Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Πυρά Εντίνιο κατά Μπάγεβιτς: "Είναι ένας κακός άνθρωπος"

http://www.contra.gr/images/m/ENTINIOPAOK0805_m.jpgΕναντίον του Ντούσαν Μπάγεβιτς έβαλλε με δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis» ο Εντίνιο μια μέρα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ σχολιάζοντας παράλληλα την πορεία της ομάδας του και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πορτογάλος άσος:

«Ήθελα πάρα πολύ να σκοράρω, όχι τόσο κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά κόντρα στον Μπάγεβιτς, που μου έκανε τη ζωή δύσκολη, μου έκανε άσχημα πράγματα. Το είπα και στους συμπαίκτες μου, ότι ήθελα να παίξω κόντρα στον Μπάγεβιτς, που είναι ένας κακός άνθρωπος.

Η ΑΕΚ προκρίθηκε στα πλέι οφ όχι χάρη στον προπονητή, αλλά στους παίκτες της, που είναι επαγγελματίες, κανείς δεν τον συμπαθεί, και το λέω επειδή το ξέρω. Για όλα αυτά που κάνει, δίνει τους παίκτες του στις εφημερίδες, μιλάει άσχημα για τους ποδοσφαιριστές, παράδειγμα ο Ενσαλίβα πήγε να του καταστρέψει την καριέρα, όταν το Δεκέμβριο του έλεγε σε υπολογίζω, και μετά όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος του είπε ότι δεν τον υπολογίζει, έναν παίκτη που ήταν βασικός πέρσι.

Ευτυχώς ο Ενσαλίβα βρήκε ομάδα και συνεχίζει το δρόμο του. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα, όπως ο Τζιμπούρ, ο Σκόκο, ο Μπλάνκο, ο Χετεμάι. Δεν μπορεί να βλέπει τους άλλους ευτυχισμένους. Όλοι κατάλαβαν ότι όταν έφυγε ο Εντίνιο από την ΑΕΚ, δεν ήταν αυτός το πρόβλημα. Κατάλαβαν ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο Εντίνιο. Κάθε προπονητής έχει το δικαίωμα να πει σε έναν παίκτη ότι δεν του κάνει, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει από εδώ και από εκεί άσχημα για αυτόν.

Στον ΠΑΟΚ είδα τη διαφορά, πόσο καλά είναι εδώ, κατάλαβα πόσο οικογένεια είναι, με έναν προπονητή που δε δημιουργεί προβλήματα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω. Καμία σχέση οι δύο ομάδες. Δε μου άρεσε που ο προπονητής δε με άφηνε να δουλεύω. Στον ΠΑΟΚ, παίκτες τραυματίστηκαν και επέστρεψαν κανονικά. Ο Φιλομένο τραυματίστηκε, επέστρεψε και σκόραρε. Το ίδιο Μουσλίμοβιτς, ο Παπάζογλου. Υπάρχει αλληλλοσεβασμός, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη και διαφορετική ομάδα».

Σε ερώτηση για το τι του έλεγαν μετά το τέλος του ματς οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, είπε: «Με ρώτησαν πως είναι στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τους είπα πως είναι φανταστικά εδώ».

Μιλώντας εκ νέου για τον Μπάγεβιτς, ανέφερε: «Ο Ζεράλδο Άλβες, που είναι προσωπικός φίλος μου, σε ένα διάστημα ήταν τραυματίας, αλλά ήθελε να παίξει και του είπε ο Μπάγεβιτς ότι θα τον χρησιμοποιήσει. Ο Άλβες σκόπευε να τα δώσει όλα για την ομάδα και τον προπονητή, και παρά τον έντονο πόνο, έκανε ένεση κα δούλεψει, αλλά τελικά τον άφησε εκτός. Ο προπονητής πρέπει πρώτα να κοιτάει την υγεία των παικτών του. Η απάντηση μου προς τον Μπάγεβιτς ήταν η χθεσινή βραδιά ένας κόσμος να αποθεώνει τον Εντίνιο, εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον Μπάγεβιτς, ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί μου δημιουργούσε προβλήματα».

Για τη δική του απόδοση, που δεν ήταν αυτή που όλοι περίμεναν, είπε: «Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, προέκυψε το πρόβλημα στο πόδι. Έχασα κάποιες εβδομάδες και μαζί τη φόρμα μου. Μετά προσπάθησα, δεν έπαιξα σε πολλά ματς, δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Μου αρέσει να κάνω την αυτοκριτική μου. Δεν κατάφερα να πάω στο Μουντιάλ».

Για το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε, ο Εντίνιο είπε: «Το πρόβλημα δεν ήταν με τον Φερνάντο Σάντος, αλλά με συμπαίκτη μου κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ζήτησα συγνώμη, δεν ήταν κάτι σημαντικό, απλά δεν ήταν μια καλή μέρα. Η παρεξήγηση όμως λύθηκε και συνεχίζουμε κανονικά».

Για την επιτυχία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ υποστήριξε: «Όλοι όταν ξεκινούσαμε τα πλέι οφ, βάλαμε στοίχημα ότι θα τα καταφέρουμε. Ξέραμε ότι η πρωτιά θα παιχθεί μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Ξέραμε ότι βοηθιέται από τους διαιτητές ο Ολυμπιακός, είπαμε ό,τι και να γίνει στο παιχνίδι, δε θα ασχοληθούμε, θα τα δώσουμε όλα, θα σκυλιάσουμε, και το κάναμε».

Για το μέλλον του, σημείωσε: «Θέλω να ζήσω στη Θεσσαλονίκη και με την αγάπη του κόσμου του ΠΑΟΚ. Ανήκω στη Μάλαγα, με θέλει πίσω, αλλά προτιμάω να μείνω εδώ. Αλλά αν τελικά φύγω, θα φύγω με πικρία, γιατί κάθε μέρα που έζησα εδώ είχα πολύ καλές στιγμές».

Για τη στήριξη που προσφέρει ο κόσμος του ΠΑΟΚ στους παίκτες επισήμανε: «Δεν είναι υποχρέωση, αλλά καθήκον. Όταν εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος από την κερκίδα, μας προκαλεί μια εσωτερική δύναμη να αγωνιστούμε ακόμα πιο παθιασμένα. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το να αφήσω αυτήν την ομάδα».

Για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει στους ομίλους, διαθέτει ποιότητα. Προέχει τώρα η ξεκούραση, και μετά απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για να έρθει η μεγάλη επιτυχία».

Για τον Φερνάντο Σάντος και πιθανή αποχώρησή του, υπογράμμισε: «Σίγουρα θα είναι κάτι δύσκολο να φύγει ο Σάντος. Θα λυπήσει όλους. Ο Σάντος έχει μπολιάσει την ομάδα με πνεύμα νικητή και αυτό δύσκολα θα χαθεί».

Για το ποιον συμπαίκτη του θα ψήφιζε ως MVP είπε: «Και εγώ τον Βιεϊρίνια θα ψήφιζα για MVP, έκανε μια τεράστια σεζόν. Αλλά πολλοί παίκτες αξίζουν συγχαρητήρια, ο Ίβιτς, ο Γκαρσία, ο Κοντρέρας, ο Λίνο, ο Χαλκιάς, αλλά ο Βιεϊρίνια ξεχώρισε λίγο παραπάνω».

Για τα ελληνικά που ήδη μιλάει, ο Εντίνιο είπε: «Μιλάω αρκετά ελληνικά και όσο μένω μαθαίνω περισσότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: