτερη ομάδα στην Ιταλία τελεσιδίκως, αλλά της αφαιρέθηκε και το Πρωτάθλημα. Το δεύτερο είναι ότι στην περίπτωση της χθεσινής απόφασης, ενώ το πρωτοβάθμιο όργανο ακολούθησε το άρθρο 21, που υπάρχει στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, και αναφέρεται συγκεκριμένα για στοιχηματισμό και δωροδοκία και προβλέπει ή υποβιβασμό ή αθώωση, όχι ενδιάμεση κατάσταση, εδώ οι δικαστές στο δευτεροβάθμιο όργανο, ακολούθησαν το άρθρο 5, το οποίο είναι ένα γενικό άρθρο, τη στιγμή που είχαν μπροστά τους ειδικό άρθρο.
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Με ρωτάτε νομικά και εγώ δεν έχω καμιά δυσκολία να σας απαντήσω και νομικά. Πρώτα από όλα όμως πρέπει να δούμε το σκεπτικό της απόφασης, το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί. Θέλω να δω το σκεπτικό της απόφασης και δεν το λέω αυτό τυπικά. Ξαναλέω ότι μπορεί κανείς να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει με αυτήν την απόφαση. Είναι ελεύθερος κάθε πολίτης και οι κρίνοντες κρίνονται. Να πει μου αρέσει ή δεν μου αρέσει αυτή η απόφαση, τη θεωρώ πολύ επιεική ή τη θεωρώ αυστηρή. Αλλά νομικά, όταν ένα δικαιοδοτικό όργανο έχει δυνατότητα να επιβάλλει τη μείζονα ποινή, δικαιούται να επιβάλλει και την ελάσσονα, όταν έχει ρητή διάταξη επ’ αυτού. Η ισόβια κάθειρξη για παράδειγμα σε ανθρωποκτονία είναι η μοναδική ποινή, η οποία επαπειλείται, αλλά κάτω από ορισμένες περιστάσεις μπορεί να γίνει 20 χρόνια και ακόμα λιγότερο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ως Κυβέρνηση είστε ικανοποιημένοι από την πορεία της κάθαρσης του ποδοσφαίρου ή πιστεύετε ότι αυτή η απόφαση μπορεί να δημιουργήσει προσχώματα σε αυτή τη διαδικασία;
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μια διαδικασία και μια κατεύθυνση από την οποία δεν κάνουμε πίσω. Τη πολιτική αυτή θέση την πήρε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού σε σημερινές τοποθετήσεις τους. Θα μελετήσουμε την απόφαση αυτή, αλλά δεν θα χάσουμε και το δάσος. Έγιναν πάρα πολλά πράγματα, τα οποία εγώ τα χαρακτηρίζω μέχρι στιγμής ένα βήμα μπρος. Θα συμφωνήσω όμως μαζί σας στο εξής: Ότι αν το ένα βήμα μπρος δεν αγκυροβολήσει και δεν στεριωθεί γερά στο έδαφος, μπορεί να μετατραπεί σε δυο βήματα πίσω. Αυτό το είπε ο Λένιν, δεν το είπα εγώ. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε με στέρεο τρόπο ένα βήμα μπρος. όση φασαρία και όση κατακραυγή και αν υπάρχει, την καταλαβαίνω την οργή του κόσμου, έχουν γίνει σημαντικά πράγματα μετά από δεκαετίες ακινησίας, ανομίας και πολιτικής διαπλοκής στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν κινηθεί οι δικαστικές αρχές, οι ελεγκτικές αρχές και όλος ο κρατικός μηχανισμός, να εξυγιάνει το χώρο έχουμε ποινές, ανακρίσεις και ισόβιους αποκλεισμούς παραγόντων. Δεν μπορώ να δεχτώ έτσι εύκολα μέσα σε 24 ώρες την ελληνική αφαιρετική σκέψη ότι δεν έγινε τίποτα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πάντως προκύπτει ένα ζήτημα κ. Γενικέ που έχει να κάνει με το δεδικασμένο της υπόθεσης.
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Κανένα δεδικασμένο δεν υπάρχει. Αν εφήρμοσε το δικαστήριο την αρχή της αναλογίας και καθόρισε το μέγεθος και την ποσόστωση της αντικειμενικής ευθύνης αυτό αφορά τις συγκεκριμένες υποθέσεις. Κάθε ευθύνη είτε πειθαρχική είτε ποινική επιμερίζεται και προσδιορίζεται με ακρίβεια ως προς την επιβλητέα ποινή από το δικαιοδοτικό όργανο και μόνο, επομένως κάθε υπόθεση έχει την αυτονομία της. Δεν κρίνονται όλες οι υποθέσεις το ίδιο ούτε υπάρχει δεδικασμένο υπό αυτή τη μορφή την οποία λέτε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Άρα επιμένετε να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα κανονικά στις 27 Αυγούστου;
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Αυτό δεν θα το πούμε ακόμα. Είπαμε έγκαιρα και το λέμε και τώρα ότι μελετάμε τις προϋποθέσεις, τους όρους, τις συνθήκες και θα το μελετάμε αυτό μέχρι και τις 26 Αυγούστου. Αυτή την ώρα το πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 27 Αυγούστου, εξελίσσονται υποθέσεις, ας αφήσουμε να φτάσουν μέχρι το τέλος τους και θα δούμε.

Δεν πρέπει με μεγάλη ευκολία να ακυρώνουμε βήματα τεράστιας σημασίας, τα οποία έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα. Θυμίζω και χθεσινή μου δήλωση. Ο ισόβιος αποκλεισμός παραγόντων, ο οποίος αυτή τη στιγμή περιάπτεται με το κύρος τελεσίδικης απόφασης, σημαίνει ότι αυξάνεται το πεδίο ελεγκτικής ευθύνης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αναφέρεστε στο ΠΑΟΚ και στον ΗΡΑΚΛΗ.
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Αναφέρομαι στο σύνολο των ομάδων, στις οποίες έχουμε προοπτική μεταβίβασης μετοχικών πλειοψηφικών πακέτων. Είναι ο ΠΑΟΚ, ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ο Πανελλήνιος, ενδεχομένως η ΑΕΚ στο μπάσκετ, αλλά και οι ομάδες των οποίων οι βασικοί μέτοχοι ή ουσιαστικοί ιδιοκτήτες έχουν τιμωρηθεί. Και ακόμα και αν δίνεται ένα πιστοποιητικό συμμετοχής στα πρωταθλήματα, όταν ανακύπτουν νέα στοιχεία το μάτι και η εγρήγορση των δημοσίων αρχών ως προς την τήρηση της νομιμότητας και την καταπολέμηση της ανομίας, η οποία επικρατούσε, θα είναι διαρκής.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτό δεν είναι το αυτονόητο κ. Γενικέ, για κάθε κυβέρνηση και για κάθε έννομη τάξη;
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Το διάβασα σήμερα σε εφημερίδες, κάνω δηλώσεις για το αυτονόητο. Αν το αυτονόητο για δεκαετίες ήταν ζητούμενο, δεν πρέπει να κάνει κανείς δηλώσεις και για το αυτονόητο; Τηρήθηκε το αυτονόητο, τις περασμένες δεκαετίες; Σας θυμίζω ότι ο Πρωθυπουργός είχε πει ότι οι μεγαλύτερες πολιτικές επαναστάσεις γίνονται όταν κάνουμε πράξη το αυτονόητο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πέντε χρόνια αποκλεισμός του Ολυμπιακού Βόλου από την UEFA και μείον δέκα βαθμοί από την Ελληνική αθλητική δικαιοσύνη. Τι να εικάσει κάποιος που δεν έχει και ιδιαίτερη γνώση νομικών;
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Να κρίνει από το ιταλικό παράδειγμα. Να μην βιάζεται να κρίνει αν δεν έχει την εικόνα των δικογραφιών. Η UEFA κρίνει η ίδια τη συμμετοχή ομάδων στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτό είναι ένα απολύτως αυτοτελές πειθαρχικό μέγεθος, το οποίο το κρίνει η ίδια κυριαρχικά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Η UEFA, κρίνει επί του ιδίου πράγματος με διαφορετικό αποτέλεσμα.
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Μα πρόκειται για διαφορετικό γένος ποινής, δεν το καταλαβαίνετε αυτό; Το κριτήριο της συμμετοχής στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι ένα άλλο μέγεθος ποινής το οποίο μπορεί να αφορά και μια ομάδα που δεν υποβιβάστηκε. Μπορεί να αφορά και μία ομάδα για διαφορετικούς λόγους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται να αποσύρει, στα σοβαρά τις ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη μετά από όλες αυτές τις διαδικασίες;
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Η ελληνική κυβέρνηση δεν λειτουργεί σπασμωδικά. Δεν λειτουργεί κάτω από πίεση. Δεν λειτουργεί κάτω από εποχιακή κριτική. Λειτουργεί με απόλυτα συντεταγμένο τρόπο. Σας θυμίζω πόσες φορές μέσα στους 20 μήνες που βρίσκομαι στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πριν αρχίσει η ανακριτική διαδικασία με είχαν ρωτήσει τι γίνεται με τα στημένα. Όλα τα πράγματα έχουν τον ρυθμό και το βαθμό της ωρίμανσης τους. Και αυτό το οποίο βλέπετε, πίσω από όλα αυτά είναι το σύστημα και ο σταθερός βηματισμός προς μία κατεύθυνση. Δεν λέω να συμφωνήσετε με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, ούτε αναγκαία συμφωνώ και εγώ. Αν δεν δω το σκεπτικό της δεν πρόκειται να πάρω θέση. Αλλά δεν πρόκειται για την αρχή και το τέλος του κόσμου και δεν μπορεί τίποτα βεβαίως να αναιρέσει το σταθερό βηματισμό προς την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Επειδή επιμόνως το έλεγε πριν την απόφαση της δευτεροβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ ο κ. Γερουλάνος, ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 27 Αυγούστου και αν θα ασκηθούν διώξεις μέσα στο Σεπτέμβριο και αν υποβιβαστούν ή τιμωρηθούν ομάδες στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Δεν πιστεύετε ότι αυτό θα συντελέσει τα μέγιστα στην απορρύθμιση του πρωταθλήματος μια τέτοια εξέλιξη και εν πάση περιπτώσει δεν δημιουργεί συνθήκες ηρεμίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο δηλ. να παίρνουν οι δικαστές αποφάσεις στη μέση της αγωνιστικής σεζόν, να ανατρέπονται δεδομένα. Αυτό δεν επιβαρύνει ψυχολογικά και τους αρμόδιους δικαστές;
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Η επιβολή της ποινής ή ο επιμερισμός της ποινής, ο προσδιορισμός του μεγέθους της ποινής είναι το κατ εξοχήν κυριαρχικό εργαλείο το οποίο διαθέτει κάθε δικαιοδοτικό όργανο. Είναι ο σκληρός πυρήνας της κρίσης του. Γι αυτό και λέμε ότι οι αποφάσεις είναι σεβαστές. Δεν το λέμε για να λέμε γενικότητες. Εκεί είναι ακριβώς που φαίνεται και η διάκριση των εξουσιών.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Διαφωνείτε κ. Γενικέ ότι η απόφαση ενός αθλητικού δικαστηρίου μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανισονομίας και αυτό να δημιουργήσει βίαια γεγονότα σε μία εποχή μάλιστα που οι κοινωνικές εκρήξεις βρίσκονται σε μια εξέλιξη πυροδότησης;
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Η ισονομία πάντα αποτελεί ένα ζητούμενο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλη αυτή η διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει πρέπει να εμφορείται και πρέπει να πορεύεται και προς την αυστηρή τήρηση της αρχής της ισονομίας. Αυτό το λέω μετά λόγου γνώσης. Διότι δεν ξεκίνησαν όλα τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου φέτος. Ανάγονται βαθιά στο παρελθόν.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν χρειαστεί θα παρέμβετε.
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Είναι ένα έργο το οποίο έχει παιχτεί χιλιάδες φορές. Η βία φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα ελπίζουμε και εργαζόμαστε να περιοριστεί με δύο καινούργια εργαλεία. Το ένα είναι ένας πειθαρχικός κώδικας, σας το λέω επίσης με τα λόγου γνώσεως, είναι ο αυστηρότερος στην Ευρώπη. Το δεύτερο εργαλείο είναι το αθλητικό νομοσχέδιο και η μερική επαναφορά του λεγομένου ιδιωνύμου, δηλαδή ποινές προς τους φυσικούς αυτουργούς χωρίς μετατροπή. Οπωσδήποτε η βία είναι και ένα κοινωνικό φαινόμενο. Τρέφεται από την κρίση, τρέφεται από νεανικά αδιέξοδα, τρέφεται από πολλούς παράγοντες. Τρέφεται φυσικά και από την έλλειψη ισονομίας στο μέτρο που υπάρχει. Εάν νομίζει κανείς ότι ως δια μαγείας έρχεται κανείς και βάζει τέλος σε φαινόμενα που έχουν ριζώσει από την δεκαετία του 30, προφανώς αυτή τη στιγμή κάνει λάθος. Και προφανώς τέτοιες μεγαλοστομίες και τέτοιου είδους εξαγγελίες δεν έχουμε κάνει ποτέ. Ένα έχουμε πει, εργαζόμαστε με σύστημα, εργαζόμαστε οργανωμένα με ένα συντονισμένο κρατικό μηχανισμό, προς μία κατεύθυνση που θα μπορεί κάποια ώρα να πει κανείς κοιτώντας στα μάτια τον Έλληνα φίλαθλο ότι δεν τον εμπαίζουν, ότι δεν τον κοροϊδεύουν. Ότι θα έχουμε ανασχέσεις σε αυτή την πορεία. Είναι βέβαιο ότι θα έχουμε. Η Πολιτεία είναι όμως από την μεριά του πολίτη και αυτό νομίζω ότι το ξέρει πια και ο τελευταίος Έλληνας. Δεν αλλάζει αν μια ποινή υποβιβασμού έχει γίνει ποινή δέκα βαθμών.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σκέψεις απόσυρσης των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κυβέρνηση, γιατί αυτό είναι στην διακριτική σας ευχέρεια, δεν θίγεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ;
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Προς το παρόν, έχουμε την απόφαση της UEFA για τον αποκλεισμό μίας ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου. Οπωσδήποτε για να μη φαίνεται ότι προδικάζω γιατί συστηματικά το ξέρετε, το λέω δεν προδικάζω ποτέ αποφάσεις, όπως και επίσης δεν παρεμβαίνουμε ποτέ σε τέτοιες αποφάσεις, και αυτή η απόφαση της UEFA τελεί υπό ένα δευτεροβάθμιο έλεγχο. Αλλά μείνει δε μείνει ο πενταετής αποκλεισμός του Ολυμπιακού Βόλου, αποτελεί μία πραγματικότητα ο αποκλεισμός μια ελληνικής ομάδας από τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για τους λόγους τους οποίους έχει καταδικαστεί και εσωτερικά από την αθλητική δικαιοσύνη. Στο μεν ένα αυτό το οποίο ξέρουν όλοι είναι ότι τα μάτια και τα αυτιά της ελληνικής πολιτείας είναι στραμμένα, προσηλωμένα και απολύτως σταθερά στο τι συμβαίνει στα ελληνικά πρωταθλήματα. Και στην φαρέτρα των ποινών οι οποίες υπάρχουν και σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης και στα εργαλεία τα οποία διαθέτει η ελληνική πολιτεία τα οποία ο Υπουργός με σαφήνεια είπε ότι θα τα χρησιμοποιούμε όταν είναι απαραίτητο, υπάρχει αυτό το οποίο λέτε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πρέπει να υπάρχουν τακτικοί δικαστές στην ελληνική δικαιοσύνη;
Πρέπει να υπάρχουν τακτικοί δικαστές στην αθλητική δικαιοσύνη. Και συμφωνώ και με την κλήρωση την οποία λέτε. Δεν κρύβω βέβαια από τους πολίτες που μας ακούν ότι υπήρχαν κάποια νομικά θέματα ως προς αυτό. Κάποιες αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων που δημιουργούσαν νομικά ζητήματα ως προς αυτό. Νομίζω ότι θα αρθούν αυτά τα νομικά ζητήματα και αργά ή γρήγορα θα κατευθυνθούμε στο να υπάρχουν τακτικοί δικαστές. Σας θυμίζω όμως ότι όταν ανέλαβα την Γενική γραμματεία Αθλητισμού τον Νοέμβριο του 2009, βρήκαμε αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα με δύο δικηγόρους και ένα δικαστή. Αυτή την ώρα έχουμε δύο ανωτάτους συνταξιούχους δικαστές και ένα δικηγόρο δηλαδή πλειοψηφία δικαστών, οι οποίοι έχουν θητεύσει δεκαετίες μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια της δικαιοσύνης. Επίσης έχουμε ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς που ασκούν την πειθαρχική δίωξη τεραστίου κύρους προερχόμενοι επίσης από την δικαιοσύνη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ήθελα να σχολιάσετε την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού η οποία μιλάει για καραμπινάτη κακοτεχνία και επίσης να σχολιάσετε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός του κ. Μαρινάκη θα διωχθεί από την αθλητική δικαιοσύνη το Σεπτέμβριο και όχι τον Ιούλιο που διώχθηκε για παράδειγμα ο Ολυμπιακός του κ. Μπέου.
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Δεν έχω κανένα σχόλιο πάνω σε αυτά τα οποία μου λέτε, δεν πρόκειται να σχολιάσω τις τοποθετήσεις ομάδων. Αυτό το οποίο σας είπα και το ξαναλέω τώρα. Δεν άρχισαν οι παθογένειες του ελληνικού αθλητισμού φέτος. Προϋπάρχουν και θεμέλιο κάθε κριτικής είναι και η αυτοκριτική.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς απαντάτε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ή του ΗΡΑΚΛΗ που λέτε ότι η Κυβέρνηση έδειξε μία επιλεκτική ευαισθησία στο θέμα της ανομίας με την προχθεσινή δική σας προσωπική γραπτή δήλωση.
Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Επιλεκτική γιατί; Αφορά το σύνολο των ελληνικών ομάδων. Και δεν είναι αυτές οι ομάδες μόνο στη Θεσσαλονίκη είναι και νοτιότερα.
Πηγή: dikisports.blogspot.com

Με Ντιφερντάνζ παίζει η Παρί!!

Το... μεγαθήριο της Ντιφερντάνζ θα πρέπει τελικά να ξεπεράσει η Παρί Σεν Ζερμέν στα πλέι οφ των ομίλων του Europa League, καθώς η UEFA αποφάσισε η ομάδα από το Λουξεμβούργο, που αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό Βόλου, να πάρει τη θέση του.
Με Ντιφερντάνζ παίζει η Παρί

Μισή-μισή η πρεμιέρα!!

Μοιρασμένη όσο αφορά τους αγώνες είναι η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς τέσσερα ματς γίνονται το Σάββατο, ανάμεσα τους το Ολυμπιακός-Καβάλα κι άλλα τόσα την Κυριακή.
Μισή-μισή η πρεμιέρα
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος μαζί με τις ώρες των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής:
Σάββατο 27/08/11
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19:15 NOVA
Ο.Φ.Η. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 19:15 NOVA
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΗΣ 21:30 NOVA
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ 21:30 NOVA
Κυριακή 28/08/11
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. 19:15 NOVA
ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:15 NOVA
Π.Α.Ο.Κ. - SKODA ΞΑΝΘΗ 21:30 NOVA
Α.Ε.Κ. - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 21:30 NOVA
Πηγή: gazzetta.gr

Και ο Παναιτωλικός για Σακελλαρίου!!

Πληροφορίες από το Αγρίνιο αναφέρουν ότι και ο Παναιτωλικός κινείται για το δανεισμό του Λευτέρη Σακελλαρίου.
Και ο Παναιτωλικός για Σακελλαρίου


Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, ο ΠΑΟΚ είχε έρθει σε επαφές με την Κέρκυρα και μάλιστα ανάμεσα στις δύο ομάδες υπήρχε σχεδόν συμφωνία για τον παίκτη και απέμεναν τα τυπικά.

Ωστόσο, ο παίκτης φαίνεται να «κολλάει» στο οικονομικό, αφού για να προχωρήσει ο δανεισμός, θα πρέπει να συμφωνήσει και ο ίδιος. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το Αγρίνιο και ο Παναιτωλικός ενδιαφέρεται για το δανεισμό του Σακελλαρίου.

Στο θέμα του 24χρονου αναμένεται εξέλιξη σύντομα, αλλά είναι φανερό ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί μία πρόταση που να ικανοποιεί και τον ίδιο τον Σακελλαρίου.
ΠΗΓΗ: paok24.com

"Ο πρωτεύων στόχος είναι η απονομή δικαιοσύνης"

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της Λάρισας, Γιώργος Μανταίος, τόνισε ότι μπορεί η προσφυγή στο CAS να έχει βάση, όμως στην θεσσαλική ομάδα αναρωτιούνται αν πρόκειται να αλλάξει κάτι ουσιαστικό, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.
"Ο πρωτεύων στόχος είναι η απονομή δικαιοσύνης"
Aναλυτικά οι δηλώσεις του στον "SENTRA 103,3":
«Εχουμε θέσει τα πάντα επί τάπητος έπειτα από συνάντηση του Κώστα Πηλαδάκη με νομικούς, εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές και θα αποφασίσουμε άμεσα πως θα κινηθούμε. Το θέμα είναι αν υπάρχει αύριο. Ο πρωτεύων στόχος δεν ήταν και δεν είναι η παραμονή μας στην κατηγορία, αλλά η απονομή δικαιοσύνης. Μετά από όλα όσα τραβήξαμε πέρσι, πώς να μαζέψουμε τα κομμάτια μας ενώ είμαστε σίγουροι ότι θα τραβήξουμε τα ίδια και χειρότερα;».
Για την πικρία του Κώστα Πηλαδάκη και αν όντως σκέφτεται το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ποδόσφαιρο:
«Νομίζω ότι αυτή είναι η πρώτη σκέψη κάθε υγιούς ανθρώπου. Φαντάζομαι ότι και από το μυαλό των δημοσιογράφων έχει περάσει η σκέψη `τι δουλειά έχω εγώ σε αυτόν τον χώρο'. Αν μη τι άλλο, οι δημοσιογράφοι πληρώνονται. Φανταστείτε ότι αυτός που επενδύει και πληρώνει, είναι λογικό να νιώθει πολλαπλάσια πικρία από όλους τους υπόλοιπους. Ο Κώστας Πηλαδάκης είναι δεμένος με την ΑΕΛ. Την πήρε ως ομάδα Β' Εθνικής και την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ έφτιαξε και ένα γήπεδο πρότυπο. Δεν είναι λοιπόν απλό να φύγει».
Για τις ελπίδες δικαίωσης της ΑΕΛ αν προσφύγει στο CAS:
«Η ενημέρωση που έχουμε από τους νομικούς μας είναι ότι αποτελεί πολύ ισχυρό χαρτί η απόφαση της ΟΥΕΦΑ στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου. Δηλαδή, αν καταφύγουμε στη λύση του CAS, δεν υπάρχει περίπτωση να μας πει κάποιος `δεν έχετε δουλειά εδώ'. Ο Βόλος τιμωρήθηκε με βάση το άρθρο 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΟΥΕΦΑ που είναι εναρμονισμένος με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ. Στο πειθαρχικό δίκαιο λοιπόν, οι μέν παίρνουν την Α απόφαση, οι δε εντελώς διαφορετική. Το θέμα είναι αν η προσφυγή στο CAS είναι προς συμφέρον της ΑΕΛ.
Από τη στιγμή που παρακάμπτονται η κοινωνική και η πολιτική βούληση, δεν νομίζω ότι θα κολλήσει κανείς σε οποιαδήποτε απόφαση του CAS. Θα βρεθεί παραθυράκι. Δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα δικαιωθούμε. Κανονικά, έπρεπε είτε οι δύο αυτές ομάδες να αθθωθούν εντελώς, είτε να καταδικαστούν. Παρόλα αυτά, βρέθηκε μέση λύση και κανείς δεν έχει καταλάβει πώς έγινε αυτό. Μιλάμε για σουφλέ, για συνταγή του καλύτερου μάγειρα!».
Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Δεν έχει λογική να μιλά κανείς για δικαίωση από τη στιγμή που υπάρχει καταδικαστική απόφαση. Αυτό είναι αδιανόητο. Επιβλήθηκε ποινή. Δικαίωση είναι μόνο η αθώωση. Το ότι θα παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα με αφαίρεση βαθμών δεν το περίμεναν ούτε στον Βόλο, ούτε στην Καβάλα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πηγή: sentra-goal.gr

Θα δούμε Premier League τελικά!!

Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, το πρωτάθλημα της Premier League θα αρχίσει κανονικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Αυγούστου), με μοναδική εξαίρεση το ματς μεταξύ Τότεναμ και Εβερτον.
Θα δούμε Premier League τελικά!
«Η Premier League γνωστοποιεί πως εκτός από το αναβληθέντα ματς Τότεναμ-Εβερτον, όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια στην πρωτεύουσα θα γίνουν το Σαββατοκύριακο όπως ήταν προγραμματισμένα», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση ενώ στη συνέχεια γίνεται αναφορά και στα ματς στις άλλες πόλεις της Αγγλίας: «Λαμβάνοντας υπόψιν τις πληροφορίες από τις Αρχές, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι τα παιχνίδια εκτός Λονδίνου θα επηρεαστούν τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Προτάσεις για το νέο πρωτάθλημα!!

Με αφορμή την σκανδαλώδη (σε βαθμό “wtf”) απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων και την ουσιαστική αθώωση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας (-10 και -8 βαθμοί αντίστοιχα, αλλά παραμονή τους στη Superleague), σας παρουσιάζουμε μια σειρά εικαστικών προτάσεων για το νέο Πρωτάθλημα.

Προτάσεις για το νέο πρωτάθλημα
Δείτε τις φωτογραφίες που έφτιαξε το κουρκούτι και θα καταλάβετε...
Πηγή: kourkouti.sport24.gr

«Δεν σας κατηγορούμε για έγκλημα, αλλά για ηλιθιότητα!»

Αιχμές κατά της ΕΠΟ εξαπέλυσε η Λέσχη Φίλων Καβάλας, μετά την απόφαση τη Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων να παραμείνει η ομάδα στη Superleague.
«Δεν σας κατηγορούμε για έγκλημα, αλλά για ηλιθιότητα!»
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Σας ευχαριστούμε, ω εταιρία! (ΕΠΟ) που με τις ασυνάρτητες και πελαγωμένες αποφάσεις σας, μάθαμε σε ποια κατηγορία θα παίζουμε 15 ημέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.
Τουλάχιστον τώρα δεν μπορεί να σας κατηγορήσει κανείς για έγκλημα παρά μόνο για ηλιθιότητα. (τα όρια της οποίας τέμνουν το παραπάνω...)
Όσο για την ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ και το Σταύρο Ψωμιάδη, απέδειξε ότι όταν προσπαθεί με θάρρος και μεθοδικότητα καταφέρνει πολλά. Βασίστηκε σε ξεκάθαρες νομικές θέσεις και κέρδισε την απόφαση που δικαίωσε την ομάδα. Εμάς όπου μας ζητήθηκε βοηθήσαμε και συνδράμαμε, ως οφείλαμε και ως πιστεύαμε.
Είναι καιρός πλέον να πράξει τα δέοντα για να κερδίσει ξανά τους φιλάθλους. Είναι ο μόνος τομέας που δεν έχει προσπαθήσει καθόλου. Η ΠΑΕ είναι αυτή που θα αναστρέψει το αρνητικό κλίμα και θα δημιουργήσει τις βάσεις για μια υγιή σχέση με τους φιλάθλους της Καβάλας, μια σχέση που θα έχει ως βάση την ειλικρίνεια και την αλήθεια.
Ως πρώτο δείγμα γραφής, αναμένουμε μια γενναιόδωρη τιμολογιακή πολιτική στα εισιτήρια διαρκείας, αλλά δεν θα αρκεστούμε σε αυτό, αναμένουμε ξεκάθαρες εξηγήσεις για τους λανθασμένους χειρισμούς του καλοκαιριού που πέρασε.

Προβλήματα στο Facebook!!

Πολλές δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι χρήστες του πιο δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης τον τελευταίο καιρό.
Προβλήματα στο Facebook!

Οι χρήστες έχουν αναφέρει ουκ ολίγα προβλήματα, τα οποία ως γνωστόν, αργούν να επιλυθούν...
Εδώ και αρκετές ημέρες, οι χρήστες που παίζουν παιχνίδια έχουν διαπιστώσει ότι δεν φορτώνουν γρήγορα.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που παρατήρησαν ότι δεν δημοσιεύονται τα ποστ τους, ενώ δεν μπορούν να πατήσουν Like σε άλλη δημοσίευση. Επίσης πολλοί αντιμετωπίζουν προβλήματα στα μηνύματα, τα οποία δεν τους ανοίγουν. Προβλήματα υπάρχου επίσης και στο τσατ...

"Φτάνει πια η κοροϊδία"!!

Απογοητευμένος από τις αποφάσεις της Αθλητικής Δικαιοσύνης, που κράτησαν στην κατηγορία τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Πέτρος Θεοδωρίδης.
"Φτάνει πια η κοροϊδία"!
Ο κ. Θεοδωρίδης μίλησε επίσης για τους νόμους που δεν εφαρμόζονται, ενώ τόνισε ότι ψάχνει να βρει μια λύση για να φύγει από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Θεοδωρίδης στον "Sentra 103,3":

"Μετά χθεσινά γεγονότα και τις τοποθετήσεις που ακούμε κατά καιρούς από τους κυρίους Γερουλάνο, Μπιτσαξή, Νικητιάδη, Πιλάβιο είμαστε διπλά απογοητευμένοι.
Ντρέπομαι να κάνω δηλώσεις. Γιατί περιμένω από τους αρμοδίους να τοποθετηθούν, αλλά δεν είδα καμιά δήλωση από τους αρμοδίους.
Περίμενα μία απόφαση για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα να αθωωθούν η να καταδικαστούν. Γιατί συμφωνά με άρθρο 8 υπήρχε η προοπτική αθώωσης ή ο υποβιβασμός. Το τρίτο δεν ξερώ που τα ανακάλυψαν! Θέλω να τοποθετηθούν πολλοί. Δεν πρέπει να κρύβεται ο κ. Πιλάβιος. Εδώ κι ένα μήνα κρύβεται. Να δει αν τα όργανα της ΕΠΟ λειτουργούν σωστά".
Για την αντίδραση του κ. Γερουλάνου και την απειλή για κυρώσεις, είπε:

"Για ποιες ομάδες γίνεται λόγος; Γι' αυτές που εμπλέκονται στις υποθέσεις η για όλες; Τα μετρά είναι εδώ. Υπάρχει στοιχηματισμός, άρα πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι. Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι... Εγώ δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε τίποτε. Με προβληματίζει το αύριο και το αύριο δεν υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο".
Για την "αθώωση" Καβάλας και Ολυμπιακού σε σχέση με τις ποινές των Μπέου – Ψωμιάδη, δήλωσε:

"Αυτοί που έβγαλαν αυτές τις αποφάσεις να δώσουν λόγο. Δεν μπορούν να μιλήσουν; Μπορούν να αποφασίσουν χωρίς να μιλάνε; Ψάχνανε να βρουν μια λύση για να μην τιμωρήσουν και να την περάσουν όλοι στα μαλακά.
Την απογοήτευση τη δική μου δεν την αισθάνεται κανένας. Δεν μπορώ πια. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω. Φτάνει πια η κοροϊδία! Δεν χρειάζεται να μας κοροϊδεύουν παραπάνω. Το ίδιο και αισθάνεται και ο Πηλαδάκης, όπως κατάλαβα μετά από επικοινωνία μας. Ψάχνουμε να μας βρούμε μια λύση για να φύγουμε.
Με αυτές τις αποφάσεις τι θα κάνει ο κόσμος; Το μόνο που απομένει είναι να τους δώσουν και συγχαρητήρια. Εγω ντρέπομαι. Δεν θέλω να ακούω πλέον για ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να μιλήσω για ποδόσφαιρο! Δεν μπορώ πια να μιλάω για ποδόσφαιρο. Τέτοια απογοήτευση δεν έχω ξανανιώσει. Παλιότερα, εκείνα τα χρονιά ήταν όλα πολύ διαφορετικά. Γιατί όλη αυτή η εικόνα και φασαρία για τα παιχνίδια; Αμφισβητούν την ΟΥΕΦΑ; Γι' αυτό το λόγω έχουν συνταξιούχους δικαστές. Είναι πολύ απλό".
Για το τι προτείνει ο ίδιος, τόνισε:

"Αφού "δένουν" τα πράγματα όπως θέλουν. Εκείνο που υπάρχει είναι σταματήσει το ποδόσφαιρο! Υπάρχει η Πολιτεία; Γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο; Δεν είναι δυνατόν να μένει αμέτοχη! Είπε ο κ. Γερουλάνος ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο. Ποιό κόκαλο; Πρέπει να βγάζετε στον «αέρα» τους Γερουλάνο, Μπιτσαξή, Πιλάβιο. Δεν έχει νόημα να μιλάμε εμείς. Δεν μας καλύπτουν οι αποφάσεις που έχουν πάρει.
Εχουν βγει οι αποφάσεις και καταστρατηγούνται. Οι δικαστές της Σούπερ Λίγκα δικάσαν και οι άλλοι αθωώνουν; Ετσι δεν θα βρούμε ποτέ δίκιο! Ας σταματήσουν το ποδόσφαιρο να το κάνουμε ερασιτεχνικό. Υπάρχουν χίλιες δυο υποθέσεις. Αλλοι βιάζονται να αρχίσει το πρωτάθλημα. Για να βγαίνουν αποφάσεις μεσούσης της περιόδου;
Έχει κανένα νόημα; Ενδιαφέρει κανέναν το πως θα κατεβεί ο Πανσερραϊκός; Πως θα κατεβεί τελικά είναι ένα άλλο θέμα. Ολος ο κόσμος μιλάει γι' αυτά γεγονότα και κάποιο άλλοι χαίρονται. Οταν βγήκε η απόφαση είχα πει και σήμερα το ξαναλέω πως ντρέπομαι που υπηρετώ αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο"!

"Στημένη η απόφαση που βάζει ταφόπλακα στην κάθαρση"

Απίστευτη καταγγελία του πρώην προέδρου της ΕΟΔ Σωτήρη Βοργιά, ο οποίος σχολιάζοντας τη χτεσινή απόφαση, είπε "Οι δικαστές που έβγαλαν την χθεσινή απόφαση κοίταξαν τις τσέπες τους"!
"Στημένη η απόφαση που βάζει ταφόπλακα στην κάθαρση"
Ο πρώτος μάρτυρας της υπόθεσης "παράγκα Νο2" κατηγόρησε ευθέως τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, χαρακτηρίζοντας "στημένη" την απόφαση.
"O εισηγητής κ.Βλάσσης έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον κ.Θανάση Κανελλόπουλο, ο οποίος υπήρξε αντιπρόεδρος του Ουλμπιακού Βόλου. Φαίνεται ότι έπεισε τον πρόεδρο της επιτροπής-συνταξιούχο αρεοπαγίτη κ.Θέμελη να πάρει αυτή την προκλητική απόφαση, η οποία βάζει ταφόπλακα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα πρέπει να βγάλουν από τη φυλακή τον Μπέο και τον Τσακογιάννη και να τους ζητήσουν και συγγνώμη.
Τα γκαρσόνια ξενοδοχείου στην Πελλοπόνησο, όπου παραθερίζει ο κ.Πιλάβιος, γνώριζαν ότι θα ανατραπεί η απόφαση. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη αλητεία στην ιστορία του ποδοσφαίρου και ακέραιη ευθύνη φέρει ο κ.Γερουλάνος", είπε ο Βοργιάς.
Πηγή: dikisports.blogspot.com

Καλούν τον κόσμο σε συλλαλητήριο!!

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τον κόσμο του Ηρακλή σε συλλαλητήριο στα εγκαίνια της Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η Αυτόνομη Θύρα 10.
Καλούν τον κόσμο σε συλλαλητήριο!
Αναλυτικά η ανακοίνωση των φίλων του Ηρακλή:

"Μετά τις εξελίξεις στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή της απόρριψης του φακέλου του Ηρακλή…
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ!!!

Δεν είναι δυνατόν στο πρωτάθλημα της σουπερ κλίκας όπου θα συμμετέχει η Καβάλα, ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά και τόσες άλλες ομάδες οι οποίες μέσω των ηχογραφημένων συνομιλιών μάθαμε πως έστηναν αγώνες , να υποβιβάζεται ο ΗΡΑΚΛΗΣ για δυσφήμηση του αθλήματος. Πλέον ούτε να γελάσουμε δεν μπορούμε!!!

Αυτός ήταν και ο λόγος που επισκεφτήκαμε, μαζί με παιδιά αλλων συνδέσμων, σήμερα τα γραφεία της Μίκρας. Θέλαμε πολύ απλά να καταστήσουμε σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε να ξεκινήσει πρωτάθλημα Α' εθνικής χωρίς τον Ηρακλή!
Δυστυχώς ο κύριος Παντελή προτίμησε να μας αποφύγει λέγοντας μας ψέματα ότι αιφνιδιαστικά μετέβει στην Αθήνα. Δεν πειράζει έχουμε υπομονή και θα τον περιμένουμε αύριο στις 18:00 στο ραντεβού που κλείστηκε.
Επαναλαμβάνουμε: ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ. ΕΑΝ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!
Επίσης καλούμε τον κόσμο να ετοιμάζεται από τώρα για ένα πρωτοφανές συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης!!!
ΥΓ: Με έκπληξη τις τελευταίες μέρες διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια έντονη φημολογία τόσο σε επίπεδο καφενειακών συζητήσεων, όσο και στον ραδιοφωνικό “αέρα” της πόλης, η οποία αναφέρει ότι ο σύνδεσμος μας απείλησε την οικογένεια του κύριου Μαργαρίτη, έτσι ώστε ο τελευταίος να μην μπει στη διοίκηση Παντελή.
Διαψεύδουμε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Αυτού του είδους οι απειλές δεν έχουν καμιά σχέση με τις δίκες μας τακτικές. Έχουμε αποδείξει πως ότι πιστεύουμε το εκφράζουμε ανοιχτά και δε κρυβόμαστε πίσω από τηλέφωνα ή ανώνυμες απειλές, πράγμα που έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε.
Οπότε αν έγινε κάτι τέτοιο, που πολύ αμφιβάλλουμε, ψάξτε αλλού για τους υπευθύνους. Άλλωστε ο συγκεκριμένος κύριος είναι συνηθισμένος να κρύβεται πίσω από ψέματα και είμαστε σίγουροι ότι τη διπλοπροσωπία του, την οποία εμείς βιώσαμε από πρώτο χέρι, θα την αντιληφτεί σύντομα ολόκληρος ο κόσμος του Ηρακλή".

H ποδοσφαιρική ιπποσύνη!!

Η Έλενα Φάκου ανακάλυψε στο οικογενειακό αρχείο της δημοσίευμα από ποδοσφαιρικό αγώνα της δεκαετίας του '30 και αναρωτιέται σε τι διαφέρει εκείνη η εποχή με σήμερα;
H ποδοσφαιρική ιπποσύνη
Ανατρέχοντας στο οικογενειακό μας αρχείο εφημερίδων και περιοδικών που χρονολογείται από την αρχή του αιώνα και με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στο σημερινό ποδόσφαιρο, ανακάλυψα ένα άρθρο, το οποίο ανεφέρεται σε ένα περιστατικό βίας στο γήπεδο την «αθώα» εποχή του Ιουλίου 1931. Πηγή : Εφημερίδα “Εστία” 27 Ιουλίου 1931. Τα συμπεράσματα δικά σας :
Είς τας δέλτους των ανδραγαθημάτων της ιπποσύνης του ποδοσφαίρου, προσετέθησαν χθές νέοι άθλοι, απαυγάζοντες την εξευγενιστικήν επίδρασιν του ωραίου αυτού αθλητικού παιγνιδιού, όπως διεμορφώθη εις την Ελλάδα από τους γνωστούς ευπατρίδας των γηπέδων.
Οι αρχηγοί δυο ομάδων εις κάποιο γήπεδο του τέρματος της οδού Αχαρνων, συνεπλάκησαν εξ’αφορμής τεχνικής διαφωνίας ως προς ένα «γκολ». Ο αδερφός του ενός αρχηγού επενέβη υπέρ του αυταδέλφου του και έδερεν ευσυνειδητως τον αρχηγόν της αντιπάλου ομάδος ενώπιον του φιλοθεάμονος κοινού της ιπποσύνης των κνημών, οπότε ο δερόμενος εδέχθη την ταχίστην επικουρίαν ενός οπαδού του, ο οποίος, ανασπάσας μεγαλοψύχως τον σουγιά του τον ενέπηξεν επιτιμητικώς είς τα ευγενή κρέατα του αντιπάλου αρχηγού.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

Την "ψάχνει" για φιλικό με Φενέρμπαχτσε!!

Σε διαπραγματεύσεις για φιλικό αγώνα βρίσκονται οι Άρης και Φενέρμπαχτσε. Η τούρκικη ομάδα έκανε πρόταση στον Άρη για την διεξαγωγή του φιλικού αγώνα και οι «κίτρινοι» την εξετάζουν.
Την "ψάχνει" για φιλικό με Φενέρμπαχτσε
Πάντως, σε περίπτωση που γίνει το παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί στο Μόναχο, καθώς η οποιαδήποτε συζήτηση έγινε για το «Κλεάνθης Βικελίδης» απορρίφθηκε από τον Άρη. Το φιλικό, σε περίπτωση που αυτό γίνει, αναμένεται να διεξαχθεί στις 21 Αυγούστου. Πρέπει να σημείωσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι οριστικό.
Πηγή: athlitikanea.gr

Από μικρός στην αγχόνη; (ΦΩΤΟ)

Ο Δημήτρης Δημαρέλος μας έστειλε άλλο ένα ξεκαρδιστικό σκίτσο στο sportdog.gr με θέμα τον έρωτα ενός μικρού αγοριού για μία συμμαθήτριά του και πως συζήτησε την καψούρα του με τον πατέρα του.
Από μικρός στην αγχόνη; (ΦΩΤΟ)
Ο πιτσιρικάς είπε στον πάτερ φαμίλιας ότι θέλει να την παντρευτεί και εκείνος ως πιο έμπειρος του απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς να σκέφτεται το τέλος της ζωής του...
Φαίνεται πως στην παπουτσοθήκη του μπαμπά, υπάρχουν πολλά ζευγάρια... παντόφλες.

Εμπλέκουν Μπεναγιούν οι Ισραηλινοί!!

Ιστοσελίδα του Ισραήλ εμπλέκει τον Παναθηναϊκό σε σενάρια απόκτησης του Γιόσι Μπεναγιούν!
Εμπλέκουν Μπεναγιούν οι Ισραηλινοί!
Πριν λίγες μέρες είχει βγει στην επιφάνεια ενδιαφέρον των "πράσινων" για τον Ισραηλινό μεσοεπιθετικό και η ιστοσελίδα από το Ισραήλ ήρθε να το επιβεβαιώσει.

«Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Τσέλσι έχει δεχτεί κρούσεις για τον παίκτη από τις Τότεναμ, Νιούκαστλ, Ρόμα, Γαλατασαράι και Παναθηναϊκό», γράφει το δημοσίευμα, στο οποίο φιλοξενούνται και δηλώσεις του ίδιου του παίκτη:

«Ας περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα και μετά θα ξέρουμε ακριβώς τι θα γίνει. Δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί τις επόμενες μέρες. Πρέπει να παραμείνω ψύχραιμος», δήλωσε ο 31χρονος ποδοσφαιριστής.

Πως την παλεύουν στην παραλία οι Κινέζοι; (ΦΩΤΟ)

Παραλία της ανατολικής Κίνας γέμισαν με φύκια, έγινε καταπράσινη και όμως οι κάτοικοι της περιοχής δεν διστάζουν να ρίχνουν βουτιές στα νερά...
Πως την παλεύουν στην παραλία οι Κινέζοι; (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για την πόλη Κινγντάο οι παραλίες της οποίας γέμισαν με το φύκι enteromorpha prolifera, το οποίο αναπαράγεται με γοργούς ρυθμούς. Αρκετές ακόμη παραλίες έχουν δεχθεί την επίθεση της πράσινης άλγης και οι αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα καθαρισμού των ακτών.
Το φαινόμενο δεν είναι ασυνήθιστο για την περιοχή, παρ' όλα αυτά, οι κάτοικοι ρίχνουν τις βουτιές τους στα καταπράσινα νερά.
Το ερώτημα όμως είναι πως την παλεύουν;

Τελικά, θα πάει στον Άρη, ή όχι;

Πολύ κοντά στον Άρη βρίσκεται ο Μπουμπαγκάρ Σανόγκο, όπως σας έγραψε και ο σκύλος το πρωί. Ωστόσο, η γαλλική εφημερίδα "Le parisien" αποκαλύπτει πως ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Ιβοριανού επιθετικού.
Τελικά, θα πάει στον Άρη, ή όχι;
Συγκεκριμένα, στο κείμενο που αναδημοσιεύται και από την ιστοσελίδα "sportune.fr", αναφέρεται ότι ο "Δικέφαλος" ετοιμάζει πρόταση ύψους 600.000 ευρώ στην Σεντ Ετιέν, προκειμένου να κάνει δικό του τον 29χρονο στράικερ.

Θυμίζουμε ότι η γαλλική ομάδα είχει δαπανήσει 5 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Σανόγκο από την γερμανική Χοφενχάιμ.

Που θα πάει τελικά ο Μπουμπαγκάρ; Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες...
πηγή: sportdog.gr

Δελτίο με Καραλή και Συρίγο;

Φιλοσοφία ανάλογη με αυτή των κεντρικών δελτίων των ιδιωτικών σταθμών αποκτά η nova καθώς υπάρχουν έντονες σκέψεις για να ετοιμάσει εκπομπή με παρουσιαστή τον Γιάννη Καραλή και σχολιαστές σε παράθυρα Φίλιππα Συρίγο και Δημήτρη Παπανικολάου!
Δελτίο με Καραλή και Συρίγο;
Η εκπομπή με όλα τα νέα της ημέρας θα λέγεται Novasports News και μάλιστα θα προβάλλεται σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας, όπως και όλες οι εκπομπές της nova που έχει χάσει σωρεία αθλητικών μεταδόσεων και πρωταθλημάτων αλλά επιχειρεί πρωτοποριακό βήμα σε αυτόν τον τομέα.
Τόσο οι εκπομπές του Champions Leaque, όσο και η κυριακάτικη της Super League θα βγαίνουν σε μορφή HD, και το σημαντικό νέο για τους συνδρομητές αναλογικών δεκτών είναι ότι θα βγαίνουν στο novasports1, κι όχι στο novasports2 όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα.
Πηγή: gazzetta.gr

Kι επίσημα στην Άντερλεχτ ο Μποκανί!!

Την απόκτηση του Ντιεμερσί Μποκανί για 3+1 χρόνια ανακοίνωσε η Άντερλεχτ, με τον Κογκολέζο φορ να επιστρέφει στο Βέλγιο μετά τη σύντομη θητεία του στη Μονακό.
Kι επίσημα στην Άντερλεχτ ο Μποκανί
"Σκοπεύω να αποδείξω οτι δεν είμαι ΄τελειωμένος΄ και θέλω να πετύχω πολλά γκολ με την Άντερλεχτ", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο 25χρονος επιθετικός, ο οποίος πρόσφατα απασχόλησε μεταγραφικά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

On line εγγραφή για Supporters!!

Και διαδικτυακά θα μπορούν πλέον να γίνουν μέλη των Supporters οι φίλαθλοι της ΑΕΚ...
On line εγγραφή για Supporters
Οι Supporters εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία δημοσίευσαν τον τρόπο για την on line εγγραφή των κιτρινόμαυρων οπαδών:
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
Η SUPPORTERS CLUB A.E. ανακοινώνει πως από την Παρασκευή 12/8, μέσω της νέας ενότητας «Member» της επίσημης ιστοσελίδας μας www.aeksupporters.gr θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να εγγραφεί ηλεκτρονικά ως νέο μέλος μας, κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας. Επιπλέον θα δίνεται η δυνατότητα πληρωμής με άτοκες δόσεις.
Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει την πιστωτική του κάρτα με τους ακόλουθους τρόπους:
Α)Συμπληρώνοντας μέσα στην ειδική ενότητα της ιστοσελίδας μας την απαιτούμενη φόρμα πληρωμής, προχωρώντας στην άμεση πληρωμή.
Β)Καλώντας στο τηλεφωνικό μας κέντρο στο 210/6673650 και ζητώντας την προφορική πληρωμή της συνδρομής από τους υπαλλήλους της SUPPORTERS CLUB A.E.
Γ)Επισκεπτόμενος τα AEK Shops στην Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Ερυθραία.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις απαιτείται επίσης η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής μέλους στην SUPPORTERS CLUB A.E. η οποία πλέον γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο της SUPPORTERS CLUB A.E. 210/6673650 ή επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα μας www.aeksupporters.gr καθώς και την επίσημη σελίδα μας στο facebook http://www.facebook.com/pages/AEK-SUPPORTERS/163491107045188
SUPPORTERS CLUB A.E.

"Πάρτε το απόφαση: ΗΡΑΚΛΗΣ, Super League 2011-2012..."

Με αφορμή την απόφαση για την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου, η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε καυστική ανακοίνωση κατά "των θεσμικών παραγόντων του ποδοσφαίρου", τονίζοντας μεταξύ άλλων οτι "πάρτε το απόφαση ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα αγωνίζεται εκεί, που ανήκει και θα συνεχίσει να ‘χαλά’ τη ‘συντροφιά της διαπλοκής".
"Πάρτε το απόφαση: ΗΡΑΚΛΗΣ, Super League 2011-2012..."
Αναλυτικά:
"Τόσο καιρό μεγάλα λόγια, κούφιες υποσχέσεις και πολιτικάντικες φανφάρες. Αποτέλεσμα, να γελάει όλη η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη με τους θεσμικούς παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Να γελάει με αυτούς, που επιχειρούν να πείσουν ότι το ‘μίασμα’ για το ποδόσφαιρό μας είναι ο ΗΡΑΚΛΗΣ, τον οποίο, μάλιστα, το σύστημα των στημένων στόχευε και στοχεύει.
Πάρτε το απόφαση ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα αγωνίζεται εκεί, που ανήκει και θα συνεχίσει να ‘χαλά’ τη ‘συντροφιά της διαπλοκής’. Οσο για εκείνους με τις μεγαλόστομες εξαγγελίες, τους αφήνουμε… ‘απογοητευμένους’ στους μεγαλοσχήμονες θώκους τους…
Ντροπή…
Υ.Γ. ΗΡΑΚΛΗΣ, Super League 2011-2012. "

Να σου ζήσει Βλάνταν!!

Ο Βλάνταν Ιβιτς δεν ταξίδεψε στην Κύπρο μαζί με την αποστολή της ομάδας για τα δύο φιλικά με Απόλλωνα Λεμεσού και Ανόρθωση, αφού σήμερα έγινε πατέρας.
Να σου ζήσει Βλάνταν!
Η γυναίκα του Σέρβου μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι στη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης και όπως είναι φυσιολογικό, ο Ιβιτς είναι τρισευτυχισμένος.

Από τη στιγμή που όλα πήγαν καλά, ο Σέρβος θα προπονηθεί αύριο κανονικά μαζί με την ομάδα και από σήμερα προστέθηκε και αυτός στο γκρουπ των… «χαζομπαμπάδων». Σειρά, πλέον παίρνει ο Αντρε Βιεϊρίνια.
Πηγή: paok24.gr

Φέρνει Αλγερινό αμυντικό ο ΟΦΗ!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλγερινός αμυντικός Αμπντεραούφ Ζαραμπί είναι εκείνος που θα έρθει στο Καρπενήσι για λογαριασμό του ΟΦΗ.
Φέρνει Αλγερινό αμυντικό ο ΟΦΗ
Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε πέρυσι στην Β’ Γαλλίας με τη Νιμ, την φανέλα της οποίας φόρούσε τα 3 τελευταία χρόνια. Ο Αλγερινός ποδοσφαιριστής προέρχεται από μια γεμάτη χρονιά όπου αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια ενώ της δύο προηγούμενες σαιζόν “μετρούσε” 21 και 32 συμμετοχές. Ο Ζαραμπί έχει περάσει ακόμα από την Σκωτία και την Χιμπέρνιαν ωστόσο στο τέλος της χρονιάς αποχώρησε επειδή η γυναίκα του και το παιδί του δεν κατάφεραν να βγάλουν βίζα.
Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του – στην φώτο μαρκάρει τον Κακά από φιλικό με την Βραζιλία - όπου έχει αγωνιστεί σε 22 παιχνίδια. Ο ποδοσφαιριστής αρέσει πολύ στο Νίκο Αναστόπουλο και το Νίκο Μαχλά και καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να βρίσκεται σήμερα στο Καρπενήσι, εφόσον δεν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα με την πτήση του, προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή του ΟΦΗ.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ζαραμπί είναι αριστεροπόδαρος – όπως ο παίκτης που ψάχνει ο Αναστόπουλος – προκειμένου να πλαισιώσει τον Γεωργίου που αγωνίζεται ως δεξιός στόπερ
Σιγή ιχθύος στον ΟΦΗ για τον Γκιλάς
Την ίδια ώρα στον ΟΦΗ κρατούν σιγή ιχθύος για τον Καμέλ Γκιλάς το όνομα του οποίου αποκαλύψαμε χθες τα μεσάνυχτα. Στην Κρητική ομάδα δεν θέλησουν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν το όνομα του Αλγερινού εξτρέμ και μένει να φανεί αν τελικά είναι εκείνος που βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΟΦΗ.
Πάντως, ο ΟΦΗ δεν φαίνεται να είναι η μόνη ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Καμέλ Γκιλάς αφού σήμερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από τον Ολυμπιακό Βόλου.
Πηγή: gentikoule.gr

Καπετάν... Χαριστέας!!

Ο νεοαποκτηθείς Άγγελος Χαριστέας θα είναι ένας από τους τέσσερις αρχηγούς του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα!
Καπετάν... Χαριστέας
Εκτός από τον 31χρονο φορ, οι τρεις άλλοι παίκτες που θα είναι αρχηγοί του Παναιτωλικού δεν άλλαξαν σε σχέση με πέρσι! Έτσι το περιβραχιόνιο θα έχουν ο Γιώργος Θεοδωρίδης (θα είναι ο πρώτος αρχηγός), ο Μάκης Μπελεβώνης (ως παλιότερος παίκτης του συλλόγου) και ο έμπειρος Τάσος Δέντσας!
Εκτός από τους αρχηγούς οι Αγρινιώτες ανακοίνωσαν και τους αριθμούς στις φανέλες των ποδοσφαιριστών που έχουν ως εξής:
1. Τσενάμο Λουίτζι
2. Κουτρομάνος Δημήτρης
3. Γκόλιας Βασίλης
4. Αναστασιάδης Ανέστης
5. Κούσας Γιώργος
6. Μουμίν Χουσεΐν
7. Μπελεβώνης Γεράσιμος
8. Ρότσα Αντρέ
9. Σέγε Μουχαμαντού
10. Θεοδωρίδης Γιώργος
11. Μπουμάλ Ολιβιέ
13. Πασάς Γιάννης
19. Παλαιολόγος Θανάσης
20. Δέντσας Τάσος
21. Χαριστέας Άγγελος
23. Ετζενγκέλε Ουίλιαμ
32. Καραμαλίκης Στάθης
51. Σιόντης Στέφανος
77. Καμαρά Ανρί
89. Μπαμπανιώτης Νίκος
90. Μεταξούλης Βασίλης
92. Παππάς Χάρης
Πηγή: gazzetta.gr

Κολλημένοι με τα οπίσθια; (ΦΩΤΟ)

Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που φιλοξενούμε τέτοιο θέμα, αλλά ούτε κι η τελευταία που θα το κάνουμε. Είναι από τα αγαπημένα σας θέματα οπότε δεν έχουμε κανένα λόγο να βάλουμε όρια. Για σας φροντίζουμε. Καλό οφθαλμόλουτρο!
Κολλημένοι με τα οπίσθια; (ΦΩΤΟ)
Πηγή: sportygossip.com