Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η... τούρτα του Χαριστέα!!

Μια γκολάρα κι ένα κερδισμένο πέναλτι! Ο Άγγελος Χαριστέας τα έκανε όλα στα γενέθλια του Παναιτωλικού (86 χρόνια) και οι Αγρινιώτες με το 2-0 επί του Εργοτέλη πήραν ανάσα παραμονής!
Ο «Χάρι»... κέρασε στα γενέθλια της ομάδας, η οποία πλέον έβαλε από... κάτω τον Εργοτέλη και συνεχίζει στη... σφαγή που γίνεται για την παραμονή με καλύτερη ψυχολογία. Ο Χαριστέας άνοιξε το σκορ με γκολάρα στο 22` και κέρδισε το πέναλτι, από το οποίο ο Καμαρά έκανε το 2-0! Οι Αγρινιώτες έβγαλαν πάθος, έδειξαν βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη, βάζοντας σε... μπελάδες τους Κρητικούς!
Έτσι έπαιξαν
Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με τον Τσενάμο κάτω από τα δοκάρια, του Κούσα και Ντολεζάι κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Δεξί μπακ ήταν ο Σιόντης, αριστερό ο Γκόλιας, ενώ ο Μητρόπουλος με τον Ρότσα δεξιά του και τον Θεοδωρίδη αριστερά ήταν στο κέντρο. Στην επίθεση, ο Χαριστέας ήταν στην κορυφή, με τους Άντι και Καμαρά στα «φτερά». Για τον Εργοτέλη, ο Καβουσάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Τζανακάκη, Σαρρή, Χίμπλιγκερ και Σασιασβίλι στην άμυνα. Ο Ολισέ ήταν αμυντικό χαφ, με τους Ζούνιορ και Κυριακίδη να τον πλαισιώνουν. Αριστερά ήταν ο Δάρλας, δεξιά ο Κουτσιανικούλης και στην κορυφή ο Μπούντιμιρ.
 
Kαλύτερος ο Εργοτέλης, λύση ο «Χάρι»!
Ο Εργοτέλης έδειχνε να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Είχε καταφέρει να περιορίσει στο μέγιστο την ανάπτυξη του Παναιτωλικού, που δεν μπορούσε να δημιουργήσει, ενώ έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στην περιοχή του αντιπάλου του. Αφού κέρδισε τρία κόρνερ στο ξεκίνημα που πέρασαν χωρίς να ανησυχήσουν, είχαν δύο σουτ από Κυριακίδη και Μπούντιμιρ, ενώ στο 22` ο Τσενάμο κατάλαβε γρήγορα την έξυπνη κάθετη προς τον Μπούντιμιρ και πρόλαβε τον Κροάτη επιθετικό πριν βγει σε θέση τετ-α-τετ. Ο Παναιτωλικός αναπτυσσόταν κυρίως από τα αριστερά, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να περιορίσουν αρκετά τα επικίνδυνα «φτερά» του. Στο 23` όμως, ο Χαριστέας έδωσε τη λύση! Ο διεθνής επιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, «ζύγισε» το πόδι του και με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Καβουσάκη!
Ισορρόπησε το ματς, έχασε τον Κούσα
Ο Εργοτέλης προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και στο επόμενο λεπτό ο Ολίσε σούταρε άουτ από καλή θέση στην περιοχή, ενώ στο 26` ο Τσενάμο απέκρουσε το σουτ του Δάρλα. Ο Παναιτωλικός ισορρόπησε στη συνέχεια το ματς, είχε στο 34` μία ωραία προσπάθεια του Καμαρά -που είχε έρθει από τα δεξιά-, το σουτ του οποίο όμως μετά το «σλάλομ» που επιχείρησε δεν ήταν καλό και στο τέλος του πρώτου μέρους έχασε τον Κούσα που τραυματίστηκε. Ο αμυντικός των «Καναρινιών» συγκρούστηκε με τον Τσενάμο σε έξοδο του δεύτερου, με τον Μπούντιμιρ να μην... εκμεταλλεύεται την περίσταση και να σουτάρει στα σώματα! Τη θέση του Κούσα, πήρε ο Αναστασιάδης.
Χτύπημα με πέναλτι!
Πέντε λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άγγελος Χαριστέας έκανε ξανά τη διαφορά! Βγήκε απέναντι στον Καβουσάκη, τον ντρίπλαρε ωραία και κέρδισε το πέναλτι! Ο Καμαρά ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά από ένα καλό μακρινό σουτ του Άντι στο 56`, που πέρασε λίγο άουτ, οι φιλοξενούμενοι σταθερά ανέβασαν την απόδοσή τους, κέρδισαν το κέντρο, από το οποίο είχε... παράπονα ο Καραγεωργίου, και κατάφεραν να βγάλουν κάποιες φάσεις. Αρχικά στο 58`, όταν μετά από κομπίνα σε στημένη φάση ο Ζούνιορ εκτέλεσε λίγο άουτ και στη συνέχεια στο 66`, όταν ο Δάρλας πέρασε τον Σιόντη και έβγαλε μια επικίνδυνη σέντρα. Ο Μπούντιμιρ έκανε την προβολή, αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα, που πέρασε άουτ.
Κράτησαν τη νίκη
Ο Καραγεωργίου έριξε στο ματς και τον Κατσικοκέρη στη θέση του Κυριακίδη, προσπαθώντας να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του. Ο Λεμονής απάντησε με τον Μουμίν στη θέση του Θεοδωρίδη, έδωσε σκληράδα στο κέντρο της ομάδας του, η οποία κατάφερε να περιορίσει τους Κρητικούς. Με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Κουτσιανικούλη που απέκρουσε ο Τσενάμο στο 79`, ο Εργοτέλης είχε την κατοχή, αλλά δεν κατάφερνε να απειλήσει, με τους Αγρινιώτες να πανηγυρίζουν ένα σημαντικότατο τρίποντο!
MVP: Ένας Άγγελος Χαριστέας βγαλμένος από τα... παλιά, άνοιξε το σκορ με υπέροχο γκολ την ώρα που η ομάδα του έδειχνε να τα βρίσκει σκούρα, ενώ στο 50` πήρε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Παναιτωλικού. Είχε να σκοράρει από την εκτός έδρας νίκη επί της Κέρκυρας στις 17/09 και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλια της ομάδας!
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ανρί Καμαρά. Από τη στιγμή που ήρθε από τα δεξιά προκάλεσε αρκετά προβλήματα και δεν λάθεψε από το σημείο του πέναλτι, διαμορφώνοντας το 2-0 και κλειδώνοντας τη νίκη για την ομάδα του.
AΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Καβουσάκης. Ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη «τσίμπησε» στην προσπάθεια του Χαριστέα, έκανε το πέναλτι και είδε την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ με δύο γκολ.
Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Καβουσάκης στο 50`. Εκεί που η ομάδα του είχε μπει για να παλέψει στο δεύτερο μέρος για την ισοφάριση, ανέτρεψε τον Χαριστέα και ο Καμαρά από την άσπρη βούλα έκανε το 2-0, σφραγίζοντας το γκολ για την ομάδα του.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σωστή η απόφαση για το πέναλτι από τον Ζαχαριάδη, στην μεγάλη φάση της αναμέτρησης. Χωρίς άλλες δύσκολες αποφάσεις.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETA: Ο Παναιτωλικός βάζει... φωτιά στη μάχη της παραμονής, στην οποία μπλέκει για τα καλά πλέον και ο Εργοτέλης. Οι Αγρινιώτες, έστω και την ύστατη στιγμή δείχνουν να σοβαρεύονται και κάθε νίκη που πετυχαίνουν αποτελεί και «ένεση» ψυχολογίας, αφού είναι μία ομάδα πιεσμένη, που έχει ακούσει και έχει περάσει πολλά. Κέρδος και ο Χαριστέας, ο οποίος θέλει τέτοιες εμφανίσεις για να κερδίσει αυτοπεποίθηση και τον κόσμο! Ο Εργοτέλης, από την πλευρά του, απογοήτευσε για μια ακόμα φορά και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.
Οι συνθέσεις
Παναιτωλικός (Λεμονής): Τσενάμο, Γκόλιας, Κούσας (45` Αναστασιάδης), Ρότσα, Θεοδωρίδης (73` Μουμίν), Χαριστέας, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Σιόντης, Αντι (87` Ονουάτσι), Καμαρά

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Κυριακίδης (69` Κατσικοκέρης), Χίμπλινγκερ, Κουτσιανικούλης, Τζανακάκης (76` Ρέντζας), Τζούνιορ, Ολίσε, Μπούντιμιρ, Δάρλας (80` Γιαλούσης), Σασιασβίλι, Σαρρής

πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: