Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Φεύγει σα φίλος


Ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Την Τρίτη λίγο μετά το μεσημέρι ο Φερνάντο Σάντος, σε συνέντευξη Τύπου που θα ξεκινήσει στις 12.30, αναμένεται να γνωστοποιήσει επίσημα την απόφασή του για την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ μετά από τρία χρόνια παραμονής στο "τιμόνι" της ομάδας. Ολες οι ενδείξεις φανερώνουν πως ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πάρει την απόφαση να μην συνεχίσει άλλο στον πάγκο της μακεδονικής ομάδας, αλλά η επίσημη απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο.

Πάντως, σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ έγινε ένα συμβούλιο της διοίκησης της ΠΑΕ, με την παρουσία και του τεχνικού διευθυντή, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, για το θέμα της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας κατά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Στο ενδεχόμενο οριστικής ολοκλήρωσης της καριέρας του, τότε πρώτος υποψήφιος διάδοχος του Σάντος θα είναι ο επίσης Πορτογάλος Ζόρζε Κόστα.

Νέος προπονητής στον ΠΑΟΚ, ο Ζόρζε Κόστα
O Ζόρζε Κόστα, ο Πορτογάλος τεχνικός που είχε συζητήσει με τον Σέρχιο Κονσεϊσάο, για να αντικαταστήσει τον Φερνάντο Σάντος, είναι ο επόμενος... Σάντος. Ο πρώην τεχνικός της Μπράγκα είναι ο άνθρωπος που θα αναπληρώσει το κενό του Σάντος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η διοίκηση εμπιστευεται τον Κονσεϊσάο καθώς και τις συστάσεις που έδωσε ο Σάντος για τον συμπατριώτη του. Κατά συνέπεια, μέσα στις επόμενες μέρες θα προκύψει η πρόσληψή του και θα υπάρχει οριστικά αντικαταστάτης για τον πάγκο μετά την αποχώρηση του Σάντος.

Ο Ζόρζε Κόστα ήταν συμπαίκτης στην εθνική Πορτογαλίας με τον Κονσεϊσάο και την Σταντάρ Λιέγης. Ο Κόστα θεωρείται ότι έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης ως προπονητής. Για τον ΠΑΟΚ θεωρείται ιδανική επιλογή. Ο Ζόρζε Κόστα έχει γεννηθεί στις 14 Οκτωβρίου του 1971 στο Οπόρτο κι έκανε σπουδαία καριέρα με τους «δράκους», κατακτώντας μεταξύ άλλων το Champions League το 2004, το Κύπελλο UEFA το 2003, αλλά και οκτώ πρωταθλήματα.

Παράλληλα, είχε ετήσια περάσματα από Πεναφιέλ, Μαρίτιμο, Τσάρλτον και Σταντάρ Λιέγης, προτού αποσυρθεί το καλοκαίρι του 2006. Παράλληλα, είχε 50 συμμετοχές και 2 γκολ με την εθνική Πορτογαλίας, παίρνοντας μέρος στο Euro 200 και το Μουντιάλ του 2002.

Τη σεζόν 2006/07 άρχισε την προπονητική του καριέρα στην Μπράγκα, από την οποία απομακρύνθηκε μετά από ενάμιση χρόνο και αμέσως ανέλαβε την Ολανένσε, την οποία οδήγησε στον τίτλο της δεύτερης κατηγορίας της Πορτογαλίας και στην άνοδο έπειτα από 34 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: