Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Πόδια, χέρια και… δόντια στη θέση τους!


Οι τραυματισμοί είχαν δυστυχώς την τιμητική τους στη δεύτερη μέρα στη Σεβίλλη, ευτυχώς όμως η Ελλάδα δεν είχε καμία απολύτως απώλεια.

Πόδια, χέρια και… δόντια στη θέση τους
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Χέρια, πόδια, ώμοι και… δόντια είναι κανονικά στη θέση τους και αυτή είναι η καλύτερη είδηση της βραδιάς.

Τη στιγμή λοιπόν που ο Αρόγιο κτύπησε και χάνει όλο το τουρνουά, ο Λαφαγιέτ τραυματίστηκε – όχι το ίδιο σοβαρά – και ο Σάριτς έχασε 6 δόντια, είναι μάλλον… έκπληξη που η Εθνική έβγαλε «καθαρή» το ματς με τις Φιλιππίνες. «Το νούμερο 15 έπαιζε πάλη, δεν έπαιζε μπάσκετ. Κλωτσούσε, έριχνε μπουνιές. Αλλά εμείς αντιδράσαμε σωστά», περιέγραψε η Νίκος Ζήσης και έδωσε την εικόνα του αγώνα.
Οι Φιλιππινέζοι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο, δεν είχαν ούτε το μπόι, ούτε το ταλέντο να ακολουθήσουν την Ελλάδα. Με κάθε τρόπο προσπάθησαν να μείνουν μέσα στο παιχνίδι, γι αυτό και οι δικοί μας ήταν εκνευρισμένοι στο τέλος. Τουλάχιστον δεν υπήρξε καμία συνέπεια, ούτε βαθμολογική, ούτε καμιά τιμωρία. Γιατί έτσι όπως τελείωσε το παιχνίδι, δεν ήθελε και πολύ για να γίνει καμία σύρραξη και να τρέχουν και να μην φτάνουν στην Εθνική. Tο αντιαθλητικό κτύπημα στον Παπανικολάου άναψε το φυτίλι, ο προπονητής των Φιλιππινέζω έδωσε… συγχαρητήρια στον παίκτη του και μετά ο Κατσικάρης έδωσε εντολή στους διεθνείς να σουτάρουν στο τέλος. «Δεν μας σέβεστε, δεν σας σεβόμαστε». Εγινε χαμός, τουλάχιστον δεν πιάστηκαν στα χέρια οι παίκτες των δύο ομάδων, γιατί θα είχαμε καμία απώλεια που δεν θα έπρεπε τέτοια στιγμή.
Για μπάσκετ δεν μπορεί να πει κανείς και πολλά, ήταν άλλο ένα ματς ειδικών συνθηκών. Βέβαια δεν ήθελε και πολύ να στραβώσει, όπως έγινε στο παιχνίδι των Φιλιππίνων με την Κροατία και της Σενεγάλης με το Πουέρτο Ρίκο. Η Ελλάδα είχε συνεχώς τον έλεγχο, δεν επέτρεψε σε καμία περίπτωση στους αντιπάλους να πλησιάσουν και έφτασε στη νίκη. Οχι εύκολα, αλλά πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με την πρεμιέρα. Η μπάλα πέρασε στη ρακέτα, ο Πρίντεζης τελείωσε τις περισσότερες φάσεις, έτσι άλλο ένα 4αρι της Εθνικής (μετά τον Καϊμακόγλου) έκανε ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα. Ο Μπουρούσης έκανε καλή δουλειά, Ζήσης και Καλάθης ηρέμησαν όταν έπρεπε το παιχνίδι.
Πάει, λοιπόν, αυτό τελείωσε και τώρα είναι μπροστά το Πουέρτο Ρίκο. Χωρίς Αρόγιο (;), αλλά πληγωμένο. Δίχως περιθώριο απώλειεας μετά την ήττα από την Σενεγάλη. Αυτό όμως δεν νοιάζει την Εθνική, που θέλει να κερδίσει, να διασφαλίσει την πρόκριση και μετά να κοιτάξει την κατάταξής της… Παιχνίδι, παιχνίδι που λέει συνέχεια και ο Κατσικάρης.

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: