Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ο τρέλαρχος Κιαζίμ!!

Ο Κώστας Καίσαρης είναι επιφυλακτικός σχετικά με την περίπτωση Κιαζίμ και διερωτάται: Μπορείς ένας ποδοσφαιριστής που για τη Γαλατά θεωρείται κατιμάς, να βγει για τον Ολυμπιακό λαχείο;
Ο τρέλαρχος Κιαζίμ
Το παιδί και το σκυλί είναι όπως τα μάθεις. Κι οι ποδοσφαιριστές θα προσθέσει η ταπεινότητα μου. Κοντά παντελόνια φοράνε, άλλωστε, ακόμα κι όταν βρίσκονται στην ηλικία των 30+
Σε ότι έχει να κάνει με τον Κιαζίμ από όλα έχει ο μπαξές. Από ποδοσφαιρικής πλευράς μέχρι που διάβασα ότι "έχει την ταχύτητα του Στέλιου Γιαννακόπουλου και την ευελιξία του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς!". Όπως ο περιβόητος Τζέισον Πόλακ, που είχε φέρει κάποτε ο Βαρδινογιάννης από την Αυστραλία κι είχανε γράψει ότι πρόκειται για κράμα Ζάετς-Ρότσα. Το ποιος Έλληνας δημοσιογράφος, βέβαια, παρακολουθεί το πρωτάθλημα της Τουρκίας είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Πέρα, όμως, από το καθαρά αγωνιστικό σκέλος στο οποίο του πιστώνεται ότι το καλοκαίρι στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Γαλατά έκανε κουτό τον Χολέμπας, υπάρχει κι η πλευρά του χαρακτήρα του. Με δύο λέξεις σε φίλα προσκείμενα πρωτοσέλιδα περιγράφεται σαν τρελιάρης κι αλανιάρης. Μονολεκτικά τρέλαρχος. Φασαρίες και τσαμπουκάδες μέσα κι έξω από το γήπεδο. Άντε να σταματήσεις τέτοιους τύπους για αλκοτέστ. Ο χειρότερος εχθρός τους γίνεσαι. Στα 25 του κι εν ενεργεία διεθνής μετά τη Φενέρ, ούτε στη Γαλατά μπόρεσε να στεριώσει.
Αν και βασικός μέχρι τώρα αν και στην πρώτη θέση η ομάδα, ο Φετίχ Τερίμ του έδωσε τον πούλο. Με το σινάφι μου να απορεί και να εξίσταται: "Μα για ποιο λόγο ο Τερίμ άφησε να του φύγει αυτός ο παικταράς"; Η απάντηση δίνεται μέσω κάποιων άλλων πρωτοσέλιδων που περιγράφουν τον Κιαζίμ σαν ένα κράμα Μπαλοτέλι και Καστίγιο. Για να φτάσουμε στο κοινό συμπέρασμα: Αν ο Ερνεστο Βαλβέρδε βρει το κουμπί του, ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει διάνα.
Ιδού η Ρόδος, λοιπόν, ιδού και το πήδημα. Ο Ερνέστο πέρα από προπονητής σε ρόλο παιδονόμου ή θηριοδαμαστή. Διαλέγετε και παίρνετε. Κατ' αρχήν παίζοντας έξω δεξιά ο Κιαζίμ έχει την αβάντα ότι μόλις ενταχθεί στην ομάδα ξεκινάει σαν βασικός. Ο Αμπντούν είναι μέχρι τώρα η καλύτερη επιλογή του Βαλβέρδε σ' αυτή τη θέση. Μιλάμε, όμως, για έναν προπονητή που δίνει μεγάλη σημασία στο αυτονόητο: στην οργανωμένη και πειθαρχημένη συμπεριφορά της ομάδα του. Οι ποδοσφαιριστές, όμως, δεν είναι μηχανές. Να βρεις το σωστό κουμπί και να το πατήσεις και να κάνεις τη δουλειά σου. Για χαρακτήρες πρόκειται που διαμορφώνουν συμπεριφορές. Κι αυτές οι συμπεριφορές, εννιά φορές στις δέκα δεν αλλάζουν.
Ο Κιαζίμ, δηλαδή, που δεν μπόρεσε να κολλήσει ούτε στη Φενέρ, ούτε στη Γαλατά θα δέσει στον Ολυμπιακό, επειδή -όπως είπε- διάβασε την τραγωδία της Θύρας 7., εκτός από τρέλαρχος δηλαδή πονηρός.: "Να έχουμε από κοντά τον κόσμο για να μας αβαντάρει". Γιορτή, κοντογιορτή θα δούμε τι θα βγάλει ο Κιαζίμ μέσα στο γήπεδο. Και σαν ποδοσφαιριστής και σαν χαρακτήρας. Το ότι ο Ολυμπιακός δεν παίρνει μεγάλο οικονομικό ρίσκο δεν λέει τίποτα. Το ρίσκο είναι δεδομένο και βρίσκεται αλλού. Στους -5 βαθμούς από την πρώτη θέση και στα 20 εκατομμύρια γιούρο του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου που έχουν αρχίσει να παίρνουν πράσινο χρώμα.
Το κακό είναι ότι Γερνάρη μήνα δεν βρίσκεις παίκτες για να μπαλώσεις τρύπες και να καλύψεις κενά. Κανείς δεν δίνει ποδοσφαιριστή που έχει ανάγκη. Το περίσσευμα θα κοιτάξει να ξεφορτωθεί. Τον κατιμά. Εδώ είμαστε λοιπόν για να δούμε αν ο Κιαζίμ που η Γαλατά θεωρεί κατιμά, βγει για τον Ολυμπιακό λαχείο.
Πηγή: sport24.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: