Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Θέλει Μπονγκ η ΚΠΡ!

Με τη μορφή δανεισμού θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον Γκαετάν Μπονγκ η ΚΠΡ, σύμφωνα με γαλλικό Μέσο. Δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2016 ο 26χρονος αριστερός μπακ.

Θέλει Μπονγκ η ΚΠΡ
Πρώτος με διαφορά είναι ο Ολυμπιακός όσον αφορά τις ειδήσεις που βγάζει την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου. Μέσα σε όλες τις περιπτώσεις που απασχόλησαν και απασχολούν σήμερα, προστέθηκε και αυτή του Γκαετάν Μπονγκ.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας «footmercato.net» αναφέρει πως η ΚΠΡ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του 26χρονου αριστερού μπακ με τη μορφή δανεισμού από τους «ερυθρόλευκους».

Σχετικά με το εν λόγω σενάριο δεν υπάρχει ακόμα καμιά επίσημη τοποθέτηση από καμία από τις δύο ομάδες, ωστόσο αν μη τι άλλο, το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας.

Να θυμίσουμε πως ο Μπονγκ δεσμεύεται με τον Ολυμπιακό με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2016. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει Φερούζ ο ΟΦΗ!!

Παίκτης του ΟΦΗ πρέπει να θεωρείται ο Ισλάμ Φερούζ, που θεωρείται ένα απ’ τα μεγάλα ταλέντα του βρετανικού ποδοσφαίρου. Δανεικός από την Τσέλσι για τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Παίρνει Φερούζ ο ΟΦΗ
Στον ΟΦΗ θα αγωνιστεί για τον επόμενο χρόνο ο Ισλάμ Φερούζ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Πρόκειται για πολύ σημαντική προσθήκη για τους Κρητικούς, αφού ο 18χρονος στράικερ θεωρείται ένα απ' τα μεγάλα ταλέντα του βρετανικού ποδοσφαίρου.

Ανήκει στην Τσέλσι -με συμβόλαιο μέχρι το 2018- και όπως φαίνεται θα ενσωματωθεί στο σύνολο του Τζενάρο Γκατούζο με τη μορφή δανεισμού για μια σεζόν.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δόθηκε η μάχη, αύριο (2/9) η απόφαση!

Ολοκλήρώθηκε η ακροαματική διαδικασία με τον ΑΣ Άρη και την ΚΜΑ και από την άλλη η νομική υπηρεσία του Λάμπρου Σκόρδα να παρουσιάζουν τα επιχειρήματά τους. 

Η πλευρά του ΑΣ και της ΚΜΑ υποστήριξε ότι η ΠΑΕ του Σκόρδα δεν έχει το λαϊκό έρεισμα, δεν έχει γήπεδο να αγωνιστεί, προπονητή και παίκτες! Παράλληλα, η επιθυμία του κόσμου είναι η εξυγίανση μέσα από τη Γ” εθνική, την ώρα που είναι αδύνατη η συμμετοχή στη Β” εθνική, μια και κάθε αγώνας θα ακυρώνεται και ο Άρης θα μηδενίζεται λόγω των χρεών και της επιβολής ποινών από τους παίκτες. Μάρτυρες υπέρ τους κατέθεσαν οι Ντίνος Κούης Γιάννης Ψηφίδης

Από την πλευρά του Λάμπρου Σκόρδα παρουσιάστηκε το πλάνο βιωσμότητας μέσω της παρουσίας του Άρη στη Β' εθνική ενώ παρέμβαση υπέρ του έκανε ο Γιώργος Ζελελίδης που εκπροσωπούσε τους Ντίκο, Φατί, Καστίγιο αναφέροντας πως δεν έχει ενεργοποιηθεί καμία απόφαση για τιμωρία του Άρη.

Ο δικαστής έδωσε προθεσμία μέχρι αύριο (2/9) στις 10 το πρωί για να παρουσίασουν έγγραφα οι δύο πλευρές που να επιβεβαιώνουν τα επιχειρήματά τους και μετά θα ανακοινώσει την απόφασή του

Έξω από το δικαστήριο ήταν εκατοντάδες οπαδοί του Άρη που με φωνές και φέιγ βολάν εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον Λάμπρο Σκόρδα.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ανακοίνωσε τις… συζητήσεις η Τραμπζονσπόρ!!

Σε διαπραγματεύσεις με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο βρίσκεται η Τραμπζονσπόρ, όπως ανακοίνωσε και επίσημα!

Ανακοίνωσε τις… συζητήσεις η Τραμπζονσπόρ!
Το τελικό στάδιο έχει μπει η μετακίνηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου από τον Ολυμπιακό στην Τραμπζονσπόρ. Η ομάδα της Τραπεζούντας ανακοίνωσε και επίσημα πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον διεθνή αμυντικό, χωρίς αναφέρει κάποια άλλη λεπτομέρεια.

Πάντως, μέχρι στιγμής, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γιάννης «κερνάει», Γιώργος πίνει!! (video)

Δείτε δύο όμορφες φάσεις της Εθνικής από τη νίκη επί των Φιλιππίνων με τον Μπουρούση να ταπώνει και τον Πρίντεζη να εκδηλώνει αιφνιδιασμό.

Γιάννης «κερνάει», Γιώργος πίνει (video)
Η Εθνική πρόσφερε όμορφες φάσεις και στον αγώνα με τις Φιλιππίνες. Όπως η τάπα του Γιάννη Μπουρούση και ο αιφνιδιασμός που βγήκε με τέσσερις πάσες και χωρίς η μπάλα να ακουμπήσει παρκέ, προτού παραδώσει την μπάλα με ασφάλεια στο καλάθι ο Γιώργος Πρίντεζης.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Ολοκληρώθηκε του Φαλκάο… στην Ασία!! (pic)

Ακόμα δεν έχει φτάσει στο Μάντσεστερ ο Ρανταμέλ Φαλκάο προκειμένου να υπογράψει με την Γιουνάιτεντ, στην Ασία όμως η μεταγραφή του έχει ήδη… τελειώσει! Κυκλοφόρησε στη Μαλαισία η φανέλα με το «9».

Ολοκληρώθηκε του Φαλκάο… στην Ασία (pic)
Τρέχουν οι εξελίξεις στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, με την υπόθεση του Ρανταμέλ Φαλκάο να είναι αυτή που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κολομβιανός επιθετικός θα φτάσει με τσάρτερ το απόγευμα στο Μάντσεστερ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του από τη Μονακό στους «κόκκινους διαβόλους», με το deal να παραμένει ακόμα ένα… μυστήριο (τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι 65 εκατ. ευρώ ή δανεικός με οψιόν αγοράς)!

Επομένως είναι θέμα ωρών να τελειώσει μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού. Όχι όμως και στην Ασία που όπως φαίνεται… προβλέπει το μέλλον.

Συγκεκριμένα, ένα κατάστημα αθλητικών στην Μαλαισία έχει ήδη βγάλει σε κυκλοφορία τη νέα φανέλα του Φαλκάο με την Γιουνάιτεντ και τον 28χρονο φορ να έχει μάλιστα στην πλάτη το νούμερο «9»!

Λέτε να ξέρουν κάτι παραπάνω που δεν ξέρουμε;

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένα τεράστιο ταλέντο υπογράφει στη Γιουνάιτεντ!!

Ένα βήμα πριν την απόκτηση του 15χρονου Μάρτιν Έντεργκααρντ βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διαβάστε για τον ταλαντούχο Νορβηγό, ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο.

Ένα τεράστιο ταλέντο υπογράφει στη Γιουνάιτεντ!
Πρόκειται, σύμφωνα με διακεκριμένους μάνατζερ και ατζέντηδες, για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αν και είναι 15 ετών.

Ο Μάρτιν Έντεργκααρντ είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Οι Άγγλοι βρίσκονται τις τελευταίες μέρες σε μεταγραφικό… οργασμό, καθώς μετά την ανακοίνωση του Άνχελ Ντι Μαρία και την φημολογούμενη συμφωνία με τον Ρανταμέλ Φαλκάο οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν να χτίσουν και το μέλλον τους.

Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός έχει κληθεί από την εθνική ομάδα Ανδρών της χώρας του για το παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2016. Αν μπει στον αγωνιστικό χώρο θα γίνει ο νεαρότερος διεθνής ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Νορβηγίας!

Ο Έντεργκααρντ, που ανήκει στην Στρομγκόντσετ, αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες ώρες. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Χτυπάει» και Μουτίνιο η Γιουνάιτεντ!

Πήρε φόρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς μετά τον Ρανταμέλ Φαλκάο, πάει να κλείσει και τον συμπαίκτη του στη Μονακό, Ζοάο Μουτίνιο! Προτάθηκε από τον κοινό ατζέντη τους ο 27χρονος μέσος.

«Χτυπάει» και Μουτίνιο η Γιουνάιτεντ
Στο έπακρο σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την τελευταία ημέρα των μεταγραφών η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήδη είναι έτοιμη να σκάσει η «βόμβα» της μεταγραφής του Ρανταμέλ Φαλκαό, ενώ παράλληλα φαίνεται πως ετοιμάζεται μια δεύτερη… Αυτή του Ζοάο Μουτίνιο!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Γαλλία, ο 27χρονος μέσος σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τη Μονακό και ο ατζέντης του φαίνεται πως θέλει να τον δει εκ νέου συμπαίκτη με τον Κολομβιανό επιθετικό.

Συγκεκριμένα, ο Χορχέ Μέντες (κοινός ατζέντης του Φαλκάο και του Μουτίνιο) την ώρα που δουλεύει το επικείμενο deal με τον 28χρονο φορ, μοιάζει να έχει προτείνει παράλληλα στους «κόκκινους διαβόλους» και τον διεθνή Πορτογάλο.

Μάλιστα ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει πάρει πολύ «ζεστά» το θέμα, καθώς οι Τομ Κλέβερλι και Άντερσον είναι προς αποχώρηση.

Να θυμίσουμε πως το όνομα του Μουτίνιο είχε συνδεθεί και πριν από δύο χρόνια με αγγλικό σύλλογο, όταν δημοσιεύματα τον ήθελαν μια ανάσα από την Τότεναμ.

Πλέον για να τον αποκτήσει η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να καταβάλει ένα ποσό της τάξης των 20 εκατ. ευρώ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά σε Αμάουρι η Τορίνο!


Ένα βήμα από την απόκτηση του Αμάουρι βρίσκεται η Τορίνο, καθώς σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα η «γκρανάτα» συμφώνησε με την Πάρμα για τη μεταγραφή του 34χρονου επιθετικού.

Κοντά σε Αμάουρι η Τορίνο
Πολύ κοντά στη Τορίνο βρίσκεται ο Αμάουρι, καθώς η «γκρανάτα» τα βρήκε σε όλα με τη Πάρμα και μένουν κάποιες λεπτομέρειες ακόμα να ξεκαθαριστούν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή τις επόμενες ώρες.

Στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου στράικερ οι ιθύνοντες του συλλόγου βλέπουν τον αντικαταστάτη του Αλέσιο Τσέρτσι, ο οποίος αποκτήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Τορίνο, πάντως, έδωσε μάχη για την απόκτηση του 36χρονου επιθετικού, ο οποίος με τη φανέλα των παρμεζιάνων έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις την αγωνιστική χρονιά που μας πέρασε, καθώς και η αγγλική ΚΠΡ τον είχε στο στόχαστρο της. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απάντηση και… κατηγορίες Φιλιππινέζων για Εθνική!!

Ο προπονητής των Φιλιππίνων, Τσοτ Ρέγες, αρνήθηκε πως παίκτης του χτύπησε τον Παπανικολάου και κατηγόρησε Κατσικάρη και Μάντζαρη για unfair play.

Απάντηση και… κατηγορίες Φιλιππινέζων για Εθνική
Η ελληνική πλευρά εξέφρασε πολλά παράπονα για τη στάση των Φιλιππίνων στον χθεσινό αγώνα και το υπέρ το δέον σκληρό παιχνίδι τους. Σήμερα, έστω και με καθυστέρηση, ήρθε η απάντηση και η… αντεπίθεση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βίνσεντ Τσοτ Ρέγες, αρνήθηκε πως παίκτης του (Λουίς Άλφρεντ Τενόριο) χτύπησε τον Κώστα Παπανικολάου σε ευαίσθητη περιοχή και αρνήθηκε ότι η ομάδα του παίζει βρώμικα.

«Όχι, δεν τον χτύπησε. Δεν είναι αλήθεια. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτά που λένε. Οι παίκτες μου παίζουν δυνατά, αλλά όχι βρώμικα», τόνισε.

Μάλιστα πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον Φώτη Κατσικάρη, αλλά και τον Βαγγέλη Μάντζαρη. «Είπα στον κόουτς Κατσικάρη πως δεν έπρεπε να επιχειρήσει ο παίκτης του σουτ στην τελευταία επίθεση. Είναι κομμάτι του fair play αυτό», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ένας παίκτης της ελληνικής ομάδας, ο Μάντζαρης, ακούμπησε τον τιμ μάνατζερ Αμπόι Κάστρο. Δεν μπορούν να μέλη του τιμ παίκτες των αντιπάλων».

Πάντως η Εθνική δεν θα... ασχοληθεί παραπάνω με τις Φιλιππίνες. Ο αγώνας ανήκει στο παρελθόν και κοιτάζει μπροστά...

Δείτε το χτύπημα του Τενόριο στον Παπανικολάου:


*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπογράφει στην Τότεναμ ο Γουέλμπεκ!

Πολύ κοντά στο να υπογράψει συμβόλαιο με την Τότεναμ βρίσκεται ο Ντάνι Γουέλμπεκ. Οι πληροφορίες των Άγγλων θέλουν τον νεαρό επιθετικό δανεικό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Υπογράφει στην Τότεναμ ο Γουέλμπεκ
Ένα βήμα πριν… από το Λονδίνο και την Τότεναμ βρίσκεται ο Ντάνι Γουέλμπεκ, ο οποίος μετά την επικείμενη απόκτηση του Ρανταμέλ Φαλκάο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Οι Σπερς έχουν ήδη κάνει συζητήσεις για να αποκτήσουν τον Άγγλο διεθνή με την μορφή δανεισμού.

Στα βρετανικά Μέσα πάντως παρουσιάζουν την υπόθεση σχεδόν κλεισμένη, με τις τελικές υπογραφές να πλησιάζουν.

Πάντως σε αυτή την υπόθεση, εκτός του Ρανταμέλ Φαλκάο εμπλέκεται και ο Ρομπέρτο Σολδάδο, που ανήκει στην Τότεναμ. Ο Ισπανός φορ οδεύει προς τη Μονακό για να αντικαταστήσει τον Κολομβιανό επιθετικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το παλεύει η Βερόνα για τον Σαβιόλα!!

Εντείνει τις προσπάθειές της για την απόκτηση του Σαβιόλα η Βερόνα. Ποιος ποδοσφαιριστής της έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβητή…

Το παλεύει η Βερόνα για τον Σαβιόλα
Η Βερόνα εντείνει τις προσπάθειες της για την απόκτηση του Χαβιέ Σαβιόλα!

Σύμφωνα με τον ιταλό δημοσιογράφο, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζο, ο οποίος ειδικεύεται στις μεταγραφές των ομάδων στη γειτονική χώρα οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν βάλει μέχρι και έναν ποδοσφαιριστή της να μεσολαβήσει.

Πρόκειται για τον Ράφα Μάρκες ο οποίος ήταν συμπαίκτης με τον Σαβιόλα στην Μπαρτσελόνα.

Ο κεντρικός αμυντικός της Βερόνα έχει επικοινωνία με τον άσο του Ολυμπιακού για να τον πείσει να αποδεχθεί την πρόταση της ιταλικής ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ενισχύει τον… Μανωλά η Ρόμα!


Πλαισιώνει τον Κώστα Μανωλά στην άμυνά της η Ρόμα, καθώς αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Μαπού Γιανγκά-Εμπιβά της Νιούκαστλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

Ενισχύει τον… Μανωλά η Ρόμα
«Ματιές» στον Γάλλο κεντρικό αμυντικό της Νιούκαστλ, Μαπού Γιανγκά-Εμπιβά ρίχνει η Ρόμα, όπως αποκαλύπτουν τα ΜΜΕ του ξένου Τύπου.

Ο 25χρονος μετακόμισε στις «καρακάξες» από τη Μονπελιέ και έχει αγωνιστεί σε 46 παιχνίδια, όμως έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον σύλλογο και τελευταίος «μνηστήρας» που έχει δείξει ενδιαφέρον φέρεται πως είναι η Ρόμα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στη Μίλαν ο Μπιαμπιανί!!

Παίκτης της Μίλαν είναι ο Τζόναθαν Μπιαμπιανί, καθώς οι μιλανέζοι τα βρήκαν σε όλα με τη Πάρμα, δίνοντας χρήματα και τον Κρίστιαν Τζακάρντο.

Την φανέλα της Μίλαν προβάρει ο Τζόναθαν Μπιαμπιανί, καθώς σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, οι «ροσονέρι» τα βρήκαν σε όλα με τη Πάρμα για την απόκτηση του 26χρονου εξτρέμ.

Η ομάδα του Φίλιππο Ιντζάγκι έδωσε 5 με 6 εκατ. ευρώ και τον Κρίστιαν Ζακάρντο ως έμψυχο αντάλλαγμα για την πραγματοποίηση της μεταγραφής.

Τις επόμενες ώρες ο Γάλλος θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, ώστε να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για Σολδάδο η Μονακό!!

Μετά την παραχώρηση του Ρανταμέλ Φαλκάο η Μονακό κινείται για την απόκτηση του Ρομπέρτο Σολδάδο από την Τότεναμ.

Πάει για Σολδάδο η Μονακό!
Η Μονακό κινείται ήδη για τον παίκτη ο οποίος θα κληθεί να καλύψει κενό του Ρανταμέλ Φαλκάο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Γαλλία και την Αγγλία ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στην Τότεναμ για την απόκτηση του Ρομπέρτο Σολδάδο.

Η Μονακό αναμένεται να προτείνει τον δανεισμό του Ισπανού επιθετικού καθώς δεν είναι πρόθυμη να καταβάλει τα περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ που ζητά ο αγγλικός σύλλογος για την παραχώρησή του.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Προετοιμασμένη για όλα η Εθνική»

Για ένα Πουέρτο Ρίκο με ή χωρίς Αρόγιο έχει προετοιμαστεί η Εθνική, όπως δήλωσε ο συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη, Δημήτρης Πρίφτης.

«Προετοιμασμένη για όλα η Εθνική»
Οι δύο ήττες του Πουέρτο Ρίκο και τα αγωνιστικά του προβλήματα, με πιθανή την απουσία του Αρόγιο και δεδομένη αυτή του Βασάγιο, δεν αποπροσανατολίζουν την Εθνική εν όψει του αποψινού αγώνα. Ο Δημήτρης Πρίφτης ανέλαβε το καθήκον να αποκρυπτογραφήσει το παιχνίδι των προσεχών αντιπάλων της ελληνικής ομάδας.

«O αντίπαλός μας είναι ομάδα που έχει εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις. Έχει ένα κορμό παικτών πολύ έμπειρων σε αυτού του είδους τα τουρνουά. Το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας είναι κυρίως περιφερειακό και σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την εξέλιξη του παιχνιδιού και σε ότι αφορά την εκτέλεση. Βασικοί άξονες αυτού του περιφερειακού τρόπου παιχνιδιού είναι ο Μπαρέα και ο Αρόγιο. Ο βασικός τρόπος είναι η συνεργασία από το pick ‘n’ roll, είτε για να εκτελέσουν οι ίδιοι, καθώς έχουν μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, είτε για να βάλουν στο παιχνίδι τους υπόλοιπους παίκτες όπως τον Χουέρτας, τον Σάντσεθ, αλλά και το Βασάγιο. Έχουν πολύ κινητικούς ψηλούς με τον Μπάλκμαν κύριο εκφραστή σε αυτό το κομμάτι. Χρειάζεται από εμάς πολύ μεγάλη συγκέντρωση από εμάς σε αυτό το περιφερειακό παιχνίδι του Πουέρτο Ρίκο, προσήλωση στο ριμπάουντ και να παίξουμε στην επίθεση με τον ομαδικό τρόπο τον οποίο μέχρι στιγμής έχουμε παρουσιάσει. Είναι ένα δεδομένο ο τραυματισμός του Αρόγιο, αλλά η προετοιμασία για εμάς θα είναι η ίδια. Θα προετοιμαστούμε για κάθε πιθανή εξέλιξη», ανέφερε ο συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη.

Τα «φιλικά» τελείωσαν, σήμερα ξεκινάμε!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την απόφαση του Κατσικάρη να εκτελεστεί επίθεση με τη διαφορά στο +9, για το Πουέρτο Ρίκο που αποτελεί τον... ενδιάμεσο σταθμό και το Παγκόσμιο Κύπελλο που είναι γεμάτο ανισότητες.
Να νικάς με 12 πόντους, να είσαι στο 2-0 στη διοργάνωση και βαθιά μέσα σου να λές «πάει, έφυγε αυτό». Κι όμως, ματς σαν αυτό με τις Φιλιππίνες δεν έχουν να σου δώσουν τίποτα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και θα πρέπει να... φεύγουν, αντιστρόφως ανάλογα απ' ό,τι έρχονται.
Είναι από τα λεγόμενα παιχνίδια που πρέπει να παίξεις στο μίνιμουμ της απόδοσής σου, όχι επειδή ο αντίπαλος είναι χαμηλής δυναμικότητας, αλλά επειδή το μπάσκετ που παίζει δεν έχει απολύτως καμία σχέση μ' αυτό που θα συναντήσεις στις επόμενες αναμετρήσεις.
Από χθες το βράδυ, η όλη κουβέντα στη Σεβίλλη αφορά στην επιλογή του ομοσπονδιακού τεχνικού να εκτελεστεί η τελευταία επίθεση με το σκορ στο +9, περισσότερο ως αντίποινα για το αντιαθλητικό παιχνίδι των Φιλιππινέζων και λιγότερο για την πιθανή ισοβαθμία μ' έναν αντίπαλο που δεν θα ισοβαθμήσουμε ούτε στην... άλλη ζωή.
«Επρεπε ή δεν έπρεπε» είναι το ερώτημα που θέτουμε μεταξύ μας, αλλά απάντηση «σωστή ή λάθος» δεν έχουμε να δώσουμε. Από τη μία πράγματι οι Φιλιππινέζοι το γύρισαν στο κατς από ένα σημείο κι έπειτα, από την άλλη θα μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει και να δείξουμε ανωτερότητα, πρώτα απ' όλα για να μην κινδυνεύσουμε με καμιά τιμωρία και δεύτερον γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαστε με μια ομάδα που πιθανότατα θα την ξανασυναντήσουμε σε καμία 20αριά χρόνια...
Είμαι περισσότερο της δεύτερης άποψης για τον απλούστατο λόγο πως στον μπασκετικό χάρτη οι «μεγάλοι» από τους «μικρούς» ξεχωρίζουν για τη νοοτροπία και την αντίληψη, ανεξάρτητα από την πρόκληση και τη λογική του αντιπάλου.
Επί της ουσίας το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινάει σήμερα για την ελληνική ομάδα. Το άλλοτε «σκληρό» Πουέρτο Ρίκο είναι ο ενδιάμεσος σταθμός για να φτάσουμε στα σοβαρά, τα παιχνίδια δηλαδή με την Κροατία και την Αργεντινή. Ο χαρακτηρισμός «άλλοτε σκληροί» νομίζω ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή τους, από την στιγμή που την δεύτερη ημέρα ειδαν τους Σενεγαλέζους να τους... ξυλοφορτώνουν και να φτάνουν στο σημείο να διαμαρτύρονται στους διαιτητές!
Οι Πορτορικάνοι έχουν χάσει, πέραν του ταλέντου, και το βασικό χαρακτηριστικό που τους έκανε να ξεχωρίζουν στα προηγούμενα Μουντομπάσκετ. Δεν διαθέτουν αυτό το περιβόητο «πολύ σκληρός για να πεθάνει» και σε πολλές περιπτώσεις μοιάζουν πιο soft και από την πιο soft ομάδα που συμμετέχει στον όμιλο.
Το Πουέρτο Ρίκο είναι ο αντίπαλός που χρειαζόμασταν την τρίτη μέρα, κάτι ενδιάμεσο δηλαδή σε ποιότητα ανάμεσα στα εύκολα και τα δύσκολα ματς. Εφόσον η Εθνική παραμείνει συγκεντρωμένη, δεν θα συναντήσει κανένα πρόβλημα και εκτιμώ πως είναι σε θέση να νικήσει και πιο εύκολα απ΄ό,τι τους Φιλιππινέζους. Είτε παίζει ο Αρόγιο, είτε δεν παίζει, η φιλοσοφία και η αντιμετώπιση είναι ίδια και βεβαίως στην Εθνική ομάδα δεν είναι κουτοί για να πέσουν σε «παγίδες» ή παιχνιδάκια για τη συμμετοχή ή όχι του σταρ της ομάδας.
Αυτό που ενδιαφέρει την Εθνική στο σημερινό ματς, πέραν βεβαίως της νίκης και της πρόκρισης, είναι στον βαθμό που μπορεί να εξελίξει το παιχνίδι της και να βελτιωθεί σε συγκεκριμένα κομμάτια που θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη συνέχεια. Για παράδειγμα, χρειάζεται μια καλή εμφάνιση του Νικ Καλάθη για να πάρει μπρος η μηχανή, είναι επιβεβλημένη η καλύτερη προσαρμογή του Ιαν Βουγιούκα για να αισθανόμαστε πιο σίγουροι στα διαστήματα που λείπει ο Μπουρούσης και πρέπει σιγά – σιγά να βρούμε μια σταθερότητα στο μακρινό σουτ, με τον αστερίσκο πάντως πως το τρίποντο είναι και θέμα ημέρας και γι αυτό δεν πρέπει να ζεις και να πεθαίνες από τα ποσοστά σου έξω από τα 6,75μ.
Το Μουντομπάσκετ της ανισότητας
Οι αλλαγές στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι επιβεβλημένες και θα φανεί το 2019 αν η FIBA το χει σκεφτεί καλά. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η διοργάνωση έχει τρομερές ανισότητες και ακόμη περισσότερες αδικίες. Η διαφορά δυναμικότητας και το επίπεδο μπάσκετ που παίζεται μοιάζει μερικές φορές να είναι η μέρα με τη νύχτα, σε σημείο που αναρωτιέσαι αν όλοι αυτοί πρέπει να είναι στην ίδια διοργάνωση.
Τι σχέση δηλαδή μπορεί να έχει το ματς Αργεντινή – Κροατία με το Σενεγάλη – Φιλιππίνες, όχι μόνο σε επίπεδο ποιότητας, αλλά και σε επίπεδο μπασκετικής αντίληψης; Ενδεχμένως οι ομάδες να έπρεπε να είναι λιγότερες, ίσως να επρεπε μια διαφορετική λογική στην πρώτη φάση, όπως και να 'χει το βέβαιο είναι πως υπάρχουν παιχνίδια που κυριολεκτικά δεν βλέπονται. Θα συμφωνήσω μάλιστα μ αυτούς που εκφράζουν την άποψη πως το περσινό Ευρωμπάσκετ για παράδειγμα ήταν πολύ υψηλότερης ποιότητας και ανταγωνιστικότητας από την πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Μοναδική ευκαιρία εξυγίανσης»

Ως μεγάλη ευκαιρία εξυγίανσης και έναρξης ενός νέου ξεκινήματος χαρακτήρισε την σημερινή μέρα (01/09) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά την συνάντησή του με μέλη της οικογένειας των «κιτρίνων».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα:

«Σήμερα ο Άρης δίνει μια ιστορική μάχη. Μια μάχη για το παρόν και το μέλλον του ιστορικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Μεγάλο όπλο σε αυτή τη δοκιμασία αποτελεί το γεγονός ότι όλη η κοινωνία του Άρη, οι φίλαθλοι, οι παράγοντες, οι παίχτες, οι πρώην ποδοσφαιριστές, είναι ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα του Άρη. Στεκόμαστε όλοι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, στο πλευρό αυτών που θέλουν το καλό του συλλόγου. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε ενέργεια που δεν ωφελεί τον Άρη, τη Θεσσαλονίκη και τον αθλητισμό. Σήμερα ο Άρης έχει τη μοναδική ευκαιρία να εξυγιανθεί και να προχωρήσει σε ένα νέο ξεκίνημα. Εύχομαι και ελπίζω να επικρατήσει η λογική και ο ιστορικός σύλλογος να δικαιωθεί.»

Από την πλευρά του, η παλιά δόξα του συλλόγου και περιφερειακός σύμβουλος Ντίνος Κούης τόνισε:

«Είναι πραγματικά θλιβερά και οδυνηρά τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην αγαπημένη μας ομάδα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν να αγωνιστεί ο Άρης στη Β’ Εθνική και να διεκδικήσει την άμεση επάνοδό του στην Superleague, αποδείχθηκε ότι ο σύλλογος χωρίς πόρους, χωρίς χορηγούς και με τα τεράστια βάρη στην πλάτη του δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει. Όλοι εμείς, που είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του Άρη και της ένδοξης ιστορίας του, λυπόμαστε για το γεγονός ότι η ομάδα πρέπει να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. Ταυτόχρονα όμως, αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα ότι αυτή είναι η μία και μοναδική ευκαιρία ο Άρης να κάνει μια νέα αρχή. Και σε αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μία γροθιά, απέναντι σε όλους εκείνους που θέλουν να κρατήσουν όμηρο τον Άρη. Απέναντι σε όλες τις παλαιότερες διοικήσεις οι οποίες οδήγησαν τον ιστορικό μας σύλλογο στη σημερινή τραγική κατάσταση. Οι ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις θα αποδοθούν στην ώρα της. Σήμερα, στο δικαστήριο δίνουμε τη μεγάλη μάχη. Θα είμαστε όλοι εκεί για να υποστηρίξουμε το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας»

Στη Σαουθάμπτον ο Καπέλ!

Στην Αγγλία θα αγωνιστεί για ένα χρόνο ο Ντιέγκο Καπέλ, καθώς η Σπόρτινγκ Λισαβόνας συμφώνησε με τη Σαουθάμπτον για το μονοετή δανεισμό του.

Στη Σαουθάμπτον ο Καπέλ
Παίκτης της Σαουθάμπτον πρέπει να θεωρείται ο Ντιέγκο Καπέλ, καθώς οι «Άγιοι» τα βρήκαν σε όλα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για το μονοετή δανεισμό του 26χρονου μεσοεπιθετικού.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αναμένεται να μεταβεί εντός της ημέρας στην Αγγλία ώστε να περάσει ιατρικά και να υπογράψει το συμβόλαιο του με την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν.*Πηγή: sport-fm.gr*

Διαιτητές… Ευρωλίγκας στην Εθνική!

Δείτε ποιοι «σφυρίζουν» απόψε τον αγώνα της Ελλάδας απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο.

Διαιτητές… Ευρωλίγκας στην Εθνική
Δύο διαιτητές επιπέδου Ευρωλίγκας, ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα και ο Πορτογάλος Φερνάντο Ρότσα, μαζί με τον Μεξικανό Χοσέ Ρέγες, θα διευθύνουν τον αγώνα της Ελλάδας με το Πουέρτο Ρίκο απόψε.

Ο πρώτος «σφύριξε» την Εθνική και κόντρα στις Φιλιππίνες, ενώ ήταν στην τριάδα και του Αργεντινή-Πουέρτο Ρίκο (98-75). Ο δεύτερος έχει ήδη διαιτητεύσει στο Μουντομπάσκετ τα Κροατία-Φιλιππίνες (81-78) και Αργεντινή-Κροατία (85-90), ενώ ο τρίτος ήταν στους «γκρι» των ίδιων αγώνων με τον Πορτογάλο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στα υπ’ όψιν του Άγιαξ ο Μαντούρο!


Μεταξύ των υποψήφιων κεντρικών αμυντικών που εξετάζουν στον Άγιαξ είναι το όνομα του Χέντβιχες Μαντούρο του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα.

Στα υπ’ όψιν του Άγιαξ ο Μαντούρο
Τρία ονόματα εξετάζουν στον Άγιαξ για να καλύψουν τα μετόπισθεν εν όψει της νέας σεζόν και ένας από αυτούς είναι ο Χέντβιχες Μαντούρο του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός διευθυντής του Αίαντα, Μαρκ Όφερμαρς, σε συνεννόηση με το προπονητικό τιμ φέρονται να έχουν τον Ολλανδό άσο του «Δικεφάλου του Βορρά» μαζί με τους Μάρκο Βεγίνοβιτς της Φίτεσε και Νίκι Ζίμλινγκ της Μάιντς.

Μάλιστα, ο Μαντούρο παρουσιάζεται να είναι ψηλά στη σχετική λίστα, αφού έχει αρκετές εμπειρίες σε μεγάλες ομάδες, όπως η Βαλένθια και η Σεβίλλη. Επίσης, το κόστος της απόκτησής του είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με των άλλων δύο παικτών.*Πηγή: sport-fm.gr*

Προς… Ρέντη ο Γιαννούλης!!

Κι όμως οι μεταγραφές για τον Ολυμπιακό δεν έχουν τελειώσει. Οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν στην απόκτηση του Κώστα Γιαννούλη από τον Ατρόμητο.

Προς… Ρέντη ο Γιαννούλης!
Κι όμως οι μεταγραφές για τον Ολυμπιακό δεν έχουν τελειώσει. Οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν στην απόκτηση του Κώστα Γιαννούλη από τον Ατρόμητο.

Πριν από λίγες ώρες ο Ολυμπιακός κατέθεσε στον Ατρόμητο επίσημη πρόταση για την απόκτηση του. Η ομάδα του Περιστερίου αποδέχθηκε την προσφορά και έτσι ο παίκτης πρέπει να θεωρείται... ερυθρόλευκος.

Μέσα στις επόμενες ώρες ο Γιαννούλης πρόκειται να υπογράψει μέσα στις επόμενες ώρες το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της μεταγραφής αυτής έχει προταθεί και ο Πελέ στον Ατρόμητο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σταθερά σοβαροί όλοι, 2-0 και… πάμε Μαδρίτη!

Άλλο ένα ματς ειδικών συνθηκών πέρασε χωρίς την παραμικρή απώλεια.

Σταθερά σοβαροί όλοι, 2-0 και… πάμε Μαδρίτη
Γράφει ο Γιώργος Συρίδης
Η Εθνική έκανε το 2-0 στη Σεβίλλη απέναντι στις Φιλιππίνες, που δεν είναι αυτό που ο μπασκετικός κόσμος συνηθίζει από το 1891 που εφευρέθηκε το άθλημα να αποκαλεί “κανονική ομάδα”.

Δεν παίζει κανονικό μπάσκετ (μήπως τελικά το μπάσκετ δεν είναι… ένα;), αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο επικίνδυνη. Οι Φιλιππινέζοι έριξαν ξύλο στην άμυνα, έκαναν πολλά φάουλ που δεν γινόταν να δοθούν όλα, έβγαλαν την Εθνική από τον ρυθμό και το παιχνίδι της, αλλά αυτά ήταν λίγο – πολύ γνωστά. Δεν θα ήταν δυνατό να μπει σε ρυθμό κανονικού αγώνα μπάσκετ η ελληνική ομάδα έχοντας απέναντί της αυτόν τον αντίπαλο.

Ο Κατσικάρης χρησιμοποίησε αρκετή ώρα χαμηλό σχήμα, είδε τους “παλιούς” Μπουρούση, Ζήση, Πρίντεζη να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι – κυρίως αμυντικά κι ας έβαλε ο “Πριντ” 25αρα – και η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας επέτρεψε στην ελληνική ομάδα να μην δει μπροστά της τον εφιάλτη που είδε η Κροατία στη πρεμιέρα. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ανεξαρτήτως ποιότητας αντιπάλου, η Εθνική ομάδα κινήθηκε στοχευμένα σε άμυνα (οι Φιλιππίνες σούταραν με 17% στα τρίποντα) και επίθεση, είχε σοβαρότητα και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και την απαιτούμενη συγκέντρωση.
Πάει κι αυτό λοιπόν… Τώρα έρχονται τα δύσκολα. Το Πουέρτο Ρίκο χωρίς τον Κάρλος Αρόγιο δεν είναι καλή ομάδα, δεν χρειάζεται να κρύβεται κανείς πίσω από το δάκτυλό του.
Η Κροατία που ακολουθεί από το ρεπό είναι μέχρι στιγμής ο βασικός αντίπαλος της Εθνικής για την πρωτιά στον όμιλο. Ομάδα που με την Αργεντινή ξεδίπλωσε ένα στοιχείο που της έλειπε τα προηγούμενα χρόνια: το βάθος της σαν ομάδα. Έχει πολλούς καλούς παίκτες αυτή η Κροατία, έχει παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, έχει σουτέρ, έχει οργανωτές, έχει καλούς αμυντικούς… Είναι γεμάτη ομάδα. Ο χαρακτήρας της ήταν πάντα πρόβλημα, σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα, που προχώρησε μακριά κυρίως γιατί είχε μέταλλο.
Η Αργεντινή παίζει με τον κόσμο της στη Σεβίλλη και αυτό είναι ένα τεράστιο συν, αλλά όχι ικανό να καλύψει την απουσία του Μανού Τζινόμπιλι και του Κάρλος Ντελφίνο.

Πηγή:superbasket.gr

Μέσα ο Λαφαγέτ και ο… ξεδοντιασμένος!

Τόσο ο Όλιβερ Λαφαγέτ, όσο και ο Ντάριο Σάριτς που έφυγαν ζαλισμένος και χωρίς έξι δόντια αντίστοιχα από το χθεσινό ματς με την Αργεντινή αγωνίζονται κανονικά κόντρα στη Σενεγάλη.

Μέσα ο Λαφαγέτ και ο… ξεδοντιασμένος
Πάνοπλη παρατάσσεται η Κροατία απέναντι στη Σενεγάλη (13:30) για την τρίτη μέρα του δευτέρου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.

Τόσο ο Όλιβερ Λαφαγέτ όσο και ο Ντάριο Σάριτς είναι διαθέσιμοι. Ο νέος γκαρντ του Ολυμπιακού χθες είχε μια άσχημη πτώση και ήταν ζαλισμένος, αλλά εξ αρχής φαινόταν πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Ο δεύτερος έχασε έξι δόντια (!) από χτύπημα αντιπάλου, αλλά θα παίξει κανονικά. Έστω και με… λειψό χαμόγελο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάχη με Ελλάδα υπόσχεται ο... τρελο-Μπάλκμαν!!

Ο Ρενάλντο Μπάλκμαν αντιλαμβάνεται τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται το Πουέρτο Ρίκο, αλλά δεν χάνει την πίστη του κι ελπίζει σε… σεφτέ στο Μουντομπάσκετ απέναντι στην Ελλάδα.

Μάχη με Ελλάδα υπόσχεται ο... τρελο-Μπάλκμαν
Όσο ζει… ελπίζει. Ο Ρενάλντο Μπάλκμαν τονίζει πως το Πουέρτο Ρίκο πρέπει να παλέψει μέχρι τελικής πτώσης, αρχίζοντας από τον αποψινό αγώνα κόντρα στην Ελλάδα, για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να περάσει στους «16» αφήνοντας πίσω τις δύο οδυνηρές ήττες από Αργεντινή και Σενεγάλη.

«Έχουμε χάσει δύο παιχνίδια, έχουμε αγωνιστικά προβλήματα με τραυματισμούς βασικών παικτών, αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να παίξουμε δυνατά απέναντι στην Ελλάδα. Τίποτα δεν είναι απίθανο. Όλα μπορούν να γίνουν, απλώς θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο και να κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει να παλέψουμε μέχρι τέλους και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Τίποτα άλλο», ανέφερε ο ιδιόρρυθμος άσος.

Όσο για το δικό του ρόλο, είπε: «Ό,τι χρειαστεί να κάνω, θα το κάνω, για να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Πρέπει να ηγηθώ της ομάδας μου, να δώσω ώθηση σε όλους».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο μεθαυριανό παιχνίδι με τις Φιλιππίνες. Μια χώρα στην οποία αγωνίστηκε και τον θυμούνται περισσότερο για ένα επεισόδιο στη διάρκεια αγώνα, όταν πήγε να... πνίξει συμπαίκτη του και τα έβαλε με όλους και με όλα. «Λατρεύω τις Φιλιππίνες. Δεν έχω κακές αναμνήσεις. Θα αντιμετωπίσω το ματς αυτό σαν ένα ακόμη παιχνίδι», είπε.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Τραμπζονσπόρ ο Αβραάμ!!

Στην Τουρκία και την Τραμπζονσπόρ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Στην Τραμπζονσπόρ ο Αβραάμ!
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό!

Σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο διεθνής κεντρικός αμυντικός πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία και την Τραμπζονσπόρ!

Η τουρκική ομάδα –όπως σας είχε μεταφέρει νωρίτερα το sport-fm.gr- είχε κάνει την κίνηση της για την απόκτηση του αρχηγού του Ολυμπιακού!

Τελικά, επήλθε συμφωνία με τους πρωταθλητές Ελλάδος με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να αλλάζει ομάδα μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στο Λιμάνι.

Από τον Ολυμπιακό δεν έχουν επιβεβαιώσει αλλά ούτε έχουν διαψεύσει κάτι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάτησε Τουρκία ο Πάντεφ!

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο Γκόραν Πάντεφ της Νάπολι για λογαριασμό της Γαλατασαράι και τις επόμενες ώρες, εφόσον περάσει με επιτυχία τα ιατρικά τεστ, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα.

Πάτησε Τουρκία ο Πάντεφ
Παίκτης της Γαλατασαράι θα πρέπει να θεωρείται ο Γκόραν Πάντεφ.

Ο Μαυροβούνιος διεθνής άσος της Νάπολι φημολογούνταν πως θα αποχωρήσει από τους «παρτενοπέι» και πλέον είναι και επίσημο.

Παράλληλα, στην ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι ενδέχεται να συνεχίσει την καριέρα του και ο Μπλερίμ Τζεμαίλι.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Σάουθάμπτον ο Αλντερβάιρελντ!

Κοντά στην απόκτηση του Τόμπι Αλντερβάιρελντ βρίσκεται η Σάουθάμπτον, όπως επιβεβαίωσε ο Ρόναλτ Κούμαν.

Πάει Σάουθάμπτον ο Αλντερβάιρελντ
Στη Σάουθάμπτον θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ, όπως δήλωσε ο Ρόναλντ Κούμαν στον αγγλικό Τύπο.

Παράλληλα, ο βρετανικός σύλλογος ψάχνει και για έναν επιθετικό μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

«Ο παίκτης θα υποβληθεί σε εξετάσεις σήμερα. Ελπίζουμε ότι θα πάρουμε και έναν σέντερ φορ. Δεν μπορώ να σας πω με ποιον είμαστε σε επαφή», τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν θέλει κόπο, θέλει… Κόπονεν!! (video)

Το buzzer-beater του Πέτερι Κόπονεν στον αγώνα της Φινλανδίας με την Ουκρανία βρίσκεται στην κορυφή του Top 5 της δεύτερης μέρας του Μουντομπάσκετ.

Δεν θέλει κόπο, θέλει… Κόπονεν (video)
Το απίθανο τρίποντο του Πέτερι Κόπονεν από τη γωνία στην εκπνοή του ημιχρόνου της Φινλανδίας με την Ουκρανία είναι στην πρώτη θέση του Top 5 της χθεσινής μέρας στο Μουντομπάσκετ.

Εξαιρετικές φάσεις πρόσφεραν επίσης οι Κένεθ Φαρίντ και Νενέ Ιλάριο με ΗΠΑ και Βραζιλία αντίστοιχα.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Το deja vu του Αρόγιο απέναντι στην Ελλάδα!!

Ο Κάρλος Αρόγιο έζησε στιγμές… 2008 και 2010 με τον τραυματισμό του στον αγώνα του Πουέρτο Ρίκο με τη Σενεγάλη.

Το deja vu του Αρόγιο απέναντι στην Ελλάδα
Ορισμένες συμπτώσεις είναι απίστευτες… Ο Κάρλος Αρόγιο είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τον αποψινό αγώνα του Πουέρτο Ρίκο με την Ελλάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας μετά τον τραυματισμό του κόντρα στη Σενεγάλη.

Και φαίνεται πως είναι της μοίρας του γραφτό να μην μπορεί να αντιμετωπίσει την Εθνική, με εξαίρεση το προ διετίας παιχνίδι για το Προολυμπιακό Τουρνουά στο Καράκας.

Ο Αρόγιο είχε τραυματιστεί στο πρώτο δεκάλεπτο στον ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά της Αθήνας το 2008, όταν η ελληνική ομάδα ήταν νικήτρια με 88-63 παίρνοντας το εισιτήριο για το Πεκίνο. Δύο χρόνια μετά, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Μουντομπάσκετ του 2010, με τον Κάρλος Αρόγιο να λαβώνεται την παραμονή του αγώνα με την Ελλάδα, στο ματς κόντρα στη Ρωσία, και να απουσιάζει, με την Εθνική να επικρατεί δύσκολα με 83-80.

Να δούμε αν σήμερα θα τριτώσει το κακό για τον 35χρονο γκαρντ…*Πηγή: sport-fm.gr*

Στη Φιορεντίνα ο Ρίτσαρντς!

Πολύ κοντά στο δανεισμό του Μίκα Ρίτσαρντς της Μάντσεστερ Σίτι είναι η Φιορεντίνα, καθώς σύμφωνα με τον «Guardian» ο αμυντικός πετάει για Ιταλία ώστε να υπογράψει.

Στη Φιορεντίνα ο Ρίτσαρντς
Παίκτης της Φιορεντίνα πρέπει να θεωρείται ο Μίκα Ρίτσαρντς, καθώς η ιταλική ομάδα τα βρήκε σε όλα με τη Μάντσεστερ Σίτι για το δανεισμό του 26χρονου αμυντικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian», ο Άγγλος ποδοσφαιριστής πετάει αυτή την ώρα για την Ιταλία για να περάσει ιατρικά και να υπογράψει.

Στη Φιορεντίνα ο Ρίτσαρντς θα αγωνιστεί ως δανεικός για ένα χρόνο, ενώ οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν για την τοποθέτηση οψιόν αγοράς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επαφές Λίβερπουλ με Βαλντές!

Σε συζητήσεις με τον Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος παραμένει χωρίς ομάδα, βρίσκεται η Λίβερπουλ, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο.

Επαφές Λίβερπουλ με Βαλντές
Σε συζητήσεις με τον Βίκτορ Βαλντές φέρεται να βρίσκεται η Λίβερπουλ

Οι «κόκκινοι», εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Ισπανό τερματοφύλακα, τότε θα έχει μια πολύ δυνατή δυάδα στον «άσο».

Άλλωστε, στο υπάρχον ρόστερ βρίσκεται και ο Σιμόν Μινιολέ, ο οποίος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μπρένταν Ρότζερς. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έκλεισε Φαλκάο η Γιουνάιτεντ»

Κάθε ώρα και περισσότερα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο αναφέρουν ότι η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ συμφώνησε με την Μονακό για την απόκτηση του Φαλκάο επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες από την Κολομβία.

«Έκλεισε Φαλκάο η Γιουνάιτεντ»
Η μεταγραφική βόμβα έχει σκάσει! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρεται να έχει κλείσει άλλη μια μεγάλη μεταγραφή μετά την απόκτηση του Άνχελ Ντι Μαρία!

Τον Ρανταμέλ Φαλκάο!

Οι πληροφορίες τις οποίες μετέφερε κολομβιανός δημοσιογράφος τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται!

Τα Κολομβιανά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχει επέλθει συμφωνία, με πρώτη την εγκυρότερη εφημερίδα στη χώρα.

Η μεταγραφή κοστίσει περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ με τον παίκτη να υπογράφει για τέσσερα χρόνια και να γίνεται ο παίκτης με τις περισσότερες αποδοχές στο Νησί!

Οι "κόκκινοι διάβολοι" νίκησαν τις Άρσεναλ και την μεγάλη τους αντίπαλο, Μάντσεστερ Σίτι, στη μάχη για την απόκτηση του άσου της Μονακό κινούμενοι αστραπιαία τις τελευταίες ώρες.

Μάλιστα, στην Αγγλία υποστηρίζουν ότι τσάρτερ από το Μονακό αναμένεται στο Μάντσεστερ στις 18:50, το οποίο εικάζουν θα μεταφέρει τον Φαλκάο στο Νησί για να υπογράψει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα τυπικά για Φαν Χίνκελ και Μίλαν!!

Παίκτης της Μίλαν θα πρέπει να θεωρείται ο Μάρκο Φαν Χίνκελ, ο οποίος αυτή την ώρα περνάει τα καθιερωμένα ιατρικά τεστ.

Τα τυπικά για Φαν Χίνκελ και Μίλαν
Στη Μίλαν αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Μάρκο Φαν Χίνκελ, που αυτή τη στιγμή περνάει τα απαραίτητα ιατρικά τεστ.

Ο Ολλανδός μέσος θα μετακομίσει στην Ιταλία από την Τσέλσι και εφόσον όλα πάνε καλά με τα ιατρικά, τότε η ομάδα του Φίλιπο Ινζάγκι θα ανακοινώσει και επίσημα την απόκτησή του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα δίνει όλα για Ντεφό!!

Την ύστατη προσπάθεια να καλύψει το κενό που έχει στην επίθεση κάνει η Νιούκαλστ, η οποία φέρεται να είναι σε επαφή με τον Ζερμέν Ντεφό.

Τα δίνει όλα για Ντεφό
Τον Ζερμέν Ντεφό θέλει να αποκτήσει η Νιούκαστλ και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει κάνει πρόταση για τον Άγγλο επιθετικό, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο αγωνιζόταν στην Αμερική και το Τορόντο.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για την επικείμενη μεταγραφή του διεθνούς φορ στις «καρακάξες».

Παράλληλα, ο προπονητής του συλλόγου, Άλαν Πάρντιου, κινείται και για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόταση από Μπενφίκα για Κάμπελ!!

Δέκα εκατ. ευρώ προσφέρει η Μπενφίκα στην Άρσεναλ για την απόκτηση του Τζόελ Κάμπε, ο οποίος ψάχνει θέλει να παίζει περισσότερο.

Πρόταση από Μπενφίκα για Κάμπελ
Προσφορά ύψους 10 εκατ. ευρώ φέρεται να έχει καταθέσει η Μπενφίκα στην Άρσεναλ για να κάνει δικό της τον Τζόελ Κάμπελ.

Στην Αγγλία τονίζουν ότι ο Αρσέν Βενγκέρ δύσκολα θα αφήσει τον Κοσταρικανό άσο να αποχωρήσει, αφού χρειάζεται περισσότερες λύσεις για την επίθεση.

Ωστόσο, σημερινά δημοσιεύματα στην Πορτογαλία αναφέρουν ότι οι «αετοί» προσφέρουν το παραπάνω ποσό και ο διεθνής μεσοεπιθετικός – που πέρσι έπαιξε ως δανεικός στον Ολυμπιακό – ψάχνεται για ομάδα που θα του προσφέρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα ανοιχτά για Ραμπιό!

Ρόμα και Άρσεναλ φέρονται να ενδιαφέρονται ακόμα για την απόκτηση του νεαρού χαφ της Παρί Σεν Ζερμέν, Αντριάν Ραμπιό, με τον πρόεδρο του γαλλικού συλλόγου να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Όλα ανοιχτά για Ραμπιό

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, εξακολουθεί να υφίσταται το ενδιαφέρον της Ρόμα για την απόκτηση του Γάλλου χαφ.

Παράλληλα, δεν θέλησε να πει το παραμικρό για τις φήμες που υπάρχουν για την Άρσεναλ.

«Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρόμα δεν έχουν κλείσει. Μιλάμε και με άλλους συλλόγους. Αν είναι αυτή η Άρσεναλ; Δεν μπορώ να σας πω τίποτα. Οι επαφές συνεχίζονται και είναι πιθανό να αποχωρήσει ο παίκτης», τόνισε ο ισχυρός άνδρας των Παριζιάνων στο «Canal+» για την υπόθεση του νεαρού μέσου.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βουίζει» η Ευρώπη για Λαβέτσι-Ίντερ!!

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες ότι η Ίντερ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Εζεκιέλ Λαβέτσι της Παρί Σεν Ζερμέν.

«Βουίζει» η Ευρώπη για Λαβέτσι-Ίντερ
Το ενδιαφέρον της Ίντερ για την απόκτηση του Εζεκιέλ Λαβέτσι αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η «Gazzetta dello Sport».

Η συγκεκριμένη φημολογία κάνει το γύρο του διαδίκτυο, αφού οι «νερατζούρι» έχουν προσεγγίσει την Παρί Σεν Ζερμέν για την απόκτηση του Αργεντινού άσου.

Ωστόσο, προτεραιότητα για τον ιταλικό σύλλογο είναι η παραχώρηση του Κολομβιανού μέσου, Φρέντι Γκουαρίν, ο οποίος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Βαλένθια και της Γαλατασαράι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δύο «μνηστήρες» για Φετφατζίδη!

Ενδιαφέρον της Πάρμα και της Ελλάς Βερόνα για τον Γιάννη Φετφατζίδη αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος.

Δύο «μνηστήρες» για Φετφατζίδη
Για την απόκτηση του Γιάννη Φετφατζίδη φημολογείται πως ενδιαφέρονται Πάρμα και Ελλάς Βερόνα.

Η Τζένοα επιθυμεί την πώληση ορισμένων ποδοσφαιριστών της, ώστε να μπει… ρευστό στα ταμεία του συλλόγου.

Για αυτό τον λόγο αν μία από τις δύο ομάδες κινηθεί επίσημα για την απόκτηση του πρώην άσου του Ολυμπιακού, οι Γενοβέζοι να μην μείνουν ασυγκίνητοι από μία ικανοποιητική πρόταση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει Αβραάμ η Τραμπζονσπορ!!

Για την απόκτηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου κινείται η Τραμπζονσπόρ υποστηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ.

Θέλει Αβραάμ η Τραμπζονσπορ!
Μετά από τα δημοσιεύματα περί διαπραγματεύσεων της Βερόνα με τον Ολυμπιακό για τον Χαβιέ Σαβιόλα, στην Τουρκιά υπάρχουν και άλλες πληροφορίες που αφορούν άλλον παίκτη των Πειραιωτών.

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι η Τραμπζονσπόρ –τελευταία στιγμή- να αποκτήσει έναν κεντρικό αμυντικό και έτσι προχωρά για την απόκτηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του αρχηγού του Ολυμπιακού έχει απασχολήσει τουρκική ομάδα και συγκεκριμένα την Τραμπζονσπορ.

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει περισσότερες πληροφορίες… *Πηγή: sport-fm.gr*

Ενοχλήσεις ο Μέσι!!

Από εξετάσεις αναμένεται να περάσει ο Μέσι την Δευτέρα, αφού αποκόμισε ένα τράβηγμα στην νίκη της Μπάρτσα κόντρα στην Βιγιαρεάλ.  
Με τράβηγμα στο δεξιό ισχίο ολοκλήρωσε τον αγώνα κόντρα στην Βιγιαρεάλ ο Μέσι. Ο αστέρας της Μπαρτσελόνα αναμένεται τις επόμενες ώρες να κάνει εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο δεν μοιάζει ιδιαίτερα ανησυχητικό. Το θετικό για τους Καταλανούς, είναι πως υπάρχει η διακοπή λόγω των αγώνων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού, οπότε έχει περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει σωστά. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Νικ Καλάθης στο gazzetta.gr για το Mundobasket 2014!! (pic)

Ο Νικ Καλάθης που μπήκε στο μάτι των Φιλιππινέζων, επειδή σούταρε στην τελευταία επίθεση, όταν όλα είχαν κριθεί, κατέθεσε στοgazzetta.gr τις εντυπώσεις του μετά την 2η νίκη της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, η διαφορά έπεσε ελάχιστες φορές και για λίγα δευτερόλεπτα σε μονοψήφιο αριθμό, αλλά παρ’ ότι η Εθνική ομάδα, ξεπέρασε το φράγμα του +15, τουλάχιστον σε πέντε χρονικά σημεία του αγώνα, η ιδιόμορφη αγωνιστική συμπεριφορά των Φιλιππίνων, δεν της επέτρεψε ποτέ να “ανοίξει” μία και καλή το παιχνίδι. H ουσία, βέβαια, είναι ότι ο στόχος επετεύχθη και το 2/2 είναι γεγονός, έστω κι αν τα ποσοστά ευστοχίας μας σε τρίποντα (5/22 ήτοι 22,7%) και βολές (21/30 ήτοι 70%), δεν ήταν στα επίπεδα της πρεμιέρας με τη Σενεγάλη.
Σ’ αυτό βέβαια, έπαιξε ρόλο το ιδιότυπο αγωνιστικό στυλ των αντιπάλων μας (οι Κροάτες ξέρουν καλύτερα), οι οποίοι τρέχουν και σουτάρουν ασταμάτητα στην επίθεση και στην άμυνα χτυπάνε κάτω από τη ζώνη, για να ανακόψουν το ρυθμό. Το τελικό 82-70 υπέρ της Ελλάδας, βέβαια, δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης... Απλά, βλέποντας τον Καλάθη (9π.., 2ρ., 2ασ., 1κοψ. με 2/7 σουτ) ελαφρώς “μανουριασμένο” στην μικτή ζώνη, είπαμε να τον ρωτήσουμε πως βίωσε το ματς αλλά και γιατί ο ίδιος και συμπαίκτες του, λίγο ακόμη ήθελαν για να βγουν από τα ρούχα τους...   
-Περίεργο παιχνίδι, Νικ;
«Βασικά, περίεργη ομάδα! Κοντή, χωρίς μπασκετικό προσανατολισμό και συστήματα, αλλά προφανώς αυτό είναι το στυλ τους και το παιχνίδι. Πάντως, δεν έχω ξαναδεί τέτοια ομάδα, μοναδική στο είδος της, παίζει πολύ σκληρά! Εμείς αξιοποιήσαμε την διαφορά ύψους και ποιότητας που έχουμε και διατηρήσαμε μία απόσταση ασφαλείας από την αρχή έως το τέλος...»
-Γιατί δεν μπορέσαμε να ξεφύγουμε τις φορές που φτάσαμε την διαφορά στο +17;
«Είχαμε λίγο νευρικότητα, ίσως γιατί δεν μας βγήκαν κάποια εύκολα σουτ και τους επιτρέψαμε αρκετές φορές να μειώσουν τη διαφορά και να προκαλέσουν ενθουσιασμό στην κερκίδα, αλλά νομίζω, ότι σε γενικές γραμμές ελέγξαμε το ρυμό και το παιχνίδι.»
-Βγάλαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, πάντως;
«Ναι, αλλά δεν είμαστε τόσο εύστοχοι όσο στο πρώτο παιχνίδι με τη Σενεγάλη. Το σημαντικό είναι ότι τα δημιουργήσαμε μέσα από καλή κυκλοφορία της μπάλας και δεν φοβηθήκαμε να τα πάρουμε, γιατί όταν είσαι ελεύθερος, πρέπει να σουτάρεις με αυτοπεποίθηση.»
-Ο σκληρός τρόπος που έπαιξαν οι Φιλιππινέζοι, σας εκνεύρισε λίγο;
«Δεν θα το ‘λεγα, γιατί αυτό είναι το παιχνίδι τους! Δεν έχουν ψηλούς παίκτες κι έτσι αναγκάζονται να κυνηγάνε, να σπρώχνουν και να χτυπάνε λίγο παραπάνω από το κανονικό, ίσως γιατί δεν μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο. Κι αυτό μέσα στο πρόγραμμα είναι, το σέβομαι...»
-Στο τέλος, πάντως, άναψαν λίγο τα αίματα...
«Κι αυτό μέσα στο πρόγραμμα είναι, μπάσκετ παίζουμε! Δύο ομάδες που θέλουν τη νίκη, παίζουν δυνατά και ανταγωνιστικά... Δεν ξέρω ακριβώς τι είπαν στον coach, αλλά νομίζω ότι θύμωσαν επειδή σουτάραμε στην τελευταία επίθεση! Τι να κάνουμε; Έτσι όπως είναι το σύστημα της διοργάνωσης, κάθε καλάθι μπορεί να μετρήσει στις πιθανές ισοβαθμίες, οπότε έπρεπε να πάμε για το καλάθι. Σε ένα τελείως διαφορετικό σύστημα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα κάναμε καν επίθεση...»
-Το έτερον σου ήμισυ, η Στέφανι που γενενήθηκε στο Πουέρτο-Ρίκο, με ποια ομάδα θα είναι αύριο (σ.σ.: απόψε);
«(Γελάει...)! Τι ερώτηση είναι αυτή; Θέλεις κι απάντηση; Με την Ελλάδα εννοείται...»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Όταν... χορέψαμε συρτάκι τις ΗΠΑ! (vid)

Σαν σήμερα πριν 8 χρόνια η Εθνική έριξε... 100άρα στους Αμερικανούς και πήρε ιστορική πρόκριση για τον τελικό του Mundobasket 2006. Το gazzetta.gr «θυμάται» τον μεγάλο αγώνα.
Φαβορί υπήρχε και αυτό δεν ήταν άλλο από την ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι... Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν μιλάμε για ένα σπουδαίο σύνολο, με παίκτες όπως ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Ντουέιν Γουέιντ και ο Καρμέλο Άντονι.
Η Ελλάδα όμως ανέτρεψε όλα τα προγωστικά! Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έκανε σπουδαία εμφάνιση στον ημιτελικό του Mundobasket 2006 στη Σαϊτάμα και πήρε... ιστορική νίκη με 101-95!
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βασίλης Σπανούλης με 22 πόντους, ωστόσο σπουδαία δουλειά έκαναν όλοι οι παίκτες, με τον Παπαλουκά να μοιράζει 12 τελικές πάσες, τον Κακιούζη να τελειώνει τον αγώνα με 15 πόντους και τον Σχορτσανίτη να έχει 14!
Τα λόγια όμως είναι περιττά σε τέτοιες περιπτώσεις και δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε τον ιστορικό ημιτελικό και τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας...
Τα δεκάλεπτα: 14-20, 45-41, 77-65, 101-95
Ελλάδα (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8 (5 ριμπάουντ, 12 ασίστ), Σχορτσανίτης 14 , Σπανούλης 22 (3), Φώτσης 9 (1), Χατζηβρέτας 2, Ντικούδης 8, Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 12 (2 τρ. 5 ασίστ), Λ. Παπαδόπουλος 8, Κακιούζης 15 (1 τρ. 5 ρίμπ.)
ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Τ.Τζόνσον 3 (1), Χάινριχ 12 (4), ΛεΜπρον Τζέιμς 17 (5 ρίμπ. 5 ασ.), Μπατιέρ 1, Γουέιντ 19 (1), Πολ 3 (6 ρίμπ.), Μπος 3, Χάουαρντ 10 (7 ρίμπ.), Μπραντ, Καρμέλο Άντονι 27 (3).
Δείτε το video που ακολουθεί:




*Πηγή: gazzetta.gr*

Η διάθεση του ΠΑΟΚ και η πώληση Μανωλά!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ, στην διάθεση της ομάδας που βοήθησε σε αυτήν, αλλά και την μεταγραφή του Μανωλά, ο οποίος καλείται να αποδείξει πως άξιζε το... περιτύλιγμα.
Επέστρεψα από τα Χανιά και το πρώτο πράγμα που οφείλω να δηλώσω είναι πως είμαι τόσο αφελής που μέχρι τώρα δεν είχα πάει ποτέ σε αυτά. Είχα πάει Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο κτλ και δεν είχα πάει Χανιά. Κίτρινη κάρτα στον κ. Κόλκα και συνεχίζουμε.
ADVERTISEMENT
Περάσαμε άνετα από τα Περιβόλια κυρίως γιατί είχαμε διάθεση. Το βασικό στοιχείο της ομάδα του Αναστασιάδη που δεν μπορεί να την κατηγορήσει ποτέ κανένας πως δεν θα παίξει αυτό που μπορεί. Ότι μπορεί θα το παίξει και προφανώς για ένα τέτοιο παιχνίδι αυτό ήταν αρκετό.
Χρειάστηκε ένα γκολ από στημένη μπάλα, χρειάστηκε ένας τραυματισμός για να μπει μέσα ο πιτσιρικάς Τζανδάρης και να παίξει τελικά σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι, όμως από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι.
Και πέρυσι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στη Κρήτη με τον Εργοτέλη και μάλιστα 2-0 και κατάφερε να φύγει με έναν βαθμό. Και πέρυσι προηγήθηκε στον Πλατανιά και έχασε. Άρα, η διαχείριση του 1-0 αποτελούσε ένα ερωτηματικό για την βασική αδυναμία του ΠΑΟΚ που είναι οι εκτός έδρας αγώνες. Στα Χανιά ο ΠΑΟΚ το δούλεψε καλά το παιχνίδι και με τις γνωστές του σταθερές κατάφερε να το ελέγξει και να το πάρει.
Στον εκπληκτικό Ρατς που κάθε μέρα που περνάει χαίρομαι ακόμη περισσότερο που τον έχουμε στην ομάδα, κόλλησε πάλι ο Μακ με τον Κλάους, προστέθηκε ο Σκόνδρας με τον Κάτσε και ο Τζανδάρης.
Έτσι όπως την βλέπω την ομάδα, ο Κάτσε δεν πρέπει να βγαίνει από την ενδεκάδα ούτε με προεδρικό διάταγμα, αφού το δίδυμο Τζιόλη – Μαντούρο δεν έχουν καμία ιδιαίτερη σύνδεση χαρακτηριστικών που να βοηθά την ομαδική λειτουργία.
Ο Σάλπι έβαλε και αυτός ένα λιθαράκι, ξεπερνώντας το σοκ της χαμένης ευκαιρίας για χάιλάιτς στο πρώτο ημίχρονο, όμως συνεχίζω να πιστεύω πως όταν αναλώνεται στα αριστερά κάνει ζημιά και στην ομάδα και στον εαυτό του.
Αύριο τελειώνουν οι μεταγραφές. Στο αεροδρόμιο όλοι ήταν σφίγγες γιατί απλούστατα πιστεύουν πλέον πως αν διαρρεύσει κάποιο όνομα και δεν αποκτηθεί, τα μπινελίκια θα αυξηθούν επικίνδυνα.
Εγώ επιμένω πως είναι κρίμα μία τόσο ομάδα, με διάθεση και καλά στοιχεία ατομικά να μην έχει κάποιες ποιοτικές πινελιές που θα την βοηθήσουν στα δύσκολα. Γιατί ο Πλατανιάς δεν είναι σίγουρα έτοιμος, όμως και η Ζίμπρου ήταν πολύ χαμηλής δυναμικότητας.
Για την ακρίβεια περιμένω τον Πλατανιά πολύ καλύτερο στη συνέχεια μόλις μπούνε στην ομάδα ο Κουλιμπαλί, ο Γκόμεζ και ο πιτσιρικάς ο Σέρβος από τον Ερυθρό Αστέρα. Εννοείται πως σημαντική προσθήκη θα είναι και ο Ολίμπα ο τερματοφύλακας γιατί ο Περιστερίδης μου φαίνεται πως θα πρέπει να πάει στα πιτς, να δουλέψει με τα πόδια και να επιστρέψει όταν αποκτήσει βασικά χαρακτηριστικά της θέσης στο 2014.
Επειδή έφαγα κάτι ξεφωνητά στο twitter για την πώληση Μανωλά, θα πρέπει να πάρω θέση. Πρώτα απ όλα, αν ο Ολυμπιακός πήρε αυτά τα χρήματα που λένε, πράγμα που θεωρώ εξαιρετικά απίθανό αλλά το ξεπερνώ, μαγκιά του.
Όμως θα πρέπει να αναλύσουμε σε κάποια φάση πως παίρνουν υπεραξία οι παίκτες του Ολυμπιακού.
Πρώτα απ όλα, αγωνίζονται σε ένα πρωτάθλημα που δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Δηλαδή έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο αμυντικός Μανωλάς έχει σε δύο σεζόν με τον Ολυμπιακό, δύο κατακτήσεις πρωταθλημάτων.
Είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό, να δώσει σαράντα πλας συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις στον αμυντικό Μανωλά ο οποίος δεν έχει και τραυματισμούς γιατί είναι γερό και αθλητικό παιδί.
Ο Μανωλάς, συμμετέχει στη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος αφού όποιος βγαίνει στη πλάτη του, κόβεται με οφσάιντ ή ανήκει στην ομάδα του.
Ο Μανωλάς, δεν δέχεται κίτρινες κάρτες ότι κι αν κάνει. Και να κατουρήσει αντίπαλο, δεν πρόκειται να δεχτεί κάρτα.
Ήδη έχει μία βάση βιογραφικού την οποία ουσιαστικά πρέπει να μετατραπεί σε συσκευασία δώρου. Παίζει σε μία ομάδα λοιπόν που μπορεί να συγκεντρωθεί μόνο στους αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ. Που ποδόσφαιρο ουσιαστικό παίζει μόνο σε αυτούς. Τους δουλεύει περισσότερο τακτικά, κάνει καλύτερο σκάουτινγκ και άμα του βγει περνάει και στους 16. Όπως και έγινε πέρυσι με αρκετή δόση κωλοφαρδίας κυρίως στον εντός έδρας αγώνα με την Μπενφίκα.
Ο Μανωλάς είχε και συμμετοχή στο Μουντιάλ. Με εκπληκτική ψυχολογία, με άγνοια κινδύνου πλέον, χωρίς καμία κρίση στη σεζόν, με αποθέωση και από τα νέα της Ραφήνας, με δημοσιεύματα πως τον θέλει ακόμη και ομάδα εκτός πλανήτη, ο παίκτης πάει Μουντιάλ. Με προπονητή, τον μετρ της τακτικής ισορροπίας Φερνάντο Σάντος ο οποίος δεν εξέθεσε ποτέ τα στόπερ του.
Αυτό που δεν υπολόγιζα και ίσως εκεί να έκανα μία κακή εκτίμηση, ήταν την ιδιοσυγκρασία του Μανωλά. Το παιδί προφανώς και έχει καλή νοοτροπία. Και αφού του ετοίμασε το πακέτο ο Ολυμπιακός το πήρε από το χεράκι, το πήγε ένα βήμα παραπάνω και πήρε αυτή τη μεταγραφή.
Και σύντομα θα αποδεχτεί, αν η μεταγραφή είχε βάσεις ή απλά ήταν ένα πολύ καλό περιτύλιγμα σε ένα μέτριο προϊόν. Κάτι που συνέβη ξεκάθαρα στη περίπτωση Μήτρογλου, ο οποίος δεν κατάφερε να παίξει ποδόσφαιρο στη τελευταία ομάδα της Πρέμιερσιπ, ούτε να βρει μία ομάδα υψηλού επιπέδου για να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα κανονικό πρωτάθλημα.
Όποιος διαφωνεί με τα παραπάνω, προφανώς και δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε ένα πρωτάθλημα που πρέπει να βάζει λεφτά πχ ο Σαββίδης, για να εισπράττει κεφάλαια ο Μαρινάκης.
Αυτά για σήμερα…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σεβασμός στους φούφουτους!

O Nίκος Παπαδογιάννης κάνει τον απολογισμό της παράξενης βραδιάς και αναρωτιέται πώς βρέθηκαν στην καυτή Σεβίλλη πιγκουίνοι.
Στην πρεμιέρα, με τους Σενεγαλέζους που βρίσκονταν μονίμως δυό βήματα πίσω από τους δικούς μας, οι Ελληνες διεθνείς έβαλαν 13 τρίποντα σε 24 απόπειρες.
«Lights out», το λένε αυτό στην Αμερική. «Εσβησαν τα φώτα».
Στην επίδοσή τους απέναντι στα ζουζούνια από τις Φιλιππίνες (5/22) ταιριάζει καλύτερα μία έκφραση που χρησιμοποιούν οι Μεξικανοί: «Παγωμένοι, σαν το κωλαράκι του πιγκουίνου»!
Τα χέρια των παικτών της Εθνικής μας ήταν κρύα σαν να ακουμπούσαν όλη μέρα στον πάγο...
Τόσο το καλύτερο, εφ’όσον τελείωσε αναίμακτα. Οποιος ζει με το τρίποντο είναι καταδικασμένος και να πεθάνει με το τρίποντο. Ευτυχώς για όλους, η Εθνική Ελλάδας του 2014 έχει περισσότερα όπλα στη φαρέτρα της.
Και πιο αποτελεσματικά. Ενάντια στις Φιλιππίνες, τουλάχιστον. Απέναντι στους Κροάτες, στους Αργεντινούς και ίσως στους Πορτορικάνους, θα χρειαστεί οπωσδήποτε το μακρυνό σουτ.
Ξέρω τι θα πείτε, διαβάζω τα χείλη σας: «Τα τρίποντα δεν έπαιξαν ρόλο στον αποψινό αγώνα». Συμφωνώ μαζί σας, απλώς ανυπομονούσα να χρησιμοποιήσω την παροιμία με τον πιγκουίνο. Πάμε παρακάτω.
Απέναντι στην παράξενη και, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, βρώμικη ομάδα από τις Φιλιππίνες, η Εθνική μας ήταν καλή, αλλά όχι αρκετά καλή. Μέτρια, αλλά οπωσδήποτε όχι κακή.
Επαιξε όσο χρειαζόταν για να κερδίσει χωρίς να απειληθεί και χωρίς να χαλάσει την εικόνα της. Οι ασουλούπωτες ομάδες έχουν τον τρόπο τους για να υποβιβάζουν έναν ανώτερο αντίπαλο στο επίπεδό τους.
Η Κροατία έπεσε σε αυτή την παγίδα και κόντεψε να το πληρώσει με οδυνηρή ήττα. Η Ελλάδα άκουσε το καμπανάκι και του έδωσε σημασία.
Οι πανηγυρτζήδες πίσω στην πατρίδα θα μιλήσουν και σήμερα «φούφουτους», για «πουθενάδες» και για «πινέζες».
Εγώ ξέρω ότι οι φούφουτοι από τη Σενεγάλη θα διεκδικήσουν με τους φούφουτους από τις Φιλιππίνες μια θέση στον επόμενο γύρο, ότι οι φούφουτοι της Φινλανδίας νίκησαν απόψε την διόλου ευκαταφρόνητη Ουκρανία, ότι οι φούφουτοι Νιγηριανοί που μας κέρδισαν το 2012 πήγαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι οι φούφουτοι Σκοπιανοί του 2011 έφτασαν μια ανάσα από το ευρωπαϊκό μετάλλιο.
Οποιος υποτιμήσει τους φούφουτους, γίνεται ο ίδιος φούφουτος. Ρωτήστε και τους Πορτορικάνους. Και τους Κροάτες. Και τους Ελληνες του 2011-3.
Η Εθνική έπαιξε απόψε (χθες, αν προτιμάτε) σαν να είχε στο κορμί της έναν διορθωτικό μηχανισμό. Κάθε φορά που έκανε να παρασυρθεί στην παράνοια των Φιλιππινέζων και να παίξει άσκοπο «run and gun», κάποιο αόρατο χέρι πίεζε το κουμπί της λογικής και την ξανάβαζε στον ίσιο δρόμο.
Ο ίσιος δρόμος περνούσε από τις μεθοδικές πάσες στους ψηλούς (Μπουρούση και Πρίντεζη), από τους στοχευμένους αιφνιδιασμούς (ιδίως στο β’ ημίχρονο, όταν έστρωσε ο Καλάθης), από την υπομονετική κυκλοφορία της μπάλας, πρώτα απ’όλα από την προσήλωση στην άμυνα.
Δεν είναι τυχαίο γεγονός, ότι διακρίθηκαν κυρίως οι έμπειροι: Πρίντεζης, Ζήσης, Μπουρούσης, Καϊμακόγλου, ακόμα και Βασιλειάδης, οι 30άρηδες που ήξεραν πώς να χειριστούν ένα ματς-παγίδα αυτού του τύπου.
Ο πρωτάρης Αντετοκούνμπο πήγε να απαντήσει στα σουτ με σουτ και έφαγε πάγκο χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ο Καλάθης ξεκίνησε με 3 λάθη και άφησε γρήγορα τη θέση του στον μετρημένο Μάντζαρη.
Οι 7 χαμένες μπάλες του εναρκτήριου δεκαλέπτου ήταν ένας δυσάρεστος οιωνός, μολονότι αποτέλεσμα μοναδικό ψεγάδι σε αυτό το διάστημα. Στη συνέχεια, περιορίστηκαν αισθητά οι επιπολαιότητες. Στα τελευταία 33 λεπτά, η στατιστική κατέγραψε μόλις 5 ελληνικά λάθη.
Ο αντίπαλος υστερούσε σε ποιότητα, αλλά ήταν προικισμένος με ένα σπάνιο προσόν: αρνείται να παραδοθεί. Η Κροατία δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τις αντεπιθέσεις των Φιλιππινέζων, αλλά η δική μας ομάδα κράτησε με σταθερό χέρι τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους.
Για πρώτη φορά είδαμε (για λίγο, αφού υπήρχε αμυντικό πρόβλημα στο «ζωγραφιστό») το πειραματικό σχήμα χωρίς καθαρό σέντερ, αλλά και τον Βασιλειάδη να κατεβαίνει στη θέση «3». Αυτό το τελευταίο λειτούργησε αρκετά καλά, από τη στιγμή που ταίριαζε με τις προδιαγραφές των Ασιατών.
Το κλειδί της επιτυχίας ήταν φυσικά η άμυνα πάνω στον Αντρέι Μπλατς, που είναι ικανός να νικήσει μόνος του έναν αντίπαλο αυτού του επιπέδου. Ο Αμερικανός φόργουορντ χρειάστηκε 18 σουτ και 11 ελεύθερες βολές για να βάλει του 21 πόντους του.
Ο Γιώργος Πρίντεζης του έβγαλε τα σηκώτια και ολοκλήρωσε με άφθονη βρωμοδουλειά τη βραδιά καριέρας (25π., 8ρ., 10/15 σουτ), ενώ ο Κώστας Παπανικολάου και ο Γιάννης Μπουρούσης φρόντισαν να βγαίνουν μπροστά του στις αλλεπάλληλες «αλλαγές» ώστε να μη βρίσκει χώρους αυτός ο προικισμένος σκόρερ.
Ο Κώστας Καϊμακόγλου ήλθε από τον πάγκο για να προσφέρει μερικές άμυνες πρώτης γραμμής, σε κρίσιμο μάλιστα σημείο, όταν η διαφορά έπεσε στους 10 πόντους (48-38).
Σύμφωνα με τον συντελεστή +/- , ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής μας, με +22 στα 28 λεπτά της συμμετοχής του, ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, των 12 πόντων, των 10 ριμπάουντ, των 3 κλεψιμάτων, των 3 μπλοκ.
Να τον προσέχουμε, γιατί δεν έχουμε άλλον σαν αυτόν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Κοιτάει» τον αδερφό Σέποβιτς η Σέλτικ!

Έτοιμη να ενισχυθεί την τελευταία στιγμή στην επίθεση παρουσιάζεται η Σέλτικ, η οποία ενδιαφέρεται για τον Στεφάν Σέποβιτς (αδερφό του Μάρκο, του Ολυμπιακού).

«Κοιτάει» τον αδερφό Σέποβιτς η Σέλτικ
Τον παίκτη που θα ενισχύσει την επιθετική γραμμή της Σέλτικ ψάχνουν οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες των Σκοτσέζων να πάρουν κάποιον φορ, εκείνοι ενεργοποιούν το «plan b» για να μπορέσουν να κάνουν κάποια αξιόλογη προσθήκη.

Ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται το όνομα του Στέφαν Σέποβιτς, αδερφού του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ο οποίος φημολογείται έντονα ότι θα παίξει στους «πράσινων».*Πηγή: sport-fm.gr*

Και η Γιουβέντους για Φαλκάο!!

Πρόταση για τον δανεισμό του Ρανταμέλ Φαλκάο έχει καταθέσει η Γιουβέντους στη Μονακό, όπως γράφει σήμερα η «Gazzetta dello Sport».

Και η Γιουβέντους για Φαλκάο!
Στην κούρσα για την απόκτηση του Ρανταμέλ Φαλκάο έχει μπει η Γιουβέντους, ύστερα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», η Μονακό φέρεται να έχει αποδεχθεί πρόταση για τον δανεισμό του Κολομβιανού επιθετικού από τους «μπιανκονέρι».

Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ιταλίας απάντησαν αρνητικά στην τοποθέτηση ρήτρας που τους υποχρεώνει να αγοράσουν τον παίκτη το επόμενο καλοκαίρι.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Βαλένθια ο Γκουαρίν!

Κοντά στην Βαλένθια είναι ο Φρέντι Γκουαρίν, ο οποίος ταξιδεύει εντός της ημέρας για την Ισπανία για να υπογράψει στις «νυχτερίδες».

Πάει Βαλένθια ο Γκουαρίν
Παίκτης της Βαλένθια θα πρέπει να θεωρείται ο Φρέντι Γκουαρίν, καθώς η Ίντερ απάντησε θετικά σε πρόταση που δέθχκηε από τον ισπανικό σύλλογο για την απόκτηση του Κολομβιανού μέσου.

Μάλιστα, ο διεθνής άσος θα μεταβεί εντός της ημέρας στην Ισπανία, ώστε να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει στις «νυχτερίδες».

Παράλληλα, η Αταλάντα έχει καταθέσει πρόταση στους «νερατζούρι» για τον 22χρονο Ντανιέλε Μπασέλι, ο οποίος αγωνίζεται ως χαφ. Πάντως, ο σύλλογος του Μιλάνου επιθυμεί να παραχωρήσει ως δανεικό τον παίκτη, διαφορετικά αξιώνει 10 εκατ. ευρώ για την πώληση του παίκτη.*Πηγή: sport-fm.gr*