Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Νικολαΐδης: «Μεγάλη η επιτυχία στην Αγία Πετρούπολη»

Νικολαΐδης: «Μεγάλη η επιτυχία στην Αγία Πετρούπολη»

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αγίας Πετρούπολης, αλλά και για τη μεγάλη του αγάπη τον Άρη. Αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ τόνισε: «Παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισα, όλα πήγαν καλά όσον αφορά το αποτέλεσμα. Όταν προσπαθείς να βγαίνεις πρώτος, η 3η θέση δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά επειδή δεν θέλω να είμαι αχάριστος νομίζω ότι όλα πήγαν καλά. Είναι μεγάλη επιτυχία, αλλά μου αρέσει να κοιτάζω ψηλότερα και να κυνηγώ την πρώτη θέση. Γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά από τους αθλητές και την Ομοσπονδία, τα μετάλλια ήρθαν από αθλητές που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και τα επόμενα χρόνια. Δουλειά και όρεξη να υπάρχει και όλοι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο της χώρας. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση του αδερφού μου του Ανέστη, έχει τα χρόνια μπροστά του και όλα τα φόντα να δουλέψει και να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή λέω ότι το 2012 πιθανότατα θα σταματήσω. Αν δεν πάρω όμως το χρυσό μετάλλιο, από πείσμα ίσως να συνεχίσω για άλλα 4 χρόνια. Σε ένα χρόνο είναι το νέο μεγάλο ραντεβού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Θα ξεκινήσω προετοιμασία στα τέλη του καλοκαιριού για να είμαι έτοιμος».

«Να μείνει για χρόνια ο Κούπερ»

Για τον Άρη τόνισε: «Περιμένω με αγωνία το μεθαυριανό παιχνίδι και θα πρέπει όλοι να υποστηρίζουμε την ομάδα μας και την Τετάρτη να πάμε όλοι στο γήπεδο. Μια ομάδα που δεν στελεχώθηκε από το νυν προπονητή, δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Το μεγάλο στοίχημα της ομάδας είναι ο προπονητής μας, είμαστε δίπλα στην ομάδα σαν Λέσχη έτσι ώστε το καλοκαίρι ο Κούπερ να χτίσει μια ομάδα που να πρωταγωνιστήσει την ερχόμενη χρονιά. Θα πρέπει ο Κούπερ να μείνει για χρόνια στο σύλλογο για να κάνει τη δουλειά του και να δώσει την δική του ταυτότητα στην ομάδα. Έχει βλέψεις πρωταθλητισμού και θέλω να πιστεύω πως θα μείνει για πολλά χρόνια».

Κάλεσε Στρατηλάτη ο Ρεχάγκελ


Ο τερματοφύλακς του Λεβαδειακού, Κυριάκος Στρατηλάτης Μία έκπληξη περιελάμβανε η πρώτη προπόνηση της Εθνικής ομάδας την Δευτέρα. Ο Οτο Ρεχάγκελ, λόγω του ότι δεν μπορεί να έχει στην διάθεσή του τους Χαλκιά, Σηφάκη μέχρι την Πέμπτη, κάλεσε τον Κυριάκο Στρατηλάτη του Λεβαδειακού, προκειμένου να τους αναπληρώσει στις προπονήσεις.

Οπωσδήποτε πάντως, η κλήση του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, αποτελεί και ένα πρόκριμα για τον ίδιο σε περίπτωση που χρειαστεί να αντικαταστήσει κάποιων από τους Τζόρβα, Χαλκιά, Σηφάκη.

Από κει και πέρα, ο Γερμανός τεχνικός είδε την Δευτέρα τους Τζόρβα, Σαλπιγγίδη, Καραγκούνη, Νίνη, Σεϊταρίδη, Σπυρόπουλο, Βύντρα, Τζαβέλλα, Πατσατζόγλου, Κυργιάκο, Κατσουράνη, Σαμαρά, Γκέκα, Χαριστέα, να παιρνούν από εργομετρικό έλεγχο αερόβια ικανότητας και ταχύτητας.

Πολλά προβλήματα για τον Κούπερ


Απογοητευμένος ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ Με βαθμολογικό κίνητρο αλλά και αρκετά προβλήματα ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Τετάρτη, στην αυλαία των play off, τον ΠΑΟΚ ο Αρης. "Θέλω" του η κατάκτηση της νίκης ώστε να αποφύγει τον τερματισμό στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, κάτι που ευελπιστεί πως θα υλοποιήσει μένοντας ανεπηρέαστος από τους "πονοκεφάλους" που μετρά για το παιχνίδι.

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, συγκεκριμένα, δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του τον τιμωρημένο Κριστιάν Νασούτι, ενώ δύσκολα θα συμπεριληφθεί σε αυτά και ο τραυματίας Σταύρος Λαμπριάκος. Αμφίβολη, ακόμη, είναι η παρουσία των Μεντί Ναφτί, Σέρχιο Κόκε, Χαβιέ Κάμπορα, Μιχάλη Σηφάκη, που ταλαιπωρούνται από διαφορετικές ενοχλήσεις. Μικροπροβλήματα έχουν, επίσης, οι Νάτσο Γκαρσία, Θέμης Κουλουχέρης, η κατάστασή τους, ωστόσο, δεν εμπνέει ανησυχία.

Από την άλλη, εξέτισαν τις ποινές τους οι Ντάρσι Νέτο, Σάκης Πρίττας. Ο δεύτερος έκανε σήμερα ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, εκφράζεται, όμως, η αισιοδοξία ότι δεν θα λείψει από τη μάχη με τους "ασπρόμαυρους". Για τις ΗΠΑ, εξάλλου, αναχώρησε ο τραυματίας, Εντι Τζόνσον.

Η ώρα της κρίσης...


Αποφασίζει ο Κόκκαλης Πολύ κρίσιμο αναμένεται να είναι το Δ.Σ της ΠΑΕ που έχει οριστεί για την Πέμπτη. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι έτοιμος να αναλάβει δράση και να βάλει τέρμα στην... κατηφόρα που έχει πάρει η ομάδα, δίνοντας όραμα και ελπίδα στον κόσμο πως η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί και οι «ερυθρόλευκοι» να βάλουν βάσεις για επιστροφή στις επιτυχίες την επόμενη σεζόν.

Στο μεταξύ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να τερματίσει μέχρι και τέταρτος στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ! Οι "ερυθρόλευκοι" μπορεί να τερματίσουν στην τελευταία θέση εάν ηττηθούν από την ΑΕΚ και ο Αρης νικήσει τον ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική.

Χαμός με τη συνάντηση!


Γιάννης Βαρδινογιάννης και Νικόλας Πατέρας Το πολυαναμενόμενο ραντεβού ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Νικόλα Πατέρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Ή μήπως όχι; Η αλήθεια είναι πως το... μπάχαλο είναι μεγάλο γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Από τη μία οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άνδρες τα είπαν για αρκετές ώρες, συζητώντας ζητήματα όπως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η προεδρία, μέχρι και την θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου.

Όμως, οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά. Μάλιστα, επισήμως από την ΠΑΕ διαψεύδεται η ύπαρξη της συνάντησης! "Δεν υπάρχει κανένα ραντεβού", τονίζεται χαρακτηριστικά.

Και το μπάχαλο καλά κρατεί, τη στιγμή που διαρρέουν μέχρι ποσά για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά και ονόματα υποψηφίων για να αντικαταστήσουν τον Κώστα Αντωνίου! Τα οποία φυσικά και δεν γίνεται να μεταφέρουμε, μια και πρόκειται για απλές φήμες αυτή τη στιγμή.

Θύρα 4: "Αντίο Δάσκαλε"


Πυρετός στον ΠΑΟΚ Με ανακοίνωσή του ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, ευχαριστεί τον Φερνάντο Σάντος για την προσφορά του στον "δικέφαλο" του Βορρά στο διάστημα της τριετούς παρουσίας του στον πάγκο. Παράλληλα, καλωσορίζει τον Ζόρζε Κόστα, ο οποίος εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση:
"Ο Φερνάντο Σάντος γνωστοποίησε την απόφαση του να φύγει από την ομάδα μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τον δάσκαλο Φερνάντο Σάντος για την τριετή προσφορά του που συνέβαλλε τα μέγιστα στο χτίσιμο μίας πρωταγωνίστριας ομάδας απο το μηδέν. Ο σεβασμός μας προς το πρόσωπο του μεγαλώνει ακόμα περισσότερο γιατί μιλάμε για έναν επαγγελματία που ποτέ δεν χάιδεψε τα αυτιά του κόσμου, έκανε αθόρυβα τη δουλειά του και βοήθησε όλους μας να κατανοήσουμε παραπάνω το άθλημα του ποδοσφαίρου. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ δεν στέκεται σε πρόσωπα και δεν τελειώνει ποτέ. Ο αντικαταστάτης του θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Ζόρζε Κόστα, ένας νέος προπονητής που μέχρι στιγμής δεν έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες με απαιτήσεις. Εννοείται πως τον καλωσορίζουμε και του υποσχόμαστε πως θα τον στηρίξουμε και αυτόν γιατί έχουμε σημαντικές μάχες να δώσουμε σε 2 μήνες από τώρα.

ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ AGRADECIMENTOS DO PROFESSOR PARA TUDO"

Πρόλαβαν επίθεση της Αλ Κάιντα στο Μουντιάλ οι Ιρακινοί

http://www.contra.gr/images/m/iraqi_alqaeda_170510_m.jpgΤη σύλληψη ενός μέλους της Αλ Κάιντα, υπόπτου για το σχεδιασμό επίθεσης κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανακοίνωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατηγός Κασίλ αλ-Μουσαουί, πρόκειται για τον 31χρονο Σαουδάραβα Αμπντουλάχ Άζαμ αλ Καχτάνι, άλλοτε επιτελή του στρατού της πατρίδας του, ο οποίος σε συνεργασία με τον Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, το δεξί χέρι του Οσάμα Μπιν Λάντεν, προετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη.

Όπως υποστήριξε ο αλ Μουσαουί, ο συλληφθείς βρισκόταν στο Ιράκ από το 2004 και είχε ενεργό ρόλο σε διάφορες επιθέσεις τόσο στην πρωτεύουσα Βαγδάτη όσο και στην περιφέρεια της χώρας. Επί του σχεδίου ο Ιρακινός στρατηγός δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει περισσότερα.

Champions League Οριστικά οι 5 αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

http://www.sport24.gr/ast/cov/cl/cl_2009_5_21_16_15_45_b.jpgΗ νίκη της Ουνιρέα Ουρζιτσένι επί της Καέλαουλ Πιάτρα έβαλε τέλος στις ελπίδες της Στεάουα Βουκουρεστίου για την 2η θέση στο πρωτάθλημα Ρουμανίας, κάτι που σημαίνει πως η ομάδα του Παντελή Καπετάνου δεν θα είναι υποψήφια αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League.Η Ουνιρέα και η Τιμισοάρα που διεκδικούν την 2η θέση δεν είναι τόσο ψηλά στην κατάταξη της UEFA για να μπουν στο group των ισχυρών.

Αυτό σημαίνει πως οριστικά ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα είναι μία εκ των Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Άγιαξ, Φενέρμπαχτσε, Ντιναμό Κιέβου και Μπράγκα.

Σνέιντερ: "Φέρτε μας την Μπάγερν"!


Ο Γουέσλεϊ Σνέιντερ πανηγυρίζει με τη φανέλα της Ίντερ Ετοιμος να πανηγυρίσει το τρεμπλ με νίκη επί της Μπάγερν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το Σάββατο δήλωσε ο Γουέσλι Σνέιντερ. Παράλληλα, ο Ολλανδός της Ιντερ υποσχέθηκε ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" για να κατακτήσουν οι «νερατζούρι» τον πιο δύσκολο τίτλο.

"Η κατάκτηση του πρωταθλήματος θα επηρεάσει την προετοιμασία μας για τον τελικό του Σαββάτου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πηγαίνουμε στη Μαδρίτη έχοντας ήδη εξασφαλίσει τους άλλους δύο τίτλους που κυνηγούσαμε", δήλωσε ο Σνέιντερ στην ολλανδική εφημερίδα "De Telegraaf". "Ηταν δύσκολη η προσπάθειά μας μέχρι τώρα, αλλά ανταμειφθήκαμε από τη μεγαλειώδη υποδοχή των οπαδών μας στο Μιλάνο. Ηταν μία θαυμάσια εμπειρία και είμαστε περήφανοι για ό,τι καταφέραμε", κατέληξε.

Ο Μιλίτο στην Μπαρτσελόνα έως το 2012


Ο Γκάμπριελ Μιλίτο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα... Οι τελευταίες ημέρες πρέπει να είναι από τις πιο ευτυχισμένες στη ζωή του Γκαμπριέλ Μιλίτο. Και αυτό γιατί, όπως ανακοίνωσε διοίκηση της Μπαρτσελόνα, ο Αργεντινός αμυντικός, ο οποίος πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στην Ισπανία, επέκτεινε τη συνεργασία του με τους (απερχόμενους) πρωταθλητές Ευρώπης για ακόμη ένα χρόνο, παραμένοντας έτσι στο «Καμπ Νου» έως το 2012.

Οι «μπλαουγκράνα» απέκτησαν το 2007 από τη Σαραγόσα τον 29χρονο οπισθοφύλακα, ο οποίος, ωστόσο, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού τον Μάιο του 2008. Επέστρεψε στα γήπεδα τον Ιανουάριο του 2010 και βοήθησε σημαντικά την Μπαρτσελόνα στα μετόπισθεν, ειδικά στις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν, καθώς ο τεχνικός των Καταλανών, Πεπ Γκουαρντιόλα, τον προτιμούσε από τους Ράφα Μάρκες και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Θέλει Βορρά του χρόνου η Παναχαϊκή!


Ο Αλέξης Κούγιας στον αγωνιστικό χώρο Στο βόρειο όμιλο του Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής θέλει να συμμετάσχει του χρόνου η Παναχαϊκή! Η διοίκηση της πελοποννησιακής ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση και γνωστοποιεί ότι κατέθεσε αίτημα στην Ενωση για να τοποθετηθεί στο βόρειο όμιλο τη νέα περίοδο.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Σήμερα έγινε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή κ. Αλέξη Κούγια και του προέδρου της Β'- Γ' Εθνικής κατηγορίας Σπύρο Καλογιάννη, ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. έθεσε υπόψιν αίτημα όπως η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή την περίοδο 2010-2011 συμμετέχει στον βόρειο όμιλο της Γ' Εθνικής καθόσον μετά τον υποβιβασμό του Αιγάλεω και της Καλαμάτας, οι ομάδες του Νοτίου Ομίλου είναι υπεράριθμες και του Βορείου Ομίλου μετά βίας δεκαπέντε, και πιθανολογικά μετά τα μπαράζ της Β' Εθνικής για τον υποβιβασμό οι ομάδες του Νοτίου Ομίλου σε είκοσι μια και του Βορείου Ομίλου σε δεκαπέντε.

Κατόπιν συναντήσεως του προέδρου της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή και του προπονητού της ομάδας κ. Μαραντά Γεώργιου στην Πάτρα, αποφασίστηκε πως η πρώτη συγκέντρωση για την Π.Α.Ε. θα γίνει στις 5/07/10 ημέρα Δευτέρα και η αναχώρηση για το προπονητικό κέντρο της Κλεισούρας στην Καστοριά θα γίνει 26/07/10. Στις 9/08/10 θα επιστρέψουν στην Πάτρα".

Τέλος, στο θέμα της ενδεχόμενης αλλαγής ιδιοκτησίας, ο Κούγιας αναμένεται να έχει συνάντηση εντός των ημερών με τον εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα, Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη.

Απορρίφθηκε από το CAS η έφεση του Ριμπερί


Κοιτάζει προς Λονδίνο ο Ριμπερί Οριστικά εκτός τελικού Τσάμπιονς Λιγκ (Σάββατο, 21:45) μένει ο Φρανκ Ριμπερί, καθώς σήμερα το Ανώτατο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει η Μπάγερν Μονάχου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος είχε τιμωρηθεί αρχικά από την UEFA (πρωτόδικα και από τη δευτεροβάθμια επιτροπή) με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών για την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λιόν στο Μόναχο.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τέλος ο Φοιρός

http://www.novasports.gr/media/68608.jpgΠαρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Διαγόρα αποτελεί ο Γιώργος Φοιρός. Ο έλληνας τεχνικός εξήγησε: «Νομίζω πώς αυτή είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Το συμβόλαιό μου λήγει τώρα. Πριν από ένα μήνα αν μου γινόταν επίσημη πρόταση της διοίκησης να παραμείνω στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μπορεί και να συμφωνούσα. Ζύγισα όμως την κατάσταση και πήρα την απόφαση να αποχωρήσω από την θέση μου. Ομολογώ πώς πέρα από την καλή συνεργασία με όλα τα παιδιά, είχαμε μια πετυχημένη πορεία. Ο αρχικός μας στόχος όταν ήρθα, ήταν να διατηρήσουμε την ομάδα στην κατηγορία και γρήγορα επιτεύχθηκε. Για μένα κλείνει ένας κύκλος αλλά παράλληλα θα πρέπει κι ο Διαγόρας να οργανωθεί για την νέα σεζόν που έρχεται ούτως ώστε να σχεδιάσει και να προγραμματίσει για αυτά που έρχονται. Εύχομαι ο Διαγόρας να φτάσει σε περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες κι εγώ θα ψάξω την τύχη μου κοντά στην γενέτειρά μου».

Θέλει Σμολάρεκ η Καϊζερσλάουτερν


Ο Έμπι Σμολάρεκ πανηγυρίζει μέσα στο "Σπύρος Λούης" Το ενδιαφέρον της Καϊζερσλάουτερν φαίνεται πως έχει κεντρίσει ο Εμπι Σμολάρεκ. Η γερμανική ομάδα μάλιστα δεν αποκλείεται να καταθέσει και επίσημα πρόταση στην Καβάλα, προκειμένου να αποκτήσει τον διεθνή Πολωνό επιθετικό, αν και για την ώρα το ενδιαφέρον εκφράζεται μόνο από δημοσιεύματα του Τύπου.

Οσον αφορά στο θέμα του προπονητή καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπάρχει και απλά συνεχίζεται η ονοματολογία. Στο πλαίσιο αυτό τα ονόματα των Σουμ, Ιρουρέτα και Μαλεζάνι βρίσκονται στην λίστα.

Απαγόρευση στοιχήματος σε παράγοντες


Το σήμα της ΕΠΟ Κανείς παράγοντας ομάδας δεν θα μπορεί πλέον να στοιχηματίζει, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, μετά από σχετική οδηγία της UEFA. Οπως ενημέρωσε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, θα πρέπει να αλλάξει και ο κανονισμός της ΕΠΟ, κάτι που εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η ενημέρωση: "Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ έγινε εκτενής συζήτηση επί των τροποποιήσεων που θα καταθέσει το δ.σ. στην τακτική γενική συνέλευση των ΕΠΣ-μελών της Ομοσπονδίας στις αρχές Ιουνίου. Οι τροποποιήσεις αυτές αφορούν τον πειθαρχικό κώδικα, το καταστατικό της ΕΠΟ, τον κανονισμό διαιτησίας, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα Β' και Γ' εθνικής κατηγορίας, το περιφερειακό πρωτάθλημα, στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Οσον αφορά τις τροποποιήσεις του πειθαρχικού κώδικα, δεν ελήφθη καμία οριστική απόφαση, καθώς εκκρεμεί συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου και του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας Θεόδωρου Κουρίδη, του προέδρου της Super League Νικόλα Πατέρα, αλλά και των κ. Γεώργιου Μποροβήλου, Κωνσταντίνου Πηλαδάκη, Γεώργιου Λούβαρη, Αντώνη Αντωνιάδη και Πατρίκ Κομνηνού, με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή. Η συνάντηση θα γίνει αύριο Τρίτη 18/5/2010 και ώρα 17:30 στη γγΑ. Οι τροποποιήσεις του πειθαρχικού κώδικα θα συζητηθούν εκ νέου στην προσεχή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΠΟ την Τρίτη 25/5/2010.

Σε ό,τι αφορά τις τροποποιήσεις του καταστατικού η σημαντικότερη αφορά το άρθρο 50, που αναφέρεται στο θέμα του στοιχήματος. Βάσει των προβλεπόμενων από την UEFA, θα εισαχθεί νέα παράγραφος στο άρθρο 50 που θα απαγορεύει στους αξιωματούχους των ομάδων να εμπλέκονται, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, σε στοιχηματισμούς, προγνωστικά αγώνων και κληρώσεις που συνδέονται με ποδοσφαιρικούς αγώνες ενώ θα καταρτιστεί και ειδικός κανονισμός στον πειθαρχικό κώδικα με τον οποίο θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις, οι απαγορεύσεις, οι κυρώσεις, οι διαδικασίες και ο τρόπος ελέγχου των φυσικών ή νομικών προσώπων.

Οσον αφορά τον κανονισμό διαιτησίας και τις τροποποιήσεις που θα γίνουν σε αυτόν (δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση και θα συνεχιστεί στην προσεχή συνεδρίαση του δ.σ. την Τρίτη 25/5/2010), μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ότι:

-Σε ΕΠΣ με δύναμη αριθμού σωματείων μικρότερου των τριάντα (30) και εφόσον δεν υφίσταται ικανός αριθμός διορισμένων παρατηρητών ή εκπαιδευτών, η οικεία ένωση δύνανται μετά από έγκριση του δ.σ. της ΕΠΟ να ορίζει οποιονδήποτε πρώην διαιτητή της ΕΠΣ ως τοπικό όργανο διαιτησίας. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του κανονισμού ως τοπικό όργανο διαιτησίας στις ΕΠΣ διορίζεται πρώην διαιτητής που πέτυχε στις αντίστοιχες εξετάσεις.

-Διπλώματος διαιτητού δικαιούνται οι υποψήφιοι νέοι διαιτητές, ηλικίας από 16 έως 35 ετών, εφόσον πετύχουν στις εξετάσεις και έχουν αγωνιστεί σε τουλάχιστον τρεις (3) αγώνες και σε έναν (1) από αυτούς υπάρχει και έκθεση παρατηρητή.

-Οι υποψήφιοι διαιτητές θα πρέπει να είναι απόφοιτοι γυμνασίου τουλάχιστον, να προσκομίζουν ποινικό μητρώο και πιστοποιητικό γέννησης. Σε περίπτωση αλλοδαπών επιπρόσθετα απαιτείται άδεια παραμονής και φωτοτυπία διαβατηρίου.

-Θα μειωθούν τα όρια ηλικίας για την επιλογή διαιτητών σε όλες τις κατηγορίες βάσει των προβλεπόμενων στη σύμβαση διαιτησίας με την UEFA:
1.Για την προαγωγή από την 5η στην 4η κατηγορία ο προς επιλογή διαιτητής δεν θα πρέπει να έχει υπερβεί το 33ο έτος της ηλικίας του.
2.Για την επιλογή του στην 1η κατηγορία ο διαιτητής δεν θα πρέπει να έχει υπερβεί το 37ο έτος της ηλικίας του.
3.Για την επιλογή του στη 2η κατηγορία ο διαιτητής δεν θα πρέπει να έχει υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας του.
4.Για την επιλογή του στην 3η κατηγορία ο διαιτητής δεν θα πρέπει να έχει υπερβεί το 34ο έτος της ηλικίας του.

-Η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα μπορεί να χρησιμοποιεί σε αγώνες Α' Εθνικής Κατηγορίας ή Κυπέλλου Ελλάδος με συμμετοχή ομάδας Α' Εθνικής Κατηγορίας και διαιτητές 2ης κατηγορίας που είναι υποψήφιοι για άνοδο και σε αγώνες Β' Εθνικής Κατηγορίας ή Κυπέλλου Ελλάδος με συμμετοχή ομάδας Β' Εθνικής Κατηγορίας και διαιτητές 3ης κατηγορίας που είναι υποψήφιοι για άνοδο. Η χρησιμοποίηση των προαναφερθέντων διαιτητών θα γίνεται από ειδικό πίνακα υποψηφίων για άνοδο που θα καταρτίζεται πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Για τον καταρτισμό του πίνακα θα λαμβάνονται υπόψη οι βαθμολογίες τους από τους παρατηρητές, αλλά και οι εισηγήσεις των μελών της ΚΕΔ/ΕΠΟ και του Υπεύθυνου Ανάπτυξης Διαιτησίας. Οι διαιτητές του πίνακα αυτού θα μπορούν να αλλάζουν πριν από την έναρξη του β' γύρου, καθώς θα λαμβάνονται υπόψη οι αποδόσεις και βαθμολογίες τους.

-Ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Διαιτησίας έχει ισχυρό ρόλο στους ορισμούς και την αξιολόγηση των διαιτητών και παρατηρητών, αποτελεί δε τον κυριότερο σύμβουλο της ΚΕΔ/ΕΠΟ με τον εφοδιασμό της ΚΕΔ/ΕΠΟ για κάθε αγωνιστική ημέρα με τις βαθμολογίες και τις παρατηρήσεις για την απόδοση των διαιτητών και βοηθών. Ωστόσο, την τελική ευθύνη για όλες τις αποφάσεις έχει ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ".

Οι βαθμολογίες των πλέι οφ και πλέι άουτ στη Β` Εθνική

Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β` & Γ` Εθνικής ανακοίνωσε τις βαθμολογίες των ομάδων που μετέχουν στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ του πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας της περιόδου 2009-2010. Αναλυτικά:

Πλέι οφ

1. ΟΦΗ 3

2. Εθνικός 1

3. Πανσερραϊκός 1

4. Πιερικός 0

Πλέι άουτ

1. Θρασύβουλος 2

2. Δόξα Δράμας 2

3. Ιωνικός 1

4. Ρόδος 0

Η NOVA στο δρόμο για το Μουντιάλ


Το νέο λογότυπο της NOVA... Ο δρόμος για τα γήπεδα της Νότιας Αφρικής και την τελική αναμέτρηση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου περνά μέσα από τη nova. Οι συνδρομητές της πρώτης ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα θα βρίσκονται όπως πάντα στο κέντρο των εξελίξεων.

Από τη Δευτέρα 24 Μαΐου έως και το Σάββατο 5 Ιουνίου, θα μπορούν να παρακολουθούν αποκλειστικά από τα κανάλια novasports τους φιλικούς αγώνες της Εθνικής μας Ομάδας αλλά και των άλλων Εθνικών Ομάδων στο πλαίσιο της τελικής προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το πρόγραμμα των αγώνων που θα προβληθούν από τη nova είναι:

  • Ιαπωνία- N. Κορέα 24/5 13:20 «Saitama Stadium» Τόκιο, Ιαπωνία

  • Αγγλία- Μεξικό 24/5 22:00 «Wembley Stadium» Λονδίνο, Αγγλία

  • Β. Κορέα- Ελλάδα 25/5 21:00 «Cashpoint Stadium» ’λταχ, Αυστρία

  • Ολλανδία- Μεξικό 26/5 21:00 «Badenova Stadium» Φράιμπουργκ, Γερμανία

  • Ουγγαρία- Γερμανία 29/5 21:00 «Stadium Puskas Ferenc» Βουδαπέστη, Ουγγαρία

  • Πορτογαλία- Καμερούν1/6 22:30 «Dr Magalhaes Pessoa Stadium» Λειρία, Πορτογαλία

  • Παραγουάη- Ελλάδα 2/6 20:00 «Schutzenwiese» Βίντερτουρ, Ελβετία

  • Ισπανία- Ν. Κορέα 3/6 18:00 «Tivoli Stadium» Ινσμπεργκ, Αυστρία

  • Ελβετία - Ιταλία 5/6 21:45 «Stade de Geneve» Γενεύη, Ελβετία
  • Φαν Γκάαλ: "Μένω αν κατακτήσουμε το τρεμπλ"


    Ο Φαν Χάαλ είναι προβληματισμένος Αλλαξε γνώμη ο Λουϊς Φαν Γκάαλ και δηλώνει ότι θα μείνει στη Μπάγερν, αν ολοκληρωθεί η απίστευτη επιτυχία της κατάκτησης του τρεμπλ. Οι Βαυαροί έχουν ήδη πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο Γερμανίας, ενώ το Σάββατο διεκδικούν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι σε μία ομάδα επίσης υποψήφια για το τρέμπλ, την Ιντερ.

    Ο Ολλανδός προπονητής είχε πει πριν από μερικούς μήνες ότι στην περίπτωση που πετύχει το "απόλυτο" θα αποχωρήσει, αφού δεν θα υπάρχει περαιτέρω κίνητρο. Λίγες ημέρες πριν τον τελικό του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και σε δηλώσεις του στο Reuters, απαντά κατηγορηματικά "Οχι", στη ερώτηση αν ισχύει ακόμα η απόφασή του!

    "Οχι. Μίλησα με πολύ κόσμο, παίκτες και μέλη της διοίκησης και, όχι, δεν θα φύγω. Εχω ακόμα συμβόλαιο (σ.σ. έως το καλοκαίρι του 2011) και η επόμενη σεζόν είναι μια διαφορετική ιστορία. Ποτέ στην καριέρα μου δεν συνάντηση τέτοιο ποσοστό εμπιστοσύνης των ποδοσφαιριστών στην φιλοσοφία μου. Η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο μέγιστο σημείο των δυνατοτήτων μας", είπε ο 58χρονος προπονητής, που πριν από 15 χρόνια είχε οδηγήσει τον Αγιαξ στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Μπάμπελ προπονητής της Χέρτα


    Μάρκους Μπάμπελ Ο Μάρκους Μπάμπελ είναι ο νέος προπονητής της Χέρτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του συλλόγου από το Βερολίνο. Ο 37χρονος, ο οποίος το διάστημα Νοέμβριος 2008-Δεκέμβριος 2009 εργάστηκε στην Στουτγκάρδη, θα παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα από τους ανθρώπους της Χέρτα, στον πάγκο της οποίας διαδέχεται τον Φρίντχελμ Φούνκελ, το συμβόλαιο του οποίου δεν ανανεώθηκε.

    Στον παλαίμαχο διεθνή αμυντικό, ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων, στις Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ, προσφέρθηκε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο θα επεκταθεί αυτόματα, σε περίπτωση που η Χέρτα κερδίσει άμεσα την επάνοδό της στην μπουντεσλίγκα.

    Ο Μπάμπελ αγωνίστηκε 51 φορές στην εθνική Γερμανίας, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 1996. Εκτός από τη Λίβερπουλ και την Μπάγερν Μονάχου, φόρεσε τις φανέλες του Αμβούργου, της Στουτγκάρδης και της Μπλάκμπερν. Τη σεζόν 2008-09 οδήγησε τη Στουτγκάρδη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο είδε την "πόρτα της εξόδου" τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζέντεν


    O Zέντεν με τη φανέλα της Σάντερλαντ Παίκτης της Σάντερλαντ θα παραμείνει γι' ακόμη ένα χρόνο ο Μπουντεβάιν Ζέντεν. Ο 33χρονος Ολλανδός, ο οποίος «μετακόμισε» στην Αγγλία πέρυσι το καλοκαίρι από τη Μαρσέιγ ως ελεύθερος, υπέγραψε 12μηνο συμβόλαιο με τις "μαύρες γάτες", χωρίς να γίνει γνωστό το οικονομικό μέρος.

    "Είμαι χαρούμενος που ο "Μπόλο" επέλεξε να παραμείνει στην ομάδα. Πρόκειται για έναν πολύτιμο παίκτη, που βοηθάει την ομάδα με την εμπειρία του. Εκτός των άλλων, συγκεντρώνει το σεβασμό των συμπαικτών του, γεγονός που βοηθάει όλη την ομάδα και κυρίως τους νέους παίκτες", είπε ο τεχνικός της Σάντερλαντ, Στιβ Μπρους.

    Φεύγει σα φίλος


    Ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Την Τρίτη λίγο μετά το μεσημέρι ο Φερνάντο Σάντος, σε συνέντευξη Τύπου που θα ξεκινήσει στις 12.30, αναμένεται να γνωστοποιήσει επίσημα την απόφασή του για την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ μετά από τρία χρόνια παραμονής στο "τιμόνι" της ομάδας. Ολες οι ενδείξεις φανερώνουν πως ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πάρει την απόφαση να μην συνεχίσει άλλο στον πάγκο της μακεδονικής ομάδας, αλλά η επίσημη απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο.

    Πάντως, σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ έγινε ένα συμβούλιο της διοίκησης της ΠΑΕ, με την παρουσία και του τεχνικού διευθυντή, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, για το θέμα της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας κατά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Στο ενδεχόμενο οριστικής ολοκλήρωσης της καριέρας του, τότε πρώτος υποψήφιος διάδοχος του Σάντος θα είναι ο επίσης Πορτογάλος Ζόρζε Κόστα.

    Νέος προπονητής στον ΠΑΟΚ, ο Ζόρζε Κόστα
    O Ζόρζε Κόστα, ο Πορτογάλος τεχνικός που είχε συζητήσει με τον Σέρχιο Κονσεϊσάο, για να αντικαταστήσει τον Φερνάντο Σάντος, είναι ο επόμενος... Σάντος. Ο πρώην τεχνικός της Μπράγκα είναι ο άνθρωπος που θα αναπληρώσει το κενό του Σάντος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

    Η διοίκηση εμπιστευεται τον Κονσεϊσάο καθώς και τις συστάσεις που έδωσε ο Σάντος για τον συμπατριώτη του. Κατά συνέπεια, μέσα στις επόμενες μέρες θα προκύψει η πρόσληψή του και θα υπάρχει οριστικά αντικαταστάτης για τον πάγκο μετά την αποχώρηση του Σάντος.

    Ο Ζόρζε Κόστα ήταν συμπαίκτης στην εθνική Πορτογαλίας με τον Κονσεϊσάο και την Σταντάρ Λιέγης. Ο Κόστα θεωρείται ότι έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης ως προπονητής. Για τον ΠΑΟΚ θεωρείται ιδανική επιλογή. Ο Ζόρζε Κόστα έχει γεννηθεί στις 14 Οκτωβρίου του 1971 στο Οπόρτο κι έκανε σπουδαία καριέρα με τους «δράκους», κατακτώντας μεταξύ άλλων το Champions League το 2004, το Κύπελλο UEFA το 2003, αλλά και οκτώ πρωταθλήματα.

    Παράλληλα, είχε ετήσια περάσματα από Πεναφιέλ, Μαρίτιμο, Τσάρλτον και Σταντάρ Λιέγης, προτού αποσυρθεί το καλοκαίρι του 2006. Παράλληλα, είχε 50 συμμετοχές και 2 γκολ με την εθνική Πορτογαλίας, παίρνοντας μέρος στο Euro 200 και το Μουντιάλ του 2002.

    Τη σεζόν 2006/07 άρχισε την προπονητική του καριέρα στην Μπράγκα, από την οποία απομακρύνθηκε μετά από ενάμιση χρόνο και αμέσως ανέλαβε την Ολανένσε, την οποία οδήγησε στον τίτλο της δεύτερης κατηγορίας της Πορτογαλίας και στην άνοδο έπειτα από 34 χρόνια.

    Εδώ και τρεις μήνες γνωρίζουν ότι φεύγει...


    Ο Φερνάντο Σάντος στο παιχνίδι με την ΑΕΚ Υπήρχαν αρκετοί λόγοι να κερδίσει ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ και αυτό είχε να κάνει κυρίως με τον ΄Φερνάντο Σάντος και την αποχώρησή του. Θα ήθελε να δώσει τέλος στη συνεργασία του με το δικέφαλο, μπροστά σε 30 περίπου χιλιάδες οπαδούς, με επιτυχία.

    Ανεκτίμητη η προσφορά του Πορτογάλου. Ακουσε πολλά στη διάρκεια της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ. Οι ισορροπίες διαταράχθηκαν πολλές φορές. Ωστόσο, υπήρχε πάντα η λύση και μετά από τρια χρόνια συνεργασίας έφτασε σε μια σημαντική επιτυχία εν μέσω σημαντικών ρεκόρ, κυρίως με τις επιδόσεις της άμυνας. Η ομάδα απέκτησε νοοτροπία νικητή και δεν υπήρχε ούτε ένα από όσα έδωσε, τουλάχιστο φέτος, που να υποχώρησε από τον αρχικό του στόχο.

    Την Δευτέρα το βράδυ ή την Τρίτη νωρίς θα υπάρχει συνάντηση και ο Σάντος θα του μεταφέρει την απόφασή του να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Αισθάνεται κουρασμένος και μάλλον θα μείνει εκτός του έντονου ανταγωνισμού, μακριά από τους πάγκους των ομάδων. Προτιμά να πάει στον πάγκο μιας εθνικής ομάδας και σε αυτό φαίνεται ότι υπάρχουν πιθανότητες να επιστρέψει στην Ελλάδα.

    Ο αντικαταστάτης και η Eθνική
    Ο Σάντος και οι συνεργάτες του έχουν μαζέψει τα πράγματά τους από το γραφείο στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής και μάλιστα ενημέρωσαν του ιδιοκτήτες των σπιτιών που διαμένουν, ότι αποχωρούν.

    Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες, όλοι οι αρμόδιοι στον ΠΑΟΚ, Ζαγοράκης, Βρύζας και Κονσεϊσάο, γνωρίζουν ότι ο Σάντος θα αποχωρήσει, όπως τους είπε ο ίδιος ο Πορτογάλος.

    Τότε βγήκαν στην επιφάνεια ονόματα προπονητών, όπως του Ζόρζε Κόστα που δεν αποκλείεται τελικά να είναι ο αντικαταστάτης του Σάντος, εφόσον ολοκληρωθεί οριστικά η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ.

    Για τον Σάντος ακολουθεί ξεκούραση. Αν δεν καταφέρει να του αλλάξει την απόφαση ο Ζαγοράκης μέσα από τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν σήμερα ή αύριο, θα επιστρέψει στην πατρίδα του και θα συζητήσει το ενδεχόμενο να αναλάβει την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας αλλά δεν αποκλείεται να γίνει συζήτηση για την δική μας την Εθνική.

    Πυρά Εντίνιο κατά Μπάγεβιτς: "Είναι ένας κακός άνθρωπος"

    http://www.contra.gr/images/m/ENTINIOPAOK0805_m.jpgΕναντίον του Ντούσαν Μπάγεβιτς έβαλλε με δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis» ο Εντίνιο μια μέρα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ σχολιάζοντας παράλληλα την πορεία της ομάδας του και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πορτογάλος άσος:

    «Ήθελα πάρα πολύ να σκοράρω, όχι τόσο κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά κόντρα στον Μπάγεβιτς, που μου έκανε τη ζωή δύσκολη, μου έκανε άσχημα πράγματα. Το είπα και στους συμπαίκτες μου, ότι ήθελα να παίξω κόντρα στον Μπάγεβιτς, που είναι ένας κακός άνθρωπος.

    Η ΑΕΚ προκρίθηκε στα πλέι οφ όχι χάρη στον προπονητή, αλλά στους παίκτες της, που είναι επαγγελματίες, κανείς δεν τον συμπαθεί, και το λέω επειδή το ξέρω. Για όλα αυτά που κάνει, δίνει τους παίκτες του στις εφημερίδες, μιλάει άσχημα για τους ποδοσφαιριστές, παράδειγμα ο Ενσαλίβα πήγε να του καταστρέψει την καριέρα, όταν το Δεκέμβριο του έλεγε σε υπολογίζω, και μετά όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος του είπε ότι δεν τον υπολογίζει, έναν παίκτη που ήταν βασικός πέρσι.

    Ευτυχώς ο Ενσαλίβα βρήκε ομάδα και συνεχίζει το δρόμο του. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα, όπως ο Τζιμπούρ, ο Σκόκο, ο Μπλάνκο, ο Χετεμάι. Δεν μπορεί να βλέπει τους άλλους ευτυχισμένους. Όλοι κατάλαβαν ότι όταν έφυγε ο Εντίνιο από την ΑΕΚ, δεν ήταν αυτός το πρόβλημα. Κατάλαβαν ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο Εντίνιο. Κάθε προπονητής έχει το δικαίωμα να πει σε έναν παίκτη ότι δεν του κάνει, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει από εδώ και από εκεί άσχημα για αυτόν.

    Στον ΠΑΟΚ είδα τη διαφορά, πόσο καλά είναι εδώ, κατάλαβα πόσο οικογένεια είναι, με έναν προπονητή που δε δημιουργεί προβλήματα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω. Καμία σχέση οι δύο ομάδες. Δε μου άρεσε που ο προπονητής δε με άφηνε να δουλεύω. Στον ΠΑΟΚ, παίκτες τραυματίστηκαν και επέστρεψαν κανονικά. Ο Φιλομένο τραυματίστηκε, επέστρεψε και σκόραρε. Το ίδιο Μουσλίμοβιτς, ο Παπάζογλου. Υπάρχει αλληλλοσεβασμός, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη και διαφορετική ομάδα».

    Σε ερώτηση για το τι του έλεγαν μετά το τέλος του ματς οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, είπε: «Με ρώτησαν πως είναι στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τους είπα πως είναι φανταστικά εδώ».

    Μιλώντας εκ νέου για τον Μπάγεβιτς, ανέφερε: «Ο Ζεράλδο Άλβες, που είναι προσωπικός φίλος μου, σε ένα διάστημα ήταν τραυματίας, αλλά ήθελε να παίξει και του είπε ο Μπάγεβιτς ότι θα τον χρησιμοποιήσει. Ο Άλβες σκόπευε να τα δώσει όλα για την ομάδα και τον προπονητή, και παρά τον έντονο πόνο, έκανε ένεση κα δούλεψει, αλλά τελικά τον άφησε εκτός. Ο προπονητής πρέπει πρώτα να κοιτάει την υγεία των παικτών του. Η απάντηση μου προς τον Μπάγεβιτς ήταν η χθεσινή βραδιά ένας κόσμος να αποθεώνει τον Εντίνιο, εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον Μπάγεβιτς, ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί μου δημιουργούσε προβλήματα».

    Για τη δική του απόδοση, που δεν ήταν αυτή που όλοι περίμεναν, είπε: «Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, προέκυψε το πρόβλημα στο πόδι. Έχασα κάποιες εβδομάδες και μαζί τη φόρμα μου. Μετά προσπάθησα, δεν έπαιξα σε πολλά ματς, δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Μου αρέσει να κάνω την αυτοκριτική μου. Δεν κατάφερα να πάω στο Μουντιάλ».

    Για το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε, ο Εντίνιο είπε: «Το πρόβλημα δεν ήταν με τον Φερνάντο Σάντος, αλλά με συμπαίκτη μου κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ζήτησα συγνώμη, δεν ήταν κάτι σημαντικό, απλά δεν ήταν μια καλή μέρα. Η παρεξήγηση όμως λύθηκε και συνεχίζουμε κανονικά».

    Για την επιτυχία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ υποστήριξε: «Όλοι όταν ξεκινούσαμε τα πλέι οφ, βάλαμε στοίχημα ότι θα τα καταφέρουμε. Ξέραμε ότι η πρωτιά θα παιχθεί μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Ξέραμε ότι βοηθιέται από τους διαιτητές ο Ολυμπιακός, είπαμε ό,τι και να γίνει στο παιχνίδι, δε θα ασχοληθούμε, θα τα δώσουμε όλα, θα σκυλιάσουμε, και το κάναμε».

    Για το μέλλον του, σημείωσε: «Θέλω να ζήσω στη Θεσσαλονίκη και με την αγάπη του κόσμου του ΠΑΟΚ. Ανήκω στη Μάλαγα, με θέλει πίσω, αλλά προτιμάω να μείνω εδώ. Αλλά αν τελικά φύγω, θα φύγω με πικρία, γιατί κάθε μέρα που έζησα εδώ είχα πολύ καλές στιγμές».

    Για τη στήριξη που προσφέρει ο κόσμος του ΠΑΟΚ στους παίκτες επισήμανε: «Δεν είναι υποχρέωση, αλλά καθήκον. Όταν εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος από την κερκίδα, μας προκαλεί μια εσωτερική δύναμη να αγωνιστούμε ακόμα πιο παθιασμένα. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το να αφήσω αυτήν την ομάδα».

    Για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει στους ομίλους, διαθέτει ποιότητα. Προέχει τώρα η ξεκούραση, και μετά απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για να έρθει η μεγάλη επιτυχία».

    Για τον Φερνάντο Σάντος και πιθανή αποχώρησή του, υπογράμμισε: «Σίγουρα θα είναι κάτι δύσκολο να φύγει ο Σάντος. Θα λυπήσει όλους. Ο Σάντος έχει μπολιάσει την ομάδα με πνεύμα νικητή και αυτό δύσκολα θα χαθεί».

    Για το ποιον συμπαίκτη του θα ψήφιζε ως MVP είπε: «Και εγώ τον Βιεϊρίνια θα ψήφιζα για MVP, έκανε μια τεράστια σεζόν. Αλλά πολλοί παίκτες αξίζουν συγχαρητήρια, ο Ίβιτς, ο Γκαρσία, ο Κοντρέρας, ο Λίνο, ο Χαλκιάς, αλλά ο Βιεϊρίνια ξεχώρισε λίγο παραπάνω».

    Για τα ελληνικά που ήδη μιλάει, ο Εντίνιο είπε: «Μιλάω αρκετά ελληνικά και όσο μένω μαθαίνω περισσότερα».

    Χαμος στην Τουρκια.

    http://www.contra.gr/images/m/tourkia_m.jpgΔεν μπορούσαν να πιστέψουν την απώλεια του τίτλου οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε. Mετά τη λήξη του αγώνα της ομάδας τους με την Τράμζοσπορ το τελικό αποτέλεσμα του οποίου έδωσε τον τίτλο στην Μπούρσασπορ δημιούργησαν επεισόδια που στοίχισαν τραυματισμό σε 50 ανθρώπους. Ειχαν δε πιστέψει ότι η ομάδα τους είχε πάρει το πρωτάθλημα πιστεύοντας μία λαθεμένη πληροφορία που κυκλοφόρησε σαν αστραπή στο γήπεδο!

    Oι οπαδοί της Φενέρ έστρεψαν πρώτα τα φραστικά πυρά τους κατά του Ντάνι Γκουϊθα ο οποίος έχασε ένα σωρό ευκαιρίες να χαρίσει τη νίκη και το πρωτάθλημα στην ομάδα τους. Στη συνέχεια η μπάλα πήρε και τους υπόλοιπους με συνέπεια να δημιουργηθεί μία απίστευτη ένταση στο “Σουκρού Σαράτσογλου”. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύζυγος του Αλεξ, που είναι έγκυος, έκλαιγε από την αγωνία κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών της αναμέτρησης.

    Εν τω μεταξύ, στο γήπεδο έλαβε χώρα και ένα τρομερά περίεργο περιστατικό (το αναφέραμε και πιο πάνω). Ανθρωπος της Φενέρ ενημέρωσε την ομάδα και τους φιλάθλους κατά τη διάρκεια του αγώνα (στα τελευταία λεπτά) ότι η Μπούρσα έχανε από την Μπεσίκτας κάτι που βέβαια δεν ήταν αλήθεια. Αίφνης η ομάδα έριξε τους αγωνιστικούς ρυθμούς της και ο κόσμος στο γήπεδο άρχισε να γιορτάζει τον τίτλο. Μάλιστα οπαδοί της Φενέρ μπήκαν στο γήπεδο πανηγυρίζοντας! Οταν όμως έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο περί λάθος, ήταν πολύ αργά. Η Φενέρ είχε ήδη χάσει τον τίτλο και η γιορτή μεταφέρθηκε στην Προύσα.

    Η διοίκηση του Ηρακλή ενημερώνει τον κόσμο

    Η διοίκηση του Ηρακλή ενημερώνει τον κόσμο

    Από τη στιγμή που προέκυψε η αλλαγή στη διοικητική καθοδήγηση του Ηρακλή, αυτό το οποίο ήθελε (εδώ και χρόνια) ο κόσμος της ομάδας ήταν η διαφάνεια. Η πλήρης ενημέρωση για τα πεπραγμένα και το μέλλον. Είναι κάτι που θα γίνει αύριο στο Κατσάνειο.

    Ο λαός του Ηρακλή ζητούσε να μάθει τι γίνεται στην ομάδα καθημερινά. Να γνωρίζει, να είναι ενήμερος γι’ αυτό που αγαπάει και ασχολείται ανελλιπώς. Η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν δεν υπήρχε ανοικτή ενημέρωση τετ-α-τετ των διοικήσεων προς τον κόσμο. Με την αλλαγή της κατάστασης, ένα από τα βασικά δεδομένα που ξεκαθαρίστηκαν, ήταν η μηνιαία ενημέρωση του κόσμου για την κατάσταση στην ομάδα. Αύριο στις 8:30 το βράδυ στο Κατσάνειο, η διοίκηση πρωτοδικείου θα αναλύσει την εικόνα που συνάντησε στην ΠΑΕ. Τα όσα έγιναν μέχρι σήμερα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Πρόκειται για κάτι απαραίτητο, προκειμένου ο κάθε Ηρακλειδέας να έχει γνώση του τι συμβαίνει στην ομάδα του. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντική και η παρουσία όλων σ’ αυτή τη συνέλευση.

    Κάλεσμα από την «Αυτόνομη Θύρα 10″

    Η αυριανή συνέλευση στο Κατσάνειο, θα είναι η πρώτη από τη στιγμή που η νέα διοίκηση έχει αναλάβει τα «ηνία» της ομάδας. Από πλευράς «Αυτόνομης Θύρας 10″ πραγματοποιήθηκε το κάλεσμα προς αυτήν, το οποίο αναφέρει: «Την Τρίτη 18/5 (σ.σ. αύριο) και ώρα 20:30 στο Κατσάνειο, καλούμε την διοίκηση πρωτοδικείου και τους συνεργάτες της για την 1η ενημέρωση ενώπιον όλων των φιλάθλων του Ηρακλή», αναφέρει χαρακτηριστικά

    Συζητήσεις και χθες

    Τα «μέτωπα» στον Ηρακλή είναι πολλά και παραμένουν αρκετά εξ αυτών ανοικτά. Δεν υπάρχει διαφορά σχετικά με τις ημέρες… Ακόμη κι αν χθες ήταν Κυριακή, υπήρξαν συναντήσεις, συζητήσεις και επαφές μεταξύ των ανθρώπων της διοίκησης. Σαν μια καθημερινή μέρα. Άλλωστε η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πηγη Μετροσπορ

    Σάρα, κορμί καλλιτεχνία!

    http://www.sportdog.gr/UserFiles/Image/a/sarah.jpgΗ Σάρα είναι μόλις 22 ετών, γεννημένη στις 22 Δεκεμβρίου του 2008 στο Μόναχο και διατηρεί δεσμό με τον άσο της Μπάγερν Μονάχου και της Εθνικής Γερμανίας από τον Μάιο του 2007, όταν δεν είχε κλείσει ούτε τα 19 της χρόνια!Η σχέση τους ξεκίνησε σε μια επίδειξη καλοκαιρινής μόδας στο Μόναχο, στην οποία η Σάρα είχε παραστεί με τον τότε φίλο της, Βλάντιμιρ Κλίτσκο, πρωταθλητή της πυγμαχίας. Ο Μπάστιαν δεν φοβήθηκε τις ...μπουνιές, φλέρταρε έντονα τη Σάρα και σύντομα κέρδισε την καρδιά της και φυσικά το υπέροχο, πανύψηλο (1,80μ.) κορμί της (με αναλογίες 86-62-92).

    Ο δεσμός τους έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι το καλοκαίρι του 2008, όταν ένα δημόσιο φιλί κατά τη διάρκεια του Euro-2008, αποκάλυψε τον έρωτά τους. Τότε, σε συνέντευξή της στη "Bild", η Σάρα δήλωνε κατενθουσιασμένη: "Είμαστε πολύ ερωτευμένοι και το απολαμβάνουμε"!

    Πρόσφατα φωτογραφήθηκε ενόψει Μουντιάλ για λογαριασμό του περιοδικού "Sports Illustrated" και οι πόζες της έχουν ήδη συζητηθεί πολύ, καθώς η Σάρα ήταν εντελώς γυμνή με τα επίμαχα σημεία του κορμιού της να κρύβονται από ζωγραφική σώματος (body-painting). Εννοείται πως το body-painting παρέπεμπε στην εμφάνιση της Εθνικής Γερμανίας!

    «Ο ΠΑΟΚ στην ελίτ της Ευρώπης», γράφει η ΟΥΕΦΑ

    http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_jPHOYSjQXY.jpgΣτην ελίτ της Ευρώπης βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, αφού πλέον είναι δεδομένη η πρόκρισή του στους προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως σχολιάζει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ.Όπως αναφέρει ο συντάκτης, ο ‘δικέφαλος του Βορρά’ ‘κλείδωσε’ τη συμμετοχή του στον τρίτο προκριματικό, με τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια των πλέι οφ, ενώ σημειώνει ότι μένει ακόμα ένα ματς για να ολοκληρωθεί το μίνι πρωτάθλημα.

    «Ο ΠΑΟΚ ‘κλείδωσε’ τη συμμετοχή του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, μετρώντας τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ απομένει ακόμα ένα παιχνίδι», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα και στη συνέχεια γίνεται ένα μικρό σχόλιο για την πορεία του ‘δικέφαλου του Βορρά’ στα πλέι οφ.

    Δεν γνωρίζει αν θα παραμείνει στη Μίλαν


    Ό Ροναλντίνιο σε προσπάθεια του με τη φανέλα της Μίλαν.. Η σεζόν ολοκληρώθηκε για τη Μίλαν, με τον Ροναλντίνιο να είναι ο πρωταγωνιστής των "ροσονέρι" τη φετινή περίοδο. Ωστόσο οι εμφανίσεις του και τα 12 τέρματα που πέτυχε στο πρωτάθλημα σίγουρα δεν του έδωσαν το εισιτήριο για την εθνική ομάδα, ενώ δεν του εξασφάλισαν και την παραμονή στον ιταλικό σύλλογο.

    Ο Βραζιλιάνος όταν ρωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα με τη Γιουβέντους αν θα μείνει στη Μίλαν, απάντησε, "Δεν ξέρω ακόμα". Στον ποδοσφαιριστή έχει γίνει πρόταση για παραμονή στην ομάδα, αλλά με μεγάλη μείωση αποδοχών, κάτι που δεν φαίνεται να αρέσει στον "Ρόνι".

    Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε και στην απόφαση του Ντούνγκα να μην τον καλέσει στη "σελεσάο". "Η δική μου απάντηση βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Αν οι εμφανίσεις μου δεν ήταν ικανές για να με καλέσει ο Ντούνγκα στην εθνική, τότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σεβαστώ την απόφαση του", είπε ο 30χρονος άσος.

    "Πετεινός" ο Κινγκ έως το 2012



    Κινγκ και Ντέιβις διεκδικούν τη μπάλα Παίκτης της Τότεναμ έως τον Ιούνιο του 2012 θα παραμείνει ο Λέντλεϊ Κινγκ. Ο αρχηγός των «πετεινών» ανανέωσε τη συνεργασία του για ακόμη δύο χρόνια, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

    «Είμαι ενθουσιασμένος για το νέο συμβόλαιο μου. Βρίσκομαι εδώ από τότε που πήγαινα σχολείο και ουδέποτε φαντάστηκα τον εαυτό μου να πηγαίνει σε κάποια άλλη ομάδα. Εδώ θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Μπροστά μας έχουμε την προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ και εκεί σε πρώτη φάση θα ρίξουμε το βάρος μας, ώστε να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Η ομάδα έχει την ποιότητα για να το πετύχει» είπε ο Κινγκ, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στους 30 της προεπιλογής του Φάμπιο Καπέλο για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

    Τη σεζόν 2009-2010 ο Κινγκ είχε 20 εμφανίσεις με την Τότεναμ, η οποία τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πρέμιερσιπ και θα αρχίσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ντελνέρι ο νέος τεχνικός της Γιούβε


    Λούιτζι Ντελνέρι Ο Λουίτζι Ντελνέρι θα είναι ο νέος προπονητής της Γιουβέντους. Οπως μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων (ANSA), ο 59χρονος τεχνικός, ο οποίος οδήγησε την Σαμπντόρια στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, ενημέρωσε τους διοικούντες ότι αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει τα «ηνία» της «γηραιάς κυρίας».

    Η σεζόν που ολοκληρώθηκε χθες ήταν μια από τις χειρότερες στην ιστορία της «Γιούβε», η οποία γνώρισε 15 ήττες σε 38 αγώνες, με αποτέλεσμα να τερματίσει έβδομη και να πάρει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

    Ο Ντελνέρι διαδέχεται στο «τιμόνι» των «μπιανκονέρι» τον Αλμπέρτο Τζακερόνι, ο οποίος αντικατέστησε μετά από 21 αγώνες τον Τσίρο Φεράρα, και η αλλαγή αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ενός ξεκαθαρίσματος στον σύλλογο του Τορίνου, που θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, τις οποίες έχει... ξεχάσει μετά το 2006 και την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων.

    Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ανακοίνωση ότι ο Αντρέα Ανιέλι αναλαμβάνει την προεδρία της Γιουβέντους, καθώς και η πρόσληψη του μέχρι πρότινος γενικού διευθυντή της Σαμπντόρια, Τζιουζέπε Μαρότα.

    Ειπε........

    "Φέρε έναν καλό προπονητή, πάρε δέκα παίκτες και πάμε απ' την αρχή"

    Σύνθημα των οπαδών του Ολυμπιακού με αποδέκτη τον Σωκράτη Κόκκαλη

    Ψιθυροι

    • Ακόμα και οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού τρελαίνονται στην προοπτική να παίξει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη στις 15 Ιουλίου. "Θα ξεκινήσει η προετοιμασία μέσα στον Ιούνιο, οπότε πάνε οι διακοπές μας", ακούστηκε μεταξύ άλλων
    • Πάντως, το μάτι του Κόκκαλη κόβει από προπονητές, όσο και του Μπάντοβιτς από προπονητική...
    • Την ώρα που οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Αρη δίνουν τις δικές τους μάχες στα πλέι οφ, οι νταμπλούχοι Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος μαζί με τον Κυργιάκο απολαμβάνουν το παγωτό τους σε γνωστό μαγαζί με βάφλες στη Βουλιαγμένη.
    • Ιδιαίτερα προσοδοφόρο θα είναι το φιλικό που θα δώσει ο Παναθηναϊκός την Κυριακή (23/5) με την Μπενφίκα στο Τορόντο, καθώς, όπως αποκαλύπτει η καναδική ιστοσελίδα Major League Soccer Talk, κάθε ένας από τους δύο συλλόγους θα πάρει από 500.000 καναδικά δολάρια (ήτοι περίπου 390.000 ευρώ)

    Φωτο Ημέρας

    http://www.sport.gr/files/news/2010-05-06/1273158089_kleyton.jpgΑψογο το... σέρβις στο νέο εστιατόριο του Κλέιτον στην Γλυφάδα!

    Η απάντηση του Μουρίνιο στον Νας


    O Μουρίνιο στην προπόνηση της Ίντερ Ο Στιβ Νας πρόσφατα σχολίασε με αρνητικό τρόπο το παιχνίδι της ποδοσφαιρικής Ιντερ του Ζοζέ Μουρίνιο στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα και φαίνεται πως ο Πορτογάλος προπονητής δεν το άφησε να περάσει έτσι. Ο Μουρίνιο με καθυστέρηση μόλις λίγων ημερών απάντησε στον πλέι μέικερ των Σανς.

    «Διαβάζοντας τα σχόλια από τους αληθινούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου, είδα ότι έχουν καταλάβει το πόσο καλά παίξαμε και πόσα συγχαρητήρια αξίζουν στους παίκτες μου. Όταν όμως διάβασα κάποια σχόλια από κάποιους, δεν θέλω να τους πω ηλίθιους... Για παράδειγμα, διάβασα ένα σχόλιο από ένα από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες στο ΝΒΑ, τον Στιβ Νας.

    Έλεγε ότι η Ίντερ θα μπορούσε να είχε παίξει αυτό το παιχνίδι με 10 τερματοφύλακε. Ευτυχώς, παίζει μπάσκετ. Δεν καταλαβαίνει τίποτα από ποδόσφαιρο», ήταν η απάντηση του Μουρίνιο στον Νας.

    Γουέμπλεϊ, ο εφιάλτης των "λιονταριών"


    Το Γουέμπλεϊ Τι κι αν μόνο στο άκουσμα του ονόματός του, το Στάδιο Γουέμπλεϊ, προκαλεί ρίγη ενθουσιασμού στους απλούς φιλάθλους. Για τους παίκτες της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, οι οποίοι τη Δευτέρα σε μια... πρόβα Παγκοσμίου Κυπέλλου θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό αγώνα το Μεξικό, το Γουέμπλεϊ αποτελεί τον απόλυτο εφιάλτη τους.

    Ο λόγος: η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, η οποία θυμίζει περισσότερο χωράφι, παρά γήπεδο τέτοιου βεληνεκούς. Αρκετοί από τους παίκτες του Φάμπιο Καπέλο, δεν έκρυψαν τις ενστάσεις τους για τον ορισμό του συγκεκριμένου γηπέδου ως έδρα της αναμέτρησης. Μεταξύ αυτών και ο Τζον Τέρι, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τον δει από κοντά στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, το περασμένο Σάββατο, απέναντι στην Πόρτσμουθ.

    «Ο αγωνιστικός χώρος έχει ένα σωρό μπαλώματα. Ήταν τόσο στεγνός και τόσο αργός, που οι παίκτες και των δύο ομάδων κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενός τόσο σημαντικού αγώνα. Η Ομοσπονδία θα πρέπει να αποφασίσει αν αυτό το γήπεδο είναι χώρος εκδηλώσεων ή η έδρα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας», είπε ο αρχηγός των «μπλε».

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sun», αρκετοί παίκτες των «λιονταριών» εξέφρασαν την ανησυχία τους ενόψει της αναμέτρησης με το Μεξικό. «Αν δεν είμαστε προσεκτικοί, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κάποιος άσχημος τραυματισμός. Όλοι οι παίκτες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε στο Γουέμπλεϊ. Θα προτιμούσαμε αγωνιστικούς χώρους όπως το Ολντ Τράφορντ ή την έδρα της ’ρσεναλ», ήταν η δήλωση παίκτη που φιλοξενήθηκε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.

    Μένει ο Μπάγεβιτς!


    Δηλώσεις Μπάγεβιτς... Την παραμονή του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ και τη νέα σεζόν αποφάσισαν Νίκος Νοτιάς, Πέτρος Παππάς και Σταύρος Αδαμίδης μετά από συζήτηηση που είχαν. Ο 62χρονος τεχνικός δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2011 και με πρόσφατες δηλώσεις του είχε καταστήσει σαφές πως δεν προτίθεται να αποχωρήσει αν δεν τον διώξουν.

    Ο Σταύρος Αδαμίδης, που φήμες προτού καν αναλάβει την προεδρία, ήθελαν να επιθυμεί την αντικατάστασή του, συναντήθηκε με τον Ντούσκο την Δευτέρα το πρωί, παρουσία και του Αρναν Γκρέταρσον και εκεί υπήρξε οριστική συμφωνία για την παραμονή του Σέρβου τεχνικού στην Ενωση.

    Πλέον γίνεται σαφές πως ο Μπάγεβιτς (που απέναντι στο ΠΑΟΚ γνώρισε την 100ή του ήττα στην Α' Εθνική) παίρνει τα... κλειδιά για να χτίσει όπως εκείνος επιθυμεί την ΑΕΚ της επόμενης σεζόν και οι αλλαγές αναμένονται σαρωτικές...

    Ντέιλι: «Έπρεπε να παίξουμε με μεγαλύτερη εξυπνάδα»

    Ο Ίαν Ντέιλι λίγο μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη τόνισε: «Δεν είναι πάντα εύκολο να κερδίσεις μία ομάδα που μένει με παίκτη λιγότερο. Κυρίως μάλιστα όταν αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Πιστεύω ότι έπρεπε να παίξουμε με μεγαλύτερη εξυπνάδα, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι». Όσο για την προσωπική του απόδοση υπογράμμισε: «Είναι πάντα δύσκολο όταν επιστρέφεις μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος όμως μέσα από την δουλειά πιστεύω ότι θα βρω τον καλό μου εαυτό».

    Tenorio-Στοίχημα...Vamos Ingolstadt

    Επιμέλεια-Tenorio.

    Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια.


    Σούπερ εμφάνιση πραγματοποιήσαμε καί στα χθεσινά καθώς πέρασε η βασική μας δυάδα με Nurnberg καί Genk.Ηταν δύο σημεία πού αναλύσαμε με τον καλύτερο τρόπο στην χτεσινή μας στήλη, καί όποιος μπήκε στο κόπο να μας διαβάσει πραγματικά ως προς την προσέγγιση των δύο αυτών αγώνων στην κυριολεξία τα βγάλαμε σαν φωτογραφία.Ακριβώς όπως τα είπαμε γιά το πως θα παν τα παιχνίδια έτσι ακριβώς καί ήρθαν.

    Στο κλείσιμο την χρονιάς λοιπόν στα υποτιθέμενα σοβαρά πρωταθλήματα πού τελειώνουν θεωρώ πως τα πήγαμε περίφημα εδώ καί ένα μήνα Μπορεί βέβαια τα περισσότερα πρωταθλήματα να τελείωσαν υπάρχουν όμως καί τα Σκανδιναβικά με τα οποία καί θα ασχοληθούμε σχεδόν ολόκληρο το καλοκαίρι. Είναι πρωταθλήματα πού γουστάρω αρκετά καί πιστεύω πως θα βγάλουμε καλά γούστα καί εκεί αφού θα ασχοληθούμε έτσι πίο ενδελεχή στη συνέχεια.

    Από την πλευρά μου υπάρχει πίστη καλή διάθεση καί πολύ καλή ψυχολογία να πάμε μαζί όσο υπάρχουν παιχνίδια σε εξέλεiξη.Εγώ εδώ είμαι γερός καί δυνατός στις επάλξεις.Μην ξεχνιόμαστε υπάρχει άλλωστε καί το Mundial, δόξα το Θεό το στοίχημα δεν τελειώνει ποτέ.


    Πάμε να δούμε τι έχουμε γιά σήμερα εκεί όπου θα ασχοληθούμε με ένα καί μοναδικό παιχνίδι.


    Hanca Rostock - FC Ingolstadt (2)

    Δεύτερος αγώνας μπαράζ ανάμεσα στη Hansa Rostock, 16η στη δεύτερη κατηγορία, και την Ingolstadt 3η στην τρίτη κατηγορία.

    Η πρώτη αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ, Ingolstadt - Hansa Rostock 1-0.

    Όπως άσχημα τελείωσε το πρωτάθλημα η Hansa το ίδιο κακά συνεχίζει καί στα παιχνίδια των μπαράζ με αντίπαλο την Ingolstadt.Την περασμένη παρασκευή δέχτηκε την 10η ήττα της σε σύνολο18 αγώνων στο δεύτερο γύρο στη Zweite Liga! Μετρά μόλις 3 νίκες σε σύνολο 19 αγώνων!

    Στο περασμένο αγώνα με την Ingolstadt τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως η Hansa ήταν το λιγότερο τραγική, φίλος μου στην Γερμανία πού είδε το παιχνίδι μού είπε πως η Hansa έδειξε στο πρώτο μέρος κυρίως ,σημάδια διάλυσης.Ομάδα χωρίς πίστη καί θέληση δεν έδειξε καθόλου πάθος γιά την σημασία τού αγώνα.

    Το πρώτο μεγάλο βήμα γιά την άνοδο στην Zweite Liga έκανε η Ingolstadt πού μετά από σχετικά καλό παιχνίδι κέρδισε την σημερινή της αντίπαλο με σκόρ 1-0.Oμάδα πού είχε θέσει σαν στόχο από την αρχή της χρονιάς την απευθείας άνοδο.Τελικα τερμάτισε 3η στη βαθμολογία καί αυτή την στιγμή διεκδικεί την άνοδο μέσω των μπαράζ.

    Πολύ καλή, δυνατή καί οργανωμένη ομάδα οί φιλοξενούμενοι τερμάτισαν στην κατηγορία με την καλύτερη επίθεση έχοντας πετύχει 72 γκόλ, στατιστικά αυτό μεταφράζεται σε περίπου 2 γκόλ ανά αγώνα.Στα τελευταία της 15 παιχνίδια στην 3η κατηγορία συμπεριβαλομενου καί το παιχνίδι με την Hansa αριθμεί αισίως μόλις 1 ήττα.

    Τo παιχνίδι τo έχω μέσα στο μυαλό μου να κυλά όπως καί στα δύο χθεσινά .Μετά καί το σκόρ τού πρώτου αγώνα αυτή πού θα έχει το ζόρι το άγχος καί τον καιλέ να πετύχει γκόλ θα είναι η Hansa, καθώς θα πρέπει οπωσδήπωτε να πετύχει τέρμα, είναι αναγκασμένη εκ των πραγμματων να το κάνει αυτό.Σε κάθε περίπτωση η Ingolstadt θα περιμένει στη γωνία γιά να εκμεταλευτεί τούς πιθανούς κενούς χώρους στο παιχνίδι.Όσο θα περνά η ώρα καί η Hansa δεν βάζει γκόλ το άγχος θα γίνεται μεγαλύτερο στούς γηπεδούχους.

    Καί εδώ πού τα λέμε στο κάτω κάτω δεν αξίζει να μείνει η Hansa στην κατηγορία γιατί πολύ απλά βάση τις συνολικής της εικόνας μέχρι τώρα είναι να μας κουνά το μαντήλι.

    Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα καί με κοπλέ αποστολή ταξίδεψε στο Rostock η Ingolstadt.

    Σαφώς σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από θέμα γενικής φόρμας οί φιλοξενούμενοι καί με καλύτερη ψυχολογία Θεωρώ πως δεν είναι τόσο πολύ το αουτσάιντερ τού αγώνα βάση των αποδόσεων πού υπάρχουν για το παιχνίδι. Η δυσκολία τού αγώνα δεν δικαιολογεί στα μάτια μου καί στο φτωχό μου μυαλουδάκι της αποδόσεις πού κυκλοφορούν για την πιθανή νίκη της Hansa, καί έτσι στρέφομαι πρός τα δεξιά καί το καλοπληρωμένο διπλό της Ingolstadt.


    Ανακεφαλαιώνοντας η σημερινή μου επιλογή σε μονό αποδεκτό ποντάρισμα στο διπλό της Ingolstadt σε απόδοση (4.40)

    Καλό απόγευμα , τα σέβη μου...

    Οριστικά χωρίς Μπάλακ η Γερμανία

    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως ο Μίκαελ Μπάλακ δεν αγωνιστεί στο Μουντιάλ 2010 λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

    Την Κυριακή είχε διαπιστωθεί πως δεν έχει κάταγμα, αλλά το πρωί της Δευτέρας έκανε εξετάσεις ΜRI και έδειξαν πως έχει ζημιά σε χιαστό στον δεξί του αστραγάλο.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση θα πρέπει να φοράει ειδική μπότα για δύο εβδομάδες και θα ξεπεράσει τον τραυματισμό τουλάχιστον σε 8 εβδομάδες.

    Αυτό σημαίνει πως η Γερμανία θα στερηθεί τον αρχηγό της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

    Ο τραυματισμός του Μπάλακ προήλθε από το σκληρό τάκλιν του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ το περασμένο Σάββατο στον τελικό του αγγλικού FA Cup στο "Γούεμπλεϊ" μεταξύ της Τσέλσι και της Πόρτσμουθ.

    Με Σισέ στο Mundial!


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο Τζιμπρίλ Σισέ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα δώσει το «παρών» στο καλοκαιρινό ραντεβού του Παγκόσμιου Κυπέλλου!

    Ο Ρεϊμόν Ντομενέκ ανακοίνωσε 24 παίκτες ως τις τελικές του επιλογές, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να «κόψει» έναν ακόμη, όμως ο διεθνής επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν κινδυνεύει άμεσα. Αυτός που αναμένεται να μείνει εκτός θα είναι ένας εκ των Ουίλιαμ Γκαλάς ή Μαρκ Πλανίς.

    Ο Γκαλάς είναι τραυματίας και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί, επομένως σε κατάσταση «stand by» είναι ο Πλανίς, κάτι που σημαίνει πως αν ο αμυντικός της Αρσεναλ καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημά του, πιθανότατα θα «κοπεί» άσος της Μπορντό.

    Για όλα αυτά η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει την 1η Ιουνίου, οπότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία για την τελική 23άδα που πρέπει να δηλωθεί.

    Εκτός αποστολής έμειναν οι Μικαέλ Λαντρό, Αντίλ Ραμί, Ροντ Φανί, Γιαν Μ'Βιλά, Τζιμί Μπριάν και Χατέμ Μπεν Αρφά.

    Αναλυτικά η αποστολή:

    ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:
    Ούγκο Γιορίς (Λιόν), Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ), Σεντρίκ Καρασό (Μπορντό)

    ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:
    Μπακαρί Σανιά (Αρσεναλ), Ερίκ Αμπιντάλ (Μπαρτσελόνα), Ουιλιάμ Γκαλάς (Αρσεναλ), Πατρίς Εβρά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Σεμπαστιάν Σκιλασί (Σεβίλλη), Γκαέλ Κλισί (Αρσεναλ), Μαρκ Πλανίς (Μπορντό), Αντονί Ρεβεϊγέρ (Λιόν)

    ΜΕΣΟΙ:
    Ζερεμί Τουλαλάν (Λιόν), Λασανά Ντιαρά (Ρεάλ Μαδρίτης), Αλού Ντιαρά (Μπορντό), Γιοάν Γκουρκίφ (Μπορντό), Αμπού Ντιαμπί (Αρσεναλ), Φλοράν Μαλουντά (Τσέλσι)

    ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:
    Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός), Σιντνεΐ Γκοβού (Λιόν), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου), Τιερί Ανρί (Μπαρτσελόνα), Νικολά Ανελκά (Τσέλσι), Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ (Τουλούζ), Ματιέ Βαλμπιενά (Μαρσέιγ).

    ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μποϊκοτάζ στα διαρκείας!


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Να μποϊκοτάρουν τα εισιτήρια διαρκείας της ομάδας τους, ως αντίδραση προς τους ιδιοκτήτες, σκέφτονται οι οπαδοί της Λίβερπουλ. Χιλιάδες φίλοι των «κόκκινων», βλέπουν αυτήν την κίνηση, ως την μόνη λύση στην προσπάθεια τους να «ταρακουνήσουν» τους Τζορτζ Ζιλέτ και Τόμ Χίκς.

    Οι οπαδοί, επιζητούν την μείωση της τιμής των εισιτηρίων καθώς και την αποχώρησή τους από την Λίβερπουλ, αφού όμως βάλουν στα ταμεία 237εκ λίρες. «Σκεφτόμαστε να μην αγοράσουμε διαρκείας αν οι Χικς και Ζιλέτ είναι ακόμα στην ομάδα. Ένα μαζικό μποϊκοτάζ είναι στα άμεσα σχέδια μας», δήλωσε εκπρόσωπος μερίδας οργανωμένων οπαδών στο «Goal.com».

    «Εμείς θέλουμε τα προβλήματα να λυθούν. Υποστηρίζουμε την ομάδα μας, αλλά όχι την διοίκηση. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο για να μάθουμε τι ακριβώς γίνεται. Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις. Το μέλλον της Λίβερπουλ είναι αβέβαιο. Αυτό το καλοκαίρι είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα. Είναι ξεκάθαρο πως αυτά που συμβαίνουν εκτός γηπέδου, επηρεάζουν τους παίκτες. Θα ασκήσουμε πίεση στην διοίκηση, μέχρι να μας ακούσουν», συνέχισε ο εκπρόσωπος των οπαδών.

    Σε ερώτηση για την παραμονή του Ράφα Μπενίτεθ στην ομάδα, τόνισε: «Προσωπικά εγώ θέλω να μείνει. Αν φύγει, θα έρθει ένας άλλος προπονητής που θα ζητήσει χρήματα για μεταγραφές, τα οποία η ομάδα δεν έχει».

    Μ.ΑΝΤΟΝΙΟ: Προτάσεις και από Κύπρo


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, Μάρκος Αντόνιο, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του στην Τούμπα και τον ΠΑΟΚ, μίλησε στη «Record» για το μέλλον του. «Έχει τελειώσει το συμβόλαιο μου με την Μπελενένσες και φεύγω από την ομάδα», ανέφερε αρχικά ο 26χρονος άσος.

    Και συνέχισε: «Έχω προτάσεις από το Κατάρ, την Ελβετία και την Κύπρο, ενώ δεν αποκλείεται να καταλήξω, τελικά, στην Γερμανία. Έχω προτάσεις και από ομάδες στην Πορτογαλία αλλά δεν θέλω να αποκαλύψω από ποιες. Σύντομα θα πάρω την τελική μου απόφαση».

    Ηρακλής: Προσφυγή Κωφίδη για 300.000 ευρώ


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η εβδομάδα για την Διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής καθώς ο Σάββας Κωφίδης προχώρησε σε κατάθεση προσφυγής διεκδικώντας το ποσό των 300.000 ευρώ.

    Μία κίνηση που ξάφνιασε τους ιθύνοντες της Διοίκησης Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής για το χρονικό σημείο που ήρθε από τον πρώην τεχνικό της ομάδας την ίδια ώρα που από πλευράς της καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να κλείσουνε οικονομικά ανοίγματα που παρέλαβε.

    "Θα έρθουμε σε επαφή μαζί του και θα του εξηγήσουμε την κατάσταση. Ο Σάββας είμαστε αισιόδοξοι πως θα καταλάβει το πως έχει η κατάσταση και για ακόμη μία φορά θα αποδείξει ότι είναι στρατιώτης του Ηρακλή", δήλωσε στο Sport24.gr ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιωάννης Τάκης.

    Παράλληλα στην διάρκεια της εβδομάδας που ξεκινάει σήμερα αναμένεται να διευθετηθούν οι υποθέσεις των Ιβάν Μπόσνιακ και Σαρμπέλ Τούμα σε προσπάθεια να βρεθεί λύση στις δικές τους προσφυγές, εξέλιξη που θα βοηθήσει στην προσπάθεια εξασφάλισης της αδειοδότησης συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

    Ο Κάκος "σφυρίζει" ΑΕΚ-Ολυμπιακός


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    O Tάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας θα διευθύνει το παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός για την έκτη και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ που θα διεξαχθεί την Τετάρτη(19/5-21:15) στο ΟΑΚΑ.

    Βοηθοί του θα είναι οι Δάλλας και Τάτσης του συνδέσμου Ηπείρου. Στον άλλο αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης"(19/5-21:15) διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Σταθόπουλος του συνδέσμου Αχαϊας με βοηθούς του τους Ακρίβο του συνδέσμου Αθήνας και Μπαλτά του συνδέσμου Αχαϊας. Πιο αναλυτικά:

    ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    19-5-2010 ΟΑΚΑ 21:15

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Αναστάσιος Κάκος ΕΠΣ Κέρκυρας

    ΒΟΗΘΟΣ Κωνσταντίνος Δάλλας ΕΠΣ Ηπείρου

    ΒΟΗΘΟΣ Δημήτριος Τάτσης ΕΠΣ Ηπείρου

    4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης ΕΠΣ Καβάλας

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Γεώργιος Μπίκας ΕΠΣ Χαλκιδικής

    ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ

    19-5-2010 ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ 21:15

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Γεώργιος Σταθόπουλος ΕΠΣ Αχαΐας

    ΒΟΗΘΟΣ Χρήστος Ακρίβος ΕΠΣ Αθηνών

    ΒΟΗΘΟΣ Χρήστος Μπαλτάς ΕΠΣ Αχαΐας

    4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Μιχαήλ Τσινιάρης ΕΠΣ Αθηνών

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αθανάσιος Βέλλιος ΕΠΣ Ξάνθη

    Βιεϊρίνια: "Δεν υπάρχει πρόταση!"


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Τι διευκρίνισε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σχετικά με τη "βόμβα" που πέταξε μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Τι δήλωσε για το μέλλον του, αλλά και τον Σάντος

    Ο MVP της ΠΑΟΚτσήδικης κερκίδας για τη σεζόν 2009-2010, αφού αυτή τον ψήφισε και του έδωσε αυτόν τον τίτλο, λίγο έλειψε να αποδειχθεί... τρομοκράτης μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όταν μόνος του, με δήλωση-βόμβα, άνοιξε θέμα μεταγραφής από τον ΠΑΟΚ σε άλλη ομάδα.

    Τη Δευτέρα (17/5), λοιπόν, ξεκαθάρισε με νέα δήλωση, που έκανε στον Sport 103 FM, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους "ασπρόμαυρους" οπαδούς, καθώς δεν υπάρχει πρόταση, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, από άλλη ομάδα.

    Είπε σχετικά: "Ίσως δόθηκε υπερβολική σημασία σε όσα είπα (σ.σ. αν μείνω, θα μάθω ελληνικά). Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ κι είμαι ευχαριστημένος από αυτό. Θέλω να δώσω τα πάντα για το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν. Κανείς, όμως, δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια πρόταση. Είμαι 100% αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ. Αν υπάρξει συμφέρουσα πρόταση για τον ΠΑΟΚ, όμως, αυτή θα συζητηθεί από τη διοίκηση".

    Για τον Φερνάντο Σάντος τόνισε: "Δεν θα ήθελα να πω ότι με απασχολεί το θέμα. Αν φύγει ο προπονητής, πράγματι θα λυπηθώ πολύ. Πίστεψε σε μένα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Ο ίδιος ο κ. Σάντος, όμως, ξέρει τι πρόκειται να κάνει. Ό,τι κάνει, θα είναι σίγουρα για το συμφέρον της ομάδας".

    Για τις αλλαγές στον ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια που παίζει ο ίδιος στην ομάδα: "Τα βήματα προόδου που έχει κάνει η ομάδα είναι πολύ μεγάλα. Γνώριζα ότι τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα δεν τα πήγαινε καλά. Αν συνεχίσει έτσι ο ΠΑΟΚ, δεν θα αργήσει η ομάδα να πανηγυρίσει και τίτλο. Θεωρώ ότι τα σημάδια δείχνουν ότι πάμε για τίτλο. Τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα τερματίζει δεύτερη. Ειδικά αυτή τη σεζόν, έφτασε στην πρώτη θέση των πλέι οφ. Έτσι, πιστεύω ότι θα ακολουθήσει και ο τίτλος. Θεωρώ ότι μπορούσαμε και αυτή τη σεζόν ακόμη να πάρουμε το πρωτάθλημα. Κάποιες πιο "αυστηρές" διαιτησίες, όμως, ίσως μας στέρησαν το τρόπαιο. Ως ομάδα, πάντως, δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα".

    Για το στόχο της σεζόν: "Μαθηματικά πετύχαμε το στόχο μας. Και στο τελευταίο ματς θα είμαστε σοβαροί, για να αφήσουμε καλή εικόνα πίσω μας".

    Για τον τίτλο του MVP: "Το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα τα πήγε πολύ καλά αυτή τη σεζόν. Δεν θα τα είχα καταφέρει ποτέ, χωρίς τους καταπληκτικούς συμπαίκτες που έχω δίπλα μου".

    Για τη μη συμμετοχή του στο ερχόμενο Μουντιάλ: "Το ήθελα πολύ. Ήταν όνειρο για μένα. Έχω συμμετάσχει στις μικρές Εθνικές ομάδες της χώρας μου και θα ήθελα να παίξω και με την Εθνική Αντρών. Εύχομαι να συμβεί στο μέλλον. Θέλω να πιάσω το όνειρο".

    Το «γλέντι» της Ιντερ

    Σε «Σαν Σίρο» μετέτρεψαν τα αποδυτήρια της Σιένα, οι παίκτες της Ιντερ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «νερατζούρι» φώναζαν συνθήματα και ρυθμικά το όνομα του Ζοσέ Μουρίνιο Η ευφορία που επικρατούσε στα αποδυτήρια της Ίντερ μετά την κατάκτηση του σκουντέτο συνέλαβε η τηλεοπτική κάμερα. Στους πανηγυρισμούς βρέθηκε και ο πρόεδρος του ιταλικού συλλόγου Μάσιμο Μοράτι ενώ οι παίκτες των πρωταθλητών αποθέωσαν και... έλουσαν με σαμπάνια τον Ζοσέ Μουρίνιο.

    Επέστρεψε στο Νο 2 ο Ναδάλ

    Η κατάκτηση των τριών συνεχόμενων Masters (Ρώμη, Μόντε Κάρλο και Μαδρίτη) έδωσαν πίσω στον Ραφαέλ Ναδάλ την δεύτερη θέση στην Παγκόσμια κατάταξη.Ο Ρότζερ Φέντερερ, παρόλο που δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Μαδρίτη, παρέμεινε γι' ακόμη μια εβδομάδα στην κορυφήυ, με 10.030 βαθμούς.

    Από την πλευρά του, ο Μάρκος Παγδατής έπεσε μια θέση και είναι, πλέον, 29ος στον κόσμο με 1.440 βαθμούς.

    Η πρώτη 10αδα:

    1. (1) Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 10.030 βαθμοί
    2. (3) Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία) 6.880
    3. (2) Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 6.405
    4. (4) Αντι Μάρεϊ (Μ. Βρετανία) 5.565
    5. (5) Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο (Αργεντινή) 5.185
    6. (6) Νικολάι Νταβιντένκο (Ρωσία) 5.145
    7. (7) Ρόμπιν Σόντερλινγκ (Σουηδία) 4.770
    8. (8) Άντι Ρόντικ (ΗΠΑ) 4.600
    9. (9) Φερνάντο Βερντάσκο (Ισπανία) 3.645
    10. (10) Τζο-Βιλφρίντ Τσονγκά (Γαλλία) 3.185
    ...
    29. (28) Μάρκος Παγδατής (Κύπρος) 1.440

    Αγωνία για Σάντος

    ΟΙ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΑΝ» ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ. «ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ», ΛΕΕΙ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ. ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ;‘Φωτιά’ άναψε ο Φερνάντο Σάντος με όσα είπε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, αναφορικά με το μέλλον του στην ομάδα.

    Τόσο το ύφος του όσο και ο απολογιστικός, ως έναν βαθμό, χαρακτήρας των δηλώσεών του, έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι έχει πάρει την απόφασή του. Και η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται ότι δεν συμβαδίζει με το μέλλον του ΠΑΟΚ, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της τεχνικής του ηγεσίας.

    Οι αινιγματικές δηλώσεις του Πορτογάλου άφησαν να διαφανούν οι σκέψεις αποχώρησης που έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα, κάτι όμως που αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη.
    Στο τέλος της εβδομάδας

    Εκτός απροόπτου, οι Σάντος και Ζαγοράκης θα συναντηθούν για να μιλήσουν για το μέλλον του Πορτογάλου τεχνικού στον σύλλογο, στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας. Δεν αποκλείεται, όμως, να γίνει ακόμα και σήμερα μετά τις χθεσινές εξελίξεις. Ο 56χρονος προπονητής θα γνωστοποιήσει στον πρόεδρο της ΠΑΕ την απόφασή του, την οποία έχει ήδη λάβει όπως ενημέρωσε χθες τους εκπροσώπους του Τύπου.

    Αν, όντως, η απόφασή του είναι να αποχωρήσει από τον σύλλογο, θεωρώντας πιθανώς ότι ο κύκλος του στον ΠΑΟΚ έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούργιο, προφανώς οι δύο άνδρες δεν θα έχουν και πολλά να συζητήσουν. Ο Ζαγοράκης επιθυμεί την παραμονή του Σάντος στο ‘τιμόνι’ του συλλόγου και για αυτόν τον λόγο υπήρχε στον προγραμματισμό του η πρόταση συμβολαίου διετούς διάρκειας στον Πορτογάλο.

    Εξάλλου, φέτος υπάρχει η ευκαιρία να προκριθεί η ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το ότι χρειάζεται να περάσει δύο γύρους με τους πιθανούς αντιπάλους να είναι δύσκολες ομάδες, γεγονός που θα έδινε μεγάλη οικονομική ανάσα στην ΠΑΕ.

    Αν ο Σάντος έχει λάβει την απόφαση να αποχωρήσει, ίσως το πλάνο του προέδρου για τον ΠΑΟΚ των επόμενων ετών τον πείσει να παραμείνει.

    Δηλαδή, μία ομάδα που από εδώ και στο εξής θα έχει προγραμματισμό πρωταθλητισμού και, φυσικά, θα ενισχυθεί μέσα στο καλοκαίρι με 2-3 πρωτοκλασάτους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά στην 11άδα. Αλλά και να ολοκληρωθούν και οι εργασίες βελτίωσης στο προπονητικό κέντρο, στη Νέα Μεσημβρία, αφού δε νοείται μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εκγύμνασή της. Αυτά τα δύο, τουλάχιστον, θεωρεί ο Σάντος ως βασική προϋπόθεση για την παραμονή του στην ομάδα.

    Ο κόσμος και η εμπιστοσύνη

    Παρότι ο Σάντος έχει ‘ακούσει’ πολλά τα χρόνια που εργάζεται στην πατρίδα μας, η αλήθεια είναι ότι η δουλειά του στον ΠΑΟΚ δικαιώθηκε. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο κόσμος του ‘δικέφαλου του Βορρά’ φώναξε χθες ρυθμικά το όνομά του στην Τούμπα και ζήτησε την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

    Μία εξέλιξη η οποία, ίσως, κάνει και τον ίδιο να ξανασκεφτεί το ζήτημα της παραμονής του, αν όντως η απόφασή του είναι να αποχωρήσει από την ομάδα.

    Τι λένε στην ΠΑΕ

    Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θέλουν να πάρουν θέση για τις χθεσινές δηλώσεις του προπονητή στη συνέντευξη Τύπου. Το γεγονός ότι ο Σάντος σχολίασε ότι έχει λάβει ήδη την απόφασή του, αναφορικά με το μέλλον του, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα. Εξάλλου, τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν στη συνάντηση που θα έχει στα τέλη της εβδομάδας (ή, ίσως, σήμερα όπως γράψαμε και νωρίτερα) με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ειδικά αν οι σκέψεις του προέδρου συμβαδίζουν με εκείνες του Πορτογάλου τεχνικού.

    Σύσκεψη κορυφής

    Στο μεταξύ, μετά το τέλος της αναμέτρησης εναντίον της ΑΕΚ, οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Σέρτζιο Κονσεϊσάο και Ζήσης Βρύζας συναντήθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ, στην Τούμπα. Η συζήτησή τους κράτησε περισσότερο από δύο ώρες και το μυαλό όλων πήγε στο θέμα του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος δεν έδωσε το 'παρών' στη συνάντηση.

    Οι τρεις άνδρες, ίσως, θορυβήθηκαν από τις δηλώσεις του 56χρονου προπονητή και κάποιες πληροφορίες από την ομάδα αναφέρουν ότι πολύ σύντομα ίσως υπάρξουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

    «Δεν τελείωσε τίποτα»

    Εξάλλου, κατά την αποχώρησή του από την Τούμπα, μετά τη σύσκεψη με τους Κονσεϊσάο-Βρύζα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης αρκέστηκε να δηλώσει γύρω από το θέμα: «Δεν τελείωσε τίποτα ακόμα, θα ξαναμιλήσουμε με τον προπονητή και θα δούμε τι θα γίνει».

    Βιεϊρίνια: «Αν μείνω, θα μάθω... ελληνικά».

    Αινιγματική ήταν η απάντηση του Αντελίνο Βιεϊρίνια μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, σε ερώτηση για το αν θα μάθει καλύτερα ελληνικά.«Αν μείνω στον ΠΑΟΚ τον επόμενο χρόνο θα μάθω περισσότερα ελληνικά», είπε αρχικά ο Πορτογάλος. Ο δημοσιογράφος όμως επέμενε και τον ρώτησε και δεύτερη φορά αν θα παραμείνει στον «Δικέφαλο», ώστε να πάρει την εξής απάντηση: «Επιθυμία μου είναι να τελειώσω το συμβόλαιό μου με τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή την στιγμή. Θα τα βάλουμε κάτω με τον ατζέντη μου και θα δούμε. Με τα δεδομένα που υπάρχουν, θα τελειώσω το συμβόλαιό μου στον ΠΑΟΚ».

    Για την ανάδειξή του ως πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη. Βέβαια η δουλειά είναι ομαδική όλοι με βοήθησαν να φτάσω εδώ».

    Σήμερα τα σπουδαία για Σισέ

    Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει ο Ρεϊμόντ Ντομενέκ την αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.Όλα δείχνουν ότι ο άσος του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, θα είναι στους «εκλεκτούς» του ομοσπονδιακού τεχνικού που θα ταξιδέψουν στη Νότιο Αφρική.

    Ο Ντονεμέκ αναμένεται να ανακοινώσει 24 παίκτες μαζί με τον τραυματία Γκαλάς, τον οποίο θα αποκλείσει αν δεν είναι έτοιμος.

    Στην τελευταία ψηφοφορία του «TF1», όπου ο Ντομενέκ θα ανακοινώσει τη λίστα, οι Γάλλοι φίλαθλοι στη ψηφοφορία τους ήταν για μια ακόμη φορά ξεκάθαροι: «Ο Σισέ αξίζει να πάει στο Μουντιάλ».

    Τούμπα… ήρθαν οι αντίπαλοι

    Ο ΠΑΟΚ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗ ΛΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ! ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ. ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΟΙΗ… αυτοκτονία της Φενέρμπαχτσε, που έχασε τον τίτλο στην Τουρκία από την Μπούρσασπορ, μην μπορώντας να νικήσει την αδιάφορη Τράμπζονσπορ, έφερε την τουρκική ομάδα στις πιθανές αντιπάλους του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
    Τι συνέβη με Βασιλεία και Λυών

    Στην Ελβετία έγινε τελικά η ανατροπή, καθώς η Βασιλεία κατέκτησε τελικά το πρωτάθλημα από τη Γιούνγκ Μπόις και πλέον δεν είναι πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Η δευτεραθλήτρια Γιούνγκ Μπόις θα είναι στους «ανίσχυρους» με τον Δικέφαλο κι επομένως δεν μπορεί ούτε αυτή να κληρωθεί μαζί του.

    Επίσης, στη Γαλλία η Λυών κατέκτησε τελικά τη 2η θέση και προκρίθηκε απευθείας στους ομίλους και έτσι αν ο ΠΑΟΚ δεν θα τη βρει μπροστά του.
    Η εκκρεμότητα της Ρουμανίας

    Η μοναδική πλέον εκκρεμότητα για να συμπληρωθεί πλέον το παζλ των πιθανών αντιπάλων του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο είναι η δευτεραθλήτρια Ρουμανίας.

    Αυτή τη στιγμή την επόμενη και τελευταία αγωνιστική στη Ρουμανία τη 2η θέση στο πρωτάθλημα διεκδικούν τέσσερις ομάδες, η Ουνιρέα, η Βασλούι, η Τιμισοάρα και η Στεάουα.

    Σε περίπτωση και μόνο που τερματίσει δεύτερη η Στεάουα (είναι τρίτη και ισόβαθμη με τη Βασλούι, αλλά έχει έναν αγώνα περισσότερο) η ρουμανική ομάδα θα μπει στους «ισχυρούς» και θα είναι στους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ και θα στείλει στους «ανίσχυρους» την Μπράγκα.

    Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

    Επομένως και με μοναδική εκκρεμότητα την αντίπαλο από τη Ρουμανία, αυτή τη στιγμή οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό είναι:

    «ΙΣΧΥΡΟΙ»

    ΖΕΝΙΤ
    ΑΓΙΑΞ
    ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
    ΝΤΙΝΑΜΟ Κ.
    ΜΠΡΑΓΚΑ (αν βγει η Στεάουα 2η, παίρνει τη θέση της)
    «ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ»

    ΣΕΛΤΙΚ
    ΠΑΟΚ
    ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ
    ΓΑΝΔΗ
    Ουνιρέα ή Βασλούι ή Τιμισοάρα
    Οι πιθανοί αντίπαλοι στον 4ο προκριματικό (πλέι οφ)|

    Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί στα πλέι οφ θα έχει σίγουρα πιθανούς αντιπάλους μία εκ των Σεβίλλη, Τότεναμ ή Βέρντερ και «λογικά», εκτός αν αποκλειστούν στον 3ο προκριματιικό τις Ζενίτ και Αγιαξ.

    «ΙΣΧΥΡΟΙ»

    ΣΕΒΙΛΛΗ
    ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡ.
    ΖΕΝΙΤ*
    ΤΟΤΕΝΑΜ
    ΆΓΙΑΞ*

    «ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ»
    ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ*
    ΝΤΙΝΑΜΟ Κ*.
    ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
    ΟΣΕΡ
    ΠΑΟΚ*
    *Οι ομάδες αυτές θα πρέπει πρώτα να προκριθούν από τον 3ο προκριματικό. Αν για παράδειγμα αποκλειστεί η Ζενίτ, στους ισχυρούς θα ανέβει η πρώτη ομάδα από τους ανίσχυρους, βάσει συντελεστή.

    Μουσλίμοβιτς: «Αρχίζει νέα εποχή για τον ΠΑΟΚ»

    Η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και η κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών που γίνονται τα 2 τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ στο 1-0 κόντρα στην ΑΕΚ δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης και της φιέστας που είχε στηθεί στο γήπεδο της Τούμπας: «Θέλαμε να φέρουμε τον ΠΑΟΚ στις καλύτερες ομάδες. Και αυτό το δείξαμε με τις πράξεις στο γήπεδο και όχι μόνο στα λόγια. Αρχίζει μια νέα εποχή για την ομάδα. Πριν δύο χρόνια, κάναμε ένα σωστό βήμα για να πετύχουμε κάτι σημαντικό. Τώρα βγήκαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και εύχομαι να πάμε καλά και του χρόνου καλύτερα στην Ελλάδα».
    Ίβιτς: «Μεγάλη επιτυχία»

    Ο Βλάνταν Ίβιτς στάθηκε στο μέγεθος της επιτυχίας του ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και να διεκδικεί την είσοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ:

    «Θέλαμε να πάρουμε το ματς και να κλείναμε με νίκη την φετινή χρονιά και για εμάς και για τον κόσμο που έκανε πάρτι στο γήπεδο. Από κει και πέρα η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που δεν είχαμε νικήσει τα τελευταία δύο χρόνια. Και έπρεπε να ολοκληρώσουμε όπως πρέπει», ήταν το αρχικό σχόλιο του Βλάνταν Ίβιτς.

    «Έχουμε καταφέρει να βγούμε δεύτεροι. Μια μεγάλη επιτυχία. Έχουμε δύσκολο δρόμο και αυτή την στιγμή είμαστε στα μισά του δρόμου. Χρειαζόμαστε και λίγη τύχη στην κλήρωση. Ελπίζουμε να μείνει ο Σάντος, τώρα τι θα γίνει δεν ξέρω. Τι λένε. Θα το δούμε σε λίγες μέρες», κατέληξε ο Σέρβος παίκτης.

    Βιτόλο: «Είμαστε σοβαροί και επαγγελματίες»

    Τη χαρά του για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα εξέφρασε και ο Βίτορ Βιτόλο, ο οποίος τόνισε ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ απέδειξαν ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους: «Δείξαμε το πόσο σοβαροί και επαγγελματίες είμαστε. Δείξαμε ότι σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τους αντιπάλους μας. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας και θέλαμε να γιορτάσουμε με καλό τρόπο την χρονιά αυτή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την δεύτερη θέση».

    Για την δική του εμφάνιση όλη τη χρονιά είπε: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα ήμουν πολύ ικανοποιημένος πόσο μάλλον τώρα. Ήταν χρέος μου να ξεπληρώσω την αγάπη. Η προσωπική μου απόδοση αρκετά καλή, αλλά το σημαντικότερο είναι πως η ομάδα έδειξε σημεία βελτίωσης, Κάναμε πολλά πράγματα και πετύχαμε σπουδαίες νίκες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα».

    Για την συνέχεια: «Θα πρέπει να διατηρήσει το πνεύμα της αυτοθυσίας και της προσπάθειας. Η ομάδα αργά αλλά σταθερά χτίζει καινούργια πράγματα. Φέτος κατάφερε να κερδίσει μια θέση που τις δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει μια θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ και πιστεύω ότι και του χρόνου μπορούμε ακόμα καλύτερα».

    Ύμνοι Λαπόρτα μετά την τεσσάρα και τη στέψη

    Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας και ολοκλήρωσε ιδανικά τη χρονιά μετά το 4-0 κόντρα στη Βαγιαδολίδ στο «Καμπ Νου».Μετά τη λήξη της αναμέτρησης και την φιέστα των Καταλανών, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζουάν Λαπόρτα δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τη φετινή επιτυχία. Εξάλλου οι «μπλαουγκράνα» τερμάτισαν πρώτοι σε ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα που έχουν κατακτήσει στην ιστορία τους. Μάλιστα έβαλαν τα… γυαλιά στην αιώνια αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία το προηγούμενο καλοκαίρι εξόδευσε αστρονομικά ποσά για την ενίσχυση της, αλλά δεν αρκέστηκε στη δεύτερη θέση.

    «Το αξίζουμε. Ήταν το πιο καυτό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην ιστορία και το κέρδισε η “μπάρτσα”. Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ έκαναν αυτό που έπρεπε. Σήμερα βασιζόμαστε στον εαυτό μας και πουθενά αλλού» ήταν το αρχικό σχόλιο του Ζουάν Λαπόρτα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Μπαρτσελόνα.

    Καταλήγοντας ο ισχυρός άνδρας των Καταλανών σημείωσε τα κέρδη από την παρουσία του στον προεδρικό θώκο της «Μπάρτσα» τονίζοντας ότι : «…έδωσα σε αυτή την ομάδα τα καλύτερα χρόνια της ιστορίας της. Ήρθα στη Μπαρτσελόνα για να κάνω ευτυχισμένους τους οπαδούς. Οι επιτυχίες είναι αποτέλεσμα ενός μοντέλου που λειτούργησε άψογα και μας οδήγησε στην κορυφή των ομάδων παγκοσμίως. Τώρα πρέπει να ακολουθήσουμε το ίδιο μονοπάτι».

    Η Αρχεντίνος Τζούνιορς κατέκτησε το πρωτάθλημα κλαουσούρα

    Η Αρχεντίνος Τζούνιορς κατέκτησε το πρωτάθλημα κλαουσούρα στην Αργεντινή!Η ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του ο Ντιέγκο Μαραντόνα επικράτησε εκτός έδρας της Ουρακάν με 2-1, σε αγώνα για την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.

    Η Αρχεντίνος έφτασε στους 41 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Εστουντιάντες που νίκησε, επίσης εκτός έδρας, την Κολόν Σάντα Φε με 4-1.