Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Μπάμπελ προπονητής της Χέρτα


Μάρκους Μπάμπελ Ο Μάρκους Μπάμπελ είναι ο νέος προπονητής της Χέρτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του συλλόγου από το Βερολίνο. Ο 37χρονος, ο οποίος το διάστημα Νοέμβριος 2008-Δεκέμβριος 2009 εργάστηκε στην Στουτγκάρδη, θα παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα από τους ανθρώπους της Χέρτα, στον πάγκο της οποίας διαδέχεται τον Φρίντχελμ Φούνκελ, το συμβόλαιο του οποίου δεν ανανεώθηκε.

Στον παλαίμαχο διεθνή αμυντικό, ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων, στις Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ, προσφέρθηκε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο θα επεκταθεί αυτόματα, σε περίπτωση που η Χέρτα κερδίσει άμεσα την επάνοδό της στην μπουντεσλίγκα.

Ο Μπάμπελ αγωνίστηκε 51 φορές στην εθνική Γερμανίας, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 1996. Εκτός από τη Λίβερπουλ και την Μπάγερν Μονάχου, φόρεσε τις φανέλες του Αμβούργου, της Στουτγκάρδης και της Μπλάκμπερν. Τη σεζόν 2008-09 οδήγησε τη Στουτγκάρδη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο είδε την "πόρτα της εξόδου" τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: