Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

"Επιθέσεις" σε ποδοσφαιριστές!!

Οι επιθέσεις σε σπίτια ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα είναι όλο και περισσότερες τα τελευταία χρόνια.
"Επιθέσεις" σε ποδοσφαιριστές
Ποδοσφαιριστές έχουν δεχτεί επίθεση στο σπίτι τους, είτε για ληστεία, είτε για εκφοβισμό, είτε για εκβιασμό, είτε από οπαδούς αντίπαλου συλλόγου, ακόμα και από φιλάθλους της ίδιας τους της ομάδας.
Το gazzetta.gr σας θυμίζει τις πιο χαρακτηριστικές με αφορμή την επίθεση στο σπίτι του Κέβιν Μιραλάς με πέτρες. Ο Βέλγος επιθετικός του Ολυμπιακού δεν έπεσε θύμα διάρρηξης αφού οι δράστες δεν εισέβαλαν στην οικία, απλώς έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού του και τράπηκαν σε φυγή.
Πριν από λίγες μέρες (21 Ιανουαρίου), ο Μιραλάς είχε γλυτώσει από ληστεία. Ο διεθνής φορ των Πειραιωτών άκουσε τις πρώτες πρωινές ώρες θόρυβο στο γκαράζ του σπιτιού του στη Βούλα. Επίδοξοι ληστές προσπάθησαν να κλέψουν το αυτοκίνητο του μάρκας Audi R8. Ο Μιραλάς τους αντιλήφθηκε γρήγορα, άναψε τα φώτα του σπιτιού και οι ληστές απομακρύνθηκαν.
Με καλάσνικοφ στον Ντάτολο
Ακόμα αρκετές επιθέσεις έχουν γίνει σε παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδος. Σίγουρα ο Χεσούς Ντάτολο και ο Ραούλ Μπράβο θα θυμούνται ακόμα τους ληστές με τα καλάσνικοφ που εισέβαλαν στο σπίτι του Αργεντινού στη Βούλα, όταν οι δύο «ερυθρόλευκοι» άσοι ήταν μέσα σε αυτό. Το περιστατικό συνέβη στις 26 Μαρτίου του 2010 και λίγο μετά τις 11 το βράδυ.
Συγκεκριμένα, δύο άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι του Ντάτολο έχοντας στα χέρια τους καλάσνικοφ. Ο Ντάτολο βρισκόταν εκείνη την ώρα μαζί με τον Ραούλ Μπράβο και έπαιζαν επιτραπέζιο παιχνίδι. Και οι δύο τρομοκρατήθηκαν στη θέα των αδίστακτων ληστών, ωστόσο κατάφεραν να φύγουν από το σπίτι και να ενημερώσουν άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα της Βούλας. Λίγη ώρα αργότερα έφθασε στο σπίτι του Ντάτολο περιπολικό οι άνδρες του οποίου διαπίστωσαν ότι οι ληστές είχαν αρπάξει πιστωτικές κάρτες, χρήματα, κοσμήματα και ρούχα.
Μολότοφ στον Τοροσίδη
Ακόμα ένα επεισόδιο σε σπίτι ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού έγινε πέρσι, αλλά δεν ήταν για ληστεία. Ο Βασίλης Τοροσίδης στις 21 Φεβρουαρίου του 2011, δηλαδή λίγες ώρες μετά το ντέρμπι του «Καραϊσκάκης» όπου είχε αποβληθεί στις καθυστερήσεις για κουτουλιά στον Λέτο, δέχτηκε επίθεση στο σπίτι που διαμένει.
Οι δράστες πέταξαν βόμβες μολότοφ στο περιβάλλοντα χώρο καθώς και μπογιές στα γύρω αυτοκίνητα, προκάλεσαν φθορές, ενώ έγραψαν στους τοίχους υβριστικά συνθήματα για τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και την οικογένειά του. Ο ίδιος δεν ήταν μέσα στο σπίτι εκείνη την στιγμή, ειδοποιήθηκε όμως η Αστυνομία που έφτασε στο σημείο όταν οι άγνωστοι είχαν φύγει.
Καλή λεία από Ριέρα
Ο Αλμπερτ Ριέρα συνεχίζει την καριέρα του στην Γαλατασαράι, όμως, όσο ήταν στην Ελλάδα έζησε τον τρόμο. Ο πρώην αριστερός χαφ του Ολυμπιακού, την 1η Δεκεμβρίου του 2010, κοιμόταν στο σπίτι του, όταν διαρρήκτες του το άδειαζαν.
Ο Ισπανός άσος έπεσε θύμα κλοπής, στην τριώροφη μεζονέτα του στη Βούλα. Η κλοπή έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν ο Ριέρα κοιμόταν μαζί με τη γυναίκα του. Από το σπίτι του Ισπανού κλάπηκαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα, κοσμήματα, 2.000 λίρες, 800 ευρώ και ένας φορητός υπολογιστής.

Γκαζάκια στον Σκόκο
Ο Νάτσο Σκόκο αποφάσισε να αποτελέσει παρελθόν από την ΑΕΚ και, όπως φέρεται φίλαθλοι της Ενωσης, έκαναν επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του στην Κηφισιά στις 23 Μαρτίου του 2011 και ενώ αυτός ήταν μέσα μαζί με την σύζυγό του και το δύο μηνών μωρό τους. Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά. Συγκεκριμένα στο ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων από 18.30 ώρα της 23-3-2011 έως 07.30 ώρα της 24-3-2011 της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:
«Την 24-3-2011/00.33 στην Κηφισιά, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν (3) φιαλίδια βουτανίου (γκαζάκια) έξω από οικία αλλοδαπού και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, η οποία κατεσβέσθη από περιοίκους, χωρίς να προκληθούν φθορές στην οικία. Δράστες αναζητούνται».
Θύμα ληστείας και ο Τσιάρτας
Θύμα ληστείας στο ίδιο του το σπίτι έπεσε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και νυν μάνατζερ, Βασίλης Τσιάρτας. Άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του στο Μαρούσι και πήραν κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ, αλλά και χρήματα. Σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας, ένα παράθυρο του σπιτιού ήταν ανασφάλιστο και οι ληστές κατάφεραν να μπουν χωρίς να τους πάρει χαμπάρι ο σκύλος της οικογένειας, καθώς ο Τσιάρτας και η οικογένειά του απουσίαζαν.
Αναισθητικό στον Χούτο
Στις 25 Ιουλίου 2011, ο Λάμπρος Χούτος έχασε αρκετά από τα υπάρχοντα του, όταν διαρρήκτες εισέβαλαν στη μεζονέτα του στο Κορωπί. Ο επιθετικός κοιμόταν την ώρα της κλοπής με τους ληστές να περνούν και από το δωμάτιο του αφού έψαξαν τα πάντα μέσα στο σπίτι.
Οι «ποντικοί» παραβίασαν την κεντρική είσοδο και τον συναγερμό, στη συνέχεια με γρήγορες και αθόρυβες κινήσεις λεηλάτησαν τη μεζονέτα και κατάφεραν να αποσπάσουν πολύτιμα αντικείμενα, χρηματικό ποσό, αλλά και δύο Ι.Χ. Αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα, πήραν κοσμήματα, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα μικρό χρηματικό ποσό, αλλά και τα κλειδιά δύο αυτοκινήτων της οικογένειας, με τα οποία και διέφυγαν. Πρόκειται για ένα Ι.Χ. μάρκας Mercedes, που ανήκει στον πατέρα του διεθνούς σέντερ φόρ, καθώς και για ένα τζιπ μάρκας Range Rover με ξένες πινακίδες που ανήκει στον ίδιο. Ο Λάμπρος Χούτος ανέφερε στους αστυνομικούς πως ξύπνησε με έναν ασυνήθιστο πονοκέφαλο, ο οποίος ενδεχομένως να συνδέεται με κάποιου τύπου χημικό. Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι η σπείρα των διαρρηκτών αποτελούταν από τέσσερα άτομα.
Εκλεψαν το αμάξι του Χριστουδουλόπουλου
Πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 28 Ιανουαρίου ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν βρήκε το αμάξι του, το οποίο είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Το λευκό Audi S3 που είχε στην κατοχή του ο παίκτης του Παναθηναϊκού, είχε κάνει φτερά.
Πρωτοχρονιάτικη ληστεία στον Δώνη
Ο Γιώργος  Δώνης μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας έπεσε εις διπλούν θύμα ληστείας στο σπίτι του στο Κεφαλάρι. Η πρώτη ήταν τα ξημερώματα της περασμένης 26ης Δεκεμβρίου όταν άγνωστοι μπήκαν μέσα στο σπίτι του , άρπαξαν χρήματα και αντικείμενα αξίας και έφυγαν με το τζιπ του προπονητή του Ατρομήτου. Εκείνη την ώρα στο σπίτι ο Δώνης κοιμόταν με την οικογένειά του και το νεογέννητο παιδί τους.
Οι δύο γιοι του παλαίμαχου άσου ηλικίας 17 και 15 χρονών αντίστοιχα είχαν βγει έξω για να διασκεδάσουν και κατάλαβαν την ληστεία καθώς επέστρεψαν και είδαν την πόρτα μισάνοιχτη και το αυτοκίνητο να λείπει. Οι διαρρήκτες πήραν το λάπτοπ του Γιώργου Δώνη στο οποίο είχε μέσα όλα τα στοιχεία της ομάδας του, πήραν τα κλειδιά του σπιτιού, έκλεψαν ένα αυτοκίνητο μεγάλης αξίας ενώ πήραν και τα δεύτερα κλειδιά ενός δεύτερου αυτοκινήτου της οικογένειας.
Λίγες μέρες αργότερα οι διαρρήκτες επέστρεψαν και προσπάθησαν να μπουν ξανά στο σπίτι, αλλά αυτή τη φορά ο Έλληνας προπονητής αντιλήφθηκε τους κλέφτες, πήρε την αστυνομία, η οποία έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά, αποτρέποντας τους διαρρήκτες από νέα κλοπή, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τους συλλάβουν.
Παραλίγο θύμα και ο Σαλπιγγίδης
Ληστές δεν υπάρχουν μόνο στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη με πιο πρόσφατο παραλίγο θύμα τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Στις 19 Ιανουαρίου του 2012, ο Σάλπι αγωνιζόταν με τον ΠΑΟΚ και οι επίδοξοι κλέφτες βρήκαν ευκαιρία για να του κλέψουν το σπίτι.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το σπίτι του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στο Παλαιόκαστρο και επιχείρησαν να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο, όμως, έγιναν αντιληπτοί από τους γείτονες και τράπηκαν σε φυγή.
Ο αγώνας του Σαλπιγγίδη τελείωσε και επέστρεψε στο σπίτι του. Ο διεθνής φορ κατάλαβε τι είχε συμβεί και ενημέρωσε τηλεφωνικά την αστυνομία, στην οποία κοινοποίησε ότι θα μείνει το βράδυ σε ένα φίλο του.
Οι δράστες παρακολουθούσαν τον παίκτη του ΠΑΟΚ και μόλις αποχώρησε από την οικία του, επέστρεψαν. Προσπάθησαν εκ νέου να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο, αλλά μάταια, καθώς έγιναν και πάλι αντιληπτοί και διέφυγαν.Κ
Κινηματογραφική ληστεία σε Σορλέν
Παλαιότερα (2 Δεκεμβρίου 2009) ένας άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ έπεσε θύμα κινηματογραφικής ληστείας. Ληστές μπήκαν στο σπίτι του Ολιβιέ Σορλέν, που ήταν στην περιοχή Πανοράματος Θεσσαλονίκης, και αφαίρεσαν χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Οι διαρρήκτες ψέκασαν με αναισθητικό σπρέι, τον  παίκτη του «δικεφάλου», τη γυναίκα του και το τρίχρονο παιδί του για να δράσουν ανενόχλητοι. Πήραν ηλεκτρικές συσκευές, τιμαλφή και το πορτοφόλι του Σορλέν, 3.000 ευρώ και πιστωτικές κάρτες και τους κωδικούς τους πηγαίνοντας μετά στην τράπεζα και πήραν άλλες 2000 ευρώ. Επίσης, άρπαξαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα λαπ τοπ που τα είχε μπροστά του λίγο πριν κοιμηθεί.

Η επίθεση του Μάκη στον Ντέμη
Μια διαφορετική επίθεση είχε δεχτεί στο σπίτι του στη Φιλοθέη και ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο παλαίμαχος επιθετικός της ΑΕΚ δέχθηκε επίθεση με ύβρεις και χειροδικίες από τον Μάκη Ψωμιάδη.
Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ ξεκίνησε εκείνη την εποχή μία σειρά από αιφνιδιαστικές επισκέψεις, τηλεφωνικές και προσωπικές στα σπίτια των ποδοσφαιριστών, για να διαπιστώσει αν αυτοί βρίσκονται εκεί ή ξενυχτούν αδικαιολόγητα.
Κάποια στιγμή πήρε τηλέφωνο και τον Ντέμη Νικολαΐδη. Ο παίκτης, όμως, δεν σήκωνε το ακουστικό του και για τον λόγο αυτό ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ πήγε στο σπίτι του. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο Ντέμης, ο Ψωμιάδης συνοδευόταν από ανθρώπους της προσωπικής ασφάλειάς του, συγκεκριμένα ήταν τρία αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν 10 άτομα.
Ο «Μάκαρος» ξανά πήρε τον Νικολαΐδη τηλέφωνο ενώ βρισκόταν έξω από το σπίτι του και για μία ακόμα φορά ο Ντέμης δεν απάντησε.
Τότε ο Ψωμιάδης κτύπησε το κουδούνι του σπιτιού και ο Νικολαΐδης αναγκάστηκε να βγει στο κεφαλόσκαλο του σπιτιού, στο οποίο μέσα ήταν η Δέσποινα Βανδή και κάποιοι φίλοι του ποδοσφαιριστή. Ακολούθησαν οι εξής διάλογοι και περιστατικά:
Ψωμιάδης: Γιατί δεν σηκώνεις το τηλέφωνο;
Νικολαΐδης: Γιατί να το σηκώσω; Είμαι στο σπίτι μου με φίλους και θέλω να ξεκουραστώ.
Ψωμιάδης: Ό,τι ώρα σε παίρνω τηλέφωνο θα το σηκώνεις και ό,τι ώρα έρχομαι στο σπίτι σου θα μου ανοίγεις.
Νικολαΐδης: Και ποιος είσαι εσύ που θα μου επιβάλεις τι θα κάνω στο σπίτι μου. Άφησε με να ξεκουραστώ. Είμαι σπίτι μου και είναι δικαίωμά μου να κάνω ό,τι θέλω.
Ψωμιάδης: Είσαι πολύ μικρός για να μου κάνεις εμένα τέτοιες μαγκιές. Μου δημιουργείς πρόβλημα. Μόνο να ζητάς χρήματα ξέρεις και τίποτα άλλο. Ξενυχτάς και δεν παίζεις μπάλα πιτσιρίκο. Δεν θα τα πάμε καλά. Δεν θα σου δίνω τόσα χρήματα τον χρόνο για να κοροϊδεύεις εμένα και την ΑΕΚ.
Εκείνη τη στιγμή οι φίλοι του Νικολαΐδη βγήκαν από το σπίτι.
Νικολαΐδης: Να πάρεις τους ανθρώπους σου και να φύγεις.
Ψωμιάδης: Έλα Ντέμη. Εμείς οι δύο είμαστε η ΑΕΚ. Έχω ματώσει, πήρα την ομάδα ενώ ήταν μπ…… ο και την έκανα μαγαζί γωνία. Θέλω όμως να με σέβεσαι.
Νικολαΐδης: Σήκω φύγε από εδώ αλήτη. Δεν θέλω να σε ξέρω.
Τότε ο Μάκης Ψωμιάδης τον άρπαξε από τον λαιμό, τον απώθησε με το σώμα και του είπε: «Τελείωσες από την ΑΕΚ κωλόπαιδο. Σήκω και φύγε από το μαγαζί μου. Θα σε τελειώσω. Θα σου σπάσω τα πόδια. Εμένα μη μου κάνεις τέτοια και μην τολμήσεις να κάνεις καμία κίνηση, γιατί θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα».
Ο Ψωμιάδης έφυγε από τη Φιλοθέη, αλλά ένα αυτοκίνητο με άνδρες της προσωπικής ασφάλειάς του παρέμεινε. Ο Νικολαΐδης πήρε πήρε τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και λίγο αργότερα ένα περιπολικό κατέφθασε έξω από την οδό, όπου διαμένει ο παίκτης και μόλις οι άνθρωποι του Ψωμιάδη που βρίσκονταν έξω από το σπίτι τούς είδαν έφυγαν αμέσως. Από το επόμενο πρωί ο Ντέμης Νικολαΐδης προσέλαβε άνδρες για προσωπική ασφάλεια του ίδιου και της Δέσποινας Βανδή.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: