Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Πέτρες στο λεωφορείο της Σεβίλλης!! (pic)

Μια ακόμα απόδειξη ότι η βλακεία είναι… διεθνής ήρθε απ’ τη Βαλένθια! Ενόψει του δεύτερου «εμφυλίου» ανάμεσα στις «νυχτερίδες» και τη Σεβίλλη, ανεγκέφαλοι λιθοβόλησαν το πούλμαν των φιλοξενούμενων.

Πέτρες στο λεωφορείο της Σεβίλλης! (pic)
Αν έλειπε το «Σεβίλλη» απ’ τον τίτλο, θα ‘σουν σίγουρος ότι το περιστατικό έγινε στην Ελλάδα. Να όμως που αποδεικνύεται (ξανά) ότι ανεγκέφαλοι υπάρχουν παντού.

Εν αναμονή λοιπόν της μεγάλης αποψινής ρεβάνς της Βαλένθια με τη Σεβίλλη για τα ημιτελικά του Europa League, η αποστολή των φιλοξενούμενων πήρε ήδη ένα… μήνυμα της ατμόσφαιρας που θα συναντήσει το βράδυ στο «Μεστάγια».

Κι αυτό διότι το πούλμαν της ομάδας που ήταν παρκαρισμένο έξω απ’ το ξενοδοχείο της αποστολής λιθοβολήθηκε από αγνώστους, με αποτέλεσμα να σπάσουν κάποια τζάμια.

Οι υλικές ζημιές ωστόσο είναι το λιγότερο, καθώς το περιστατικό θεωρείται ενδεικτικό του φορτισμένου κλίματος στο οποίο θα γίνει το βραδινό ματς.

Και εντείνει την ανησυχία για τυχόν επεισόδια, δεδομένου ότι στις εξέδρες θα βρίσκονται και περίπου 6.000 οπαδοί της Σεβίλλης, που μετακινήθηκαν με 32 λεωφορεία και 2 τρένα στη Βαλένθια.

inner

Πηγή: sport-fm.gr

Κανένα θέμα με Σαμαρά!!

Φρένο στις φήμες για κρούση του Ολυμπιακού στον Γιώργο Σαμαρά βάζει η ερυθρόλευκη ΠΑΕ που διαψεύδει κατηγορηματικά το οποιοδήποτε ενδιαφέρον για τον διεθνή άσο. Φήμες για Φορτούνη, Σταφυλίδη.

Κανένα θέμα με Σαμαρά
Προτού καλά-καλά ανάψει η... φωτιά, ο Ολυμπιακός φρόντισε να την «σβήσει».

Παρά τα βρετανικά ΜΜΕ που έκαναν λόγο για ενδιαφέρον των Πειραιωτών για την απόκτηση του Γιώργου Σαμαρά, οι πρωταθλητές Ελλάδας διέψευσαν κατηγορηματικά τα όποια σενάρια.

Απ' την ερυθρόλευκη ΠΑΕ ξεκαθαρίζουν πως ο παίκτης δεν απασχολεί, καθώς αναζητείται ένας διαφορετικού τύπου παίκτης για την μεσοεπιθετική γραμμή ενόψει της νέας σεζόν.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου του Μίτσελ, προ ημερών, ο Ισπανός είχε αποκαλύψει πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για έναν Έλληνα διεθνή του εξωτερικού και είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία για τον άσο της Σέλτικ, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και φεύγει απ' τη Σκωτία, ωστόσο η περίπτωσή του δεν απασχολεί... επισήμως.

Ήδη οι σκέψεις πάνε σε άλλους παίκτες, με τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο να είναι αυτά των Φορτούνη και Σταφυλίδη, πάντα σε θεωρητικό επίπεδο στην παρούσα φάση. Πηγή: sport-fm.gr

Οι παίκτες της Κορίνθιανς τίμησαν τον Σένα!!

Οι ποδοσφαιριστές της Κορίνθιανς βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας κράνη όπως αυτό του Άιρτον Σένα.

Οι παίκτες της Κορίνθιανς τίμησαν τον Σένα
Οι παίκτες της Κορίνθιανς τίμησαν τον Άιρτον Σένα, ο οποίος πριν 20 χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή στο ιταλικό γκραν πρι.

Στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στη Νασιονάλ οι παίκτες της Κορίνθιανς βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας κράνη, όπως αυτό του αδικοχαμένου Βραζιλιάνου πιλότου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Πηγή: sport-fm.gr

Σα Πίντο: «Δεν ξέρω αν θα μείνω»

Σα Πίντο: «Δεν ξέρω αν θα μείνω»Δεν έχει λάβει την απόφασή του ο Σα Πίντο για την παραμονή του ή όχι στον πάγκο του ΟΦΗ στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Ο προπονητής των Κρητικών μίλησε μετά την χθεσινή προπόνηση της ομάδας με την οποία ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και επεσήμανε ότι στην απόφαση που θα λάβει θα πρέπει να λάβει υπόψη του σοβαρά τι είναι καλύτερο για το μέλλον του.

«Δεν ξέρω ακόμα, δεν έχουμε κάνει μια τελευταία συζήτηση με τον πρόεδρο. Θα την κάνουμε σύντομα. Αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις θα κάτσω αν όχι θα είναι δύσκολα τα πράγματα και πρέπει να κοιτάξω τις εναλλακτικές λύσεις», ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός και συνέχισε:

«Αν αποφασίσω με την καρδιά μου, θα μείνω. Πρέπει όμως να είμαι λογικός στις αποφάσεις μου. Ο ΟΦΗ είναι στην καρδιά μου για πάντα. Περάσαμε μια καταπληκτική χρονιά, μακάρι να κάτσω και τη νέα χρονιά γιατί ο ΟΦΗ είναι στην καρδιά μου. Είμαι επαγγελματίας και πρέπει να κοιτάξω με προσοχή το μέλλον μου. Η καρδιά μου είναι εδώ στον ΟΦΗ γιατί είχαμε μια φανταστική χρονιά», κατέληξε. Πηγή: sport-fm.gr

Ο κόσμος της Formula 1 θυμάται τον Σένα!

Μέσω Twitter ο κόσμος της Formula 1 θυμάται τον Άιρτον Σένα που πριν 20 χρόνια… ταξίδεψε για άλλα μέρη.

Ο κόσμος της Formula 1 θυμάται τον Σένα
Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια -1 Μαΐου 1994- ο Άιρτον Σένα έσβησε στην στροφή Ταμπουρέλο του ιταλικού γκραν πρι, οδηγώντας το μονοθέσιο της Williams.

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν θα μπορούσε να μην θυμηθεί έναν από τους σπουδαιότερους πιλότους της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Lotus: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εσένα και το δώρο που έδωσες σε εμάς»


Force India: «20 χρόνια από τότε που το άθλημα μας έχασε έναν από τους πιο σπουδαίους πιλότους. Πάντα μαζί μας Άιρτον».


Mercedes: «Θυμόμαστε τον Άιρτον που έλαμψε και που πάντα χόρευε στο όριο»

«Δύο δεκαετίες από τότε που το σπορ και ο κόσμος έχασε ένα τεράστιο ταλέντο. Τον Άιρτον Σένα»


H McLaren τίμησε τον Άιρτον Σένα με ένα βίντεο για τις κατατακτήριες δοκιμές στο Μόντε Κάρλο το 1988, τότε που έκανε τον καλύτερο γύρο στην ιστορία της Formula 1.


Πηγή: sport-fm.gr

Φήμες για Σαμαρά και Ολυμπιακό!!

Φήμες για Σαμαρά και ΟλυμπιακόΈντονη είναι η φημολογία στη Βρετανία τις τελευταίες ώρες ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο ο Γιώργος Σαμαράς να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο διεθνής επιθετικός του οποίου το συμβόλαιο με τη Σέλτικ λήγει φαίνεται πλέον ξεκάθαρα δεν πρόκειται να ανανεώσει και θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι.

Στη συνέχεια υποστηρίζουν ότι είναι γνώστης του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού ο οποίος θέλει να τον συμπεριλάβει στο ρόστερ του τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Η φημολογία αυτή έχει φτάσει μέχρι και το BBC το οποίο σε σχετική στήλη αναφέρει…

«Στον επιθετικό της Σέλτικ, Γιώργο Σαμαρά του προσφέρεται η ευκαιρία να επιστρέψει στην πατρίδα του για τους πρωταθλητές Ελλάδος, τον Ολυμπιακό», αναφέρει.

Από την πλευρά των ερυθρολεύκων δεν υπάρχει κάτι, απλώς οι δηλώσεις του Μίτσελ ότι ένας από τους τέσσερις παίκτες με τους οποίους συζητά ο Ολυμπιακός είναι Έλληνας που παίζει στο εξωτερικό. Πηγή: sport-fm.gr

Κωδικός: Τορίνο!

«Μπιανκονέρι» ή «αετοί»; «νυχτερίδες» ή Ανδαλουσιάνοι; Γιουβέντους-Μπενφίκα και Βαλένθια-Σεβίλλη απόψε (22:05) για τους «4» του Europa League με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο κοντά στον τελικό.

Κωδικός: Τορίνο
Να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ καλούνται σήμερα Γιουβέντους και Βαλένθια, οι οποίες θα φιλοξενήσουν (22:05) Μπενφίκα και Σεβίλλη στον επαναληπτικό του 2-1 και 2-0 αντιστοίχως της περασμένης Πέμπτης, ώστε να προκριθούν αυτές στον τελικό του Europa League που θα γίνει στις 14 Μαΐου.

Οι «αετοί» θέλουν να ξαναπάνε σε δύο σχεδόν εβδομάδες στο Τορίνο, όπου θα διεξαχθεί φέτος ο τελικός της διοργάνωσης, ενώ πέρυσι έφτασαν στην πηγή (Amsterdam Arena), αλλά δεν… ήπιαν νερό. Οι Πορτογάλοι έχουν ελαφρύ προβάδισμα, μετά το 2-1 του «Ντα Λουζ», χάρις στα γκολ των Γκαράι και Λίμα, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Τέβες. Η θέληση των «μπιανκονέρι» είναι μεγάλη, για να ντυθεί στα δικά τους χρώματα το σπίτι τους στα μέσα του μήνα και όχι στης Μπενφίκα.

Απόντες θα είναι για τους γηπεδούχους ο τιμωρημένος Αντρέ Γκόμες, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί από την αρχή στο προηγούμενο ματς, αλλά αντίκρισε κίτρινη και έφτασε το όριο καρτών και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, όπως και τραυματίες Φέισα, Σίλβιο και Σάλβιο. Ο Αντόνιο Κόντε δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον Πέπε, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση. Διαιτητής ο Άγγλος Μαρκ Γκλάντεμπεργκ.

Στο άλλο ζευγάρι η Βαλένθια χρειάζεται να κάνει άλλο ένα μικρό «θαύμα», μετά από αυτό κόντρα στη Βασιλεία. Αυτή τη φορά δεν έχει να καλύψει τρία γκολ, αλλά το 2-0 κόντρα στη Σεβίλλη πιθανόν να είναι πιο δύσκολο. Οι «νυχτερίδες» θα έχουν και τρεις απουσίες. Ο Πάσο Αλκαρέθ, που ήταν βασικός στο πρώτο ματς δεν θα παίξει λόγω καρτών, ενώ τραυματίες είναι οι Βίκτορ Ρουίθ, Φιλίπ Σεντέρος. Απόντες για τον ίδιο λόγω και οι Σεμπαστιάν Κριστοφόρο, Ντενίς Σερίσεφ των Ανδαλουσιάνων. Διαιτητής θα είναι ο Σέρβος Μίρολαντ Μάζιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Καλύτερη συνέχεια!!

Καλό αποτέλεσμα θεωρούν στον Παναθηναϊκό την ισοπαλία στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο βάσει της εξέλιξης που είχε το παιχνίδι. Πλέον στοχεύουν σε μια καλύτερη συνέχεια την Κυριακή στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Καλύτερη συνέχεια
Μπορεί στον Παναθηναϊκό να ήθελαν τη νίκη στην έναρξη των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο αλλά βάσει των συνθηκών που δημιουργήθηκαν και η ισοπαλία αφήνει εν μέρει ικανοποιημένους τους υπεύθυνους της ομάδας.

Ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα παραδέχθηκε ότι ο στόχος των πράσινων στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν η νίκη μετά την κατάκτηση του ενός βαθμού δεν μένει απόλυτα ικανοποιημένος.

«Δεν ξέρω αν θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένος ή δυσαρεστημένος. Αυτό συζήτησα με τους συνεργάτες μου. Εγώ είμαι απογοητευμένος. Προσωπικά περίμενα τρεις πόντους και ο ένας δεν με ικανοποιεί», ανέφερε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Το γεγονός ότι και το δεύτερο παιχνίδι των πλέι-οφ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης έμεινε στο 1-1 έδωσε ακόμη έναν λόγο για χαμόγελα για τους πράσινους, οι οποίοι όμως θέλουν μια συνέχεια σαφώς καλύτερη.

Επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού είναι ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο την Κυριακή. Σαφώς στόχος είναι η νίκη η οποία θα δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι ενός μεγάλου μνηστήρα της πρώτης θέσης των πλέι-οφ. Την ίδια στιγμή δεν μπορεί να κανείς να αμελήσει το γεγονός ότι το δεύτερο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι στη Λεωφόρο.

Το κέρδος του Πέτριτς
Ένα σημείο αναφοράς στον Παναθηναϊκό από το χθεσινό παιχνίδι είναι η παρουσία του Πέτριτς. Ο Κροάτης επιθετικός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας καθώς τα πήγε αρκετά καλά απέναντι σε δύο δυνατούς κεντρικούς αμυντικούς.

Μάλιστα, θεωρούν ότι η αγωνιστική του άνοδος θα είναι τέτοια που θα βοηθήσει την ομάδα στην επίτευξη των στόχων της στα πλέι-οφ.Πηγή: sport-fm.gr

Ο… μπαμπάς «καθάρισε»

Με ηγέτη τον Τόνι Πάρκερ λίγες ώρες αφότου έγινε πατέρας για πρώτη φορά, οι Σπερς επικράτησαν 109-103 των Μάβερικς κάνοντας το 3-2. Ίδιο προβάδισμα και για Ράπτορς, έμειναν ζωντανοί οι Ρόκετς.

Ο… μπαμπάς «καθάρισε»
Λίγες μόλις ώρες αφού η μνηστή του, Αξέλ Φρανσίν, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, ο… φρέσκος μπαμπάς Τόνι Πάρκερ οδήγησε τους Σπερς στη νίκη με 109-103 επί των Μάβερικς στο Σαν Αντόνιο και με 3-2 μόλις μία νίκη μακριά από τα ημιτελικά της Δύσης. Ο Γάλλος γκαρντ είχε 23 πόντους κι ένα καθοριστικό τρίποντο, όταν οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους τέσσερις τρία λεπτά πριν το τέλος. Ο Μάνου Τζινόμπιλι συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στη σειρά με 19 πόντους, όπως και οι Σπλίτερ, Ντάνκαν και Λέοναρντ. Ο Βινς Κάρτερ με 28 και ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 26 πόντους έκαναν ό,τι μπορούσαν για να έρθει το δεύτερο break, αλλά χάνοντας για δεύτερη φορά από την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ υποχρεούνται πλέον να κάνουν το 2/2 ξεκινώντας από τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ντάλας.

Δωδεκάλεπτα: 27-26, 58-49, 79-71, 109-103.

Σπερς: Πάρκερ 23, Τζινόμπιλι 19, Σπλίτερ 17 (12 ριμπ.), Ντάνκαν 16 (12 ριμπ.), Λέοναρντ 15, Ντιαό 8, Γκριν 6, Μπελινέλι 3, Μιλς 2, Μπόνερ.

Μάβερικς: Κάρτερ 28, Νοβίτσκι 26 (15 ριμπ.), Έλις 21, Καλντερόν 8, Χάρις 8, Μάριον 6, Ράιτ 4, Ντάλεμπερτ 2, Κράουντερ.

Οι Ρόκετς έμειναν ζωντανοί. Επιβλήθηκαν 108-98 των Μπλέιζερς στο Χιούστον και μείωσαν σε 3-2 τη σειρά ζητώντας πλέον άλλες δύο νίκες για τη μεγάλη ανατροπή, πρώτα στο Πόρτλαντ τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ είχε 22 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Τζέρεμι Λιν πρόσθεσε 21 πόντους από τον πάγκο, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν παρότι έμεινε στους 17 με 5/15 σουτ πέτυχε κάποια κρίσιμα καλάθια στο τέλος. Ο Γουέσλεϊ Μάθιους και ο Ντέμιεν Λίλαρντ με 27 και 26 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν περισσότερο από τους φιλοξενούμενους, αλλά οι «ρουκέτες» κατάφεραν να κρατήσουν στους 8 πόντους με 3/12 σουτ τον Λαμάρκους Όλντριτζ, που είχε 35,3 πόντους ανά αγώνα στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια.

Δωδεκάλεπτα: 30-27, 56-48, 83-77, 108-98.

Ρόκετς: Χάουαρντ 22 (14 ριμπ.), Λιν 21, Πάρσονς 20, Χάρντεν 17, Ασίκ 10 (15 ριμπ.), Τζόουνς 8, Μπέβερλι 5, Ντάνιελς 5.

Μπλέιζερς: Μάθιους 27, Λίλαρντ 26, Λόπεζ 17, Μπατούμ 15, Όλντριτζ 8, Ουίλιαμς 4, Ράιτ 1, ΜακΚόλουμ, Φρίλαντ, Μπάρτον.

Οι Ράπτορς πήραν προβάδισμα με 3-2 στη σειρά νικώντας 115-113 στο Τορόντο τους Νετς. Η υπέρ τους διαφορά έφτασε και στο +26, μέχρι να αφυπνιστούν στην τέταρτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι και πετυχαίνοντας 44 πόντους να φτάσουν σε απόσταση βολής. Μία λάθος πάσα, ωστόσο, από τον Άντρεϊ Μπλατς τούς στέρησε την τελευταία ευκαιρία. Ο Κάιλ Λάουρι έκανε ρεκόρ καριέρας στα play offs με 36 πόντους για τους γηπεδούχους, ενώ ο Τζο Τζόνσον είχε 30 για τους ηττημένους, που θα προσπαθήσουν πλέον να ισοφαρίσουν στο παιχνίδι που θα γίνει στο Μπρούκλιν τα ξημερώματα της Κυριακής.

Δωδεκάλεπτα: 28-25, 62-44, 91-69, 115-113.

Ράπτορς: Λάουρι 36, ΝτεΡόζαν 23, Βαλαντσιούνας 16, Βάσκες 15, Τζόνσον 11, Ρος 8, Χέιζ 4, Πάτερσον 2, Σάλμονς.

Νετς: Τζόνσον 30, Τελέτοβιτς 17, Άντερσον 13, Ουίλιαμς 13, Πιρς 10, Λίβινγκστον 9, Μπλατς 7, Θόρντον 5, Γκαρνέτ 4, Κιριλένκο. Πηγή: sport-fm.gr

Το αστέρι που έσβησε νωρίς…!

Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια -1η Μαΐου 1994- το αστέρι του Άιρτον Σένα έσβησε με τον πιο άδικο τρόπο…

Το αστέρι που έσβησε νωρίς…
Η πορεία του μπορεί να παρομοιαστεί με τη «ζωή» ενός αστεριού, ζωή που όμως διήρκησε λίγο.

Εμφανίστηκε, έλαμψε, έγινε σημείο αναφοράς και απότομα έσβησε...

Η μοίρα του που είχε προαποφασίσει το... μοιραίο τέλος του, τον έστειλε στο πρωτάθλημα της Formula 1 και από εκεί έμελλε να αποχαιρετήσει τον κόσμο μας.

Ο λόγος για τον Άιρτον Σένα, ο οποίος την 1η Μαΐου του 1994, έτρεξε για τελευταία φορά...

inner

«... Οι αγώνες, ο ανταγωνισμός είναι μέσα στο αίμα μου, είναι μέρος του εαυτού μου. Θα μπορούσα να το έκανα αυτό για όλη μου τη ζωή...»


Η ταχύτητα, το όριο και το ρίσκο ήταν συνδεδεμένα με τον Βραζιλιάνο πιλότο κάτι που συνήθιζε να αναφέρει συνέχεια.


Στα δέκα χρόνια που βρίσκονταν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πανηγύρισε τρεις Παγκόσμιους τίτλους με την ομάδα της McLaren.

Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε την καριέρα του από την Toleman, ενώ οι Lotus και Williams ακολούθησαν.

Στη δεκαετή καριέρα του συμμετείχε σε 162 γκραν πρι, είδε την καρό σημαία 41 φορές, ενώ σε 80 αγώνες εκπροσώπησε την ομάδα του στο βάθρο.

inner

«...Η αίσθηση του φόβου πάντα υπάρχει. Η πρόκληση είναι να ανακαλύψεις νέους κινδύνους...»


Αυτούς τους κινδύνους- τους άγνωστους- μπορεί να είχε νιώσει την 1η Μαΐου του 1994, πριν την έναρξη του αγώνα στην Ιταλία, ενός αγώνα που από την πρώτη ημέρα είχε δείξει το τραγικό φινάλε του.

Ο τραυματισμός του Ρούμπενς Μπαρικέλο στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στην πίστα της Ιταλίας και ο θάνατος του Ρόλαντ Ρατζενμπέργκερ κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών είχαν αναστατώσει τον Σένα, ο οποίος προσπαθούσε να αποτρέψει τη διεξαγωγή του γκραν πρι.

Παρά τους φόβους του τα κόκκινα φώτα στην Ίμολα έσβησαν, μαζί με τα φώτα της εκκίνησης έσβησε και το αστέρι του Σένα σε ηλικία 34 ετών, ύστερα από εφτά γύρους.

Ο Άιρτον Σένα «μπήκε» στη στροφή Ταμπουρέλο με 217 χλμ. την ώρα, η Williams δεν έστριψε ποτέ και ο 34χρονος πιλότος πέταξε για άλλα μέρη.

«...Και ξαφνικά όταν φτάνεις το όριο σου, κάτι συμβαίνει και πας λίγο παραπάνω. Με τη δύναμη του μυαλού σου, την αποφασιστικότητα σου, το ένστικτο και την εμπειρία μπορείς να φτάσεις ψηλά...»


inner

Κάπου εκεί ψηλά βρίσκεται και ο Άιρτον Σένα…




inner

Πηγή: sport-fm.gr

Σένα: Οι τελευταίες στιγμές πριν το τρακάρισμα!! (συγκλονιστικό βίντεο)

"Σκυλίσια Μέρα" για την απώλεια του τεράστιου Άιρτον Σένα, σαν σήμερα, πριν από μια 20ετία ακριβώς κι ένα συγκλονιστικό βίντεο! Τις δυο πρώτες μέρες στο γκραν πρι του Σαν Μαρίνο το 1994 είχαν ήδη γίνει δυο ατυχήματα με τους Ρούμπενς Μπαρικέλο (τραυματίστηκε σοβαρά) και Ρόλαντ Ράτζενμπεργκερ (βρήκε ακαριαίο θάνατο στην πίστα έπειτα από σφοδρή σύγκρουση).
Εκείνες τις στιγμές, η σύντροφος του Σένα είχε δει τον Άιρτον να κλαίει, παρακαλώντας για αναβολή του αγώνα μετά απ΄ όσα είχαν ήδη συμβεί. Είχε ένα κακό προαίσθημα, έλεγε.
Ο Σένα ήταν στην 1η θέση στην εκκίνηση. Στον 7ο γύρο έγινε το κακό. Έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου κι έπεσε στον τοίχο.
Μετά από δυο μέρες, την 1η Μαϊου 1994, έφυγε από τη ζωή. Πολλά τα σενάρια για το τι συνέβη, αλλά οι λόγοι μέχρι σήμερα παραμένουν αδιευκρίνιστοι.
Με την είδηση του θανάτου του ο πρόεδρος της Βραζιλίας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ στο πατρικό του δεκάδες χιλιάδες θαυμαστών του πήγαιναν κλαίγοντας. Παγκόσμιος θρήνος…

Ο γεννημένος στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, Σένα έφυγε μόλις στα 34 χρόνια του έχοντας αναδειχθεί ήδη τρείς φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1.
Θεωρείται από πολλούς ο πιο ταλαντούχος οδηγός όλων των εποχών. Ειδικά, στο βρεγμένο οδόστρωμα, ήταν πραγματικά ανίκητος.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι συγκλονιστικό…




Πηγή: sportdog.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Στα πέναλτι η Σαν Λορένζο!! (videos)

Έχασε με 1-0 στη Βραζιλία από την Γκρέμιο, αλλά η Σαν Λορένζο πέρασε στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες χάρη σε 4-2 στα πέναλτι.
Οι Βραζιλιάνοι ήταν ανώτεροι και έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά ισοφάρισαν την ήττα του πρώτου αγώνα στο 84ο λεπτό με γκολ του 22χρονου Ντούντου, ενώ στα πέναλτι μάλλον επηρεάστηκαν από την παρουσία του Πάπα, φανατικού οπαδού του Αργεντινών, καθώς αστόχησαν δύο φορές. Αντίθετα, η Σαν Λορένζο έκανε σχετικό «4Χ4» και εξασφάλισε «εισιτήριο» για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής χωρίς να χρειαστεί πέμπτη εκτέλεση Στον επόμενο γύρο, πάντως, θα βρεθεί ξανά απέναντι στη βραζιλιάνικη ομάδα, την Κρουζέιρο.
Άλλωστε ο σύλλογος του Μπέλο Οριζόντε πέρασε με 2-0 από την έδρα της Σέρο Πορτένιο και προκρίθηκε με συνολικό 3-1, παρά αποβολή του Μπρούνο Ροντρίγκο με δεύτερη κίτρινη στο 78ο λεπτό, αφού ο Μπόργκες βρήκε δίχτυα στο 80ό και στο 94ο ο Νταγκομπέρτο «έθαψε» τους Παραγουανούς, που στο μεσοδιάστημα έμειναν με εννέα παίκτες λόγω απευθείας κόκκινης στους Ματίας Κορούχο και Ντάνι Γκουίθα. Τέλος, η Άρσεναλ Σαραντί «έκλεισε» ραντεβού με την Κλουμπ Νασιονάλ στα προημιτελικά ξεπερνώντας εντός έδρας 0-0 με 1-0 σε βάρος της Ουνιόν Εσπανιόλα χάρη σε κεφαλιά του Ντιέγκο Μπραγκιέρι στο 66ο λεπτό.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Φάση των «16»
1-ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 2-1 & 2-0
2-Λεόν (Μεξικό)-ΜΠΟΛΙΒΑΡ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 2-2 & 1-1
3-ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)-Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 1-1 & 2-0
4-ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΖΟ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Γκρέμιο (Βραζιλία) 1-0 & 0-1 (4-2 στα πέναλτι)
5-Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 1-0 & 01/05
6-Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία)-ΝΤΕΦΕΝΣΟΡ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 2-0 & 0-2 (2-4 στα πέναλτι)
7-ΆΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 0-0 & 1-0
8-ΚΛΟΥΜΠ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή) 1-0 & 2-2
Προημιτελικοί (06-15/05)
9-Λανούς (Αργεντινή)-Μπολιβάρ (Βολιβία)
10-Κρουζέιρο (Βραζιλία)-Σαν Λορένζο (Αργεντινή)
11-Νικητής 5-Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη)
12-Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή)-Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη)
Ημιτελικοί (αν προκριθούν δύο ομάδες από την ίδια χώρα δημιουργούν αυτόματα ζευγάρι) (22-31/07)
13-Νικητές 9-10
14-Νικητές 11-12
Τελικοί (6 & 13/08)
15-Νικητές 13-14









Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Στραβοπάτημα για Λανούς!!

Σε εξ αναβολής παιχνίδι του Final της Αργεντινής, Λανούς και Τίγκρε έμειναν στο 0-0 που εξυπηρέτησε κυρίως τους φιλοξενούμενους.
Το παιχνίδι δεν περιείχε πολλές ευκαιρίες, ενώ οι «βυσσινί» δεν εκμεταλλεύτηκαν αριθμητικό πλεονέκτημα μετά το 78ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Άνχελ Ντίαζ, οπότε έμειναν τέσσερις βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση της κατάταξης του Final. Παράλληλα, η Τίγκρε παρέμεινε μακριά από τη ζώνη υποβιβασμού της τριετής κατάταξης.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
16
30
Γοδόι Κρουζ
16
28
Ρίβερ Πλέιτ
16
28
Κολόν Σάντα Φε
16
27
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
16
26
Λανούς
16
26
Σαν Λορένζο
16
24
Βελέζ Σάρσφιλντ
16
23
Μπόκα Τζούνιορς
16
23
Ολίμπο
16
23
Ροζάριο Σεντράλ
16
23
Νιούελς Ολντ Μπόις
16
21
Μπελγκράνο
16
18
Κίλμες
16
18
Τίγκρε
16
17
Ρασίνγκ Κλουμπ
16
16
Ατλέτικο Ραφαέλα
16
16
Αρχεντίνος Τζούνιορς
16
15
Άρσεναλ Σαραντί
16
14
Ολ Μπόις
16
14
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
35
56
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
35
53
Μπόκα Τζούνιορς
35
52
Γοδόι Κρουζ
35
52
Ρίβερ Πλέιτ
35
49
Ροζάριο Σεντράλ
35
49
Μπελγκράνο
35
47
Ολίμπο
35
46
Ατλέτικο Ραφαέλα
35
45
Τίγκρε
35
42
Αρχεντίνος Τζούνιορς
35
40
Κίλμες
35
39
Ολ Μπόις
35
36
Κολόν Σάντα Φε
35
33
Ρασίνγκ Κλουμπ
35
32
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.61
Λανούς
1.61
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.61
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.60
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.57
Ρίβερ Πλέιτ
1.55
Άρσεναλ Σαραντί
1.50
Μπελγκράνο
1.45
Σαν Λορένζο
1.43
Ροζάριο Σεντράλ
1.40
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.36
Ολίμπο
1.31
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.30
Κολόν Σάντα Φε
1.25
Γοδόι Κρουζ
1.25
Τίγκρε
1.25
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.24
Κίλμες
1.22
Ολ Μπόις
1.18
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.14
-Οι τελευταίες τρεις ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.

Πηγή: onsports.gr

Αφήστε μας να παίξουμε ποδόσφαιρο!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα, τη συμπεριφορά της ΕΠΟ, τη διαιτησία του Δασκαλόπουλου, ενώ σχολιάζει και τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη. 
Είναι άξιο απορία το που οδηγεί η ΕΠΟ το πράγμα και κακά τα ψέματα, δεν θα της βγει σε καλό αυτό που συμβαίνει στους αγώνες του ΠΑΟΚ. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως δεν μπορούμε να δούμε ποδόσφαιρο και όχι μόνο αυτό, θέτει σε κίνδυνο με την συμπεριφορά των διαιτητών της τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που αυτή την περίοδο έχουν ακραίες σχέσεις με τους οπαδούς της ομάδας.
Ο Δασκαλόπουλος σήμερα στη Τούμπα, έδωσε ένα γκολ μπόνους στην Τρίπολη. Ναι ο Σκόνδρας άργησε να πέσει στο πάτημα του παπουτσιού του και σε μία ψιλή που του έδωσε ο Μπαράλες. Αλλά για να πέσει, σημαίνει πως πήγε να βρει ισορροπία και δεν είχε. Δεν υπήρχε κανένας άλλος λόγος να πέσει. Ο Δασκαλόπουλος, θα έπρεπε αντανακλαστικά να δώσει το φάουλ στον Σκόνδρα, αφού μέσα του θα έπρεπε να απαντήσει στο ερώτημα «Ποιος ο λόγος να πέσει». Πραγματικά δεν υπάρχει άλλη απάντηση από το «κανένας εκτός κι αν έχει γίνει φάουλ». Ο αγχωμένος ΠΑΟΚ από την ήττα του τελικού και το πέσιμο των οπαδών του στη προπόνηση, άρχισε να κυνηγά το σκορ από το έντεκα, μόνο και μόνο επειδή έτσι θέλησε ο Δασκαλόπουλος από την Κόρινθο.
Και κάπου εκεί το παιχνίδι του έγινε νευρικό. Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά έχασε ένα ημίχρονο το οποίο ολοκληρώθηκε με εις βάρος του σκορ. Έπρεπε με όλες αυτές τις συνθήκες ο ΠΑΟΚ να ανατρέψει το παιχνίδι. Και όλα αυτά με τον Λούκας εκτός τόπου και χρόνου για ακόμη μία φορά.
Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε ο Μάρτενς για να μπει ο Βούκιτς έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο κυνικός στη ζώνη επίθεσής του, όπως και έγινε. Επίσης και η αλλαγή του Κουλούρη με τον Λούκας και ο ρόμβος στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ ήταν αποδοτικός γιατί απλούστατα ο Κάτσε έκανε μεγάλο παιχνίδι και κάλυπτε όλες τις προσπάθειες της Τρίπολης να βγει στη κόντρα.
Ήταν λογικό ο ΠΑΟΚ με την πίεση που άσκησε να ισοφαρίσει, με όμορφο γκολ του Στοχ, πάλι με ασίστ του Νάτχο. Το σημαντικότερο πάντως είναι πως στη φάση που ο ΠΑΟΚ πήρε τα ρίσκα του, η Τρίπολη ελάχιστες επικίνδυνες κατεβασιές έκανε. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει με την τριπλή φάση του 90΄ , όμως ο Ερνάντεθ γλίτωσε τους φιλοξενούμενους.
Η αλητεία του Δασκαλόπουλου είναι πως στη φάση πίεσης του ΠΑΟΚ έδωσε ανύπαρκτα φάουλ υπέρ της Τρίπολης και βέβαια δεν κράτησε παραπάνω καθυστέρηση παρά τα καραγκιοζλίκια των παικτών της.
Τώρα το έργο για τον ΠΑΟΚ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, αφού πρώτον είναι σαφές πως η ΕΠΟ θα συνεχίσει να τον σφυρίζει … ανώμαλα και δεύτερον, θα πρέπει να ανατρέψει την κάκιστη εικόνα που έχει εκτός έδρας από την αρχή του έτους.
Επίσης, η ομάδα παρά τις 20 τελικές, με 67% κατοχή, απώλεσε δύο βαθμούς στην έδρα της και δεν εκμεταλλεύτηκε την βολική ισοπαλία του Περιστερίου.
Χέρι – χέρι συνεχίζουν οι τρεις, και ο ΠΑΟΚ πάει στη Λεωφόρο, αυτή τη φορά έχοντας τους Κλάους και Νάτχο στη σύνθεσή του.
Όσον αφορά στη τιμωρία μας, γελάω με το ότι βγήκε αρχικά από τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού και στη συνέχεια την πήρε εγγράφως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αναρωτιέμαι αν πρώτα πήγε από τον Ολυμπιακό στην ΕΠΟ ή απλά διέρρευσε από την Ομοσπονδία προς τον Ολυμπιακό.  Όχι ρε, δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
Επίσης, έχει πλάκα γιατί κανείς δεν έχει ιδέα από πού αφαιρούνται οι βαθμοί του ΠΑΟΚ. Προφανώς βαθμολογικός πίνακας που γράφει η ανακοίνωση είναι της κανονικής περιόδου άρα δεν αλλάζουν οι ισορροπίες στα πλέι οφ, αν και με αυτούς δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος.
Πάντως πολύ ανεξάρτητες η επιτροπές. Ας βρούμε και μία μέρα να γιορτάζουμε για αυτές, όπως την 25η Μαρτίου πχ.
ΥΓ. Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για 42 λεπτά βγαίνοντας από το γήπεδο της Τούμπας, ξεκινώντας με τη φράση “μάλλον πρέπει να μιλάω λιγότερο”. Είναι ένας μικρός θεός, τον αποθεώνω για όλα όσα είπε κι ευελπιστώ οι αλλαγές που θα γίνουν στη δομή της ΠΑΕ να δώσουν ξεκάθαρους ρόλους σε οργανωτικά θέματα.
Πηγή: gazzetta.gr

Το κυνήγι της στρουθοκαμήλου!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης σχολιάζει στο blog του τα απόνερα της Μαδρίτης και της Μόσχας, χωρίς να χαϊδεύει αυτιά και χωρίς να εξωραΐζει το τοπίο.
Τώρα που ολοκληρώθηκαν τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας και έπαυσε η ανάγκη για σαλπίσματα ηρωικής αντεπίθεσης και τεχνητό στρουθοκαμηλισμό, είναι ώρα να αγγίξουμε τον τύπον των ήλων και να πούμε μερικές αλήθειες για τις ομάδες μας και για τη διοργάνωση. Ο (εν)δεκάλογος των συμπερασμάτων από το καυτό δεκαήμερο του Απρίλη αρχίζει από τον Παναθηναϊκό, συνεχίζει στον Ολυμπιακό, περνάει μία βόλτα από το αρχηγείο της Βαρκελώνης και καταλήγει, μιας και πλησιάζει καλοκαίρι, στην Εθνική ομάδα. Εχουμε και κλαίμε:

  1. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν αντέχει πια να κουβαλάει στους ώμους του ολόκληρο τον Παναθηναϊκό. Οταν λειτουργούν σωστά οι υπόλοιποι κύλινδροι, ο Διαμαντίδης είναι ο τέλειος συμπαίκτης και ο ιδανικός μπροστάρης. Δεν γίνεται όμως να τραβάει αβοήθητος το κάρο από τη λάσπη, όπως έκανε λ.χ. σε εκείνους τους αγώνες με τη Μπαρτσελόνα προ τριετίας. Ο Σπανούλης μπορεί να το κάνει μια στο τόσο, ο Διαμαντίδης όχι. Το κορμί του είναι ηλικίας 34 ετών, αλλά μοιάζει ακόμα περισσότερο καταπονημένο, ακριβώς επειδή προηγήθηκαν χρόνια υπερφόρτωσης. Το «θέλω» του δεν είναι πάντοτε αρκετό, αφού συνοδεύεται από βαριά χέρια στην επίθεση και από αργά χέρια στην άμυνα.  
  2. (συνέχεια του προηγουμένου) Ο Παναθηναϊκός ακολούθησε καταστροφική πολιτική στα τελευταία χρόνια του Ομπράντοβιτς. Όφειλε να μεριμνήσει όχι μόνο για το παρόν, αλλά και για το μέλλον. Άφησε να του ξεφύγουν κραυγαλές περιπτώσεις όπως του Μάντζαρη, του Σλούκα και του Παπανικολάου, στον βωμό της άμεσης διάκρισης. Ο ελληνικός πυρήνας αποψιλώθηκε και «βάρυνε», ιδίως με τη μαζική φυγή του καλοκαιριού του 2012. Ο συγχωρεμένος Φίλιππος Συρίγος πίστευε (και το έλεγε με τρόπο στις εκπομπές) ότι θα ήταν μακροπρόθεσμα προτιμότερο να έσπαγε η διοίκηση τον κουμπαρά για να κρατήσει τότε τον Καλάθη, παρά για να ανανεώσει το ασήκωτο συμβόλαιο του 32χρονου τότε Διαμαντίδη. Κατά πάσα πιθανότητα, θα δρομολογούσε έτσι την παραμονή αμφοτέρων! Εκ των υστέρων, η αιρετική άποψη του Φίλιππου δικαιώνεται. Ο Παναθηναϊκός θα είχε φρέσκο ηγέτη για πολλά χρόνια εάν έδενε με ισχυρό πολυετές συμβόλαιο τον μικρό Νικ. Θα ήταν βέβαια κολοσσιαίο τόλμημα, επικοινωνιακά και αγωνιστικά.
  3. Η πρόκριση κρίνεται σε μεγάλο βαθμό στους αγώνες της κανονικής περιόδου. Οποιος μπαίνει στα πλέι-οφ χωρίς πλεονέκτημα έδρας καλείται να καλύψει αβυσσαλέο χάντικαπ, όχι μόνο επειδή παίζει τα κρίσιμα ματς στο σπίτι του εχθρού, αλλά και λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου. Η Μακάμπι στάθηκε τυχερή και βρήκε απέναντί της τη νερόβραστη και άπειρη Αρμάνι, αλλά ο Ολυμπιακός έπεσε στα δόντια της διψασμένης «βασίλισσας» Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός στα νύχια της «αρκούδας» ΤΣΣΚΑ. Η ισοφάριση από 2-0 σε 2-2 ήταν μία τεράστια υπέρβαση, αλλά το διπλό στον 5ο προημιτελικό αποδείχθηκε αδιάβατο γεφύρι. Σημειώστε εδώ ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε δύο ευρωπαϊκά τρόπαια χωρίς να πετύχει μεγάλο διπλό. Τις σημαντικές του νίκες τις πέτυχε στο Φάληρο ή σε ουδέτερο (και εν πολλοίς φιλικό) περιβάλλον.
  4. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε ακριβά το τσουνάμι των τραυματισμών, αλλά και τη νεκρή αγορά του Ιανουαρίου. Ο Έισι Λο αποδείχθηκε αναντικατάστατος μολονότι οι Αγγελόπουλοι και ο Μπαρτζώκας έψαχναν αντάξια ρεζέρβα επί μήνες. Οι χαμένες εβδομάδες του Σπανούλη και του Πρίντεζη έκαναν τη διαφορά ανάμεσα στην 3η και στη 2η θέση, αφού άφησαν δυσαναπλήρωτα κενά και φόρτωσαν υπερβολικά τους υπόλοιπους. Ο Περπέρογλου θα μπορούσε να γίνει «Χ factor» στους αγώνες της Μαδρίτης.Ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε απροπόνητος και με ενέσεις στα πλέι-οφ. Το ίδιο και ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο Σίμονς έχασε το 2ο ματς, ο Πέτγουεϊ τραυματίστηκε στο 3ο.
  5. Μπορείς να βγάλεις τον Έλληνα από την Ελλάδα, αλλά όχι την Ελλάδα μέσα από τον Έλληνα. Οι διοικήσεις των δύο ομάδων έμειναν μετεξεταστέες και προκάλεσαν καγχασμούς, χωρίς πάντως να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έτρεχε άρον άρον για να κουκουλώσει τον φιλιππικό του περί «διαιτησίας σε εντατελμένη υπηρεσία», ενώ οι Αγγελόπουλοι υπερέβησαν τα εσκαμμένα με τα σχόλια («ουδείς μπασκετικός σεβασμός, ευχόμαστε να πατώσει») για τη Ρεάλ. Η αποστολή των «πρασίνων» στη Μόσχα –με εξαίρεση τον Φραγκίσκο Αλβέρτη- πανηγύρισε ηχηρά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, την ίδια ώρα που οι «κόκκινοι» χαχάνιζαν στη Μαδρίτη για τη συντριβή του Παναθηναϊκού.
  6. Εχει δίκαιο ο Μάνος Μανουσέλης, που υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι «παίρνεις ό,τι πληρώνεις». Ο Ράιτ χειροκροτήθηκε στα ξεσπάσματά του, ο Ντάνστον πήρε δύο φορές τα μέτρα του Μπουρούση, ο Λοτζέσκι είχε καλές στιγμές, ο Μπατίστ βοήθησε όσο άντεχαν τα πόδια του, αλλά σε βάθος 5 αγώνων μέτρησαν η προσωπικότητα και η κλάση αυτών που κέρδισαν με το σπαθί τους χρυσά συμβόλαια. Η ΤΣΣΚΑ είχε στον πάγκο της τον Χάινς, τον Φρίτζον, τον Πάργκο, τον Τεόντοσιτς. Η Ρεάλ τον Σέρχιο, τον Ρέγιες, τον Κάρολ, τον Σλότερ. Ο Ολυμπιακός πόνταρε σε παίκτες του Ρεθύμνου, της Καβάλας, του Άρη και της Οστάνδης. Ο Παναθηναϊκός προτίμησε να ποντάρει σε 7-8 μπαρουτοκαπνισμένους παρά να ρισκάρει με τους ανέτοιμους και τους μέτριους.
  7. Οι Ισπανοί έχουν πάρει από φόβο τις ελληνικές ομάδες και τις θεωρούν Νέμεση, όσο εμείς την χιλιοτραγουδισμένη Εθνική τους. Η πρόκριση της Ρεάλ επί του Ολυμπιακού πανηγυρίστηκε στη Μαδρίτη σαν θρίαμβος επί κάπου αδυσώπητου δαίμονα, περίπου όπως πανηγυρίστηκε στο ΟΑΚΑ η αποκαθήλωση της Μπαρτσελόνα από τον Παναθηναϊκό το 2011. Το 2-0 που έγινε 2-2 έμοιαζε σαν πέτρα στο λαιμό της «βασίλισσας».Ο πολύς Φλορεντίνο Πέρεθ μπουκάρισε στον αγωνιστικό χώρο και χτυπιόταν σαν μικρό παιδί μπροστά στην κερκίδα των φανατικών. Η θεωρία ότι δήθεν η Ρεάλ επέλεξε Ολυμπιακό διαψεύστηκε σε όλους τους τόνους. Δύσκολα θα άντεχε να την κοιτάξει στα μάτια ο Παναθηναϊκός. Και αυτόν, πάντως, οι Ισπανοί τον θεωρούν αντίπαλο-δόκανο.
  8. Οι ομάδες-ρομπότ του Έτορε Μεσίνα είναι θνητές, προβλέψιμες και, στα κατάλληλα χέρια, ευάλωτες. Ο Παναθηναϊκός παγίδευσε την ΤΣΣΚΑ τρεις φορές στα πρώτα 4 παιχνίδια και την έσπρωξε ως το χείλος του γκρεμού. Το χαρακίρι του εναρκτήριου προημιτελικού θα στοιχειώνει για καιρό τον ύπνο του Αλβέρτη και των παικτών του. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τόσο από την ΤΣΣΚΑ όσο από τον εαυτό του. Δυστυχώς, δεν είχε τις λύσεις και τα καύσιμα για να χτυπήσει 5ο παιχνίδι μέσα στη Μόσχα. Οι Ρώσοι τον λύγισαν με βασικό επιχείρημα τη σωματική τους υπεροχή και κέρδισαν μια πρόκριση που δεν τους άξιζε. Με τη Μακάμπι θα βρουν τον μπελά τους. Πειράζει που θα είμαι με τους Ισραηλινούς στο Μιλάνο;
  9. Ηταν σφάλμα η αποπομπή του Αργύρη Πεδουλάκη στα μέσα της περιόδου. Δεν χρειαζόταν τέτοια ριζοσπαστική κίνηση για να λάβει την απαραίτητη ώθηση η ομάδα ούτε άλλαξε αισθητά η εικόνα με τον προβιβασμό του Αλβέρτη. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε –και σωστά- να παίζει το σύστημα Πεδουλάκη, με υποτυπώδεις τροποποιήσεις στην ταχύτητα της εκτέλεσης και στο άνοιγμα του rotation. Το αντίτιμο ήταν βαρύ, αφού ο ικανός «Φράγκι» δεν είχε τα εφόδια για να απαντήσει στις εμπνεύσεις και στις προσαρμογές του πολύπειρου Μεσίνα. Ευτυχώς, η ήττα τον άφησε ισχυρό, ενώ θα μπορούσε να τον κάψει. Ο πάγκος του Ολυμπιακού έδειξε ετοιμότητα και διακρίθηκε στους αγώνες με τη Ρεάλ, αφού οι κινήσεις του Μπαρτζώκα έδεσαν για λίγο κόμπο μία ομάδα που έμοιαζε ασταμάτητη. Ήταν και θέμα πείρας.
  10. Οι άνθρωποι που διοικούν την Ευρωλίγκα είναι, με μία λέξη, επικίνδυνοι. Όχι μία αλλά δύο φορές, Δεκέμβριο και Απρίλιο, αγνόησαν τη βασική αρχή που απαιτεί να γίνονται ίδια μέρα και ώρα οι αγώνες που «κουμπώνουν» μεταξύ τους. Άνοιξαν έτσι τον δρόμο για να συμβούν παρατράγουδα και φύτεψαν στο μυαλό των ομάδων τον σπόρο της πονηριάς. Επειτα έδωσαν περιθώριο ενός Σαββατοκύριακου και μίας Δευτέρας από το τέλος του Top-16 ως το ξεκίνημα των πλέι-οφ , ενώ  στρίμωξαν πέντε προημιτελικούς μέσα σε 10-11 ημέρες. Τώρα, μας περιμένουν στο Μιλάνο για να καυχηθούν ότι δήθεν έφτιαξαν το ΝΒΑ της Ευρώπης. Είναι σαν να επιχειρεί καλλιγραφία της μυλωνούς ο κώλος.

Υ.Γ.: Δεν έχει σχέση με την Ευρωλίγκα ο επίλογος, αλλά τον καταθέτω για να κρατήσω αποστάσεις από τα παπαγαλίσματα των ημερών. Δεν υπάρχει συμφωνία της Ομοσπονδίας μπάσκετ με τον Φώτη Κατσικάρη. «Το ταμείο είναι άδειο, οπότε δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε», του είπαν. Τα χρήματα του χορηγού πήγαν στην εξαγορά της wild card, οπότε αναμένεται χείρα βοηθείας της Πολιτείας για να βγουν τα υπόλοιπα έξοδα. Ο Ανδριανός επέβαλε πολιτική λιτότητας και οι αθλητικές Ομοσπονδίας χτύπησαν συναγερμό. Εάν μείνει στα λόγια η υπόσχεση για «διόρθωση» των επιχορηγήσεων, θα έρθει μαύρο καλοκαίρι. Η ΕΟΚ θα πρέπει να βρει λεφτά για να προσλάβει νέο προπονητή στην Ανδρών, για να καλύψει την ασφάλιση των ξενιτεμένων στο ΝΒΑ, για να αποζημιώσει τον Τρινκιέρι (εάν αυτός απολυθεί), για να διοργανώσει το Ευρωμπάσκετ Νέων, για να πληρώσει την προετοιμασία εν όψει Μουντομπάσκετ και, ναι, για να ναυλώσει και το αναπόφευκτο τσάρτερ της χαράς…
Πηγή: gazzetta.gr

Όλα στραβά αλλά δεν έχασε!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης στέκεται μέσα από το blog του στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ακόμη κι αν παρουσιάστηκε κακός και άτυχος, δεν έχασε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο!
Το έγραψα και χθες. Το ιδανικό είναι να κερδίσει ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι , αλλά αν δεν κερδίσει τουλάχιστον να φύγει με την ισοπαλία. Ετσι και έγινε. Ο Παναθηναϊκός με αλλαγές λόγω της ενέργειας, που ξόδεψαν βασικοί του παίκτες στον τελικό κυπέλλου και τα μεθεόρτια , προηγήθηκε στο σκορ στην δεύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι, αλλά μετά του πήγαν όλα στραβά. Ο Πέτριτς έχασε δύο ευκαιρίες, από αυτές, που λέμε κλασικές και μεγάλες ευκαιρίες για την κλάση του.
 
Ο Αμπέντ αρχικά μόλις στο 30(από σκληρό μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη, που δεν τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα)  και στη συνέχεια ο Αντζαγκούν στο 53 βγήκαν αναγκαστικά από το παιχνίδι και άλλαξαν τα πλάνα του Αναστασίου. Ο Ατρόμητος με μία στημένη φάση ισοφάρισε(έλλειψη συγκέντρωσης των αμυντικών στα μαρκαρίσματα που την περίμενα σήμερα μετά τον τελικό και φάνηκε και στην ευκαιρία του Λαζαρίδη), στη συνέχεια εκτός από τον Πέτριτς έχασε και ένα πιο….άχαστο ο Ζέκα για να γίνει το 1-2 και στο 78 αποχώρησε ο Λαγός, γιατί ζαλιζόταν(όταν από το 68 ουσιαστικά προσπαθούσε να συνέλθει από το χτύπημα). Και έτσι ο Παναθηναϊκός τελείωσε με δέκα παίκτες το παιχνίδι, αφού είχε κάνει τις τρεις αλλαγές.
 
Ο Ατρόμητος έχασε και αυτός δύο… άχαστα με τον Ναπολεόνι και τον Παπαδόπουλο και ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών ολοκληρώθηκε με τον Καρέλη στο 90 που αστόχησε απέναντι στον Τζέναμο. Συμπέρασμα; Σε συνδυασμό και με το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τίποτα απόψε. Απλά θα κέρδιζε σημαντικό προβάδισμα αν κέρδιζε.
 
Εχει, όμως και άλλες ευκαιρίες στις επόμενες αγωνιστικές, που και ο Μπέργκ φρέσκος θα είναι και θα παίξει από την αρχή και η ομάδα θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένη και θα έχει αφήσει πίσω της το κύπελλο. Εγώ κάπως έτσι την περίμενα την ομάδα στο Περιστέρι. Ναι μεν θα μπορούσε να κερδίσει αρχικά, αλλά θα μπορούσε και να χάσει και στο τέλος.
 
Και με τόσες αναποδιές, αναγκαστικές αλλαγές και με 10 παίκτες επί της ουσίας για 22 λεπτά δεν μπορώ να έχω παράπονο από αυτά τα παιδιά. Ο Πέτριτς δεν τα έβαλε σήμερα θα τα βάλει σε κάποιο επόμενο παιχνίδι. Ετσι είναι η μπάλα.
 
ΥΓ: Ο Λαγός παρά την διάσειση και την απώλεια μνήμης ήθελε να μπει και να συνεχίσει το ματς. Δείγμα του ομαδικού πνεύματος. Αλλά ο Αναστασίου, πολύ σωστά έκανε και με το ζόρι τον κράτησε έξω. Είπαμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ΟΜΑΔΑ φέτος σε όλα τα επίπεδα.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο... δεκάλογος του 10ου!

Η Ρεάλ στον τελικό και η Μπάγερν στο καναβάτσο. Οι Ball Boys Λευτέρης Ντανοβασίλης και Γιώργος Κοντογεώργης γράφουν τους 5+5 λόγους της επιτυχίας και της αποτυχίας. Ο Κάρλο Αντσελότι είναι τελικά ο πρώτος προπονητής μετά από 12 χρόνια, που θα διεκδικήσει το πολυαναμενόμενο 10ο για την Ρεάλ, ενώ από την άλλη ο Πεπ Γκουαρδιόλα δε θα γίνει εκείνος που θα οδηγήσει την ομάδα του για πρώτη φορά στο repeat. Μετά το δεύτερο ματς στο Μόναχο η διαφορά φάνηκε χαώδης και οι Ball Boys Λευτέρης Ντανοβασίλης και Γιώργος Κοντογεώργης γράφουν από 5 λόγους, που οδήγησαν την «βασίλισσα» στον τελικό και την Μπάγερν... σπίτι της.
Κάρλο Αντσελότι
Ιταλός τεχνικός, εγγύηση. Ο Καρλέτο οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και ετοιμάζεται να γίνει αυτός που θα φέρει το περιβότητο δέκατο, κάτι που δεν κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια Κεϊρόζ, Λουξεμπούργκο, Λόπεθ Κάρο, Καπέλο, Σούστερ, Χουάντε Ράμος, Πελεγκρίνι και Μουρίνιο. Αν το κάνει θα είναι ο πρώτος από τους εν ενεργεία προπονητές που θα έχει τρεις κατακτήσεις της κορυφαίας διοργάνωσης. Η παρουσία του 53χρονου έχει αλλάξει πολλά πράγματα στην Ρεάλ, εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Αφού ξεκίνησε τη σεζόν με 4-2-3-1, στην πορεία το έκανε 4-3-3 και όταν κατάλαβε τι του προσφέρει μία ακόμα μετατροπή, πήγε σε 4-4-2 με το οποίο εξαφάνισε την Μπάγερν Μονάχου και στους δύο ημιτελικούς. Ταχύτητες που δεν πιάνουν άλλες ομάδες, υπερηχητικές αντεπιθέσεις είναι ένα ποδόσφαιρο που γουστάρουν να βλέπουν πολλοί, όμως την ίδια στιγμή αποδεικνύεται σούπερ αποτελεσματικό.
Σε μία κίνηση που δύσκολα θα μπορούσε έστω να φανταστεί κάποιος, ο Ιταλός χρησιμοποίησε τον εξτρέμ, Ανχελ Ντι Μαρία, σε ρόλο κεντρικού μέσου και τα αποτελέσματα προκάλεσαν μεγαλύτερη έκπληξη από την αλλαγή θέσης. Η ειδική διαχείρηση του Μπέιλ είναι ένα ακόμα από τα θετικά, με τον Ουαλό να είναι έτοιμος και με ρυθμό όταν η ομάδα τον είχε απόλυτη ανάγκη, ενώ δύσκολα θα υπάρχει φέτος κάποιος που να έχει αναπολήσει τον Μεσούτ Οζίλ. Μέσα σε όλα τα αγωνιστικά, νεαροί παίκτες όπως οι Χεσέ, Μοράτα, Νάτσο πήραν ευκαιρίες να δείξουν κατά πόσο το κλαμπ μπορεί να τους υπολογίζει. Εκτός γραμμών, έχει φέρει μία ηρεμία στην ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με τη βελτίωση του κλίματος να είναι είναι κάτι το οποίο πιστώνεται στον ίδιο. «Είναι ένα όνειρο για όλους μας».
Κριστιάνο Ρονάλντο
Ακόμα και αυτοί που δεν υποστηρίζουν Ρεάλ είναι σωστό να παρα-δεχθούν ότι θα ήταν πολύ άδικο αυτός ο υπερπαίκτης να μην παίξει έναν τελικό Champions League με τους Μερένγκες. Πραγματική μηχανή γκολ, ο Πορτογάλος τρέχει με ταχύτητα σπρίντερ στα 29 του και δεν σταματάει να κάνει κομμάτια τα ρεκόρ στην κορυφαία διοργάνωση τα τελευταία χρόνια. Αυτό έκανε και φέτος με περισσότερη λύσσα από κάθε άλλη χρονιά. Το μάτι του CR7 γυάλιζε από τη φάση των ομίλων, όπου έκανε ρεκόρ όλων των εποχών, όντας ο πρώτος παίκτης που βάζει 9 γκολ, αφήνοντας πίσω θρύλους της διοργάνωσης όπως Ιντζάγκι, Κρέσπο.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Ο Κριστιάνο έβαλε ακόμα 7 στα νοκ άουτ και έγινε ο πρώτος παίκτης ever που βάζει 16 σε μία σεζόν σε ολόκληρη της ιστορία του θεσμού αφήνοντας πίσω τον Ατλαφίνι της Μίλαν (1962-63) και τον Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα (2011-12). Χωρίς περιθώριο για την παραμικρή αμφιβολία, ο Ρονάλντο ήταν ο κύριος λόγος που η Ρεάλ πήγε τρένο μέχρι τον τελικό όταν ήταν «παρών», αφού όταν έλειψε κόντρα στην Ντόρτμουντ η Ρεάλ παραλίγο να αποκλειστεί. Στα αριστερά της επίθεσης αλλά και προς το τέλος της σεζόν σαν καθαρός δεύτερος επιθετικός δίπλα στον Μπενζεμά, ο Ρονάλντο σκόρπισε ξανά τρόμο και επιστρέφει στην Λισαβόνα, όπου πρωτοέπαιξε μπάλα για να μπει στο κλειστό κλαμπ των παικτών που έχουν κατακτήσει το Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες.
Τύχη
Οσο καλή ομάδα κι αν έχεις, όσο και αν τα έχεις σχεδιάσει όλα, όσο και αν έχεις παικταράδες, την χρειάζεσαι και αυτή. Εκτός από την εκπληκτική πορεία της Ρεάλ μέχρι τον τελικό, υπήρχε η στιγμή που χρειάστηκε τη Θεά τύχη για να μπορεί σήμερα να διεκδικεί το δέκατο. Το σενάριο; Εφιαλτικό, ειδικά για τον Αντσελότι, ο οποίος κουβαλάει 3-4 ιστορίες στις οποίες έπεσε θύμα ιστορικών ανατροπών. Με 3 -0 στο πρώτο ματς με την Ντόρτμουντ, το ταξίδι στην Γερμανία χωρίς τον Ρονάλντο φάνταζε ακίνδυνο. Οταν μάλιστα ο Ντι Μαρία έστησε τη μπάλα στη βούλα στο δεκάλεπτο, όλα φάνηκε να παίρνουν τον δρόμο τους. Αφού το πέναλτι χάθηκε, ο Ρόις έκανε το 2-0 πριν το ημίχρονο και στην επανάληψη ο Μχιταριάν σε κενό τέρμα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, τους οπαδούς της Μπορούσια να χτυπάνε το κεφάλι τους και την Ρεάλ στους «4». Η τύχη είναι με τους ισχυρούς...
Αμυνα
Στους περισσότερους αρέσει να βλέπουν μόνο γκολ και ωραία μπάλα, όμως αυτή είναι που κάνει τις ομάδες επιτηχημένες. Και αυτό αποδεικνύεται ακόμα μία φορά με την Ρεάλ, η οποία μπορεί να έβγαζε φωτιές στην επίθεση, όμως στο κρίσιμο σημείο η ασφάλεια στα μετόπισθεν της χάρισαν την παρουσία στον τελικό. Σέρχιο Ράμος και Πέπε αποτέλεσαν εκπληκτικό δίδυμο στην πορεία μέχρι την Λισαβόνα. Ο Ισπανός είναι πιθανότατα ο καλύτερος αμυντικός στον κόσμο αυτή τη στιγμή βάσει φόρμας και μαζί με τον Πέπε έχουν γίνει φέτος ένα δίδυμο, το οποίο μπορεί να συγκριθεί ίσως μόνο με τους Τέρι-Κέιχιλ. Πέρα από τα γκολ, στο Μόναχο, ο Ράμος έδειξε σε τι κατάσταση βρίσκεται, αφού στο πιο δύκολο τεστ μέχρι τώρα, έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση με 11 επεμβάσεις κόντρα στους Βαυαρούς. Χαρακτηριστικό της συνεργασίας με τον Πέπε στο «Αλιάντς Αρένα» είναι ότι ο αντίπαλος επιθετικός, Μάριο Μάτζουκιτς είχε μόλις 17 επαφές με τη μπάλα σε ολόκληρο τον αγώνα.
Ρυθμός και φυσική κατάσταση
Εκτός από την εκπληκτική ταχύτητα ειδικά των επιθετικών της, η Ρεάλ έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα σε σχέση με τις περισσότερες ομάδες στο Champions League. Η ανθεκτικότητα κάνει τη διαφορά στο υψηλότερο επίπεδο και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι στο «Μπερναμπέου». Εδώ και κάποια χρόνια οι παίκτες που επιλέγονται πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις φυσικής κατάστασης και ταχύτητας και είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν έχουν αντοχή και γκάζια. Κάθε άλλα παρά τυχαίο είναι το ότι όταν το καλοκαίρι ο Φλορεντίνο Πέρεθ είπε στον Αντσελότι να αποφασίσει ποιον από τους Ντι Μαρία και Οζίλ θέλει να χάσει, ο Ιταλός «έδιωξε» τον Γερμανό, ο οποίος ήταν περισσότερο καλλιτέχνης παρά «μηχανή». Μαζί με αυτό που λέμε psysical, αυτό που τους κάνει φέτος να μοιάζουν ότι έχουν φτερά στα πόδια είναι ο ρυθμός, η διαχείρισή τους από το ιατρικό επιτελείο μέχρι τον προπονητή είναι κάτι που έχει δουλευτεί πολύ τα τελευταία χρόνια και το κλαμπ βλέπει σήμερα να αποδίδει με παρουσία στον τελικό.

Η ομάδα που πριν από έναν περίπου μήνα έμοιαζε ανίκητη, ξαφνικά έσβησε τις μηχανές. «Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε: Η Ρεάλ αυτή τη στιγμή είναι εκπληκτική ομάδα. Και μας έδειξαν τους περιορισμούς μας μέχρι ενός σημείου», σχολίασε ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε μετά τον αποκλεισμό. Μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα άλλαξαν.
Rotation-Ανταγωνιστικότητα
Πέρυσι η Μπάγερν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα από τις αρχές Απριλίου. Φέτος από τα τέλη Μαρτίου. Η διαφορά είναι ότι πέρυσι ο Χάινκες είχε διατηρήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση, κάτι που ο Γκουαρδιόλα δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ευθύνη του. «Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Είναι στο μουσείο», είχε πει ο τεχνικός της Μπάγερν μετά την ήττα από την Άουγκσμπουργκ, την πρώτη μετά από 53 ματς στην Μπουντεσλίγκα. Ο Χάινκες κατηγορήθηκε για το rotation, όμως μάλλον κάτι παραπάνω ήξερε...
Πολλοί λένε ότι οι Βαυαροί επηρεάστηκαν από την μη ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Ισχύει ό,τι και παραπάνω. Με τους ίδιους παίκτες και μεγαλύτερο βάθος, κάποιος θα περίμενε ότι ακόμη και στο physical game θα μπορούσαν να κοντράρουν τους Μαδριλένους. Δεν έχει νόημα, όμως, να έχεις την μπάλα, αν δεν μπορείς να βρεις ρυθμό. Και αυτό ακριβώς συνέβη στην «Αλιάνζ Αρένα».
Ριμπερί-Τιάγκο
Ο Γάλλος ντεφορμαρίστηκε στο χειρότερο σημείο της σεζόν. Όλοι περίμεναν τα ματς με την Ρεάλ, για να ανεβάσει στροφές, όμως μάταια. Μεγάλο ρόλο σε αυτή την πτώση έπαιξε η εγχείρηση που έκανε τον περασμένο Φεβρουάριο. Στα δύο παιχνίδια με τους Ισπανούς έκανε μόλις δύο τελικές, δημιούργησε 3 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, ενώ είχε 5 στις 12 ντρίμπλες στο μισό της «βασίλισσας». Αν θέλεις να φτάσεις μέχρι τον τελικό, αποκλείοντας την Ρεάλ, θα πρέπει να έχεις τον καλύτερό σου παίκτη σε άριστη κατάσταση. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, που ζουν από κοντά την Μπάγερν, ο Ριμπερί επηρεάζεται πολύ συναισθηματικά από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τον τελευταίο καιρό δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση. Όσο για τις συγκρίσεις με τον Ρονάλντο για την Χρυσή Μπάλα, παιδιά είμαστε στο 2014 και όχι στο 2013...
Η άλλη μεγάλη απώλεια για τον Γκουαρδιόλα ήταν ο Τιάγκο Αλκάνταρα. Ο Ισπανός μέσος έχει εξελιχθεί σε πολύ σημαντικό παίκτη για το σύστημα του Καταλανού και αυτό πλέον φαίνεται και με το παραπάνω. Πολλοί πίστεψαν ότι η απουσία του δε θα φανεί, καθώς η Μπάγερν δε θα έβρισκε κλειστές άμυνες στο Champions League. Έπεσαν έξω...
Προσαρμογή
Ακόμη και όταν έχεις την καλύτερη ομάδα, θα πρέπει καμιά φορά να προσαρμοστείς στον αντίπαλο. Πριν το παιχνίδι στην Μαδρίτη ο Γκουαρδιόλα είχε τονίσει ότι προτεραιότητά του είναι να μην επιτρέψει στους παίκτες του Αντσελότι να βγουν στην αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις. Αυτό μπορείς να το πετύχεις με δύο τρόπους. Είτε να κρατήσεις την μπάλα, είτε να δώσεις στον αντίπαλο την πρωτοβουλία. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι η Μπάγερν θα ακολουθούσε τον πρώτο δρόμο.
Τελικά, έχασε το ματς επειδή χρησιμοποίησε τον Φίλιπ Λαμ στον άξονα. Πριν τον επαναληπτικό στο Μόναχο, γνώριζε ξανά τι πρέπει να κάνει. Οι δηλώσεις του ήταν πάνω-κάτω οι ίδιες. Αυτή τη φορά, όμως, ψάχνοντας οπωσδήποτε το γκολ, έβαλε τον Λαμ δεξιά και με τον Μίλερ στον άξονα πίσω από τον Μάντζουκιτς, απλά τον... έχασε. Η αδυναμία του Καταλανού να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ματς, αγγίζει το όριο της... ξεροκεφαλιάς.
Κάτι που κανένας δεν περίμενε σε τέτοιο βαθμό, καθώς μέσα στη σεζόν είχε δείξει ότι είναι ανοιχτός στην αλλαγή. «Παίξαμε άσχημα και είναι δική μου ευθύνη», τόνισε ο Γκουαρδιόλα. Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Είναι τι θα συμβεί την επόμενη φορά που η Μπάγερν θα βρεθεί στην ίδια θέση. «Μία ήττα είναι πάντα τόσο πολύτιμη όσο και ο τρόπος που θα αντιδράσεις», είχε πει μετά το πρώτο παιχνίδι ο Ρουμενίγκε. Υποθέτουμε, λοιπόν, ότι η πρώτη ήττα δεν ήταν καθόλου πολύτιμη. Η δεύτερη;
Η Ντόρτμουντ και η αλλαγή
Η ήττα από την Ντόρτμουντ πέρασε στα… ψιλά στο Μόναχο λόγω αδιαφορίας, όμως αποτέλεσε τον οδηγό για τον Αντσελότι και την Ρεάλ. Και ενώ μάλλον αποδείχθηκε ότι η αδιαφορία έπαιξε ρόλο, φαίνεται ότι τελικά δεν ήταν ο καταλυτικός παράγοντας. Το «καμπανάκι» είχε χτυπήσει, όμως κανένας δεν ήθελε να το ακούσει.
Όπως και μετά το παιχνίδι στην Μαδρίτη. «Κυριαρχήσαμε και είχαμε τον έλεγχο, όμως δεν πήραμε το αποτέλεσμα. Δεν πιστεύω ότι έχει υπάρξει άλλη Μπάγερν, που να είχε τέτοια κυριαρχία στο Μπερναμπέου. Μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή», είχε πει ο Ζάμερ. «Μας απογοήτευσαν τα τελειώματά μας. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Κυριαρχήσαμε εδώ, στο Μπερναμπέου», ο Γκουαρδιόλα. Οι δηλώσεις μοιάζουν σε αυτές που γίνονται μετά από κάθε ήττα με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Δηλώνουν αισιοδοξία, πίστη και στήριξη. Το κακό είναι ότι φαινόταν να το πιστεύουν.
Κακό, διότι πριν λίγα χρόνια ήταν αδιανόητο η Μπάγερν να θυσιάσει το αποτέλεσμα στο βωμό του θεάματος. Αν ο Γκουαρδιόλα ήθελε να αλλάξει πολλά στους Βαυαρούς, εδώ ήταν το πρώτο φάουλ. Στο δεύτερο ματς ήρθε και το... πέναλτι. Τουλάχιστον, αν παρουσίαζε θέαμα, θα είχε ένα ελαφρυντικό.
Το μέλλον του Τίκι Τάκα
«Για μένα δεν έχει σημασία αν χάναμε με 20-0 ή με 2-0. Ο αποκλεισμός είναι αποκλεισμός», σχολίασε ο Τόμας Μίλερ. Άντε, όμως, να το πει και στους οπαδούς της Μπάγερν. Είτε το θέλει είτε όχι, ο Γκουαρδιόλα και οι παίκτες του έγραψαν την πιο μαύρη ευρωπαϊκή σελίδα στην ιστορία της Μπάγερν εντός έδρας (η πιο βαριά ήττα). Έτσι, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι όλοι στην Γερμανία αρχίζουν και αμφισβητούν την μέθοδο του Καταλανού.
«Ο πραγματισμός του Αντσελότι διέλυσε τον ιδεαλισμό του Γκουαρδιόλα», έγραψε το Kicker. Πλέον, υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Ο Καταλανός έχει αλλάξει την «ιδέα» του στην Μπουντεσλίγκα, όμως όχι ακόμα στην Ευρώπη. Ίσως επειδή τα παιχνίδια είναι σαφώς λιγότερα και με αντιπάλους που ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία. «Εκτιμώ την κατοχή και αυτός είναι ο λόγος που η Μπάγερν με προσέλαβε. Στην Γερμανία, στους ανθρώπους αρέσει το ποδόσφαιρο να παίζεται στην αντεπίθεση. Θα πρέπει να βρω την ισορροπία ανάμεσα στις ιδέες μου και στην γερμανική κουλτούρα», είχε πει πριν από λίγες ημέρες.
Μήπως η τάση έχει αλλάξει, καθώς όλοι μοιάζει να έχουν βρει το «αντίδοτο»; «Δεν πρέπει να θέσουμε το σύστημα σε αμφισβήτηση», είπε ο Μίλερ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ζάμερ. Η αμφισβήτηση δεν είναι για τις ικανότητες του Γκουαρδιόλα, αλλά για το αν αυτός είναι ο σωστός δρόμος για την Μπάγερν. Ένα ερώτημα που δυστυχώς δεν έχει απάντηση και μπορεί να κριθεί μόνο εκ του αποτελέσματος. Αυτοί που θα πρέπει να αποφασίσουν είναι ο Καταλανός με την διοίκηση, με τον πρώτο να δίνει την πρώτη του απάντηση μετά το τέλος του ματς.
Είπε ότι η ήττα δεν ήταν και ήττα της φιλοσοφίας του. Ότι οι παίκτες του είχαν την κατοχή, όμως δεν έπαιξαν σωστά και δεν την εκμεταλλεύτηκαν. «Φυσικά, θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν με αυτούς τους παίκτες έχουμε την κατάλληλη συνταγή», ολοκλήρωσε. Ήταν η πρώτη φορά που έκανε τέτοια δήλωση. Ίσως είναι ο δικός του τρόπος να χτυπήσει το «καμπανάκι» στους παίκτες του. Ίσως να το εννοεί και να θέλει αρκετές αλλαγές το καλοκαίρι.
Δεν ξέρω για τους οπαδούς της Μπάγερν, όμως η αλήθεια είναι ότι θα μου κακοφανεί να γίνουν αλλαγές, για να επιδιώξουν και να πλησιάσουν οι Βαυαροί στα δεδομένα της δικής του Μπαρτσελόνα. Κάπου η διοίκηση που τον επέλεξε θα πρέπει να βάλει φρένο. Να τον βοηθήσει να κάνει αυτά που θέλει, χωρίς να χρειάζεται να αντιγράψει την προηγούμενη ομάδα του. Μην ξεχνάμε ότι ο Χάινκες απέτυχε παταγωδώς στην πρώτη του σεζόν στον δρόμο για την απόλυτη επιτυχία. Ο Γκουαρδιόλα δεν έχει αποτύχει σε καμία περίπτωση. Το στίγμα, όμως, της συντριβής από την Ρεάλ δεν πρόκειται να «ξεφτίσει» και μένει να δούμε αν θα τον αναγκάσει εκ νέου να αλλάξει.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο περίπατος του Αντσελότι κόντρα στην μπερδεμένη Μπάγερν του Πεπ!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον Ιταλό που παρουσιάζει σταθερά εντός 2014 το καλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα στo Champions League. 
Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στην Μπάγερν των τελευταίων μηνών, ή πιο σωστά στην Μπάγερν του 2014, κι είναι αρκετά τα σημεία της ανάλυσης των όσων έκανε και δεν έκανε στην διπλή παρτίδα της ημιτελικής φάσης του Champions League με συνέπεια να αποκλειστεί. Αυτή η συζήτηση όμως αδικεί την Ρεάλ Μαδρίτης, και πιο ειδικά την Ρεάλ του 2014, μια ομάδα που σταθερά παρουσιάζει στη διάρκεια των τελευταίων μηνών το καλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα στην Ευρώπη.
Ναι, η Μπάγερν μπερδεύτηκε τελευταία πολύ με το “τίκι τάκα” του Πεπ Γκουαρδιόλα, ειδικά από τη στιγμή που έχασε τον Τιάγκο Αλκάνταρα, τον μόνο μέσο του άξονα με την ικανότητα να αναπτύσσει κάθετα το παιχνίδι, με συνέπεια να αρχίζει να μοιάζει πολύ με την περσινή έκδοση και να γίνει πολύ προβλέψιμη, ειδικά λόγω της κάθετης πτώσης του Ριμπερί αλλά και του εκνευρισμού που βγάζει ο Ρόμπεν τον τελευταίο καιρό στο παιχνίδι του. Ολα αυτά όμως δεν είναι αρκετά για να τεκμηριώσουν τον “αποκλείστηκε η Μπάγερν” ισχυρισμό, και δεν ζυγίζουν περισσότερο από τα επιχειρήματα της τεκμηρίωσης της “προκρίθηκε πανηγυρικά η Ρεάλ” διαπίστωσης.
Προτού αρχίσει η σειρά των ημιτελικών άκουγα και διάβαζα αναλύσεις των ειδικών στα ξένα media σχετικά με την ικανότητα των τεσσάρων προπονητών να επηρεάζουν το παιχνίδι της ομάδας τους κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των αγώνων. Στην συντριπτική πλειονότητά τους οι αναλύσεις έβαζαν τελευταίο στη λίστα τον Κάρλο Αντσελότι. Πιθανόν να έχουν δίκιο αναλυτές που παρακολουθούν στενά και επί μακρόν τις δουλειές του. Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν προέκυψε ανάγκη να επιχειρήσει ο Αντσελότι να επηρεάσει πολύ το παιχνίδι της Ρεάλ κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των ημιτελικών. Διότι όλα κύλησαν βάσει του αρχικού σχεδίου του για τον τρόπο της Ρεάλ στα δύο αυτά παιχνίδια. Ο Ιταλός την έστησε αριστοτεχνικά στο ματς του “Μπερναμπέου”, για να αμυνθεί αποτελεσματικά στο “τίκι τάκα” της Μπάγερν και να την χτυπήσει εκεί που πονά, στους χώρους της κόντρα επίθεσης, την οποία κόντρα επίθεση η φετινή Ρεάλ έχει αναγάγει σε επιστήμη.
Κι ύστερα ήρθε η βραδιά στο Μόναχο. Εκεί όπου η Ρεάλ σκότωσε το ματς με τις στημένες μπάλες, και δεν είχε ανάγκη από τη βοήθεια του προπονητή της. Από το 20', όταν ο Σέρχιο Ράμος φώτισε με ένα δεύτερο γκολ την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ο Αντσελότι θα μπορούσε να αφήσει τον πάγκο και να πάει στην κερκίδα για να πιει τη σαμπάνια του τελικού με τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Εμεινε στον πάγκο μάλλον επειδή προτιμούσε να απολαύσει από κοντά το θέαμα που προσφέρει η ομάδα του, και πάντως όχι επειδή ένιωθε ότι αυτή τον είχε ανάγκη για να εκτελέσει μέχρι τέλους το προγραμματισμένο σχέδιό της.
Εξι μήνες πίσω, τον καιρό που έχανε “καπάκι” από Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα στη LaLiga και δυσκολευόταν να ρολάρει και να εξελίξει το αγωνιστικό του πλάνο, ο Αντσελότι διάβαζε και άκουγε τα “φύγε” των media της Μαδρίτης και των οπαδών της Ρεάλ. Εκτοτε έχει κάνει μόνο 3 ήττες. Κι είναι μόνο η μία που μπορεί να του κοστίσει πολύ, αυτή που ήρθε στη Σεβίλη επειδή η ομάδα του είχε “αδειάσει” μ' όσα της είχαν συμβεί στο “κλάσικο”, το οποίο έχασε 3 μέρες νωρίτερα από την Μπαρτσελόνα. Εκείνη η ήττα μπορεί να κοστίσει τον τίτλο, τον οποίο θα δικαιούταν σίγουρα η Ρεάλ αν το κριτήριο ήταν το θέαμα και το επιθετικό παιχνίδι.
Σήμερα ο Ιταλός μπορεί να κοιτάζει πίσω με το καύχημα ότι παρουσιάζει σταθερά την ομάδα που παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στο Champions League και την ικανοποίηση ότι γίνεται ο πρώτος προπονητής της 10ετίας που φέρνει τη Ρεάλ κοντά στο όραμα, το οποίο έχει εξελιχθεί σε ψύχωση, της κατάκτησης του 10ου κυπέλλου Πρωταθλητριών. Τα καταφέρνει μέσα από την ατομική και ομαδική βελτίωση, εξελίσσοντας τους ποδοσφαιριστές που πήρε στα χέρια του και φέρνοντας ορισμένους εξ αυτών στην καλύτερη στιγμή της μέχρι σήμερα καριέρας τους.
Πηγή: gazzetta.gr

H αχαριστία με τον Σαλπιγγίδη!

Ο Δήμος Μπουλούκος παίρνει θέση για το ξεφωνητό στον επιθετικό του ΠΑΟΚ και αναρωτιέται εάν αυτός φταίει για τα κακώς κείμενα της ομάδας.
Ολοι γνωρίζουμε ότι εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο κράξιμο στον Σαλπιγγίδη, από κάποιους οπαδούς του ΠΑΟΚ που πήγαν στην προπόνηση της Δευτέρας και απαίτησαν να φύγει τα καλοκαίρι από την ομάδα και να μην ξαναφορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Αυτοί λοιπόν οι φίλοι του Δικεφάλου, συμπέραναν ότι για τη βαριά ήττα στον τελικό του Κυπέλλου φταίει ο αρχηγός της ομάδας ή τέλος πάντων, έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Εβγαλαν την οργή τους πάνω σε έναν ποδοσφαιριστή που ουδέποτε έχει προκαλέσει, πάντοτε ήταν υπόδειγμα συμπεριφοράς κι αναγνωρίζουν την εξαιρετική προσωπικότητα του, ακόμα και οι αντίπαλοι του σε όλα τα ελληνικά γήπεδα.
Θα μου απαντήσουν εύλογα όσοι τον ξεφώνησαν, ότι δεν τους ενδιαφέρει ο χαρακτήρας του, αλλά η ποδοσφαιρική του αξία, καθώς οι καλοί είναι για τα μοναστήρια και οι κακοί για τη μπάλα. Και στον τομέα αυτό, όμως, ο Σαλπιγγίδης είναι εξαιρετικός όπως δείχνουν τα σχεδόν 130 γκολ που έχει πετύχει με τον ΠΑΟΚ αλλά και τα 13 με την Εθνική σε 73 εμφανίσεις. Κι αν οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, όλοι ξέρουν ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι και από τους ελάχιστους επιθετικούς που μαρκάρουν και γυρίζουν στην άμυνα.
Και πάλι, όμως, υπάρχει ο αντίλογος από όσους τον έκραξαν. «Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει με την Εθνική ή αν πετυχαίνει εύκολα γκολ με τον Πλατανιά και τη Βέροια, τα γκολ που θα έπρεπε να βάλει στον τελικό, δεν τα έβαλε.»
Δεν τα έβαλε ο Σαλπιγγίδης, θα πω εγώ, αλλά ούτε και κανείς άλλος από τους δεκάδες παίκτες που ήρθαν στον ΠΑΟΚ την εποχή Σαββίδη και δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα!
Είναι φανερό ότι «χημεία» μεταξύ των φανατικών οπαδών του ΠΑΟΚ και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη δεν υπήρξε ποτέ. Ούτε δημιουργήθηκε μετά το 2010 που απαρνήθηκε τα περισσότερα χρήματα του Παναθηναϊκού για ανανέωση του συμβολαίου και επέλεξε να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του, παρότι ήξερε ότι και πάλι θα τ’ ακούει από την κερκίδα.
Ας μην γελιόμαστε, ο Σαλπιγγίδης δεν έγινε ποτέ σύνθημα στην Τούμπα, επειδή δεν υποτάσσεται στους κανόνες του οπαδικού γίγνεσθαι. Ποτέ δεν χάιδεψε τα αυτιά των φανατικών, ποτέ δεν πούλησε παοκοφροσύνη, ποτέ δεν επιχείρησε να εξαγοράσει ούτε ακόμα και την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ. Πάντοτε μιλούσε όταν έπρεπε κι έλεγε αυτά που πρέπει να πει κι όχι όσα θέλουν κάποιοι ν’ ακούσουν. Όταν έπρεπε, αναλάμβανε τις ευθύνες του – όπως έκανε και μετά τον τελικό Κυπέλλου – και δεν μετατόπιζε αλλού το φταίξιμο. Και πάντα μιλούσε με σοβαρότητα και με το θάρρος της γνώμης του.
Όλα αυτά βέβαια, για την ποδοσφαιρική Ελλάδα του 2014 είναι ελαττώματα, πολύ περισσότερο όταν παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ με εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς και με κάποιους από αυτούς να παρασύρονται εύκολα…
Τόσο εύκολα που καταλήγουν αβίαστα στο φταίξιμο του Σαλπιγγίδη αφήνοντας όλους τους άλλους, τους πραγματικούς υπεύθυνους για την ήττα στον τελικό, στο απυρόβλητο. Όπως τον Ιβάν Σαββίδη που δύο χρόνια μετά τις υποσχέσεις για τον ΠΑΟΚ, δεν έχει πετύχει ούτε το 1/10 όσων εξήγγειλε.
Και μπορεί να έχει πολλά ελαφρυντικά ο μεγαλομέτοχος, αλλά δεν μπορεί να μην καταλαβαίνει πόσο λανθασμένη είναι η επιλογή που έχει κάνει, κυρίως με τους συνεργάτες τους στη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Τις αποτυχημένες επιλογές για τους προπονητές και κυρίως για τους δεκάδες ποδοσφαιριστές – ξένους και Έλληνες - που ήρθαν στον Δικέφαλο του Βορρά και δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό, κάποιος τις πήρε και πρέπει να τις χρεωθεί.
Και φυσικά αυτός δεν είναι ο Σαλπιγγίδης…
Πηγή: gazzetta.gr

Αδειο ρεζερβουάρ κι η εξέδρα το χαβά της!!

Ο αποδυτηριάκιας εξηγεί γιατί οι φανατικοί παοκτσήδες εξακολουθούν να ζουν στον κόσμο τους και γράφει για το άδειο ρεζερβουάρ του δικεφάλου Τα κατάφερε πάλι ο ΠΑΟΚ. Αυτή τη φορά να μην κερδίσει ένα ματσάκι στο οποίο δεν βρήκε αντίπαλο. Καλός ο Αστέρας, ακομπλεξάριστος, στα ίσα πατούσε στο γήπεδο απέναντι σε έναν τραυματισμένο ψυχολογικά ΠΑΟΚ, όμως μονάχα για ένα ημίχρονο.
Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης ο Αστέρας παρέδωσε το πνεύμα. Δεν είχε καύσιμα να υποστηρίξει το 0-1 και έκανε πρόσκληση σε δείπνο στον ΠΑΟΚ που εγκαταστάθηκε στην περιοχή των φιλοξενουμένων.
Κάτι περισσότερο προς όφελος του ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κάνει ο Αστέρας, όταν χωρίς δυνάμεις, με άδειο ρεζερβουάρ, απλά έδιωχνε τη μπάλλα μακρυά από τον τερματοφύλακά του. Ήταν επόμενο ο ΠΑΟΚ μετά την ισοφάριση να φτιάχνει χαμένες ευκαιρίες. Τις περισσότερες φάσεις για γκολ ο ΠΑΟΚ δεν τις έχασε, διότι δεν τις έφτιαξε, όπως άνετα θα μπορούσε, όπως του έδωσε το δικαίωμα ο αντίπαλος.
Η εξέδρα τον χαβά της. Μικρή η επαφή με τον αγωνιστικό χώρο. Οι φανατικοί παοκτσήδες συνεχίζουν να ζουν στον κόσμο τους.

ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ στους άχρηστους του ΠΑΟΚ, γράφει ο apodytiirakias.gr
Όλοι οι παραμύθηδες παίζουν την ίδια κασέτα. Τι θα κάνει ο Ιβάν Σαββίδης. Αυτός πρέπει, λένε, να πάρει τις αποφάσεις μετά τον αγωνιστικό διασυρμό του ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου. Τι λέτε, ωρέ  σχετικοί! Ναι, να πάρει μέτρα, να κάνει τομές ο Σαββίδης, διότι δεν πάει άλλο. Τι λέτε, ωρέ διαβασμένοι!
Τον ρωτήσατε τον Σαββίδη εάν έχει ιδέα τι πρέπει να κάνει; Έτσι είναι. Το ότι ο άνθρωπος έχει λεφτά, ότι είναι πετυχημένος στη ζωή του, δεν σημαίνει ότι γνωρίζει πώς να βγάλει από το λούκι την ομάδα. Και στο φινάλε αν γνώριζε τη δουλειά, θα το είχε δείξει δύο χρόνια που είναι στον ΠΑΟΚ.
Ύστερα είναι και το άλλο. Έχει χρόνο ο Ιβάν να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ; Μιλάμε να ασχοληθεί σοβαρά, παραγωγικά, οργανωμένα, υπεύθυνα, αποτελεσματικά. Όχι να ρίξει μπινελίκια σε διάφορους άχρηστους που πληρώνει στην ΠΑΕ, εντός και εκτός.
Ο ΠΑΟΚ σήμερα είναι σε μία χαοτική κατάσταση. Δεν το συζητάμε ότι η ΠΑΕ πρώτα και μετά η ομάδα έχουν ανάγκη την παρέμβαση ουσίας, αλλά και διάρκειας πρώτα απ' όλα, πάνω απ΄όλα, του Σαββίδη. Κανενός άλλου. Αυτός θα δώσει τη λύση. Αυτός θα βάλει τον ΠΑΟΚ στο δρόμο της αναπτυξης και της προόδου. Όχι με τα λόγια.
Θέλει δουλειά. Θέλει σχεδιασμό. Και κατάλληλα στελέχη. Αυτή είναι η ευθύνη του Σαββίδη, όχι των οργανωμένων.


Πηγή: sportdog.gr

«Ηττημένοι» ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός!!

«Ντου από Παντού» για το συμπέρασμα που βγαίνει από την 1η αγωνιστική πλέι οφ. Μπορεί η βαθμολογία να μην άλλαξε από τα δυο «Χ», όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν «κερδισμένοι» και «ηττημένοι»! Σα να μην έγινε είναι από βαθμολογικής άποψης η 1η αγωνιστική πλέι οφ. Μαζί ήταν στην κορυφή ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ατρόμητος, μαζί είναι και τώρα. Δυο βαθμούς πίσω τους ήταν ο Αστέρας, το ίδιο και μετά το φινάλε των αγώνων.
Αυτό, όμως, δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχουν και κάποιοι που «κέρδισαν» στην αγωνιστική, έστω κι αν δεν πήραν τρίποντο.
Δεν κάνανε μεγάλο παιχνίδι
Κατ’ αρχήν είδαμε δυο πολύ ωραία β’ ημίχρονα στα σημερινά ματς. Στο Περιστέρι το παιχνίδι άναψε για τα καλά στην επανάληψη κι έγιναν πολλές φάσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα τα έδωσε όλα για την ανατροπή.
Από εκεί και πέρα, βέβαια, ούτε ο ΠΑΟΚ έκανε κάποιο μεγάλο παιχνίδι, ούτε ο Παναθηναϊκός. Αστέρας και Ατρόμητος εμφανίστηκαν πολύ δυνατοί.
Κράτησε τη διαφορά
Κατ’ εμέ, λοιπόν, «νικητές» της αγωνιστικής είναι κατά πρώτο λόγο ο Αστέρας και κατά δεύτερο ο Ατρόμητος. Ο μεν Αστέρας έπαιζε εκτός έδρας και κατάφερε όχι μόνο να πάρει πόντο, αλλά να κρατήσει και τη διαφορά από τους άλλους στους δυο πόντους. Και το λέω αυτό επειδή την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τον Ατρόμητο. Αν τον κερδίσει, τότε μπορεί να βρεθεί ακόμα και με ισοβαθμία στην 1η θέση, εφόσον σκάσει κανένα «Χ» στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.
Έδειξε χαρακτήρα
Από την άλλη ο Ατρόμητος ναι μεν έπαιζε στην έδρα του, αλλά είχε να αντιμετωπίσει έναν φορμαρισμένο Παναθηναϊκό που πήγαινε στο Περιστέρι με την ψυχολογία στα ύψη μετά την κατάκτηση κυπέλλου. Βρέθηκε, μάλιστα, και πίσω στο σκορ, όμως κατάφερε να ισοφαρίσει και να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη. Έδειξε χαρακτήρα ο Ατρόμητος. Και παραμένει μαζί με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ στην βαθμολογία.
Να ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση
Αναπόφευκτα οι δυο «ηττημένοι» της αγωνιστικής είναι ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε στην έδρα του και δεν μπόρεσε να κερδίσει για να αποσπαστεί από τον Παναθηναϊκό, αλλά και να ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση που έχει προκύψει μετά τον τελικό κυπέλλου και όσα έχουν ακολουθήσει. Ειδικά στο α’ μέρος ο ΠΑΟΚ αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν. Στο β’, πάντως, βελτιώθηκε.
Τα βρήκαν σκούρα
Ο Παναθηναϊκός αν κρατούσε το διπλό, θα μπορούσε κι αυτός να αποσπαστεί από τον ΠΑΟΚ. Να είναι, δηλαδή, σήμερα στους 5 β. ήδη. Δεν τα κατάφερε. Οι πράσινοι ξεκίνησαν αρκετά καλά, είχαν ηθικό, όμως στο β’ τα βρήκαν σκούρα από τον Ατρόμητο. Έπαιξαν, μάλιστα, αναγκαστικά και με παίκτη λιγότερο το τελευταίο τέταρτο, οπότε εκεί έγινε ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους.
Για την κούρσα της πρωτιάς
Την 2η αγωνιστική, λοιπόν, στα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και Αστέρας – Ατρόμητος μάλλον θα ξεκαθαρίσει περισσότερο η κατάσταση. Ειδικά, στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, όποιος χάσει θα βρεθεί αρκετά πίσω για την κούρσα της πρωτιάς. Επίσης, όποιος κερδίσει στην Τρίπολη θα είναι κοντά στο να μπει σφήνα στους άλλους δυο.
Πηγή: sportdog.gr

Τον έχουν φτύσει!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ματς με τον Αστέρα, την "καμπάνα" από την ΕΠΟ, τον Σαλπιγγίδη και αναρωτιέται τι άλλο θα βρει τον ΠΑΟΚ!Πώς το λένε αυτό το Ελληνικό: «Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος…». Έτσι συμβαίνει με όλες τις αναποδιές που βρίσκουν τον ΠΑΟΚ από το Σάββατο και μετά. Ευτυχώς είναι η ΕΠΟ και οι συνεργάτες της και μας φτιάχνουν την διάθεση!!

«Ντόρτια» το Σάββατο απέναντι σε μία καλή ομάδα που έκανε 3-0 από στημένες φάσεις με τον ΠΑΟΚ να μην σκοράρει πάνω από την γραμμή, απρόβλεπτο «ντου» μεγαλομετόχου στα αποδυτήρια, ένταση στην προπόνηση με οπαδούς και παίκτες, άρνηση και κακή διάθεση μερικών ποδοσφαιριστών για να παίξουν στο επόμενο παιχνίδι και… έρχεται η ώρα να ξεκινήσει αυτό το… άλλο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η Τούμπα έχει 7-8 χιλιάδες κόσμο, κάποιοι αποδοκιμάζουν τον Γλύκο, άλλοι μερικούς άλλους, ξεκινάει το ματς και εκεί όπου ο ΠΑΟΚ βρίσκει το καθαρό μυαλό και την καλή λειτουργία και κυκλοφορεί την μπάλα και κάνει φάσεις να μία τρικλοποδιά στον Σκόνδρα και 0-1 από το πουθενά ο Μπαράλες! Το ένα στραβό μετά το άλλο!

Μετά το 11΄ ο ΠΑΟΚ προσπαθεί και πάλι με πλάνο, με υπομονή, με καλή κυκλοφορία και φοβερό πρέσινγκ λες και αυτός ήταν ξεκούραστος και ο Αστέρας έπαιζε το ματς της χρονιάς το Σάββατο. (Με τα πόδια αυτή την φορά…).

Αυτό που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο δεν έχει προηγούμενο! Ή μάλλον είχε τον Τζόρβα και τον Απόλλωνα μήνα Δεκέμβριο, όταν έγιναν τα θαύματα και ο ήλιος βγήκε πάλι από την δύση.

Τελικό αποτέλεσμα ΠΑΟΚ-Αστέρας 1-1 και η ζωή συνεχίζεται... Μπορεί τώρα την Κυριακή (με αυτά που συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ) να μπει ο…. Σαραβάκος και να κάνει χατ τρικ! Ποιος ξέρει τι άλλο θα συμβεί με αυτόν τον ΠΑΟΚ…

* Ο Σαλπιγγίδης δεν είναι σωστό να πάρει τώρα αποφάσεις για το μέλλον του. Αποφάσεις πρέπει να ληφθούν στο τέλος, με πιο καθαρό μυαλό και μαζί με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ή με τον Σαββίδη που υπέγραψε το τελευταίο συμβόλαιο. Το θέμα είναι σοβαρό και χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση.

* Από τον Ολυμπιακό που έχει άριστες σχέσεις με την ΕΠΟ (ή μάλλον η ΕΠΟ προσπαθεί και διατηρεί άριστες σχέσεις με την ΠΑΕ Ολυμπιακός) βγήκαν πληροφορίες στις 21:30 για την τιμωρία που είχε επιβληθεί στον ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στον αγώνα κυπέλλου. Ώρες-ώρες από ανύπαρκτο το Ελληνικό ποδόσφαιρο, το καταντάνε διασκεδαστικό. Ξέρει δηλαδή ο Ολυμπιακός την απόφαση για τον ΠΑΟΚ, γιατί πράγματι 22:24 η πειθαρχική της ΕΠΟ ανακοινώνει (αυτό ακριβώς που ξέρει ο Ολυμπιακός)…. δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και -3 βαθμούς! Είναι βέβαια πολύ πιθανό και η ΕΠΟ (με τις επιτροπές της) από αυτή την πηγή να περίμενε για να ενημερωθεί για την απόφαση! Απλώς δεν ρώτησαν αυτούς που αποφάσισαν, από πού θα αφαιρεθούν οι βαθμοί…

Τι ωραία περνάμε… Και μετά αναρωτιούνται οι αθεόφοβοι, γιατί αντιδρά έτσι ο κόσμος!!  
Πηγή: sportdog.gr

Το δύσκολο πέρασε...!

Ο Κώστας Γκόντζος σχολιάζει την ισοπαλία στο Περιστέρι και το κέρδος που απεκόμισε ο Παναθηναϊκός ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ
Ο Παναθηναϊκός απέδειξε και στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, ότι έχει γίνει πλέον μια κανονική και νορμάλ ποδοσφαιρικά ομάδα.
Κι αυτό γιατί συμπεριφέρθηκε απόλυτα φυσιολογικά με βάση τα δεδομένα που έγινε το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Μιλάμε για μόλις τρεις μέρες, μετά από ένα ανεπανάληπτο θρίαμβο που συνοδεύτηκε μάλιστα και με την κατάκτηση κυπέλλου και όσα ακολούθησαν.
Ήταν λοιπόν απόλυτα φυσιολογική η αγωνιστική συμπεριφορά που έδειξαν οι παίκτες του Αναστασίου κόντρα στον Ατρόμητο.
Μόνο όσοι παρακολουθούν χρόνια και από κοντά μια ομάδα, μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολη ήταν για τον Παναθηναϊκό η σημερινή αναμέτρηση. Καθώς δεν μιλάμε μόνο για την λογική σωματική κούραση μετά από τον τελικό, αλλά και την επίσης λογική χαλαρή προετοιμασία τις δύο τουλάχιστον μέρες μετά τον τελικό.
Το πρόβλημα κυρίως είναι το ψυχολογικό. Το ότι δηλαδή οι παίκτες αλλά και συνολικά οι ομάδες, έπρεπε να βρουν τρόπο να "ξεφουσκώσουν" και "αδειάσουν" από μέσα τους, όλη την φόρτιση που συσσώρευσαν τόσο στην διάρκεια του παιχνιδιού όσο και στις αμέσως επόμενες μέρες.
Ήταν λοιπόν απόλυτα λογικό και να μπουν σχετικά μαζεμένα και προσεκτικά στο παιχνίδι και να κάνουν λάθη συγκέντρωσης είτε αμυντικά είτε στην τελική προσπάθεια επιθετικά και να μην έχουν την φρεσκάδα και τα τρεξίματα που ήταν από τα βασικά τους χαρακτηριστικά αλλά και ατού φέτος.
Οτιδήποτε άλλο παρουσίαζε ο Παναθηναϊκός θα ήταν εντελώς αφύσικο. Και κυρίως δεν θα είχε ποδοσφαιρική εξήγηση.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, απέδειξε στο Περιστέρι, ότι έφτασε εδώ που έφτασε ακριβώς γιατί δουλεύει. Κι επειδή όταν δουλεύεις, είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα και η κούραση και η ψυχολογική φόρτιση και η ανάγκη για φρεσκάρισμα της ενδεκάδας, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε στο Περιστέρι αυτά ακριβώς τα "συμπτώματα".
Το μόνο που για μένα δεν ήταν αναμενόμενο και ήταν ίσως το πιο εντυπωσιακό από τον Παναθηναϊκό σήμερα, ήταν ένα.
Η αντίδραση μετά το γκολ της ισοφάρισης που δέχθηκε.
Εκεί ακριβώς που έδειξε ότι διαθέτει πραγματικά μπόλικα αποθέματα ενέργειας και θετικής σκέψης μέσα της.
Για μένα το εντυπωσιακό από τον Παναθηναϊκό, δεν ήταν ότι πάλεψε και πήρε την ισοπαλία ακόμα και όταν έμεινε με δέκα παίκτες μετά τον τρίτοσερί τραυματισμό αυτόν του Λαγού.
Αλλά το ότι δεν κατέρρευσε και σωματικά και ψυχολογικά μετά την ισοφάριση και ενώ ολοφάνερα βρισκόταν σε μειονεκτική θέση και από πλευράς κούρασης και από πλευράς ψυχολογίας.
Εκεί ακριβώς που ο Παναθηναϊκός κράτησε τα περίπου πέντε δύσκολα λεπτά τον Ατρόμητο και την συνέχεια ξαναπήρε το κέντρο και βρήκε μπροστά για το δεύτερο γκολ.
Αυτό ήταν και το σημαντικότερο για μένα σημείο και κέρδος για τον Παναθηναϊκό από το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Τώρα και σε ότι έχει να κάνει με την βαθμολογία στα πλεϊ-οφ μετά το 1-1 που πήρε ο Αστέρας στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να νοιώθει και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα στο Περιστέρι, αλλά και κάπου... πικραμένος αφού στην μέρα που υποτίθεται αυτός είχε την δύσκολη αποστολή και ο κατά τεκμήριο αντίπαλός του για την πρωτιά είχε την εύκολη, θα μπορούσε να είχε ήδη ξεφύγει και μετά με μια νίκη επί του ΠΑΟΚ την Κυριακή να τελειώσει πριν καν αρχίσει σχεδόν, την ιστορία πρωτιά στα πλέι-οφ.
Απλά τώρα και μετά τα δύο σημερινά αποτελέσματα, την Κυριακή λογικά ο Παναθηναϊκός, αν μη τι άλλο έχει την δυνατότητα να ξεκαθαρίσει, αν τελικά ο αντίπαλός του για την πρωτιά, θα είναι ο ΠΑΟΚ ή ο Ατρόμητος.
Πηγή: sportdog.gr

«Έγιναν λάθη στον ΠΑΟΚ»

kwstas+orfanos
O πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Ορφανός, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τον χαμένο τελικό κυπέλλου. Αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν, στις μεγάλες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν αλλά και στο θέμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Όταν δημιουργείς προσδοκίες στον κόσμο , ότι δηλαδή αυτό το κύπελλο είναι δεδομένο τότε φυσιολογικά όταν… πέφτεις από τον Λευκό Πύργο είναι φυσιολογικό να υπάρχει απογοήτευση από τον κόσμο . Δημιουργήθηκαν πολύ μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο και τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ ήταν μια γερή σφαλιάρα και πλέον η ομάδα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Όλα αυτά που γίνονται μακραίνουν τον ΠΑΟΚ, μόνο μέσα από ηρεμία και σωστό προγραμματισμό θα μπορέσει να ξαναγίνει μεγάλη ομάδα και να διεκδικεί τίτλους».
Για την περίπτωση Σαλπιγγίδη: «Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, καταρχήν ο Δημήτρης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016, κατά δεύτερον αμφισβητήθηκε με την επιστροφή του για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τον ΠΑΟΚ το 2006. Είναι ένα παιδί το οποίο δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα και με την αγωνιστική του παρουσία κατάφερε να κερδίσει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Η απόδοση τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι αμφισβητήθηκε καθώς έχασε κάποια γκολ που θα μπορούσαν να είναι αποφασιστικά για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα είναι ένας ποδοσφαιριστής που πρόσφερε πάρα πολλά, τόσο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο και στην Εθνική ομάδα.
Σίγουρα δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε αλλά μην ξεχνάμε πόσα έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ. Ακόμα και στην επιστροφή του ήρθε με μειωμένες αποδοχές σε σχέση με αυτά που του έδινε ο Παναθηναϊκός. Το λιγότερο το οποίο δικαιούται το παιδί αυτό είναι αν φύγει από τον ΠΑΟΚ ,να φύγει με τρόπο ωραίο. Πάντα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον «δικέφαλο» και είναι γνωστό στ όλους ότι είναι και ΠΑΟΚτσής».
Οι διαφορές με τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός  ξεκίνησε την σεζόν με πολύ χαμηλούς τόνους, με έναν τεχνικό διευθυντή ο οποίος αμφισβητήθηκε γιατί προερχόταν από τον Ολυμπιακό(Νταμπίζας) , είχαν έναν προπονητή που πέρυσι ήταν βοηθός και με παίκτες που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με προσδοκίες ότι θα κάνει πρωταθλητισμό, ειπώθηκε ακόμα ότι θα διεκδικήσει και το Τσάμπιονς Λιγκ. Φτάσαμε στον δεύτερο γύρο οπού αντί να βελτιωθεί η ομάδα, έγινε ακόμα χειρότερη και δεν μπορούσε να κερδίσει με τίποτα, εκτός Τούμπας».
Για την επόμενη μέρα: «Πρέπει να γίνει ένας σωστός σχεδιασμός στην ομάδα, με ανθρώπους οι οποίοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους από συγκεκριμένες θέσεις. Γιατί αυτή την στιγμή δεν ξέρει κανένας ποιος ευθύνεται και δεν εμπιστεύεται κανένας τις επιλογές του μεγαλομετόχου ο οποίος έχει βάλει πολλά χρήματα. Λεφτά βάζει αλλά δεν πιάνουν τόπο, ο άνθρωπος έχει βάλει πάνω από 40 εκ, ευρώ. Σε κάθε περίπτωση έχει και ο ίδιος ευθύνες για τις επιλογές των συνεργατών που έκανε».
Πηγή: arenafm.gr