Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Το δύσκολο πέρασε...!

Ο Κώστας Γκόντζος σχολιάζει την ισοπαλία στο Περιστέρι και το κέρδος που απεκόμισε ο Παναθηναϊκός ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ
Ο Παναθηναϊκός απέδειξε και στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, ότι έχει γίνει πλέον μια κανονική και νορμάλ ποδοσφαιρικά ομάδα.
Κι αυτό γιατί συμπεριφέρθηκε απόλυτα φυσιολογικά με βάση τα δεδομένα που έγινε το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Μιλάμε για μόλις τρεις μέρες, μετά από ένα ανεπανάληπτο θρίαμβο που συνοδεύτηκε μάλιστα και με την κατάκτηση κυπέλλου και όσα ακολούθησαν.
Ήταν λοιπόν απόλυτα φυσιολογική η αγωνιστική συμπεριφορά που έδειξαν οι παίκτες του Αναστασίου κόντρα στον Ατρόμητο.
Μόνο όσοι παρακολουθούν χρόνια και από κοντά μια ομάδα, μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολη ήταν για τον Παναθηναϊκό η σημερινή αναμέτρηση. Καθώς δεν μιλάμε μόνο για την λογική σωματική κούραση μετά από τον τελικό, αλλά και την επίσης λογική χαλαρή προετοιμασία τις δύο τουλάχιστον μέρες μετά τον τελικό.
Το πρόβλημα κυρίως είναι το ψυχολογικό. Το ότι δηλαδή οι παίκτες αλλά και συνολικά οι ομάδες, έπρεπε να βρουν τρόπο να "ξεφουσκώσουν" και "αδειάσουν" από μέσα τους, όλη την φόρτιση που συσσώρευσαν τόσο στην διάρκεια του παιχνιδιού όσο και στις αμέσως επόμενες μέρες.
Ήταν λοιπόν απόλυτα λογικό και να μπουν σχετικά μαζεμένα και προσεκτικά στο παιχνίδι και να κάνουν λάθη συγκέντρωσης είτε αμυντικά είτε στην τελική προσπάθεια επιθετικά και να μην έχουν την φρεσκάδα και τα τρεξίματα που ήταν από τα βασικά τους χαρακτηριστικά αλλά και ατού φέτος.
Οτιδήποτε άλλο παρουσίαζε ο Παναθηναϊκός θα ήταν εντελώς αφύσικο. Και κυρίως δεν θα είχε ποδοσφαιρική εξήγηση.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, απέδειξε στο Περιστέρι, ότι έφτασε εδώ που έφτασε ακριβώς γιατί δουλεύει. Κι επειδή όταν δουλεύεις, είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα και η κούραση και η ψυχολογική φόρτιση και η ανάγκη για φρεσκάρισμα της ενδεκάδας, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε στο Περιστέρι αυτά ακριβώς τα "συμπτώματα".
Το μόνο που για μένα δεν ήταν αναμενόμενο και ήταν ίσως το πιο εντυπωσιακό από τον Παναθηναϊκό σήμερα, ήταν ένα.
Η αντίδραση μετά το γκολ της ισοφάρισης που δέχθηκε.
Εκεί ακριβώς που έδειξε ότι διαθέτει πραγματικά μπόλικα αποθέματα ενέργειας και θετικής σκέψης μέσα της.
Για μένα το εντυπωσιακό από τον Παναθηναϊκό, δεν ήταν ότι πάλεψε και πήρε την ισοπαλία ακόμα και όταν έμεινε με δέκα παίκτες μετά τον τρίτοσερί τραυματισμό αυτόν του Λαγού.
Αλλά το ότι δεν κατέρρευσε και σωματικά και ψυχολογικά μετά την ισοφάριση και ενώ ολοφάνερα βρισκόταν σε μειονεκτική θέση και από πλευράς κούρασης και από πλευράς ψυχολογίας.
Εκεί ακριβώς που ο Παναθηναϊκός κράτησε τα περίπου πέντε δύσκολα λεπτά τον Ατρόμητο και την συνέχεια ξαναπήρε το κέντρο και βρήκε μπροστά για το δεύτερο γκολ.
Αυτό ήταν και το σημαντικότερο για μένα σημείο και κέρδος για τον Παναθηναϊκό από το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Τώρα και σε ότι έχει να κάνει με την βαθμολογία στα πλεϊ-οφ μετά το 1-1 που πήρε ο Αστέρας στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να νοιώθει και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα στο Περιστέρι, αλλά και κάπου... πικραμένος αφού στην μέρα που υποτίθεται αυτός είχε την δύσκολη αποστολή και ο κατά τεκμήριο αντίπαλός του για την πρωτιά είχε την εύκολη, θα μπορούσε να είχε ήδη ξεφύγει και μετά με μια νίκη επί του ΠΑΟΚ την Κυριακή να τελειώσει πριν καν αρχίσει σχεδόν, την ιστορία πρωτιά στα πλέι-οφ.
Απλά τώρα και μετά τα δύο σημερινά αποτελέσματα, την Κυριακή λογικά ο Παναθηναϊκός, αν μη τι άλλο έχει την δυνατότητα να ξεκαθαρίσει, αν τελικά ο αντίπαλός του για την πρωτιά, θα είναι ο ΠΑΟΚ ή ο Ατρόμητος.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: