Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

"Μια συγγνώμη στον κόσμο"

Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο του Άρη για την ήττα από τον Ολυμπιακό, ενώ χαρακτήρισε κομβική τη φάση της αποβολής...
"Μια συγγνώμη στον κόσμο"
"Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με μια στημμένη φάση. Κομβικό σημείο του αγώνα ήταν η αποβολή του Μιχάλη και το πέναλτι. Προσπαθήσαμε στο β΄ μέρος, αλλά ήταν δύσκολο το έργο μας.
Δεν μπήκαμε φοβισμένα στο παιχνίδι, απλά ο Ολυμπιακός επέβαλλε τον ρυθμό του. Εμείς δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Η αλήθεια είναι ότι γνωρίσαμε μια βαριά ήττα που δεν αρμόζει στον σύλλογο. Εκ μέρους όλων των παιδών ζητάμε ένα μεγάλο σύγνωμη από τον κόσμο της ομάδας. Έχουμε δύο εντός έδρας παιχνίδια που αν τα πάρουμε θα παραμείνουμε εντός του στόχου μας"

Μαζεύει... ρώγες η Γουίγκαν!!

Σακούλι το σακούλι... το παλεύει για την παραμονή η Γουίγκαν που μπορεί να ήταν καλύτερη και να πήρε βαθμό (1-1) στο Νόριτς, αλλά εξακολουθεί να φιγουράρει στην ουρά.
Μαζεύει... ρώγες η Γουίγκαν

Στο «Κάροου Ρόουντ» υπήρχε φαβορί. Αυτή ήταν η γηπεδούχος Νόριτς που έχει κάνει αρκετά καλή χρονιά. Ωστόσο, έχει ξεμείνει από στόχους και αυτό από μόνο του ήταν αρκετό, ώστε να καταστήσει ακόμα πιο επικίνδυνη την Γουίγκαν που καίγεται. Τελικά η τελευταία κατάφερε να πάρει τον πολύτιμο βαθμό (1-1) αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς.
Αυτή η ισοπαλία είναι υπέρβαση για τους Λάτικς που στα προηγούμενα 12 ματς, όπου είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, στο φινάλε έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι. Τούτη τη φορά λοιπόν δεν συνέβη. Ο Γουές Χούλαχαν (10') άνοιξε το σκορ για τους οικοδεσπότες που όμως δεν ήταν καθόλου καλοί. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποφασισμένοι. Ισοφάρισαν (68') με τον Βίκτορ Μόουζες και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες λίγο πριν το τέλος για να πάρουν το «τρίποντο».
Εμειναν με το βαθμό τελικά που αφενός μπαίνει στο σακούλι της προσπάθειας για παραμονή, αφετέρου δεν τους βοηθάει να ξεφύγουν από την ουρά της βαθμολογίας.
Πηγή: gazzetta.gr

Αγωνία για Ντούβνιακ!!

Αγωνία για Ντούβνιακ!
Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε στον ΠΑΟΚ με τον Ούρος Ντούβνιακ.

Ο Σέρβος γκαρντ δέχθηκε ένα χτύπημα στον τετρακέφαλο, στην κυριακάτικη (11/3) προπόνηση, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί πάγος στο σημείο.

Ωστόσο, η αγωνία των ανθρώπων του «Δικεφάλου του Βορρά» θα κρατήσει μέχρι τη Δευτέρα (11/3) όταν ο 26χρονος θα υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

πηγή: sportfm.gr

Αυτός… τον χαβά του!!

Αυτός… τον χαβά του!
Τελικά έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες. Ο Λιονέλ Μέσι, λίγες μέρες μετά τα πέντε γκολ που πέτυχε κόντρα στην Λεβερκούζεν για το Τσάμπιονς Λιγκ, έδωσε άλλο ένα προσωπικό σόου. Αυτή την φορά, την ευκαιρία να τον θαυμάσουν, είχαν οι οπαδοί της Σανταντέρ. Ο Αργεντινός με δύο τέρματα πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε τους «μπλαουγκράνα» σε νίκη κόντρα στην Ρασίνγκ.

Ο κοντόσωμος βιρτουόζος άσος άνοιξε το σκορ στο 29’, ενώ στο 56’ «χτύπησε» και πάλι, αυτή την φορά με πέναλτι. Έτσι η διαφορά έφτασε και πάλι τους δέκα πόντους. Τόσους βρίσκεται η ομάδα του Γκουαρντιόλα πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Νωρίτερα «γκέλα» είχε το μενού για την Βαλένθια, η οποία έμεινε στο 2-2 με την Μαγιόρκα. Οι «νυχτερίδες» αυτοκτόνησαν αφού προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα τον Κόστα και Αντούριθ, ενώ ο Νσούε και ο Κασαντέσους έφεραν το παιχνίδι στα ίσια.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Μάλαγα-Λεβάντε 1-0
(51’ Ροντόν)

Σοσιεδάδ-Σαραγόσα 3-0
(19’, 40’ Αγκιρέτσε, 22’ Βέλα)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Σεβίλλη 1-0
(32’ Κάστρο)

Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης 2-3
(9’ Μολίνα, 54’ Μοντέρο – 24’ Ιγκουαΐν, 51’, 72’ Ρονάλντο)

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ατλέτικο Μαδρίτης-Γρανάδα 2-0
(38’ Μιράντα, 91’ Φαλκάο)

Εσπανιόλ-Ράγιο Βαγεκάνο 5-1
(4’, 45’, 68’ Ούτσε, 10’, 22’ Κουτίνιο-51’ Ταμούδο)

Βαλένθια-Μαγιόρκα 2-2
(23’ Κόστα, 42’ Αντούριθ – 57’ Νσούε, 65’ Κασαντέσους)

Σανταντέρ-Μπαρτσελόνα 0-2
(29’, 56’ πεν. Μέσι)

Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:30)

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Βιγιαρεάλ-Χετάφε (22:00)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Χετάφε-Σοσιεδάδ (19:00)
Γρανάδα-Σπόρτινγκ Χιχόν (19:00)
Σαραγόσα-Οσασούνα (19:00)
Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα (21:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπέτις (23:00)

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Λεβάντε-Βιγιαρεάλ (13:00)
Μαγιόρκα-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαλένθια (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα (22:30)

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Εσπανιόλ-Σανταντέρ (22:00)

πηγή: sportfm.gr

"Κορόιδεψε συμπαίκτη μου ο Χολέμπας"

Ο Κώστας Καπετάνος σχολίασε την αντίδρασή του μετά τον πανηγυρισμό του Χοσέ Χολέμπας, επισημαίνοντας ότι ο διεθνής μπακ κορόϊδεψε τον Μάρκο Βελλίδη.
"Κορόιδεψε συμπαίκτη μου ο Χολέμπας"
«Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένα και επιθετικά στο ματς και έχασε ευκαιρίες. Μετά εμείς μείναμε με δέκα παίκτες, ήρθε το 2-0 και τελείωσε το ματς. Δεν τα καταφέραμε. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από εμάς.
Ο Χολέμπας κορόϊδεψε τον συμπαίκτη μου γι' αυτό αντέδρασα. Δεν ήταν συμπεριφορά αυτή για διεθνή πάικτη,. Τελείωσε όμως το θέμα. Εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε. Να δουλέψουμε και να πάρουμε τους βαθμούς στο επόμενο ματς».

«Είμαστε σε καλό φεγγάρι»

Ο Χάβι Γκράθια πιστεύει πως η Κέρκυρα είναι σε... καλό φεγγάρι, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου, όπου χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη των Φαιάκων.
«Είμαστε σε καλό φεγγάρι»
«Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι γνωρίζοντας τη σημασία των βαθμών που διεκδικούσαμε. Αντιμετωπίσαμε τις αρετές αυτής της ομάδας με το κατά μέτωπον παιχνίδι στον Μαρκόφσκι.
Οι μονάδες, όπως ο Πόι και ο Βλαχοδήμος στα άκρα, γενικά όλη η αμυντική δουλειά της ομάδας είναι σήμερα αυτό που θέλω να ξεχωρίσω, αυτό μας έδωσε την ώθηση για να πετύχουμε το στόχο μας. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας κι είχαμε μια-δυο καλές φάσεις και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο επιθετικοί, εκμεταλλευτήκαμε κάποιες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε και θεωρώ τελικά ότι είναι δίκαιη η νίκη της ομάδας.
Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή τη νίκη αρχίσαμε να την πετυχαίνουμε με τη νίκη επί του Λεβαδειακού και όπως αντιδράσαμε σε εκείνο το ματς μας έδωσε ώθηση για να συνεχίσουμε σήμερα με αυτή τη διάρκεια και πρέπει να ξεχωρίσουμε το γεγονός αυτό ότι έχουμε φτάσει τις 4 νίκες στα τελευταία 5 ματς.
Είναι αισιόδοξο μήνυμα το ότι ασχολούμαστε με το να κάνουμε υπολογισμούς για το τι βαθμούς χρειαζόμαστε γιατί υπήρχε κάποιο σημείο που ήταν πολύ δύσκολα. Είμαστε σε καλό φεγγάρι και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να δουλεύουμε και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να πετύχουμε το στόχο ματς», ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός.

«Φταίμε εμείς για την κατάντια μας»

Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος, τόνισε, με γραπτή του δήλωση, πως οι ακρίτες φταίνε για την κατάντια τους και ότι οι διαιτητές δεν είναι το εξιλαστήριο θύμα. Τη δήλωση του κ. Πανόπουλου μετέφερε ο τεχνικός διευθυντής της Σκόντα, Γιάννης Παπαδημητρίου.
«Φταίμε εμείς για την κατάντια μας»
«Η ομάδα έχει έξι ήττες και πριν από αυτό μια ήττα και αποκλεισμό από το Κύπελλο. Κάναμε κι αυτούς τους λίγους που μας υποστηρίζουν να ντρέπονται για τη σημερινή μας κατάντια.
Έστω και ετεροχρονισμένα, οφείλω να δηλώσω πως το εξιλαστήριο θύμα δεν είναι κανένας διαιτητής και τα έξι παιχνίδια που χάσαμε φταίμε εμείς. Οι διαιτησίες ήταν σωστές με ανθρώπινα λάθη. Μέσα από την κατάντια μας θα προσπαθήσουμε έστω και τώρα να βρούμε τις λύσεις», ανέφερε στη δήλωσή του ο Πανόπουλος.

Καραγεωργίου: «Είχαμε άλλους στόχους»

Καραγεωργίου: «Είχαμε άλλους στόχους»
Σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει πλέον, ο Εργοτέλης όπως παραδέχτηκε και ο Νίκος Καραγεωργίου στην συνέντευξη Τύπου. Ο Μακεδόνας τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του ξεκίνησε με άλλους στόχους άλλα όταν ξεκίνησε η σεζόν, ενώ ξεκαθάρισε πως ψυχολογικά η ομάδα του θα ανέβει.

«Ήρθαμε εδώ με πίστη ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι. Όμως δεν μας βγήκαν οι φάσεις και οι επιθέσεις, ελπίζω ότι θα μας βγουν στους επόμενους αγώνες».

Όσο για το αν υπάρχει πίστη για την παραμονή, παρά το γεγονός ότι ο Εργοτέλης είναι πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού, ξεκαθάρισε: «Αν δεν το πιστεύαμε αυτό... Έχουμε περάσει πολλές δύσκολες καταστάσεις. Ενώ φέτος ο στόχος μας ήταν διαφορετικός, βρεθήκαμε να έχουμε μπλέξει σε μια περιπέτεια στα τελευταία έξι ματς. Συνεχίζουμε, ελπίζοντας από το Σάββατο στην έδρα μας να πάρουμε βαθμούς και σιγά-σιγά ψυχολογικά να ανεβούμε, κάτι που παίζει ρόλο, να μείνουμε στην κατηγορία και να προετοιμάσουμε την επόμενη σεζόν. Πρώτα όμως να σωθούμε».

Πέρασε πρώτη!!

Πέρασε πρώτη!
Στην πρώτη θέση του Κυπριακού πρωταθλήματος πέρασε η ΑΕΛ, ύστερα από την ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας (0-0), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής. Την έκπληξη έκανε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας του Απόλλωνα Λεμεσού με 2-0.

Ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν αρκετός για να περάσει η ΑΕΛ στην πρώτη θέση, απέχοντας μόλις έναν βαθμό από τη δεύτερη Ομόνοια. Από τη άλλη, Ανόρθωση και ΑΕ Κιτίον δεν εκμεταλλεύτηκαν τη μεταξύ τους αναμέτρηση για να πάρουν προβάδισμα, αφού το τελικό σφύριγμα τις βρήκε ισόπαλες με σκορ 1-1.

Άρης και Εθνικός Άχνας έκαναν τις εκπλήξεις τις αγωνιστικής, αφού πήραν το… τρίποντο κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού και Αλκή, αντίστοιχα.

Αποτελέσματα 24ης αγωνιστικής:

Σαββάτο 10/3

Αναγέννηση – Ερμής 2-1
(Παπαθανασίου 46’- Μπανγκούρα 67’, Παναγής 84’)

Νέα Σαλαμίνα- Ομόνοια 1-4
(Φρέντι 21’- 88’, Μακρίδης 35’-39’- Όπερ 54’ )

Κυριακή 11/3

Ολυμπιακός Λευκωσίας-ΑΕΛ 0-0
Εθνικός Άχνας- Αλκή 2-0
(Βέντερ 2’, Βαττής 23’)
Απόλλων Λεμεσού- Άρης 1-2
(Κιρόφσκι 59’-Γκέλσον 29’,Σόσιν 74’)
ΑΕ Κιτίον-Ανόρθωση 1-1
(Κυπριανού 34’-Κβιρκβέλια 3’)

Δευτέρα 12/3

ΑΠΟΕΛ-Ε.Ν Παραλίμνου (19:00)

πηγή: sportfm.gr

Βαλβέρδε: «Έτσι μέχρι τέλους»

Βαλβέρδε: «Έτσι μέχρι τέλους»
Σε συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα ευελπιστεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό.

Μιλώντας μετά το νικηφόρο παιχνίδι με τον Άρη (3-0) στάθηκε με υπηρηφάνεια στην συνέπεια που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές του και εξέφρασε την πίστη του ότι αυτή θα συνεχιστεί και κόντρα στη Μέταλιστ την ερχόμενη Πέμπτη για το Europa League. Και ασφαλώς ακόμη μέχρι τέλους.


Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου:

«Σήμερα το παιχνίδι είχε δύο μέρη. Υπήρχε διαφορά στα ημίχρονα. Στο πρώτο ήμασταν ανώτεροι από τον Αρη, μπήκαμε με ένα σκορ 2-0, αλλά μπορούσαμε κι άλλα. Είχαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες. Κι έτσι θα μπορούσε να είναι η διαφορά πολύ μεγαλύτερη.

Στο δεύτερο μέρος έπεσε αρκετά ο ρυθμός του αγώνα, εμείς ήμασταν αρκετά πιο αργοί, αυτό οφείλεται πιστεύω στην δύσκολη εβδομάδα που έχουμε, αλλά και στο ταξίδι που προηγήθηκε. Ο Άρης στο δεύτερο μέρος δημιούργησε μεγαλύτερο κίνδυνο όταν έμεινε με δέκα παίκτες παρότι στο πρώτο μέρος έπαιζε ο Άρης με έντεκα».

Εσείς δώσατε την εντολή να ρίξετε τους ρυθμούς ή οι παίκτες λόγω αυτοσυντήρησης κατέβασαν ταχύτητα;

«Συζητήσαμε για λίγο στο ημίχρονο και από τη στιγμή που προηγούμασταν με 2-0 και έχουμε δύσκολη εβδομάδα μπροστά μας. Κι επειδή το ματς πήγαινε πολύ καλά, είπαμε ότι εξαιτίας της κούρασης που είχαμε μετά την Ουκρανία, είπαμε ότι δεν θέλαμε να συντηρήσουμε τον ρυθμό πολύ υψηλά, έτσι ώστε να κάναμε οικονομία δυνάμεων γιατί μπαίνουμε σε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα.

Πιστεύω ότι επίσης υποσυνείδητα οι παίκτες κατέβασαν λίγο τον ρυθμό και θεωρώ ότι και ο κόσμος σκεφτόταν αυτά τα δύο ματς. Ηταν δύσκολο για όλους να επικεντρωθούμε στο δεύτερο ημίχρονο στον Άρη και έτσι κατέβηκε ο ρυθμός μας στην επανάληψη σε σχέση με το πρώτο. Παρόλα αυτά πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια, το να συνεχίσεις να παίζεις όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο, είναι πολύ δύσκολο».

Ο Ολυμπιακός έχει δέκα νίκες σερί χωρίς να δεχτεί γκολ. Μέχρι που θα φτάσει;

«Μέχρι το τέλος θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Έχουμε πού δύσκολα ματς στη συνέχεια και αν θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Στο Γιουρόπα Λιγκ για να κερδίζεις πρέπει να κρατάς το μηδέν πίσω. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Είδαμε μία ενδεκάδα με πολλά νέα πρόσωπα. Μείνατε ευχαριστημένος από αυτή την ενδεκάδα στον βαθμό που περιμένατε;

«Ναι, είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Είχα σκεφτεί από την Πέμπτη στην Ουκρανία, την ομάδα που θα κατέβαζα σήμερα. Όπως στάθηκε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο ήταν θαυμάσιο».

Αυτό σημαίνει ότι έχετε κατασταλάξει και στο σχήμα που θα παρατάξετε στο παιχνίδι της Πέμπτης και στο ντέρμπι;

«Όχι, όχι. Δεν σημαίνει κάτι τέτοιο. Έχουμε τέσσερις μέρες μπροστά μας για να προετοιμαστούμε για την Πέμπτη. Είπα πριν ότι έφτιαξα το πλάνο για τον Άρη και στην Ουκρανία, επειδή υπήρχε μεγάλη κούραση από το ταξίδι και το παιχνίδι στο Χάρκοβο. Έχω κάποια ιδέα για το τι περίπου θα κάνω, όμως θα πρέπει να ξέρουμε ότι αυτά τα δύο ματς είναι καθοριστικής σημασίας».

Επειδή μιλάτε για κούραση, σας ανησυχεί αυτό ενόψει Μέταλιστ και Παναθηναϊκό;

«Με απασχολεί, αλλά μου αρέσει να έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα γιατί το να έχουμε τόσα ματς, σημαίνει ότι πάμε καλά στις διοργανώσεις. Μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι κερδίσαμε γιατί έτσι πάμε με βαθμολογική υπεροχή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Επίσης το γεγονός ότι έχουμε να προβληματιστούμε και για το ματς με την Μέταλιστ, πάει να πει ότι πηγαίνουμε καλά και στο Γιουρόπα Λιγκ».

Ο κόσμος φώναξε το όνομά σας. Θέλετε να δώσετε κάτι παραπάνω στον κόσμο και στον Ολυμπιακό;

«Δεν είχα ποτέ κανένα παράπονο από το πώς συμπεριφέρθηκε ο κόσμος στο πρόσωπό μου. Ακόμα και σε άσχημες στιγμές ο κόσμος είναι στο πλευρό του Ολυμπιακού και προσπαθούμε να το ανταποδώσουμε με τη δουλειά που κάνουμε στο γήπεδο. Το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και αυτό θα κάνουν και οι ποδοσφαιριστές».

«Όταν φοβάσαι, δεν παίζεις όπως ξέρεις»

«Όταν φοβάσαι, δεν παίζεις όπως ξέρεις»
Στο γεγονός πως οι παίκτες του αγωνίστηκαν φοβισμένα απέδωσε την ήττα της Ξάνθης από την Κέρκυρα (2-0) ο τεχνικός της SKODA, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας προπονητής στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς:


«Καταρχήν συγχαρητήρια στην Κέρκυρα για τη νίκη. Της εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Εμείς για μια ακόμα φορά ηττηθήκαμε. Το θέμα, όμως, δεν είναι να χάνεις, το θέμα είναι ο τρόπος που χάνεις. Μπορώ να αιτιολογήσω να μην είμαστε σε καλή κατάσταση, κάποιοι παίκτες να μην είναι στη φόρμα που θα θέλαμε, όμως όταν είσαι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζεις με περισσότερο τρέξιμο, με περισσότερη διάθεση και περισσότερη μαχητικότητα μέσα στο γήπεδο.

Εμείς, αντίθετα, δείξαμε μια φοβισμένη ομάδα, που φοβόταν να κάνει μια ακόμα ήττα, αλλά όταν φοβάσαι δεν παίζεις όπως ξέρεις και θα έρθει η ήττα από μόνη της. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Το θέμα είναι ότι έχουμε σίγουρα πολλή δουλειά μπροστά μας κι ελπίζω τώρα που μπήκαμε κι εμείς στη διαδικασία του προβλήματος να ξυπνήσουμε.
»

Λεμονής: «Όχι τώρα τα χαμόγελα»

Λεμονής: «Όχι τώρα τα χαμόγελα»
Ο Παναιτωλικός έκανε μια σπουδαία νίκη κόντρα στον Εργοτέλη, όμως ο Τάκης Λεμονής δεν θέλει σε καμία περίπτωση να πάρουν οι παίκτες του «αέρα». Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως αυτή η νίκη από μόνη της δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα, ενώ παρότρυνε τους παίκτες του να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις.

«Νομίζω ότι αρχίζουμε και μπαίνουμε σε καλύτερο ρυθμό σαν ομάδα. Το θέμα ήταν οι νίκες και ήταν πολύ σημαντική για εμάς αυτή κόντρα στον Εργοτέλη».

Όσον αφορά τη συνέχεια, δήλωσε: «Είμαστε ένα γκρουπ 5-6 ομάδων που μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα παλέψουν. Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια. Εμείς δείχνουμε να ξεπερνάμε κάποιες δύσκολες καταστάσεις και τις συνεχείς ήττες και αυτό είναι θετικό για την ψυχολογία, που θα παίξει ρόλο. Δεν υπάρχουν χαμόγελα τώρα, θα χαμογελάσουμε μόνο στο τέλος».

Μασάδο: «Όπως ξεκίνησε, έτσι τελείωσε»

Μασάδο: «Όπως ξεκίνησε, έτσι τελείωσε»
Το δύσκολο έργο που είχε ο Άρης κόντρα στον Ολυμπιακό τόνισε ο Μανουέλ Μασάδο, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για την ήττα (3-0) από τους «ερυθρόλευκους».

Αιχμές για την διαιτησία άφησε ο Πορτογάλος τεχνικός των «κίτρινων».



Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Μανουέλ Μασάδο στην συνέντευξη Τύπου:

Πώς σας φάνηκε η εικόνα της ομάδας και η εικόνα του Ολυμπιακού; Κι επίσης, έχετε κάποιο παράπονο από τη διαιτησία;

«Αρχικά θα ξεκινήσω λέγοντας για τον Ολυμπιακό ότι πρόσθεσε άλλη μία καλή εμφάνιση σε αυτές που έχει τις τελευταίες αγωνιστικές. Μία ομάδα με δυναμική, μεγάλο ρόστερ και αυτό δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή να κάνει τις αλλαγές με αποτέλεσμα να μην πέφτει η απόδοση της ομάδας. Και χτίζει μία μεγάλη ομάδα μέχρι στιγμής. Όσον αφορά στον Άρη, ξεκινήσαμε μία περίπλοκη εβδομάδα για εμάς και κάπως έτσι τελείωσε. Εγώ έπρεπε να κοιτάξω ένα πλάνο για τα επόμενα ματς. Βλέποντας ότι έχουμε εννιά ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο όριο καρτών, προχωρήσαμε σε αναγκαστικές αλλαγές, οι οποίες δεν αποδυνάμωσαν την ομάδα. Παρόλο που δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, δεν έχω να επιρρίψω ευθύνες στους ποδοσφαιριστές μου. Διέκρινα πάθος για να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό. Το αποτέλεσμα είναι κακό για εμάς, προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο, παρόλα αυτά σε κάποια σημεία έχω την αίσθηση ότι ο διαιτητής δεν σφύριζε με τον ίδιο τρόπο υπέρ της ομάδας μου, όπως σφύριζε υπέρ του Ολυμπιακού».

Ο Άρης έχει την ποιότητα να κοντράρει τον Ολυμπιακό στην έδρα του;

«Είπα και πριν όσον αφορά στο ρόστερ του Ολυμπιακού, δεν θέλω να επαναλάβω ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παράγοντες υπέρ του που τον κάνουν να ξεχωρίζει εντός των τειχών και εκτός συνόρων. Έχει καλή ομάδα με πλούσιο ρόστερ. Κάποια πράγματα είναι διαφορετικά στον Ολυμπιακό απ' ό,τι με τις υπόλοιπες ομάδες και αναφέρομαι τόσο στο ρόστερ, όσο και στο οικονομικό μέρος. Το ποδόσφαιρο είναι βασιλιάς των σπορ, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο σε έναν αγώνα. Ήρθαμε εδώ με τις όποιες πιθανότητες είχαμε, να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο».

Σάλκε... και με διαφορά!!

Σάλκε... και με διαφορά
Στην τέταρτη θέση της Bundesliga εδραιώθηκε η Σάλκε νικώντας άνετα με 3-1 το Αμβούργο στη «Φέλτινς Αρένα» στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική. Πούκι στο 5’, Μέτσελντερ στο 26’ και Χούντελααρ με πέναλτι στο 33’ πέτυχαν τα γκολ των «βασιλικών μπλε», που έφτασαν τους 47 βαθμούς, επτά περισσότερους από την πέμπτη Λεβερκούζεν. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν αγωνίστηκε καθώς ήταν τιμωρημένος.

Το γκολ του Κάτσαρ στο 45’ ήταν το μόνο που κρατά το Αμβούργο, που έμεινε στους 27 βαθμούς και απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 9/3 (21:30)

Στουτγκάρδη-Καϊζερσλάουτερν 0-0

Σάββατο 10/3 (16:30)

Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν 3-2
(32’ Χέλμες, 45’ Ντεγιάγκα, 61’ αυτ. Κάντλετς-3’ Κίσλινγκ, 90+1’ Ντερτιγιόκ)

Μάιντς-Νυρεμβέργη 2-1
(2’ Μίλερ, 21’ Ζιντάν-64’ Ντιντάβι)

Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ 0-0

Μπάγερν Μονάχου-Χόφενχαϊμ 7-1
(5’, 35’, 48’ Γκόμεζ, 12’ πεν., 29’ Ρόμπεν, 19’ Κρόος, 58’ Ριμπερί-85’ αυτ. Γκουστάβο)

Κολωνία-Χέρτα Βερολίνου 1-0
(36’ Κλέμενς)

Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 0-0

Κυριακή 11/3

Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 3-0
(31΄Πισάρο, 49’ Προντλ, 5’ Ρόζενμπεργκ)

Σάλκε-Αμβούργο 3-1
(5’ Πούκι, 26’ Μέτσελντερ, 33’ πεν. Χούντελααρ-45’ Κάτσαρ)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 16/3 (21:30)

Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη 21:30

Σάββατο 10/3 (16:30)

Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης
Άουγκσμπουργκ-Μάιντς
Αμβούργο-Φράιμπουργκ
Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ
Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ
Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 11/3

Καϊζερσλάουτερν-Σάλκε 16:30
Ανόβερο-Κολωνία 18:30

πηγή: sportfm.gr

«Σκοτάδι» μεσημεριάτικα!!

«Σκοτάδι» μεσημεριάτικα
Την πέμπτη συνεχή ήττα γνώρισαν οι Νικς, καθώς σε αγώνα που έγινε καταμεσήμερο της Κυριακής (12:00 τοπική ώρα) έχασαν με 106-94 από τους Σίξερς συνεχίζοντας την κακή τους πορεία. Η ομάδα της Φιλαδέλφεια, που είχε κορυφαίους τους Λου Ουίλιαμς, Έβαν Τέρνερ και Αντρέ Ιγκουοντάλα με 28, 24 και 19 πόντους αντίστοιχα, αύξησε το προβάδισμά της στην κορυφή της Atlantic.

Ο Καρμέλο Άντονι με 22 πόντους ξεχώρισε από την ομάδα του Μάικ Ντ’ Αντόνι, που παρουσίασε τα γνωστά προβλήματα χημείας και αμυντικής λειτουργίας με συνέπεια να βρεθεί κάποια στιγμή και στο -21 προκαλώντας δυσαρέσκεια στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν».

Δωδεκάλεπτα: 24-22, 49-51, 73-89, 94-106.

Νικς (18-23): Άντονι 22 (9 ριμπ.), Λιν 14 (7 ασίστ), Φιλντς 13, Σμιθ 12, Στούντεμαϊρ 9, Τσάντλερ 8 (12 ριμπ.), Νόβακ 8, Ντέιβις 8, Σούμπερτ.

Σίξερς (25-17): Ουίλιαμς 28, Τέρνερ 24 (15 ριμπ.), Ιγκουοντάλα 19 (8 ασίστ, 7 ριμπ.), Γιανγκ 14, Μπραντ 13, Χόλιντεϊ 8, Βούτσεβιτς, Μικς.

πηγή: sportfm.gr

Με καρδιά… πρωταθλήτριας!!

Με καρδιά… πρωταθλήτριας
Δεν χάνει την κορυφή η Παρί Σεν Ζερμέν.

Χάρη στο γκολ του Γκαμεϊρό, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι πρωτευουσιάνοι επικράτησαν -εκτός έδρας- με σκορ 2-1 της Ντιζόν και διατήρησαν την πρωτιά στη βαθμολογία της Ligue 1, ύστερα από 27 αγωνιστικές.

Σημαντική απώλεια βαθμών για την Ρεν, η οποία παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην ουραγό Οσέρ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν τα βρήκε σκούρα από το πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ντιζόν, καθώς εκτός από το 0-0, με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια, έπαιζε και με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Σισοκό στο 41’. Σχεδόν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι πρωτευουσιάνοι πήραν το προβάδισμα με τον Τιενέ στο 49ο λεπτό, για να «απαντήσουν» οι γηπεδούχοι στο 76’ με τον Πολ. Όλα έδειχναν πως η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα «γκελάρει», ωστόσο ο Γκαμεϊρό στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Θύμα έκπληξης παραλίγο να πέσει η Ρεν. Η ομάδα του Φρεντερίκ Αντονετί έχανε από το 10’, χάρη σε τέρμα του Όλιετς, με τον Μπραΐμι να… σώζει την παρτίδα στο 66ο λεπτό.

Η 27η αγωνιστική

Παρασκευή, 9/3

Αζαξιό-Μαρσέιγ 1-0
(89’ Αντρέ)

Σάββατο, 10/3

Εβιάν-Σοσό 2-3
(25΄Μονγκονγκού, 71΄Καμπόν – 30΄, 66΄Μπουτίν, 44΄Νογκουέιρα)

Νις-Νανσί 1-1
(37΄Τζα Τζέτζε – 12΄Νικουλάε)

Μπρεστ-Μπορντό 0-2
(35΄Γκουφράν, 48΄Πλασίλ)

Τουλούζ-Λοριάν 1-1
(51΄αυτογκολ – 61΄Εμεγκάρα)

Βαλενσιέν-Σεντ Ετιέν 1-2
(69΄Αμπουμπακάρ – 73΄Αμπουμεγιάνγκ, 77΄Σακό)

Λιόν-Λιλ 2-1
(12’ Λακαζέτ, 38’ Λισάντρο-45+1’ Σετζού)

Κυριακή, 11/3

Ντιζόν-Παρί Σεν Ζερμέν 1-2
(76’ Πολ-49’ Τιενέ, 90+1’ Γκαμεϊρό)

Ρεν-Οσέρ 1-1
(66’ Μπραΐμι-10’ Όλιετς)

Μονπελιέ-Καέν

πηγή: sportfm.gr

«Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν τη χαραυγή…!»

«Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν τη χαραυγή…!»
Ειρωνική ανακοίνωση με την οποία αφήνει αιχμές για τη διαιτησία στον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ κόντρα στον Παναθηναϊκό, για την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης αλλά και για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στον χθεσινό αγώνα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, αισθάνεται την υποχρέωση να συγχαρεί δημόσια όλους όσους συμβάλλουν για την άνοδο και αξιοπιστία του Ελληνικού Μπάσκετ και ιδιαίτερα σύσσωμη την ΕΟΚ και την ΚΕΔ.

Είμαστε βέβαιοι ότι η οδηγία του προπονητού του Παναθηναϊκού προς τους παίκτες του να προσποιηθούν (!) για να πάρουν επιθετικό φάουλ έγινε με αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια. Είναι δε άσχετη με τα σφυρίγματα συγκεκριμένου διαιτητή στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα για τον οποίο κάναμε ειδική επισήμανση στην ΚΕΔ πριν από την έναρξη του αγώνα, η οποία δυστυχώς βγήκε αληθινή.

Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν τη χαραυγή…!
».

Ερωτοκρίτου: «Δύσκολα θα επαναληφθεί»

Ερωτοκρίτου: «Δύσκολα θα επαναληφθεί»
Προσγειωμένος όσον αφορά τις βλέψεις του ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια του Champions League εμφανίστηκε ο Φοίβος Ερωτοκρίτου. «Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε το ίδιο μέγεθος με τις ομάδες, οι οποίες βρίσκονται στα προημιτελικά της διοργάνωσης», τόνισε ο πρόεδρος της κυπριακής ομάδας. «Οι σχέσεις δεν μπορούν να είναι μόνο επαγγελματικές», το σχόλιό του για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φοίβου Ερωτοκρίτου στο «Έθνος της Κυριακής»

Για τις βλέψεις του ΑΠΟΕΛ

«Αν αποκλειστούμε από τη συνέχεια του Champions League, φυσικά και δεν θα στεναχωρηθούμε. Είμαστε προσγειωμένοι και γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε το ίδιο μέγεθος με τις ομάδες, οι οποίες βρίσκονται στα προημιτελικά. Αυτό που έχουμε πετύχει είναι κάτι φανταστικό. Και δύσκολα θα επαναληφθεί».

Για τα έσοδα που έχουν προκύψει για την κυπριακή ομάδα

«Το ΑΠΟΕΛ είναι υποχρεωμένο να πρωταγωνιστεί παντού. Η συμμετοχή μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα μπορεί να εγγυηθεί έσοδα. Βέβαια, με τα χρήματα που έχουμε κερδίσει φέτος, η ομάδα με ένα σταθερό μπάτζετ (σ.σ.: φέτος έχει 9 εκατ. ευρώ) μπορεί να αντέξει για δύο χρόνια».

Για τον σχεδιασμό της ομάδας εν όψει της επόμενης σεζόν

«Φέτος θα έχουμε αρκετές ανανεώσεις. Γενικότερα θα γίνει ανανέωση στην ομάδα, σε ένα βαθμό. Το θετικό είναι πως δεν χρωστάμε ούτε ένα σεντ».

Για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

«Οι σχέσεις δεν μπορούν να είναι μόνο επαγγελματικές. Ο κ. Γιοβάνοβιτς είναι επαγγελματίας, εξαίρετος προπονητής και αγαπάει την ομάδα και τη δουλειά του. Τον εμπιστευόμαστε πέραν πάσης αμφιβολίας. Τον στηρίζουμε, μας στηρίζει, όπως έγινε και σε δύσκολες στιγμές».

Για το μυστικό των επιτυχιών που έχουν οι κυπριακές ομάδες

«Πολλά άλλαξαν ύστερα από την παρουσία της Ανόρθωσης στους ομίλους του Champions League. Υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες, αποκτήθηκαν καλοί ξένοι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες πείστηκαν πως κάτι τέτοιο μπορεί να επαναληφθεί. Βέβαια, η αλλαγή στο σκεπτικό της γρήγορης επιτυχίας δεν έχει αλλάξει για όλους. Εμείς ελπίζουμε να αποτελέσουμε ένα παράδειγμα. Αν και στο χώρο του ποδοσφαίρου, τα καλά λησμονούνται γρήγορα».

Χιώτης: «Στον τελικό με Ρεάλ ή Μπάρτσα»!!

Χιώτης: «Στον τελικό με Ρεάλ ή Μπάρτσα»!
Την άποψη ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει δικαίωμα στο όνειρο εξέφρασε ο Διονύσης Χιώτης, ύστερα από την πρόκριση της κυπριακής ομάδας στους «οχτώ» του Champions League. «Θα πω ότι δεν θέλω τώρα Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Εδώ που φτάσαμε, έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Καλό είναι να τις βρούμε στον τελικό», τόνισε ο 35χρονος τερματοφύλακας. «Εννοείται ότι θέλω να είμαι στην Εθνική, ποιος δεν το θέλει;», πρόσθεσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Διονύση Χιώτη στη «Real Sports»

«Δεν πρέπει ποτέ να σκύβουμε το κεφάλι. Πρέπει να τα βάζουμε με τους δυνατούς. Δεν κερδίζει πάντα ο δυνατός αλλά εκείνος που τα δίνει όλα στο γήπεδο και στη ζωή, γενικότερα. Εμείς αρχίσαμε με στόχο την πρώτη νίκη στους ομίλους. Το πετύχαμε την πρώτη αγωνιστική. Μετά λέγαμε να περάσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Το καταφέραμε και είπαμε να προσπαθήσουμε για την πρόκριση στους 16. Ύστερα λέμε, θα πάμε για το θαύμα», ανέφερε αρχικά ο διεθνής γκολκίπερ και συνέχισε:

«Τελικά, φάνηκε ότι το θαύμα δεν τελειώνει ποτέ. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε κάνει. Θα πω ότι δεν θέλω τώρα Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Εδώ που φτάσαμε, έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Καλό είναι να τις βρούμε στον τελικό. Το είπα και το ξαναλέω. Θα ρωτούσα εκείνους που μας έδιωξαν αποτυχημένους να σκεφτούν μήπως τελικά οι ίδιοι είναι οι αποτυχημένοι. Πρέπει να δούμε στην Ελλάδα που είμαστε. Να μην πετάμε στα σύννεφα. Πιστεύουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το Νο 1 παντού, σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είμαστε υπερόπτες. Για αυτό κάθε χρόνο το ποδόσφαιρό μας δεν πηγαίνει μπροστά, αλλά πίσω».

Καταλήγοντας, ο Χιώτης τόνισε: «Εννοείται ότι θέλω να είμαι στην Εθνική, ποιος δεν το θέλει; Αφήνω τα πάντα στη κρίση του κύριου Σάντος, στον οποίο οφείλω πολλά. Με στήριξε στην ΑΕΚ όσο κανένας. Είναι άνθρωπος πάνω από όλα».

Ρήξη αχιλλείου ο Γκοβού!!

Ρήξη αχιλλείου ο Γκοβού!
Νοκ άουτ για αρκετούς μήνες θα τεθεί ο Σίντνεϊ Γκοβού. Ο Γάλλος πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού και νυν της Εβιάν υπέστη ρήξη αχιλλείου στο αριστερό πόδι στη χθεσινή αναμέτρηση με τη Σοσό για την 27η αγωνιστική της Ligue 1.

Ο 32χρονος άσος τραυματίστηκε στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου και αποχώρησε με φορείο. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, που αποκάλυψαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού του. Φέτος ο Γκοβού είχε 2 γκολ σε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Το συμβόλαιό του με την Εβιάν λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά ανανεώνεται αυτόματα για ένα χρόνο αν η ομάδα του παραμείνει στην κατηγορία (είναι δέκατη και στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού).

πηγή: sportfm.gr

Ανιδιοτελής αγάπη!!

Ανιδιοτελής αγάπη
Αυτοί είναι πιστοί οπαδοί. Η Δυναμό Δρέσδης τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 100.000 ευρώ για επεισόδια σε αγώνα Κυπέλλου. Ο σύλλογος της δεύτερης κατηγορίας Γερμανίας βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση και οι φίλαθλοί του έσπευσαν να βοηθήσουν.

Έτσι ζήτησαν να εκδοθούν εισιτήρια για το κεκλεισμένων των θυρών σημερινό ματς με την Ίνγκολσταντ και αυτά εξαντλήθηκαν. Τα 32.066 εισιτήρια για τον αγώνα-φάντασμα (όπως έχει χαρακτηριστεί από τον γερμανικό Τύπο) έκαναν… φτερά και τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του ιστορικού συλλόγου.

πηγή: sportfm.gr

Συνάντηση Μοράτι - Βίλας-Μπόας στο Λονδίνο!!

Συνάντηση Μοράτι - Βίλας-Μπόας στο Λονδίνο!
Γεύμα με τον Αντρέ Βίλας-Μπόας είχε ο Μάσιμο Μοράτι τον περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Sportmediaset αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ίντερ γευμάτισε με τον μέχρι πρότινος προπονητή της Τσέλσι στο ξενοδοχείο «House Hotel» στο Νάιτζμπριτζ.

Η συγκεκριμένη συνάντηση έδωσε τροφή στα ιταλικά ΜΜΕ, τα οποία θεωρούν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα αποτελέσει τον διάδοχο του Κλαούντιο Ρανιέρι την επόμενη σεζόν.

Ο Βίλας-Μπόας είχε εργαστεί στους «νερατζούρι» ως βοηθός του Ζοσέ Μουρίνιο τη σεζόν 2008/09. Χθες το βράδυ ο Μοράτι ήταν στη Βερόνα, όπου παρακολούθησε τη νίκη (2-0) της Ίντερ επί της Κιέβο.


πηγή: sportfm.gr

«Απαγορεύονται τέτοια λάθη με την Τσέλσι»

«Απαγορεύονται τέτοια λάθη με την Τσέλσι»
Την προσοχή των ποδοσφαιριστών της Νάπολι στον επαναληπτικό αγώνα με την Τσέλσι στο Λονδίνο για τη φάση των «16» του Champions League επέστησε ο Βάλτερ Ματσάρι, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη νίκη (6-3) επί της Κάλιαρι. Ο προπονητής των «παρτενοπέι» τόνισε ότι οι παίκτες του δεν πρέπει να επαναλάβουν τα λάθη που έκαναν στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στους Λονδρέζους, επειδή μπορεί να τα πληρώσουν.

«Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που σταθήκαμε στο γήπεδο, αφού αντιμετωπίσαμε μία ιδιαίτερα δραστήρια ομάδα. Θύμωσα, επειδή ακόμα και αν το αποτέλεσμα είναι ασφαλές, δεν έπρεπε να είχαμε δεχθεί τα δύο τελευταία γκολ. Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε ούτε δευτερόλεπτο, επειδή μπορεί να δεχθούμε κάποιο γκολ. Χρειάζεται να προβληματιστούμε για αυτό», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός της ιταλικής ομάδας και συνέχισε:

«Δεν ανησυχώ για την Τσέλσι, αλλά για το γεγονός ότι δεν πρέπει να κάνουμε παρόμοια αμυντικά λάθη απέναντι σε αυτή. Δουλεύουμε πολύ στην ψυχολογική κατάσταση των παικτών και είδαμε τι πήγε να γίνει στο παιχνίδι της Μίλαν στην έδρα της Άρσεναλ. Δεν πρέπει να ξεκινήσουμε δειλά και το πλεονέκτημα που έχουμε από τον πρώτο αγώνα. Αντίθετα πρέπει να παίξουμε όπως εμείς έχουμε μάθει».

πηγή: sportfm.gr

Μοράτι: «Το κάτι παραπάνω με Μαρσέιγ»

Μοράτι: «Το κάτι παραπάνω με Μαρσέιγ»
Την προσοχή των ποδοσφαιριστών της Ίντερ στη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας επέστησε ο Μάσιμο Μοράτι, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη νίκη (2-0) επί της Κιέβο Βερόνα. Οι «νερατζούρι» δεν είχαν κερδίσει τον Ιανουάριο, ενώ είχαν πάρει μόλις δύο βαθμούς στα τελευταία εννιά ματς που είχαν δώσει.

«Το αποτέλεσμα ήταν το πιο σημαντικό. Είμαι χαρούμενος όταν η ομάδα βελτιώνεται και αρχίζει να παίρνει μπροστά, αφού θέλουμε να έχουμε καλύτερη ψυχολογία για τις επόμενες προκλήσεις. Στο τέλος όλοι ήταν ευχαριστημένοι, αφού από αυτή την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μπορεί να υπάρξει η “αναγέννηση” της Ίντερ», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας και συνέχισε:

«Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα βοηθήσει τους παίκτες μας εν όψει του αγώνα με τη Μαρσέιγ για το Champions League, αλλά γνωρίζουν ήδη τη σημασία αυτής της αναμέτρησης και πώς να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα».

Καταλήγοντας, ο Μοράτι τόνισε: «Η Ίντερ έπαιξε με περισσότερο αυτοπεποίθηση και αυτό είναι καλό πράγμα, αν και νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερο φιλοδοξία και να δώσουμε το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ».


πηγή: sportfm.gr

Τινάζει την μπάνκα για Γκέτσε!!

Τινάζει την μπάνκα για Γκέτσε
Το ποσό των 30 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Μάριο Γκέτσε προτίθεται να δώσει η Άρσεναλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Daily Mail» υποστηρίζει ότι ο Αρσέν Βενγκέρ ετοιμάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της αγγλικής ομάδας, έχοντας προϋπολογισμό περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Ο Γκέτσε, αν και είναι μόλις 19 ετών, θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γερμανικού πρωταθλήματος και ο Αλσατός τεχνικός είναι γνωστό ότι αρέσκεται να επενδύει σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Το προηγούμενο καλοκαίρι η Ντόρτμουντ φημολογείται ότι απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Άρσεναλ για την απόκτηση του Γκέτσε, η οποία ξεπερνούσε τα 23 εκατ. ευρώ και τελικά έπεσε στο κενό.

Ο διεθνής άσος έχει μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες λόγω ενός τραυματισμού στον προσαγωγό, όμως αναμένεται να βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της εθνικής Γερμανίας για το Euro 2012.

πηγή: sportfm.gr

Σίτι και Τσέλσι «βλέπουν» Ιγκουαΐν!!

Σίτι και Τσέλσι «βλέπουν» Ιγκουαΐν
Την ώρα που ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους που αφορούν το μέλλον του, ο βρετανικός Τύπος υποστηρίζει ότι η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του το προσεχές καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, οι «People» και «Metro» αναφέρουν ότι οι δύο ομάδες θεωρούν τον Αργεντινό επιθετικό ιδανική λύση για την ενίσχυση των επιθέσεών τους.

Πριν από μερικές μέρες είχε γίνει γνωστό ότι η Ρεάλ εξακολουθεί να παρακολουθεί τον Κουν Αγουέρο και ο Ιγκουαΐν ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει έμψυχο αντάλλαγμα για την υλοποίηση της μεταγραφής.

Από την πλευρά της, η Σίτι φέρεται να επιθυμεί να παραχωρήσει τον Έντιν Τζέκο και εξετάζει διάφορες εναλλακτικές λύσεις (όπως για παράδειγμα τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι της Άρσεναλ).

Όσον αφορά την Τσέλσι, σκοπεύει να προσφέρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Ιγκουαΐν και να προλάβει την Μάντσεστερ Σίτι και της Γιουβέντους.

πηγή: sportfm.gr

Μένει στην Ρεάλ ο Μουρίνιο!!

Μένει στην Ρεάλ ο Μουρίνιο!
Τις πιθανότητες να επιστρέψει στο αγγλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Τσέλσι αποκλείει ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αρκετοί οπαδοί των «μπλε» ήλπιζαν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα αναλάβει ξανά της τύχες της ομάδας, με την οποία κατάφερε να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Αγγλίας, δύο Λιγκ Καπ και ένα Σούπερ Καπ μέσα σε τρία χρόνια.

Πριμ από μερικές εβδομάδες είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία που ήθελε τον «Special One» να αποχωρεί από την ισπανική ομάδα στο τέλος της σεζόν, αφού δεν του άρεσε η κατάσταση στα αποδυτήρια του συλλόγου και οι αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών της «βασίλισσας».

Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά στη Ρεάλ και ο Ζόρζε Μέντες ανέλαβε να συζητηθεί το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Μουρίνιο για πολλά χρόνια στον ισπανικό σύλλογο.

Όπως γράφει η «Daily Express», ο Πορτογάλος θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία των Μαδριλένων για ακόμη δύο χρόνια και αυτό απορρίπτει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο άμεσο τουλάχιστον μέλλον στην Τσέλσι.

πηγή: sportfm.gr

Του γλίτωσε μόνο η Γρανάδα!!

Του γλίτωσε μόνο η Γρανάδα
Το ένα γκολ μετά το άλλο πετυχαίνει τη φετινή σεζόν ο Λιονέλ Μέσι, όμως υπάρχει μία ομάδα που δεν έχει καταφέρει να παραβιάσει την εστία της.

Από τις δεκαεννιά ομάδες που συμμετέχουν στη φετινή Primera Division ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα δεν έχει σκοράρει ποτέ απέναντι στη Γρανάδα.

Όσον αφορά την παρουσία του 25χρονου παίκτη στο ισπανικό πρωτάθλημα της φετινής σεζόν, έχει σκοράρει 28 φορές (σε 24 ματς) και σε 11 ματς δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δώδεκα αγώνες που έχει σκοράρει ο Μέσι οι «μπλαουγκράνα» έχουν πάρει τη νίκη, ενώ έχουν ηττηθεί μία φορά από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.


πηγή: sportfm.gr

Αμπερντίν η τρίτη!!

Αμπερντίν η τρίτη!
Το τρίτο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου της Σκοτίας πήρε η Αμπερντίν, η οποία επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 2-1 της Μάδεργουελ, βάζοντας τέρμα στο αήττητο της σερί που τρέχει από την έναρξη του 2012.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν νωρίς το σκορ με τον Φάλον στο 5’, ενώ πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο ίδιος διπλασίασε τα τέρματα του, γράφοντας το 2-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Η Μάδεργουελ στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε με 10 παίκτες στο 70’, ύστερα από την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Λάσλεϊ. Ωστόσο, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με τον Λο στο 79’.

Στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου έχουν περάσει ήδη η Χιμπέρνιαν και η Σέλτικ, ενώ Χαρτς και Σεντ Μίρεν έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς, ύστερα από την ισοπαλία (2-2) στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης:

Σάββατο 10/03

Χαρτς-Σεντ Μίρεν 2-2
(Μπίτι 37- Σκάτσελ 48’ Ζαλιούκας 84’ αυτογκόλ - Κάρεϊ 37’)

Εϊρ-Χιμπέρνιαν 0-2
(Ο Ντόνοβαν 6’, Γκρίφιθς 19’)

Κυριακή 11/03

Νταντί Γιουν.-Σέλτικ 0-4
(Λέντλεϊ 53’, Σαμαράς 71’, Στόουκς 86’, Μπρόουν 90’)

Μάδεργουελ-Αμπερντίν 1-2
(Λο 79’-Φάλον 5’, 41’)

Σάββατο 10/03
Ινβερνές-Κιλμάρνοκ 1-1
(Γκόλομπαρτ αυτογ. 31’- Γκόλομπαρτ 83’)

Σάββατο 17/03
Νταντί Γιουν.-Ρέιντζερς (14.45)
Μάδεργουελ-Αμπερντίν (17.00)
Σεντ Μίρεν-Σεντ Τζόνστον (17.00)

Κυριακή 18/03
Χαρτς-Χιμπέρνιαν (14.00)

πηγή: sportfm.gr

Στην Σίτι ο φαν Πέρσι!!

Σύμφωνα με εφημερίδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Ρόμπιν φαν Πέρσι έχει έρθει σε συμφωνία με την Μάτσεστερ Σίτι. Ο αρχηγός της Άρσεναλ τα βρήκε σε όλα με την διοίκηση των «πολιτών» με απολαβές που αγγίζουν τα 11 εκατομμύρια ευρώ(10.9συγκεκριμένα). Η «The Νational» αναφέρει ακόμη πως μπροστά στον κίνδυνο να χάσει η Άρσεναλ τον παίκτη που μένει ελεύθερος το 2013, δεν αποκλείεται να συναινέσει στην παραχώρηση του.

πηγή: metrosport.gr

CL: Οι διαιτητές!!

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τους επαναληπτικούς του Τσάμπιονς Λιγκ στη φάση των «16». Πιο αναλυτικά Ο Πέδρο Προένσα θα σφυρίξει την αναμέτρηση της Ίντερ με την Μαρσέιγ, ενώ ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αυτή της Μπάγερν Μονάχου με την Βασιλεία.
Οι δυο αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη (13/03).

πηγή: metrosport.gr

Αλόνσο: «Ήταν χέρι»

Ο Τσάμπι Αλόνσο δήλωσε πολύ χαρούμενος από την νίκη της Ρεάλ απέναντι στην Μπέτις ενώ παράλληλα παραδέχτηκε πως στη φάση που διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι για πέναλτι έχουν δίκιο καθώς όπως τονίζει η μπάλα χτύπησε στο χέρι του.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την νίκη μας επειδή κάθε παιχνίδι είναι κρίσιμο. Πήραμε τους τρεις πόντους και κοιτάζουμε μπροστά. Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα»

Για την επίμαχη φάση: «Η μπάλα χτύπησε στο χέρι μου, αλλά ο διαιτητής είχε άλλη γνώμη, Εμείς επικεντρωνόμαστε στο ποδόσφαιρο και όχι σε τέτοια θέματα».

πηγή: metrosport.gr

Έλυσε τα ξόρκια…!!

Έλυσε τα ξόρκια…
Η Άλκμααρ ήταν η ομάδα που κατάφερε να λύσει τα ξόρκια της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Ολλανδίας, αφού πέρασε από την έδρα της Ντε Γκράαφτσαπ με σκορ 2-0 και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή, ύστερα από τις γκέλες των Τβέντε και Αϊντχόφεν.

Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν 49 λεπτά για να διασπάσουν την άμυνα της γηπεδούχου ομάδας με τον Ελμ. Το τελικό αποτέλεσμα 2-0 διαμόρφωσε ο Φάλκενμπουργκ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (92’).

Με τη νίκη της Άλκμαρ, ο Άγιαξ μένει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας διαφορά ενός βαθμού από τις τρίτες Τβέντε και Αϊντχόφεν.

Αναλυτικά, η 25η αγωνιστική:

Παρασκευή 9 Μαρτίου

Ρόντα-Φένλο 3-1
(51’, 86’ πεν. Μαλκί, 60’ Ντε Μπέουλε -39’ Γιοσίντα)

Σάββατο 10 Μαρτίου

Γκρόνιγκεν-Φίτεσε 1-3
(68’ πεν. Τάντιτς-42’ Φαν Χίνκελ, 56’ Φαν Ντερ Χάιντεν, 92’ Χάφενααρ)

Χέρακλες-Ντεν Χάαγκ 0-2
(5’ Τόορνσταρ, 83’ Βισέντο)

Χέρενφεν-Εξέλσιορ 4-2
(20’ Γκούβελοϊβ, 37’ Ζόμερ, 39’, 77’ Ντοστ-4’ Τε Βρέντε, 71’ Άλμπεργκ)

Κυριακή 11 Μαρτίου

Μπρέντα-Αϊντχόφεν 3-1
(13’, 54’ Κολκ, 16’ Λούρλινγκ-5’ Βαϊνάλντουμ)

Άγιαξ-Βάαλβαϊκ 3-0
(Βερτόνχεν 26’, Ντε Γιονγκ 54’, Εμπεσίλιο 89’)

Φέγενορντ-Ουτρέχτη 1-1
(Μπάκαλ 6’- Γκαν 59’)

Ναιμέγκεν-Τβέντε 3-1
(Σκον 44’, Σόνμποι 50’, Ζεεφιουκ 59’- Πλετ 77’)

Ντε Γκράαφτσαπ-Άλκμααρ 0-2
(Ελμ 49’, Φάλκενμπουργκ 92’)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική:

Παρασκευή 16 Μαρτίου

Φίτεσε-Χέρακλες (21:00)

Σάββατο 17 Μαρτίου

Βάαλβικ-Ντε Γκράαφτσαπ (19:45)
Εξέλσιορ-Ρόντα (20:45)
Φένλο-Ναιμέγκεν (21:45)

Κυριακή 18 Μαρτίου

Ντεν Χάαγκ-Άγιαξ (13:30)
Αϊντχόφεν-Χέρενφεν (15:30)
Τβέντε-Φέγενορντ (15:30)
Ουτρέχτη-Γκρόνιγκεν (15:30)
Άλκμααρ-Μπρέντα (17:30)

πηγή: sportfm.gr

Και πώς να μην το πάρει ο Παναθηναϊκός…!!

Και πώς να μην το πάρει ο Παναθηναϊκός…
Η τρίτη φορά που ο ΠΑΟ αντιμετώπισε φέτος τον ΟΣΦΠ σήμανε και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας (μετά από τρία χρόνια). Τα κοινά σημεία όλων των ντέρμπι τον οδήγησαν στον τίτλο…

Η διάρκεια που έδειξε ο Ολυμπιακός δεν είχε… αντίκρισμα
 
Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού και στα τρία ματς με τον Παναθηναϊκό.
 
Για ένα ακόμη ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (58.6% έναντι 46.34% των «πρασίνων»).
 
Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν συνεπής στις ασίστ (4 όσες και ο Μάντζαρης), όντας ο πρώτος πασέρ για τον Ολυμπιακό και στα τρία ματς με τον Παναθηναϊκό.
 
Η διάρκεια που έδειξε ο Παναθηναϊκός είχε, όμως...
 
Ο Ίαν Βουγιούκας είχε πολύ καλή απόδοση, όπως και στους δύο προηγούμενους αγώνες κόντρα στην πρώην ομάδα του. Πέτυχε κρίσιμους πόντους στο τέλος, αν και είχε μόλις 7 σε 11:57 λεπτά συμμετοχής.
 
Ο Ρομέιν Σάτο πήρε το καθοριστικό ριμπάουντ στο τέλος μετά το άστοχο τρίποντο από τον Κώστα Παπανικολάου, αλλά το να μαζεύει τα… σκουπίδια το έκανε σε όλα τα προηγούμενα ματς μεταξύ των δύο «αιωνίων» (Συνολικά είχε 6 στον τελικό, όλα αμυντικά).
 
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν για ένα ακόμη ντέρμπι ο πρώτος πασέρ για το «τριφύλλι». Είχε 7 ασίστ, αλλά και 7 κλεψίματα στον τελικό.
 
Ο Παναθηναϊκός είχε και το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στις βολές για τρίτο ντέρμπι. 78.2% έναντι 75% του Ολυμπιακού.
 
Τι… άλλαξε ο Παναθηναϊκός για να νικήσει τον Ολυμπιακό
 
Οι γνώστες από τέτοια ματς πρωταγωνιστούσαν μέχρι σήμερα. Πρίντεζης και Διαμαντίδης στο 74-70 και Μπατίστ και Πρίντεζης στο 78-77. Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ξεπετάχτηκαν και άλλοι που δεν… ξέρουν  από αυτά και δη ο Σάτο που είχε καθοριστική απόδοση για την τελική έκβαση της αναμέτρησης (Ο Σάτο από τον Παναθηναϊκό και οι Άντιτς και Χάινς από τον Ολυμπιακό).
 
Τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ για τον Ολυμπιακό ήταν και το ατού των «ερυθρόλευκων» στα δύο προηγούμενα ντέρμπι (26 για τον Παναθηναϊκό έναντι 25 για την ομάδα του Πειραιά στον τελικό).
 
Τα περισσότερα φάουλ τα κέρδιζαν οι ψηλοί του Παναθηναϊκού (Βουγιούκας, Μπατίστ) και αντίστοιχα οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού (Σπανούλης και Σλούκας) μέχρι τον τελικό. Αυτή τη φορά έγινε το… αντίστροφο. 7 ο Άντιτς, 8 ο Διαμαντίδης.
 
Οι περισσότερες μέχρι σήμερα τάπες ήταν του Ολυμπιακού (Ο Παναθηναϊκός στον τελικό είχε πέντε σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» που είχαν δύο).
 
Στα ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός ήταν φανερά χειρότερος από τον Ολυμπιακό στον τελικό, ενώ στα δύο προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια αυτός ήταν ένας τομέας που υπερτερούσε. Σε πολλούς αγώνες αυτό για μια ομάδα είναι μοιραίο. Αυτή τη φορά οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν. Μπορεί να είχαν 25 ριμπάουντ έναντι 41 του αντιπάλου τους –δηλαδή 16 λιγότερα- αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να πάρουν και το τρόπαιο.
 
Οι συνήθειες των προηγούμενων δύο φετινών ντέρμπι που έγιναν… Κύπελλο για τον Παναθηναϊκό
 
Αυτός με τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ranking νικούσε. Έτσι και έγινε ξανά.
 
Όποιος έκανε τα λιγότερα λάθη νικούσε (14 ο Παναθηναϊκός έναντι 23 του Ολυμπιακού στον τελικό).
 
Όποιος έκανε τα πιο πολλά κλεψίματα νικούσε (15 ο Παναθηναϊκός έναντι 6 του Ολυμπιακού στον τελικό).
 
Αυτός με τα μεγαλύτερα ποσοστά ευστοχίας σε τρίποντα νικούσε (35.7% ο Παναθηναϊκός έναντι 22.72% του Ολυμπιακού στον τελικό).
 
Αυτός που χάνει με διψήφια διαφορά πρώτος στον αγώνα το γυρίζει, αλλά δεν καταφέρνει να πάρει και τη νίκη. Ο Ολυμπιακός το έκανε αυτό και επέστρεψε στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας και αυτός διψήφια διαφορά, την οποία, όμως, οι «πράσινοι» ανέτρεψαν και πήραν αυτοί το τρόπαιο τελικά. Άλλωστε, ήταν αυτοί που είχαν το προβάδισμα για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα…
πηγή: sday.gr

Αυτός ο Ντιόγκο, θα με κάνει να... φάω τα μολύβια μου!!

Αυτός ο Ντιόγκο, θα με κάνει να... φάω τα μολύβια μου!
Όταν ήρθε είχα τη φαεινή ιδέα να γράψω ότι θα αντικαταστήσει επάξια τον Ζιοβάνι. Οι αναγνώστες δεν με πήραν στο ψιλό γιατί η πρώτη χρονιά του ήταν παραγωγική. Και έφτιαξε και έβαλε τα γκολάκια του. Ο,τι έκανε κι ο Ζιοβάνι δηλαδή χωρίς βέβαια τη δική του φινέτσα και κλάση. Τη δεύτερη χρονιά έγραψα ότι δεν μπορεί να ντριπλάρει ούτε καρέκλα.
Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.
Τα χάλια του - θα θυμάστε - ήταν απερίγραπτα. Το μόνο που έκανε ήταν να σκοντάφτει πάνω στον αντίπαλο και στη συνέχεια να του κάνει επιθετικό φάουλ. Από τη Βραζιλία που στάλθηκε δανεικός μαθαίναμε πως συνεχίζει στο ίδιο tempo. Δηλαδή σκοντάφτει, βλέπει το τέρμα σαν δαχτυλήθρα και επιπλέον βγάζει τραυματισμούς.

Έτσι όταν τελείωσε ο δανεισμός και δεν βρέθηκε καμιά ομάδα στην πατρίδα του να τον φορτωθεί, είπα ότι ήρθε μη τυχόν και δεν συμπληρώνουν στα οικογενειακά "διπλά". Ομως αυτός ο χρυσοπληρωμένος νεαρός, στηρίχτηκε από τον Βαλβέρδε, επωφελήθηκε από τους τραυματισμούς και κάθε φορά που παίζει κερδίζει εκτίμηση και συμπάθεια.

Δεν φοβάται να μείνει στη μεγάλη περιοχή, παίρνει πάνω του τελικές προσπάθειες και βγάζει τους συμπαίκτες του σε θέση για γκολ. Χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό, παίζει λιγότερο για τον εαυτό του και περισσότερο για όλους τους άλλους. Γύρω του "όλοι" βάζουν γκολ κι αυτός εκεί υπομονετικά τρέχει μαρκάρει, "σκοτώνεται" μήπως και... Τις περισσότερες φορές δεν... Για τον Λούις Ντιόγκο μπορείς να πεις πολλά. Ένα δεν μπορείς να πεις. Οτι αδιαφορεί.

Πολλές φορές μοιάζει σαν σέντερ μπακ που ο προπονητής τον βάζει στην κορυφή της επίθεσης. Με τον Άρη έφαγε τον τόπο. Μόχθησε, κουράστηκε, πρόσφερε. Χρήσιμα στοιχεία για κάθε ποδοσφαιριστή. Για τον βασικό σέντερ φορ του Ολυμπιακού δεν επαρκούν...

Υ.Γ. Καλές είναι οι σέντρες. Ειδικά όταν είναι παράλληλες και μαρτυρούν άπλωμα του παιχνιδιού στις άκρες του γηπέδου. Όταν όμως γίνονται τόσες πολλές αλλά σπάνια βρίσκουν στόχο τότε υπάρχει θέμα...

πηγή: sportfm.gr

Πήρε φόρα η Εφές του Ζούρου, θρίλερ για «Φενέρ»

Πήρε φόρα η Εφές του Ζούρου, θρίλερ για «Φενέρ»
Τη δεύτερη συνεχή νίκη της, αυτή τη φορά με 71-59 στην έδρα της Καρσίγιακα, πήρε η Αναντολού Εφές του Ηλία Ζούρου. Οι Σινάν Γκιουλέρ και Κερέμ Τουντσερί είχαν από 13 πόντους, ο Τάρενς Κίνσεϊ πρόσθεσε 12, ενώ 9 και 7 αντίστοιχα είχαν Ντούσκο Σαβάνοβιτς και Σάσα Βούγιατσιτς για τους νικητές που έφτασαν τις 17 νίκες σε 21 ματς και παραμένουν δεύτεροι, πίσω από τη Γαλατάσαραϊ που έχει 18 νίκες σε 21 παιχνίδια.

Πέμπτη (πίσω ακόμη από την Μπάνβιτ με 17-4 και την Μπεσίκτας με 17-5) βρίσκεται η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, που με καλάθι του Ενγκίν Ατσούρ στην εκπνοή επικράτησε 82-81 της Μερσίν. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 20 πόντους και ο Τζέιμς Γκιστ με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ ξεχώρισαν από τους πρωταθλητές, ενώ ο Άλεξ Σκέιλς, που στα 2’’ είχε δώσει προβάδισμα στη Μερσίν, είχε 22 πόντους για τους φιλοξενούμενους.

πηγή: sportfm.gr

"Κέρδισε δίκαια ο ΠΑΣ"

Ο Γιώργος Παράσχος στη συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του ΠΑΣ, ενώ τόνισε οτι οι 32 βαθμοί δίνουν παραμονή.
"Κέρδισε δίκαια ο ΠΑΣ"
«Κέρδισε δίκαια ο ΠΑΣ. Εμείς μείναμε γρήγορα με 10 παίκτες. Από τη στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ ήταν δύσκολο να γυρίσουμε το παιχνίδι, Με το δοκάρι θα μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ. Παρότι αλλάξαμε το παιχνίδι δεν μπορέσαμε να μπούμε στο παιχνίδι και φάνηκε και η κούραση.
Το παιχνίδι τελείωσε και θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια με ΠΑΣ και Ατρόμητο. Οι 32 βαθμοί είναι ασφαλείας για την παραμονή. θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα του απογευματινού αγώνα Παναιτωλικός – Εργοτέλης. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι Τετάρτη με τον ΠΑΣ και μετά θα παίζουμε μόνο Κυριακή οπότε θα ξεκουραστούμε, Απλά να μη έχουμε τραυματισμούς. Βγάλαμε πραγματικά έναν γολγοθά. Εύχομαι στον ΠΑΣ καλή παραμονή στην κατηγορία»

Καβαλάρης πάει στον... τελικό!!

Ο εκρηκτικός Ολυμπιακός πάτησε τον λίγο Άρη (3-0) παίζοντας τρομερή μπάλα στο α' μέρος και πάει πρωτοπόρος στη «μάχη» του ΟΑΚΑ! Eπιθετικό φάουλ προηγήθηκε του 1-0.
Με νέα πρόσωπα
Φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θέλησε να ξεκουράσει βασικούς ενόψει των αγώνων με Μέταλιστ και Παναθηναϊκό. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια τοποθετήθηκε ο Μέγερι, δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέμπας, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Μαρκάνο, Μέλμπεργκ. Στο βασικό σχήμα επέστρεψαν οι  Φρανσουά Μοντέστο και Αριέλ Ιμπαγάσα οι οποίοι βρέθηκαν στον άξονα μαζί με τον Μακούν. Νέα πρόσωπα ο Αμπντούν ο οποίος βρέθηκε στο δεξί άκρο, με τον Ντιόγκο να πηγαίνει στο κέντρο της επίθεσης, ενώ ο Μιραλάς παρέμεινε στο αριστερό άκρο.
Στον αντίποδα, ο Μασάντο τοποθέτησε στο βασικό σχήμα τον Σηφάκη, ο οποίος έπειτα από αρκετούς μήνες επέστρεψε στην αγωνιστική δράση.

Δυο γκολ και... 12 τελικές!
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ζήτησε γρήγορο γκολ και οι παίκτες του φρόντισαν να παίξουν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο της σεζόν. Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ιδανική ανάπτυξη από τον άξονα,  τα άκρα και αν υπήρχε και το ανάλογο τελείωμα τότε το σκορ θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις. Ενδεικτικό άλλωστε είναι το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν το α' μέρος με 12(!) τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις μιας του Άρη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, έβαλαν τους «κίτρινους» στα καρέ τους και άρχισαν το σφυροκόπημα, με τον Ντιόγκο να χάνει κλασική ευκαιρία πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ενώ Ιμπαγάσα στο 6' και Τοροσίδης στο 12' δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο. Το «Καραϊσκάκη» είχε ζεσταθεί, ο Άρης δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς στο 18', όταν από τη σέντρα του Ιμπαγάσα, ο Μαρκάνο αμαρκάριστος πέτυχε το 1-0 και παράλληλα το τρίτο τέρμα στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, στη φάση του γκολ ο Νέτο διαμαρτύρεται για φάουλ που του έγινε, με τον φακό να δείχνει πως πιθανόν να υπάρχει παράβαση.

Το γκολ έδωσε επιπλέον ώθηση στους Πειραιώτες και σε ένα δίλεπτο 21'-23' θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς, ωστόσο ο Μιραλάς έχασε αυτά που δεν χάνονται... Στο 21' και έπειτα από κάθετη – τρύπα του Ντιόγκο, ο Βέλγος έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ, ενώ στην επόμενη φάση Ντιόγκο και Αμπντούν έκρυψαν τη μπάλα, ο Αλγερινός έβγαλε στον ολομόναχο Μιραλάς, ωστόσο ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στον αντίποδα, ο Άρης δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει, τα λάθη στον άξονα ήταν πολλά, ωστόσο στην μοναδική του επίθεση στο 27' διαμαρτύρεται σε πέσιμο του Νέτο στην περιοχή του Ολυμπιακού.
Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά, ο Βαλβέρδε δεν μπορούσε να πιστέψει τι... χανόταν από τους παίκτες του, με τον Αμπντούν και τον Μοντέστο στο 28' να του... ανεβάζουν την πίεση, χάνοντας ακόμα δυο καλές ευκαιρίες, αν και μερίδιο «ευθύνης» ανήκει στον Σηφάκη. Ωστόσο, ο κινητικότατος Αλγερινός έκανε την διαφορά στο 45', έκλεψε από τον Λαζαρίδη, έκανε την κούρσα, ανατράπηκε από τον Σηφάκη και ο Χολέμπας από την άσπρη βούλα «καθάρισε» το ματς, μιας και ο Άρης θα αγωνιζόταν για το υπόλοιπο με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του διεθνή γκολκίπερ.

Γκολ έπειτα από ένα μήνα
Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, ο Ολυμπιακός μπήκε το ίδιο δυνατά, με τον Μασάντο να προσπαθεί να δώσει δύναμη και ταχύτητα στη μεσαία γραμμή, περνώντας τον Γιαννιώτα στη θέση του Ακόστα. Ο Αμπντούν δεν σκόραρε  όμως ούτε στο 50' όταν πάλι από κλέψιμο του Λαζαρίδη έχασε μεγάλο τετ α τετ. Ο Βαλβέρδε ξεκούρασε τον Ιμπαγάσα, ο ρυθμός έπεσε και ο Άρης απείλησε σε δυο φάσεις με Γιαννιώτα (55') και Σανκαρέ (61') χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός πάντως συνέχισε να εκμεταλλεύεται τα κενά και στο 69' ο Μακούν με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Μιραλάς, ο Βέλγος «τσίμπησε» όσο έπρεπε και έφτασε τα 14 στο πρωτάθλημα σκοράροντας έπειτα από ένα μήνα (με ΑΕΚ στις 10 Φεβρουαρίου). Το τρίτο γκολ έφερε και το... τέλος του ματς, με τον Άρη πάντως να διαμαρτύρεται για πέναλτι στο πέσιμο του Γιαννιώτα.
MVP: Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ο Τζαμέλ Αμπντούν ήταν όλα τα λεφτά... Ο Αλγερινός επέστρεψε στο βασικό σχήμα, έκανε μεγάλο ματς από τα δεξιά, ωστόσο η τύχη δεν είναι με το μέρος του... Πέρασε καλές παράλληλες σέντρες, με αποκορύφωμα την πάσα πάρε βάλε στον Μιραλάς (23'), ενώ κέρδισε πέναλτι και αποβολή στο 45' όπου ο Ολυμπιακός καθάρισε το ματς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός, έκανε το καλύτερο α' μέρος της σεζόν με 12 τελικές. Όλη η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, με τους Ιμπαγάσα, Ντιόγκο, Μακούν, Μαρκάνο να δίνουν πολλές λύσεις και να βοηθούν σε μια άνετη νίκη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:Η ανασταλτική λειτουργία του Άρη, που δεν άντεξε στην πίεση του Ολυμπιακού, έκανε πολλά λάθη και οι γηπεδούχοι έβρισκαν πολλούς διαδρόμους για την εστία του. Πολλά λάθη από τον Λαζαρίδη, ο οποίος έχει την ευθύνη στο δεύτερο γκολ που έχασε τη μπάλα από τον Αμπντούν.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Λαζαρίδης έχασε τη μπάλα σε ένα σημείο που δεν... πρέπει να χαθεί, δεν μπόρεσε να πιάσει τον Τζαμέλ Αμπντούν και ο Αλγερινός κατάφερε να κερδίσει πέναλτι, αλλά και αποβολή του Σηφάκη

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Παράπονα από τη διαιτησία του Γιάχου έχουν στον Άρη, με τους κίτρινους να ζητούν επιθετικό φάουλ στην έναρξη της φάσης του πρώτου γκολ, να ζητούν πέναλτι στο 27' σε πέναλτι του Νέτο, αλλά και πέναλτι στο 90' σε πέσιμο του Γιαννιώτα. Ο Γιάχος δεν είδε και χέρι του Σανκαρέ στο 41'

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA : Από το ματς με την Ξάνθη και έπειτα ο Ολυμπιακός είναι μεταμορφωμένος και σπάει... ρεκόρ. Σε δέκα ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει το απόλυτο νικών, ενώ δεν έχει δεχθεί γκολ μετρώντας 21-0 τέρματα! Πλέον, το βλέμμα στρέφεται στο ΟΑΚΑ, ωστόσο ξέρει πως ό,τι και να γίνει πάει καβαλάρης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Εξαιρετικό ημίχρονο από τους Πειραιώτες, καθάρισαν εύκολα το ματς, ο Βαλβέρδε αποθεώθηκε από τον κόσμο, με τον Βάσκο να διαχειρίζεται άψογα το ρόστερ ενόψει της δύσκολης συνέχειας

πηγή: gazzetta.gr

Νέα πολιτική στη NOVA!!

Όπως όλα δείχνουν η NOVA όσο πλησιάζουμε στην λήξη ενός «καυτού» πρωταθλήματος οδηγείται σε πολιτική «η σιωπή είναι χρυσός» για αμφισβητούμενες φάσεις και επεισόδια.
Οι συνεχείς διαμαρτυρίες έχουν αλλάξει κατά τα φαινόμενα την πολιτική του συνδρομητικού καναλιού σε ό,τι αφορά τις αμφισβητούμενες (αλλά και αυτές που δεν είναι καν...) φάσεις, αλλά και τα επεισόδια.
Για πολλοστή φορά τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε στο παιχνίδι Ολυμπιακού-Άρη το φαινόμενο της έλλειψης σχολιασμού σε φάσεις που σηκώνουν συζήτηση. Το ίδιο επιλέγεται και σε τυγχόν επεισόδια, όπου η κάμερα στρέφεται αλλού, στα πρότυπα του εξωτερικού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η NOVA έδειξε replay 20 λεπτά αργότερα από τη φάση από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού (επιθετικό φάουλ Μαρκάνο σε Νέτο). Ενώ ο δημοσιογράφος που μετέδιδε δεν πήρε καν θέση... Κι αυτό δεν ήταν το πρώτο ματς που συνέβη...

πηγή: gazzetta.gr

Η... τούρτα του Χαριστέα!!

Μια γκολάρα κι ένα κερδισμένο πέναλτι! Ο Άγγελος Χαριστέας τα έκανε όλα στα γενέθλια του Παναιτωλικού (86 χρόνια) και οι Αγρινιώτες με το 2-0 επί του Εργοτέλη πήραν ανάσα παραμονής!
Ο «Χάρι»... κέρασε στα γενέθλια της ομάδας, η οποία πλέον έβαλε από... κάτω τον Εργοτέλη και συνεχίζει στη... σφαγή που γίνεται για την παραμονή με καλύτερη ψυχολογία. Ο Χαριστέας άνοιξε το σκορ με γκολάρα στο 22` και κέρδισε το πέναλτι, από το οποίο ο Καμαρά έκανε το 2-0! Οι Αγρινιώτες έβγαλαν πάθος, έδειξαν βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη, βάζοντας σε... μπελάδες τους Κρητικούς!
Έτσι έπαιξαν
Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με τον Τσενάμο κάτω από τα δοκάρια, του Κούσα και Ντολεζάι κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Δεξί μπακ ήταν ο Σιόντης, αριστερό ο Γκόλιας, ενώ ο Μητρόπουλος με τον Ρότσα δεξιά του και τον Θεοδωρίδη αριστερά ήταν στο κέντρο. Στην επίθεση, ο Χαριστέας ήταν στην κορυφή, με τους Άντι και Καμαρά στα «φτερά». Για τον Εργοτέλη, ο Καβουσάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Τζανακάκη, Σαρρή, Χίμπλιγκερ και Σασιασβίλι στην άμυνα. Ο Ολισέ ήταν αμυντικό χαφ, με τους Ζούνιορ και Κυριακίδη να τον πλαισιώνουν. Αριστερά ήταν ο Δάρλας, δεξιά ο Κουτσιανικούλης και στην κορυφή ο Μπούντιμιρ.
 
Kαλύτερος ο Εργοτέλης, λύση ο «Χάρι»!
Ο Εργοτέλης έδειχνε να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Είχε καταφέρει να περιορίσει στο μέγιστο την ανάπτυξη του Παναιτωλικού, που δεν μπορούσε να δημιουργήσει, ενώ έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στην περιοχή του αντιπάλου του. Αφού κέρδισε τρία κόρνερ στο ξεκίνημα που πέρασαν χωρίς να ανησυχήσουν, είχαν δύο σουτ από Κυριακίδη και Μπούντιμιρ, ενώ στο 22` ο Τσενάμο κατάλαβε γρήγορα την έξυπνη κάθετη προς τον Μπούντιμιρ και πρόλαβε τον Κροάτη επιθετικό πριν βγει σε θέση τετ-α-τετ. Ο Παναιτωλικός αναπτυσσόταν κυρίως από τα αριστερά, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να περιορίσουν αρκετά τα επικίνδυνα «φτερά» του. Στο 23` όμως, ο Χαριστέας έδωσε τη λύση! Ο διεθνής επιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, «ζύγισε» το πόδι του και με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Καβουσάκη!
Ισορρόπησε το ματς, έχασε τον Κούσα
Ο Εργοτέλης προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και στο επόμενο λεπτό ο Ολίσε σούταρε άουτ από καλή θέση στην περιοχή, ενώ στο 26` ο Τσενάμο απέκρουσε το σουτ του Δάρλα. Ο Παναιτωλικός ισορρόπησε στη συνέχεια το ματς, είχε στο 34` μία ωραία προσπάθεια του Καμαρά -που είχε έρθει από τα δεξιά-, το σουτ του οποίο όμως μετά το «σλάλομ» που επιχείρησε δεν ήταν καλό και στο τέλος του πρώτου μέρους έχασε τον Κούσα που τραυματίστηκε. Ο αμυντικός των «Καναρινιών» συγκρούστηκε με τον Τσενάμο σε έξοδο του δεύτερου, με τον Μπούντιμιρ να μην... εκμεταλλεύεται την περίσταση και να σουτάρει στα σώματα! Τη θέση του Κούσα, πήρε ο Αναστασιάδης.
Χτύπημα με πέναλτι!
Πέντε λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άγγελος Χαριστέας έκανε ξανά τη διαφορά! Βγήκε απέναντι στον Καβουσάκη, τον ντρίπλαρε ωραία και κέρδισε το πέναλτι! Ο Καμαρά ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά από ένα καλό μακρινό σουτ του Άντι στο 56`, που πέρασε λίγο άουτ, οι φιλοξενούμενοι σταθερά ανέβασαν την απόδοσή τους, κέρδισαν το κέντρο, από το οποίο είχε... παράπονα ο Καραγεωργίου, και κατάφεραν να βγάλουν κάποιες φάσεις. Αρχικά στο 58`, όταν μετά από κομπίνα σε στημένη φάση ο Ζούνιορ εκτέλεσε λίγο άουτ και στη συνέχεια στο 66`, όταν ο Δάρλας πέρασε τον Σιόντη και έβγαλε μια επικίνδυνη σέντρα. Ο Μπούντιμιρ έκανε την προβολή, αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα, που πέρασε άουτ.
Κράτησαν τη νίκη
Ο Καραγεωργίου έριξε στο ματς και τον Κατσικοκέρη στη θέση του Κυριακίδη, προσπαθώντας να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του. Ο Λεμονής απάντησε με τον Μουμίν στη θέση του Θεοδωρίδη, έδωσε σκληράδα στο κέντρο της ομάδας του, η οποία κατάφερε να περιορίσει τους Κρητικούς. Με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Κουτσιανικούλη που απέκρουσε ο Τσενάμο στο 79`, ο Εργοτέλης είχε την κατοχή, αλλά δεν κατάφερνε να απειλήσει, με τους Αγρινιώτες να πανηγυρίζουν ένα σημαντικότατο τρίποντο!
MVP: Ένας Άγγελος Χαριστέας βγαλμένος από τα... παλιά, άνοιξε το σκορ με υπέροχο γκολ την ώρα που η ομάδα του έδειχνε να τα βρίσκει σκούρα, ενώ στο 50` πήρε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Παναιτωλικού. Είχε να σκοράρει από την εκτός έδρας νίκη επί της Κέρκυρας στις 17/09 και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλια της ομάδας!
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ανρί Καμαρά. Από τη στιγμή που ήρθε από τα δεξιά προκάλεσε αρκετά προβλήματα και δεν λάθεψε από το σημείο του πέναλτι, διαμορφώνοντας το 2-0 και κλειδώνοντας τη νίκη για την ομάδα του.
AΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Καβουσάκης. Ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη «τσίμπησε» στην προσπάθεια του Χαριστέα, έκανε το πέναλτι και είδε την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ με δύο γκολ.
Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Καβουσάκης στο 50`. Εκεί που η ομάδα του είχε μπει για να παλέψει στο δεύτερο μέρος για την ισοφάριση, ανέτρεψε τον Χαριστέα και ο Καμαρά από την άσπρη βούλα έκανε το 2-0, σφραγίζοντας το γκολ για την ομάδα του.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σωστή η απόφαση για το πέναλτι από τον Ζαχαριάδη, στην μεγάλη φάση της αναμέτρησης. Χωρίς άλλες δύσκολες αποφάσεις.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETA: Ο Παναιτωλικός βάζει... φωτιά στη μάχη της παραμονής, στην οποία μπλέκει για τα καλά πλέον και ο Εργοτέλης. Οι Αγρινιώτες, έστω και την ύστατη στιγμή δείχνουν να σοβαρεύονται και κάθε νίκη που πετυχαίνουν αποτελεί και «ένεση» ψυχολογίας, αφού είναι μία ομάδα πιεσμένη, που έχει ακούσει και έχει περάσει πολλά. Κέρδος και ο Χαριστέας, ο οποίος θέλει τέτοιες εμφανίσεις για να κερδίσει αυτοπεποίθηση και τον κόσμο! Ο Εργοτέλης, από την πλευρά του, απογοήτευσε για μια ακόμα φορά και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.
Οι συνθέσεις
Παναιτωλικός (Λεμονής): Τσενάμο, Γκόλιας, Κούσας (45` Αναστασιάδης), Ρότσα, Θεοδωρίδης (73` Μουμίν), Χαριστέας, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Σιόντης, Αντι (87` Ονουάτσι), Καμαρά

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Κυριακίδης (69` Κατσικοκέρης), Χίμπλινγκερ, Κουτσιανικούλης, Τζανακάκης (76` Ρέντζας), Τζούνιορ, Ολίσε, Μπούντιμιρ, Δάρλας (80` Γιαλούσης), Σασιασβίλι, Σαρρής

πηγή:gazzetta.gr

«Κράξιμο» στο «Μεστάγια»

Η Βαλένθια προηγήθηκε 2-0, η Μαγιόρκα ισοφάρισε και οι οπαδοί των Νυχτερίδων αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες τους με την παραδοσιακή «πανιολάδα», το κούνημα του λευκού μαντηλιού.
Κάθε σωστός οπαδός στην Ισπανία οφείλει πηγαίνοντας στο γήπεδο να το έχει στην τσέπη του. Πρόκειται για το παραδοσιακό λευκό μαντήλι, το οποίο βγαίνει σπανίως σε πολύ ειδικές περιπτώσεις. Στο «Μεστάγια» υπήρξε μία τέτοια. Η Βαλένθια υποδέχτηκε τη Μαγιόρκα, στην οποία παραχώρησε μία ισοπαλία (2-2) που κανείς δεν περίμενε στο ημίχρονο.

Τότε δηλαδή που οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν χαλαρά 2-0. Ο Τίνο Κόστα βασικά τα έκανε όλα σε αυτό το ματς. Πρώτα προειδοποίησε με το οριζόντιο δοκάρι στο 14', για να γίνει πιο εύστοχος με τη βολίδα στο 23'. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους (43') ο Αρίτς Αντούριθ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα και έκανε το 2-0. Η νίκη έμοιαζε κλειδωμένη. Δεν ήταν όμως...

Η Μαγιόρκα μπήκε στην επανάληψη και έδειχνα να το πιστεύει... και δικαίως όπως αποδείχτηκε. Στο 57' ο Εμίλιο Ν'Σούε κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των Νυχτερίδων και βγήκε μόνος του για το 2-1 και στο 65' ο ίδιος έκανε τη σέντρα στον Βίκτορ Κασαδέσους για την ισοφάριση. Εκεί το παιχνίδι άναψε, μα οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά, μιας και ο Τίνο Κόστα αποβλήθηκε (84') και έδωσε το σύνθημα στους οπαδούς της ομάδας του για «πανιολάδα».

πηγή: gazzetta.gr

Στο ρελαντί η Βέρντερ!!

Η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλο νίκησε με 3-0 το... κουρασμένο από το μεσοβδόμαδο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης, Ανόβερο, στη Βρέμη και πλησίασε στον έναν βαθμό την πρώτη 5άδα
Στο ρελαντί η Βέρντερ!
Στο 31` ο Εκισί εκτέλεσε το φάουλ, ο Πιζάρο πρόλαβε τον Χαγκουί και με προβολή έκανε το 1-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ρόζενμπεργκ βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Πιζάρο, αλλά στο 49ο λεπτό ο Πρεντλ έκανε το 2-0. Ο Ρόζενμπεργκ στο 55ο λεπτό με όμορφο σουτ έγραψε το τελικό 3-0 και στην ουσία κάπου εκεί τελείωσε και το ματς.

πηγή: sportdog.gr

"Λαμπάδα και τάμα στην Παναγιά για να σωθούμε"!

Γλαφυρός ήταν για άλλη μια φορά ο Αγγελος Αναστασιάδης, καθώς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του ΠΑΣ επί του Λεβαδειακού τόνισε πως "όποιος αγαπά αυτή την ομάδα να πάει να κάνει ένα τάμα στην Παναγιά για να σωθούμε με το καλό και να της ανάψει μια μεγάλη λαμπάδα"!
"Λαμπάδα και τάμα στην Παναγιά για να σωθούμε"!
"Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από τη μεγάλη προσπάθεια των παιδιών. Παίξαμε σήμερα στα Γιάννινα το α’ ημίχρονο και την Τετάρτη είναι το δεύτερο εξίσου σημαντικό όπως το σημερινό στη Λειβαδιά. Ο Λεβαδειακός είναι ομάδα με καλούς παίκτες. Με την πίεση που ασκήσαμε αναγκάσαμε τον αντίπαλο να κάνει φάουλ και να μείνει με 10 παίκτες. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Έχουμε πολύ δρόμο, χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Όσο μπορούμε ξεχνάμε τα σημαντικά προβλήματα που έχουμε. Όσοι είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος των προβλημάτων. Σήμερα για πρώτη φορά από τη μέρα που ήρθα στα Γιάννινα ο κόσμος ήταν άψογος. Τον βοήθησε και η ομάδα με το σκορ., αλλά κατάλαβε και ο κόσμος από το δικό του μετερίζι ότι η ομάδα χρειάζεται βοήθειες. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους για τη βοήθεια. Να ξεχνάμε τα προβλήματα και τις αγωνίες και να είμαστε εδώ».
Για τους τραυματισμούς ανέφερε: «Ο Ζαμπρέλα δεν είναι έτοιμος, τον βάλαμε για λίγο να μπει στο πνεύμα της ομάδας. Είναι καλός παίκτης και μπορεί να μας βοηθήσει. Θέλει περισσότερη βοήθεια απ’ όλους μας. Εγώ είμαι κατά των μεταγραφών του Δεκεμβρίου αλλά συναίνεσα σ’ αυτό. Θέλει βοήθειες και δεν θα πω ότι έκανα λάθος που πήρα το συγκεκριμένο παίκτη, αλλά γιατί πήρα παίκτη».
Για το ποια είναι τα προβλήματα και αν θα αντέξει η ομάδα απάντησε: «Εάν τα προβλήματα αυτά τα βγάλουμε στο δρόμο η ομάδα θα είναι πεσμένη μόλις το πω. Κρατήστε το πολύ σοβαρά αυτό που σας είπα. Δεν θέλω να τα βγάλουμε από τα αποδυτήρια. Δεύτερον πολύ σημαντικό, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν και οι ποδοσφαιριστές σε ποια χώρα βρίσκονται, τι συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα, τι υπάρχει γύρω τους και να πειστούν να κάνουν αυτό που κάνουν μέχρι τώρα. Και αυτό θέλει πολλή δουλειά. Εμείς τους έχουμε 2 ώρες την ημέρα και μετά φεύγουν και ακούνε τη μάννα τους , τη γυναίκα τους, τους φίλους τους, τους διπλανούς τους, οι οποίοι τους λένε ακριβώς τα αντίθετα πράγματα απ’ ότι προσπαθούμε να τους πούμε εμείς και να τους πείσουμε ότι είναι σωστά αυτά που τους λέμε εμείς. Δεν είναι αγωνιστικό το πρόβλημα, αυτό σας το είχα πει από την αρχή. Το αγωνιστικό λύνεται με δουλειά και προσπάθεια. Αλλά να πείσεις τον άλλο να είναι 100% σε ένα στόχο με όλα αυτά μόνο η Παναγιά μπορεί να βοηθήσει. Θα τα ακούτε μόνο από μένα αυτά. Όποιος αγαπά αυτή την ομάδα να πάει να κάνει ένα τάμα στην Παναγιά για να σωθούμε με το καλό και να της ανάψει μια μεγάλη λαμπάδα. Και αν θέλετε να είμαστε καλά και να μη πάθουμε κανένα εγκεφαλικό μέχρι το τέλος, τότε να τα πούμε. Αλλά να είμαστε καλά. Αν δεν είμαστε καλά δεν έχουμε τίποτα να πούμε, γιατί μόνο κακό θα κάνουμε. Τα προβλήματα θα έχουν βγει από μόνα τους».

Ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας, τα greek statistics και η άδεια Τούμπα!

Οι μεγάλοι άνδρες του δικέφαλου μοιάζουν, πραγματικά, σα να έχουν βάλει στοίχημα να καταστρέψουν ό,τι έχτισαν μαζί με κόπο. Δε μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η ακατανόητη συμπεριφορά τους, που δε συνάδει με το συμφέρον της ομάδας παρά μόνο με την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.
Ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας, τα greek statistics και η άδεια Τούμπα
ο αποτέλεσμα της δημόσιας αντιδικίας είναι η πιο άδεια Τούμπα της τελευταίας 5ετίας, σε ένα παιχνίδι που έπεται της μεγάλης νίκης επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Η προσέλευση δείχνει πως ούτε καν οι κάτοχοι διαρκείας δε μπήκαν στον κόπο να επισκεφθούν το γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας που απέδειξε ότι μπορεί να κερδίσει τον πρωτοπόρο του ελληνικού πρωταθλήματος στο σπίτι του.
Το…μαγείρεμα των αριθμών
Οι Έλληνες έχουν πάρει master στη δημιουργική λογιστική. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το ανέκδοτο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη περί…greek statistics. Γιατί, λοιπόν, να αποτελέσει ο ΠΑΟΚ εξαίρεση στον κανόνα της κατά το δοκούν ερμηνείας των αριθμών; Σαφώς, η οικονομική διαχείριση της διοίκησης Ζαγοράκη δεν ήταν τεχνοκρατική. Δε θα μπορούσε να είναι, άλλωστε, καθώς ο πρώην πρόεδρος δε θεωρούσε απαραίτητη την παρουσία σοβαρού οικονομικού διευθυντή και αξιοποιούσε τα κεφάλαια της ΠΑΕ σύμφωνα με τα δικά του «πιστεύω». Μοιραία, η απουσία μακροπρόθεσμου οικονομικού σχεδιασμού επέτρεψε «συναισθηματικές επενδύσεις» που χρέωσαν τα ταμεία της ομάδας και δημιούργησαν πρόβλημα ρευστότητας.
Αποφάσισε, λοιπόν, κάποιος να πάρει μία τρόμπα και να φουσκώσει τα χρέη της ΠΑΕ προς τρίτους για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να απαξιώσει πλήρως τον μοναδικό πρόεδρο που κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Λειτουργώντας αυθαίρετα και ασυνείδητα:
πηγή: overlap.gr