Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Απατεώνας ο Μάρκο Πόλο;

Επιστήμονες αμφισβητούν πως πραγματοποίησε τα ταξίδια που περιέγραψε!
Απατεώνας ο Μάρκο Πόλο;
Υπό αμφισβήτηση τέθηκαν, από επιστήμονες, τα ταξίδια ενός από τους γνωστότερους εξερευνητές της ιστορίας, του Μάρκο Πόλο. Ιταλοί αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ο Βενετός εξερευνητής ουδέποτε έφτασε στην Άπω Ανατολή αλλά στην πραγματικότητα το μακρινότερο ταξίδι που πραγματοποίησε ήταν μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα!
Υποστηρίζουν πως το περίφημο βιβλίο του «τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο», στο οποίο περιγράφει τις περιπέτειες που έζησε στην Ασία και αποτέλεσε το μοναδικό σύγγραμμα με περιγραφές λαών, άγνωστους τότε στους Ευρωπαίους, στην πραγματικότητα ήταν μια συλλογή ιστοριών διαφόρων εμπόρων που γνώρισε στον Εύξεινο Πόντο και στη συνέχεια κατέγραψε αφού τις οικειοποιήθηκε.
Το συγκεκριμένο βιβλίο, που περιέχει περιγραφές για τα «ταξίδια» του στην Περσία, την Κίνα και άλλες χώρες της μακρινής ανατολής, ήταν αυτό που τον «πρόδωσε».
Ο λόγος είναι οι πολλές ανακρίβειες που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, περιέχει για τις επιχειρήσεις επιδρομής του Κουμπλάι Χαν στην Ιαπωνία. Μία εξ αυτών, είναι η αναφορά για πλοία με πέντε κατάρτια του στόλου των Μογγόλων, την στιγμή που οι ανασκαφές στην περιοχή, αποκάλυψαν πλοία με τρία κατάρτια!
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: