Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Πέντε λεπτά αρκούσαν!!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sport-fm.gr για τον... βαρετό Παναθηναϊκό που κέρδισε πολλά περισσότερα τελικά απ' όσα μπορούσε.

Πέντε λεπτά αρκούσαν
Πόσες φορές δεν έχουμε μάθει ξαφνικά το όνομα ενός στόπερ σε ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό; Κάποτε ήταν ο Πουλόπουλος, άλλοτε ο Κολοβέτσιος. Τελευταίος που προστέθηκε στη λίστα ο Χατζηισαϊας.

Χωρίς διάθεση να αδικήσουμε τον νεαρό η δική του καλή απόδοση οφείλεται (και) στο βαρετό ποδόσφαιρο που έπαιξε για πολλή ώρα ο Παναθηναϊκός. Θες η κούραση από τα ματς με τη Μίντιλαντ, θες τα βαριά πόδια από την προετοιμασία, θες λίγο η συνήθεια; Οι πράσινοι όπως και κόντρα στον Λεβαδειακό μπήκαν στο γήπεδο με... παντόφλες. Δεν μπορούσαν να πιέσουν τον αντίπαλο, δεν είχαν συνοχή οι γραμμές τους, δεν μπορούσαν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Για πολλή ώρα ο τρόπος επίθεσης που επιλεγόταν ήταν η μεγάλη μπαλιά. Οχι ακριβώς ό,τι μας είχε δείξει στο καλό περσινό διάστημα η ίδια ομάδα.

Το σκηνικό της ποδοσφαιρικής θλίψης συμπλήρωνε η εικόνα των άδειων εξεδρών. Ολα αυτά φυσικά στο πρώτο από τα δύο ματς που είδαμε στη Λεωφόρο. Σε αυτό που έληξε με το γκολ του Μπουμάλ στο 85'.

Πάνω που πίστευες ότι η ομάδα του Αναστασίου κατάφερε να πάθει ακόμα μεγαλύτερο κάζο από εκείνο της πρεμιέρας, ενώ ακόμα οι παίκτες του Πανιωνίου πανηγύριζαν οι γηπεδούχοι έδειξαν σημάδια αντίδρασης. Βρήκαν εκείνες τις δυνάμεις που δεν τους περίσσευαν στα πρώτα 85 λεπτά, γέμισαν την αντίπαλη περιοχή με τη βοήθεια και του Μέντες, έφτιαξαν φάσεις και εν τέλει πέτυχαν δύο γκολ. Η εικόνα των τελευταίων δέκα λεπτών (85-95) είναι εικόνα τελείως ξένη με εκείνη όλου του υπόλοιπου ματς. Είναι σαν δεύτερο παιχνίδι.

Κοιτώντας το τελικό αποτέλεσμα και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτό συμπεραίνεις ότι τελικά ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολλά περισσότερα απ' όσα θα του χάριζε μια οποιαδήποτε νορμάλ νίκη με οποιοδήποτε σκορ. Οι παίκτες του Αναστασίου πήραν πόντους και στον ψυχολογικό τομέα και άρπαξαν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς, οι οποίοι ήταν χαμένοι μέχρι το γκολ του Ατζαγκούν στο 91'. Κοιτώντας, όμως, συνολικά το ματς και την εικόνα των γηπεδούχων αν μπορείς να ελπίζεις σε κάτι είναι αυτή να αλλάξει προς το καλύτερο με την επανέναρξη του πρωταθλήματος σε δύο εβδομάδες. Σόρι, αλλά δεν φτάνουν πέντε λεπτά μπάλας για να παίρνεις νίκες. Και αν έγινε με τον Πανιώνιο κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι θα ξαναγίνει...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: