Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας, τα greek statistics και η άδεια Τούμπα!

Οι μεγάλοι άνδρες του δικέφαλου μοιάζουν, πραγματικά, σα να έχουν βάλει στοίχημα να καταστρέψουν ό,τι έχτισαν μαζί με κόπο. Δε μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η ακατανόητη συμπεριφορά τους, που δε συνάδει με το συμφέρον της ομάδας παρά μόνο με την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.
Ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας, τα greek statistics και η άδεια Τούμπα
ο αποτέλεσμα της δημόσιας αντιδικίας είναι η πιο άδεια Τούμπα της τελευταίας 5ετίας, σε ένα παιχνίδι που έπεται της μεγάλης νίκης επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Η προσέλευση δείχνει πως ούτε καν οι κάτοχοι διαρκείας δε μπήκαν στον κόπο να επισκεφθούν το γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας που απέδειξε ότι μπορεί να κερδίσει τον πρωτοπόρο του ελληνικού πρωταθλήματος στο σπίτι του.
Το…μαγείρεμα των αριθμών
Οι Έλληνες έχουν πάρει master στη δημιουργική λογιστική. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το ανέκδοτο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη περί…greek statistics. Γιατί, λοιπόν, να αποτελέσει ο ΠΑΟΚ εξαίρεση στον κανόνα της κατά το δοκούν ερμηνείας των αριθμών; Σαφώς, η οικονομική διαχείριση της διοίκησης Ζαγοράκη δεν ήταν τεχνοκρατική. Δε θα μπορούσε να είναι, άλλωστε, καθώς ο πρώην πρόεδρος δε θεωρούσε απαραίτητη την παρουσία σοβαρού οικονομικού διευθυντή και αξιοποιούσε τα κεφάλαια της ΠΑΕ σύμφωνα με τα δικά του «πιστεύω». Μοιραία, η απουσία μακροπρόθεσμου οικονομικού σχεδιασμού επέτρεψε «συναισθηματικές επενδύσεις» που χρέωσαν τα ταμεία της ομάδας και δημιούργησαν πρόβλημα ρευστότητας.
Αποφάσισε, λοιπόν, κάποιος να πάρει μία τρόμπα και να φουσκώσει τα χρέη της ΠΑΕ προς τρίτους για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να απαξιώσει πλήρως τον μοναδικό πρόεδρο που κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Λειτουργώντας αυθαίρετα και ασυνείδητα:
πηγή: overlap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: