Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Έγινε... Τουρκοφάγος!!

Με καθοριστικό στα κρίσιμα σημεία τον Κώστα Σλούκα, ο Ολυμπιακός κέρδισε 83-65 την Εφές Πίλσεν στο ΣΕΦ και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Top-16 της Ευρωλίγκα. Μπορεί την άλλη βδομάδα να πάρει και την Πόλη;
Μικρός Κωνσταντίνος: "Εν τούτω νίκα"!
Το ΣΕΦ για ακόμα ένα ματς δεν είχε κόσμο, όμως οι παίκτες του Ίβκοβιτς μπήκαν δυνατά στο ματς κόντρα στην Εφές Αναντολού καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να μπουν στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Με πάθος και ενέργεια στο ξεκίνημα
Έτσι, λοιπόν, το σκορ... άνοιξε από την αρχή, με τον Σπανούλη να δίνει και πάλι τις λύσεις στο σκοράρισμα για τον Ολυμπιακό. Οι Τούρκοι από την πλευρά τους είχαν πρόβλημα στην άμυνα, ενώ και επιθετικά δεν είχαν «ξυπνήσει» με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να τελειώσει στο +8 (20-12) για την ομάδα του Πειραιά.
Ο ρυθμός του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου έφτασε την διαφορά περίπου τρία λεπτά πριν το ημίχρονο στο +14 (36-22). Πάντως, η Εφές επέστρεψε δυναμικά στο ματς και παρά το τάιμ άουτ που πήρε ο Ίβκοβιτς, μείωσε στους 5 (39-34) 30΄΄ από το τέλος της περιόδου.
Τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να έχουν μειώσει στο σκορ (41-36) και να στέλνουν το μήνυμα στον Ολυμπιακό πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.
Επιστροφή και ισοφάριση
Η Εφές προβλημάτιζε τους Κυπελλούχους Ελλάδας και στην αρχή της τρίτης περιόδου, φτάνοντας την διαφορά στο καλάθι, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει στα μέσα του δεκαλέπτου και να κάνει ένα μικρό σερί.
Οι τάσεις... αυτοκαταστροφής συνεχίστηκαν ωστόσο από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» και εκεί που θα μπορούσαν να χρίσουν ξανά μία διαφορά ασφαλείας, έβαζαν τους Τούρκους στο ματς και το ματς να κρίνεται στην τελευταία περίοδο μετά το 53-53 του τρίτου δεκαλέπτου.
«Καθάρισαν» Σλούκας, Σπανούλης και... άμυνα
Ο Σλούκας πήρε την κατάσταση στα χέρια του και σε συνδυασμό με την συγκέντρωση στην άμυνα, ο Ολυμπιακός με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου... ξεμπούκωσε και έφτασε ξανά στο +11 (64-53). Η καλή άμυνα και οι... οβίδες που έπεφταν από τα 6,75 απογείωσαν τους «ερυθρόλευκους» που με το +15 (73-58) πέντε λεπτά πριν από το τέλος δεν θα μπορούσε να χάσει το ματς.
Φυσικά κορυφαίος στο ματς ήταν ο Σλούκας με τους 15 πόντους του και παράλληλα ήταν ο παίκτης που έβαλε τα κρίσιμα καλάθια στο τελευταίο δεκάλεπτο τα οποία... γκρέμισαν την ψυχολογία των Τούρκων για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη με 83-65. Βέβαια και ο Σπανούλης (18 πόντους) έπαιξε σημαντικό ρόλο για να φτάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στην πρώτη τους νίκη στο top-16.
Tα δεκάλεπτα: 20-12, 41-36, 53-53, 83-65

Δεν υπάρχουν σχόλια: