Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Το Facebook σε αριθμούς: Αν ήταν χώρα θα ήταν 3η στον κόσμο!!

845 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες, 100 δισ. "σχέσεις φιλίας", 250 εκατ, φωτογραφίες "ανεβαίνουν" κάθε μέρα!
Το Facebook σε αριθμούς: Αν ήταν χώρα θα ήταν 3η στον κόσμο!
Αν το Facebook ήταν χώρα θα ήταν η τρίτη στον κόσμο, μετά την Κίνα και την Ινδία. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία για τους ενεργούς χρήστες της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης που ανέρχονται σε 845 εκατομμύρια εκ των οποίων οι μισοί "μπαίνουν" τουλάχιστον μία φορά τη μέρα.
Το 55% των χρηστών του ίντερνε σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Facebook ανώ ένα λεπτό στα επτά που περνά ο χρήστης στο ίντερνετ παγκοσμίως, το αφιερώνει στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
Τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών έχουν οι ΗΠΑ (152,5 εκατομμύρια), ακολουθεί η Ινδία (43,5 εκατομμύρια), η Ινδονησία (43,06 εκατομμύρια), η Βραζιλία (37,9 εκατομμύρια) και το Μεξικό (35 εκατομμύρια), σύμφωνα με τα στοιχεία του socialbakers.com.

Το Facebook είναι πρώτο μεταξύ των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης σχεδόν σε όλες τις χώρες, με σπάνιες εξαιρέσεις τη Ρωσία όπου προηγούνται το Odnoklassniki και το VKontakte, και την Κίνα, όπου το Facebook απαγορεύεται, με τον αμερικανικό ιστότοπο να επικαλείται "βασικές νομικές και νομοθετικές δυσκολίες". Τον Οκτώβριο έχασε επίσης την πρωτιά στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ και την Πολωνία, σύμφωνα με το ComScore.

Τρεις από τους τέσσερις ιδρυτές του Facebook είναι εκατομμυριούχοι, αρχίζοντας από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (17,5 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού Forbes του 2011). Ο νεότερός του κατά οκτώ ημέρες Ντάστιν Μόσκοβιτς έχει περιουσία 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Εντουάρντο Σαβερίν έχει 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Σον Πάρκερ, ιδρυτής του Napster και ένας από τους πρώτους μέντορες του Ζούκερμπεργκ, έχει περιουσία 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω των μετοχών του στο Facebook

Τουλάχιστον 250 εκατομμύρια φωτογραφίες μπαίνουν στον ιστοχώρο καθημερινά. Περισσότεροι από 425 εκατομμύρια χρήστες ασύρματων δικτύων επικοινωνίας συνδέθηκαν στο Facebook από φορητές συσκευές το Δεκέμβριο.

Οι χρήστες του Facebook έχουν κατά μέσο όρο 130 "φίλους" των οποίων μπορούν να παρακολουθούν τα νέα τους στον ιστότοπο. Το Facebook δηλώνει ότι φιλοξενεί τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια “σχέσεις φιλίας”.

Η πιο δημοφιλής σελίδα του ιστότοπου είναι αυτή της ίδιας της επιχείρησης Facebook που επικοινωνεί με τους χρήστες της, η οποία παρακολουθείται από 60,2 εκατομμύρια οπαδούς. Μετά ακολουθεί η σελίδα ενός ιστότοπου πόκερ με 56,6 εκατομμύρια οπαδούς, αυτή του ράπερ Εμινεμ (52 εκατομμύρια οπαδούς), η σελίδα του YouTube (51,3 εκατομμύρια) και αυτή της τραγουδίστριας Ριάνα (50,3 εκατομμύρια).

Το Facebook είχε 3.200 εργαζόμενους στις 31 Δεκεμβρίου και προγραμματίζει την πρόσληψη "χιλιάδων" άλλων φέτος.

Ο ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε 70 γλώσσες και έχει γραφεία και κέντρα δεδομένων σε τουλάχιστον 20 χώρες. 
πηγή: NewsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: