Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Θα καλέσει ο εισαγγελέας τον Τοροσίδη;

Εν αναμονή εξελίξεων... Ο νέος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας (ίσως ανακοινωθεί σήμερα) μπορεί να ασκήσει δίωξη στον Τοροσίδη για το βίντεο βάσει δημοσιευμάτων.
Θα καλέσει ο εισαγγελέας τον Τοροσίδη;
Το ερώτημα είναι ένα: διατρέχει κίνδυνο να τιμωρηθεί ο Βασίλης Τοροσίδης βάσει του βίντεο που "ανέβηκε" στο Διαδίκτυο και τον εμφανίζει να βρίζει τον βοηθό Χρήστο Ακρίβο, μετά τη λήξη του αγώνα Ξάνθη - Ολυμπιακός; Θεωρητικά ναι, αλλά πρέπει να συντρέξουν κάποιες προϋποθέσεις.
Από τη στιγμή που δεν γράφτηκε τίποτα στο φύλλο αγώνα, η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League μπορεί να καλέσει σε απολογία τον παίκτη του Ολυμπιακού μόνο αν παρέμβει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.
Η συγκεκριμένη "καρέκλα" είναι "ορφανή" εδώ και καιρό, ωστόσο ενδέχεται να ανακοινωθεί σήμερα ο διάδοχος του Ανδρέα Φάκου.
Αν λοιπόν ο νέος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας σηκώσει κατευθείαν μανίκια και ασκήσει δίωξη κατά του Τοροσίδη -βάσει δημοσιευμάτων, όχι βάσει βίντεο- τότε το μπαλάκι θα πάει στην Πειθαρχική της Super League. Και σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα προβλέπεται ποινή τεσσάρων αγωνιστικών (σημειωτέον ο "Τόρο" μπήκε αλλαγή στο συγκεκριμένο ματς και δεν φορούσε περιβραχιόνιο αρχηγού που θα μπορούσε να επισύρει χειρότερα) για υβριστική συμπεριφορά -έργω ή λόγω- προς διαιτητή και βοηθούς.
Να σημειωθεί ότι στο βίντεο ο Τοροσίδης εμφανίζεται να μπαίνει εξοργισμένος από τη φυσούνα στα αποδυτήρια και να λέει "πέναλτι καθαρό γ...ώ το σπίτι μου. Αντε γ...!" απευθυνόμενος στον βοηθό Χρήστο Ακρίβο, τον οποίον βρήκε μπροστά του (σ.σ. ο Κωνσταντινέας δεν είχε καταλογίσει καθαρό πέναλτι σε κράτημα του Εντιμάρ πάνω στον παίκτη του Ολυμπιακού).
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: