Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

«Περιμένουμε την απόφαση»

PAPADOPOULOS-1024x9941-610x385
O δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος μίλησε στον Arena FM 89,4 και τόνισε πως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για την υπόθεση του ΠΑΟΚ στην Θέρμη αλλά και ανέφερε πως θα έχει ληφθεί μια απόφαση την Παρασκευή ή την Δευτέρα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος:
Για το αν υπάρχει απόφαση:
“Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα την απόφαση αλλά περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή να την έχουμε. Είναι ζήτημα των συμμετεχόντων στην επιτροπή. Αλλιώς την Δευτέρα είναι υποχρεωμένοι να την βγάλουν λόγω περιορισμών. Κλείνει ένας μήνας. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι θετική η απόφαση”.
Για το τι θα γίνει αν δεν υπάρξει απόφαση:“Αν δεν είναι θετική τότε προφανώς δεν υπάρχει διαδικασία σε κανέναν Δήμο να μισθώσει τίποτα. Αυτό θα αποτελέσει και μια νομολογία ώστε όλοι οι Δήμοι να εκμεταλλευτούν τις περούσες τους. Ανοίγουμε τον δρόμο στην αυτοδιοίκηση”.
Για το αν κουράστηκε ο Ιβάν Σαββίδης:“Περιμένουν και αυτοί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Λογικό είναι για τον οποιοδήποτε επενδυτή που περιμένει 8 μήνες να κουραστεί. Αν ο Δήμος επίλεγε να εκποιήσει την έκταση θα έπαιρνε ενάμιση μήνα. Εμείς όμως θέλουμε εκμίσθωση που παίρνουμε και τα ίδια λεφτά. Δεν υπάρχει περίπτωση για εκποίηση. Εμείς μισθώνουμε τις εκτάσεις και κρατάμε τις περιουσία, έτσι λειτουργεί ο Δήμος”.
Για το αν υπάρχει κάτι εναντίον του Σαββίδη:“Το μόνο ζήτημα που ίσως επηρεάζει τον μηχανισμό της περιφέρειας και αυτό δεν εξαιρεί κανέναν είναι η μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα. Οι ενδεχόμενοι ανταγωνισμοί μεταξύ των ΠΑΕ είναι και αυτό ένα ζήτημα που λαμβάνουν υπόψη. Εμείς επειδή κάνουμε καλά την δουλειά μας και εξασφαλίζουμε το καλό του Δήμου και οικονομικά αλλά και όσο αναφορά τις επενδύσεις και την απασχόληση, δεν μας ενοχλεί τίποτα από όλα αυτά. Βασικός γνώμονας για τις αποφάσεις μας είναι το γενικότερο συμφέρον του τόπου όχι το στενά εννοούμενο συμφέρον. Αυτή η ιστορία είναι για τα διοικητικά όργανα του Δήμου είναι ιστορία της οικονομικής επιτροπής. Εγώ όμως με απόφαση δική μου το πήρα από την οικονομική επιτροπή  που είναι ένα περιορισμένο αριθμητικά όργανο και το πήγα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει την δημοσιότητα που πρέπει και να μάθουν όλοι οι πολίτες τι γίνεται. Ότι κάνουμε θέλουμε να είναι διαφανές και να το γνωρίζει όλο ο κόσμος. Συζητήθηκε πολλές φορές και το παίξαμε και στην τηλεόραση άνω δημοσιεύθηκε και στις εφημερίδες. Η δεοντολογία μου δεν το επιτρέπει να το είχα περάσει αλλιώς. Βέβαια, την ίδια απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο, θα την έπαιρνε και η οικονομική επιτροπή. Το πολύ να καθυστέρησε μια βδομάδα η 10 μέρες για αυτό”.
Για το αν υπήρχαν παρεμβάσεις άλλων ομάδων:“Δεν διαπίστωσα κάποιο πρόβλημα με παρεμβάσεις άλλων ομάδων. Στο ενδεχόμενο πως μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός προβληματίζει τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες της αποκεντρωμένης διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας”.
Για το αν θα γίνει το γήπεδο του Θερμαϊκού πλαστικό:“Είναι δέσμευση μας να γίνει πλαστικό γιατί έχει γίνει χωράφι και καταπονείται. Τα γήπεδα της Καρδίας και τους Θερμαϊκού θα γίνουν πλαστικά. Καταπονούνται, τα σπέρνουμε αλλά ξανά καταπονούνται. Κανένα γήπεδο σωστό δεν μπορεί να δέχεται τέτοιου είδους επιβάρυνση. Θυμάμαι παλιά κάθε φορά μετά από το ματς επειδή πήγαινα να κοιμηθώ και τα πόδια μου ήταν φθαρμένα, είχε η μητέρα μου ένα βαμβακερό και το έβαζα κάτω από τα πόδια μου για να μην κολλήσει η πιτζάμα στο δέρμα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: