Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Το αστέρι που έσβησε νωρίς…!

Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια -1η Μαΐου 1994- το αστέρι του Άιρτον Σένα έσβησε με τον πιο άδικο τρόπο…

Το αστέρι που έσβησε νωρίς…
Η πορεία του μπορεί να παρομοιαστεί με τη «ζωή» ενός αστεριού, ζωή που όμως διήρκησε λίγο.

Εμφανίστηκε, έλαμψε, έγινε σημείο αναφοράς και απότομα έσβησε...

Η μοίρα του που είχε προαποφασίσει το... μοιραίο τέλος του, τον έστειλε στο πρωτάθλημα της Formula 1 και από εκεί έμελλε να αποχαιρετήσει τον κόσμο μας.

Ο λόγος για τον Άιρτον Σένα, ο οποίος την 1η Μαΐου του 1994, έτρεξε για τελευταία φορά...

inner

«... Οι αγώνες, ο ανταγωνισμός είναι μέσα στο αίμα μου, είναι μέρος του εαυτού μου. Θα μπορούσα να το έκανα αυτό για όλη μου τη ζωή...»


Η ταχύτητα, το όριο και το ρίσκο ήταν συνδεδεμένα με τον Βραζιλιάνο πιλότο κάτι που συνήθιζε να αναφέρει συνέχεια.


Στα δέκα χρόνια που βρίσκονταν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πανηγύρισε τρεις Παγκόσμιους τίτλους με την ομάδα της McLaren.

Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε την καριέρα του από την Toleman, ενώ οι Lotus και Williams ακολούθησαν.

Στη δεκαετή καριέρα του συμμετείχε σε 162 γκραν πρι, είδε την καρό σημαία 41 φορές, ενώ σε 80 αγώνες εκπροσώπησε την ομάδα του στο βάθρο.

inner

«...Η αίσθηση του φόβου πάντα υπάρχει. Η πρόκληση είναι να ανακαλύψεις νέους κινδύνους...»


Αυτούς τους κινδύνους- τους άγνωστους- μπορεί να είχε νιώσει την 1η Μαΐου του 1994, πριν την έναρξη του αγώνα στην Ιταλία, ενός αγώνα που από την πρώτη ημέρα είχε δείξει το τραγικό φινάλε του.

Ο τραυματισμός του Ρούμπενς Μπαρικέλο στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στην πίστα της Ιταλίας και ο θάνατος του Ρόλαντ Ρατζενμπέργκερ κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών είχαν αναστατώσει τον Σένα, ο οποίος προσπαθούσε να αποτρέψει τη διεξαγωγή του γκραν πρι.

Παρά τους φόβους του τα κόκκινα φώτα στην Ίμολα έσβησαν, μαζί με τα φώτα της εκκίνησης έσβησε και το αστέρι του Σένα σε ηλικία 34 ετών, ύστερα από εφτά γύρους.

Ο Άιρτον Σένα «μπήκε» στη στροφή Ταμπουρέλο με 217 χλμ. την ώρα, η Williams δεν έστριψε ποτέ και ο 34χρονος πιλότος πέταξε για άλλα μέρη.

«...Και ξαφνικά όταν φτάνεις το όριο σου, κάτι συμβαίνει και πας λίγο παραπάνω. Με τη δύναμη του μυαλού σου, την αποφασιστικότητα σου, το ένστικτο και την εμπειρία μπορείς να φτάσεις ψηλά...»


inner

Κάπου εκεί ψηλά βρίσκεται και ο Άιρτον Σένα…




inner

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: