Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

«Ηττημένοι» ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός!!

«Ντου από Παντού» για το συμπέρασμα που βγαίνει από την 1η αγωνιστική πλέι οφ. Μπορεί η βαθμολογία να μην άλλαξε από τα δυο «Χ», όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν «κερδισμένοι» και «ηττημένοι»! Σα να μην έγινε είναι από βαθμολογικής άποψης η 1η αγωνιστική πλέι οφ. Μαζί ήταν στην κορυφή ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ατρόμητος, μαζί είναι και τώρα. Δυο βαθμούς πίσω τους ήταν ο Αστέρας, το ίδιο και μετά το φινάλε των αγώνων.
Αυτό, όμως, δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχουν και κάποιοι που «κέρδισαν» στην αγωνιστική, έστω κι αν δεν πήραν τρίποντο.
Δεν κάνανε μεγάλο παιχνίδι
Κατ’ αρχήν είδαμε δυο πολύ ωραία β’ ημίχρονα στα σημερινά ματς. Στο Περιστέρι το παιχνίδι άναψε για τα καλά στην επανάληψη κι έγιναν πολλές φάσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα τα έδωσε όλα για την ανατροπή.
Από εκεί και πέρα, βέβαια, ούτε ο ΠΑΟΚ έκανε κάποιο μεγάλο παιχνίδι, ούτε ο Παναθηναϊκός. Αστέρας και Ατρόμητος εμφανίστηκαν πολύ δυνατοί.
Κράτησε τη διαφορά
Κατ’ εμέ, λοιπόν, «νικητές» της αγωνιστικής είναι κατά πρώτο λόγο ο Αστέρας και κατά δεύτερο ο Ατρόμητος. Ο μεν Αστέρας έπαιζε εκτός έδρας και κατάφερε όχι μόνο να πάρει πόντο, αλλά να κρατήσει και τη διαφορά από τους άλλους στους δυο πόντους. Και το λέω αυτό επειδή την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τον Ατρόμητο. Αν τον κερδίσει, τότε μπορεί να βρεθεί ακόμα και με ισοβαθμία στην 1η θέση, εφόσον σκάσει κανένα «Χ» στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.
Έδειξε χαρακτήρα
Από την άλλη ο Ατρόμητος ναι μεν έπαιζε στην έδρα του, αλλά είχε να αντιμετωπίσει έναν φορμαρισμένο Παναθηναϊκό που πήγαινε στο Περιστέρι με την ψυχολογία στα ύψη μετά την κατάκτηση κυπέλλου. Βρέθηκε, μάλιστα, και πίσω στο σκορ, όμως κατάφερε να ισοφαρίσει και να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη. Έδειξε χαρακτήρα ο Ατρόμητος. Και παραμένει μαζί με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ στην βαθμολογία.
Να ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση
Αναπόφευκτα οι δυο «ηττημένοι» της αγωνιστικής είναι ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε στην έδρα του και δεν μπόρεσε να κερδίσει για να αποσπαστεί από τον Παναθηναϊκό, αλλά και να ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση που έχει προκύψει μετά τον τελικό κυπέλλου και όσα έχουν ακολουθήσει. Ειδικά στο α’ μέρος ο ΠΑΟΚ αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν. Στο β’, πάντως, βελτιώθηκε.
Τα βρήκαν σκούρα
Ο Παναθηναϊκός αν κρατούσε το διπλό, θα μπορούσε κι αυτός να αποσπαστεί από τον ΠΑΟΚ. Να είναι, δηλαδή, σήμερα στους 5 β. ήδη. Δεν τα κατάφερε. Οι πράσινοι ξεκίνησαν αρκετά καλά, είχαν ηθικό, όμως στο β’ τα βρήκαν σκούρα από τον Ατρόμητο. Έπαιξαν, μάλιστα, αναγκαστικά και με παίκτη λιγότερο το τελευταίο τέταρτο, οπότε εκεί έγινε ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους.
Για την κούρσα της πρωτιάς
Την 2η αγωνιστική, λοιπόν, στα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και Αστέρας – Ατρόμητος μάλλον θα ξεκαθαρίσει περισσότερο η κατάσταση. Ειδικά, στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, όποιος χάσει θα βρεθεί αρκετά πίσω για την κούρσα της πρωτιάς. Επίσης, όποιος κερδίσει στην Τρίπολη θα είναι κοντά στο να μπει σφήνα στους άλλους δυο.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: