Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δεν είναι σαν την κασέτα, κύριε Σάββα…!!

Κάπου τα έχει μπερδέψει προφανώς ο Σάββας Θεοδωρίδης, που φωνάζει ότι η λήψη και η διαρροή του βίντεο με όσα ακολούθησαν τον αγώνα Ξάνθης - Ολυμπιακού είναι παράνομη και κακουργηματική πράξη.
Δεν είναι σαν την κασέτα, κύριε Σάββα…
Και γιατί λέμε ότι κάπου τα έχει μπερδέψει; Επειδή δεν μιλάμε για την κασέτα με την τηλεφωνική συνομιλία Θεοδωρίδη - Δουκάκου πριν περίπου δυο χρόνια. Εκεί όντως υπήρχε υποκλοπή από τρίτους και πράγματι έπρεπε να κινηθεί η δικαιοσύνη (αλήθεια, τι απέγινε εκείνη η υπόθεση;).
Άλλη, λοιπόν, μια τηλεφωνική υποκλοπή κι άλλο πράγμα μερικά πλάνα στην φυσούνα ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Τα αποδυτήρια είναι ιδιωτικός χώρος, όμως όχι και η φυσούνα ή οι διάδρομοι ενός ποδοσφαιρικού σταδίου.
Σε πολλά παιχνίδια του εξωτερικού (αλλά κάποιες φορές και της Ελλάδας) έχουμε δει ο τηλεοπτικός φακός να πιάνει πλάνα από τους παίκτες την στιγμή που βγαίνουν από τα αποδυτήρια μέχρι που θα περάσουν από το διάδρομο και τη φυσούνα για να πατήσουν χορτάρι. Τι είναι αυτό; Κακουργηματική πράξη;
Δικηγόροι και δικαστές δεν είμαστε. Βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει, όμως. Και λέμε ότι ο Σάββας Θεοδωρίδης μάλλον κακώς φωνάζει στην προκειμένη περίπτωση. Κάποιος τράβηξε ένα βιντεάκι σε δημόσιο χώρο και το έβγαλε στο διαδίκτυο. Σιγά το θέμα τώρα, που θα πρέπει να γίνει και εισαγγελική παρέμβαση. Ή μήπως είναι η πρώτη φορά που κάποιοι σε φυσούνα ρίχνουν μπινελίκια στην διαιτησία; Αυτά συμβαίνουν ακόμα και σε ανώτερα πρωταθλήματα από το ελληνικό. Αν, δηλαδή, κάθε φορά υπήρχαν κακουργήματα για μπινελίκια σε φυσούνες ποδοσφαιρικών αγώνων και μετά για τα σχετικά βιντεάκια, τότε όλα τα δικαστήρια του πλανήτη δεν θα είχαν άλλη δουλειά να κάνουν.
Από το σημείο, λοιπόν, να έχουν τσαντιστεί στον Ολυμπιακό, όπως είναι απόλυτα δικαιολογημένο εξαιτίας του ντόρου που προκάλεσε η "σκληρή" εικόνα, μέχρι να μιλάνε για… κακούργημα, από την στιγμή που στην φυσούνα μπαινοβγαίνει τόσος κόσμος, υπάρχει μια απόσταση. Δικαίωμά τους είναι να κινηθούν όπως θέλουν στο λιμάνι, αλλά μερικά πράγματα δεν είναι δυνατόν από τρίχα να γίνονται τριχιά.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: