Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ο... Κλαρκ Γκέιμπλ και η μεταγραφική περίοδος!!

Ο... Κλαρκ Γκέιμπλ και η μεταγραφική περίοδος
Ο Νίκος Σαρίδης σχολιάζει στο sday.gr τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Τα παλιά τα χρόνια... στο Τέξας, όταν ολοκληρωνόταν η μεταγραφική περίοδος -έστω και η χειμερινή, που ευλόγως είχε λιγότερα πηγαινέλα ποδοσφαιριστών-, ακολουθούσε κι ένα σχετικό μαμπέτι καταπώς λένε και στο... χωριό που δεν έχω το κουβεντολόι. Κατέφθανε, ας πούμε, Γενάρη μήνα ο... Μπορέλι (πού τον θυμήθηκα τώρα...), ως «επόμενος Μαραντόνα», και ρωτούσες: «Έχει και τα δύο πόδια;».
Χώρια, ο αγώνας δρόμου στον οποίο αποδύονταν με το πέρας της μεταγραφικής προθεσμίας οι ΠΑΕ για να «περάσουν» το λαχείο της τελευταίας στιγμής... Πάντοτε και η επόμενη μέρα είχε το ενδιαφέρον της...
Τώρα, ο Παναθηναϊκός δεν έφερε κανέναν, η ΑΕΚ το ίδιο, ωσαύτως ο Άρης... Οπότε, για ποιον φέρελπι να ρωτήσεις και τι να πεις; Για τον... Πλατέλλα, τη μονάκριβη μεταγραφή της Ξάνθης; Αυτό που ρωτάς δεν είναι «αν έχει δύο πόδια», αλλά αν έχει... δύο λάμδα στην τελευταία συλλαβή, τουλάχιστον να έχει αναγραφεί σωστά στο «πάρε - δώσε».
Άντε να ρωτήσεις για την πιο... hot περίπτωση (παρεμπιπτόντως, μιλάμε για δανεικό...), τον Καζίμ - Καζίμ. Αν έχει δύο Καζίμ!
Πραγματικά, μεγαλύτερη ένδεια δεν θυμάμαι... Και το ωραίο είναι ότι στον Εργοτέλη, ενόψει του τοπικού ντέρμπι με τον ΟΦΗ κληρώνουν, λέει, και πέντε δώρα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ για όποιον σπεύσει να προμηθευτεί εισιτήριο! Για να δει ο δυνάμει τυχερός τον ΟΦΗ που δεν πήρε κανέναν στη μεταγραφική περίοδο και τον Εργοτέλη, που έδιωξε δύο αριστερούς μπακ (Βίσιο, Νταντόμο) για να πάρει τον... (κρατήστε την αναπνοή σας!) Φίλιππο Δάρλα!
Και αν παρατηρήσεις τις παύλες στις δύο στήλες «Ήρθαν - Έφυγαν», στη δεύτερη δεν υπάρχει ούτε μία. Που πάει να πει, ότι στο... μαλακό υπογάστριό τους των περισσότερων ομάδων να ενισχυθούν! Προείχε ν' απαλλαγούν από τα «βαρίδια», τα οποία έχουν και την... κακή συνήθεια (να θέλουν) να πληρώνονται!
Η SportDay, ως όφειλε, ως εφημερίδα που σέβεται τον εαυτό της, δημοσίευσε το μεταγραφικό «ισοζύγιο». Αλλά ειλικρινά, όταν έπεσε στα χέρια μου η σελίδα με τη συγκεκριμένη λίστα, της φέρθηκα όπως ο Ρετ στη Σκάρλετ Ο' Χάρα, στο «Όσα παίρνει ο άνεμος». Αυτή με... εκλιπαρούσε να την κοιτάξω διαφορετικά, πιο... αγαπησιάρικα, όμως εγώ της απάντησα κυνικά, σαν τον Κλαρκ Γκέιμπλ: «Ειλικρινά, αγαπητή μου, δεν δίνω δεκάρα»!

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: