Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Το θαύμα της Ντόρτμουντ είναι οδηγός για τον ΠΑΟΚ!!

Tι σχέση μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ με τη γερμανική πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης, που κινδύνευσε με αφανισμό πριν λίγα χρόνια και σώθηκε χάρη στις κινήσεις των ανθρώπων της; Και όμως, ο ΠΑΟΚ μπορεί να παραδειγματιστεί και να μεγαλουργήσει.
Το θαύμα της Ντόρτμουντ είναι οδηγός για τον ΠΑΟΚ
Σε ανύποπτο χρόνο όταν ο Κώστας Σταφυλίδης έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις με τη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ, ο προπονητής νέων του συλλόγου Νίκος Κολομπούρδας ρωτήθηκε αν θεωρεί επιτυχημένο το έργο που συντελείται στις ακαδημίες της ομάδας αφού κατάφερε να παίξει στους μεγάλους ένα τόσο ταλαντούχο παιδί. Η απάντηση του ήταν εντυπωσιακή : «Δεν καταφέραμε κάτι με την άνοδο του Σταφυλίδη στην πρώτη ομάδα. Επιτυχημένοι θα νιώσουμε όταν μια ολόκληρη φουρνιά παικτών από τους νέους αγωνιστούν στην μεγάλη ομάδα και καθιερωθούν σαν ποδοσφαιριστές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Παιδιά που είναι από πολύ μικροί στην ομάδα, μένουν στους ξενώνες της ομάδας, μεγαλώνουν μαζί με τον ΠΑΟΚ και δημιουργούν ένα απίστευτο δέσιμο με τον σύλλογο. Υπάρχει μια ομάδα που τόλμησε να ανεβάσει μια ολόκληρη φουρνιά  νέων παικτών στους μεγάλους  και πέτυχε, η Ντόρτμουντ πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση». Με αφορμή αυτή τη δήλωση του προπονητή της Κ20 του ΠΑΟΚ το PAOK24 αναλύει τις τομές που έγιναν στην καταχρεωμένη το 2005 Ντόρτμουντ με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα της περσινής σεζόν και την νεαρότερη πρωταθλήτρια Γερμανίας όλων των εποχών (μ.ο ηλικίας 24.2χρ.).

Η αποφυγή της πτώχευσης το 2005
Από το 1995 έως το 2005 η Ντόρτμουντ είχε πολλές επιτυχίες (πρωτάθλημα 1995,1996,2002,κατάκτηση Champions League 1997,) αλλά η αλαζονεία και οι ακριβές μεταγραφές του προέδρου Γκερντ Νιμπάουμ οδήγησαν στην υπερχρέωση του συλλόγου σε βαθμό που ήταν σχεδόν σίγουρη  η πτώχευση της ομάδας. Ο αποκλεισμός από την Μπριζ για τα προκριματικά του Champions League to 2004 και η μη είσοδος στους χρυσοφόρους ομίλους έφεραν την οριστική οικονομική κατάρρευση. Με τα χρέη να αγγίζουν τα 120 εκ. ευρώ το 2005,την ομάδα αναλαμβάνει νέα διοίκηση με προεξάρχοντες 3 ανθρώπους που αναλαμβάνουν να τη σώσουν από το γκρεμό που οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια. Ο πρόεδρος (Reinhard Rauball δικηγόρος),ο Hans-Joachim Watzke διευθύνων σύμβουλος (πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας προστατευτικού ιματισμού Watex GmbH) και ο Thomas Tress(ορκωτός λογιστής, σύμβουλος επί φορολογικών θεμάτων) κάλεσαν στην γενική συνέλευση του συλλόγου τους πιστωτές, ανέλυσαν το σχέδιο για την αποφυγή της πτώχευσης (δάνειο από τράπεζα, πώληση δικαιωμάτων ονομασίας γηπέδου, μείωση εξόδων, σταδιακή αποπληρωμή των χρεών) και τους πρότειναν μέχρι και οικιοθελής παραίτηση από μέρους των οφειλομένων. Η συντριπτική πλειοψηφία των πιστωτών δέχθηκε και η νέα εποχή ξεκίνησε.

Στρατηγική στη νέα εποχή
Η τριανδρία της Ντόρτμουντ με την πολύτιμη  συμβολή του τεχνικού διευθυντή Michael Zorc (παίκτης της ομάδας από το 1981 έως το 1998) αποφασίζει την αλλαγή της πολιτικής των ακριβών μεταγραφών, με την επένδυση στο scouting σε ολόκληρη την Γερμανία για παίκτες από 16 έως 20 ετών παράλληλα με τον ερχομό  2  ποιοτικών παικτών κάθε χρόνο από το εξωτερικό. Παίκτες νεαροί που δεν κοστίζουν στο σύλλογο,20% μείωση σε όλους τους ποδοσφαιριστές και πώληση της αφρόκρεμας (Ντέϊβιντ Όντονκορ στη Ρεάλ Μπέτις,Τόμας Ροζίτσκι στην Άρσεναλ) για να ανασάνουν τα ταμεία του συλλόγου.Τα έσοδα πηγαίνουν είτε στην ανάπτυξη των υποδομών είτε σε αποπληρωμή των χρεών. Οι αποφάσεις αυτές είχαν το τίμημα τους, τα πρώτα χρόνια η Ντόρτμουντ ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας αλλά το γήπεδο ήταν πάντα γεμάτο με 80000 κόσμο, σε μια πόλη 700000 κατοίκων. Ο κόσμος της ομάδας πέρα από την παραδοσιακή αγάπη για το ποδόσφαιρο, είχε καταλάβει ότι αυτή η πολιτική που ακολουθούσε το νέο συμβούλιο ήταν μονόδρομος για την επιστροφή του συλλόγου σε εταιρικό αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο ερχομός του προπονητή  Γιούργκεν Κλοπ το 2008
Η Ντόρτμουντ το 2008 οικονομικά είχε αρχίσει να στέκεται στα πόδια της, είχε φτάσει στον τελικό του κυπέλλου την προηγούμενη χρονιά υπό τις οδηγίες του Τόμας Ντολ κάτι που της έδινε δικαίωμα για συμμετοχή στην Ευρώπη. Ο Ντολ ζητά ενίσχυση με ακριβές μεταγραφές, το διοικητικό συμβούλιο αρνείται και το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο. Ο Γιούργκεν Κλοπ συμφωνεί με το πλάνο της προώθησης νέων παικτών και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας το καλοκαίρι του 2008. Για μία επταετία ήταν προπονητής της Μάϊντζ (2001-2008)την οποία ανέβασε κατηγορία, την έβγαλε στο Ουέφα το 2006 αλλά το 2007 έπεσε κατηγορία. Όταν δεν κατάφερε να την ανεβάσει την επόμενη χρονιά, έφυγε οικιοθελώς και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Ντόρτμουντ.

Την πρώτη σεζόν βγαίνει 6ος,τη δεύτερη 5ος και την τρίτη χρονιά κατακτά το πρωτάθλημα 2 αγωνιστικές πριν το τέλος. Το 2011 η ένωση αθλητικών δημοσιογράφων Γερμανίας τον επιλέγει ως τον καλύτερο προπονητή στην Γερμανία αφού παρουσίασε μία νεανική ομάδα που έπαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο και κέρδισε πέρα από τον τίτλο τον θαυμασμό φίλων και αντιπάλων. Υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του με την Ντόρτμουντ (δηλώνοντας ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό που μπορούμε) ως το 2016. Μαζί με τον Κλοπ το 2008 ήρθαν ο γυμναστής Όλιβερ Μπάρτλετ (γυμναστής της εκπληκτικής εθνικής Γερμανίας το 2006)και ο Φλόριαν Βάνγκλερ που έφερε καινοτόμες μεθόδους εκγύμνασης και βελτίωσης φυσικής κατάστασης που εφαρμόστηκαν στο Μουντιάλ του 2006 από την εθνική Γερμανίας.

Οι παίκτες από τις ακαδημίες και το παιδομάζωμα
Παρακάτω παρουσιάζονται οι παίκτες της νεότερης πρωταθλήτριας Γερμανίας όλων των εποχών.
Μαρσέλ Σμέλζερ(22/01/88): Στις ακαδημίες της Ντόρτμουντ από το 2005,ο Κλοπ τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα το 2008.Είχε 34 συμμετοχές σαν αριστερό μπακ τη χρονιά του πρωταθλήματος.

Νούρι Σαχίν(05/09/88): Από τα 12 του στην Ντόρτμουντ(2000-2007).Το 2007-2008 πηγαίνει δανεικός στην Φέγιενορντ, γυρίζει την επόμενη χρονιά πιο δυνατός, ο Κλοπ τον εμπιστεύεται και γίνεται ο ηγέτης της μεσσαίας γραμμής. Με 30 συμμετοχές, 6 γκολ και 8 ασίστ γίνεται ο πολυτιμότερος παίκτης της πρωταθλήτριας. (Το καλοκαίρι μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 10 εκ.ευρώ).

Μάριο Γκέτσε(03/06/92): Στις ακαδημίες της Ντόρτμουντ ο Γερμανός μέσος από το 2001,μεγάλωσε με την ομάδα και παρουσιάστηκε στην Μπουντεσλίγκα το 2010. Καλύτερος παίκτης της Ευρώπης στην ηλικία του για το 2011(ξεπέρασε Αζάρ, Αλκάνταρα, Γουϊλσιρ) έκανε πράματα και θαύματα έχοντας 33 συμμετοχές, 6 γκολ και 11 ασίστ. Μεγάλος στόχος για όλους τους μεγάλους της Ευρώπης, θεωρείται ο νέος οργανωτής της εθνικής Γερμανίας.

Κέβιν Γκρόσγκροϊτς(19/07/88): Άλλο ένα παιδί του Ντόρτμουντ και δηλωμένος οπαδός της ομάδας (μικρός ταξίδευε με τους φανατικούς στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας), ο αριστερός μέσος αποκτήθηκε το 2009 από την Άλεν με πολύ λίγα χρήματα. Με 34 συμμετοχές και 8 γκολ εντυπωσίασε με φυσικό αποτέλεσμα την κλήση στην εθνική Γερμανίας.

Ματς Χούμελς(16/12/88): Ένα μεγάλο στοίχημα που κέρδισε η Ντόρτμουντ με τον θηριώδη κεντρικό αμυντικό(1.91 ύψος) καθώς τον απέκτησε από τους νέους της Μπάγερν το 2009 έναντι 4 εκ.ευρώ και δεν το μετάνιωσε καθόλου (θεωρείται ο καλύτερος αμυντικός της Γερμανίας, ήδη 12 συμμετοχές στην εθνική). Είχε 32 συμμετοχές και 5 γκολ και έκανε μαζί με τον Σούμποτιτς ένα απροσπέλαστο αμυντικό δίδυμο με την Ντόρτμουντ να δέχεται μόλις 22 τέρματα σε όλο το πρωτάθλημα.

Νέβεν Σούμποτιτς(10/12/88): Ο πανύψηλος Σέρβος(1.93 ύψος) ήταν παίκτης του Κλοπ στην Μάϊντζ. Ήταν ένας από τους ελάχιστους παίκτες που ζήτησε από την διοίκηση που του έκανε το χατήρι και πήρε τον Σούμποτιτς με 4 εκ.ευρώ τον Ιούλιο του 2008. Με 31 συμμετοχές και 1 γκολ ήταν από τους βασικούς συντελεστές της εκπληκτικής πορείας.

Σβεν Μπέντερ(27/04/89): Ο νεαρός αμυντικός μέσος αποκτήθηκε με ελάχιστα χρήματα το 2009 από τη Μόναχο 1860 και δικαίωσε την Ντόρτμουντ για την επιλογή της καθώς με 31 συμμετοχές και 4 γκολ βοήθησε πολύ την ομάδα και κέρδισε την κλήση του στην εθνική Γερμανίας.

Σίντζι Καγκάβα(17/03/89): Ο νεαρός Ιάπωνας μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε το 2010 με μόλις 300000 ευρώ από την Κερέζο Οζάκα και αποδείχτηκε εκπληκτική επιλογή καθώς έκανε ένα φανταστικό πρώτο γύρο με 18 συμμετοχές και 8 γκολ, πριν τραυματιστεί σοβαρά.

Λούκας Μπάριος(13/11/84): Από τους έμπειρους της ομάδας ο Παραγουανός σέντερ φορ αποκτήθηκε από την Κόλο-Κόλο αντί 4 εκ. ευρώ το 2009.Ο γκολτζής της ομάδας του Κλοπ με 16 γκολ σε 32 συμμετοχές, αποδείχτηκε μία άριστη μεταγραφική κίνηση.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι(21/08/88): Ο Πολωνός επιθετικός αποκτήθηκε το 2010 με 4.2 εκ.ευρώ από τη Λεχ Πόζναν και άρχισε την απόσβεση από την πρώτη χρονιά με 33 συμμετοχές και 8 γκολ. Άλλη μία σωστή επιλογή της Ντόρτμουντ που κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι.

Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια των έμπειρων Πολωνών Πίτσεκ(03/06/85) δεξί μπακ με 33 συμμετοχές και Μπλαζικόφσκι(14/12/85) δεξί χαφ με 29 συμμετοχές και 3 γκολ, καθώς και του Γερμανού ΒαΪντενφέλερ(06/08/80) τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ από το 2003, με 33 συμμετοχές.
Αυτοί οι παίκτες με την καθοδήγηση του Γιούργκεν Κλοπ έφεραν το 7ο πρωτάθλημα στο Ντόρτμουντ με 75 πόντους,67 γκολ υπέρ και 22 κατά (αμυντική επίδοση που από το 1963 υστέρησε μόνο της Μπάγερν τη σεζόν 2007-2008 με 21 τέρματα παθητικό) και ανακηρύχθηκαν από τους Γερμανούς δημοσιογράφους «Team of the year 2011»που σπάνια δίνεται σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Όλα αυτά με μπάτζετ 35 εκ. ευρώ, χαμηλότερο από την Κολωνία ή τη Γκλάντμπαχ που πάλεψαν για την παραμονή και ασύγκριτα μικρότερο από το Αμβούργο, τη Βόλφσμπουργκ και την Σάλκε που τις άφησε πολύ πίσω..

Γήπεδο - Φίλαθλοι
Το επιβλητικό Βεστφάλενσταντιον τον Δεκέμβρη του 2005 μετονομάστηκε σε Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ. Το νέο όνομα προέρχεται από μία τοπική ασφαλιστική  εταιρία που ήταν χρόνια χορηγός στην Ντόρτμουντ. Ο Χανς-Γιοακίμ Βάτσκε (διευθύνων σύμβουλος) ήταν πολύ ειλικρινής όσον αφορά την αλλαγή της ονομασίας του γηπέδου: «Η Ντόρτμουντ δε θα μπορούσε να αγωνιστεί στην Μπουντεσλίγκα πια, χωρίς την πώληση των δικαιωμάτων της ονομασίας του γηπέδου».

Ο Βάτσκε έθεσε μόνο έναν όρο στην Σίγκναλ Ιντούνα και αυτός ήταν να αλλάξει το σήμα της που κυριαρχούσε το μπλε (χρώμα της μισητής Σάλκε) και δεν θα το έβλεπαν με καθόλου καλό μάτι οι πιστοί της Ντόρτμουντ. Η εταιρία σεβάστηκε αυτή την επιθυμία και παρουσίασε νέα χρώματα και νέο λογότυπο στα οποία το μπλε χρώμα ήταν απών…

Το γήπεδο ανακαινίστηκε για το παγκόσμιο κύπελλο του 2006,αυτή τη στιγμή έχει χωρητικότητα 80.720 και πέρυσι ήταν μόνιμα γεμάτο. Ο κόσμος της ομάδας όμως δεν γύρισε την πλάτη του και στα πρώτα δύσκολα χρόνια της νέας διοίκησης αφού κατανόησε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να μειωθούν τα χρέη και να επανέλθει η ομάδα στις επιτυχίες. Από το 2005 και μέχρι το περσινό  πρωτάθλημα οι θέσεις που κατέλαβε η Ντόρτμουντ ήταν 7η(2006),9η(2007),13η(2008),6η(2009),5η(2010). Το γήπεδο δεν άδειασε ποτέ, ο κόσμος στήριξε την ομάδα και η υπομονή ανταμείφθηκε με την εκπληκτική ομάδα που παρουσίασε η Ντόρτμουντ πέρυσι κατακτώντας το πρωτάθλημα Γερμανίας με σχετική άνεση…
Το μέλλον της Ντόρτμουντ
Στο τέλος του 2011 σε γενική συνέλευση του συλλόγου παρατάθηκε η θητεία του διοικητικού συμβουλίου της Ντόρτμουντ για ακόμα 3 χρόνια. Εκεί ο πρόεδρος ΡάΪνχαρτ ΡάΪμπολ (πρόεδρος ομοσπονδίας συλλόγων Γερμανίας από το 2007), ο αντιπρόεδρος Γκερντ Πίπερ (επιχειρηματίας) και ο ταμίας ΡάΪνχολντ Λουνάου ενημέρωσαν τα 55000 μέλη της ομάδας ότι κατά το οικονομικό έτος 2010-2011 υπήρξε αύξηση εσόδων και μείωση των χρεών σε 38 εκ.ευρώ. Ο Βάτσκε (διευθύνων σύμβουλος) είπε για τα χρέη: «Δεν είναι πολλά αν αναλογιστούμε που βρισκόμασταν!». Η Ντόρτμουντ ανανέωσε το καλοκαίρι όλα τα συμβόλαια που λήγανε το 2012 ενώ παρά τα έσοδα του Champions League δεν έκανε μεγάλα ανοίγματα στο μεταγραφικό παζάρι. Τον Ιανουάριο όμως, κατάφερε να αποσπάσει για τη νέα σεζόν την υπογραφή του επιθετικού Μάρκο Ρόϊς (31/05/89) της Γκλάντμπαχ με 17 εκ.ευρώ. Ένα ακόμα παιδί του Ντόρτμουντ καθώς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην κοιλάδα του Ρουρ, έπαιξε στις ακαδημίες της ομάδας πριν φύγει για την Άλεν και την Γκλάντμπαχ (12 γκολ έως τώρα στο πρωτάθλημα) που αγωνίζεται σήμερα. Ένας λόγος πέρα από την αδιαμφισβήτητη αξία του που η υπογραφή του στο πενταετές συμβόλαιο που του πρότεινε η Ντόρτμουντ σκόρπισε θύελλα ενθουσιασμού, είναι το όχι του Ρόϊς στην Μπάγερν Μονάχου που τον ήθελε διακαώς.

Πριν κοπάσει ο ενθουσιασμός γίνεται γνωστό ότι η Ντόρτμουντ έκλεισε και το μεγαλύτερο ταλέντο της Τσβάϊτε Λίγκα Λεονάρντο Μπίτενκουρτ (19/12/93) της Κότμπους έναντι 3 εκ. ευρώ. Η Μπάγερν διαψεύδει τις φήμες ότι ήθελε τον παίκτη αλλά είναι κοινό μυστικό ότι πρόταση υπήρξε από τους Βαυαρούς, την Ντόρτμουντ και την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η επέκταση συμβολαίων του προπονητή Γιούργκεν Κλοπ (ο Μπεκενμπάουερ τον χαρακτήρισε ιδανικό για την Μπάγερν Μονάχου) και του αθλητικού διευθυντή Μίκαελ Τσορκ έως το 2016.

Οι καλύτεροι νέοι παίκτες και ο καλύτερος νέος προπονητής της Γερμανίας προτιμούν το πάθος, τον ενθουσιασμό, την υγεία που αποπνέει ο σύλλογος της Βεστφαλίας από την απρόσωπη και πολυεθνική ποδοσφαιρική επιχείρηση της Μπάγερν Μονάχου. Η τωρινή χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της Ντόρτμουντ (χωρίς τον Ρόϊς) αποτιμάται στα 170 εκ.ευρώ. Πέρα από τους παίκτες που την έκαναν την νεότερη πρωταθλήτρια Γερμανίας όλων των εποχών (μόνο ο Σαχίν αποχώρησε για τη Ρεάλ Μαδρίτης) 12 ποδοσφαιριστές των ακαδημιών της είναι μέλη της εθνικής Γερμανίας κάτω των 21 ετών. Το μέλλον προδιαγράφεται ευοίωνο τόσο σε οικονομικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο καθώς όπως είπε και ο Κλοπ, η Ντόρτμουντ είναι ακόμα στην αρχή της ανάπτυξης…

Ο μονόδρομος του ΠΑΟΚ
Στην τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας με περίσσια ειλικρίνεια δήλωσε: « Ο ΠΑΟΚ σαν εταιρία μας ξεπέρασε». Μια φράση που παρουσιάζει συμπυκνωμένα την ωμή αλήθεια όσον αφορά τους τομείς που υστέρησε η διοίκηση Ζαγοράκη την τελευταία τετραετία. Η προκήρυξη για την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις θέσεις εμπορικού και οικονομικού διευθυντή είναι ένα πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Στην εποχή της κρίσης η αύξηση των εσόδων και η μείωση των εξόδων θα είναι για όλες τις ομάδες το ζητούμενο.

Η ανάπτυξη της ομάδας θα έρθει σαν φυσικό επακόλουθο της εταιρικής ανάπτυξης που αποτελεί πλέον μονόδρομο. Αναντίρρητα, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ούτε οι σωστές νοοτροπίες παραγόντων και φιλάθλων  γύρω από το ποδόσφαιρο, ούτε οι οργανωτικές δομές στο πρωτάθλημα που παραδείγματα όπως της Ντόρτμουντ θα βρουν έδαφος για ανάπτυξη, αλλά ο ΠΑΟΚ οφείλει να δει το μέλλον του μέσα από αυτήν την προοπτική. Εταιρική ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, μείωση των εξόδων, ανεύρεση  νέων οικονομικών πόρων και αύξηση των εσόδων.

Το πλεονέκτημα του σε σχέση με τους μεγάλους της Αθήνας είναι ότι έχει ανθρώπους του ποδοσφαίρου στο τιμόνι που μπορούν μέσω των νέων παικτών (από το 2008 υπήρξε στρατηγική απόφαση να δοθεί ιδιαίτερο βάρος με το αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσήμβριας, με τους ξενώνες της Τούμπας, με απόκτηση ταλαντούχων παιδιών απ’όλη τη Βόρειο Ελλάδα) και σωστών επιλογών στις μεταγραφές να δημιουργεί υπεραξίες και να λειτουργεί προς όφελος και της εταιρίας αλλά και της ομάδας. Η κρίση για τον ΠΑΟΚ μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για τον επαναπροσδιορισμό των στόχων και της προοπτικής του ώστε να φτάσει στο σημείο να γίνει ένας υγιής οργανισμός  σε όλα τα επίπεδα που θα καλύπτει τις φιλοδοξίες και θα αποτελεί στόχο καριέρας για τους καλύτερους νέους Έλληνες παίκτες και προπονητές…
Πηγή: Paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: