Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Πίστωση χρόνου (και) στην ΚΑΕ!!

Η αναβολή της έκτακτης γ.σ της Λέσχης μάλλον εξυπηρετεί και το τμήμα μπάσκετ - Ποια είναι τα δεδομένα τώρα.
Πίστωση χρόνου (και) στην ΚΑΕ
Θεωρητικά, η έκτακτη γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ που είχε προγραμματιστεί για τις 6 του μήνα θα είχε ως αντικείμενο συζήτησης τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Οταν κοινοποιήθηκαν τα ζητήματα που θα τεθούν υπό συζήτηση, διαπιστώθηκε ότι αρκετά από αυτά αφορούν την ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Προχθές αποφασίστηκε η ολιγοήμερη αναβολή της γ. σ. της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, έπειτα από το αίτημα που κατέθεσε η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, αφού αρκετό καιρό τώρα, βρίσκονται σε συζητήσεις με επενδυτικό όμιλο του εξωτερικού. Μόνο που από αυτή την εξέλιξη, πίστωση χρόνου δεν δίνεται μόνο στη ΠΑΕ - ώστε να κλείσει ο κύκλος των συζητήσεων με τους ενδιαφερόμενους και να υπάρχει κάτι χειροπιαστό - αλλά και στη ΚΑΕ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή, η ομάδα των παραγόντων που θέλουν να ασχοληθούν με τη ΚΑΕ, δεν είναι απόλυτα έτοιμοι. Κι αυτό διότι άλλαξαν εν μέρει τα δεδομένα αυτής της υπόθεσης στο διάστημα - τουλάχιστον - των τριών μηνών που μεσολάβησε, από την ημέρα εκδήλωσης του ενδιαφέροντος. Το πρόβλημα υγείας του Τάκη Γεωργούλη και η αναγκαία επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί, αποτελεί τη σπουδαιότερη αλλαγή, καθώς δεν είναι σε θέση να ασχοληθεί. Συν τοις άλλοις, μερικοί από τους υποστηρικτές της κίνησης - ο ρόλος τους ήταν να χρηματοδοτούν τη διοίκηση στο μέτρο του δυνατού - δείχνουν διστακτικοί, χωρίς όμως να έχουν αποκλείσει τη συμμετοχή τους.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ζητήθηκε (ουσιαστικά) πίστωση χρόνου, αφού δεν έχει κλείσει ούτε αυτός ο κύκλος των συζητήσεων. Και από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάτι οριστικό για την επόμενη μέρα της ΚΑΕ, αυτή η αναβολή της γενικής συνέλευσης προσφέρει τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να «τελειώσουν» οι επαφές.
Πηγή: allaboutaris.com

Έγινε της... ίωσης!!

Πέντε παίκτες της Σκόντα Ξάνθης συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από ίωση...
Έγινε της... ίωσης!
Συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από ίωση οι Σπύρος Βάλλας, Κώστας Φλίσκας, Εντιμάρ, Σωτήρης Λυμπερόπουλος και Ζοντί Βιβιανί με τους δύο πρώτους πάντως να ακολουθούν το πρώτο μέρος της προπόνησης. Γενέθλια είχε την Πέμπτη ο Δημήτρης Κομεσίδης που δέχθηκε τις ευχές των συμπαικτών του.

''Mην τολμήσει κανείς να μας πειράξει''

Ποια είναι η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον ορισμό του Θανάση Γιάχου και των συνεργατών του και ποιο είναι το μήνυμα των «ασπρόμαυρων» προς την ΚΕΔ;
''Mην τολμήσει κανείς να μας πειράξει''
Ήπια μπορεί να χαρακτηρισθεί η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον ορισμό της ΚΕΔ του Θανάση Γιάχου από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Η διοίκηση του Δικεφάλου ανησυχεί για την πίεση που έχουν μεταφέρει κάποιοι στα υψηλά κλιμάκια της διαιτησίας και η οποία μεταφέρετε στη συνέχεια στους διαιτητές.
«Ο ΠΑΟΚ ως μεγάλη ομάδα του πρωταθλήματος δεν θα επιτρέψει σε κανέναν ότι θα βλάψει την ομάδα σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι όπως είναι αυτό με τον Ολυμπιακό. Αν κάποιοι πιστεύουν πως η αντίδραση αυτή βγαίνει μόνο για τον συγκεκριμένο αντίπαλο είναι γελασμένοι» όπως αφήνουν να εννοηθεί στην ΠΑΕ.
Στη Τούμπα, πάντα έχουν στραμμένη την προσοχή τους  σε όλους τους ορισμούς που γίνονται από την ΚΕΔ και ως παρατηρητές θέλουν το καρπούζι να κοπή στη μέση. Να υπάρξει μια διαιτησία αντάξια της ιστορίας των δύο σωματείων. Με λίγα λόγια στον ΠΑΟΚ θέλουν την Κυριακή οι πρωταγωνιστές να είναι οι ποδοσφαιριστές και όχι ο διαιτητής και οι βοηθοί του.   
πηγή: gazzetta.gr

"Η Γερμανία δεν ξεπλήρωσε όλα τα χρέη της"

"Tο γερμανικό θαύμα οφείλεται στη μη αποπληρωμή των χρεών μετά από δύο Παγκοσμίους πολέμους", σχολιάζει ο Γερμανός ιστορικός και καθηγητής Άλμπρεχτ Ρίτσλ στο δισέλιδο αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας La Croix, η οποία στον πρωτοσέλιδο τίτλο, αναρωτιέται "Η Γερμανία είναι στα αλήθεια χώρα μοντέλο;"
"Η Γερμανία δεν ξεπλήρωσε όλα τα χρέη της"
Η εφημερίδα φιλοξενεί εκτενές άρθρο για τα χρέη της Γερμανίας προς τις χώρες που ζημίωσε κατά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και στο άρθρο της με τίτλο "Μεταπολεμικά, η Γερμανία δεν ξεπλήρωσε όλα τα χρέη της", αναπτύσσονται οι θέσεις του Γερμανού ιστορικού και καθηγητή στο London School of Economics.
Όπως εξηγεί ο Άλμπρεχτ Ρίτσλ, η ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι από μια αντιστροφή των δεδομένων, η Γερμανία ξαναβρίσκεται απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της στην κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι τελευταίοι, μετά το πέρας του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου: μια χώρα πιστωτής που θα πρέπει να επιλέξει κατά πόσο θα απαιτήσει να την ξεπληρώσουν ή όχι.
Ο κ. Ρίτσλ επισημαίνει ότι, το 1929, το εξωτερικό χρέος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης ανερχόταν στο 75%- 80% του ΑΕΠ της, εξαιτίας των αποπληρωμών των αποζημιώσεων για τον Πρώτο Πόλεμο.
Προκειμένου να εξοφλήσει, η γερμανική κυβέρνηση προσπάθησε να δημιουργήσει εμπορικά πλεονάσματα, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα μέσω μιας πολιτικής αποπληθωρισμού, δηλαδή μέσω μείωσης κατά 30% των μισθών, με προκαθορισμένες τιμές και καταπολεμώντας τα μονοπώλια.
"Εάν απαιτούσαν τα οφειλόμενα η Γερμανία θα χρεοκοπούσε"
"Όπως στην Ελλάδα σήμερα", σχολιάζει ο καθηγητής. "Αυτή η πολιτική υπήρξε οικονομικά επιτυχής, αλλά πολιτικά καταστροφική", υπογραμμίζει ο ίδιος, εφόσον άνοιξε το δρόμο προς την εξουσία στους Ναζί, οι οποίοι στη συνέχεια μπλόκαραν τις αποζημιώσεις.
Μετά το 1945, για να διασφαλίσει μια γρήγορη ανάταξη της οικονομίας της Δυτικής Γερμανίας, νέου συμμάχου τους έναντι των Σοβιετικών, οι ΗΠΑ επέβαλαν στα κράτη που επωφελούνταν από το Σχέδιο Μάρσαλ να μην ζητήσουν αμέσως τις οφειλές των Γερμανών. Κατά συνέπεια, το 1953, οι συμφωνίες του Λονδίνου προέβλεπαν να εξοφληθούν τα χρέη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου- περίπου το 100% του γερμανικού ΑΕΠ, το 1938, χωρίς να υπολογίζονται οι αποζημιώσεις, για τις οποίες δεν δόθηκαν νούμερα- μόνο μετά την ενδεχόμενη επανένωση των δύο Γερμανιών.
"Παραδόξως, δεν έγινε αναφορά στο ζήτημα αυτό, κατά τις διαπραγματεύσεις που κατέληξαν στην επανένωση της Γερμανίας, από καμιά άλλη χώρα πλην της Ελλάδος", λέει ο Άλμπρεχτ Ρίτσλ.
Ο δε Χέλμουτ Κολ είχε πει, αυτοπροσώπως, ότι αν χρειαζόταν οι πιστωτές του 1945 να απαιτήσουν τα οφειλόμενά τους, η χώρα του θα χρεοκοπούσε. Συνεπώς, η Γερμανία δεν πλήρωσε.
Στα μάτια του ιστορικού, σε αυτή την πολιτική οφείλεται το γερμανικό οικονομικό θαύμα μετά τον Πόλεμο. Ένα θαύμα, που βασίζεται στο γερμανικό πλεόνασμα εξωτερικού εμπορίου, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τη διεύρυνση των χρεών των άλλων χωρών.
Έτσι προκύπτει και το δίλημμα για το Βερολίνο που πάντα, σύμφωνα με τον καθηγητή,συνοψίζεται στη φράση: "να υποχρεώσει τα κράτη να πληρώσουν, με κίνδυνο να τα κάνει να ματώσουν μέχρι θανάτου ή να δεχθεί να διαγράψει τα δάνεια που έχει δώσει για να τα σώσει και να σωθεί και η ίδια;", όπως εύστοχα σημειώνεται στο άρθρο στη "La Croix".
Σε ζωντανή μετάδοση η απόφαση της Χάγης για το Δίστομο
Την Παρασκευή στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδος θα ανακοινωθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την υπόθεση που αφορά στην προσφυγή της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας και η οποία έχει σχέση με την υπόθεση των θυμάτων στο Δίστομο.
Μάλιστα, θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο του Δικαστηρίου.
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία έχει προσφύγει στη Χάγη θεωρώντας ότι τα ιταλικά δικαστήρια, μη σεβόμενα την ετεροδικία της Γερμανίας, έχουν εγκρίνει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου αναφορικά με θύματα του ναζισμού στην Ιταλία, και του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο και επιδίκασε 28 εκατομμύρια ευρώ στα θύματα του Διστόμου.
Παρών κατά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, θα είναι και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, καθηγητής Στέλιος Περράκης, καθώς η Ελλάδα έχει παρέμβει υπέρ της Ιταλίας στην υπόθεση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι η ελληνική παρέμβαση έγινε δεκτή από το Δικαστήριο.
ΠΗΓΗ: news247.gr

Δύο τραυματίες στη Γαλλία!!

Δύο τραυματίες στη Γαλλία!
Ένας αστυνομικός και ένας σεκιούριτι του «Βελοντρόμ» τραυματίστηκαν στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ Γαλλίας, ανάμεσα στην Μαρσέιγ και τη Νις, λόγω ρίψης κροτίδων από τους οπαδούς των φιλοξενούμενων.

Επίσης, επεισόδια έγιναν και έξω από το γήπεδο, πριν την έναρξη του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οκτώ οπαδοί των «νισουά» από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο ημιτελικός δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς λίγο πριν την έναρξη του, περίπου 200 οπαδοί των «νισουά» δημιούργησαν επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του «Βελοντρόμ», αναγκάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να προβούν σε οκτώ συλλήψεις.

Τα πνεύματα δεν ηρέμησαν ούτε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους οπαδούς των φιλοξενούμενων να πετούν συνεχώς κροτίδες και διάφορα αντικείμενα προς τη μεριά των αστυνομικών που τους περιφρουρούσαν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο αφτί ένας αστυνομικός -ύστερα από ρίψη κροτίδας- και ένας σεκιούριτι, με τον διαιτητή να απειλεί στο ημίχρονο με διακοπή του παιχνιδιού.

πηγή: sportfm.gr

Πρόστιμο σε Σπανό!!

Πρόστιμο σε Σπανό
Με πρόστιμο ύψους 8.500 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ατρόμητος και με 2.000 ευρώ ο πρόεδρός της, Γιώργος Σπανός, από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Αιτία, η συμπεριφορά των οπαδών της ομάδας στο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης αλλά και οι δηλώσεις που ακολούθησαν αναφορικά με τη διαιτησία στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής:

Α) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης διότι : «Κατά την άφιξη της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας, δύο (2) άτομα stewart της εγκαλουμένης ανάμεσα σε αυτούς και ο Δ. ΤΣΙΚΟΣ, απευθύνθηκαν με έντονο ύφος στα άτομα της αποστολής, κάνοντας συστάσεις για σεβασμό προς τον Άρη»: συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ., Γ.Σπανό (Πρόεδρος): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της , για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του προέδρου της κ. Γ.Σπανού: επιβάλλει στην ΠΑΕ Ατρόμητος συνολική χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Γ.Σπανό την χρηματική ποινή των δύο χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά τη 18η αγωνιστική

Α)ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Α.Αναστασιάδη (Προπονητή): Για τη συμπεριφορά του προπονητή κ. Α.Αναστασιάδη: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ.Α.Αναστασιάδη χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 5η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 4η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Λεβαδειακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων ευρώ.

* Οι υποθέσεις ΠΑΕ ΟΦΗ, ΟΦΗ Κ-20, ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Πανιώνιος (της 19ης αγωνιστικής) αναβλήθηκαν.

Η ατυχία του, ευκαιρία για Κυργιάκο!!

Η ατυχία του, ευκαιρία για Κυργιάκο
Πιο σοβαρός από τις αρχικές εκτιμήσεις αποδείχτηκε ο τραυματισμός του Γουές Μπράουν, με τον αμυντικό της Σάντερλαντ να μένει εκτός δράσης για τους επόμενους δύο μήνες! Ο πρώην άσος της Μαν. Γιουνάιτεντ θα μείνει τελικά δύο μήνες εκτός δράσης λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο. Η ατυχία του Μπράουν ανοίγει το δρόμο για την καθιέρωση στον νεοαποκτηθέντα Σωτήρη Κυργιάκο.

«Το πρόβλημα του Μπράουν είναι αρκετά σοβαρό. Θα του τοποθετηθεί νάρθηκας για δύο εβδομάδες αλλά τουλάχιστον γλιτώνει το χειρουργίο! Δεν είναι καθόλου ευχάριστη κατάσταση» σχολίασε ο προπονητής της Σάντερλαντ, Μάρτιν Ο' Νιλ.

πηγή: sportfm.gr

Βαρύ το κλίμα για Τέρι στην εθνική!!

Βαρύ το κλίμα για Τέρι στην εθνική
Ο Φάμπιο Καπέλο δεν προβληματίζεται μόνο για την αποστολή που θα επιλέξει ενόψει EURO. Δεν προβληματίζεται μόνο για το πως θα καταφέρει να φτάσει στην κορυφή την Εθνική Αγγλίας. Το σημαντικότερο πλεόν πρόβλημά του, αφορά το κλίμα στο εσωτερικό και κυρίως τις πιέσεις που δέχεται για τον Τζον Τέρι.

Ο αμυντικός της Τσέλσι θα περάσει την πόρτα του δικαστηρίου στις 9 Ιουλίου, για να απολογηθεί για τις κατηγορίες περί ρατσιστικής συμπεριφοράς στον Άντον Φέρντιναντ. Ο αδελφός του, Ρίο, αναμένεται να είναι μαζί με τον Τέρι ένα από τα πιθανά κεντρικά αμυντικά δίδυμα της Αγγλίας και ο Καπέλο δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει τις σχέσεις των δύο ποδοσφαιριστών.

Ήρθε μάλιστα και η "απαίτηση" του εκτελεστικού διευθυντή του οργανισμού κατά του ρατσισμού στην Ευρώπη, Πιάρα Πόουαρ, να μην είναι αρχηγός της Αγγλίας ο Τέρι. «Δεν μπορεί να καθοδηγήσει ένα έθνος όταν έχει κατηγορήθει για ρατσιστική συμπεριφορά».

Το παραπάνω ενδεχόμενο εξετάζει ακόμα και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας!

Πάντως η κατάσταση δεν είναι φρέσκια για τον Καπέλο αφού το ίδιο πρόβλημα είχε αντιμετωπίσει και στο Μουντιάλ του 2010 όταν ο Τέρι είχε εμπλακεί στο επεισόδιο με τον Γουέιν Μπριτζ και τις ερωτικές σχέσεις που είχε με τη γυναίκα του.

πηγή: sportfm.gr

Παππάς: «Ανυπομονώ να ξαναμπώ στο γήπεδο»

Παππάς: «Ανυπομονώ να ξαναμπώ στο γήπεδο»
Στην αγωνιστική δράση το γρηγορότερο δυνατό θέλει να επιστρέψει ο Νίκος Παππάς, σύμφωνα με τις πρώτες του δηλώσεις στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

Ο 21ετών γκαρντ, που βρίσκεται από την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη, υπέγραψε το συμβόλαιο του μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν και τέθηκε στην διάθεση του προπονητή του «Δικεφάλου του Βορρά», Σούλη Μαρκόπουλου, πραγματοποιώντας μάλιστα και την πρώτη του προπόνηση.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΑΟΚ, τον πρόεδρο κ. Πρέλεβιτς και τον κόουτς Μαρκόπουλο για την ευκαιρία που μου δίνουν και θα κάνω τα πάντα για να τους δικαιώσω. Είμαι εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετούς μήνες κατ' επιλογή της Μπιλμπάο και θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να βρω το ρυθμό μου, αλλά υπόσχομαι να δώσω το 100% για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της», είπε ο νεαρός γκαρντ ο οποίος αναφέρθηκε και στην αποδέσμευσή του από την Μπιλμπάο:

«Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει για την απραξία μου θα ήθελα να διευκρινίσω πως στα 18 μου είχα υπογράψει ένα κλειστό 5ετές συμβόλαιο με την Μπιλμπάο. Ήταν επιλογή της ομάδας να αγωνιστώ δανεικός όλα αυτά τα χρόνια και σεβάστηκα τις αποφάσεις τους. Φέτος όμως ήθελαν να τερματίσουμε το συμβόλαιό μου (που προέβλεπε €500.000 καθαρά για τα 2 επόμενα χρόνια) χωρίς καμιά αποζημίωση, ένα ποσό τεράστιο για να αγνοήσει ο οποιοσδήποτε στις μέρες μας. Η Μπιλμπάο επέλεξε η ίδια να τερματίσει άκυρα και αναίτια κατ' εμάς το συμβόλαιό μας πριν λίγες ημέρες. Πλέον η υπόθεση θα προχωρήσει στο δικαστήριο της FIBA και το θέμα χειρίζεται ο εκπρόσωπός μου κ. Δημητρόπουλος. Ανυπομονώ να μπω και πάλι στο γήπεδο και να αγωνιστώ για τον ΠΑΟΚ».

Όσο για τον αριθμό που επέλεξε στην φανέλα του; Είναι το «12».

Κάσερες: «Δεν υπάρχει ταβάνι…»

Κάσερες: «Δεν υπάρχει ταβάνι…»
Ενθουσιασμένος από την μεταγραφή του στην Γιουβέντους είναι ο Μάρτιν Κάσερες, ο οποίος επισήμανε πως το όριο του είναι ο ουρανός, όσον αφορά στους στόχους του.

Ο 23χρονος αμυντικός, τόνισε πως θέλει να πανηγυρίσει το ιταλικό πρωτάθλημα και το Champions League, ενώ συμπλήρωσε πως είναι τιμή του να φορά τη φανέλα με τον αριθμό που φορούσε και ο Μοντέρο.

«Η μεταγραφή για μένα είναι μία πρόκληση για να δείξω την αξία μου. Θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα της Ιταλίας και το Champions League», ήταν τα λόγια του Κάσερες, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία του Ουρουγουανού, Πάολο Μοντέρο στους «μπιακονέρι».

«Το να φοράω τη φανέλα με τον αριθμό “4” είναι τιμή για μένα, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Ελπίζω να κάνω ότι καλύτερο για να κάνω τους φίλους της ομάδας χαρούμενους , όπως έκανε και ο Μοντέρο.

Δεν έχει σημασία σε ποια θέση θα παίζω, το πιο σημαντικό είναι να αγωνίζομαι. Αν θα μπορούσα να διαλέξω, θα επέλεγα τη θέση του κεντρικού αμυντικού, αλλά αυτό δεν με απασχολεί
».

πηγή: sportfm.gr

Ζήτησε αναβολή η Μίλαν!!

Ζήτησε αναβολή η Μίλαν
Αίτημα για την αναβολή του προγραμματισμένου για την ερχόμενη Κυριακή αγώνα με τη Νάπολι στο «Σαν Σίρο» κατέθεσε για λογαριασμό της Μίλαν ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Αντριάνο Γκαλιάνι. Αιτία, οι δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη βόρεια Ιταλία.

Τέσσερα ματς της αγωνιστικής που διεξήχθη την Τρίτη και την Τετάρτη αναβλήθηκαν λόγω της επέλασης του χιονιά στο χώρα. «Στο Μιλάνο επικρατεί η μεγαλύτερη κακοκαιρία των τελευταίων 27 χρόνων. Πιστεύω πως η διεξαγωγή του αγώνα υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατή», αναφέρει ο Γκαλιάνι στην επιστολή του στον πρόεδρο της λίγκας, Μαουρίτσιο Μπερέτα.

πηγή: sportfm.gr

Μάχη με το χιόνι στο Μεάτσα (pics)!!

Μάχη με το χιόνι στο Μεάτσα (pics) (gettyimages/idealimages)(gettyimages/idealimages)(gettyimages/idealimages)
Η κακοκαιρία δεν έχει χτυπήσει μόνο την Ελλάδα. Οι καιρικές συνθήκες είναι ακόμα χειρότερες στην Ιταλία κάτι που προκάλεσε αρκετές αναβολές στη Serie A αλλά και αρκετά προβλήματα στα παιχνίδια που διεξήχθησαν κανονικά.

Το ματς ανάμεσα στην Ίντερ και την Παλέρμο έληξε ισόπαλο και μάλιστα 4-4, αλλά για να διεξαχθεί, έπρεπε οι υπάλληλοι του Μεάτσα να παλέψουν με το χιόνι για να καθαρίσουν τον αγωνιστικό χώρο.

Δείτε τις φωτογραφίες και σκεφτείτε τι θα γινόταν, αν στη θέση του Μεάτσα ήταν ελληνικό γήπεδο!

πηγή: sportfm.gr

«Απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα»

«Απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα»
Μπορεί η Ίντερ να σκόραρε τέσσερα τέρματα, ωστόσο αρκέστηκε στην ισοπαλία στον αγώνα κόντρα στην Παλέρμο (4-4).

Απογοητευμένος δήλωσε ο Χαβιέ Ζανέτι, καθώς όπως δήλωσε και οι δύο ομάδες προσπάθησαν πολύ για τη νίκη, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω των καιρικών συνθηκών.

«Είμαστε απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα του αγώνα, ενός περίεργου αγώνα. Νομίζω πως και η Ίντερ και η Παλέρμο έκαναν ότι μπορούσαν για να πάρουν τη νίκη και στο τέλος καταλήξαμε σε ισοπαλία.

Η κατάσταση που επικρατούσε στο γήπεδο επηρέασε αρκετά τον αγώνα. Δεν ξέρω πόσες ομάδες, θα μπορούσαν να παίξουν έναν τέτοιο παιχνίδι, αλλά οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος και οι διαιτητές αποφάσισαν να γίνει, έτσι παίξαμε
», ανέφερε ο 38χρονος αμυντικός.

Με την εν λόγω ισοπαλία, η Ίντερ «τρέχει» ένα σερί τριών αγωνιστικών (πρωτάθλημα και Κύπελλο) μακριά από τις νίκες.

Ενρίκε: «Έτσι δεν πάμε πουθενά»

Ενρίκε: «Έτσι δεν πάμε πουθενά»
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως ήταν η ήττα της Ρόμα από την Κάλιαρι (4-2), στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο προπονητής των Ρωμαίων, Λουίς Ενρίκε, τονίζοντας ότι δεν θα καταφέρουν τίποτα, αν συνεχίζουν να παίζουν έτσι.

«Δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και αυτό μας κοστίζει αρκετά. Πρέπει να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Είμαστε αδύναμοι στην άμυνα, αλλά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε μόνο την αμυντική γραμμή για την ήττα.

Δεν θα κάνουμε τίποτα αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι. Πρέπει να αμυνόμαστε και να επιτιθέμαστε με 11 παίκτες. Είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτό το παιχνίδι. Δεν μπορείς να έχεις 20 λεπτά εξαιρετικού παιχνιδιού και στα υπόλοιπα 20 να είσαι παθητικός
», ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού.

Η έκπληξη στον Πικέ (pic)!!

Η έκπληξη στον Πικέ (pic)
Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Ζεράρ Πικέ, όταν έφτασε το πρωί της Πέμπτης στο προπονητικό κέντρο της Μπαρτσελόνα. Μία τούρτα γενεθλίων-από άγνωστο μέχρι στιγμής αποστολής-ήταν το δώρο στον Καταλανό αμυντικό, ο οποίος σήμερα (2/2) συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής.

Η τούρτα είχε σχήμα του «Καμπ Νου», τη φωτογραφία του ποδοσφαιριστή και την ευχή «Χρόνια Πολλά».

«Κοιτάξτε τι βρήκα φτάνοντας στο προπονητικό κέντρο», έγραψε στη σελίδα του στο Twitter ο Πικέ συνοδεύοντας το κείμενο με τη φωτογραφία της τούρτας.

πηγή: sportfm.gr

«Στο χέρι μας η πρόκριση»

«Στο χέρι μας η πρόκριση»
Κάτι καλύτερο από την ισοπαλία (1-1) θα μπορούσε να διεκδικήσει η Μπαρτσελόνα από την Βαλένθια στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, ανέφερε ο Χαβιέ Μασεράνο. Ο μέσος των «μπλαουγκράνα» τόνισε πως πλέον η πρόκριση εξαρτάται από τους ίδιους.

«Είναι ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο, δεδομένης της εξέλιξης του παιχνιδιού. Παίξαμε απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο και είχαμε καλές ευκαιρίες. Κάποιες φορές η μπάλα δεν σου κάνει το χατίρι.

Το πιο σημαντικό είναι ότι κάναμε έναν καλό αγώνα και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Πλέον, η πρόκριση εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Δεν μου αρέσει να μιλάω για την τύχη. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό
», ανέφερε ο Μασεράνο.

Στον ολυμπιακό φάκελο το «Μπερναμπέου»!!

Στον ολυμπιακό φάκελο το «Μπερναμπέου»
Πολλή… Ρεάλ περιέχει ο φάκελος διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από τη Μαδρίτη. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», έδρα της «βασίλισσας», προορίζεται για να φιλοξενήσει το ποδοσφαιρικό τουρνουά εφόσον η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ανατεθεί στους Ισπανούς. Αυτό σημαίνει πως εφόσον η Μαδρίτη πάρει το χρίσμα, στο ιστορικό γήπεδο θα γίνουν σημαντικές βελτιώσεις.

Το αντίστοιχο τουρνουά μπάσκετ προορίζεται για το νέο γήπεδο (20.000 θεατών) που θα χτιστεί στην περιοχή Βαλντεμπέμπας, ενώ το άθλημα της τοξοβολίας θα φιλοξενηθεί στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο».

Η ψηφοφορία για την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Μπουένος Άιρες.

πηγή: sportfm.gr

Εζίλ: «Ρεάλ… μέχρι τέλους»

Εζίλ: «Ρεάλ… μέχρι τέλους»
Την επιθυμία να γεράσει ποδοσφαιρικά και να… συνταξιοδοτηθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε ο Μεσούτ Εζίλ. «Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στη Ρεάλ. Ξέρω πως ο σύλλογος θα συνεχίσει να ενισχύεται με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, θέλω να συνεχίσω να είμαι μέλος αυτής της ομάδας», δήλωσε ο Γερμανός διεθνής.

Παράλληλα εμφανίστηκε βέβαιος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Αν συνεχίσουμε να αποδίδουμε όπως κάνουμε τελευταία, δεν μπορεί να μας πιάσει η Μπαρτσελόνα», τόνισε ο 23χρονος άσος, που δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2016.

πηγή: sportfm.gr

Πρόκριση στους «8» για Παγδατή!!

Πρόκριση στους «8» για Παγδατή
Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τουρνουά του Ζάγκρεμπ εξασφάλισε ο Μάρκος Παγδατής.

Ο Κύπριος τενίστας και κάτοχος του τίτλου το 2007, που προέρχεται από τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Αυστραλιανό Όπεν, δείχνει να έχει αφήσει πίσω τον κακό του εαυτό και επικράτησε σχετικά εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-2) του Πολωνού Λούκας Κούμποτ στο πλαίσιο της φάση των «16».

Επόμενος αντίπαλος για τον Μάρκο Παγδατή, θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης Ντόντιγκ-Γκαρσία Λόπεζ.

πηγή: sportfm.gr

Γέλαβιτς: «Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»

Γέλαβιτς: «Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»
Αποφασισμένος να δίνει σε κάθε παιχνίδι το 100 τοις 100 του, προκειμένου να δικαιώσει την διοίκηση της Έβερτον και τον Μόγες για την επιλογή τους, δήλωσε ο Νίκιτσα Γέλαβιτς.

Ο Κροάτης επιθετικός άφησε το «Ibrox» και την Ρέιντζερς για το αγγλικό πρωτάθλημα το οποίο χαρακτήρισε: «κορυφαίο στον κόσμο. Θα είναι ένα βήμα παραπάνω για μένα και θα κάνω ότι μπορώ για τον κόσμο μας».

«Οι δύο προηγούμενες μέρες ήταν δύσκολες για μένα αλλά είμαι χαρούμενος που τελικά όλα πήγαν καλά και βρίσκομαι εδώ. Είμαι 100 τοις 100ν συγκεντρωμένος στην Έβερτον», τόνισε ο Γέλαβιτς και πρόσθεσε:

«Ξέρω ότι και ο προπονητής περιμένει πολλά από μένα. Υπόσχομαι ότι θα δίνω τα πάντα σε κάθε παιχνίδι».

Ο... Κλαρκ Γκέιμπλ και η μεταγραφική περίοδος!!

Ο... Κλαρκ Γκέιμπλ και η μεταγραφική περίοδος
Ο Νίκος Σαρίδης σχολιάζει στο sday.gr τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Τα παλιά τα χρόνια... στο Τέξας, όταν ολοκληρωνόταν η μεταγραφική περίοδος -έστω και η χειμερινή, που ευλόγως είχε λιγότερα πηγαινέλα ποδοσφαιριστών-, ακολουθούσε κι ένα σχετικό μαμπέτι καταπώς λένε και στο... χωριό που δεν έχω το κουβεντολόι. Κατέφθανε, ας πούμε, Γενάρη μήνα ο... Μπορέλι (πού τον θυμήθηκα τώρα...), ως «επόμενος Μαραντόνα», και ρωτούσες: «Έχει και τα δύο πόδια;».
Χώρια, ο αγώνας δρόμου στον οποίο αποδύονταν με το πέρας της μεταγραφικής προθεσμίας οι ΠΑΕ για να «περάσουν» το λαχείο της τελευταίας στιγμής... Πάντοτε και η επόμενη μέρα είχε το ενδιαφέρον της...
Τώρα, ο Παναθηναϊκός δεν έφερε κανέναν, η ΑΕΚ το ίδιο, ωσαύτως ο Άρης... Οπότε, για ποιον φέρελπι να ρωτήσεις και τι να πεις; Για τον... Πλατέλλα, τη μονάκριβη μεταγραφή της Ξάνθης; Αυτό που ρωτάς δεν είναι «αν έχει δύο πόδια», αλλά αν έχει... δύο λάμδα στην τελευταία συλλαβή, τουλάχιστον να έχει αναγραφεί σωστά στο «πάρε - δώσε».
Άντε να ρωτήσεις για την πιο... hot περίπτωση (παρεμπιπτόντως, μιλάμε για δανεικό...), τον Καζίμ - Καζίμ. Αν έχει δύο Καζίμ!
Πραγματικά, μεγαλύτερη ένδεια δεν θυμάμαι... Και το ωραίο είναι ότι στον Εργοτέλη, ενόψει του τοπικού ντέρμπι με τον ΟΦΗ κληρώνουν, λέει, και πέντε δώρα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ για όποιον σπεύσει να προμηθευτεί εισιτήριο! Για να δει ο δυνάμει τυχερός τον ΟΦΗ που δεν πήρε κανέναν στη μεταγραφική περίοδο και τον Εργοτέλη, που έδιωξε δύο αριστερούς μπακ (Βίσιο, Νταντόμο) για να πάρει τον... (κρατήστε την αναπνοή σας!) Φίλιππο Δάρλα!
Και αν παρατηρήσεις τις παύλες στις δύο στήλες «Ήρθαν - Έφυγαν», στη δεύτερη δεν υπάρχει ούτε μία. Που πάει να πει, ότι στο... μαλακό υπογάστριό τους των περισσότερων ομάδων να ενισχυθούν! Προείχε ν' απαλλαγούν από τα «βαρίδια», τα οποία έχουν και την... κακή συνήθεια (να θέλουν) να πληρώνονται!
Η SportDay, ως όφειλε, ως εφημερίδα που σέβεται τον εαυτό της, δημοσίευσε το μεταγραφικό «ισοζύγιο». Αλλά ειλικρινά, όταν έπεσε στα χέρια μου η σελίδα με τη συγκεκριμένη λίστα, της φέρθηκα όπως ο Ρετ στη Σκάρλετ Ο' Χάρα, στο «Όσα παίρνει ο άνεμος». Αυτή με... εκλιπαρούσε να την κοιτάξω διαφορετικά, πιο... αγαπησιάρικα, όμως εγώ της απάντησα κυνικά, σαν τον Κλαρκ Γκέιμπλ: «Ειλικρινά, αγαπητή μου, δεν δίνω δεκάρα»!

πηγή: sday.gr

Αρτέτα: «Δύσκολη η τετράδα»

Αρτέτα: «Δύσκολη η τετράδα»
Τη δυσκολία να τερματίσει η Άρσεναλ στην πρώτη τετράδα του αγγλικού πρωταθλήματος, επισήμανε ο Μικέλ Αρτέτα, μετά την ισοπαλία των «κανονιέρηδων» κόντρα στην Μπόλτον.

Ο Ισπανός μέσος τόνισε πως η ομάδα του Άρσεν Βενγκέρ έχει την ποιότητα για να παίρνει τα αποτελέσματα, ωστόσο επισήμανε πως αυτό πρέπει να το δείχνουν κάθε μέρα και όχι κάθε τρεις εβδομάδες.

«Πρόκειται να είναι δύσκολο να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα, αλλά από εμάς εξαρτάται. Έχουμε το ταλέντο και την ποιότητα στην ομάδα, όμως πρέπει να το αποδεικνύουμε μέρα με τη μέρα. Είμαι αισιόδοξος επειδή κάθε μέρα προπονούμαστε όλοι μαζί και ξέρω πόσο καλοί είμαστε, αλλά πρέπει να το δείχνουμε κάθε ημέρα και όχι κάθε τρεις εβδομάδες», ήταν τα λόγια του Αρτέτα, ο οποίος στη συνέχεια συμπλήρωσε.

«Έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες του σκοραρίσματος, ώστε να γίνεται το παιχνίδι πιο εύκολο. Έχουμε ευκαιρίες να σκοράρουμε και δεν το κάνουμε».

πηγή: sportfm.gr

Απαρηγόρητος ο Ζιντάν!!

Απαρηγόρητος ο Ζιντάν
Σοκαρισμένος από τις εικόνες των αιματηρών επεισοδίων στην αναμέτρηση της Αλ Μάσρι με την Αλ Αχλί, δήλωσε ο Μοχάμεντ Ζιντάν, ο οποίος -μάλιστα- έχει γεννηθεί στο Πορτ Σάιντ.

«Η Αλ Μάσρι είναι η ομάδα μου. Σε αυτό το γήπεδο παρακολούθησα τον πρώτο μου αγώνα, ενώ αργότερα αγωνίστηκα για χρόνια εκεί (σ.σ. 1989-1999)», δήλωσε ο 30χρονος επιθετικός της Μάιντς και πρόσθεσε: «Η σκέψη μου είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους».

Εντολή διάλυσης της ΠΟ Αιγύπτου!!

Εντολή διάλυσης της ΠΟ Αιγύπτου
Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Αίγυπτο μετά τη χθεσινή τραγωδία με το θάνατο τουλάχιστον 74 ανθρώπων σε επεισόδια αγώνα στο Πορτ Σάιντ. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Καμά αλ-Γκανζούρι, διέταξε την άμεση διάλυση του διοικητικού συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Η FIFA είναι αυστηρή σε ζητήματα πολιτικών παρεμβάσεων στο έργο των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών ζητώντας την πιστή τήρηση του αυτοδιοίκητου, αλλά πληροφορίες από την αφρικανική χώρα αναφέρουν πως στην προκειμένη περίπτωση και υπό το «βάρος» των εξελίξεων δεν αναμένεται να αντιδράσει απειλώντας με αποβολή την Αίγυπτο από τους κόλπους της.

πηγή: sportfm.gr

H Λίβερπουλ στη Ρόδο!!

H Λίβερπουλ στη Ρόδο
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η προπονητική συνεδρία στην ακαδημία της ομάδας της ΕΝΑ Ρόδου. Ο Antony Ryan ήταν ο υπεύθυνος προπονητής της ακαδημίας της Liverpool, που ανέλαβε να προπονήσει τα παιδιά στο τριήμερο μαζί με τον βοηθό του, Ηλία Χαραλαμπίδη.

Ο Βαγγέλης Χοσάδας, υπεύθυνος των ακαδημιών της ΕΝΑ Ρόδου, υποδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας τους δύο προπονητές και τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της ομάδας ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για τους τοπικούς δημοσιογράφους της Ρόδου. «Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι με την προσπάθεια που έγινε από τους προπονητές που ήρθαν από την Αγγλία. Πιστεύω πως όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από αυτό που παρακολούθησαν. Ιδιαίτερα τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν πολύ ενώ και οι γονείς χαροποιήθηκαν με τις προπονήσεις που έγιναν στα παιδιά τους. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες προσπάθειες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χοσάδας.

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνταν τρεις προπονήσεις, σε παιδιά που είχαν χωριστεί σε δύο γκρουπ ενώ την Τρίτη πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για τους γονείς. Σε αυτό ενημερώθηκαν για ποικίλα θέματα σχετικά με τα παιδιά τους και με τον τρόπο που πρέπει να δουλεύουν.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο προπονητής Antony Ryan με τη συνολικότερη προσπάθεια των παιδιών και την προθυμία τους να μάθουν πράγματα και από τον ίδιο και από τον βοηθό του.

«Εντυπωσιάστηκα από το ταλέντο ορισμένων παιδιών στις ακαδημίες. Ξέρουν ποδόσφαιρο αλλά το σημαντικό είναι να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δουλεύουν όπως είπα και πριν. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η προθυμία των παιδιών να δουλέψουν και να αντιληφθούν αυτά που έχουμε να τους πούμε»,

ενώ σχετικά με τους στόχους της συγκεκριμένης προσπάθειας ανέφερε «φυσικά αυτός ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ο πρωταρχικός μας στόχος όσο καιρό παραμείνουμε στην Ελλάδα για τα soccer camps της Λίβερπουλ. Το Liverpool Way , κάτι που εφαρμόζεται σε όλες τις ακαδημίες της ομάδας μας δεν είναι κάτι που γίνεται έτσι απλά. Πιστεύουμε σε αυτό.

Δεν μας ενδιαφέρει να τους μάθουμε μόνο το ποδόσφαιρο όπως το γνωρίζουμε εμείς αλλά και τη συμπεριφορά της Λίβερπουλ. Μας ενδιαφέρει πρωτίστως να τους μεταλαμπαδεύσουμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δουλεύουν όχι μόνο τα νέα παιδιά που έχουν ταλέντο και μπορούν να προχωρήσουν στον ποδόσφαιρο αλλά και οι ίδιοι οι προπονητές
».

Όπως ανέφερε και ο βοηθός του Antony Ryan, Ηλίας Χαραλαμπίδης, για το σεμινάριο των γονέων «Οι γονείς οφείλουν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των παιδιών τους. Να ενημερώνουν τους προπονητές για οποιοδήποτε θέμα έχουν οποιοδήποτε και αν είναι αυτό. Μπορεί να είναι πρόβλημα υγεία , μπορεί να είναι πρόβλημα ψυχολογίας, ακόμα και πρόβλημα στο σχολείο.

Επίσης δεν πρέπει να επεμβαίνουν στον αγώνα δίνοντας συμβουλές στα παιδιά τους. Σίγουρα οι προπονητές γνωρίζουν καλύτερα πράγματα που δεν βλέπουν οι γονείς. Το παιδί κατά τον αγώνα είναι καλό να δέχεται πληροφορίες μόνο από τους προπονητές για να μην μπερδεύεται
».

Παράλληλα δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο Liverpool Way λέγοντας «Ο στόχος μας ήταν να εξηγήσουμε αρχικά στους προπονητές τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δουλεύουν για να βελτιωθούν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι ίδιοι. Επίσης επιθυμούσαμε να μεταδώσουμε το Liverpool Way δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα στην Αγγλία. Δείξαμε στους προπονητές τις καρτέλες προόδου των παιδιών για να παρακολουθούν την πορεία τους από μικρή ηλικία ( των 8 ετών) όπως ακριβώς γίνεται στις ακαδημίες της Λίβερπουλ».

Να σημειωθεί ότι την σκυτάλη των soccer schools παίρνουν οι ακαδημίες του Αθλόπολις Ηρακλείου Κρήτης και της Ελλάς Βέλου.

πηγή: sportfm.gr

Οι νέοι αθλητικοί εισαγγελείς!!

Οι Κωνσταντίνος Πετρόπουλος και Παναγιώτης Καρράς τοποθετήθηκαν στις θέσεις του αθλητικού εισαγγελέα και του αναπληρωτή αθλητικού εισαγγελέα, αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Οι νέοι αθλητικοί εισαγγελείς
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αναφέρει:
«Σας ενημερώνουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ κατά τη σημερινή (σ.σ. Πέμπτη 2/2) του συνεδρίαση:
1.Ομόφωνα ενέκρινε την τοποθέτηση των κυρίων Κωνσταντίνου Πετρόπουλου και Παναγιώτη Καρρά στις θέσεις του αθλητικού εισαγγελέα και του αναπληρωτή αθλητικού εισαγγελέα, αντίστοιχα. Αμφότεροι είναι συνταξιούχοι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί και με πλήρεις γνώσεις για τον αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο.
Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος (65 ετών) συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας των Τακτικών Διαιτητικών Δικαστηρίων, ο οποίος είναι ομοιόβαθμος βαθμός του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εγνωσμένης αξίας και κύρους στον δικαστικό χώρο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής Αθηνών και άσκησε τα καθήκοντά του ως δικαστικός λειτουργός από τις 9-9-1977 έως τις 20-7-2011.

Ο κ. Παναγιώτης Καρράς (71 ετών) συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Επιτίμου Προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων. Είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άσκησε τα καθήκοντά του ως δικαστικός λειτουργός από τις 2-7-1975 έως τις 30-6-2008.
2.Ομόφωνα ενέκρινε την παράταση της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου έως τις 13-2-2012, αποκλειστικά και μόνο για τους άνεργους ποδοσφαιριστές. Η ημερομηνία αυτή είναι δεσμευτική.
3.Κατέθεσε προς τις Super League και Football League ολοκληρωμένο σχέδιο με τα όσα θα ισχύσουν αναφορικά με την αδειοδότηση όσων συλλόγων εξασφαλίσουν την άνοδο από τη δεύτερη Ένωση στην πρώτη μετά το τέλος των πρωταθλημάτων. Τα κριτήρια συγκριτικά με τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους θα είναι ελαστικότερα.
Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια αδειοδότησης των ομάδων που ήδη συμμετέχουν στη Super League, οι εκπρόσωποι της τελευταίας επανέλαβαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΠΟ την απόφαση που έλαβαν κατά πλειοψηφία τα μέλη τους, για διατήρηση των κριτηρίων που ίσχυσαν και κατά την προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο.
4.Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του υπό εισαγωγή για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, νέου αθλητικού νομοσχεδίου».

Νέο βίντεο σοκ από τη σφαγή της Αιγύπτου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο βίντεο σοκ από τη σφαγή της Αιγύπτου! (ΒΙΝΤΕΟ)Σοκάρει το νέο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το οποίο δείχνει εικόνες μέσα από τα αποδυτήρια της Αλ Αχλί και τους παίκτες της που προσπαθούν να περιθάλψουν βαριά τραυματισμένους οπαδούς.


πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

Ο Χατζηχρήστος οφείλει να διώξει τις σκιές...!!

O Γιώργος Γαλάτσης γράφει στο προσωπικό του blog για το μνημόνιο που υπέγραψαν Αδαμίδης - Χατζηχρήστος και θέτει πέντε εύλογα ερωτήματα στον δεύτερο.
Ο Χατζηχρήστος οφείλει να διώξει τις σκιές...
H δημοσιοποίηση του μνημονίου που υπέγραψαν οι Στ.Αδαμίδης και Δ.Χατζηχρήστος στα μέσα του 2010 και στο οποίο συμφωνήθηκε ''κούρεμα'' 3 εκατ ευρώ από την απαίτηση των 4 εκατ ευρώ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, εγείρει τέσσερα, πέντε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν άμεσα:
1. Γιατί δεν οδηγήθηκε η ερασιτεχνική σ' αυτή τη συμφωνία με μια ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της; Τι ήταν αυτό που έκανε τον Χατζηχρήστο να λειτουργήσει με άκρως αντίθετο τρόπο απ' αυτόν που επιτάσσουν οι διαδικασίες;
2. Υπάρχουν παραστατικά στο σωματείο από το ''πάρε – δώσε'' ανάμεσα σε ΠΑΕ και ερασιτεχνική για τις 960.000 ευρώ που κατέβαλε η διοίκηση Αδαμίδη;
3. Αληθεύει ότι η ερασιτεχνική μπορεί να εξηγήσει με αποδεικτικά στοιχεία για το που πήγε μέρος αυτού του ποσού μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2010;
4. Αληθεύει ότι ο νυν πρόεδρος της ερασιτεχνικής, κ.Παπαδημητρίου, δήλωσε ενώπιον των μελών του ΔΣ σε συνεδρίαση του περασμένου Δεκεμβρίου ότι ''δεν υπάρχει καμία συμφωνία ανάμεσα σε ερασιτεχνική και ΠΑΕ για την παραχώρηση του σήματος και την εκμετάλλευσή του'', δήλωση η οποία έχει περάσει και στα πρακτικά της συνεδρίασης;
5. Αληθεύει ότι ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της ερασιτεχνικής, Φώτης Αρμπής, ζήτησε κατ' επανάληψη στο παρελθόν τα παραστατικά από το προεδρείο του συλλόγου, αλλά οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό;
Επειδή η ΑΕΚ περνάει εξαιρετικά δύσκολες ώρες το τελευταίο που θα 'θελε στην ''οικογένειά'' της θα 'ταν να δημιουργηθούν...έξτρα σκιές από ζητήματα στα οποία μπαίνει μέσα το χρήμα.
Πιστεύω, επίσης, πως ούτε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος και οι στενοί του συνεργάτες που δίνουν αγώνα για να κρατήσουν ''όρθια'' τα τμήματα της ερασιτεχνικής επιθυμούν να μείνουν ''λεκέδες'' στο έργο τους απ' αυτή την υπόθεση. Πρέπει να μιλήσουν με αποδείξεις και ονόματα.
Ο απλός ΑΕΚτζής έχει αηδιάσει από τις ''υπόγειες'' συμφωνίες, από την αμαρτωλή Empire και δεν εμπιστεύεται πια ούτε...τη σκιά του.
Με ποιον...αέρα θα έρθουν, λοιπόν, σε λίγο όλοι αυτοί θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες από ΠΑΕ και ερασιτεχνική να προτείνουν προέδρους σε ''στρατηγικά'' πόστα και πολύ δε περισσότερο να ζητήσουν από τον ΑΕΚτζή ''να βάλει το χέρι στην τσέπη'', όταν πλανώνται στον...αέρα υποθέσεις μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και υπάρχουν (πρώην) συνοδοιπόροι τους στην ''μάνα ΑΕΚ'' που αφήνουν αιχμές στο παρασκήνιο για τις συμφωνίες και τη διαχείριση τους;
Σ' αυτή την ιστορία υπάρχουν δεδομένα αλλά και μεγάλα κενά.
Το δεδομένο είναι ότι την τελευταίο 2ετία η ερασιτεχνική ενισχύθηκε από την ΠΑΕ με ποσά που δεν είδε...στον ύπνο της επί διοίκησης Νικολαϊδη. Όμως ο τρόπος που επετεύχθη αυτός ο συμβιβασμός ανάμεσα σε Αδαμίδη και Χατζηχρήστο ήταν τουλάχιστον προσβλητικός γι' αυτά που πρεσβεύει η ομάδα που υπηρετούν, για τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ερασιτεχνικής που ζητούσαν πεισματικά από το προεδρείο και τον αρχηγό της ORIGINAL αυτό το μνημόνιο, για να το διαβάσουν τελικά χθες το βράδυ στο διαδίκτυο!
Η ΑΕΚ δεν είναι το μικρομάγαζο κανενός για να ασκεί αυθαίρετα την πολιτική του και να δεσμεύει το σωματείο με αποφάσεις που έχουν να κάνουν με ''κουρέματα'' μερικών εκατομμυρίων ευρώ;
Η ''μεγάλη οικογένεια'' της ΑΕΚ περνάει δύσκολες στιγμές, τις πιο δύσκολες της σύγχρονης ιστορίας της. Απ' ότι φαίνεται όμως αυτοί που αποφασίζουν και ''κινούν τα νήματα'' είναι κυριολεκτικά αλλού για αλλού...
Πηγή: Sentragoal.gr

"Καθάρισε" ο Τσακίρης!!

Με μία ταμειακή διευκόλυνση από τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Πανιώνιος, Κωνσταντίνο Τσακίρη, μπήκε σε διαδικασία επίλυσης το πρόβλημα που προέκυψε με τον μάνατζερ του Αλβάρο Ρεκόμπα λόγω κάποιων οικονομικών απαιτήσεων.
"Καθάρισε" ο Τσακίρης
Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός είχε υπογράψει έγγραφο, το οποίο επικυρώθηκε, πως αποχωρώντας από την ομάδα δεν είχε καμία οικονομική απαίτηση, ωστόσο ο μάνατζέρ του είχε άλλη άποψη.
Με επιστολή του στην ΕΠΟ ζητούσε την ανάκληση των δελτίων των παικτών που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο λόγω της συγκεκριμένης οφειλής (ζητούσε 65.000 ευρώ)
Η παρέμβαση, ωστόσο, του Κωνσταντίνου Τσακίρη με την καταβολή του μισού ποσού (32.500 ευρώ) ήταν καθοριστική, αποδεικνύοντας πως το πρώην αφεντικό του συλλόγου παραμένει κοντά στην ομάδα με διάφορους τρόπους. Όπως συμβαίνει με την καταβολή των χρημάτων για τη χρήση του προπονητικού κέντρου "Απήλιον".
Πηγή: sport-fm.gr

"Μας κάνουν ζητιάνους"

Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις Football League και Football League 2 μίλησε o πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος δηλώνοντας ότι δεν θα υποχωρήσουν οι ποδοσφαιριστές.
"Μας κάνουν ζητιάνους"
Η κατάσταση στα πρωταθλήματα Β' και Γ' Εθνικήςέχει φτάσει στο σημείο... μηδέν και μετά την απεργία που αποφασίστηκε από πλευράς ποδοσφαριστών, δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα φωτεινό σημείο στο ορίζοντα. Το τραγικό καθεστώς που επικρατεί σ' αυτές τις κατηγορίες έχει φέρει τους πάντες προ των ευθυνών τους και πλέον καλούνται όλοι οι αρμόδιοι φορείςν' αποδείξουν κατά πόσο θέλουν να εξακολουθεί να υφίσταται ο όρος «ποδόσφαιρο» στην Ελλάδα.
Για τα όσα τραγικα συμαβαίνουν αυτή τη στιγμή αλλά και για τις προθέσεις των ποδοσφαιριστών σχετικά με την απεργία, μας μίλησε σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος, εκμυστηρευόμενος και το μεγάλο του όνειρο, να φτιαχτεί ένα ταμείο αλληλοβοήθειας των ποδοσφαιριστών.
Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του στο Gazzetta.gr:
Επειδή αρκετοί μπορεί να μη γνωρίζουν εξηγήστε μας τους ακριβείς λόγους της απεργίας.
«Εκτός από απλήρωτοι που είναι αυτή τη στιγμή μεγάλη μερίδα ποδοσφαιριστών, όλοι τους είναι και ανασφάλιστοι, κάτι που νομίζω ότι είναι και το πιο σημαντικό. Τα «μπαλώματα» τύπου ν' ασφαλίζονται οι παίκτες μόνο για τις ημέρες των αγώνων δεν μπορούν σε καμία περίπτωση ν' αποτελέσουν λύση. Και στις προπονήσεις δηλαδή τι θα γίνει αν χτυπήσει κάποιος παίκτης. Είχαμε και πολύ πρόσφατα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που τραυματίστηκαν και πηγαίνοντας για εξετάσεις αναγκάστηκαν να πληρώσουν απ' την τσέπη τους τα έξοδα. Μιλάμε για τραγικά πράγματα, η κατάσταση είναι δραματική».
Τι ακριβώς ισχύει με τα χρωστούμενα λεφτά στην ασφαλιστική εταιρεία;
«Όπως προβλέπεται απ' τους κανονισμούς το 1/3 της ασφάλισης καλύπτεται απ' την πλευρά των παικτών και τα 2/3 απ' τις ομάδες. Η ασφαλιστική εταιρεία με τη οποία συνεργάζεται η διοργανώτρια αρχή είναι η γαλλική «Levie» και αυτή τη στιγμή της οφείλεται περίπου 1 εκ. ευρώ. Αυτά τα λεφτά αφορούν και τις δύο κατηγορίες. Πάντως εμείς έχουμε κάνει επαφές και με άλλες τρεις εταιρείες και ψάχνουμε για να βρούμε κάποιες καλύτερες προσφορές».
Ποιο ήταν το περιεχόμενο των συζητήσεων σας με τους αρμόδιους φορείς;
«Είπαμε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δεν τακτοποιηθεί το θέμα της ασφάλισης που είναι μείζονος σημασίας. Πρώτα θα γίνουν αυτά που πρέπει και μετά θ' αρθεί η απεργία. Δεν γίνεται να συνεχίσουν ν' αγωνίζονται υπό αυτές τις συνθήκες οι παίκτες. Εδώ κι ένα μήνα λένε απ' τον ΟΠΑΠ ότι θα δοθούν τα χρήματα ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Αυτό που μας είπε ο κ. Μπιτσαξής είναι ότι μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες θα έχει δοθεί η χορηγία και το θέμα θα έχει τελειώσει. Αυτό ωστόσο είναι δική του εκτίμηση».
Μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι ποδοσφαιριστές;
«Οι παίκτες δεν επιθυμούν να παίζουν ανασφάλιστοι, η απόφαση για την απεργία ήταν δική τους. Δεν γίνεται να πληρώνουν άλλο απ' την τσέπη τους. Η ανακοίνωση που είχε βγει πριν από λίγες μέρες ανέφερε ότι η απεργία θα ξεκινούσε στις 13 του τρέχοντος μήνα, αποφασίστηκε ωστόσο τελικά να σταματήσουν από τώρα. Είναι μία ακραία κίνηση ωστόσο η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν υπάρχει άλλη λύση».
Πιστεύεις ότι θα βοηθούσε αν συντάσσοταν σ' αυτή την ενέργεια και οι ποδοσφαιριστές της Σούπερ Λιγκ;
«Σίγουρα θα ήταν μία πολύ σημαντική κίνηση από μεριάς τους και πιστεύω ότι πραγματικά θα βοηθούσε ώστε να επισπευθούν κάποιες διαδικασίες. Θα ήταν αναμφίβολα ένα μέτρο πίεσης και παράλληλα θα έδειχναν ότι βρίσκονται δίπλα και στους συναδέρφους τους, ότι θα ήταν αρωγοί στην προσπάθειά τους. Μία τέτοια κίνηση ωστόσο θα παρέλυε το ελληνικό ποδόσφαιρο κι εμείς δεν το θέλουμε αυτό. Θα ήταν δίκοπο μαχαίρι αυτό το πράγμα. Ακόμα και η απεργία που γίνεται τώρα κάνει πολύ μεγάλο κακό στους ποδοσφαιριστές από αγωνιστικής άποψης».
Για το ίδιο θέμα συμπλήρωσε: «Πέρυσι πάντως που είχαμε αποφασίσει σαν σύνδεσμος αποχή απ' τις αγωνιστικές υποχρεώσεις λόγω των συνεχόμενων κρουσμάτων βίας, είχαν συνταχτεί μαζί ματς οι 11 απ' τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος. Δε ξέρω αν φέτος θα υπήρχε καθολική στήριξη σε μία τέτοια προσπάθεια».
Σχετικά με τις φήμες που θέλουν τη Football League 2 να γίνεται Ερασιτεχνική;
«Δε ξέρω τι ακριβώς γίνεται με αυτό το θέμα, είναι μόνο στο επίπεδο φημών αυτή τη στιγμή. Τα πράγματα όμως είναι χάλια, τραγικά! Είναι δηλαδή επαγγελματικό το πρωτάθλημα που έχουμε τώρα; Μπορεί πραγματικά να το υποστηρίξει κανείς αυτό με ειλικρίνεια; Οι συνθήκες είναι άθλιες... Παίκτες απλήρωτοι, που ζουν με δανεικά, που τους έχουν κόψει το ρεύμα, που ζουν δύο-δύο για να γλιτώνουν έξοδα!».
Έχετε κάνει εσείς κάποια προσπάθεια για να στηρίξετε οικονομικά τους παίκτες που βρίσκονται σε πιο δύσκολη κατάσταση;
«Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα ακόμα να προσφέρουμε κάποια τέτοια βοήθεια. Είναι μεγάλο μου όνειρο αυτό, να φτιαχτεί ένα ταμείο αλληλοβοήθειας ώστε να μπορούμε να βοηθάμε αυτούς που έχουν μεγάλη ανάγκη. Από 'κει και πέρα κάνουμε ότι μπορούμε, μας έχουν κάνει «ζητιάνους» να γυρνάμε δεξιά και αριστερά για να ζητάμε βοήθεια».

Άβυσσος η ψυχή του Σόφο...!!

Η κλήρωση για το Προολυμπιακό έγινε, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αποτελεί ένα από τα μεγάλα χαρτιά της Εθνική, αλλά να μην είστε σίγουρο ότι θα αγωνιστεί...
Άβυσσος η ψυχή του Σόφο...
Στην πραγματικότητα είναι εντελώς άγνωστο αν τελικά θα θέσει εαυτόν στη διάθεση του Ηλία Ζούρου. Οχι γιατί δεν μπορεί να δώσει το παρών στο Προολυμπιακό, αλλά γιατί είναι αδύνατο να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Ο Έλληνας σέντερ, για τον οποίο έχει ακουστεί τις τελευταίες ημέρες ότι αμέσως μετά το τέλος των υποχρεώσεών του με την Μακάμπι, θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, έχει κανονίσει κάτι που δεν αναβάλλεται κατά τη διάρκεια των αγώνων στο Λονδίνο κι έτσι θα είναι κομματάκι δύσκολο να κληθεί μόνο για το Προολυμπιακό.
Κι ας λέει τώρα πως "αν με θέλουν, θα είμαι εκεί". Το ...πού, δεν το διευκρινίζει. Προολυμπιακό η Λονδίνο;
Γι' αυτό και σας το λέμε από τώρα. Ο Σχορτσανίτης δεν ξέρει καν ο ίδιος αν θα είναι με την Εθνική. Δεν είναι θέμα τραυματισμού, μην τσιμπάτε, έστω κι αν όντως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με το γόνατό του το οποίο απαιτεί επέμβαση. Θα μάθετε σύντομα.
Αντίθετα, μην εκπλαγείτε αν δείτε με τη γαλανόλευκη τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

πηγή: sportdog.gr

Η ψηφοφορία για το ALL STAR GAME Παλαιμάχων!!

Η “κάλπη” για την επιλογή των παικτών που θα λάβουν στον αγώνα των Βετεράνων στο 20ο ALL STAR GAME, το οποίο θα διεξαχθεί σε τέσσερις πόλεις της Θεσσαλίας (2, 3 & 4/3), ανοίγει σήμερα...
Η ψηφοφορία για το ALL STAR GAME Παλαιμάχων
Mε τους φίλους του μπάσκετ να έχουν- όπως συμβαίνει πάντοτε άλλωστε- τη δύναμη στα χέρια τους και κυρίως τη δυνατότητα να επιλέξουν αθλητές που "έγραψαν" χρυσές σελίδες στο Ελληνικό μπάσκετ.
Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, κάθε φίλος του μπάσκετ θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει μέσα απ' τον ιστότοπο του ΕΣΑΚΕ (www.esake.gr) και του ΠΣΑΚ (www.psak.gr) για την επιλογή των ομάδων των Παλαιμάχων που θα κάνουν ακόμα πιό λαμπερό το ALL STAR GAME, συνδέοντας το “χρυσό” παρελθόν με τα τωρινά "αστέρια" της Basket League ΟΠΑΠ.
Κάθε φίλαθλος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει συνολικά πέντε (5) παίκτες.
Η ανακοίνωση των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου, σε Συνέντευξη Τύπου που θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

"Αιώνια" τεχνητή ένταση!!

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με την αποκάλυψη του βίντεο της φυσούνας. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης.
"Αιώνια" τεχνητή ένταση
Εδώ και δύο μήνες η στήλη προέβλεπε με επιμονή την τεχνητή ένταση που θα δημιουργηθεί ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.
Δεν αφορά μόνο στη διαιτησία με την αντικατάσταση Βασάρα από τον Δούρο, αλλά και στην επικοινωνιακή πολιτική, η οποία αναδείχθηκε περίτρανα χθες με την εμφάνιση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο του αγώνα Ξάνθης - Ολυμπιακού. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στη φυσούνα του γηπέδου των Πηγαδιών προκάλεσαν γενικευμένες αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές, οι οποίες ομοθύμως επιζητούν δικαιοσύνη!
Ο Παναθηναϊκός καλεί τον αθλητικό εισαγγελέα (που δεν υπάρχει) να παρέμβει και να καλέσει τους Σάββα Θεοδωρίδη - Βασίλη Τοροσίδη. Ο Ολυμπιακός ζητάει από την ποινική δικαιοσύνη να παρέμβει, θεωρώντας κακουργηματική πράξη τη λήψη και την εμφάνιση του βίντεο, καθώς αγγίζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως υποστήριξε ο Πέτρος Θεοδωρίδης.
Το αν είναι προσωπικό δεδομένο ό,τι διαδραματίζεται σε δημόσιο χώρο είναι μια συζήτηση που αφορά νομικούς. Η ουσία σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι η εξέλιξη του πρωταθλήματος και το κυνήγι του τίτλου θα δημιουργήσει μεγαλύτερα εκφυλιστικά φαινόμενα και ο ένας θα θυμίζει στον άλλο τις παλιές αμαρτίες του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού σε συνέντευξή του στη ραδιοφωνική «Εφεση στον ΣΚΑΪ» θύμισε το 2004. Τότε που στη Λεωφόρο ερευνήθηκαν τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων και βρέθηκαν κοριοί. «Γιατί δεν ερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη ποιος έβαλε τότε τους κοριούς;», αναρωτήθηκε ο Θεοδωρίδης, ο οποίος δεν βλέπει πίσω από τη χθεσινή αποκάλυψη του βίντεο των Πηγαδιών ούτε τον ΠΑΟΚ ούτε την Ξάνθη: «Πίσω από αυτή την υπόθεση είναι μία ανταγωνιστική ομάδα, με την οποία παίζουμε τον Μάρτιο».
Μπορεί κάποιοι να θεωρούν εθιμικό δίκαιο το να διασκεδάζουν με τις αντιπαραθέσεις των «αιωνίων», αλλά το παιχνίδι αρχίζει να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Οι φαιδρότητες, οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί κι όσα διαρρέουν οι «κύκλοι» των δύο ομάδων δημιουργούν μία ατμόσφαιρα, που είναι βέβαιο ότι όταν έρθει η 11η Μαρτίου δεν θα μπορεί να τη μαζέψει ούτε σύνταγμα Πεζικού.
Και μια και μιλάμε για «κύκλους», επισημαίνουμε στους συναδέλφους που αποδέχονται τις συγκεκριμένες διαρροές ότι ενδεχομένως θα βρεθούν οι ίδιοι κατηγορούμενοι δημοσιεύοντάς τες, καθώς τα αθλητικά δικαστήρια ασφαλώς αρνούνται να δικάσουν «κύκλους». Μάλιστα υπάρχει και σχετικό δεδικασμένο.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η διελκυστίνδα στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ μια ισχυρή ομ